Találatok a következő kifejezésre: Szabad-e nyers nyers (3 db)

Macskának szabad-e adni nyers húst?

Sertés lapockából a levágott hájasabb részek, "cafatok", darabkák.

Legjobb válasz: Nem a hájjal van a gond, hanem a sertés hússal. "Halált okozhat a nyers sertéshús Aujeszky-kór, avagy „álveszettség” Az állatbarátok többsége tisztában van azzal, hogy nyers sertéshúst nem adhat kedvencének..." Ha más húsit adsz (csirke, pulyka, kacsa, marha) azon maradhat a háj meg az inak, erek. Szükségük van némi zsírra is, persze nem úgy, hogy a zsírt leszedni és csak azt, hanem azért húsival együtt.

Nem a hájjal van a gond, hanem a sertés hússal. "Halált okozhat a nyers sertéshús Aujeszky-kór, avagy „álveszettség” Az állatbarátok többsége tisztában van azzal, hogy nyers sertéshúst nem adhat kedvencének..." Ha más húsit adsz (csirke, pulyka, kacsa, marha) azon maradhat a háj meg az inak, erek. Szükségük van némi zsírra is, persze nem úgy, hogy a zsírt leszedni és csak azt, hanem azért húsival együtt.
Semmi hajas vagy zsiros reszt ne adj soha a macskanak. Vegyel csirke szarnyat vagy csirke szivet. Tedd fell foni, darabold szet majd add oda a cicadnak szobahomerseklet fokon ne melegen. Soha ne adj neki kaja maradekot amit mar nem esztek meg, mert tele lehet fuszerrel, hagymaval stb es ez mind mergezo egy macskanak. Minden jot!
"A sertéshús tartalmazhatja az Aujeszky-féle betegség vírusát, ami halálos a macskák és más húsevõ állatok számára is. Sertéshúst és belsõségeket csak megfõzve adhatunk." Szóval fõzve lehet... :)
A sertés húst inkább ne erõltesd nyersen.
Többek között ezért nem adnék nyers húst a macskámnak: http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/05/25/ketyego-bomba-a-pulyk..
Igazából ebben még az állatorvosok sem értenek egyet, úgyhogy tényleg rajtad múlik, hogy döntesz.
Én már ebben sem tudok dönteni. Az én cicáim kapnak nyers húst csirkét, pulykát és most már rendszeresen, mert az egyikük nem rég került hozzánk és a tenyésztõ azt mondta õ 5 hetes kora óta eteti a cicákat nyers hússal és szeretné ha továbbra is így maradna. Mellé száraz táp. Én valahogy nem érzem azt, hogy ennyire betegesen sterilen kéne velük foglalkozni. Ami árthat nekik az oké (sertés) kizárva, de mondjuk nálam már csokit is kapott a nagy, mert szerintem a mérgezõ hatás nem pár falat által fog bekövetkezni. Annyira érdekelte, hogy mit eszek, hogy adtam neki, de ez nagyon nem rendszeres és nem is ízlik neki annyira, hogy sokat kérjen. Visszatérve a nyers húsra úgy gondolom, hogy van elég jó kis immunrendszere a cicáimnak és remélhetõleg a húsokat, amiket a hentesnél veszek nekik bevizsgálják és nem mindenféle baktériummal fertõzött húst árulnak. Általában mellet szoktam venni, de most kipróbáltam a csirkecombot, hájastól, kicsi bõrrel, inakkal, erekkel a picinek ízlett a többit lefagyasztottam késõbbre. Állítólag az is elég, nem kell feltétlenül megfõzni. De én fagyasztás nélkül is adtam már nekik. Több tenyésztõ eteti a macsekjait nyers hússal és a természetben is ezt eszik. Tõled függ, hogy mit tartasz a legmegfelelõbb táplálásnak, mert ebben egyetértés szerintem soha nem lesz.
Jobb, ha a csirkehúst is megfõzöd, megpirítod, mert a nyers húsok (legyen az csirke, pulyka, kacsa stb.) különbözõ parazitákat tartalmazhatnak, amelyek megfertõzhetik a cicát, de ezek hõ hatására elpusztulnak. Biztos, ami biztos, szerintem fõzd meg, sose lehet tudni, mivel érintkezett a hús, vagy hogy a madárban nem voltak-e jelen már életében a paraziták.
A kérdező hozzászólása: Mind1 kidobtam, de akkor majd legközelebb megfõzöm nekik :) És a csirkehússal mi a helyzet? Mert azt szoktam nekik nyersen adni, vagy egy kis hájat ami a mellrõl lejön mikor húst vágok... Azzal ugye nem ártok nekik?
Lehet fõzve lehet adni, de most, hogy belegondolok még a tasakos/konzerves macskakajában sem láttam sertés húsosat. Inkább tényleg ne add nekik fõzve sem, de most erre rákeresek.
A kérdező hozzászólása: Oké, értem, hát akkor kidobom inkább, persze nem tudtam teljesen tökéletesen leszedni, szóval nem csak háj hanem azért husi is... de mind1 kidobom, nehogy bajuk legyen. Köszi a válaszokat, fõleg az uccsónak a kifejtést!!!
A macskak hus evok nem esznek hajat, szoval valoszinuleg dobd ki vagy csinald meg magatoknak.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor dobjam ki? Vagy natúran fûszerek nélkül fõzzem meg nekik a hájat?
A kérdező hozzászólása: Akkor most dobjam ki vagy kicsit pirítsam inkább meg? vagy fõzzem meg teljesen?
Sok a sötét ember! Nemhiába hiszi sok városlakó a csibe zacskóban terem a szántóföldeken!

