Találatok a következő kifejezésre: Szedem a már vagy (331 db)

Leendő kismamák, akik a tervezett terhesség előtt már szedtek valamilyen terhesvitamint: menstruáció ideje alatt is szeditek a vitamint, vagyok azokon a napokat kihagyjátok?

Legjobb válasz: Egy hónappal elõtte kezdtem, minden este egy szemet, megállás nélkül. Azóta is szedem. 8 hetes km.

Egy hónappal elõtte kezdtem, minden este egy szemet, megállás nélkül. Azóta is szedem. 8 hetes km.
Folyamatosan szedtem, azokon a napokon is.
A folsavas vagyok. Köszi h válaszoltál. Lenne még egy kérdésem. Nem híztál tõle?
A kérdező hozzászólása: Én Elevitet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem 4 hónapja volt egy vetélésem a terhesség 7. hetében, akkor elõtte nem szedtem terhesvitamint, amikor viszont terhes lettem akkor az orvosom rögtön ezt ajánlotta + Magne B6 és Duphaston. Vetélés után 3 hónap 'pihenõ idõ' következett, és ezután kezdtem el újra az Elevitet.
Szia! Én folsavat szedek. Te mit szedsz? Még nem sikerült a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi az utolsó válaszolónak is. Közben már megjött (sajnos), és persze ahogy tanácsoltátok nem hagytam abba a szedését. Remélem következõ alkalommal egyáltalán nem lesz menzeszem, ami azt jelentené, hogy végre sikerült az, amire már hónapok óta vágyok...
Folyamatosan szedd, én is ezt teszem az orvosom javaslatára. 14+0 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a jókívánságot! :-)
2.voltam Mielõbbi babásodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is így gondoltam, hogy nem szakítom meg, de kíváncsi voltam másoknak mi a véleménye.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
A kérdező hozzászólása: Csak kicsivel több mint egy hónapja szedem újra, egyenlõre még nem tapasztaltam hízást tõle. Ti mióta próbálkoztok a babával, rögtön elkezdted a folsav szedését?

Napi 1 szem frontint 0, 25mg-ot szedek szorongásra, bevettem kb 1 órája, de tiszta feszült vagyok, gyomoridegem van, elmúlik a bogyótól, vagy vegyek be még egyet? Volt már igy más is?

Legjobb válasz: Az orvos mit javasolt, mire szeded pontosan? Én is ezt szedem, napi 3 db-ot a 0.25-ösbõl, és nálam is volt olyan, hogy egy kevés volt, én másfelet vettem be. Próbálj elõször még egy felet bevenni. Jobbulást!

Az orvos mit javasolt, mire szeded pontosan? Én is ezt szedem, napi 3 db-ot a 0.25-ösbõl, és nálam is volt olyan, hogy egy kevés volt, én másfelet vettem be. Próbálj elõször még egy felet bevenni. Jobbulást!
szia!ha eddig még nem múlt el a szorongásod, akkor még délben nyugodtan be vehetsz e fél 0.25 mg Frontint. Ha még este felé sem múlik, akkor beveheted 6 óra kölül a másik felét is. Csak akkor alkoholt egész nap nem szabad fogyasztanod, és autót sem ajánlott vezetned. Üdv: Nóri (egy patikus)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Elmúlt délre, szerencsére, igy nem is vettem be. Szorongásos panaszaim voltak, és tüneteim, fej zsiborgás, bizonytalanság érzés, gyomor ideg.Az orvos reggel egyet, és ha szükség van rá akkor este is egyet kell bevennem.De erre még nem került sór, csak napi egyet szedek.

Babát szeretnék. Vérnyomáscsökkentőt szedek. A terhesség előtt kell elkezdeni szedni a dopegytet, vagy elég, ha már tuti terhes vagyok? Orvos kerüli a témát.

