Találatok a következő kifejezésre: Szabad-e a alatt (25 db)

Szabad-e menstruáció alatt és után ülni a kádban?

Halottam már,hogy nem tesy jót!!!Normális válaszokat!!!Elóre is kösyi

Legjobb válasz: Üres kádban szabad.

Üres kádban szabad.
Szabad, de nem ajánlatos.
miért ne tenne jót? ennek semmi értelme:D
2! :D :D
3! Azért nem, mert ilyenkor nagyobb a fertõzésveszély és higiénikusabb, ha zuhanyzunk. De akinek meg görcsei vannak, jól esik egy kád forró vízben elnyúlni.
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat!!! 2 nagzon vicces!!!
semmi bajod nem lesz, kifejezetten jó ha fáj a hasad meleg vízben elernyednek az izmok nem fáj megkérdezhetem tudom menõ, hogy így írod, de nem mindegy, hogy melyik betût nyomod le, szóval y helyett z, N

Szabad-e a szoptatás alatt fogamzásgátlót szedni?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló tabletta szedése nem árt a babának, viszont szoptatás alatt befolyásolhatja a tejképzõdést. Napjainkban kétféle fogamzásgátló tabletta használata terjedt el. A kombinált fogamzásgátló 28 tablettás kiszerelésben kapható. Az elsõ 21 tabletta ösztrogén- és progesztinhormonokat tartalmaz; az utolsó hét tabletta pedig közömbös anyagot vagy kiegészítõ vasat. A szoptatni kívánó nõknek nem javasolt a kombinált fogamzásgátló szedése védekezésként, mert a tabletta ösztrogéntartalma csökkenti a tejelválasztást, és a tejbe is bekerülhet. A csak progesztint tartalmazó tabletták 0,5 mg-nál kevesebb progesztint tartalmaznak. Hatásának lényege, hogy megváltoztatja, vagyis átjárhatatlanná teszi a méhnyak nyákját, így a sperma nem jut el a petesejtig. A fogamzásgátló tabletta módosítja a petesejtnek a petevezetéktõl a méhig történõ eljutását, és meggátolja a megtermékenyített petesejtnek a méhbe történõ beágyazódását. A tablettát 28 napon keresztül mindennap be kell venni, majd azonnal el kell kezdeni a következõ 28 napos ciklust. Kérjük ki orvosunk tanácsát a progesztin-tablettával kapcsolatban! Bár a szoptatásra gyakorolt hatásával kapcsolatos, nyilvánosságra hozott információk szerint ez a tabletta nem befolyásolja a tejképzõdést, a szoptatással foglalkozó és tanácsadást végzõ szakemberek tapasztalatai szerint a tejképzõdés csökkenni szokott. Bármilyen információra van szükségünk, forduljunk nyugodtan kisbabánk orvosához is!

Fogamzásgátló tabletta szedése nem árt a babának, viszont szoptatás alatt befolyásolhatja a tejképzõdést. Napjainkban kétféle fogamzásgátló tabletta használata terjedt el. A kombinált fogamzásgátló 28 tablettás kiszerelésben kapható. Az elsõ 21 tabletta ösztrogén- és progesztinhormonokat tartalmaz; az utolsó hét tabletta pedig közömbös anyagot vagy kiegészítõ vasat. A szoptatni kívánó nõknek nem javasolt a kombinált fogamzásgátló szedése védekezésként, mert a tabletta ösztrogéntartalma csökkenti a tejelválasztást, és a tejbe is bekerülhet. A csak progesztint tartalmazó tabletták 0, 5 mg-nál kevesebb progesztint tartalmaznak. Hatásának lényege, hogy megváltoztatja, vagyis átjárhatatlanná teszi a méhnyak nyákját, így a sperma nem jut el a petesejtig. A fogamzásgátló tabletta módosítja a petesejtnek a petevezetéktõl a méhig történõ eljutását, és meggátolja a megtermékenyített petesejtnek a méhbe történõ beágyazódását. A tablettát 28 napon keresztül mindennap be kell venni, majd azonnal el kell kezdeni a következõ 28 napos ciklust. Kérjük ki orvosunk tanácsát a progesztin-tablettával kapcsolatban! Bár a szoptatásra gyakorolt hatásával kapcsolatos, nyilvánosságra hozott információk szerint ez a tabletta nem befolyásolja a tejképzõdést, a szoptatással foglalkozó és tanácsadást végzõ szakemberek tapasztalatai szerint a tejképzõdés csökkenni szokott. Bármilyen információra van szükségünk, forduljunk nyugodtan kisbabánk orvosához is!
Nekem Cerazette tablettál írt a nõdoki. Folyamatosan kell szedni, nincs szünet mint a másiknál. Mellette rengeteg tejem van! 4 és fél hónapos lányom 7, 77kg.
Amikor visszamégy szülés után a 6 hetes vizsgálatra, akkor autómatikusan megkérdezi a doki hogy írjon-e fel úgynevezett szoptatós fogamzásgátlót. Sajnos a neve nem jut eszembe! Ez a gyógyszer nagyon enyhe, csak ösztrogént tartalmaz, ami a szoptatásból adódó természetes védelemmel együtt kombinálva fejti ki hatását. Itt veszélyesebb ha elfelejted bevenni, mint a hagyományosnál és este javasolják a szedését, konkrétan az ágybabújást elõtt. De ha nem sûrûn vagytok együtt és nem akarsz tablettát szedni én ajánlom a Pharmatex kúpot vagy tablettát, teljesen mellékhatás mentes és nekem megbízható volt.

