Találatok a következő kifejezésre: Szabad enni sajtot (8 db)

Baj az ha egy tányér gyümölcsöt reggelizem némi csonthéjassal? És az almához szabad enni sajtot?

Legjobb válasz: mértékkel ez tök jó és egészséges, csak a sajt lehetõleg csökkentett zsírtartalmú legyen. de tényleg mértékkel.

mértékkel ez tök jó és egészséges, csak a sajt lehetõleg csökkentett zsírtartalmú legyen. de tényleg mértékkel.
Nem baj, és ehetsz sajtot is. De... reggelire valami táplálóbb kellene, akkor nem kopogna a szemed egész nap. Ezt inkább edd délután.
A kérdező hozzászólása: telemja=telemea
nem kockáztatnék .... nem szabad és bár van aki szerint a hõhatás után ehetõ lesz meg nem gond én terhesen nem ajánlom a kisérletezgetést. inkább ne...

KEZDÕ PALEÓS vagyok, fetát fogyaszthatok? Ha jól tudom, sajtokat szabad enni.

Legjobb válasz: valamit utaltam rá itt, hogy a megfelelõ mennyiségû kalcium töredéke az ajánlásoknak, mai vadászó-gyûjtögetõ népcsoportok valami 30-60 mg kalciumot esznek naponta (hiszen nem esznek tejféléket meg tablettát) és õk azok, akik nem szenvednek csontritkulástól. Csak éppen éri nap a bõrüket, ennyi a különbség. Zöldségbõl és húsból vidd be, nem egy nagy varázslat. Enni kell leveles zöldségeket is, azoknak is magas ásványi anyag tartalmuk van, plusz a gabonák fitinsav és rost tartalma nélkül amit megeszel, az fel is fog szívódni!

