Találatok a következő kifejezésre: Szedek terhes van (143 db)

Szedek terhes vitamint, tudom a valodi vitamin a gyümölcsben es zöldsegben van de az teljesen megadja a terhesen szükseges vitaminokat a szervezetemnek?

nem vagyok nagy gyümölcs evö,de igyekszem.de nincs nagy etvagyam,nem eszek sokat,napjaban 3szor,nem lesz igy a terhesvitamin mellett hianya a babonak?

Legjobb válasz: Szia 9hetes lelkes kismamaként az elsõ EKG alkalmával kérdezte a doki, szedek e valami terhes vitamint. Válasz egy határozott nem volt, mert zöldséget és gyümit fogok annyit bevinni a szervezetembe, hogy fedezzem a szükséges vitaminokat, erre elõvett egy teljesen reklám mentes orvosi kimutatást, hogy milyen drasztikusan lecsökkent a zöldségek-gyümik vitamin tartalma, a sok nöljöngyorsannagyra módszernek hála. Ledöbbentem: 1kg alma kéne ahhoz a mennyiséghez ami 2-5éve 1dbban volt. És semmilyen gyógyszergyártó cég nem sponzorálta a dolgot. Azóta gyümi+zöldség+a reggeli Hipp "kisfröccsöm", hogy a picike mindent megkapjon, és engem se csapoljon le 100%ra (Nekem a folyékony Hipp terhesvitamin vált be, könnyeben lemegy reggel.)

Szia 9hetes lelkes kismamaként az elsõ EKG alkalmával kérdezte a doki, szedek e valami terhes vitamint. Válasz egy határozott nem volt, mert zöldséget és gyümit fogok annyit bevinni a szervezetembe, hogy fedezzem a szükséges vitaminokat, erre elõvett egy teljesen reklám mentes orvosi kimutatást, hogy milyen drasztikusan lecsökkent a zöldségek-gyümik vitamin tartalma, a sok nöljöngyorsannagyra módszernek hála. Ledöbbentem: 1kg alma kéne ahhoz a mennyiséghez ami 2-5éve 1dbban volt. És semmilyen gyógyszergyártó cég nem sponzorálta a dolgot. Azóta gyümi+zöldség+a reggeli Hipp "kisfröccsöm", hogy a picike mindent megkapjon, és engem se csapoljon le 100%ra (Nekem a folyékony Hipp terhesvitamin vált be, könnyeben lemegy reggel.)
Szia.Nem lesz baja, az a lényeg az elsõ 12hétben mindennap vedd be, mert akkor még nagyon fontos.
Szerintem a terhesvitaminok jobbak, mint a mai zöldségek és gyümölcsök. Nem biztos, hogy több a vitamin bennük. Szerintem érted mire gondolok.

Furcsa tüneteim vannak, symicia-t szedek terhes lehetek?

Mostanában kb egy 2 hete rettenetesen fáradt és kimerült vagyok, a munkámat sem tudom úgy végezni ahogy kéne. Szörnyû hányingerem va alig eszem. A derekam is azóta majd leszakad,a melleim becaomósodtak és nagyon fájnak és a testhõmérsékletem is felment 36.2/36.5 re pedig alapból olyan 35.6 szokott lenni.Azóta "furán" érzem magam, mintha nem is ebben a világban léteznék.Sóhajtozom állandóan.4 nap van a mensimig.múltkor teszteltem (2-3 hete) egy negatívat, ugyanis alig volt meg a bajom és gyanakodtam.

Legjobb válasz: ha van valami tapasztalatotok e téren légyszives osszátok meg velem. mert még sosem voltam terhes nem tudom mit is kéne érezzek,de valamiért "terhesnek" érzem magam ez normális?? és hogy a gyógyszer árt e neki ha amellett lettem babás.

