Találatok a következő kifejezésre: Szedem a Már a (1137 db)

Belara fogamzásgátlót szedek és már a negyedik levélnél tartok, már nagyon jól védhet? (Többi lent)

Amikor a harmadik levélnél tartottam a barátom belém élvezett és normálisan megjött. Ma szeretkeztünk és belém élvezett, már nagyon jól véd a fogamzásgátlóm? El?re is köszönöm a válaszokat, biztosra akarok menni :)

Legjobb válasz: Teljesen jól mûködik. A betegtájékoztató alapján a Belara AZONNAL hat. Mondjuk én egy hetet kihagynék, de nálatok már az elsõ menstruáció is megvolt. Nyugi.

Teljesen jól mûködik. A betegtájékoztató alapján a Belara AZONNAL hat. Mondjuk én egy hetet kihagynék, de nálatok már az elsõ menstruáció is megvolt. Nyugi.
nem kell halálpontosan bevenni. csak h ne legyen több az eltérés 12 óránál.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT MINDENKINEK!
Nyugi, hat a tabletta. Éveken keresztül szexeltem tablettát szedõ lányokkal (mármint 1x-re 1 volt, csak több kapcsolat) és nem volt baj. Ez kivételes dolog. És még ha véletlenül be is akad, az abortusz nem egy olyan nagy durranás, mint gondolod. Szar, meg minden, de ki lehet bírni. Maga a mûtét 15-20 perc. Tudom, mert ott voltam... :P És ez az abszolútgigavégszükség esete, majdnem biztos, h nem idáig nem jutsz el.
A kérdező hozzászólása: Frászt hozod rám..:S Én semmit se szedek most.
Azt is mondták, hogy hat. :) Barátnõmnek úgy akadt be, hogy a ciklus elején migrénje volt (arra nem ajánlott bevenni), ezért nem vette be este, hanem csak reggel, de a 12 órában bõven benne volt. Ráadásul abban a hónapban valami csipkebigyóbiszbaszt is szedett, h ne újuljon ki a felfázása. Elvileg ez a bigyóbiszbasz nem kellett volna, hogy ilyen hatással legyen, se az, hogy mondjuk 8 órát késett a bevétellel, de mégis terhes lett. Azért mondtam a halál pontos bevételt, mert ezek a cuccok nagyon kevés hormont tartalmaznak. Ilyenkor már fontos, hogy hogyan szedik õket, mert kevés hormon csak akkor hat, ha nincs ingadozás, magyarán ha pontosan szeded.
A kérdező hozzászólása: Én mindig este fele szedem be. Már be szedtem. 8-kor szoktam vagy fél 9, vagy 9, 10. Azt mondták, hogy az mind 1, hogy hánykor szeded be, csak szedd be!
Hát tudod a fogamzásgátlókkal óvatosnak kell lenni. Nekem már volt olyan barátnõm, akinél beakadt. Rendesen (elõírások szerint) szedett fogamzásgátlóval! Persze lehet, h csak szívatott, és nem volt rendesen szedve, de tekintve, h simán elvetette (semmi olyan nem volt, h ezzel akar megfogni), meg ahogy viselkedett, mikor kiderült, h terhes, nem hinném. Tehát: a fogamzásgátló egy általában jól mûködõ módszer. A doki is csodálkozott, h ilyen nem szokott lenni. Ha becsõdöl, az abortusz nem egy nagy durranás, simán meg lehet csinálni. Tudom, mert végig mellette voltam, az egész mûtét 15 perc. És a gumi is elszakadhat... DE! Ha fogamzásgátlóval védekeztek, figyelj oda, hogy ha más gyógyszert is szedsz, az kinyírhatja a tabletta hatását (magyarán gumi)! Plusz arra, hogy NE csúszkálj a bevételi idõvel, bármit írnak is a betegtájékoztatóban! Állítsd be a telefonod, vagy nem tudom, de mondjuk +-15 perc eltérésnél több ne legyen!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :) Miért hagynál ki egy hetet? Ezt nem értem pontosan!
A 8 óra lehet, hogy sok, de 2-3 óra csúszás még belefér. Persze próbáld minél pontosabban szedni. Amúgy elsõ hónap után már tuti véd a tabletta, szóval a tiéd már régóta megfelelõen véd.