Legjobb válasz: Én a babámmal mikor terhes lettem szednem kellett és mikor megszülett utána is.Sajnos maradt a magas vérnyomás és úgyanugy szednem kell vérnyomás csökkentõt és kénytelen vagyok a dopegytet szedni életem végéig pedig marha drága az olcsóbbaktól rosszul vagyok.Szerintem szedd mert hanem baj lehet belõle.Én is leálltam vele merthogy drága meg ugysincs semmi bajom addig amig a kórházba nem kötöttem ki 200/10 vérnyomással.Jól írtam per 10

Én a babámmal mikor terhes lettem szednem kellett és mikor megszülett utána is.Sajnos maradt a magas vérnyomás és úgyanugy szednem kell vérnyomás csökkentõt és kénytelen vagyok a dopegytet szedni életem végéig pedig marha drága az olcsóbbaktól rosszul vagyok.Szerintem szedd mert hanem baj lehet belõle.Én is leálltam vele merthogy drága meg ugysincs semmi bajom addig amig a kórházba nem kötöttem ki 200/10 vérnyomással.Jól írtam per 10
3*1, az nem sok.Én 3*2 szedtem, de nem ért semmit.
Igen, 11 hónapig szedtem, és nem mindjárt, hanem fokozatosan jött elõ az allergia, elõször csak pici pötty, aztán egyre több, végül ellepte az egész testemet.A cukorgondozós orvosomat nem érdekelte, így 11 hónap után kerültem egy magán kardiológushoz, Õ azonnal átállított másik gyógyszerre.Már írtam, hogy nem csak a dopegytet lehet szedni, tehát ha akkor derül ki hogy allergiás vagy, mikor már terhes vagy, akkor adnak másikat.Csak nagyon sok doki full tudatlan ehhez, csak a dopegytet erõltetik, úgy mint az én cukorgondozós orvosom.Meg van róla a véleményem, és a kardiológusom is nagyon ki volt akadva rajta, hogy ilyen allergiával miért nem állított le róla azonnal!
A kérdező hozzászólása: 3X1-gyel kell kezdenem. Közben mérni. remélem beválik.
A kérdező hozzászólása: És egy évig tudtad szedni? Akkor miért lettél rá allergiás? És ha úgy lesz valaki, allergiás, hogy babás?
Mennyit szedsz a dopegytbõl?
Nálunk genetika elsõsorban, családi halmozódás, az összes rokonomnak magas vérnyomása van.Nincs is olyan akinek normális. Remélem Neked a dopegyt beválik, nekem nagyon nem vált be, mert ugye lett az allergiám tõle, de amíg szedtem majd egy évig, napi 3*2, alig vitte le a vérnyomásom, szinte semmit.Ez a max adag egyébként belõle, és iszonyat drága is, mert nincs rá támogatás!
A kérdező hozzászólása: Ma beszéltem a nõgyógyásszal, lehet szedni a tensiomint, de félidõben, azaz 4 hónap után át kell állni a dopegytre. Így jobb, ha elejétõl kezdve azt szedem. Neked miért ilyen magas?
15:06 vagyok.Én errõl a tensiomin-ról nem hallottam, bár elég sok féle szedhetõ vérnyomáscsökkentõ van, nekem ezt nem mondta a felsoroláskor, de attól még szedhetõ.Mondjuk nekem van a cukorbetegségem is, inzulinos vagyok, és ezt is figyelembe kell vennie.Nekem alapból gyógyszer nélkül, 240-et veri, de van hogy gyógyszerrel is 200-210.
A kérdező hozzászólása: 180/110 gyógyszer nélkül, tehát elég magas sajnos. Tensiomint szedem most, bár tudom az régi, de nálam eddig semmi mellékhatása nem volt.
Szia! Én is magas vérnyomásos vagyok, s a baba-projekten is rajta vagyunk. Pont múlt héten voltam (más ügyben) dokinál és mondtam, hogy szeretnénk már babát... addig tenaxumot szedtem, most egybõl felírta a dopegyt-et, s azt mondta, ezentúl ezt szedjem. Szóval nekem már most azt kell szednem. De tény, hogy erre az orvosodnak egyértelmû választ kellene adnia. Egyébként mennyire magas a vérnyomásod?
szerintem a gyógyszer szedését orvossal beszéld meg és ne az itteni válaszolókkal.fõleg hogy már most is gyógyszert szedsz.
A kérdező hozzászólása: Igen, 3x2 a maximális adag. Nekem még az isoptint mondták, hogy lehet szedni. Lehet, hogy azért múlnak neked nehezen a pöttyök, mert ilyen régóta vannak. Én inkább elkezdem elõtte szedni, nehogy a babának legyen baja, ha közben jön ki.
nem vagy terhes... és ezt te is tudhatod!!!
Amint abbahagytad a fog.gátló szedést, az már nem véd (ez áll a tájékoztatóban). A 72 órás tabi csak 85%-ban (pearl-index) véd a terhességtõl. Szal csinálj majd terhességi tesztet, hogy ne érjen meglepetés.