valamit utaltam rá itt, hogy a megfelelõ mennyiségû kalcium töredéke az ajánlásoknak, mai vadászó-gyûjtögetõ népcsoportok valami 30-60 mg kalciumot esznek naponta (hiszen nem esznek tejféléket meg tablettát) és õk azok, akik nem szenvednek csontritkulástól. Csak éppen éri nap a bõrüket, ennyi a különbség. Zöldségbõl és húsból vidd be, nem egy nagy varázslat. Enni kell leveles zöldségeket is, azoknak is magas ásványi anyag tartalmuk van, plusz a gabonák fitinsav és rost tartalma nélkül amit megeszel, az fel is fog szívódni!
Azért, mert sok itt az unintelligens barom.
Harcmûvész, akkor a megfelelõ Ca mennyiséget honnan a fenébõl vigyük be? Pirulákból? Marha jó..
A vérbeli megrögzött paleosok nem esznek sajtot sem, de a legtöbben azt mondják rá, hogy "kompromisszum", ezért megeszik.
Szerény véleményem szerint, nem teljesen mindegy, hogy anyatej, vagy dobozos :) És a felnõtt és gyerek szervezet között is óriási a különbség.
A dobozos, tejnek titulált fehér színû folyadék, tehenet csak azért látott mert ráfestették a dobozára! Na az [email protected] Én az eredeti állati eredetû tejrõl beszélek, aminn a pásztorok és juhászok éltek és élnek mai napig! Ne félj egynek sem kell orvos. Olyan egészségesek, hogy csodájukra lehet jérni! Vajon azért, mert a tej és a tejtermékek egészségtelen?! Ugyan már!!!
Gyermeteg túlzás ez az egészséges paraszt elmélet. Ahogy a bolti tej nem látott tehenet felvetés is az. Ha valóban rászánnánk egy napot, és végig néznénk hogyan fejik le a teheneket, és viszik el mondjuk a Mizo (de nekem halál mindegy melyik magyar) tejüzembe, látnánk hogy bizony ugyan azt a löttyöt árulják a tecsóban mint amit a falvakban isznak. Ugyan így utána lehet járni a tejivás rossz hatásainak, vidéken, parasztok között is. Nem lesznek egészségesebbek mint a városi tejivók, erre semmilyen statisztika nem utal tudomásom szerint (de várom az ellenpéldákat). 1-1 egészséges parasztot nem csak vidéken találni, vannak viszonylag egészséges tejivók városokban is! De sok ember nem ilyen szerencsés..
Nagyon tetszik az írás, az erdélyi stílus. De a valóságtartalma ennyi: szép. Nem reprezentatív néhány juhász szubjektíven megállapított egészsége. Élelmiszeripari technológiák: TEJ. A pasztörizált tej íze a hõkezelés miatt más lesz, mint amit te ismersz. A statisztikákról annyit, hogy megfelelõ körültekintéssel és háttér ismeretekkel érdemes hozzájuk állni. Vannak statisztikák melyek a tehéntej egészségességét próbálják igazolni.. nem szabad mindent elhinni. A juhtej eleve más mint a tehéntej, én a tehéntej autoimmun folyamatokat beindító fehérjéit (A1 tehén) és a marhainzulin káros hatásait ismerem. Nem értek a juhtejhez, és nem próbálok meg úgy csinálni mintha értenék hozzá. Nem általánosítok, a tehéntej káros, más állat teje lehet kevésbé.
Egy példa még eszembe jutott! Egészen a 2000-es évek elejéig, mindig voltak méheink, már pici korom óta. Ha egy méh megcsípet vagy darázs, az elsõ, amit hamar adtak, egy csupor tej. Ha méhcsípés után rögtön nem kapsz tehéntejet, akkor csúnyán feldagadnak a csípésre érzékenyek, a komolyabb csípésekbe (lódarázs) sokan bele is halnak. Kivéve, ha azonnal tejet iszik. Szóval Vivát TEJ! :)
harcos Tréfás kedvében van :D Akkor a gyerek is miért emlõbõl szopja a tejet?! Na meg nem is olyan régen a pásztork voltak a legeszségesebb emberek. Kecketejen éltek és júhsajtot, ordát, meg az utánnuk maradt mellékterméket, a zsendicét fogyasztották egészéletükben! Olyan, de olyan makkegészségesek, olyan ép fogakkal (fogorvost és fogkefét soha nem ismerve) hogy irigylésre méltó! Na õk nem tehenek voltak, hanem emberek, noha biztos egyszer, kétszer haraptak már fûbe :D
Utolsó válaszoló, szerintem összekeveri magát egy kedves kis borjúval. Fel kell hogy sötétítsük, a maga immunrendszere, hormonrendszere nem ugyan azt a táplálékot igényli mint egy más fajhoz tartozó élõlény újszülött utóda. Identitászavarával mindenképpen keressen fel orvost, mert ilyen felfogással könnyen egy mezõn fogja találni magát kedvesen legelészve, már ha egyszer kinõ a tejivásból..
NEm vagytok semmik! :) Méghogy a tej rosz! Világra jön egy új emlõs, az elsõ, amit kapnia kell a tej. Ha a borjú vagy a csikó nem kapja meg azonnal a tejet, ahogy megszületik, elpusztul! Ez is valami új hûjítés, mint anno a margarin. Méghogy a tej rosz! A tej csak annyira rosz, hogy pusztán tejen el lehet élni úgy, hogy melette még kemény fizikai munkát is végezhetsz. Az anyatej is például a legjobb orvosság babáknak. Ha begyullad a szeme, cseppens bele egy kis anyatejet. Egybõl elmúlik. Ha tej rosz volna, akkor a csicsbõl nem az fojna!!!
Valóban, csak kemény sajtot szabad enni! (azt is csak kis mennyiségben és ritkán) A kalciumot D3 vitamintablettával tudod pótolni. Ha már a kenyérrõl le tudtál szokni, akkor errõl könnyebb.
Quorra kérdése miért van 0%-on? Teljesen jót kérdezett!
3-ra: Kemény sajtokat azért tartják még éppen elfogadható, kompromisszumos megoldásnak, mert a hosszú érlelési idõ (akár több év) alatt a tejfehérje módosul, már kevésbé ártalmas, mint a tejben, friss sajtokban. Azért ez se legyen mindennapos.
Csak kemény sajtot ehetsz ritkán, így eme finomságról kénytelen leszel örök életedre lemondani.
Természetesen tegezhetsz! ( Sõt :) ) Köszi szépen! És viszont kívánom! :)