A kérdező hozzászólása: ha van valami tapasztalatotok e téren légyszives osszátok meg velem. mert még sosem voltam terhes nem tudom mit is kéne érezzek, de valamiért "terhesnek" érzem magam ez normális?? és hogy a gyógyszer árt e neki ha amellett lettem babás.
És ráadásul a hasmenés is utalhat akár valamilyen fertõzésre. És maga a hasmenés is gátolhatja a fogamzásgátlót a felszívódásban, plusz az antibiotikum. Tehát neked már több részben kétes, hogy egyáltalán hat-e a fogamzásgátló. Én a helyedben elgondolkoznék, hogy szeretnék-e már gyereket, vagy sem, mert ha nem és még nem lettél terhes, akkor piszok gyorsan kezdjetek el más módon is védekezni egy darabig, mert könnyen a "fogamzásgátló mellett lettem terhes"-ek táborát fogod gyarapítani!
Így szoktak fogamzásgátló mellett teherbe esni! Te nem olvastad még el soha a betegtájékoztatót??? Az antibiotikum csökkentheti, sok nõnél csökkenti a fogamzásgátló hatását, így simán beindul a rendes ciklus, peteéréssel és olyan szépen teherbe lehet így esni. De a tüneteidet éppen más is okozhatja. Akár maga a gyógyszer hatásának a csökkenése, nem feltétlenül terhesség, illetve vitaminhiány vagy valamilyen lappangó vírusos fertõzés. Én azért javasolnék egy újabb terhességi tesztet. 2-3 hét azért már elég rég volt ilyen szempontból.
Hibázás nélkül nem gyakori, hibázással elég gyakori.
A kérdező hozzászólása: Úgy vagyok vele hogy szedem rendszeresen de nem paráztam rá hogy most ezt vagy azt nem szedem be vagy iszom meg mert hat a fogamzásgátlóra.lehet hogy hülye felfogás, de nem bánom ha jön a baba. úgysem akartam már sokáig szedni, csak kíváncsi voltam hogy van e esélyem rá hogy gyógyszer mellett essek teherbe vagy hogy ez mennyire gyakori dolog.
"igen szedtem antibiotikumot is, és nagyon sok gyógynövény teát iszom" Te se bízod a véletlenre, hogy baj legyen! Így eléggé jogos a félelmed. A sok pisiléssel vigyázz majd a következõ tesztnél! Csak akkor megbízható az eredmény, ha nem iszol sokat elõtte és legalább 6 órán keresztül nem mégy WC-re!
A kérdező hozzászólása: plussz a tesztet akkor csináltam amikor még nem voltak tüneteim.. csak gyanakodtam úgy a gyanús közösülés után 5-6 nappal.
A kérdező hozzászólása: ja meg hasmenés, hát nem túl jó az emésztésem ezért van hogy hasmenésem van, de nem túl durva ezért nem is számoltam vele. :/ ja meg rengeteget járok pisilni is (nem vagyok felfázva)
A kérdező hozzászólása: Az a gond hogy igen szedtem antibiotikumot is, és nagyon sok gyógynövény teát iszom. ez azért aggaszt mert már lassan 2 éve szedem a fogamzásgátlót és eddíg semmi problémát nem okozott. Nem lenne gond a baba csak félek nehogy baja legyen hogy fogamzásgátló mellett lettem terhes.a multkori mensim is épp hogy csak megvolt. pedig elõtte mindig napra pontosan ugyan olyan volt. elsõ nap rengeteg, aztán egyre kevesebb... de most csak barnázás vérezgetés volt. 4 nap múlva meg kell jöjjön, addíg nem veszek tesztet, majd csak utána, csak kíváncsi voltam mire számítsak... a tablettát meg volt hogy pár órás elcsúszással vettem be ugyanis 3 szakban melózok és délutánosban volt hogy késõbb vettem be mert elfelejtettem...
*lehagytam: valószínûbb, hogy a tabletta mellékhatása, ami miatt érdemes lenne visszamenned az orvoshoz! Fõleg a melltünet aggályos.
A lényeget nem írtad, hogy van-e okod igazán aggódni! Hibáztál a szedéssel? Kihagyás, hányás, hasmenés, antibiotikum, orbáncfû tea, pajzsmirigy túlmûködés? A napközbeni testhõ semmit nem jelent, csak az ébredésibõl lehet bármit is megállapítani, és abból is csak akkor, ha rendszeresen méred. A csomós mell problémás, de nem tipikus terhes tünet. A fáradtság lehet egyszerû vitaminhiány. + A tünetek csak akkor jelentkeznek, ha már a HCG szint kimutatható! (off: nincs "mensid". Megvonásos vérzésed van.)
A kérdező hozzászólása: olvatsam a betegtajékoztatót és tisztában vagyok azzal nik a hatásai. Ha most kedden megjön akkor elmegyek kivizsgálásra, ha nem akkor nõgyógyászhoz. Egyébként írtam már hogy a baba nem gond, csak érdekelne hogy lehet e akármi baja ha foggátló mellett estem teherbe...

A barátnöm szedi a fog. Gátlót de fél mert menzesz alatt is csináltuk egyszer és azt hiszi hogy terhes! Van ilyen h szedi a tabit de menzesz alatt teherbe esik?

Legjobb válasz: Ha rendesen szedi, akkor a fogamzásgátló a szünetben is véd. 100%-os védekezési mód nincs, de a fogamzásgátló a legbiztonságosabb, és a szünetben is pontosan ugyanolyan (általában 99%-os) védelmet nyújt, mint a ciklus bármely más napján.