Tisztelt Doktor úr! Már 2 hónapja szedem a Symicia fogamzásgátlót. Volt egy erős felfázásom, amire az orvos Savulin nevű antibiotikumot írta fel. Az antibiotikumom ma fogyott el, a fogamzásgátlóm pedig 2 nap múlva fog. A kérdésem az lenne, hogy a következ

Tisztelt Doktor úr! Már 2 hónapja szedem a Symicia fogamzásgátlót. Volt egy erős felfázásom, amire az orvos Savulin nevű antibiotikumot írta fel. Az antibiotikumom ma fogyott el, a fogamzásgátlóm pedig 2 nap múlva fog. A kérdésem az lenne, hogy a következő levél Symicia szedésekor (9 nap múlva) ugyanúgy védett leszek a nem kívánt terhesség ellen? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az antibiotikumot már nem kell szednie, akkor védettség áll fenn a következő adag szedésekor. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az antibiotikumot már nem kell szednie, akkor védettség áll fenn a következő adag szedésekor. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Már 2 hónapja szedem a Symicia fogamzásgátlót. Volt egy erős felfázásom, amire az orvos Savulin nevű antibiotikumot írta fel. Az antibiotikumom ma fogyott el, a fogamzásgátlóm pedig 2 nap múlva fog. A kérdésem az lenne, hogy a következ

Tisztelt Doktor úr! Már 2 hónapja szedem a Symicia fogamzásgátlót. Volt egy erős felfázásom, amire az orvos Savulin nevű antibiotikumot írta fel. Az antibiotikumom ma fogyott el, a fogamzásgátlóm pedig 2 nap múlva fog. A kérdésem az lenne, hogy a következő levél Symicia szedésekor (9 nap múlva) ugyanúgy védett leszek a nem kívánt terhesség ellen? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az antibiotikumot már nem kell szednie, akkor védettség áll fenn a következő adag szedésekor. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az antibiotikumot már nem kell szednie, akkor védettség áll fenn a következő adag szedésekor. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

2 hónaja szedem a clostit ittam a cickafarfű teát és most kezdtem el inni a palástfüvet, mérem a hőmet is és tegnap 36, 3 volt ma meg már 36, 7 elvileg tegnap előtt volt peteérésem. Ez már jó jel a babásodáshoz?

Már 3 éve próbálkozunk de ilyet még nem tapasztaltam.2 hónaja szedem a clostit ittam a cickafarf? teát és most kezdtem el inni a palástfüvet, mérem a h?met is és tegnap 36,3 volt ma meg már 36,7 elvileg tegnap el?tt volt peteérésem.Ez már jonak mondható.Eddig is mértem a h?met de ilyen magasra még soha nem ugrott.

Legjobb válasz: Ez tényleg jó hõ, meg is ugrott, minden stimmel! Jó jel, remélem együtt voltatok tegnapelõtt és tegnap, esetleg ma is!? Drukkolok!

Ez tényleg jó hõ, meg is ugrott, minden stimmel! Jó jel, remélem együtt voltatok tegnapelõtt és tegnap, esetleg ma is!? Drukkolok!

A kisfiam 4 éves és van egy rossz szokása. Folyamatosan szedi a bőrt a szájáról, van, hogy vérzik már, kenem neki, de ahogy gyógyul, tépi le a bőrt. Nem tudom már mit tegyek. Volt másnál is hasonló?

Legjobb válasz: Nem szeretnék negatív lenni, de szerintem mindenképpen valamiféle szorongás miatt lehet, olyasmi mint a körömrágás. Tudom, mert ha én rágom a számat én is általában ideges vagyok valamiért, vagy nagyon el vagyok gondolkodva. Talán próbálj ennek utána nézni és bocsi, tényleg nem bántásból írtam..

Nem szeretnék negatív lenni, de szerintem mindenképpen valamiféle szorongás miatt lehet, olyasmi mint a körömrágás. Tudom, mert ha én rágom a számat én is általában ideges vagyok valamiért, vagy nagyon el vagyok gondolkodva. Talán próbálj ennek utána nézni és bocsi, tényleg nem bántásból írtam..
Szia, nekem ugyanezt csinálta a lányom most a télen 2, 5 évesen. Hosszú hetekig nem tudtam vele mit kezdeni, az biztos, hogy neki is szokássá alakult. Azt olvastam, hogy bizonyos folyadékhiány miatt szárad ki, cserepesedik ki a száj, ezért próbáltam neki több folyadékot adni. Mindenféle krémmel próbálkoztam, de amint gyógyult, õ mindig véresre tépkedte. Muszáj volt többször-többször rászólni, elmagyarázni neki, végül már csak akkor csinálta, ha elfeledkezett magáról, pl. elalvás elõtt. Végül elkezdtem sima étolajjal kenni neki, ez is jól hidratál, és nem tetszett neki az íze, így hamar abbahagyta a szájtépést is, de hetekbe tellett, míg leszokott róla teljesen.
Most olvastam az elsõ válaszát is. Igaza lehet, biztos, hogy pótcselekvéssé alakul, hiszen a lányom is elalvás elõtt csinálta leggyakrabban. Olyankor adtam neki gyorsan egy plüssállatot a kezébe, míg a mesét mondtam. Biztos, hogy sok sok türelemmel lehet leszokatni, kitartás.
Az én kisfiam is ezt csinálta. 2, 5 éves. Nem hiszem, hogy pszichés dolog lenne. Télen gyakran cserepesedett ki a szája a szárazabb levegõ miatt. Tépdeste õ is és kérdezgetett, hogy mi ez? Ahogy tépte egyre nehezebben gyógyult neki és annál jobban zavarta. Olyasmi lehet ez mint nekünk pl.egy herpesz, tudjuk, hogy nem kéne, de akarva akaratlanul is piszkáljuk! :) Én mindig szólongattam, hogy ne tépje, nyúzza a száját, vettem neki egy labelo szõlõzsírt azzal kenegettük. Nehezen de begyógyult, azóta nincs gondunk ezzel.
Kend be neki sheavajjal, puhítja, ápolja a bõrt és az sem baj, ha lenyalja. Én is piszkáltam régen a számat, de amióta nem hagyom kicserepesedni, szépen rendbejött és nem jut eszembe vakarászni. Egyébként tényleg lehet szorongás jele is, de ha nem szárad ki, nincs mit tépegetni.

