Találatok a következő kifejezésre: Szamit a teherbeesessel (10 db)

a póz nem számít, és igen erõsen befolyásolja a dohányzás a teherbeesést
De számít a póz is! Nekem enyhén hátrahajló a méhem és a doki mondta szó szerint, (bele is vörösödtem :D ) hogy az aktus végén kutyapózban legyünk... Sok sikert!
Nem szàmit...és szokj le!!
Ha védekezés nélkül jár f..z benned, akkor minden póz helyes póz! Elgondolkodtató, hogy a pózon agyalsz inkább ahelyett, hogy a bagóról lemondj!
A póz nem számít :-). Nekem is hátrahajló méhem van, a doki majdnem kinevetett, mikor megkérdeztem (3 gyerekem van, sose csináltunk trükköket, mégis könnyen jöttek). A dohányzást viszont felejtsd el!!!
Egyesek hogy fel tudnak csattanni... 1. nem hozzád szóltam, 2. nem én kérdeztem a dokit, õ mondta magától, 3. valószínûleg neki van orvosi diplomája és nem neked... kedves kérdezõ, kitartást és sok sikert...
Ma 15:31-es válaszoló ezt kinek írtad??? Egyik válaszadó sem csattant fel :-D. Ha már a felcsattanásnál tartunk én orvos vagyok, bár nem nõgyógyász. A póz tényleg nem számít, a dohányzás viszont minden szempontból rossz, akár teherbeesés elõtt, akár utána vagy. Szerintem megér annyit a leendõ babád egészsége, hogy leszokj!
És még teherbeesés közben is. :D Mármint rossz a bagó. Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni! :D

Szamit a a teherbeesessel kapcsolatban, hogy a huvely lugos-e vagy savas, stb.? Es ha igen, akkor miert szamit, illetve csokkenti-e az eselyeket, ha valakie savasabb?

Elvileg akkor savasabb, mikor jo a huvely vedekezo kepessege, nem? Nem tudom hogy fogalmazzam, de ugye van ez a termeszetes tejsavkopeny, ami vedelmet jelent a kulonbozo korokozokkal szemben.. (Ja meg valami olyasmit is hallottam, ha fiu babat szeretne vki, akkor lugos, ha kislanyt, akkor savas /vagy forditva/ kornyezet a jo spermaknak a megtermekenyiteshez.)

Legjobb válasz: Alapjában véve, hogy ki milyen nemû gyermeket szeretne egyátalán nem számít hogy lugos, vagy savas a hüvely. A hüvely normálisan jobb ha kicsit savasabb, így tudnak a flórák jelen lenni, mely biztosítja a hüvely egészséges állapotát, hozzájárulva a normális mûködéséhez. Az ondó egyébként pedig kissé lugos vegyhatású. A spermák egyébként is túljutnak a hüvelyen a megtermékenyítés a petevezetõkben zajlik, ahová csak az érett és gyors mozgású spermiumok jutnak el bennük a meghatározó kromoszómával, melyet egyátalán nem lehet befolyásolni, hogy a milliárdnyiból melyik is gyõz.