Ha rendesen szedi, akkor a fogamzásgátló a szünetben is véd. 100%-os védekezési mód nincs, de a fogamzásgátló a legbiztonságosabb, és a szünetben is pontosan ugyanolyan (általában 99%-os) védelmet nyújt, mint a ciklus bármely más napján.
Nincs. Nyugtasd meg, és add oda a kezébe a fogamzásgátló használati utasítását. Merthogy ez bizony elég világosan le van írva oda!:)
Egy pici elméleti esély van, de nem hinném, hogy terhes lenne
nincs méhésze? az megmondaná, amit még sok középkorú többgyermekes, gyakorlott tablettát szedõ nõ sem tud. ha tablettát szed, akkor nincs menzesz, mivel nincs pete érés. az ugyanis attól van. az elsõ fog. gátlók hatása az volt, hogy elmúlt a havi vérzés, és ezért van benne két féle hormon, mert a nõk ilyen érthetetlenek, baj ha véreznek, de ha nem, az is baj, így muszáj volt erre megoldást találni, ami ilyenkor van, az megvonásos vérzés, ami csak imitálja a menzeszt.
arról nem is beszélve, hogyha nem szed tabit, és van rendes menzesze, akkor abban a pár napban minimális a teherbe esés, hiszen ekkor kilökõdik a régi, és az új még nincs a helyén. a két menzesz között van pete érés, ilyenkor a leg esélyesebb.

Szedek terhes vitamint, van benne: D E C B1 B2 B3 B12 K vitamin, Folid Acid, vas, magnézium (150mg), cink, de szedek pluszba meg kalcium es magnezium tablettat. Jo az osszetetel?

ebbol a kalcium 800mg a magnezium 300mg.Nem uti a 2 gyogyszer egymast?Nem tul sok?Nem lehet a babanak baja toluk?

Legjobb válasz: Szerintem nem árt a magnézium jó mert nem fog keményedni a pocid a calcium meg jó a kis csontjainak de én inkább sok tejet iszok ennek érdekében viszont magnéziumot szedek én is pluszba a vitaminok nem ártanak gratula a babához

Szerintem nem árt a magnézium jó mert nem fog keményedni a pocid a calcium meg jó a kis csontjainak de én inkább sok tejet iszok ennek érdekében viszont magnéziumot szedek én is pluszba a vitaminok nem ártanak gratula a babához
Amit meg nem használ fel a szervezeted, azt ki is pisiled nemes egyszerûséggel.
Én is ezeket szedem:terhes vitamin, kalcium, magnézium, vas. Amikor kiírta a dokim, azt mondta mindenbõl a legmagasabb tartalmút kell szedni. Egyedül a sok folsav árthat ha azt szedsz még pluszba. Az benne van a terhes vitaminba, de vannak olyanok akik nem szednek terhes vitamint, azoknak kell szedni a folsavat magába.Azért a legközelebbi vizsgálaton kérdezd meg a dokit. Üdv. 21 hetes ikres kismama
Attól függ mire szeded a duphastont és mióta. Hanyadik napon vagy?
A kérdező hozzászólása: A duphastont peteérés miatt írták fel, 8 napig kell szednem, és ma van a nyolcadik napom!
A kérdező hozzászólása: Megjött a menzim 3 nap után ahogy abbahagytam a Duphaston szedését:-((((((Nagyon elvagyok keseredve!!!

Milyen tünetekbõl tudnám megállapítani, hogy terhes vagyok-e, ha tabit szedek és van megvonásos vérzésem?

egyik ismerõsöm mesélte, hogy neki a 3. hónapig volt vérzése, szedte is a tabit rendesen és csak akkor derült ki, hogy terhes, mikor a 3. hónapban elmaradt neki a vérzés

Legjobb válasz: Én olyanról is hallottam már, hogy 8 hónapos terhes volt és nem tudott róla... Embere válogatja, lesz e tüneted. Így a kérdésre nincs megfelelõ válasz..:/