A barátnőmnek HPV33 fertőzése van, P3-as a rákszűrése! A gyógyszeres kezelés alatt szabad e szexelni? Azt gondolom, hogy gumival lehet, de a petting alatt történő nyálcsere és oraális sex fertőzhet e engem, amivel később én visszafertőzhetem őt!

Legjobb válasz: Jó eséllyel már te is fertõzött vagy (mint a lakosság 60%-a), de nyugi, férfiakban nem okoz bajt (csak nagyon ritkán szemölcsöt). Visszafertõzni pedig nem tudod a szó szoros értelmében, mivel a HPV élethosszig szól, azaz nem lehet eltüntetni a szervezetbõl. Ha rendszeresen jár rákszûrésre, akkor nem lesz gond (mint most is, szerencse, hogy P3-nál elcsípték).

Jó eséllyel már te is fertõzött vagy (mint a lakosság 60%-a), de nyugi, férfiakban nem okoz bajt (csak nagyon ritkán szemölcsöt). Visszafertõzni pedig nem tudod a szó szoros értelmében, mivel a HPV élethosszig szól, azaz nem lehet eltüntetni a szervezetbõl. Ha rendszeresen jár rákszûrésre, akkor nem lesz gond (mint most is, szerencse, hogy P3-nál elcsípték).
hahó! Hát az meg milyen gyógyszeres kezelés volt? isoprinosin? Mert azt akkor neked is szedned kellett volna. A HPV kiirtható a szervezetbõl (erre van a gyógyszer) és ha a partner nem szedi, akkor igen, visszafertõzhetõ a lány. A férfiaknál semmit nem okoz a hpv, csak hordozzák. és igen, a nyálcsere is elég a visszafertõzéshez.
Szerintem igen. És a nagyobb gond, hogy visszaadod neki. Az hogy élethosszig tart nem mindenkire igaz, mert nekem volt vagy 4 féle HPV-m (úgy értem egyszerre), magas kockázatú is. A párommal szétmentünk, és én folyamatosan multivitamint szedtem, zöldtea kúra (napi másfél liter) meg aloe tisztító szörp és a kb 2 hónappal ezelõtti szûrésen azt mondták negatív vagyok. Mondjuk nekem nem volt ki visszafertõzzön. Ebbõl vonom le azt a konklúziót (lehet, hogy hibásan), hogy ha nagyon vigyáztok (gumi, orális mellõzése) plusz a fent említett kúrák alkalmazása akkor esetleg néhány hónap alatt el tud múlni. Úgy hallottam, hogy ha nincs visszafertõzés, akkor a férfiak szervezete is kidobja magából néhány hónap alatt. Remélem már nem aktuális a kérdés, de a HPV-seknek ezeket tudom ajánlani. Aztán vagy bejön, vagy nem.

Szabad-e kamilla teát innom a terhesség alatt?

Felfázás kezelése, gyógyítása a terhesség alatt? Mert ugye az er?s gyógyszereket nem szedhetem

Legjobb válasz: szabad de csak mértékkel!jó mert gyulladáscsökkentõ csak vigyázz mert meglazíttya a székletet

szabad de csak mértékkel!jó mert gyulladáscsökkentõ csak vigyázz mert meglazíttya a székletet

Szabad-e méregteleníteni a terhesség alatt, és ha igen, mivel?