Camambert sajtot szabad enni szopi alatt?

Legjobb válasz: miért nem lehetne? amire ekkor is figyelni kell hogy hökezelt tejböl legyen, föleg magad miatt.

miért nem lehetne? amire ekkor is figyelni kell hogy hökezelt tejböl legyen, föleg magad miatt.
attól függ, hogy ki eszi és hogy ki szopizik (:
A kérdező hozzászólása: Elsonek, koszi. Csak ugye terhesseg alatt nem ajanljak.
Persze, hogy ehetsz. Fokozatosan vezess be mindent az étrendedbe. Szokjon hozzá a kicsi, majd etetésnél is könnyebb dolgod lesz.

Szabad enni trapista sajtot?

Bolognait f?ztem ebédre és jó lenne rá egy kis sajt.

Legjobb válasz: Miért ne? Jó étvágyat és én is kérek! 11hetes kismami :)))

Miért ne? Jó étvágyat és én is kérek! 11hetes kismami :) ))
Miért ne szabadna? Ehetsz bármit, amit megkívánsz, ráadásul még jól is fog esni, ha kívánod. :-)
Csak a lágy penészes sajtokat kerüld - pl. camember - lysterózis veszélye miatt.

Szabad terhesen kekpeneszes sajtot enni?

A ferjem vett es uuuugy kivanom...:( Kedvencem volt "normal" koromban....

Legjobb válasz: A kékpenész a sajtban az apennicillin baktériumtól van , ha nem vagy érzékeny akkor szerintem nem okoz gondot, de jobb lenne a dokit megkérdezni, mert tanultam élelmiszerbiólógián, de nem tudom a magzatra mia hatása, mert a penicillin a gyógyszeriparnak is egy alapanyaga.Óvatosan amíg a doki nem válaszol. Camembert ehet azon nemes fehérpenész van és még jótékony is a hatása az élõ sejtekre kb mint az actimel..

A kékpenész a sajtban az apennicillin baktériumtól van , ha nem vagy érzékeny akkor szerintem nem okoz gondot, de jobb lenne a dokit megkérdezni, mert tanultam élelmiszerbiólógián, de nem tudom a magzatra mia hatása, mert a penicillin a gyógyszeriparnak is egy alapanyaga.Óvatosan amíg a doki nem válaszol. Camembert ehet azon nemes fehérpenész van és még jótékony is a hatása az élõ sejtekre kb mint az actimel..
Terhesség alatt nem ajánlják ezeket a sajtokat. (a camambert sem!)
Az elsõ v. vagyok . Ha a második tudja elfogadom , ezért mondom minden ilyen kérdést erõsítsen meg a doki.
Ha nem mutatkozik kifejezett undor bizonyos ételek iránt, akkor is van pár olyan élelmiszer, amelyet tanácsos elkerülni: ilyenek a lágy sajtok - a camembert, a brie, a kék sajtok, a kecskesajt vagy a feta , a nyers vagy félig elkészített húsok és halak - többek közt a virsli vagy a löncshúsok, a nyers tojás vagy az azt tartalmazó édességek, mint a fagylalt, a tiramisu és a gyümölcshabok, illetve a pástétomok. A terhesség alatt - és ez különösen igaz az elsõ trimeszterre -, a kismama nagyon aluszékonnyá válhat. Ezt a http://www.babaszoba.hu-n olvashatod!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.....akkor visszatartom magam...a picur a legfontosabb.
Szia! Az elottem szolonak tudok igazat adni! Nemek kiemelten szoltak, hogy leruljem ezeket az eteleket, mert liszteria bakterium leht bennuk, amik sulyosan karosithatjak a babat! Boldog babavarast! 25 hetes mami

Szoptatás alatt szabad IGAZI francia nemes penészes/márványos sajtot enni?