Én olyanról is hallottam már, hogy 8 hónapos terhes volt és nem tudott róla... Embere válogatja, lesz e tüneted. Így a kérdésre nincs megfelelõ válasz..:/
Szerintem csinálj nyugodtan!!!
A kérdező hozzászólása: Nem voltam végül, feleslegesnek tartottam. Azóta minden ok.:)
Én 4 évnyi fogamzásgátló szedése után éreztem ezt, és igen, terhes lettem mellette. Nem befolyásolja a tabletta az eredményt, kívánom a legjobbakat! Majd írd meg mi lett, szorítok!
Szia. Ilyen érzésem nekem is volt mikor szedtem gyógyszert, de nem fél év után hanem elsõ hónapokban. Szorítok érted!
A kérdező hozzászólása: A barátom 3 hete jött haza külföldrõl 4 hónap után és azóta ami belefér...Viszont kb 5 napja folyamatosan olyan érzésem van mintha meg akarna jönni, meg furán érzem magam néha napközben, kis hányinger...de lehet hogy ezt már csak bebeszélem magamnak. Nemtudom. Viszont eléggé be vagyok szarva, mert nagyon nem szeretném ha pozitív lenne.:( Két barátnõm is mondta, hogy nekik az volt a legelsõ jel, hogy úgy érezték mintha meg akarna jönni nekik, akkor voltak 2, 5 illetve 3, 5 hetes terhesek. :/
Nem befolyásolja. De mégis mibõl gondolod, hogy terhes lettél?
csinálj tesztet, nem befolyásolja.
A kérdező hozzászólása: Megyek el nemsokára, veszek is egyet, mert tiszta ideg vagyok egész nap már emiatt. Fél 2 körül kiderül mi a helyzet!
Na, voltál dokinál? Mi lett?
A kérdező hozzászólása: Persze megyek mindenképp ha esetleg nem jön meg. Szerdán vagy legkésõbb csütörtökön kéne megjönnie. Vasárnap szedtem be az utolsó tabit.
9-es vagyok, ha továbbra sem jön meg, akkor viszont ajánlatos lenne orvoshoz fordulni, hiába negatív a teszt. Egyébként az elsõ 2 hétben ált. nem is kimutatható a terhesség. De örülök, hogy negatív lett! :-)
Na? Mikor mondod az eredményt?
A kérdező hozzászólása: Hát, nem tudom mi lehet ez de a mai napig tart, már egy hete.:( Remélem elmúlik akármi is ez. Kaját kizárnám, azért egy hétig attól csak nem lenne ilyen:D de lehet, hogy tényleg benyaltam valami nyavaját.:/
Lehet, hogy csak rosszat kajáltál.Vmi vírus esetleg Én is megijedtem...Akkor gondolom, te :S 2 .hónapja szedem a tabit...mondjuk nem szokott belém élvezni, viszont semmi sem 100% -os.
Örülök, hogy örülsz :) ))) most már nyugodj meg :)
A kérdező hozzászólása: NEGATÍV lett! :) ) Jaj, most nagyon boldog vagyok. Méghogy péntek 13..:D
Kíváncsi vagyok az eredményre!
A kérdező hozzászólása: Ja és hozzáteszem fél éve szedek fogamzásgátlót de ilyen érzésem még SOHA nem volt.
A kérdező hozzászólása: Írok mindenképpen de sajnos csak fél4-kor tudom megvenni majd a tesztet, most nem tudtam.:( Legkésõbb fél 5-kor jelentkezem!

Milyen károkat okozhat, ha valaki allergiás gyógyszert szed- rá van írva, hogy terhesek ne szedjék- és akaratlanul teherbeesik?

Természetesen tudom, hogy ha az ember babát szeretne, erre figyel. De mi van akkor, ha véletlenül terhes lesz? Nagy gondokat okozhat, vagy ilyen korán még nem, ha azonnal abbahagyja a tabit?

Legjobb válasz: Nem okoz bajt. A magzati sejtek a 6. hétig korlátlan regenerációra képesek.

Nem okoz bajt. A magzati sejtek a 6. hétig korlátlan regenerációra képesek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :) Akkor megnyugodtam. Mindenesetre, ha most nem is vagyok terhes, a héten másik allergiás tabit íratok fel. Remélem van olyan, ami nem árt.
Bocsi, hogy nem erdemben szolok hozza, de nekem ez a hozzaallas ugy tetszik, hogy bar nem vart terhesseg, akkor is az az elso gondolata az embernek, hogy "uristen, nem artott neki a gyogyszer?" :)
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy az az elsõ gondolatom! Nõbõl vagyok! Részemrõl várt terhesség lenne, csak a Párom tologatja még az anyagi helyzetünk miatt. Szóval nagyon fontos, hogy bármikor is jön, ne ártsak neki. Szerintem ezzel más is így van.

Lehetséges, hogy terhes vagyok? Gyógyszert szedek de van egy két jel. Várom a véleményeket.

