Találatok a következő kifejezésre: Szabad inni vagy (50 db)

Holnap reggel megyek AFP vérvételre. Van olyan dolog amit nem szabad innom vagy ennem mostantól, hogy az eredmény reális legyen?

Legjobb válasz: ninncsen semmi nyugodtan ehetsz ihatsz elötte bármit csak cukorterhelés elött nem szabad enni és inni.

ninncsen semmi nyugodtan ehetsz ihatsz elötte bármit csak cukorterhelés elött nem szabad enni és inni.
A vizsgálat magzati fehérjét keres a a véredben, ezt nem befolyásolja, hogy mit eszel vagy iszol.
Nekem a tejet, tejterméket mondta a védõnõm, elõtte való este nem javasolta ezek fogyasztását.
Szerintem semmitõlo nem kell tartózkodnod. És nem is kell éhgyomorra menni. Ha esetleg nem lesz az AFP-d a tartományban ( 0, 7-2, 5 MoM ) akkor se idegeskedj majd. Csak azért írom elõre, mert amikor én meghallottam, hogy az enyém csak 0, 47, kétségbe estem. Két hét iszonyatos várakozás volt utána, mire Pestre idõpontot kaptam a SOTE-ra genetikai tanácsadásra, ahol közölték egy alapos UH után, hogy a baba egészséges. Szóval eleve úgy menj holnap a vérvételre, hogy annak az eredménye már szinte sehol nem mérvadó. Sok országban már nem is nézik. Sok sikert holnapra. 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, túl vagyok a vérvételen, mostmár csak az eredményre kell várnom 2 hetet!:)

Palástfű teát csak pé után szabad inni? Vagy egész hónapban?

Cickafark teát nem iszok,mer van pém.Köszi el?re is!

Legjobb válasz: CSAK UTÁNA!Péig cickafarkot kell inni!

CSAK UTÁNA!Péig cickafarkot kell inni!

Antibiotikumra sok alkoholt nem szabad inni, vagy egy pohár bort sem?

Legjobb válasz: gyógyszerre nem ajanlott az alkohol fogyasztása.. mindketto a májat terheli ráadásul ha lerészegedsz és hánysz csökken az antibigyo felszivodása

gyógyszerre nem ajanlott az alkohol fogyasztása.. mindketto a májat terheli ráadásul ha lerészegedsz és hánysz csökken az antibigyo felszivodása
az antibiotikum nem az idegrendszerre hat, tehát bármennyit lehet rá inni. tény, hogy berúgni nem célszerû, mert sok folyadék (nem alkohol) kéne az antibiotikumnak, a sok alkohol pedig elvonja azt.
Antibiotikumja válogatja. Van, amelyiknek a szedése alatt nem ajánlatos alkoholt inni egyáltalán. Közvetlenül a bogyóra ne igyál semmi alkoholost, ha a betegtájékoztatóban nincs benne a fenti tiltás, akkor egy három órával a bevétele után már ihatsz.
olyan is van, hogy gyógyszerkölcsönhatás...ez különbözõ támadáspontú szerek közt is simán elõfordulhat. alapelv, hogy gyógyszer szedésénél inkább ne fogyassz alkoholt.

Peteéréstől csak a palástfüvet szabad inni, vagy jó a cicka-palást kombó is?

A ciklusom normalizálása miatt iszom a cickát minden reggel (73 napos volt az el?z? és akkor is csak barnázás volt mensi helyett, ezt szeretném rendbe tenni), és félek, ha nem iszom rendszeresen, megint kimaradozik.

Legjobb válasz: Több féle képpen hallottam én is. Azt olvastam, hogy a legjobb ha pé-ig cickafark, utána meg csak palástfû. Nem voltál dokinál ez miatt?