2. hónapja szedem a Trinordiol 21 gyógyszert, a tájékoztatóban úgy írták, h az első napon, ill a 2-7. napon is el lehet kezdeni, de ilyenkor kiegészítő védekezés ajánlott. Én a 7. napon kezdtem el, védekeztünk is, így már védett vagyok ennyi idő után

a kérdésem arra vonatkozik,hogy nagyon lényeges e az hogy a 7.napon kezdtem el a szedést,ha rendszeresen,egy id?ben szedem minden nap,és a szünetben meg is jött a mensim?

Legjobb válasz: szia! Ha két hónapja szeded, akkor már nem lehet semmi gond. fõleg ha a gyógyszermente idõben meg is jött. Onnan tudom, hogy én is ezt szedtem egy darabig. Már védett vagy.

szia! Ha két hónapja szeded, akkor már nem lehet semmi gond. fõleg ha a gyógyszermente idõben meg is jött. Onnan tudom, hogy én is ezt szedtem egy darabig. Már védett vagy.
Ha az elsõ levél után megjött, akkor már védett vagy!

Már 12 napja fogamzásgátlót szedek, a menstruációm első napján vettem be az első szemet. Ugye nincs rá esély, hogy terhes vagyok?

A vérzés megindulásától kezdve pár óra elteltével vettem be az els?t, azóta rendszeresen, ugyanabban az id?pontban veszem be a gyógyszert. Közben volt kis mennyiség?, mellékhatásként fellép? vérzésem. A barátom szerint nincs miért aggódnom, én mégis félek egy picit.

Legjobb válasz: ha rendesen szeded nem hagytál ki akkor nincs illetve minimális mert ugye egyik fogamzásgátló modszer sem 100 százalékos

ha rendesen szeded nem hagytál ki akkor nincs illetve minimális mert ugye egyik fogamzásgátló modszer sem 100 százalékos
Amíg a fogamzásgátló hatni kezd, az minimum 1 hónap, de az orvosnak el kellett volna mondania, vagy elolvashattad volna az útmutatót. Nagyon is van esélyed a terhességre, mivel ennyi idõ után még nem ad védettséget.
Ezzel vitatkoznék, kedves utolsó, ill. azzal hogy a tájékoztatóban mi szerepel. Én leglább 4 félének a tájékoztatóját olvastam már, mindegyikben az van, ha rendszeresen szeded, és sem hányásos sem hasmenéses megbetegedés következtében nincs esély rá, hogy felszívódás elõtt kikerült a szervezetbõl, akkor már az elsõ naptól lehet bármilyen más védekezés nélkül szexelni, mert már védettséget ad. Szerintem ha aggódsz emiatt, akkor az orvosodat, vagy egy gyógyszerészt kérdezz meg, biztosabb, mint a mi véleményünk.
a 2es vagy nem szedett még fogamzásgátlót vagy csak szivatni akar, 3as tökéletesen leirta
Utolsó, valóban, ezért írtam, hogy a tájékoztatót olvassa el, mivel ilyen gyógyszerrel még nem volt dolgom. Én anno milligestet szedtem és nekem még azt mondta az orvos, hogy ha teljesen biztos akarok lenni a hatásában, akkor várjak 3 hónapot. Én akkor sem gondolom, hogy egy nap után már védettséget adna, de attól még én is tévedhetek. Ezért a legcélszerûbb az orvostól tudakozódni, nem mások véleményére alapozni.

