Találatok a következő kifejezésre: Szavazzon-e a Képesek vagyunk dönteni (1 db)

Szavazzon-e a nép? Képesek vagyunk dönteni a sorsunkról? Be tudjuk látni, ami most esetleg rossz, az késöbb sokkal jobb lehet?

Bárki, aki visszatekint az elmúlt évek, évtizedek magyar, vagy akár külföldi eseményeire, nemt?l, pártálástól függetlenül, nem egy pédát tud mondani arra, hogy a "döntsön a nép, mert ? tudja neki mi a jó" elv valahogy mintha nem m?ködne igazán. Gondolhatunk pl. Bush kétszeres megválasztására, Fidesz vagy az MSZP hatalomra kerülésére, a kett?s állampolgársággal kapcsolatos népszavazásra, de akár a mostani háromkérdéses szavazásra is.

Legjobb válasz: Szerintem teljesen felesleges lesz ez a mostani népszavazás! Pénzkidobás az egész! A véleményemet már leírtam egy párszor, ezúttal nem teszem!

Szerintem teljesen felesleges lesz ez a mostani népszavazás! Pénzkidobás az egész! A véleményemet már leírtam egy párszor, ezúttal nem teszem!
Persze, igazad van, nincs elég információ (már ha egymás szennyesének kiteregetését nem nevezzük annak) az érdemi választáshoz, ugyanakkor a felkínált lehetõségek is végesek. Ráadásul nálunk is megfigyelhetõ, mint az USAban, hogy megvan a családok hagyományos orientációja is... De akkor ki döntsön? (Amúgy általában épp errõl dönt a nép, hogy évekig ki döntsön helyette.) Sajnos ebben ilyen álságos a demokrácia.
èn amondó vagyok, hogy olyan kérdésekben amiket gazdasági kutatók tudnak csak meg jósolni, mondani hogy jó-e nekünk vagy sem abban ne döntsön az a sok buta majom aki azt hiszi hogy mert évi 600 ft a zsebében marad azzal neki sokkal jobb lesz. meg lediplomßaztatunk több ezer fiatalt akik a diplomával olyan munkát tudnak találni ahol akár egy 8 álltalánossal is bekerülhet. IT cégek tele vannak frissen informatika szakot végzettekkel, és a munkák nagyrészéhez csak nyelvtudás és cég álltal való kiképzés kell.
Akkor értelmetlen, ha valaki nem megy el a szavazásra.Sok ember úgy fogja fel, hogy nem megyek el szavazni, majd lesz valami.Könyörgöm, ha már állampolgárok vagyunk, és magyarok, és még ha nem is szimpatikus senki, véleményünk csak van.Nem mindegy, milyen országban élünk, és legalább egy kicsit tehetnénk, azt használjuk ki.
Hát éppen ez az! Három feltett kérdésre igen vagy nem válasszal reagálni nem jelenti a véleményem nyilvánítását. Itt a lényeg az volt, hogy ki szavaz a kormányra, és ki az ellenzékre. Persze az természetes, hogy a szavazók nagy része inkább a vizitdíj és tandíj ellen szavaz pártállástól függetlenül. Én teljes meggyõzõdéssel egyik mellett sem voksoltam volna, így el sem mentem szavazni. Persze az új kormányválasztásnál sem tudnék meggyõzõdéssel egyik párt mellé sem állni, mert már rettenetesen elegem van az egész mocskos politikából, ami csak arró szól, hogy kit hogyan tudunk a szarba döngölni, és a saját zsebeinket jól megtölteni, addig, mig hatalmon lehetünk.
nyilvánvaló hogy a legtöbb ember nem akar még többet fizetni de ha elvonatkoztatunk akkor ha lehetne arról népszavazást kiírni hogy legyen-e adó akkor a túlnyomó többség nemmel szavazna.... sajnos túl sok szûklátókörû befolyásolható és önzõ ember van. na nem azért mondom mert én el akarom szórni a pénzt, persze hogy jó a minél több de van ami tényleg muszály. és igaz az nem a 4-es metró meg a kórházi széf :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet, hogy zsarolható a FIDESZ? Fekete sereghez hasonló, bár emberi életre nem veszélyes bűnbandát tártak fel falunkban talán egy éve.

Többeket már el is ítéltek, és megkezdték letöltendő börtönbüntetésüket, amely a kamatoskamat bűncselekményekről lett híres az újságokban és tévében.
Meglehetősen komoly, mégis falaz az egésznek a FIDESZ kormány, hogy ne kerüljön semmi a sajtóba. Nem tudni semmi pontosat, csak annyit, hogy kamatoskamat bűncselekményekhez hasonló. Az egyik vádlott 100 millió
forintot költött védelemre, még így is el kellett ítélni,
a másik 600 milliót, és őt is elítélték. Zártkörű volt mind. Annyit tudni talán, hogy különösen nagy (1000 milliárdos rendű) gazdasági kárt okoztak emberek beszervezésével és becsapásával. Az eddigi vádlottakat
nagyon gyorsan elítélték, bár ők sem szóltak senkinek, hogy eljárás van ellenük. Volt aki gyerekkori vétséggel
került gyanúba. Olyan is van, aki külföldön van börtönben,
mert ott is csinálta. Nem csak a magyar hatóságok érintettek az ügyben, hanem osztrák, német és svájci hatóságok is. A nyomozást egyidejűleg ők külföldön is folytatják.

Nem tudni lesz-e sajtóbejelentés és, hogy mikor, de nagyon
mennek a börtönbe. Ha csak az tartja vissza, hogy a FIDESZ-t tudják zsarolni, ha nyer az MSZP, igen nagy
sajtóbejelentésnek leszünk tanúi.