Szabad-e nyers húst, nyers tojást tartalmazó ételt enni a várandósság alatt?

Legjobb válasz: Mivel a várandós kismama pocakjában növekvõ baba egyfajta „idegen anyag” a szervezete számára, az immunrendszer a terhesség alatt jelentõs gátlás alá kerül, hogy a magzat ne lökõdjön ki. Ezáltal gyengül a bél baktériumokkal szembeni ellenálló képessége is. A nyers alapanyagokból álló ételek, mint pl. a tatár beafsteak, megfelelõ higiénés körülmények között is olyan baktériumokat tartalmazhatnak, amelyek lázzal, hasmenéssel járó fertõzéseket okozhatnak. A lázzal, hasmenéssel, hányással járó betegségek pedig koraszüléshez, vetéléshez is vezethetnek. Ezért minden ilyen ételt kerülni kell!

Mivel a várandós kismama pocakjában növekvõ baba egyfajta „idegen anyag” a szervezete számára, az immunrendszer a terhesség alatt jelentõs gátlás alá kerül, hogy a magzat ne lökõdjön ki. Ezáltal gyengül a bél baktériumokkal szembeni ellenálló képessége is. A nyers alapanyagokból álló ételek, mint pl. a tatár beafsteak, megfelelõ higiénés körülmények között is olyan baktériumokat tartalmazhatnak, amelyek lázzal, hasmenéssel járó fertõzéseket okozhatnak. A lázzal, hasmenéssel, hányással járó betegségek pedig koraszüléshez, vetéléshez is vezethetnek. Ezért minden ilyen ételt kerülni kell!
Nyers vagy félig sült, fõtt húst és tojást sem szabad enni! Én úgy olvastam, hogy tiramisut, fagyit, pástétomot sem szabad!
A fent leírtakon kívül a lágy sajtok, illetve a penészes sajtok és egyéb termékek fogyasztását sem javasolta az orvosom! Nekem a fagyit csak a cukorbetegségre való veszélyeztetettség miatt nem javasolta, a bolti dobozos fagyik szerintem nem tilosak, max a cukrászdai, ahol nem tudod, hogy nincs-e benne nyers tojás, stb.

Ihatok-e nyers tojást? (Házi+Bolti tojás) Ha igen akkor mit tegyek bele cukrot vgay magába? Fontoss lenne, keményen edzek és ezt szokták mondani h igyak csak félek, hogy valami bajom lesz, szabad inni?

Legjobb válasz: Ma mondjak minden hiradoban, hogy a magyar allomany 70% a szalmonellafertozott. Hokezelessel( 5 perc fozes, sutes,) biztonsaggal meg lehet enni, mivel elpusztul, ha nyersen eszed, 70% eselyed van egy jo kis szalmonellara.

Ma mondjak minden hiradoban, hogy a magyar allomany 70% a szalmonellafertozott. Hokezelessel( 5 perc fozes, sutes, ) biztonsaggal meg lehet enni, mivel elpusztul, ha nyersen eszed, 70% eselyed van egy jo kis szalmonellara.
Szalmonellát akkor is kaphatsz, ha mondjuk egy sütibe belesütve eszed meg a tojást, úgyhogy ettõl ne félj, nem csak a nyers tojástól lehet elkapni ezt a fertõzést! Tehetsz nyers tojást valamilyen turmixba, mondjuk tej + banán + tojás vagy gyümölcslé + tojás, de ha birod az ízét, állagát akkor nyugodtan fogyaszthatod magában is. /mondjuk nem vagyok sem táplálkozási szakértõ sem bodybuilder :-)/
Nekem a szüleim mindig azt mondták, hogy szalmonellát lehet kapni tõle. Ha nem bodybuildernek készülsz, akkor szerintem nem múlik ezen semmi, jobb félni, mint megijedni... :) De majd talán valami biológus vagy étkezési tanácsadó megmondja a frankót.
Én is ittam régen, mostmár protein port nyomok.Ihatsz csak ne a sima nyers tojást hanem menj fel a Caprivous KFT weboldalára, és ott nézzél, az tuti szalmonella mentes cucc lesz.
semmi bajod nemlesz a nyers tojástól, barátom boxoló, és õ is ezt issza. csak nem most, mert a csirkék 40%-a szalmonellás, ezért most lemondott errõl:D
Most volt a híradóban, hogy a csirkék 40%-a szalmonellafertõzött. Természetesen sütéssel-fõzéssel elpusztulnak a baktériumok, de a nyers tojással legyünk óvatosak.
Én gyerekkoromban rendszeresen ettem cukorral kikevert tojássárgáját, imádtam. Ma már nem merném kipróbálni.
Most mondják a híradóban, hogy a tojások 40%-a szalmonellafertõzött. (Ez szerintem túlzás)Az nem igaz, hogy a süteménnyel is elkaphatod, hõkezeléssel a baktérium elpusztul. Ne egyél nyers tojást, tápértéke a fõttnek is van, fölösleges veszély nélkül. Aki már volt szalmonellás, az nagyon nem kívánja még egyszer.
szabad sózd meg szerintem.
Feltörés elõtt a tojást fertõtleniteni kell 60cfoknál melegebb vizzel. Ellenõrizd, hogy nem régiek. Lent maradnak a viz alján. Így biztos fogyasztható. izlés dolga, hogy só, vagy cukor.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!