Alapjában véve, hogy ki milyen nemû gyermeket szeretne egyátalán nem számít hogy lugos, vagy savas a hüvely. A hüvely normálisan jobb ha kicsit savasabb, így tudnak a flórák jelen lenni, mely biztosítja a hüvely egészséges állapotát, hozzájárulva a normális mûködéséhez. Az ondó egyébként pedig kissé lugos vegyhatású. A spermák egyébként is túljutnak a hüvelyen a megtermékenyítés a petevezetõkben zajlik, ahová csak az érett és gyors mozgású spermiumok jutnak el bennük a meghatározó kromoszómával, melyet egyátalán nem lehet befolyásolni, hogy a milliárdnyiból melyik is gyõz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt!
En azert cafolnam az elottem szolot, hisz ha kicsit utanaolvasol az interneten akar, megtudhatod hogyan befolyasolhatod a babad nemet, tehat meg mielott szeretkeznetek van dirrekt erre kaphato szer amivel lugositani vagy savasitani lehet a huvelyt a kivant nem eleresehez!Ez mellett persze az is kell ha kislanyt szeretnel a pe. elott es nem annyira melyen belovelni a spermat.Fiunal forditott eset..
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt. Ilyesmit hallottam en is, mar meg nem mondom kikrol volt szo az adott TV musorban par honapja (ismert emberek), akik ezt a modszert probaltak ki es bejott nekik. :D
Igenis a hüvelyPH befolyásolja a baba nemét! Dr. Czeizel Endre saját szájából haoolttam egy TVmûsorban. Nekem azt mondta a nõgyógyász, hogy a túl savas hüvely megöli a spermákat, ezért az sem jó.
Igen, befolyásolja, de csak részben, de undorítónak tartom a természet eme befolyásolását, ennyire tudatosan csinálni valamit. Jó hogynem befolyásoljuk azt, hogy kék szemû legyen vagy barna, mondjuk azt lehet sejteni a rokonságból, de az sem 100% én az "Istenre" bíznám. És örülni kell a fiúnak is, meg a lánynak is. Jó most nem adtam hasznos választ, bocsi. 24 L

PCO-val 35 napos ciklus elfogadhatónak számít? Van esély a teherbeesésre?

mikor elkezdtem szedni a metet 70 napról indultam,ez javulás,nem?

Legjobb válasz: Igen, ez nagyon szép! Én 128-ról javítottam 39-re. Méred a hõdet, figyeled a pé-t?

Igen, ez nagyon szép! Én 128-ról javítottam 39-re. Méred a hõdet, figyeled a pé-t?
Bocs, még ezt is találtam: http://www.pcos.hu/pcos_attekintes_5c.html de akkor sem értem, miért kell ez egy PCO-snak? Elsõ babámmal cukros voltam, igaz, de a másodikkal nem! és soha nem hallottam errõl a szerrõl, pedig 4 várost jártam végig a terhességeimmel...
Most kerestem rá. Ezt szeded?: http://www.pirulapatika.hu/210147937/betegtajekoztato/metfog.. Miért? .... Elsõ hallásra morbid...
10 éve PCO-m van, nem is jött meg a mensim, ha nem szedtem a diane 35-öt. Aztán megisemrkedtem férjemmel, áprilisban abbahagytam a tabit, beállt a 40 napos ciklusom, és szeptemberben teherbe estem. Aztán szoptatás mellett 7 hóra megjött a mensim, megint 40 napra, és júniusban megint teherbe estem, szóval nagylányom 2 éves, kislányom 5 hós lesz lassan. Igen, lehet PCO-val is teherbe esni, ne add fel!! De szerintem jobb megoldás, ha hagyod a francba ezt a sok hülyesége, mint hõmérõzés meg ovuteszt, csak éld az életed, elõbb fog jönni a baba, hidd el!! Hiszem, hogy nálam is azért sikerült, mert meg voltam gyõzõdve róla, hogy nem lehet babám. gondolhatod, milyen arcunk volt, mikor + lett a teszt...:-)) Ha van kérdésed, írj privit bátran.
Szia! Nekem is PCO szindrómám van. Egy év alatt, volt hogy egyszer menstruáltam. Mikor azt mondta a doki, hogy nem igazán leszek spontán terhes, nagyon elkeseredtem. Rá egy hónapra megfogant a kisfiam, aki ma már 7 éves. Azóta nem védekeztünk, és mikor már teljesen lemondtam a kistesóról, akkor derült ki hogy megint terhes vagyok. Jelen pillanatban 20 hetes. Soha semmi kezelést és gyógyszert nem kaptam. 37 éves vagyok és még szeretnék egy 3-ik babát is.
IGEN!!! PCOS-em van szintén. A lányommal clostit kaptam, 40-50 napról lett 35 napos ciklusom, a második hónapban összejött a baba, a 18-19. nap volt pém. De mindjárt linkelem a görbét. Most is terhes vagyok bár nem számítottam rá hogy sikerülhet, (csak reménykedtem) mert a ciklusom 25. napján voltunk együtt és a 27. napján!!!!!! fogant meg a kistesó!!!!!! Tudom hogy akkor mert akkor volt rá esélye (onnantól nem védekeztünk) és utána nem is voltunk együtt (meló...)! valamint hõgörbét vezettem. Szóval LEHET ÍGY TEHERBE ESNI!!!!! Ja a görbe (elsõ baba): http://ciklus.hu/images/diagramok/a85dddb5c0a5b0dd7202db0188.. második baba a megszakításos védekezõs aktusok nincsenek feltüntetve: http://ciklus.hu/images/diagramok/a85dddb5c0a5b0dd7202db0188..
A kérdező hozzászólása: gratulálok!
Persze, hogy van esély a teherbeesésre. Nekem 31-39 naposak a ciklusaim, és a 21. napon estem teherbe :-)
A kérdező hozzászólása: igen metfogamma 850-et szedek+ barátcserjét, múlt hónapban kezdtem el a hõmérõzést+az ovutesztet. ez a görbém, szerintetek volt pé? http://www.ciklus.hu/images/diagramok/2bba53f5b9e96dc6f8f1d1..
egyértelmûen! én is maratoni ciklusok után javultam. 43, 35 napos ciklusokra :) szal hajrá!! nagyon is jó! és még nincs vége még ez is rövidülhet. végülis egy a lényeg h van pé, hogy hányadik napon az mellékes lehet a 35. napon is jó minõségû peteérés. szedsz vmit ? metformin stb?
Kedves utolsó! Elég nagy felelõtlenség részedrõl, hogy megkérdõjelezel egy olyan orvosi döntést, amelynek nem ismered a hátterét. Tudod, hogy milyen súlyos IR-es a kérdezõ, ismered a hormoneredményeit, láttad az uh képeit? Lehet, hogy pcos vagy, lehet, hogy sikerült teherbe esned, de hogy a betegségedrõl fogalmad sincs, az biztos! Így talán ne is biztass senkit ostobaságokra, ugyanis a kezeletlen inzulinrezisztancia a 2-es típusú diabétesz elõszobája. Tovább megyek, pcos-sal, pláne kezeletlennel sokkal nagyobb a vetélés kockázata. Megtaláltad a pco-szindroma.hu-t, nagyon hasznos olvasmány, hogy megértsd az összefüggéseket, a betegséget! Bocs, nem szeretnélek megbántani, de veszélyesnek tartom, hogy a tudatlanságoddal árthatsz másoknak, sõt magadnak is.