Legjobb válasz: Terhesség alatt mindenféle méregtelenítés TILOS!

Terhesség alatt mindenféle méregtelenítés TILOS!

Szabad-e terhesen repülőre ülni? Ha igen, a terhesség alatt mikor?

Legjobb válasz: Nem csak a veszélyeztetett terheseknek nem szabad repülni. A terhesség "vége felé" a legtöbb légitársaságnál csak a szakorvos írásos jóváhagyásával lehet repülni. A 35-36. héttõl pedig egyszerûen nem engedik repülni a kismamákat. Na nem mintha veszélyes lenne rájuk, egyszerûen csak sok macerával jár, ha útközben elindul a szülés.

Nem csak a veszélyeztetett terheseknek nem szabad repülni. A terhesség "vége felé" a legtöbb légitársaságnál csak a szakorvos írásos jóváhagyásával lehet repülni. A 35-36. héttõl pedig egyszerûen nem engedik repülni a kismamákat. Na nem mintha veszélyes lenne rájuk, egyszerûen csak sok macerával jár, ha útközben elindul a szülés.

Szabad-e ananászt enni szoptatas alatt? 5 hetes a babam es epp megettem egy fel ananaszt, most meg izgullok, hogy foge fajni a hasa tölle!

Legjobb válasz: ki kell próbálni, tiltólistán nincs, de az a kicsi egyéni érzékenységén múlik, hogy fáj-e tõle a pocakja

ki kell próbálni, tiltólistán nincs, de az a kicsi egyéni érzékenységén múlik, hogy fáj-e tõle a pocakja

Tisztelt Főorvos Úr! Rosszindulatú melldaganatom volt, szerencsére áttét nélkül korai stádiumban vették ki, de a megelőzés céljából 6 db kemot és 20 sugarat írtak elő. A kérdésem, hogy szabad-e használni ez idő alatt a kúpot, mert a változókori tünetek sa

Tisztelt Főorvos Úr! Rosszindulatú melldaganatom volt, szerencsére áttét nélkül korai stádiumban vették ki, de a megelőzés céljából 6 db kemot és 20 sugarat írtak elő. A kérdésem, hogy szabad-e használni ez idő alatt a kúpot, mert a változókori tünetek sajnos felerősödtek! Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, a Cikatridina kúpot nyugodtan használhatja a kezelés alatt is! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, a Cikatridina kúpot nyugodtan használhatja a kezelés alatt is! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! Rosszindulatú melldaganatom volt, szerencsére áttét nélkül korai stádiumban vették ki, de a megelőzés céljából 6 db kemot és 20 sugarat írtak elő. A kérdésem, hogy szabad-e használni ez idő alatt a kúpot, mert a változókori tünetek sa

Tisztelt Főorvos Úr! Rosszindulatú melldaganatom volt, szerencsére áttét nélkül korai stádiumban vették ki, de a megelőzés céljából 6 db kemot és 20 sugarat írtak elő. A kérdésem, hogy szabad-e használni ez idő alatt a kúpot, mert a változókori tünetek sajnos felerősödtek! Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, a Cikatridina kúpot nyugodtan használhatja a kezelés alatt is! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, a Cikatridina kúpot nyugodtan használhatja a kezelés alatt is! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Sós mogyorót szabad-e enni a szoptatás alatt?

Legjobb válasz: húh, az baromira allergizál!!! Inkább ne.

húh, az baromira allergizál!!! Inkább ne.
A földimogyoró elég allergén növény, nagyon sokan pöttyösek lesznek tõle (és még ez a "jobb" tünet!). Amíg kizárólag szopik a babád, nem árt hanyagolni.
Hát én vagyok az ellenpélda! Az én kislányomnak kutya baja nem volt tõle.. MOndjuk a puffasztó ételeket kivéve sosem jutott eszembe, hogy "na ezt vajon ehetem-e"... Ha kívánod, nem kell ennek nagy feneket keríteni, egyél belõle. Ha baj lesz, legközelebb nem eszel. Komoly gondot nem tudsz vele okozni, szerencsére. Jó mogyizást! :-)
az én kisfiam tiszta pötty lett tõle, a bõrdoki azt mondta, hogy amíg kizárólag anyatejes, addig kerüljem a mogyorót. Amúgy állítólag szuper B vitamin, E vitamin forás, lehet, hogy ez hiányzik a szervezetedbõl, ha nagyon kívánod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!