Találatok a következő kifejezésre: Szavazzon-e a Képesek vagyunk dönteni (1 db)

Szavazzon-e a nép? Képesek vagyunk dönteni a sorsunkról? Be tudjuk látni, ami most esetleg rossz, az késöbb sokkal jobb lehet?

Bárki, aki visszatekint az elmúlt évek, évtizedek magyar, vagy akár külföldi eseményeire, nemt?l, pártálástól függetlenül, nem egy pédát tud mondani arra, hogy a "döntsön a nép, mert ? tudja neki mi a jó" elv valahogy mintha nem m?ködne igazán. Gondolhatunk pl. Bush kétszeres megválasztására, Fidesz vagy az MSZP hatalomra kerülésére, a kett?s állampolgársággal kapcsolatos népszavazásra, de akár a mostani háromkérdéses szavazásra is.

Legjobb válasz: Szerintem teljesen felesleges lesz ez a mostani népszavazás! Pénzkidobás az egész! A véleményemet már leírtam egy párszor, ezúttal nem teszem!

Szerintem teljesen felesleges lesz ez a mostani népszavazás! Pénzkidobás az egész! A véleményemet már leírtam egy párszor, ezúttal nem teszem!
Persze, igazad van, nincs elég információ (már ha egymás szennyesének kiteregetését nem nevezzük annak) az érdemi választáshoz, ugyanakkor a felkínált lehetõségek is végesek. Ráadásul nálunk is megfigyelhetõ, mint az USAban, hogy megvan a családok hagyományos orientációja is... De akkor ki döntsön? (Amúgy általában épp errõl dönt a nép, hogy évekig ki döntsön helyette.) Sajnos ebben ilyen álságos a demokrácia.
èn amondó vagyok, hogy olyan kérdésekben amiket gazdasági kutatók tudnak csak meg jósolni, mondani hogy jó-e nekünk vagy sem abban ne döntsön az a sok buta majom aki azt hiszi hogy mert évi 600 ft a zsebében marad azzal neki sokkal jobb lesz. meg lediplomßaztatunk több ezer fiatalt akik a diplomával olyan munkát tudnak találni ahol akár egy 8 álltalánossal is bekerülhet. IT cégek tele vannak frissen informatika szakot végzettekkel, és a munkák nagyrészéhez csak nyelvtudás és cég álltal való kiképzés kell.
Akkor értelmetlen, ha valaki nem megy el a szavazásra.Sok ember úgy fogja fel, hogy nem megyek el szavazni, majd lesz valami.Könyörgöm, ha már állampolgárok vagyunk, és magyarok, és még ha nem is szimpatikus senki, véleményünk csak van.Nem mindegy, milyen országban élünk, és legalább egy kicsit tehetnénk, azt használjuk ki.
Hát éppen ez az! Három feltett kérdésre igen vagy nem válasszal reagálni nem jelenti a véleményem nyilvánítását. Itt a lényeg az volt, hogy ki szavaz a kormányra, és ki az ellenzékre. Persze az természetes, hogy a szavazók nagy része inkább a vizitdíj és tandíj ellen szavaz pártállástól függetlenül. Én teljes meggyõzõdéssel egyik mellett sem voksoltam volna, így el sem mentem szavazni. Persze az új kormányválasztásnál sem tudnék meggyõzõdéssel egyik párt mellé sem állni, mert már rettenetesen elegem van az egész mocskos politikából, ami csak arró szól, hogy kit hogyan tudunk a szarba döngölni, és a saját zsebeinket jól megtölteni, addig, mig hatalmon lehetünk.
nyilvánvaló hogy a legtöbb ember nem akar még többet fizetni de ha elvonatkoztatunk akkor ha lehetne arról népszavazást kiírni hogy legyen-e adó akkor a túlnyomó többség nemmel szavazna.... sajnos túl sok szûklátókörû befolyásolható és önzõ ember van. na nem azért mondom mert én el akarom szórni a pénzt, persze hogy jó a minél több de van ami tényleg muszály. és igaz az nem a 4-es metró meg a kórházi széf :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor vezetik be a politikusi bírságolást?