A menstruációm elött 2 nappal voltunk együtt a párommal ami már 2és fél hete volt kb.már nem szedtem a gyógyszert mert vártam a menzeszt és utána megjött.1 hete hányingerem van sokszor.Fáj a derekam.Fáj a hasam .Felpuffatnak érzem magam néha.Lehet ez baba vagy valami más bajom van?

Legjobb válasz: Nem hinném, de egy tetszt szerintem megnyugtatna! dia

Nem hinném, de egy tetszt szerintem megnyugtatna! dia
vegyél egy tezstet ha nem bírod ki a két hetet.
sokszor lehet hallani, hogy gyógyszer mellett terhes lett. vegyél egy tesztet! mikor kell megjönnie?
A kérdező hozzászólása: kb.még 2 hét és meg kéne jönnie.Mit gondolsz?
Akkor nemsokára újra meg kell jönnie? Akkor úgyis kiderül. Nekem elsõ jel volt: derékfájás, nagy fokú fáradtság, puffadás. Lehet a babától, de nem biztos. Lehet, hogy épp csak tudat alatt beképzeled ezeket, mert tudod, hogy ezek a tipikus tünetek. Csak úgy derülhet ki, ha tesztelsz.
Miért kérdezed, hogy mit gondolunk? Nem lehet ezt így megmondani. Hisz te magad sem tudod, mi honnan tudnánk?
A kérdező hozzászólása: Érdemes ennyire elöbb tesztelni, vagyis kimutatná már?
1 éves próbálkozás után vizsgálnak ki. addig ezen ne görcsölj!
Van valami okod arra, hogy félj? Mert ha nincs, akkor felesleges aggódnod, és felesleges vizsgálatoknak alávetned magad. Attól, hogy 5 évig fogamzásgátlót szedtél, még semmi bajod nem lesz.
Nos ha félelmeid vannak a többiekkel ellentétben azt mondom menj dokihoz, kérj egy alapos ultrahangot, vérvételt kivizsgálást...és úgy vágj bele..több mint 5 évig szedtem a fogamzásgátlót, aztán csak vártam-vártam-nem történt semmi..másfél év után mentem dokihoz, kiderült hogy mellékhatásként nem rendszeres a mensim és a peteérésem, ráadásul a fogamzásgátló szedése alatt nem derült fény a pco-s hajlamomra, de elég szépen becisztásodtam ...most két év után sikerült teherbe esnem drasztikus gyógyszerekkel, amik mellett folyamat elájultam stb.. Nem akarlak ijesztgetni, mert közel nembiztos, hogy ez rád is érvényes, de menj csak idõben dokihoz és addig ne állj le amíg nem foglalkoznak veled, mert nekem is 4 dokiba került mire rámnéztek, meg csomó rosszullétbe.. Jobb tiszta fejjel belevágni a dologba, mert akár az aggodalom miatt sem fog sikerülni. Drukkolok, hogy ne legyen gond, és sikerüljön!
Szia! Én majdnem 7 évig szedtem a fogamzásgátlót, és pont egy évvel késõbb lettem terhes, mint ahogy azt terveztem, vagyis terveztük a párommal! Úgyhogy ne gondolj ilyenekre, mert akkor amiatt is nem fog összejönni a baba! De kérhetsz orvosi kivizsgálást is, ha megnyugtat! 11 hetes kislány anyukája
Szia! Ne aggódj elõre ilyeneken! Én is 5 évig szedtem gyógyszert, igaz a babavállalás elõtt egy évvel abbahagytam, de lehet összejött volna elõbb is! 17 hetes kismama
szia! Én kb 10 évig szedtem fogamzásgátlót. Miután abbahagytam majdnem 1 év telt el, mire sikerült egy kis bébit összehoznunk. Egyébként én is felkeretem a nõdokimat kb7-8 hónap várakozás után, õ azt mondta, hogy 1 évet mindenképpen ki kell várni, mielõtt elkezdenének vizsgálgatni, mert a teljesen egészséges, stb párok 70-80%-ánál kb 1 év alatt sikerül a baba.
Szia.A görcsölés, idegeskedés nem tesz jót!Nyugi.Én 10 évig szedtem tablettát, októberben abbahagytam.Rendszertelenül jött meg az elsõ 2 hónapban, aztán kíváncsiságból a ciklus.hu-n megnéztem, hogy januárban kb.mikor lehet pé-m.Ráhagytunk pár napot elõtte és utánna, szeretkeztünk ebben az idõtartamban és sikerült.A dokim azt mondta, hogy ha 6 hónapig nem sikerült volna akkor utánanézünk volna, mi a helyzet.Úgyhogy szeressétek egymást, max. ha szeretnéd tudni, van -e pé-d, vegyél ovu tesztet.30 hetes pocis

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!