Találatok a következő kifejezésre: Szabad-e nyers nyers tojást (2 db)

Szabad-e nyers húst, nyers tojást tartalmazó ételt enni a várandósság alatt?

Legjobb válasz: Mivel a várandós kismama pocakjában növekvõ baba egyfajta „idegen anyag” a szervezete számára, az immunrendszer a terhesség alatt jelentõs gátlás alá kerül, hogy a magzat ne lökõdjön ki. Ezáltal gyengül a bél baktériumokkal szembeni ellenálló képessége is. A nyers alapanyagokból álló ételek, mint pl. a tatár beafsteak, megfelelõ higiénés körülmények között is olyan baktériumokat tartalmazhatnak, amelyek lázzal, hasmenéssel járó fertõzéseket okozhatnak. A lázzal, hasmenéssel, hányással járó betegségek pedig koraszüléshez, vetéléshez is vezethetnek. Ezért minden ilyen ételt kerülni kell!

Mivel a várandós kismama pocakjában növekvõ baba egyfajta „idegen anyag” a szervezete számára, az immunrendszer a terhesség alatt jelentõs gátlás alá kerül, hogy a magzat ne lökõdjön ki. Ezáltal gyengül a bél baktériumokkal szembeni ellenálló képessége is. A nyers alapanyagokból álló ételek, mint pl. a tatár beafsteak, megfelelõ higiénés körülmények között is olyan baktériumokat tartalmazhatnak, amelyek lázzal, hasmenéssel járó fertõzéseket okozhatnak. A lázzal, hasmenéssel, hányással járó betegségek pedig koraszüléshez, vetéléshez is vezethetnek. Ezért minden ilyen ételt kerülni kell!
Nyers vagy félig sült, fõtt húst és tojást sem szabad enni! Én úgy olvastam, hogy tiramisut, fagyit, pástétomot sem szabad!
A fent leírtakon kívül a lágy sajtok, illetve a penészes sajtok és egyéb termékek fogyasztását sem javasolta az orvosom! Nekem a fagyit csak a cukorbetegségre való veszélyeztetettség miatt nem javasolta, a bolti dobozos fagyik szerintem nem tilosak, max a cukrászdai, ahol nem tudod, hogy nincs-e benne nyers tojás, stb.

Ihatok-e nyers tojást? (Házi+Bolti tojás) Ha igen akkor mit tegyek bele cukrot vgay magába? Fontoss lenne, keményen edzek és ezt szokták mondani h igyak csak félek, hogy valami bajom lesz, szabad inni?

Legjobb válasz: Ma mondjak minden hiradoban, hogy a magyar allomany 70% a szalmonellafertozott. Hokezelessel( 5 perc fozes, sutes,) biztonsaggal meg lehet enni, mivel elpusztul, ha nyersen eszed, 70% eselyed van egy jo kis szalmonellara.

Ma mondjak minden hiradoban, hogy a magyar allomany 70% a szalmonellafertozott. Hokezelessel( 5 perc fozes, sutes, ) biztonsaggal meg lehet enni, mivel elpusztul, ha nyersen eszed, 70% eselyed van egy jo kis szalmonellara.
Szalmonellát akkor is kaphatsz, ha mondjuk egy sütibe belesütve eszed meg a tojást, úgyhogy ettõl ne félj, nem csak a nyers tojástól lehet elkapni ezt a fertõzést! Tehetsz nyers tojást valamilyen turmixba, mondjuk tej + banán + tojás vagy gyümölcslé + tojás, de ha birod az ízét, állagát akkor nyugodtan fogyaszthatod magában is. /mondjuk nem vagyok sem táplálkozási szakértõ sem bodybuilder :-)/
Nekem a szüleim mindig azt mondták, hogy szalmonellát lehet kapni tõle. Ha nem bodybuildernek készülsz, akkor szerintem nem múlik ezen semmi, jobb félni, mint megijedni... :) De majd talán valami biológus vagy étkezési tanácsadó megmondja a frankót.
Én is ittam régen, mostmár protein port nyomok.Ihatsz csak ne a sima nyers tojást hanem menj fel a Caprivous KFT weboldalára, és ott nézzél, az tuti szalmonella mentes cucc lesz.
semmi bajod nemlesz a nyers tojástól, barátom boxoló, és õ is ezt issza. csak nem most, mert a csirkék 40%-a szalmonellás, ezért most lemondott errõl:D
Most volt a híradóban, hogy a csirkék 40%-a szalmonellafertõzött. Természetesen sütéssel-fõzéssel elpusztulnak a baktériumok, de a nyers tojással legyünk óvatosak.
Én gyerekkoromban rendszeresen ettem cukorral kikevert tojássárgáját, imádtam. Ma már nem merném kipróbálni.
Most mondják a híradóban, hogy a tojások 40%-a szalmonellafertõzött. (Ez szerintem túlzás)Az nem igaz, hogy a süteménnyel is elkaphatod, hõkezeléssel a baktérium elpusztul. Ne egyél nyers tojást, tápértéke a fõttnek is van, fölösleges veszély nélkül. Aki már volt szalmonellás, az nagyon nem kívánja még egyszer.
szabad sózd meg szerintem.
Feltörés elõtt a tojást fertõtleniteni kell 60cfoknál melegebb vizzel. Ellenõrizd, hogy nem régiek. Lent maradnak a viz alján. Így biztos fogyasztható. izlés dolga, hogy só, vagy cukor.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!