Találatok a következő kifejezésre: Szedem a B6-ot, (66 db)

7 hetes vagyok nagyon hányok fáj a gyomrom, szedem a b6 ot a femibion mellé de ez sem segit, egész nap nem tudok enni, olyan éhes vagyok pedig, már nagyon kikészültem, mit csináljak? Kinek volt hasonló? Hogy alakult a terhesség igy?

Legjobb válasz: elõször is nyugi.ha idegeskedsz,még jobban fog fájni a gyomrod.próbálj többször keveset enni,inni.még fekve az ágyban rágcsálj egy szem babpiskótát....vagy valami száraz kekszet.rostos gyümölcsleveket igyál-inkább egyszerre csak 1-2 kortyot. igaz én nem hánytam,de pikk pakk lement rólam az 4-5.hétben 3kiló.mert szörnyen hányingerem volt.egyszerûen nem kívántam a kaját.aztán fokozatosan egyre többet próbáltam enni.és most 11hetesen már szinte alig alig van 1nap ilyen émelygés. kitartás,azt mondják a 12.hét után megszûnnek ezek a tünetek.

elõször is nyugi.ha idegeskedsz, még jobban fog fájni a gyomrod.próbálj többször keveset enni, inni.még fekve az ágyban rágcsálj egy szem babpiskótát....vagy valami száraz kekszet.rostos gyümölcsleveket igyál-inkább egyszerre csak 1-2 kortyot. igaz én nem hánytam, de pikk pakk lement rólam az 4-5.hétben 3kiló.mert szörnyen hányingerem volt.egyszerûen nem kívántam a kaját.aztán fokozatosan egyre többet próbáltam enni.és most 11hetesen már szinte alig alig van 1nap ilyen émelygés. kitartás, azt mondják a 12.hét után megszûnnek ezek a tünetek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, próbálom ugy csinálni hogy jó legyen remélem majd csökken vagy elmuladozik ez a hányás mert most elégé kimerültem a sok roszulléttöl.
Szia! 15 hetes vagyok és már szinte el is felejtettem:) Nekem a 11. hétig megszünt. Pihenj sokat! Nekem bejött a 100%-os narancslé. És kicsi sós péksütemény. Kitartás! El fog múlni! Nagyon ritkán történik meg, hogy 11-12 hétnél tovább tart. A sógornõmet infuzióra fogták 2-szer is, de a második harmadban, egyébbként õ ikreket várt.
Szia! Nekem a 8. héttõl a 12. hétig minden nap, egész nap hányingerem volt. Volt olyan nap, hogy nem is tudtam enni... 6kg-ot fogytam és már olyan szinten voltam, hogy nem vállalok több gyereket! :) Utána elmúlt, nagyon ritkán pár hetente volt/van még 1-2 hányás vagy hányinger. Õ az elsõ babám, most vagyok 25 hetes vele. És már tervezem a tesókat! :)
12+1 hetes vagyok és kiszámíthatatlan, melyik nap és mitõl tér vissza a hányinger, hányás. De bírom, egyszer csak elmúlik. Legalább dekára a súlyomnál vagyok :) Kitartás, elmúlik egyszer! :)

32 hetes vagyok! Az nem baj hogy sokszor bekeményedik a hadam? Szedek magne b6-ot!

Sajnos veszélyeztetett terhes vagyok! Sokat fekszem de még igy is sokszor fáj és bekeményedik a hasam! Mit csináljak?

Legjobb válasz: 3x2 magne b6-ig emelheted az adagot-csaka piros dobozos fajtából, de jobb ha veszel béres magnéziumot, mert abból napi 1 elég.. Most még nem jó ha keményedik, de a vége felé abba kell hagyni a megnéziumszedést, hogy érezd az összehúzódást..ennek az idõpontját beszéld meg a dokival.

