Találatok a következő kifejezésre: Szavazzon-e a Képesek vagyunk (1 db)

Szavazzon-e a nép? Képesek vagyunk dönteni a sorsunkról? Be tudjuk látni, ami most esetleg rossz, az késöbb sokkal jobb lehet?

Bárki, aki visszatekint az elmúlt évek, évtizedek magyar, vagy akár külföldi eseményeire, nemt?l, pártálástól függetlenül, nem egy pédát tud mondani arra, hogy a "döntsön a nép, mert ? tudja neki mi a jó" elv valahogy mintha nem m?ködne igazán. Gondolhatunk pl. Bush kétszeres megválasztására, Fidesz vagy az MSZP hatalomra kerülésére, a kett?s állampolgársággal kapcsolatos népszavazásra, de akár a mostani háromkérdéses szavazásra is.

Legjobb válasz: Szerintem teljesen felesleges lesz ez a mostani népszavazás! Pénzkidobás az egész! A véleményemet már leírtam egy párszor, ezúttal nem teszem!

Szerintem teljesen felesleges lesz ez a mostani népszavazás! Pénzkidobás az egész! A véleményemet már leírtam egy párszor, ezúttal nem teszem!
Persze, igazad van, nincs elég információ (már ha egymás szennyesének kiteregetését nem nevezzük annak) az érdemi választáshoz, ugyanakkor a felkínált lehetõségek is végesek. Ráadásul nálunk is megfigyelhetõ, mint az USAban, hogy megvan a családok hagyományos orientációja is... De akkor ki döntsön? (Amúgy általában épp errõl dönt a nép, hogy évekig ki döntsön helyette.) Sajnos ebben ilyen álságos a demokrácia.
èn amondó vagyok, hogy olyan kérdésekben amiket gazdasági kutatók tudnak csak meg jósolni, mondani hogy jó-e nekünk vagy sem abban ne döntsön az a sok buta majom aki azt hiszi hogy mert évi 600 ft a zsebében marad azzal neki sokkal jobb lesz. meg lediplomßaztatunk több ezer fiatalt akik a diplomával olyan munkát tudnak találni ahol akár egy 8 álltalánossal is bekerülhet. IT cégek tele vannak frissen informatika szakot végzettekkel, és a munkák nagyrészéhez csak nyelvtudás és cég álltal való kiképzés kell.
Akkor értelmetlen, ha valaki nem megy el a szavazásra.Sok ember úgy fogja fel, hogy nem megyek el szavazni, majd lesz valami.Könyörgöm, ha már állampolgárok vagyunk, és magyarok, és még ha nem is szimpatikus senki, véleményünk csak van.Nem mindegy, milyen országban élünk, és legalább egy kicsit tehetnénk, azt használjuk ki.
Hát éppen ez az! Három feltett kérdésre igen vagy nem válasszal reagálni nem jelenti a véleményem nyilvánítását. Itt a lényeg az volt, hogy ki szavaz a kormányra, és ki az ellenzékre. Persze az természetes, hogy a szavazók nagy része inkább a vizitdíj és tandíj ellen szavaz pártállástól függetlenül. Én teljes meggyõzõdéssel egyik mellett sem voksoltam volna, így el sem mentem szavazni. Persze az új kormányválasztásnál sem tudnék meggyõzõdéssel egyik párt mellé sem állni, mert már rettenetesen elegem van az egész mocskos politikából, ami csak arró szól, hogy kit hogyan tudunk a szarba döngölni, és a saját zsebeinket jól megtölteni, addig, mig hatalmon lehetünk.
nyilvánvaló hogy a legtöbb ember nem akar még többet fizetni de ha elvonatkoztatunk akkor ha lehetne arról népszavazást kiírni hogy legyen-e adó akkor a túlnyomó többség nemmel szavazna.... sajnos túl sok szûklátókörû befolyásolható és önzõ ember van. na nem azért mondom mert én el akarom szórni a pénzt, persze hogy jó a minél több de van ami tényleg muszály. és igaz az nem a 4-es metró meg a kórházi széf :D

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Sztálin miért gyűlölte annyira a magyarokat?

A románok, csehek, szlovákok miért voltak különben számára és a szovjetek számára?

Nekünk miért nem adtak vissza semmi területet a második vh. végén a szovjetek? Még a románoktól sem?

10

Szlovénia az Osztrák-Magyar Monarchiában, a Krajnai Hercegség révén autonómiát élvezett?

És hogyha igen,mire terjedt ki?

1

Mégis mit jelent az, ha egy párt liberálkonzervatív?

Én eddig úgy tudtam, hogy ez két egymásnak ellentmondó fogalom.

3

Aki kollaboráns, az hazaáruló is egyben?

Persze tudom, egy annexió nem szolgálja az annektált ország érdekeit, de mi van akkor, ha mégis.

5

Mennyi az államadósságunk, és mire lett elszórva a felvett kölcsön?

Jah, és kitől vettük fel?

5

Mi értelme van a Nagy-Magyarország imádatnak?

Matricák, kitűzők, zászlók, annak a butaságnak a hangoztatása, hogy 'micsoda igazságtalanság volt az ezeréves ország szétdarabolása', stb.

Nem kéne ebből végre kinőni már?

27

Mi a helyzet most Egyiptomban? Hallottam, hogy veszélyes most ott, de nem nézek híreket, nem tudok semmit róla, hogy miért.

Elmondaná valaki nagy vonalakban?

2

Miért mindenért a zsidókat teszik felelőssé?

10

Miért kivételeznek a zsidókkal?

Miért van az, hogy a magyarveréseket le se [email protected]ák, de ha valaki ferdén néz egy zsidóra, már egész Európa felhördül, hogy fúúj, ezek az antiszemita magyarok!

6

Valóban ki fog törni a 3. világháború? Elfogja érni az országot?

http://netbulvar.com/a-kovetkezo-48-oran-belul-kitorhet-a-ha..

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!