Legjobb válasz: Hát, ez most jó kérdés... Terheség alatt, úgy emlékszem, ez azon kevés ételek közé tartozik, amik nem ajánlottak. Mint pl. a nyers hús (beafsteak, szusi) se. És elvileg úgy szokták mondani, hogy amit terhesség alatt nem ajánlott, az utána se; ill. amit akkor nem bírtál, arra most is figyelj oda. Én mondjuk nem szeretem a penészeset, de talán nem is annyira létkérdés perpill, hogy muszáj lenne enned. Az mondjuk más, ha nagyon kívánod... :)

Hát, ez most jó kérdés... Terheség alatt, úgy emlékszem, ez azon kevés ételek közé tartozik, amik nem ajánlottak. Mint pl. a nyers hús (beafsteak, szusi) se. És elvileg úgy szokták mondani, hogy amit terhesség alatt nem ajánlott, az utána se; ill. amit akkor nem bírtál, arra most is figyelj oda. Én mondjuk nem szeretem a penészeset, de talán nem is annyira létkérdés perpill, hogy muszáj lenne enned. Az mondjuk más, ha nagyon kívánod... :)
Jó, én meg 40 és én is mindent eszem. :) Én úgy vettem le, hogy kicsi még a baba (fõleg szopizik), ilyen értelemben írtam az elõzõeket. Én azt mondanám, hogy az elsõ félévben inkább nem ajánlanám, a másodikban pedig csak óvatosan. Utána már nyugodtan. De persze mindez függ attól is, hogy vagytok-e allergiásak valamire stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Én 27 hónapja szoptatok, ha valamit megkívánok, akkro megeszem.
Amikor fiamat vártam 1999-ben még nem volt internet és ilyen nem eszem, nem szabad... dolgok el sem juotttak hozzám. Mikor a másodikkal voltam terhes 3 éve, akkor cukorbeteg lettem, erre föl csinált nekem párom diabetikus tiramisut. És megettem:-)))
Terhesseg alatt nem mertem enni.De szules utan minden nap ettem briet vagy camambert.Nincs tiltolistas elelmiszer szules utan elvileg.De ha nagyon parazol akkor ne edd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Igen, még csak 3 hónapos a kis Csodacsöppöm, és csak szopizik! Azért kérdeztem, mert azt tudtam, hogy terhesség alatt nem szabad.De most jött haza franciából az egyik barátunk, és hozott ilyen sajtokat. Gondoltam rákérdezek, hátha valaki okosabb, mint én :D
Miért nem szabad?
Én eszem már az elejétõl, semmi bajunk. 36+5 hetes
Sztem egyél, csak ne vidd túlzásba. Én is ettem, amikor megkívántam.
ne ezt egyél állandóan, de ha néha megkívánod, akkor egyél.én ettem a terhesség alatt, most van egy makk egészséges 7 hetes kisfiam.
Nyugodtan egyed, gondolom nem kilószámra etted:-)))Én állandóan a füstölt kolbászt eszem, pedig elvileg azt lenne szabad.
azt se lenne szabad azt akartam irni:-)
Nekem még a védõnõm is azt mondta ha valamit megkívánok egyek persze ne rengeteget de minimum egy falatot mert már volt az õ munkája alatt 3 kismama aki így ájult el. Szóval csak nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, kicsit megnyugodtam.Nem kilószámra ettem, de megettem egy egész camambertet(kb 250g), de akkor elvileg ez még belefért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!