3x2 magne b6-ig emelheted az adagot-csaka piros dobozos fajtából, de jobb ha veszel béres magnéziumot, mert abból napi 1 elég.. Most még nem jó ha keményedik, de a vége felé abba kell hagyni a megnéziumszedést, hogy érezd az összehúzódást..ennek az idõpontját beszéld meg a dokival.
szia. én is emiatt szenvedek. magne b6 extra ebbõl 3x1 szem és napi egy magnézium pezsgõ tabletta . és szinte egész napos fekvés. gondolom ha veszélyeztetett vagy akkor nincs is más választásod, mint a fekvés:) miért vagy veszélyeztetett ? kitartás már nincs sok hátra!! üdv:20 hetes Kismama:)
A kérdező hozzászólása: Azért, mert mélyen tapadt le a méhlepényem!

Aki szed magne b6-ot hányadik héten hagyta abba? És a terhesvitamint végig szedtétek? Én most 32 hetes vagyok

Legjobb válasz: 36.hétig kell,lehet szedni.... Nekem ismét szednem kell a 36.hétig.Most 25 hetes vagyok. Terhes vitamint is szedek,azt persze ve´gig,söt a szoptatás alatt is majd ismét mint a lányommal.

36.hétig kell, lehet szedni.... Nekem ismét szednem kell a 36.hétig.Most 25 hetes vagyok. Terhes vitamint is szedek, azt persze ve´gig, söt a szoptatás alatt is majd ismét mint a lányommal.
Szia! Nekem a 35.hétig kellett szedni a magnéziumot!És én a terhes vitamint csak az elsõ három hónapban szedtem, mert a körzeti doki azt mondta, ha van rendes étvágyam akkor nem kell nehogy nagyon nagy baba legyen! Viszont kalciumot végig szedem, meg c vitamoint!De úgy néz ki a kislányunk ígyis nagy baba lesz! 38+5 km

Ha nem szedek kúlon magne B6-ot a vitamin mellé az baj?

Legjobb válasz: Én sem vitamint sem pedig Magne B6_ot nem szedtem. A vitamint azért nem mert nyáron voltam terhes és az orvosom szerint ilyenkor a rengeteg friss gyümölcs és zöldség mellett fölösleges, ha kiegyensúlyozottan eszel. Az elsõ babámnál még szedtem vitamint, de borzalmas szorulást okozott, így abbahagytam. Utána egyik babámnál nem szedtem. A magne B6 jótékony hatásairól meg csak itt olvastam, sosem szedtem. A gyerekeim egyébként a 38-39. héten születtek. 4 gyerekes anyuka Persze, ha görcsölgetsz, inkább szedd a Magne B6-ot is, mert görcsoldó hatása is van.

Én sem vitamint sem pedig Magne B6_ot nem szedtem. A vitamint azért nem mert nyáron voltam terhes és az orvosom szerint ilyenkor a rengeteg friss gyümölcs és zöldség mellett fölösleges, ha kiegyensúlyozottan eszel. Az elsõ babámnál még szedtem vitamint, de borzalmas szorulást okozott, így abbahagytam. Utána egyik babámnál nem szedtem. A magne B6 jótékony hatásairól meg csak itt olvastam, sosem szedtem. A gyerekeim egyébként a 38-39. héten születtek. 4 gyerekes anyuka Persze, ha görcsölgetsz, inkább szedd a Magne B6-ot is, mert görcsoldó hatása is van.
nem baj :)
Ha csak nem orvos ajnlotta, vagy nincsennek gorcseid, hasfajasaid, kemenyedeseid, akor nem baj.

Aki szedi a magne B6-ot van hasmenése? Ilyenkor abba kell hagyni? Vagy ez természetes? Ha tünet a hasmenés nem árt a babának? Hágy szemet kell bevenni belőle?

Az orvos mondta hogy szedjek terhes vitamint és akkor rákérdeztem hogy magnét is szedhetek e?Azt mondta hogy igen.De nem mondta mennyit én sem kérdeztem mert utánna elterel?dött a szó.De most megy a hasam.Tuti hogy a magnétól mert E vitamint is szedek de már el?bb szedtem a magnétól és nem volt bajom.Elevitet még nem váltottuk ki.Szedjem továbbra is?Lehet fölhívom az orvost csak attól félek nehogy aztmondja hogy ilyen kis piti üggyel hívtam.Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Én addig, amíg nem kezdõdtek a haskeményedéseim napi 3*1 db magne B6-ot szedtem, mert a terhességem elején görcsölgettem. Emellett szedtem napi 1 elevitet. Amióta viszont már gyakorivá váltak a haskeményedések, azóta napi 3*2 db magne B6-ot szedek. Nekem is volt hasmenésem, amikor elkezdtem, de kb. 1 hét alatt normalizálódott a helyzet:) Remélem tudtam segíteni:) Üdv 33 heteske