Majdnem 100 ember komolyan érintett és ha igaz, amit mondanak, akkor ezúttal kivételesen külföldi állampolgárok
is bajba kerültek vagy bemocskolódtak.

A tárgyalások folyamatosak, elemzik az érintettek gyerekkorát is, kik kivel barátkoztak, kik, hogyan esküdhettek össze.

Egyiken jelen volt a köztársasági elnök is, és a vádlottakat arról kérdezgette, hogy mégis kiket tudnak zsarolni. Vádalkut akart kötni, ha adnak át zsarolható
azóta komoly pozícióban lévő embereket.

Az elkövetők a pletyka szerint áldozataikat hatalmukba kerítették, nem egyszer kábítószert használtak arra, hogy meggyőzzék őket igazukról. Egy ember büntetlenséget kapott.

A kiszabott büntetések mértékét nem ismerni. Többek nem utazhatnak külföldre sem dolgozni, sem kirándulni. Ezzel
külföldi hatóságok is együttműködnek, volt akit már külföldről hoztak vissza. Azonnali hatállyal elbocsátják őket, nincs kártérítés sem, de csak akkor, ha rá tudtak
bizonyítani bármit is.

A kezdeti ítéleteket egy 15 éves nyomozati szakasz fogja zárni, hogy biztosak legyenek benne, hogy nem szökik meg senki.

Ha szerencsénk van, akkor csak a CIA bukott le, ha nem
akkor ez mindennél rosszabb.

1

Igaz, hogy az 1945-1990 között Nyugatra disszidált magyarok többsége nagybirtokos vagy valamilyen náci kötődésű ember volt?

Gondoljunk csak bele. A Horthy- és az előtte következő korokban az átlagembereknek, a kisembernek mindig rossz sora volt. Egyedül a kommunizmus tudta Magyarországon ezt a népréteget elfogadható életkörülmények közé emelni. Ebből következik, hogy csak olyan épeszű ember menekült el a kommunizmus alatt az országból, akinek valami vaj volt a füle mögött... Nagybirtokos kulák volt, vagypedig barátságos szálak fűzték a Führerhez. Mit gondoltok?

8

Kik azok az illuminátusok?

8

Lehetséges az ilyen fajta marihuána termesztése? Többi lent

A kérdésem az, hogy lehetséges-e egy olyan marihuánát termeszteni a jövőben, amely nem tartalmaz THC-t és más ilyen hatóanyagot és gyógyhatású lesz vagy ezek adják a gyógyhatását, amelyektől az ember úgymond beáll.

2

Budapest nézhet ki így 2050-re?

http://www.youtube.com/watch?v=-zTWfOGQ_Fs

Vagy lehet arra hasonlóan modern kinézetű?

7

Ez valakinek megvan angolul?

http://magyar.rajtmester.hu/?p=823

2

Ti belegondoltatok már ebbe?

Abba, hogy mégis mit csinál az emberiség egy földönkívüli szemszögéből?

"nézd már, ezek fizetnek azért, hogy a saját bolygójukon élhessenek"

Emlékszem a történelem órákból, hogy voltak olyan időszakok, amikor sokat fejlődött az emberiség, mert akkor nem az volt a lényeg, hogy egy embernek jó legyen a többi meg szolga. Az a rengeteg feltalálás, ami előrevitte az egész tudományt.

Ma ilyen nincs. Csak toporgunk egy helyben, amilyen dolgokat feltalálnak, azok arra jók, hogy a termelés gyorsabb legyen.

Miért nem úgy gondolkozik az ember, hogy mi egy faj vagyunk, akiknek fejlődniük kell minden tekintetben? Egy "ország" vagyunk.
És biztos vagyok benne, hogy a mostani emberiség 95%-a nem csinál semmit, csak eszik és meghal, durván kifejezve.

Mi lenne ha megtámadna minket egy földönkívüli? Mit tudnánk csinálni? Rálövünk x rakétát, majd ha az elfogy, akkor várunk a további fegyverekre, de azok meg nem jönnek, mert a vállalkozó nem fizette ki a béreit a dolgozóknak? :D Meg ilyenek?

SAJÁT MAGUNKAT HÁTRÁLTATJUK!

Belegondoltatok már ebbe?

5

Vissza a Jövőbe - náci utalások?

A filmben lévő időgépnek !88! mérföld per órával kell menni, hogy időt utazzon.

Az időgép feltaláló doki neve Dr. Emmett Brown, kinézete nagyon hasonlít Wernher von Braun-éra, a nácik fő rakétatudósára. A filmtrilógia harmadik részének eleje felé, említi is, hogy az apjának a családneve még von Braun volt.

6

Sztálin miért nem járult hozzá 1945-47-ben, hogy Magyarország legalább egy kis területet kaphasson Romániától?

Azt értem, hogy Románia fontosabb volt számára, őket akarta jutalmazni Észak-Erdély visszaadásával. De a Magyarországon hatalomra jutó kommunisták és a magyarok felé miért nem gyakorolt legalább egy minimális gesztust, mondjuk egy vékonyka területsáv (Nagyszalonta-Nagyvárad-Szatmárnémeti) átengedésével? A románoknak az már nem osztott, nem szorzott volna, Erdély lényegében teljesen az övék lett volna, de a magyaroknak viszont igen sokat jelentett volna ennyi is.

Nem értem a szovjet logikát ebben az esetben. Magyarország is az új "szövetségesük" lett.

6

A magyaroknak miért nem volt olyan sikeres politikusuk a 20. század első felében, mint a cseheknek Bene¹?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!