Több féle képpen hallottam én is. Azt olvastam, hogy a legjobb ha pé-ig cickafark, utána meg csak palástfû. Nem voltál dokinál ez miatt?
Én úgy szoktam, h a menstruációm utolsó napján kezdem el inni a cickafark teát, napi egyszer( 2dl.ízesítés nélkül). Rendszertelen volt a ciklusom, eleinte 66 nap, volt, ma már 42-nél tartok és ezt 3 hónap alatt értem el. Más teát nem kombináltam vele.
Ha csak a ciklusodat szeretnéd rendbetenni akkor csak a cickafark egész ciklusban kivéve a mensi alatt. DE, ha babát is szeretnél akkor pé után már nem szabad cickafarkat inni csak palástfüvet.
Én úgy tudom, hogy vérbõséget okoz és hát mensi alatt ez nem biztos hogy kell. Meg egyébként is kell szünetet tartani ha gyógyteákat iszol.
Ja, és még valami! Utolsó vagyok. Arra hogy a mensidet normális hosszúságúra beállítsák az orvosok(akiket nem érdekel a sorsod) fog.gátlót írnak fel mert ez a legegyszerûbb. Viszont azért ilyen hosszú mert valami nincs rendben. Túl hosszú és túl rövid ciklusok általában pé nélküliek is szoktak lenni. Én a helyedben nem szedném a fog. gátlót hanem keresnék magamnak egy másik dokit, ha ez a mostani nem hajlandó utánajárni hogy miért ilyen hosszú a ciklusod. A fog. g nem oldja meg a problémát így nem fogsz teherbe esni, ez csak beprogramozza a ciklust, de a baj megmarad.
A kérdező hozzászólása: Mikor legutoljára voltam orvosnál emiatt, fogamzásgátlót írt fel. Most viszont babát szeretnék. Utolsótól: miért nem szabad a mensi alatt is inni?
A kérdező hozzászólása: A tabit már több, mint 1 éve abbahagytam szerencsére. :-) Azóta ilyen össze-vissza a ciklusom. A cickát lassan 2 hónapja iszom, tartottam egy egyhetes szünetet természetesen. Sok orvosnál jártam egyébként, és egyik sem tudta megmondani, mitõl nincs szabályos ciklusom... Most vagyok a 3. cn-en, köszönhetõen a cickának és az E-vitaminnak (szerintem). Az elsõ naptól szedem a barátcserjét is. Reménykedem a PÉ-ben, ezért is érdeklõdöm a a teák alkalmazásáról. Ha lesz, akkor utána csak a palástot iszom. Köszi a válaszokat! :-)

Miért nem szabad inni terheseknek energia italt? Köszönöm 24hetes terhes vagyok

én napo szinten fogyasztom!

Legjobb válasz: Na azért ne állatozzunk oké?! Az a gond az energiaitallal, hogy a koffein és a taurin gyorsítja a szívverést és az anyagcserét. A koffein a baba szervezetére is hat, mert felszívódik a placentán is. Tehát ha te iszol, akkor a baby szívverése is gyorsulni fog, emelkedik a vérnyomása. Ez nagyon nem tesz neki jót! Szóval le kell tenni 24 hete terhesen az energiaitalt sürgõsen, mert árt a babának. De ez rá is van írva! Jelzem nehéz lesz róla leszokni, de muszáj! Majd szoptatás után visszaszokhatsz rá, de addig nem szabad inni!

