Találatok a következő kifejezésre: Szedem a a vasam (52 db)

Szedem a ferro-folgammát a vasam azóta rendeződött de a haemoglobin(102g/l) értékem és a haematokritom (0, 322)még mindig alacsony emelett a koleszterinem(6, 6) és a triglicerid(2, 4) is emelkedett, a vérsüllyedésem meg 44! mitől lehetek vérszegény?

mit?l lehet ez?nem lesz baja a babámnak?20 hetes kismami

Legjobb válasz: Én pl a korai és erõs mensitõl voltam -vagyok vérszegény. A vérkép eredményei összefüggnek, pont a napokban hallottam, hogy a hemoglobin és a haematorkitom abszolut egymással párhuzamosan mozog, és köze van a vashoz. Ajánlják a Schüssler sót, ez egy homeopátiás szer, segít felszívódnia bevitt vitaminokat a vasat, magnéziumot ispl. Járj utána gyógyszertárban , és próbáld meg, biztos segíteni fog.

Én pl a korai és erõs mensitõl voltam -vagyok vérszegény. A vérkép eredményei összefüggnek, pont a napokban hallottam, hogy a hemoglobin és a haematorkitom abszolut egymással párhuzamosan mozog, és köze van a vashoz. Ajánlják a Schüssler sót, ez egy homeopátiás szer, segít felszívódnia bevitt vitaminokat a vasat, magnéziumot ispl. Járj utána gyógyszertárban , és próbáld meg, biztos segíteni fog.
A kérdező hozzászólása: köszike a választ!Neked mennyi szokott lenni a haemoglobinod és a haematokridod?mindenképp utánajárok ennek a szernek!Boldog babavárást :)

33 hetes terhes, eddig 17 kilot hiztam, szedem a Gravidat, vasat és kálciumot. Muszály ezt szedni ezután is?

Arra gondoltam hogy abba kéne hagyam a Gravidát és a kálciumot mivel a baba 2OO grammmal nagyobb és félek hogy igen nagy lesz. Lehet probléma ha abba hagyom? Aki volt ilyen cipöben irjon

Legjobb válasz: De miért gondolja mindenki hogy a vitamintól hízik??

