Találatok a következő kifejezésre: Szavazzon-e a Képesek (1 db)

Szavazzon-e a nép? Képesek vagyunk dönteni a sorsunkról? Be tudjuk látni, ami most esetleg rossz, az késöbb sokkal jobb lehet?

Bárki, aki visszatekint az elmúlt évek, évtizedek magyar, vagy akár külföldi eseményeire, nemt?l, pártálástól függetlenül, nem egy pédát tud mondani arra, hogy a "döntsön a nép, mert ? tudja neki mi a jó" elv valahogy mintha nem m?ködne igazán. Gondolhatunk pl. Bush kétszeres megválasztására, Fidesz vagy az MSZP hatalomra kerülésére, a kett?s állampolgársággal kapcsolatos népszavazásra, de akár a mostani háromkérdéses szavazásra is.

Legjobb válasz: Szerintem teljesen felesleges lesz ez a mostani népszavazás! Pénzkidobás az egész! A véleményemet már leírtam egy párszor, ezúttal nem teszem!

Szerintem teljesen felesleges lesz ez a mostani népszavazás! Pénzkidobás az egész! A véleményemet már leírtam egy párszor, ezúttal nem teszem!
Persze, igazad van, nincs elég információ (már ha egymás szennyesének kiteregetését nem nevezzük annak) az érdemi választáshoz, ugyanakkor a felkínált lehetõségek is végesek. Ráadásul nálunk is megfigyelhetõ, mint az USAban, hogy megvan a családok hagyományos orientációja is... De akkor ki döntsön? (Amúgy általában épp errõl dönt a nép, hogy évekig ki döntsön helyette.) Sajnos ebben ilyen álságos a demokrácia.
èn amondó vagyok, hogy olyan kérdésekben amiket gazdasági kutatók tudnak csak meg jósolni, mondani hogy jó-e nekünk vagy sem abban ne döntsön az a sok buta majom aki azt hiszi hogy mert évi 600 ft a zsebében marad azzal neki sokkal jobb lesz. meg lediplomßaztatunk több ezer fiatalt akik a diplomával olyan munkát tudnak találni ahol akár egy 8 álltalánossal is bekerülhet. IT cégek tele vannak frissen informatika szakot végzettekkel, és a munkák nagyrészéhez csak nyelvtudás és cég álltal való kiképzés kell.
Akkor értelmetlen, ha valaki nem megy el a szavazásra.Sok ember úgy fogja fel, hogy nem megyek el szavazni, majd lesz valami.Könyörgöm, ha már állampolgárok vagyunk, és magyarok, és még ha nem is szimpatikus senki, véleményünk csak van.Nem mindegy, milyen országban élünk, és legalább egy kicsit tehetnénk, azt használjuk ki.
Hát éppen ez az! Három feltett kérdésre igen vagy nem válasszal reagálni nem jelenti a véleményem nyilvánítását. Itt a lényeg az volt, hogy ki szavaz a kormányra, és ki az ellenzékre. Persze az természetes, hogy a szavazók nagy része inkább a vizitdíj és tandíj ellen szavaz pártállástól függetlenül. Én teljes meggyõzõdéssel egyik mellett sem voksoltam volna, így el sem mentem szavazni. Persze az új kormányválasztásnál sem tudnék meggyõzõdéssel egyik párt mellé sem állni, mert már rettenetesen elegem van az egész mocskos politikából, ami csak arró szól, hogy kit hogyan tudunk a szarba döngölni, és a saját zsebeinket jól megtölteni, addig, mig hatalmon lehetünk.
nyilvánvaló hogy a legtöbb ember nem akar még többet fizetni de ha elvonatkoztatunk akkor ha lehetne arról népszavazást kiírni hogy legyen-e adó akkor a túlnyomó többség nemmel szavazna.... sajnos túl sok szûklátókörû befolyásolható és önzõ ember van. na nem azért mondom mert én el akarom szórni a pénzt, persze hogy jó a minél több de van ami tényleg muszály. és igaz az nem a 4-es metró meg a kórházi széf :D

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van 2010 után készült etnikai térkép a határon túli magyarságról?

Tudna valaki linkelni?
Ha nem akkor valami hitelesnek mondott statisztikát esetleg?

4

Miért küzdenek Székelyföld autonómiájáért?

Egyértelmű, hogy ha megkapnák, az az erdélyi magyarság végét jelentené, ugyanis a magyarok több mint fele nem is ott él.
Az autonómia megadása úgy letörné a nemzeti törekvéseket, hogy eufóriába fulladna az egész, és mindenki örülne a semminek.

7

Hitler "megalkotta" a Harmadik Birodalmat, de melyik volt az első kettő?

6

Most akkor jó vagy rossz az államadósság?

Egyesek azt szajkózzák, hogy jó, mert minden fejlett ország nagyon el van adósodva, mások meg azt, hogy nem jó, mert már a kamatok is több száz vagy akár ezer milliárd forintot is elvisznek évente.

Most akkor melyik?

2

Járt már valaki Albániában és/vagy Macedóniában? Milyen arra az életszínvonal?

Mármint az nyilvánvaló,hogy rossz.De ez mennyire látszik? Mennyire tiszták a városok,milyen a közbiztonság,stb. Rosszabbak,mint mondjuk Észak-Magyarország?

4

Miért van hírértéke annak, ha egy NAV ellenőrzés során szabálytalanságot találnak?

http://index.hu/belfold/2013/08/15/feketezo_magannyomozot_bu.. Ez egy mai cikk, de rendszeresen írnak fesztiválokon vagy szezonálisan végzett vizsgálatokról, és úgy számolnak be a be nem jelentett dolgozókról és az adóelkerülésről, mintha ez valami rendkívüli dolog lenne, pedig nyílt titok, hogy az országban komplett iparágak működnek feketén vagy szürkén. Sejtem, hogy NAV-os sajtóközlemény a cikkek alapja, de ezzel együtt nekem úgy tűnik, mintha azt akarnák sugallni, hogy sokkal kevesebb a visszaélés, mint amit nap mint nap tapasztal egy átlagember.

2

Az állam fizeti az albérletet pályakezdőnek munkavállalás esetén. Létezik?

Regisztrált 6 hónapos pályakezdő fiatalnak valóban fizeti az állam az albérletet ha másik városban tud elhelyezkedni?

11

Miért baj, hogyha valaki nem támogatja a kozmopolita, pacifista, liberális eszméket?

Ez miért rossz?Miért baj?

10

Mikor csomagol már az IMF?

Nincs már velük semmi dolgunk.

15

Mit lehet tenni a közös képviselővel?

Egy panelban bérelünk lakást, ideköltözésünk óta ránk van szállva. Olyan dolgokért kötözködik velünk, amihez semmi közünk. Pl: szemét a ház körül, eldobált csikkek, stb.. Most az a sláger, hogy a mi kutyánk összehugyozza a lépcsőházat, ami persze nem igaz. Lakógyűlést akar összehívni, hogy megtiltsa a kutyatartást. Nem fogja fel, hogy a kutyánk 6 éves és teljesen szobatiszta. Több kutya is él a házban, de csak minket baszogat. Feljelentést lehet ellene tenni? A lakókat próbálja ellenünk fordítani, és kiutálni minket. Pedig tényleg, semmi probléma velünk.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!