Na azért ne állatozzunk oké?! Az a gond az energiaitallal, hogy a koffein és a taurin gyorsítja a szívverést és az anyagcserét. A koffein a baba szervezetére is hat, mert felszívódik a placentán is. Tehát ha te iszol, akkor a baby szívverése is gyorsulni fog, emelkedik a vérnyomása. Ez nagyon nem tesz neki jót! Szóval le kell tenni 24 hete terhesen az energiaitalt sürgõsen, mert árt a babának. De ez rá is van írva! Jelzem nehéz lesz róla leszokni, de muszáj! Majd szoptatás után visszaszokhatsz rá, de addig nem szabad inni!
Olyan, mintha nem értetted volna a válaszom. Felgyorsult szívverés= felgyorsult pulzus. A baba pulzusát nem tudod megállapítani kívülrõl, de ha energiaital fogyasztása után közvetlenül mennél el CTG-re akkor meglepõdnél. Nem szabad magas koffeintartalmú szereket fogyasztani terhesség alatt. Azért, mert árt.
ha tudod, hogy nem szabad, akkor miért iszod, te állat?
senkinek nem szabadna inni. pláne nem napi szinten. de csak gratulálni tudok neked... károsítja a vesét, májat plusz az idegrendszernek se tesz túl sok jót, szóval hajrá!
Gondolom azért, mert tele van koffeinnel, hirtelen pörgeti fel a szívet, és az ad "energiát", ezután pedig hirtelen állsz vissza a normál szívverésre. Állítólag a legkárosabb ital, még a kólánál is rosszabb. Gyerekek sem fogyaszthatják, épp ezért, mert káros a szívüknek, és még fejlõdõ szervezetek. Remélem kicsit tudtam segíteni. :)
A kérdező hozzászólása: NEM VAGYOK ÁLLAT KI KÉREM MAGAMNAK KI IRTA MAGÁBOL INDULT KI!!!! egy kettö meg hála istennek a sziverésemmel nincsen semmi baj, epém és a májammal sincs semmi.semm a babának!
A baba szívverését, vérnyomását viszont felgyorsítja! Ezt azért fogadd el kérlek oké?! Azért tetted fel a kérdést, hogy válaszoljunk rá! Továbbiakban az orvos tájékoztat.

Azt hallottam, hogy ha halat eszünk utána nem szabad joghurtot vagy tejet inni. Igaz ez? S ha igen, meddig nem szabad inni tejet?

Legjobb válasz: ez engem is érdekelne? De hol hallottál te ilyeneket? Én a halat sokszor joghurttal sütöm és isteni finom, de még élünk :)

ez engem is érdekelne? De hol hallottál te ilyeneket? Én a halat sokszor joghurttal sütöm és isteni finom, de még élünk :)
A kérdező hozzászólása: Nekem ezt Törökországban mondták, s nem is engedték, hogy tejet igyak, miután halat ettem. Ott több embertõl is halottam ezt, de senki nem tudta megmondani az okát. Lehet, hogy valamelyik tengeri hal nem fér össze a tejjel vagy a joghurttal?!
Az elõfordulhat, hogy csak egy bizonyos hallal nem lehet enni tejterméket. Errõl még nem hallottam. Majd megkérdezem egy török ismimet :)

Reggelire ha eszem akkor érzem hogy nem vagyok tele, de utána ha megiszom egy pohár vizet [3 dl ] akkor érzem hogy tele vagyok. Nem szabad mégsem étkezés után rögtön inni? Vagy mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: étkezés elõtt kell inni,mert az segítis az emésztést,étkezés után viszont csak ront a helyzeten...:) legjobb ha étkezés elõtt iszol 2dl almaecetes vizet...:)hidd el hatásos...:) sok sikert...:)

étkezés elõtt kell inni, mert az segítis az emésztést, étkezés után viszont csak ront a helyzeten...:) legjobb ha étkezés elõtt iszol 2dl almaecetes vizet...:) hidd el hatásos...:) sok sikert...:)

Aki PCOS és IR-es az tényleg nem ihat tejet? Vagy csak reggel nem szabad inni?

Többféle változatot láttam illetve olvastam már és most nem tudom melyik az igaz...

Legjobb válasz: Persze babát szeretnék azért kérdezem, mert én nagyon sok tejet ittam, de már visszafogtam magam és próbálok nem reggel hanem 10 órai körül vagy ebéd után inni kávéhoz...