Lehet bármilyen vitamintablettával növelni a petesejtek számát? Azaz növelni a teherbeesés esélyét?

Legjobb válasz: Ez egy homeopátiás készítmény,ált-ban minden gyógyszertárban kapható.Ha jól emlékszem 1500 ft-ba került,és én 3x10 cseppet használtam.Ha esetleg ahol laksz,nincs a gyógyszertárban,interneten is meg tudod rendelni valamelyik online patikából.Csak akkor természetesen hozzáadódik még kb 800 ft postaköltség.

Ez egy homeopátiás készítmény, ált-ban minden gyógyszertárban kapható.Ha jól emlékszem 1500 ft-ba került, és én 3x10 cseppet használtam.Ha esetleg ahol laksz, nincs a gyógyszertárban, interneten is meg tudod rendelni valamelyik online patikából.Csak akkor természetesen hozzáadódik még kb 800 ft postaköltség.
Nekem is hormeel csepp vált be, én is 3szor 10et vettem be. Én DM-ben vásároltam, kb 1600 ft volt!
Nekem a doki most E vitamint javasolt.Recept nélkül kapható, 400mg-osat , 2 naponta 1-et kell szedni, a férjemnek és nekem is.A spermiumokat is gyorsítja.
Szerintem legjobb a clostylbegyt! Ettõl annyi pete lesz, hogy csak! Ezt csak nõidoki irja fel!
Szia! Olvastam sokfélérõl, de mindenképp csak arról tudok nyilatkozni, ami nálam bevált:Hormeel S csepp. Elsõ havi használat után pozitív teszt lett a végeredmény:) ) Sok jót hallottam még a barátcserje kapszuláról.
A clostylbegyt-tel max annyi a probléma hogy hormontabletta, és azt "csak úgy" sztem nem írja fel a nõdoki.Elõtte mindenképp szükség van alapos vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ez a csepp hol kapható és mennyit kostál?
A kérdező hozzászólása: Okés, Köszönöm a segítséget.
Nagyon szívesen, és sok sikert :) ))