Normális ez? Más gyógyszert kéne szednem? Már egy éve szedem a trinordiort de amikor egy 7 szünetet kell hagyni és utána ujra elkezdem a következő levelet, akkor legalább egy hétig rosszul vagyok

,ha reggelente fölkelek akkor vissza kell feküdnöm mert annyira szédülök, hogy ha nem fekszek vissza akkor összeesek!

Legjobb válasz: ez csak most kezdodott vagy mindig volt ilyen? En azt tudom neked mondani, hogy lehet, hogy ki kellene probalnod egy masikat, mert szerintem a te tabidnal vannak alacsonyabb hormontartalmuak. A masik dolog viszont, hogy en egy eleg alacsony hormontartalmut szedek, de minden honapban van egy par olyan nap, amikor en is szedulok, pont nalam is az uj leve elso heteben, eleinte azt hittem, terhesseg, de nem. Viszont en nem akarok valtani, mert nekem mar ez a 3. fele es ezen kivul mas gondom nincs vele. Menj el a dokidhoz es kerdezz ra, nem lenne e jobb szamodra egy masik.

ez csak most kezdodott vagy mindig volt ilyen? En azt tudom neked mondani, hogy lehet, hogy ki kellene probalnod egy masikat, mert szerintem a te tabidnal vannak alacsonyabb hormontartalmuak. A masik dolog viszont, hogy en egy eleg alacsony hormontartalmut szedek, de minden honapban van egy par olyan nap, amikor en is szedulok, pont nalam is az uj leve elso heteben, eleinte azt hittem, terhesseg, de nem. Viszont en nem akarok valtani, mert nekem mar ez a 3. fele es ezen kivul mas gondom nincs vele. Menj el a dokidhoz es kerdezz ra, nem lenne e jobb szamodra egy masik.

Minimálisan kevesebb a vasam az átlagosnál, a 24. heti terhességi cukorszűrésen vették észre. Azóta már 27 hetes vagyok és szedem a femibion vasat minden nap. Szerintetek javult így a vasraktáram? A következő labornál már jobb lesz ugye?

Legjobb válasz: Normális, hogy a terhesség vége fele alacsony a vas eredmény a vérben. Szinte mindenkinek kell vasat szednie, fõleg azért is, mert ugye a szülés nagy vérveszteséggel fog járni. Nekem az orvosom mondta, hogy még éppen határeset az eredményem, de ha nem szeretnék vért kapni szülés után, akkor szedjem rendesen. Úgyhogy ne aggódj. Szedd a szülésig, utána rendbe fog jönni. Nekem már a szülés másnapján levett vérben jó volt a szint.

Normális, hogy a terhesség vége fele alacsony a vas eredmény a vérben. Szinte mindenkinek kell vasat szednie, fõleg azért is, mert ugye a szülés nagy vérveszteséggel fog járni. Nekem az orvosom mondta, hogy még éppen határeset az eredményem, de ha nem szeretnék vért kapni szülés után, akkor szedjem rendesen. Úgyhogy ne aggódj. Szedd a szülésig, utána rendbe fog jönni. Nekem már a szülés másnapján levett vérben jó volt a szint.
ja és mindez úgy, hogy amúgy végig tökéletes volt a vérképem...
A kérdező hozzászólása: A vérképemen nekem is minden ok ez volt csak kicsit alacsonyabb.Köszönöm a választ, megnyugodtam:) )Szép napot neked!
Az én orvosom szerint az nem elég ami a vény nélkül kapható készítményekben van ezért nekem írt fel vasat pedig nekem is csak picit volt kevesebb az átlagosnál. Utána tökéletes vérképeket produkáltam, de szedtem folyamatosan a maltofert amit felírt.

Sajnos már úgy 5 éve szedek foggátlót, de most januárban megvonásos vérzés után nem kezdtem el szedni a következő levelet. Mekkora problémát okozok a következővel, vagy mi tévő legyek?