Szia! Én addig, amíg nem kezdõdtek a haskeményedéseim napi 3*1 db magne B6-ot szedtem, mert a terhességem elején görcsölgettem. Emellett szedtem napi 1 elevitet. Amióta viszont már gyakorivá váltak a haskeményedések, azóta napi 3*2 db magne B6-ot szedek. Nekem is volt hasmenésem, amikor elkezdtem, de kb. 1 hét alatt normalizálódott a helyzet:) Remélem tudtam segíteni:) Üdv 33 heteske
A magnézium okozhat hasmenést
A kérdező hozzászólása: Igen tudtál segíteni!!!Akkor nemhívom föl az orvosomat.Nagyonszépen köszönöm a segítséget!!
Nekem 6. hetes koromtól vérzés után kellett szednem a magnét, napi 3-szor 2-t. Mindig hasmenésem volt tõle. Úgy távozik a felesleg, állítólag. Úgyhogy semmi gond nem lesz!!

Hogyan szeditek a Magne B6-ot? Nekem napi kettőt javasolt a dokim, étkezés előtt vagy után szeditek? Az Elevitet heti hányszor szeditek a magne mellett?

Legjobb válasz: Én Elevitet szedek napi 1 szemet reggeli után. Béres magneB6-ot reggel, este eggyet. de a két gyógyszer között legalább 2órának el kell tellnie, ezért a B6-tal kezdem a napot!

Én Elevitet szedek napi 1 szemet reggeli után. Béres magneB6-ot reggel, este eggyet. de a két gyógyszer között legalább 2órának el kell tellnie, ezért a B6-tal kezdem a napot!
Én Béres Magnéziumot szedek, abból napi 1-et kell, és reggeli közben szoktam. Az Elevitet a 20.hétig minden nap szedtem, aztán szedtem még egy darabig hetente 3-szor. De kb egy hónapja nem szedem egyáltalán, azóta csak Béres Vas + Béres Kálcium + Béres Magnézium, mindbõl napi 1. Üdv, 35 hetes kismama
Szia. Reggel étkezéshet, és este vacsorához vedd be. Nekem 3x2-t kellett szednem. Elevitet nem szedtem, abban nem tudok segíteni. Boldog babavárást! 36 hetes kismama.
szia, nekem napi 4 alkalommal kell szednem a MagneB6-ot. Mindig evés után veszem be, az elevitet reggelizés közben szoktam, de ahogy az elõttem lévõ kismama is írta, az elevit után ajánlott 2-3 órát kihagyni. 16 hetes kismam
Mitõl függ, hogy mennyit kell szedni belõle??? Kora terhesen mennyit kell? Mivel én külföldön élek, a barátnõm fog nekem postázni 1hét múlva, mert itt nem szedetnek ilyesmit a nõkkel, csak folsavat vagy komplex terhesvitamint. Szerintetek nekem elég a napi 2 hogy a jövõbeli hányingert enyhítse, ill. a mensis érzést/görcsölgetést???
Ezer százalékra vettem, hogy az elevit miatt le leszek pontozva. Gratulálok.
Nekem a Femibion terhesvitamint ajánlotta a nõgyógyászom amivel én nagyon elégedett vagyok.(kicsi tabletta, nem kellemetlen sem az íze, sem az illata)És ami fontos lehet még hogy tartalmaz jódot is amit pl. az Elevit NEM! Üdv:12 hetes kismama

Femibion magzatvédő vitamin vagy a gravida jobb, mennyibe kerülnek? Az igaz hogy magne B6-ot vetélés ellen is szednek?