Egy hete volt abortuszom . Mikor jön meg az elsõ menstruáció? De ha nem jön meg akkor valószínû a teherbeesés? Abortusz utáni vérzés az csak tisztulásnak számít, vagy peteérés?

Legjobb válasz: Mûtétes befejezésem még nem volt, csak vetélésem. Utána én véreztem 2 hétig, ez volt a tisztulás. Aztán attól a naptól számítva, mikor elvetéltem 31 napra megjött az elsõ menszim. Valaki rögtön teherbe esik, meg se várva az elsõ menszit. De ez igen kockázatos. Az esetek túlnyomó részében azok a magzatok sem maradnak meg.

Mûtétes befejezésem még nem volt, csak vetélésem. Utána én véreztem 2 hétig, ez volt a tisztulás. Aztán attól a naptól számítva, mikor elvetéltem 31 napra megjött az elsõ menszim. Valaki rögtön teherbe esik, meg se várva az elsõ menszit. De ez igen kockázatos. Az esetek túlnyomó részében azok a magzatok sem maradnak meg.
Már ne haragudj de milyen ember az aki kicsivel az abortusz után már szexel védekezés nélkül? Márpedig ha kérdezed a terhességet ilyenrõl lehet szó...
Az elsõ menstruáció várható ideje az abortuszt követõ egy ciklusnyi idõszak (egyéntõl függõen 26-32 nap is lehet). Ha nem jön meg, akkor is lehet teherbe esni!! Az abortuszt követõ vérzés (1-2 hét még normális) tisztulás.
2-es, nem olvastad el, hogy spontán vetélés volt? Hány hetesen vetéltél el? Ha nem kellett orvosi befejezés, nem lehetett túl nagy. Mert az esetben nem terheli meg a szervezeted egy újabb teherbeesés, de azért 3-4 hónaposnál már igen. Ott kb 3 hónapot érdemes várni.
4-6 het utan job meg a menstruaciod, ne szexelj 6 hetig. A kesobbi termekenyseged es egeszseged erdekeben.
4es hol olvastad a spontán vetélést? Mert hogy a kérdésben nincs az fix.
#6, nem tök mindegy? Élettani szempontból semmi jelentõsége, és a Kérdezõ élettani kérdést tett fel, nem erkölcsit... Kérdezõ, az abortusz utáni vérzés a méhnyálkahártya terhesség utáni leválása, nem sima menstruáció.
Nem, nem tök mindegy, mert felelõsségre vontál olyan miatt amit te olvastál félre...
#8, én nem vontam senkit felelõsségre... de látom, akinek az elõbb reagáltál, õ is "66%-os" - úgyhogy érthetõ a feltételezésed. Én arra reagáltam, hogy nem kellene minden abortusz-témába erkölcsi kardlengetést vinni... aka "Már ne haragudj de milyen ember az..."

Amikor azt mondják, hogy ne ragaszkodjak görcsösen a teherbeeséshez, azon mit értenek? Mi számít görcsösségnek, és hogy lehet nem ragaszkodni?

Attól már görcsös vagyok, hogy mérem a h?met ébredéskor? Vagy azzal sem kell foglalkozni?

Legjobb válasz: Addig egyszerû azt mondani, hogy ne agyalj rajta, ameddig az ember bele nem kerül ugyanebbe a mókuskerékbe. Valami olyasmi a nem agyalás, hogy másra koncentrálsz. Kicsit kizökkensz. Amikor nem napi szinten töröd az agyad a babán, nem csak ezzel telik egy napod. Ez szerintem az irtó nehéz kategória, és elfelejteni, nem rákoncentrálni úgy igazán nem lehet. Csinálj esetleg valami mást, ami kizökkent. Menj el valamerre, másokkal, beszélgess másról. S kitartás. A hõmérõzés még nem görcsösség szerintem, kivéve, ha napközben is ezen jár az agyad. Számolgatsz, gondolkozol, számolgatsz, gondolkozol...