A kérdező hozzászólása: Persze babát szeretnék azért kérdezem, mert én nagyon sok tejet ittam, de már visszafogtam magam és próbálok nem reggel hanem 10 órai körül vagy ebéd után inni kávéhoz...
az IR-re diétázni kell a diétában tízóraira (9.30-10.30) fér bele a tej, max. 2 dl, kevés tápanyag van benne egész napra is eloszthatod a tejet, olyanra gondolok, hogy mondjuk kell a spenótba, de ekkor sem lehet több a napi mennyiség 2 decinél, legalábbis 160 grammos CH diétát alapul véve ennyi a maximálisan megengedett
A tejnek magas a glikémiás indexe, tehát a tiltólista irányába mozog. Ami biztos, hogy reggelire tilos, mert az éjszakai "evéspihenõ" után csak lassú szénhidrátokat lehet. Én terhesen voltam 180 Ch-s diétán. A nap közepén belefért egy kevéske. Önellenõrzéssel jól kiderült. (Vércukormérés otthon)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Most már leálltam, 1 dl-t iszok a kávéhoz a többit vízzel pótlom mert eddig csak tejjel ittam a kávét!
Hát nekem nem mondta a dietetikus, hogy ne lehetne tejet inni.... De 2 dl tejben 10 g gyorsan felszívódó CH van, ezzel számolni kell. Tehát nem lehet olyan étkezésre inni, amikor csak lassan felszívódó CH-t lehet fogyasztani (pl. reggeli, utóvacsi). Nem értem, hogy pl. a déli ch mennyiségbe miért ne férne bele...
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is 2. válaszoló! :) Akkor lehet eddig ez volt a baj? Mert reggel rögtön éhgyomorra kezdtem 2-3 dl tejjel a kávét!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó a te hozzászólásodat is! :) Lehet én is felkeresek egy dietetikust mert már kezdek belebolondulni a számolgatásokba és hogy mit mikor lehet/nem lehet! :(
Tízóraira ihatsz nyugodtan 2dl tejet, meg a vcsihoz is lehet egy keveset inni.

Ha megvan a napi kcal mennyiségem de a fehérje mennyiségem még nincs akkor szabad inni egy fehérjeturmixot még így este fele vagy ártok magamnak, hízok tőle?

Legjobb válasz: Igen, ihatsz, nem hízol tõle. Én a Szûztea diéta turmixot szoktam inni vacsira, mert az a leglaktatóbb. 1 hét alatt 1.5-2 kiló lemegy, ha csökkented v teljesen kizárod még napközben a szénhidrátot.

Igen, ihatsz, nem hízol tõle. Én a Szûztea diéta turmixot szoktam inni vacsira, mert az a leglaktatóbb. 1 hét alatt 1.5-2 kiló lemegy, ha csökkented v teljesen kizárod még napközben a szénhidrátot.
Többféle fehérjepor létezik, de aminek 70% fölött van a fehérjetartalma, abból nyugodtan ihatsz, én is szoktam. :)
A kérdező hozzászólása: 98kcal-22g fehérje, 1gzsír, 1gch
Este protein (Micellar Casein) 1 adag.
Igen, azt ihatod, semmi baj nem lesz belõle. Hízni ettõl lehetetlen. A kalóriánál mindig fontosabb az alaptápanyag minõsége.
Szabad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nem éhgyomri. (Vicces is lett volna, nekem délután kellett mennem...)
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy nem tudom, nem is mondtak semmit, és az elsõ babámat várom! Én reggel megyek 8 körül, azért gondoltam, hogy megkérdezem! Köszönöm!
ez érdekes, mert nekem meg éhgyomorra kellett menjek, igaz reggel, de vizet ihattam, az úgyis tágítja az ereket
Én reggel mentem és éhgyomorra, inni viszont kellett, de csak vizet. Ha nem iszol nem lesz könnyû vért venni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor inkább maradok a víznél, az biztos!
Pont ma voltam, reggel, éhgyomorra. Direkt megkérdeztem az orvosomat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor én is így megyek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!