most olvastam itt az elöbb

Legjobb válasz: Nekem ma ajánlotta a Femibiont a dokim, majd pedig a gyógyszerész is nagyon dícsérte. Így nem kell külön magzatvédõt és folsavat is szednem. Mindketten azt magyarázták, hogy a folsav nem minden vitaminnal "oldódik". A 12. hétig lehet (kell) szedni, 30 db-os kiszerelés 3100.- az ára. A Gravidát ha jól emlékszem 1600--ért vettem, na mega folsav is, tehát kb. ott vagy, mintha a Femibiont vennéd csak. Én is szedek napi 3x2 magbe B6-ot a görcsökre, ne meg egy kis vérzésem is volt a minap. Remélem segítettem? :)

Nekem ma ajánlotta a Femibiont a dokim, majd pedig a gyógyszerész is nagyon dícsérte. Így nem kell külön magzatvédõt és folsavat is szednem. Mindketten azt magyarázták, hogy a folsav nem minden vitaminnal "oldódik". A 12. hétig lehet (kell) szedni, 30 db-os kiszerelés 3100.- az ára. A Gravidát ha jól emlékszem 1600--ért vettem, na mega folsav is, tehát kb. ott vagy, mintha a Femibiont vennéd csak. Én is szedek napi 3x2 magbe B6-ot a görcsökre, ne meg egy kis vérzésem is volt a minap. Remélem segítettem? :)
Van benne perce, csak kevesebb, mint kéne. Ezért kell hozzá plusz szedni. Én Hipp Natalt iszom, ahhoz nem kell, mert van benne elég.
Én nem szedtem a gravida mellé semmit, nekünk így simán elég volt.Mondjuk nekem végig oké volt minden. Ha jól emlékszem olyan 5000ft a 90db-os gravida. 2 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: igen köszönöm:) !Még csak kb5 hetes terhes vagyok:) .Azt nem tudtam hogy a gravida mellé még kell külön szedni folsavat is azt hittem, hogy tartalmazza!
én 21hetes kismami vagyok. Femibiont szedek mellé folsavat meg magneb6ot.

Ki mennyit keményedik a 21-22 hét környékén? 3x2 magne b6 ot szedek és mégis keményedek. Mik a tapasztalatok? Van olyan aki végig keményedet és nem lett semmi baj?

Legjobb válasz: Szia! Én 24 hetes vagyok,és hála égnek nagyon ritkán keményedek,ha fáradtabb vagyok akkor elõfordul hogy 3-4 szer egy nap,de van hogy szinte egyáltalán. Legalábbis nem érzem. Kb 1,5 hónappal ezelõtt viszont szerintem többször keményedett a pocim mint most és akkor még én is a magne b6-ot szedtem naponta volt hogy 4-5 szemet. Azóta viszont áttértem a Béres mg-ra (250mg-os) és abból napi egy szemet szedek és azóta nem keményedek annyira. Lehet nekem ez jobban bevált.

Szia! Én 24 hetes vagyok, és hála égnek nagyon ritkán keményedek, ha fáradtabb vagyok akkor elõfordul hogy 3-4 szer egy nap, de van hogy szinte egyáltalán. Legalábbis nem érzem. Kb 1, 5 hónappal ezelõtt viszont szerintem többször keményedett a pocim mint most és akkor még én is a magne b6-ot szedtem naponta volt hogy 4-5 szemet. Azóta viszont áttértem a Béres mg-ra (250mg-os) és abból napi egy szemet szedek és azóta nem keményedek annyira. Lehet nekem ez jobban bevált.
szia! én is keményedek, 23 hetes vagyok, lassan két hónapja fáj a pocim. Hiába szedem a magneb6-ot nem igazán használ. Ha fekszek, ülök, csak akkor oké a dolog, ha sétálok egybõl végem van. Ilyenkor csak attól félek, hogy a sok keményedéstõl kinyílik a méhszáj, amit nem szeretnék...:(.
Nekem eddig semmi baom nem volt, most 16 hetes vagyok és naponta többször is nagyon kellemetlenül keményedek...:( magnéziumot szedek én is napi 3x2.t De ha már itt tartunk létezik h attól kell napi vagy 15ször pisilnem??

Van olyan kismama, aki a 12. hét után nem szed terhesvitamint, csak C-vitamint és Magne B6-ot?

Legjobb válasz: 13hetes vagyok és csak a magne B6-ot szedem!És nincs gond a babával,a doki szerint a korához képest jók az eredményei! Jó baba várást!