Ha eszek bűntudatom van, utána csak arra gondolok hogyan szabaduljak meg a bevitt ételtől. Hányni nem hányatom magam, de különféle hashajtó teákat szedek. Ez már a bulémia jele?

Legjobb válasz: Szerintem nincs jobb dolgod, s eleg bajod, s ezert gondolkozol hulyesegeken. Amugy ha feszt ezen filozol, akkor sokkal hamarabb meg fogsz hizni, holott lehet, h semmi nem tortenni. Bulimianak lehet, h nem az, de h hulyeseg, az biztos...

Szerintem nincs jobb dolgod, s eleg bajod, s ezert gondolkozol hulyesegeken. Amugy ha feszt ezen filozol, akkor sokkal hamarabb meg fogsz hizni, holott lehet, h semmi nem tortenni. Bulimianak lehet, h nem az, de h hulyeseg, az biztos...
Az, határozottan. Saját tapasztalatból mondom, h a gyógyszerek csak ideig segítenek, aztán pedig vért izzadsz, h elhagyd õket, tehát ne kezdj el semmi ilyet. Kognitív pszichoterápia segít, de legalább fél év kell hozzá. A lea.hu találsz kedvezményes lehetõségeket és esetleg valamelyik állami intézet pszichológusa (nem pszichiáter!) is segít.
Én is így vok vele, 15/L én inkább nem eszem akkor tudom, hogy nem lesz rossz.
A kérdező hozzászólása: sûrû*
A kérdező hozzászólása: köszi.:D
Fogj egy mosdókesztyût vagy törölközõt. Vizezd be egy kicsit, ezzel "húzd át" egy kicsit a szemöldöködet. Nekem ez jobban bevált, mint a szemöldökfésû.
ha felkelsz öltözz fel fesuld meg es vegyel szemöldökzselét es azzal fixald ... egesz nap kibir .. tapasztalatbol mondom :P sok sikert az essence zsele nekem nagyon bevalt :)
A kérdező hozzászólása: Okés, köszönöm! :) )
Velem is ugyanez van :) Felkeles utan nagyon ronda, mikor feloltoztem atfesulom, es napkozben mar nem is olyan veszes. Szerintem ki ne szedd a kiallo rakoncatlan szalakat, en nagyon megbantam /:
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) Csak.. nekem az a fésülés nem nagyon sokat használ.. be is szoktam vizezni...:/:) úgy aránylag jobb
Én egy régi szempillaspirálomnak a kitisztított keféjével szoktam átfésülni :) Az is úgy funkcionál mint egy szemöldökfésü ^^
Nekem is össze szokott kócolódni. Én ilyenkor szemöldökfésût használok. http://www.google.hu/imgres?q=szem%C3%B6ld%C3%B6k+f%C3%A9s%C..
leborotválod

Vedlik a kutyánk. Mikor kézzel vagy kefével szedem a már hullani készülõ szõrét, próbálja elkapni a kezem. Ezt miért csinálja?

Fáj neki?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nincs hozzászokva a fésüléshez. Nem véletlenül szokták javasolni, hogy kölyök korától kezdve hetente egyszer legyen megfésülve. Akkor megszokja és nem kapkod.

Lehet, hogy nincs hozzászokva a fésüléshez. Nem véletlenül szokták javasolni, hogy kölyök korától kezdve hetente egyszer legyen megfésülve. Akkor megszokja és nem kapkod.
Lehet, kényelmetlen számára. Hozzá kell szoktatni, hogy fésülésnél és amikor as gazda hozzányúl bármely testrészéhez, nem lehet odakapni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.1éves és 3hónapos, eddig soha nem volt fésülve.Hozzá lehet még szoktatni ilyen korban?
Fontos, hogy te legyél a szemében a falkavezér. Szólj rá, ha kapkod a kezed után. De jó élménnyé teheted neki, ha jutalomfalattal vonod el a figyelmét közben. Ha azzal foglalkozik és nem a tiltakozással, akkor add oda neki a falatot. :)
"belémkerüt" a kapanyél meg lóg a szádból
Ez a gyógyszertõl függ, olvasd el a betegtájékoztatót, hogy mikortól véd. Így nem tudjuk megmondani, hogy vajon védett vagy-e már...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!