De miért gondolja mindenki hogy a vitamintól hízik??
Szia az elsõ terhességemnél, Elevitet szedtem a végéig és 33 kg-ot híztam, a babám 4350 grammal született. A második terhességemnél, Gravidát szedtem a 20. hétig, 20. héttõl napi 1 magne B6-ot és csak 10 kg-ot híztam, a babám pedig 3950 grammal született.
12:22esnek én is üzennék.... Azért nem véletlen, hogy a könyvek is 8-12 kilót írnak optimálisan. Nekem a baba alapból több volt, mint a te hízásod összesen, és a szüléssel 15 kiló le is ment, mivel vizesedtem... Tehát ha csak 3at híztam volna, akkor igazából több mint 10 kilót fogytam volna... Az lenne a normális terhesség alatt????
Én nem tudom, én ellenpélda vagyok. 49kg-mal kezdtem, most 64 vagyok. Kezdettõl fogva eszem az Elevitet, és Magne B6-ot, utóbbit 2 hete nem eszem. Én sajnos nem nagyon szeretem a zöldséget és a gyümölcsöt, nagyon keveset eszek belõlük. Ezért eszem a terhesvitamint minden nap. Most vagyok 35 hetes, sajnos 33 hetesen kiderült, hogy a lepényem egy része elöregedett, a baba mindössze 1700g volt, hiába híztam már 15kg-ot! Tehát akkor most mi van?? Feküdnöm kell, h a tápanyag eljusson a babámhoz. Pénteken megyek elõre hozott UH-ra és Nst-re, mert ha nem hízik a babám, megindítják a szülést! Szerintem nem a vitaminra kell fogni a babák nagy súllyal való születését, ezt orvosok is alátámasztják! Remélem hízott már valamennyit a kislányunk!
14:57 dohányzol?
Nem dohányzom!!! Régen dohányoztam, de kismamakánt soha!!! Viszont stressz az volt bõven.
14:57 vagyok! Mindezek ellenére, hogy a baba kisebb súlyú, nekem semmi panaszom nincs, fittnek érzem magam. Sosem voltam nagy vitaminevõ, sajnos hamarabb eszem meg tabletta formájában, mint gyümi, vagy zöldség. Nagyon szûk a repertoár, a baba miatt így is többet eszem, mint valaha!
25 kilót híztam, na bumm, a gyerekem egészséges, nekem meg le kell majd tornáznom a kilókat, és akkor??????
Én is 18kg-t híztam már és a babám mégsem nagy.(34.hétben járok)a baba 31+2hetesen volt 1590gr, picit kisebb, de nem mondták, hogy baj lenne. A vitamint én sem szedem a 20.hét óta. a 30.hétig:magnerot, calcium, 1000-es c-vitamin, maltofer-fól...ennyi. mostmár csak a maltofer-fól(vas)és multivitaminos pezsgõtabletta. nem tudom, hogy mitõl függhet a baba súlya..:((
12:22 Te biztos Rubint Réka fajta vagy....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, elhatároztam mátol nem szedem többet a Gravitát meg a kálciumot, csak a vasat mert télleg a vérképem nem volt a legjobb. Én amúgyis mindig jo étvágyu voltam és eszek sok gyümõlcsöt meg zöltséget.A baba a 32 ik héten 214O gram volt.Ezért gondolom hogy akkor ha igy folytatom talán nehéz lessz megszülni.
A vasat muszáj szedned, ha vérszegény vagy, különben vérátömlesztésre is lehet szükség szülés után. Gravidát talán már nem kell szedni ilyenkor, én legalábbis nem szedtem végig. Ha szedsz még magnéziumot is, azt a 35-36. héten hagyd abba, mert nem fogsz rendesen tágulni. Kalciumot nem szedtem, ahhoz nem tudok hozzászólni, de ahhoz igen, hogy az UH alapján becsült súly néha nagyon eltér a valós magzati súlytól. Nekem 3700 körül becsülték a babát és 3120-szal született 2 napra rá. De ezek közül, amiket írtál a vitamin hizlal(hat) a leginkább, azt meg nem kell végig szedni.
Nekem a dokim azt mondta már kezdettõl fogva, hogy ne szedjem csak két naponta, mert nem kell több vitamin, ha kiegyensúlyozottan táplálkozom. fehérjét és zöldségeket ajánlott, gyümit és sok folyadékot.
200 gramm nem olyan sok, de te nem a vitaminoktól hízol szerintem, 17 kiló az rengeteg. Én a fiammal híztam összesen 18 kilót annosok), õ végére 4, 4 kilós lett 6 nap túlhordással.
HOgy tudtál hízni 17 kilót egy pár hét alatt? ezt sosem értem. én most vagyok a 41. héten, és 3 kilót híztam. A vitamint nem kell szedned. a kálciumot sem.
vitaminos dologban még nem írtam, de most leírom: jó nagy marketing van mögötte, meg gyógyszeripari biznisz. nagyon tapasztalt, emberként is nagyszerû nõgyógyászom van: kérdezte mit írjon fel (femibion, elevit, egyebek..) néztem rá, hogy.. ööö amit a doktornõ gondol. ebbõl értette, hogy nem vagyk "megmarketingelve" mosolygott, és azt mondta, hogy akkor a folsav elég lesz :) ) és ösztönösen eszem (mert kívánom) a zöldséget (amit régebb nem), gyümölcsöt (amit régebb nem) és naponta min. 1 liter tejet, holott évek óta nem ittam tejet. tablettákkal szerintem nem jó elbutítani a testünket, mert a testünk bölcsebb, mint mi. nem szeretnék ezzel a véleményemmel megrögzött vitaminszedõket bántani, akik viszont hasonlóan gondolkodnak/cselekednek, azok számára megerõsítõ tapasztalatnak szánom.
Ezt szerintem az orvosodtól vagy a védõnõdtõl kellene megkérdezned, mert õk látták a vérképedet, hogy szükséged van-e ezekre. Igenis lehet a vitamintól hízni, pl: Magne-B6 (a Mg felszívódásában segít a B6 vit, viszont növeli az étvágyat). Nekem is azt mondta a dokim, már a 12. hét után, hogy max. minden másnap szedjem, vagy nagyobb lehet a baba. Ami nem feltétlen rossz, csak nehezebb lesz megszülni. Pedig világéletemben vashiányos voltam és vérszegény, viszont ilyen jó még sosem volt a vérképem mint most. Lehet mindig terhesnek kéne lennem :-) Mondjuk a magnéziumot nem írtad, de arra vigyázz, hogy azt nem szabad vassal együtt szedni, mert gátolják egymás felszívódását.
Szerintem is hízlal. Én már nem is szedtem a vége felé. Étvágyat csinál, és szerintem az emésztést is fogja, kevesebbet jártam wc-re. Semmi bajod nem lesz ha abbahagyod. Inkább sok zöldséget gyümit vegyél magadhoz!
Én már régóta nem szedem, de gondolod, hogy kevésbé fogsz hízni, ha ilyen alkat vagy... :) Én 19 kilónál tartok a 34. héten. Ez van. Ha eszem, ha nem, pont ugyanúgy hízok. Ezért inkább most már eszem. :) De az én babám is a 32. héten már 2 kilónál tartott, pedig a vitamint nem szedem a 15. héttõl. Csak vas, és magnézium.
Tegnap 16:26 vagyok. Utolsónak üzenem, hogy biztos minden rendben lesz, én is ezt hajtogatom magamnak! Én is Maltofert eszek, és olyan ételeket, amiben több a vas! Nem tudom mitõl függ a baba súlya, nem attól, h mi hány kg-ot hízunk, az tuti.