Addig egyszerû azt mondani, hogy ne agyalj rajta, ameddig az ember bele nem kerül ugyanebbe a mókuskerékbe. Valami olyasmi a nem agyalás, hogy másra koncentrálsz. Kicsit kizökkensz. Amikor nem napi szinten töröd az agyad a babán, nem csak ezzel telik egy napod. Ez szerintem az irtó nehéz kategória, és elfelejteni, nem rákoncentrálni úgy igazán nem lehet. Csinálj esetleg valami mást, ami kizökkent. Menj el valamerre, másokkal, beszélgess másról. S kitartás. A hõmérõzés még nem görcsösség szerintem, kivéve, ha napközben is ezen jár az agyad. Számolgatsz, gondolkozol, számolgatsz, gondolkozol...
A kérdező hozzászólása: Hátha valaki olvassa ezt :) Aznap, mikor írtam az utolsó bejegyzést, megjött. Viszont azóta sem, és ma töltöttem a 15. hetet :)
Az a helyzet, hogy ez olyan óriási döntés, változás két ember életében, hogy nem tudom hogy lehet nem rágörcsölni. Én se mérek hõt, de azért a ciklusomat figyelem, a folsavat beveszem minden nap, és igenis izgalommal várom, hogy mikor lehet már tesztelni. Megteszünk mindent, amit különösebb rákészülés nélkül lehetséges, hogy maximalizáljuk az esélyeket. És nem hiszem, hogy ettõl nem jön a baba :) Abban hiszek, hogy oda, és akkor jön, ahogyan kell.
Én az összes elõzõ válaszolók által írt görcsös leírásnak megfeleltem. :) 2. hónapban összejött a baba. Ma vagyok 5 hetes terhes, remélem továbbra is minden rendben lesz. Nálam pl. nem függött ettõl a dolog :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Mindenkinek! :)
Görcsösség az, amikor minden gondolatod ekörül forog. Amikor januárban úgy tervezed a következõ hónapjaidat, a nyarat, hogy akkor már lehet hogy nagy pocakos leszel. Amikor ezért mondasz le egy nyaralást, vagy ezért döntesz elõre egyes dolgokban úgy, mintha már terhes lennél, annak ellenére hogy nem terhesen nem azt a döntést hoznád. Amikor terhes ruhákat veszel már most nyárra, mert reménykedsz benne hogy terhes leszel. Amikor a ciklus második felében már nem erõlteted meg magad, nem iszol alkoholt, még a széltõl is óvod magad, mert lehet hogy terhes vagy. Amikor a ciklus második felében minden nap többször elgondolkozol azon, hogy mikor lesz érdemes tesztelni amikor már kimutatja. Kb ilyesmi :)
Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani. Fél év sikertelenség után kezdtem el bekattanni. Állandóan azon agyaltam, miért nem sikerül.Ahányszor megjött, mindig zokogtam, és selejtesnek éreztem magam. Letöltöttem a netrõl egy ovulációs naptárat, elõhalásztam a hõmérõt. Szóval tudományos alapokra helyeztem a dolgokat... Végül nem kezdtem el használni, mert más gondok adódtak, amik teljesen lefoglaltak. Anyukám kórházba került. Egy rutinnak mondott akut mûtét után az intenzív osztályon kötött ki... Mondanom se kell, nem tudtam olyanokon agyalni, hogy miért nem esek teherbe. Az ovulációs naptár is kitöltetlenül hevert az ágyam mellett. Ebben a hónapban fogant meg a kisfiam, aki most másfél éves:)
Mi elmentünk egy hétvégére a párommal és tudtam, hogy babával jöttem haza:-))Sajnos nem maradt meg:-((Ez volt az elsõ próba, sima ügy, semmi rágörcsölés.Aztán telt az idõ és én egyre jobban akartam, beszéltem róla és fusztrált amikor megint megjött.Hat hónapot vártam és agyaltam rajta!Aztán jött a november-december és olyan rengeteg munkám lett, hogy szinte a kocsiban éltem és csak aludni jártam haza.December 24-én döbbentem rá, hogy egy hete kellett volna megjöjjön.Pozi lett a teszt.Én nálam ez volt:-))
próbálj meg ne állandóan ezzel foglalkozni, próbálj meg másra is gondolni. Éld az életed, ne méregesd a hõdet, várd a menstruáció napját és esetleg elötte 1-2 nappal tesztelj.
A nem görcsös teherbeesési kísérlet az, ha rábízza az ember a természetre és összejön, amikor összejön. Akkor is úgy vannak együtt a párok, mint máskor, csak bíznak abban, hogy összejön a baba. Nem vesznek ovulációs teszteket, nem mérnek hõt, nem figyelik a ciklusukat, csak szimplán szexelnek és bíznak, hogy összejön, de ha mégsem, akkor sincsenek elkeseredve. Viszont eljön az a helyzet, amikor már hónapok, esetleg évek óta tart ez az állapot. Ha valaki állandóan figyeli a ciklusát, hõmérõzik, már inkább baba miatt vannak együtt a párok, akkor is inkább olyankor mikor nagyobb az esély a babára és minden teszt alkalmával, illetve mikor mégiscsak megjön a vérzés, kétségbe vannak esve, elszomorodnak, elkeserednek, mindenhol keresik a hibát, azt én már görcsösnek hívom. De persze azt nem mondom, hogy nem értem meg. Nem mindenkinek sikerül könnyen.
Gratulálok :)