Már sok az az 5 év úgy érzem, félek, hogy mennyire leszek a tabi miatt majd termékeny, azonban párom nem igen bízik a Pharmatex-ben így volt hogy az együttlét kárára ment a dolog, mert babót ? még nem szeretne, de én már nem bánnám... (de lehet egy félév múlva kb benne lenne, ? most elég zaklatott a témában,meg ? azt gondolja, ha tabit letesszük azonnal teherbe is lehet esni, de én meg attól tartok, hogy nem... olyanokat olvastam...)

Legjobb válasz: Hát szerintem már 3 év után érdemes szünetet tartani. Ez a szünet kb 3 hónap. De orvoson szerint elég pont 5 évente és új gyógyszert váltani. Szóval szerintem tarts szünetet addig is óvszer. 3 hónap szünet kell és utána szedd újra. De készülj fel hogy lerakod utána lehet összevissza fog megjönni azért kell 3 hónapot várni. Szerintem ideje a szünetnek!!! :)

Hát szerintem már 3 év után érdemes szünetet tartani. Ez a szünet kb 3 hónap. De orvoson szerint elég pont 5 évente és új gyógyszert váltani. Szóval szerintem tarts szünetet addig is óvszer. 3 hónap szünet kell és utána szedd újra. De készülj fel hogy lerakod utána lehet összevissza fog megjönni azért kell 3 hónapot várni. Szerintem ideje a szünetnek!!! :)
Elõször is: a te tested, te dönts! Nekem azt tanácsolta az orvosom, hogy félévente egy hónapot érdemes szünetelni. Tehát én mindenképp azt javaslom, hogy te is tarts szünetet. Én fél éve tettem le a gyógyszert. Menstruációm azóta is rendszeres, viszont egyenlõre nem tudok teherbe esni. Elgondolkodtató. Igaz én 7 évig szedtem gyógyszert.

Egy hónapja már szedem a Febibiont, meddig kell szednem? Nekem azt mondták 3 hónapig. Utána szedjek terhesvitamint, legalább egy hónapig, vagy már közben is? mikor kezdthetek tényleg probálkozni a babával?

Legjobb válasz: Szia A femibion is terhesvitamin!! Ha teherbe esés elött szeded az szupi, de nem kötekólezõ! Viszont feltöltöd magad a fontos vitaminokkal, ami a terhességhez kell. Az elsõ 16 hétben van fontos szerepe , mivel addig alakul ki minden létfontosságú szerve. Én személy szerint az elsõ 13 hétben szedtem( Femibiont), utána semmi terhesvitamint és minden rendben!! De ezt neked kell eldönteni hogy kell-e és hogy meddig! A Te döntésed! Viszont azért ne halaszd a próbálkozást, mert nem szedted elötte vagy x hónapja!!! Sok sikert! Hidd el megéri 26 hetes kismama

Szia A femibion is terhesvitamin!! Ha teherbe esés elött szeded az szupi, de nem kötekólezõ! Viszont feltöltöd magad a fontos vitaminokkal, ami a terhességhez kell. Az elsõ 16 hétben van fontos szerepe , mivel addig alakul ki minden létfontosságú szerve. Én személy szerint az elsõ 13 hétben szedtem( Femibiont), utána semmi terhesvitamint és minden rendben!! De ezt neked kell eldönteni hogy kell-e és hogy meddig! A Te döntésed! Viszont azért ne halaszd a próbálkozást, mert nem szedted elötte vagy x hónapja!!! Sok sikert! Hidd el megéri 26 hetes kismama
Szerintem a babával bármikor próbálkozhattok. Azért nem kell ennyire komolyan venni ezt a vitaminozást. Mivel eddig is szedtél már valamit, és gondolom normálisan táplálkozol, van elég tartalék a szervezetedben. A legeslegfontosabb a folsav az elsõ hetekben, hogy abból legyen a szervezetedben bõven. Sok sikert! :-) 24 hetes kismama (aki csak folsavat szedett)
2fajta Femibion van.Az egyiket az elsö trimeszterben ajánlott szedni a másikat a másik kettöben.Femibion800 és 400.Ez is terhes vitamin.A 800-at ugy a 12.hétig ajánlják.A babával bármikor probálkozhatsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!