36. pocakos vagyok. Létezik olyan, hogy annak ellenére, hogy szedem a vas tablettát, a vérképnél a vas mennyisége alacsonyabb?

Legjobb válasz: Szia! Én 37 hetes vagyok, az elejétõl fogva szedem a vasat, s minden vérvételnél alacsonyabb a kelletélnél, szóval nyugi, szedd tovább, s akkor minden ok lesz, + még próbálj sok olyant enni , aminek magas a vas tartalma. Pl. cékla, spenót,húsok, esetleg almába szurkálj bele szöget, majd pár óra múlva szedd ki, s edd meg az almát.

Szia! Én 37 hetes vagyok, az elejétõl fogva szedem a vasat, s minden vérvételnél alacsonyabb a kelletélnél, szóval nyugi, szedd tovább, s akkor minden ok lesz, + még próbálj sok olyant enni , aminek magas a vas tartalma. Pl. cékla, spenót, húsok, esetleg almába szurkálj bele szöget, majd pár óra múlva szedd ki, s edd meg az almát.

Ha a Béres vas vitalt magamtól szedem 2 naponta úgy nem lehet túladagolni?

14mg vas van benne.

Legjobb válasz: Nem értek hozzá, de azt tudod, hogy kevés a vasad? vagy csak úgy képzeled? mert, ha kevés a vasad és szeded (mondjuk) 1 hónapon át minden nap, abból nem lesz bajod (szerintem). Van olyan is, hogy KräuterBlut szirup. Ez is vasat tartalmaz. Menj el vérvételre, hogy megnézzék: van-e egyáltalán vashiányod? A családorvosod beutal laborra.

Nem értek hozzá, de azt tudod, hogy kevés a vasad? vagy csak úgy képzeled? mert, ha kevés a vasad és szeded (mondjuk) 1 hónapon át minden nap, abból nem lesz bajod (szerintem). Van olyan is, hogy KräuterBlut szirup. Ez is vasat tartalmaz. Menj el vérvételre, hogy megnézzék: van-e egyáltalán vashiányod? A családorvosod beutal laborra.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mennyi a vasam, de kevés vastartalmú ételt szoktam enni. A háziorvos meg nem ad csak úgy beutalót, akkor ad, ha már tüneteid vannak. Nekem meg nincs semmilyen tünetem, eszek is rendesen.

Minimálisan kevesebb a vasam az átlagosnál, a 24. heti terhességi cukorszűrésen vették észre. Azóta már 27 hetes vagyok és szedem a femibion vasat minden nap. Szerintetek javult így a vasraktáram? A következő labornál már jobb lesz ugye?

Legjobb válasz: Normális, hogy a terhesség vége fele alacsony a vas eredmény a vérben. Szinte mindenkinek kell vasat szednie, fõleg azért is, mert ugye a szülés nagy vérveszteséggel fog járni. Nekem az orvosom mondta, hogy még éppen határeset az eredményem, de ha nem szeretnék vért kapni szülés után, akkor szedjem rendesen. Úgyhogy ne aggódj. Szedd a szülésig, utána rendbe fog jönni. Nekem már a szülés másnapján levett vérben jó volt a szint.