3, 5 cm-es mioma nagynak számít? Akadályozhatja ez a teherbeesést?

Régóta próbálkozunk babával, 2 sikertelen lombikon vagyunk túl, most az orvosom azt mondta, hogy lehet, hogy a mioma miatt nem sikerül a beágyazódás. Volt már valaki hasonló helyzetben? Tapasztalatok? Nagyon el vagyok kenődve emiatt!

Legjobb válasz: Szia, elhelyezkedéstõl függ,elvileg,ha nem oda tapad a baba,nincs gond. Olyant is hallottam már,hogy valakinek a lepény alatt volt a mióma,és rendben volt. Lehet akadály,de az esetek többségében nem az,szerintem. Csak olyan kézenfekvõ a dokiknak,hogy ha nincs ok,akkor az az ok.

Szia, elhelyezkedéstõl függ, elvileg, ha nem oda tapad a baba, nincs gond. Olyant is hallottam már, hogy valakinek a lepény alatt volt a mióma, és rendben volt. Lehet akadály, de az esetek többségében nem az, szerintem. Csak olyan kézenfekvõ a dokiknak, hogy ha nincs ok, akkor az az ok.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, kicsit megnyugtattál! A héten megyek a dokihoz, majd kiderül mi lesz.
Írd majd meg, légyszi, mi volt.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a dokim, hogy olyan helyen van, ahol valószínûleg nem zavar be a beágyazódásba. Remélem igaza lesz!!! Jövõ héten megyek beültetésre(fagyasztott babucik, 2 db). Bízok benne, hogy végre sikerülni fog! Köszi az érdeklõdést és a segítséget!
Szurkolok:)

Mennyit számít teherbeesés esetén, ha valakinek kicsi a méhe?

Van egy gyönyörű szép gyermekem, 21 hónapos. Már mielőtt őt szerettük volna, mondta az orvosom, hogy olyan kicsi méhet, mint az enyém ritkán lát. Nincs semmi bajom, csak a dokim elmondása szerint szép és kicsi, de lehet, hogy nehezebben fogok teherbeesni ilyen méretű méh-vel. Szerencsére a kisfiam nagyon hamar jött. Most már próbálkozunk egy pár hónapja a második babóval, de még sehol senki:-) Most kicsit az van bennem, hogy azért megy nehezebben, mert kicsi a méhem. Az érdekelne, hogy más is van így? Mi a tapasztalat? Minden vélemény érdekel! Köszi előre is

