Találatok a következő kifejezésre: Szabad terhesen sajtot (2 db)

Szabad terhesen kekpeneszes sajtot enni?

A ferjem vett es uuuugy kivanom...:( Kedvencem volt "normal" koromban....

Legjobb válasz: A kékpenész a sajtban az apennicillin baktériumtól van , ha nem vagy érzékeny akkor szerintem nem okoz gondot, de jobb lenne a dokit megkérdezni, mert tanultam élelmiszerbiólógián, de nem tudom a magzatra mia hatása, mert a penicillin a gyógyszeriparnak is egy alapanyaga.Óvatosan amíg a doki nem válaszol. Camembert ehet azon nemes fehérpenész van és még jótékony is a hatása az élõ sejtekre kb mint az actimel..

A kékpenész a sajtban az apennicillin baktériumtól van , ha nem vagy érzékeny akkor szerintem nem okoz gondot, de jobb lenne a dokit megkérdezni, mert tanultam élelmiszerbiólógián, de nem tudom a magzatra mia hatása, mert a penicillin a gyógyszeriparnak is egy alapanyaga.Óvatosan amíg a doki nem válaszol. Camembert ehet azon nemes fehérpenész van és még jótékony is a hatása az élõ sejtekre kb mint az actimel..
Terhesség alatt nem ajánlják ezeket a sajtokat. (a camambert sem!)
Az elsõ v. vagyok . Ha a második tudja elfogadom , ezért mondom minden ilyen kérdést erõsítsen meg a doki.
Ha nem mutatkozik kifejezett undor bizonyos ételek iránt, akkor is van pár olyan élelmiszer, amelyet tanácsos elkerülni: ilyenek a lágy sajtok - a camembert, a brie, a kék sajtok, a kecskesajt vagy a feta , a nyers vagy félig elkészített húsok és halak - többek közt a virsli vagy a löncshúsok, a nyers tojás vagy az azt tartalmazó édességek, mint a fagylalt, a tiramisu és a gyümölcshabok, illetve a pástétomok. A terhesség alatt - és ez különösen igaz az elsõ trimeszterre -, a kismama nagyon aluszékonnyá válhat. Ezt a http://www.babaszoba.hu-n olvashatod!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.....akkor visszatartom magam...a picur a legfontosabb.
Szia! Az elottem szolonak tudok igazat adni! Nemek kiemelten szoltak, hogy leruljem ezeket az eteleket, mert liszteria bakterium leht bennuk, amik sulyosan karosithatjak a babat! Boldog babavarast! 25 hetes mami

10 hetes terhes vagyok, ma megettem egy camambert sajtot rántva, most olvastam hogy ezt nem szabad, liszterózis miatt, baj ez az egy is?

t?bbet nem eszem, remélem nem lesz baja a kicsinek.

Legjobb válasz: Nem lesz baja! A múltkor megkérdeztem a védõnõt a szülésfelkészítõn pont errõl, erre azt mondta,akkor jobb, ha nem eszünksemmit,mert minden okohat ilyen gondokat..stb. Egyesegyedül a kék-penészes sajt nem ajánlott, mert abban van penicilin és az okozhat allergiát is.

Nem lesz baja! A múltkor megkérdeztem a védõnõt a szülésfelkészítõn pont errõl, erre azt mondta, akkor jobb, ha nem eszünksemmit, mert minden okohat ilyen gondokat..stb. Egyesegyedül a kék-penészes sajt nem ajánlott, mert abban van penicilin és az okozhat allergiát is.
Szia!Miért is lehetne egy kis sajttól baja a picinek!!??Én azt eszem amit megkívánok.24 hetes vagok.Szoptatásnál kell inkább jobban odafigyelni!!Egyél csak:-)))
Biztos hogy nem lesz baja, nyugodj meg!
Ha rántva etted ne aggódj ugyanis a penész a forró olajat nem "élte" túl!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!