Normális, hogy a terhesség vége fele alacsony a vas eredmény a vérben. Szinte mindenkinek kell vasat szednie, fõleg azért is, mert ugye a szülés nagy vérveszteséggel fog járni. Nekem az orvosom mondta, hogy még éppen határeset az eredményem, de ha nem szeretnék vért kapni szülés után, akkor szedjem rendesen. Úgyhogy ne aggódj. Szedd a szülésig, utána rendbe fog jönni. Nekem már a szülés másnapján levett vérben jó volt a szint.
ja és mindez úgy, hogy amúgy végig tökéletes volt a vérképem...
A kérdező hozzászólása: A vérképemen nekem is minden ok ez volt csak kicsit alacsonyabb.Köszönöm a választ, megnyugodtam:) )Szép napot neked!
Az én orvosom szerint az nem elég ami a vény nélkül kapható készítményekben van ezért nekem írt fel vasat pedig nekem is csak picit volt kevesebb az átlagosnál. Utána tökéletes vérképeket produkáltam, de szedtem folyamatosan a maltofert amit felírt.

A Hgn szintem alacsony lett (113), észrevettem, hogy a hajam is elkezdett jobban hullani. Már 5 napja szedem a vasat, amit az orvos írt fel! Vajon mikor marad abba a hajhullás, mennyi idő kell? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: a vasnak kell pár hét, hogy beépüljön. Amúgy ez még nem olyan vészes. Nekem alacsonyabb volt, kb 1,5 hónapja szedem a vasat, most már jobbak az eredményeim.

a vasnak kell pár hét, hogy beépüljön. Amúgy ez még nem olyan vészes. Nekem alacsonyabb volt, kb 1, 5 hónapja szedem a vasat, most már jobbak az eredményeim.

Kiderült, hogy vérszegény vagyok, így vasat szedek, és egy barátnőm javaslatára folsavat, mely megköti a vasat. Igaz, hogy ezt 12 hetes koráig kell szedni, a vasat pedig végig?

Legjobb válasz: Jó lenne ha legalább áldott állapotban nem a barátnõre hallgatnál!A vas hiánya,de a túlzott mennyiségû vas is bajokat okozhat a fejlõdõ szervezetben.Hallgass csak az orvosra ha egészséges babát szeretnél.A vas nem játék!

Jó lenne ha legalább áldott állapotban nem a barátnõre hallgatnál!A vas hiánya, de a túlzott mennyiségû vas is bajokat okozhat a fejlõdõ szervezetben.Hallgass csak az orvosra ha egészséges babát szeretnél.A vas nem játék!
Csatlakozom az elõttem lévõhöz, nekem folsavat végig kellett szednem, vasat viszont csak az utolsó idõben, kb. 2 hónappal a szülés elõtt kezdtem el-orvosi felírásra!!!! Bízd az orvosodra!!!!!!

Aki szedi az elevitet annak is kell mellette szedni a vas tablettát?

Ha igen akkor miért? Csak azért nem értem mert gondolom olyan van az elevitben is.

Legjobb válasz: Szia. Ez a vervetel eredmenyetol fugg. Ha nagyon alacsony a vas szinted akkor kell pluszba szedni vasat. Nekem kellet, mert a kismano mindent elszedte tolem. Es sokszor elajultam miatta.

Szia. Ez a vervetel eredmenyetol fugg. Ha nagyon alacsony a vas szinted akkor kell pluszba szedni vasat. Nekem kellet, mert a kismano mindent elszedte tolem. Es sokszor elajultam miatta.
Van benne vas, persze. Csak nem biztos, hogy mindenkinek elég. Nekem is kellett még vasat is szednem, mert mindig is vashiányos voltam.
Nekem is kell vasat szednem Elevitet is szedem.37 hetes km
A vitamin mellett napi 3x2 vastabletta, plusz mikor bekerültem a kórházba, (2 héttel szülés elõtt) még vénásan is adták a vasat, 5 alkalommal. Abszolút vérképtõl függ, ami meg egyéni adottságoktól. Én mindig is hajlamos voltam a vashiányra, de nem gondoltam, hogy egy terhesség (igaz iker) ennyire megviseli a szervezetemet.
A kérdező hozzászólása: Azt nem értem hogy akinek többet kell szedni 1nél az hogy szedi. Mert az van leírva hogy éhgyomorra kell bevenni.
Attól is függ, milyen tablettát kapsz. A legtöbbre ez van írva, meg hogy ha ezt vagy azt eszel, akkor legalább 2 óra teljen el a bevétel elõtt. Nekem gyerekkorom óta kisebb nagyobb megszakításokkal mindig kellett szednem, volt amelyikbõl napi 1, volt, amibõl többet.