Legjobb válasz: Szerintem az, hogy kicsi a méhed önmagát a teherbeesést nem befolyásolja, mivel a nagy találkozás a petevezetõben történik, és onnan vándorol a zigóta a méh felé. A beágyazódásnál is inkább az számít, hogy milyen vastag a méhnyálkahártyád. A terhesség kihordására nem tudom, milyen hatással lehet, de a méh alakul a magzat fejlõdése során. Nekem eléggé hátrahajló a méhem, de semmi problémám nem volt soha a teherbeeséssel sem a babák kihordásával. Mielõbbi boldog babavárást kívánok és sok szerencsét :)

Szerintem az, hogy kicsi a méhed önmagát a teherbeesést nem befolyásolja, mivel a nagy találkozás a petevezetõben történik, és onnan vándorol a zigóta a méh felé. A beágyazódásnál is inkább az számít, hogy milyen vastag a méhnyálkahártyád. A terhesség kihordására nem tudom, milyen hatással lehet, de a méh alakul a magzat fejlõdése során. Nekem eléggé hátrahajló a méhem, de semmi problémám nem volt soha a teherbeeséssel sem a babák kihordásával. Mielõbbi boldog babavárást kívánok és sok szerencsét :)
Nekem egy régebbi dokim mondta, hogy kicsi a méhem, és így nehezebben fogok teherbe esni. Amikor dokit váltottam, és ezt mondtam az új dokinak (már ez is kb. 10 éve volt), akkor mondta, hogy biztosan idõs orvos volt, aki ezt mondta nekem (és tényleg az volt), mert azóta már rég igazolták, hogy nem így van, semmivel se esik nehezebben teherbe az, akinek kicsi a méhe. Ezt olvastam is azóta valahol. Úgyhogy biztos nem ezen múlik, türelem, mindjárt jön az a kistesó is :)
Nem hiszem, hogy az lenne az ok, fõleg, ha van már egy gyereked. Nekem is kis méhem volt, legalábbis mikor még a terhességem elõtt jártam nõgyógyászhoz, mindig elhangzott ez a mondat. hogy : " normálisnál kisebb anteflektált méh." Elsõre teherbe estem, a terhesség alatt se volt semmi probléma. Ugyanahhoz az orvoshoz járok, és mostmár normál antefektált méhem van. :) Gondolom nem húzódott teljesen vissza, az eredeti kis méretre. Nem tudom, nálad ez hogy mûködött, de nem valószínû, hogy a méh mérete befolyásolja a teherbeesést.

Mikortól számít kórosnak a barbázás? A vérzés elõtt 1-2napig pecsételõ barnázásom van (1-2csepp), ez teherbeesés szempontjából rossz?

Màr szültem,szerintem korábban is elõfordult màr,nem tulajdonítottam neki jelentõséget.minimalis nem jelent problémát ,igaz?

Legjobb válasz: Amiota menstrualok mindig is igy jott meg. Tobb orvost is kerdeztem nem mondtak, hogy gond. Voltam terhes es szules utan is ilyen a mensim.

Amiota menstrualok mindig is igy jott meg. Tobb orvost is kerdeztem nem mondtak, hogy gond. Voltam terhes es szules utan is ilyen a mensim.
Nekem is mindig elsõ nap csak pár csepp barna van. 3 gyereket szültem, közülük az egyik spirál mellett fogant.
most engem is megnyugtattatok :) nekem mensi elõtt egy, mensi után 2-3 nap barna folyás volt jellemzõ. Szedtem rá barátcserje kapszulát. a mensi utáni megszûnt, viszont ugyanúgy lassan indul be, szóval szerintem ez valami más lehet. Az utána pecsételést meg tényleg alacsonyabb progeszteron okozhatta :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, megnyugodtam!
ha nem emelkedett prolaktin vagy egyéb hormonális probléma áll a háttérben, akkor nem gond. Nekem pl. ahogy lekezelték a méhszájsebet, a 2-3 napos barnázás lecsökent 1-re.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!