Ha pl egy politikus lop, csal, hazudik (nem mond igazat), hűtlen kezel, sikkaszt, zsarol, és társai.
Ha ezek kiderülnek róla, automatikusan szűnjön meg politikusi jogviszonya, mandátuma, stb. És kapjon jókora pénzbírságot.

Tudom hogy a fellegekben járok, de mit szóltok hozzá?

2

Ti is mentek a vasárnapi első nemzeti párkereső estre?

Illetve mi a véleményetek erről az egészről?

12

Mit gondoltok a mostani Magyarországi helyzetről főleg gondolok a sok adóra, munkanélküliségre ki a hibás?

17

Milyen jogon randalíroznak a bevándorlók már Svédországban is?

2 éve a négerek ugyanígy szétverték, meg felgyújtották Londont is. Régebben is volt rá sok példa, pl 1992 Los Angeles. Ebből sem veszik észre, hogy ez a multikulti ide vezet? Undorító ez az egész liberalizmus, meg tolerancia.

74

Hol jelentkezhetek bérkommentelőnek?

Egy ideje olvasgatom a Gyakorikérdéseket, és úgy látom, hogy előbb-utóbb mindenkiről kiderül, hogy "bérkommentelő". Én épp munkát keresek, úgyhogy jól jönne néhány tanács. Hol lehet jelentkezni? Milyen végzettség kell hozzá? Mennyit fizet átlagosan?
A válaszokat előre is köszönöm! :)

12

Hogy hogy nem a cseh-jugoszláv korridor valósult meg az első VH után?

Ugye az első VH után tervben volt az is, hogy Vas, Zala, GYMS megyét, és Burgenlandot megfelezik, északi része Csehszlovákiáé lett volna, déli pedig Jugoszláviáé, ami ugye azt szolgálta volna, hogy a korridor elválasztott volna minket Ausztriától, mert az Antant nem akarta, hogy a 2 ország ismét szövetkezzen.

Hogy hogy nem ez valósult meg? Ill. miért vetették el ezt a tervet?

Ha ez valósult volna meg, akkor ma mi lenne? Mert se Jugoszlávia, se Csehszlovákia nem létezik már. Akkor kié lenne a korridor?

4

Hogyan valósulhat meg pénzmosás az ingatlan alulértékelése alapján?

Eset példára gondoltam. (A felértékelést még értem, de az alulértékelést nem.)

9

A szekszárdi börtönben mikor van látogatási idő? Azt hallottam a rabot csak akkor lehet meglátogatni, ha ő "meghív", ez igaz? Hogy működik a látogatás?

1

Megváltozik a véleményed a melegházasságról ezen tények fényében?

Már régóta tény, hogy a melegházasság mind a társadalmakra, mind az egyénekre pozitív hatással van; és az is tény, hogy a melegek által nevelt gyermekek nem különböznek a heteroszexuális párok által neveltektől.

80

Mik az elmúlt időszak legfontosabb hazai illetve Európai Uniós hírei?

Nem igazán követem a gazdasági híreket, a politikai híreket is csak felszínesen, viszont holnap lesz a szóbeli felvételim fordító és tolmács MA-ra, és a tájékoztatóban azt írták, hogy az ilyen jellegű tudásunkról is számot kell adni. Páran, akik tavaly felvételiztek, azt mondták, hogy akkor semmi ilyesmi nem volt.
Mégis félek, hogy idén lesz... olvasgatom a híreket, de túl sok, és mindent úgy sem fogok tudni átolvasni.
Azért gondoltam, hogy esetleg itt megkérdezem, hogy tudnátok-e nekem segíteni, hogy mégis nagy vonalakban minek lenne érdemes utána néznem.
Köszönöm!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!