A bogyos szeklet mire utal? Lehet a vas miatt amit szedek?

Legjobb válasz: Bogyós? Nekem mindig bogyós. De amikor vasat szedtem, akkor nekem fekete lett, meg olyan volt, mintha acélt kakiltam volna. (Most ezen lehet nevetni, de elõször szörnyen megijedtem.)

Bogyós? Nekem mindig bogyós. De amikor vasat szedtem, akkor nekem fekete lett, meg olyan volt, mintha acélt kakiltam volna. (Most ezen lehet nevetni, de elõször szörnyen megijedtem.)
Majdnem biztos! Ha a gyógyszer szedése óta van, és sötétebb színû - majdnem fekete - akkor meg egészen biztos. Ne izgulj, nem betegség, nekem a "Ferrofolgammától" voltak ugyanilyen tüneteim!
A bogyós széklet arra utal, hogy kevés folyadékot (vizet) fogyasztasz, és kevés rostot pl. teljes õrlésû gabonák, hüvelyesek, nyers zöldség és gyümölcs. Mellesleg a vas C vitamin mellett szívódik fel hatékonyan.
Egyszerre írtam az elsõvel, de talán így még hitelesebb mindkettõ! :)

Mivel pótoljam a vasat? Nagyon erõs menstruáció miatt alig 7 az értékem pedig kb.1 hónapja már szedem a Neo-Fero Folgammát és mégis ilyen az eredményem!?

Legjobb válasz: Vasmegkötõ képességed miylen? mert pl én nem tudom megkötni a vasat ezért vagyok vashiányos, és ezzel nem tudnak mit tenni az orvosok :(

Vasmegkötõ képességed miylen? mert pl én nem tudom megkötni a vasat ezért vagyok vashiányos, és ezzel nem tudnak mit tenni az orvosok :(
Vasat tudsz pótolni sokfajta zöldséggel pl. céklával. Vagy vannak a patikákban kapható pezsgõtabletták azok nekem segítettek ami vasat és folsavat is tartalmazott, vagy vannak homeopátiás "szerek" amik szintén nem drágák ilyenek a Schüssler sók amik közül neked a ferrum phosphoricumot kell keresned a patikusok tudni fogják :) Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
Ha gond van a vasfelszívódással, mindegy, hogy mit szedsz szájon keresztül, mert egyszerûen nem szívódik fel a gyomrodból. Ilyenkor, ha már nagy a vashiány vénásan adnak vasat.
Hát ez elég kevés infó, mert kihagytad, mennyi volt, amikor elkezdted szedni. Ha például 3-ról indultál, akkor nagyon is jó az eredmény. Vastabletta mellett NE szedj már forrásból vasat - a vény nélküli készítményekben amúgy is gyakorlatilag nulla a tartalom, a hatékonysága még kevesebb. :D Növényekbõl szintén alig hasznosul valami, a húsfélékbõl több (olvass utána a hem és nem hem vasnak). Fontos, hogy a gyógyszert a tájékoztató szerint szedd - semmi tejtermék elõtte-utána pár óráig, kerüld a koffeint (lehetõleg abszolút, de ha nem megy kávé, tea, kóla nélkül az élet, akkor itt is legyen pár óra szünet), mert ezek gátolják a felszívódást, és a vasat lehetõleg narancslével és egy lassan felszívódó C-vitamin tablettával vedd be (ajánlom a Cetebét, drága, de hatásos). A vérzésed pedig semmiképp nem normális, ha ilyen erõs, ameddig ezt nem kezelteted, nem lesz nagy változás. Ha egy orvos rálegyint, keress fel másikat. Aki pedig hiába szedi a vasat, mert SEMMI változás hónapok után se, az vizsgáltassa ki magát lisztérzékenységre, általában az az ok, vagy egyéb komoly bélrendszeri probléma.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!