13hetes vagyok és csak a magne B6-ot szedem!És nincs gond a babával, a doki szerint a korához képest jók az eredményei! Jó baba várást!
Én már a terhesség elején megvettem a Gravidát a nõgyógyászom tanácsára, de 2 szemet tudtam bevenni, azt is kihánytam. Nem is szedtem egész végig semmit, kivéve az utolsó hetekben a Magne B-t, egyre kevesebbet persze. Elsõ 2 babámnál még szoptatás alatt is szedtem vitamint, akkor a Maternát, de most a 3.-nál egyszerûen nem tudtam lenyelni, annyira rosszul lettem már a szagától is...
Szia.Én a 16hétig szedtem(akkor fogyott el), azota c-vitamint és magne b6-ot szedek.Idõnként vettem hipp-natalt.34hetes km.
Szia! Csak folsavat szedtem, vitamint semmit, aztán kb. a 23. héttõl magnéziumot keményedés miatt. Teljesen rendben vagyunk. Boldog babavárást.
Én is elkezdtem szedni terhesvitamint, folymatosan hánytam, és pár nap után elájultam. Kiderült, hogy érzékeny vagyok egy összetevõre, sõt még magnéziumot sem szedhetek. De a baba szépen fejlõdik, a vérképem tökéletes, tehát semmi hátrányunk nincs belõle, hogy nem szedjük. Nagyon odafigyelek az egészséges étkezésre, és minden rendben van.
Én sem szedtem terhességem alatt a magne b6-on kivül semmit, teljesen egészséges kisfiam született 3500gr.52cm-el.
szia! Én a terhességem alatt egyáltalán nem szedtem kismamavitamin, csak megneb6-ot és vasat. Teljesen egészésges kisfiam született 4040g és 53 cm-rel, és problémamentes volt a terhesség. Ja és a hányinger miatt szedtem még gyömbért. Jó babavárást!
Én a Plussz multivitaminos pezsgõtabit iszom.Az Elevitet szedtem a 12.-ik hétig.
Szia! Szerintem pont elég amit szedsz. Én nem szedek semmit, mert nem voltam jól a Gravidától, a folsavnak meg már nincs jelentõssége a 15. héten. A Magne B6 szedését meg nem értem, mármint, hogy az miért kell? Erre meg Te válaszolhatnál nekem :)
A kérdező hozzászólása: A Gravidától én is nagyon rosszul voltam. A Magne B6-ot alhasi görcsök ellen szedem. Az orvos javasolta, mert a 6. hét körül és utána is eléggé fájt a hasam.A magnézium jó még a lábikra görcsökre is.Továbbá úgy tudom terhesség alatt megnövekszik a magnézium szükséglet.

Ha szedem a magnéziumot, mennyi magne b6-ot szedhetek?

Mert azt olvastam, hogy a sok magnézium nem engedi a vasat felszivódni.

Legjobb válasz: hát én szerintem nem kellene külön szedni, akkor elég lenne a magne b6, vagy a sima magnézium mellé már csak b6 kellene. A legjobb a béres mg+b6 meg az gazdaságosabb is.

hát én szerintem nem kellene külön szedni, akkor elég lenne a magne b6, vagy a sima magnézium mellé már csak b6 kellene. A legjobb a béres mg+b6 meg az gazdaságosabb is.
Egy felnõtt embernek 300 mg a napi magnézium szükséglete, szerintem úgy oszd be a magnézium adagodat, hogy a magneb-vel együtt legyen ennyi.Egyébként én szívemre szedem a magnéziumot, nem gond, ha kicsivel többet veszel be.Az én általam szedett magnéziumban pl eleve 350 mg van.A vasat ne a magnéziummal vedd be, hanem pl egyiket este másikat reggel.
Nekem nagyon vacak lett a vérképem és a doki vérképzõt írt fel, viszont azt mondta ne szedjek MagneB6-ot, mert igazad van, az csökkenti a vas felszívódását! Viszont néha görcsöl a hasam, úgyhogy én úgy oldottam meg, hogy a vérképzõt reggel és este veszem be a magnéziumot meg délben! 14 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!Akkor mégis jól tudtam, ez megnyugtat!!!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!