Találatok a következő kifejezésre: Szakközépiskola 2. Irodalomból milyen (1 db)

Szakközépiskola 2. osztályában Irodalomból milyen kötelező olvasmányok és Verstanulások vannak?

Legjobb válasz: Ez tananyag függõ. Én is most vagyok másodikas, gimibe járok. Nekünk ezek voltak: Gulliver utazásai, Bánk bán, Goriot apó, Anyegin, Csongor és Tünde, Robinson Crusoe, Candid vagy az optimizmus, Az apostol, Toldi (3) és az Arany Ember. Nõvérem szakközépbe jár, neki is el kellett olvasnia az összest a giorit apó kivételével.

Ez tananyag függõ. Én is most vagyok másodikas, gimibe járok. Nekünk ezek voltak: Gulliver utazásai, Bánk bán, Goriot apó, Anyegin, Csongor és Tünde, Robinson Crusoe, Candid vagy az optimizmus, Az apostol, Toldi (3) és az Arany Ember. Nõvérem szakközépbe jár, neki is el kellett olvasnia az összest a giorit apó kivételével.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Körhenger alakú fekvő kazán belső átmérője 150cm, hossza 5m. Mennyi víz van benne, ha a magasságának 4/5 részéig áll a víz?

3

Matekházi, Nem tudom hogyan kezdjek neki, javaslatok?

1) 4-|x|=|x|
2)(gyök alatt 3x+1) + 2=0

Nem igazán értem sajnos, és elég szörnyű a tanárunk is:S
Holnapra kéne:S
A válaszokat előre is köszi:)

2

Hogyan bontsam ezeket a szavakat szóelemekre? Energiatermelő folyamatokhoz hiányában tartalmazzák bevitt

3

Németből ppt-t kell csinálnom 25 diásat a témakör a média és nem tudom mit írjka bele valaki segítene?

0

Szöveges feladat matek?

Sziasztok. Én hülye vagyok a szöveges feladatokhoz, képtelen vagyok megoldani, nem megy. Ezért fordulok hozzátok. Valaki elmagyarázná, hogy milyen technikával lehet könnyedén megoldani minden szöveges feladatot? Csak rá kell érezni a módszerre, vagy tényleg nem is fogja érteni az aki elsőre nem bírja felfogni?
Segítsetek légyszi, nagyon el vagyok keseredve mert egy csomó házi van:((

Pl.: 1993-ban azt mondta valaki: "idén annyi éves vagyok mint születési évszámom számjegyeinek összege". Mikor született?

Vagy: egy kalitkában nyulak és papagájok vannak. Az állatoknak összesen 35 fejük és 94 lábuk van. Hány nyúl és hány papagáj van a kalitkában?

:(segítsetek légyszi. Nem a feladatok megoldása a legfontosabb hanem hogy megértsem, hogy miért kell úgy, és , hogy hogyan lehet hamar rájönni.
Köszi

13

Mit tartalmazzon a feminizmusról szóló kiselőadásom?

Egy 15 perces előadást kell tartanom és nem tudom hogy hogyan is álljak neki. Nem azt kérem, hogy valaki írja le szóról szóra, hogy mit mondjak, hanem egy váz vagy egy ív kellene amin haladhatnék, hogy nagyjából miket kellene az előadásnak tartalmaznia.

A segítséget előre is köszönöm!

5

Mi volt 1871-ben?

légyszi, ne nézzetek hülyének, de totál káosz itt most minden.. francia-orosz vagy francia-porosz háború?
részemről elég porosznak tűnik..

3

SOS! 10-es fizika háziban kellene egy kis segítség molekuláris hőelmélet témakörben. Hogy lehet ezt a feladatot megcsinálni?

Normál állapotú,160g tömegű oxigéngáz nyomását első esetben állandó térfogaton melegítve 2x-esére növeljük,majd állandó nyomáson folytatva a melegítést,térfogatát is megduplázzuk.
Második esetben,először duplázzuk meg a gáztérfogatát állandó nyomáson való melegítéssel,majd a térfogatot állandó értéken tartva a gázt addig melegítjük,míg nyomása meg nem 2x-eződik.
a) Mekkora a végállapotok és a kezdeti állapot közötti belső energia különbség?
b) Mennyi hőt kellett közölni a gázzal az első,illetve a második esetben?

0

Kijavítaná valaki az angol fogalmazásomat?

My mother does the housework in all time.Sometimes my sister vacuuming the carpets.Bit I love doing housework.I love tidy in my room,making the bed,washing up.I don` t like vaccuuming and sweeping.My mother like some of my friends,but she doesn´t let me stay out late and dont allow me to going out.She make me study a lot.I live in a flat,in 13. district.I love my neighbourhood,because here are all about.Here are a lot restaurant,libary,shops,centre, f.e.:RAM,WestEnd.Transport is very good.In my street is a bus,metro and tram.My sisters are layers,because I will be too layer.I will earn a lot of money.When someone with weight problems suffer,I think,he or she does every day 2 or 3 hours doing sport,for example jogging,.vegetable and a lot fruits eating with vitamincontent,slowly and five-time eating.Doesnÿt (szabad) smoken. Extreme sport are expensive,dangerous,and spectacular.But I think,the health is importanter(fontosabb).I would like maybe a few extreme sport try out.Rafting and paraglider is sympathetic.On the fast and wild river in large wave can I adventures memorys earn.Paraglider has a big risiko.I fly as bird full alone.Free runner(ezek a szabad futók, a sport neve free running) run in a city and jump and climb over objects,fences,roofs…For extreme sport need stamina and willpower.In sommer I prefer travelling and visiting all,what I can,museums,castles…I don´t like lie on the sun.I prefer going swimming(hogy van az,hogy a napon heverés helyett inkább úszok?).For swimming I need swimming dress,and suncream,for lazy lieing I need sunglasses,suncream,straw hat….Mobile phones have a lot advantages and disadvantages.I can call for help,have alarmclock and calculator,I can in internet surfing,playing games and taking photos.I can messages sending.But the people getting addicting,the smartphones are expensive,have health risks,and take time from other things(for example socialise).Ringtones are sometimes noisy.

Ez nem egybefüggő szöveg,csak kérdésekre kell majd válaszolnom ezek alapján.(Ne cikizzetek kérlek,tudom,hogy elég rossz,most kezdtem el angolul tanulni egy haladó csoportban :S )

4

HELP! Esszéírás?

Segítsetek légyszi. Esszét kell írnom töriből, és azt nem tudom például, hogy az esszékbe hogy írom bele a forrásokat...Mert elolvasom, de nem tudom beleszőni. Segítsetek!! Előre is köszi :))

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!