Találatok a következő kifejezésre: Szabad az között (27 db)

Szabad az 1es főúton biciklizni Ács és Komárom között?

Legjobb válasz: Ha azt táblával nem tiltják, akkor szabad. Google street view 2011 decemberi képei szerint nincs ott olyan tábla, ami ezt tiltaná.

Ha azt táblával nem tiltják, akkor szabad. Google street view 2011 decemberi képei szerint nincs ott olyan tábla, ami ezt tiltaná.
Szabad, bár én nem mernék ott tekerni..

Mi a különbség az elérhető és szabad memória között?

Legjobb válasz: Szabad: Ami "üres", nincs használatban Elérhetõ: Az üres és a superfetch (XP-n prefetcher) által lefoglalt (felszabadítható) terület együttvéve.

Szabad: Ami "üres", nincs használatban Elérhetõ: Az üres és a superfetch (XP-n prefetcher) által lefoglalt (felszabadítható) terület együttvéve.
Elérhetõ: amennyit összesen felismer és képes használni. Szabad: Értelemszerû.

4 hetes kislányomnak a punijában az ajkak között ha széthúzom egy csomó fehéres váladék van, gondolom születése óta, ki szabad azt onnan tisztítani?

Legjobb válasz: Szia! Persze, nemhogy ki szabad, ki kell. Én textilpelussal szoktam óvatosan fürdés után. 1 éves kislány anyukája

Szia! Persze, nemhogy ki szabad, ki kell. Én textilpelussal szoktam óvatosan fürdés után. 1 éves kislány anyukája
Gondolom használsz popsi kenõcsõt, ez bele mehetett, persze ki kell tisztítani, de csak tiszta zsepivel, ne a popsi törlõvel.
Szia! Nekem a védõnõ azt mondta, hogy kamillateával törölgessem ki. Ezt párszor megcsináltam, amikor tisztába tettem, néha csak langyos vízzel, és azóta nincs semmi váladék.


Szabad az étkezések között gyümölcsöt enni? avgy étkezés után pl. egy barackot?

Legjobb válasz: Gyumolcs napon barmikor fogyaszthato gyumolcs. A tobbi napon delelott 11 oraig!!!

Gyumolcs napon barmikor fogyaszthato gyumolcs. A tobbi napon delelott 11 oraig!!!
En ugy tudom h etkezes elott 1 oraval mar nem lehet.
Étkezés után NE! Étkezés elõtt egy fél órával ehetsz. Az a probléma, hogy ha a gyümölcs összekeveredik a többi étellel, akkor sokkal nehezebb az egészet megemészteni, és elkezd erjedni. A többi ételt esetleg lassan emészted - de EGY gyümölcs fél óra alatt kimegy a gyomrodból.
én úgy tudom 2 órának kell eltelnie az gyümölcs evését követõen, a következõ étkezésig.

Szabad a motorosoknak a piros lámpánál előre menni az autók között?

Legjobb válasz: Igen! Az új kresz módosítás szerint szabad!

Igen! Az új kresz módosítás szerint szabad!
2010 január 1. óta igen, szabályos! Sõt, a Busz sávban is mehetnek.
Sajnos igen.
Ha elfér, akkor miért ne? Amúgy igen, szabad.
Igen de csak balról mivel jobbról elõzni tilos. Amúgy csak azért lett szabályos mert így is mindig elõre mentek.
És csak a vonalig mehetnek õk is.
Egynyomon haladó jármû kikerülhet kocsit sávon bellül, ha elfér.
ha elférsz megetsz, de atükrökel ovatosan xD

Ha a gyed lejárta és a köv. Szülés között kb.1, 5 hónap van, akkor lehet azt, hogy kiveszem a benn lévő (2 évnyi) szabit, mellette gyest kérek a szülésig, majd indul újra a tgyás és a gyed?

(persze a szüléskor lemondom a gyest). Kivehetem a szabikat? Lehet ezt így együtt (szabi+gyes? )

Legjobb válasz: Jogilag semmi akadálya, sõt a fõnök se köthet bele. Ki kell adnia a szabikat. Emelt bérrel, azt ugye tudod! Tehát meg kell emelje a béredet az elmúlt évek cégnél átlagos béremelésének mértékével és arra jár a szabadság! Szabadság csak a gyed elsõ évére jár, nem mind a kettõre, azt is tudod, ugye? Meg esetleg ami a szülés elõtt bennragadt.

Jogilag semmi akadálya, sõt a fõnök se köthet bele. Ki kell adnia a szabikat. Emelt bérrel, azt ugye tudod! Tehát meg kell emelje a béredet az elmúlt évek cégnél átlagos béremelésének mértékével és arra jár a szabadság! Szabadság csak a gyed elsõ évére jár, nem mind a kettõre, azt is tudod, ugye? Meg esetleg ami a szülés elõtt bennragadt.
szerintem ennek így nincs jogi akadálya.
Szerintem mehet így, de a TP lehet jobb lenne, mert szabadság alatt fel is mondhatnak. Bár a GYES véd a felmondás alól. Ha jól tudom. Jogi fórumon kérdezz utána szerintem.
hát a gyes is védi meg a terhesség is. elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Fel nem mondanak, stabil az állásom. Csak most azon szõröznek, hogy a tulajjal beszéljem meg, hogy kiadja-e a szabikat, vagy majd a 2. gyerek után egybe a 6 évnyit :( Csak az lett volna az érdekes, hogy az a 1.5 hónapnyi gyes nem befolyásolja-e majd a késõbbi jövedelmet...

Előtej? Nekem már a 12. héten volt, és most már elértem azt a szintet, hogy mikor annyira feszít a cicim, vagy érzékeny a bimbóm, akkor kinyomogattam belőle, ami kijött. Viszont most a válaszok között olvasgattam, és azt írták, hogy ezt nem szabad?

De miért nem?

Legjobb válasz: Jól mondják, nem szabad, értékes elõtej "veszik kárba", és az oxy termelést is elindítja a mellbimbó ingerlése, az pedig a szülést indítja be. Hideg vizes ruhával borogasd, talán enyhíti egy kicsit!

Jól mondják, nem szabad, értékes elõtej "veszik kárba", és az oxy termelést is elindítja a mellbimbó ingerlése, az pedig a szülést indítja be. Hideg vizes ruhával borogasd, talán enyhíti egy kicsit!

Tavaly munkahelyet váltottam. A két munkaviszony között 1 hét telt el. Az év eleji munkahelyemen nem vettem ki szabadságot, és nem is fizették ki. Mennyi szabi járt valójában a mostani munkahelyemen a tavalyi évre?

áprilisban kezd?dött a munkaviszonyom az új helyen

Legjobb válasz: http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=szabadsagkalkulator&.. Itt egy szabadság kalkulátor, ez alapján lehet számolni. Tavaly mindkét helyen a munkaviszony hosszának függvényében idõarányos szabadság járt. Az elsõ munkaviszonyod megszûnésekor a ki nem vett szabadságot a munkáltatónak pénzben meg kellett volna váltani. (ez az egyetlen eset amikor ezt lehet, sõt kötelezõ) A második helyeden annyi szabi járt amennyi áprilistól évvégéig idõarányosan járt, a másik helyen ki nem vett napjaidat ide nem lehet áthozni.

http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=szabadsagkalkulator&.. Itt egy szabadság kalkulátor, ez alapján lehet számolni. Tavaly mindkét helyen a munkaviszony hosszának függvényében idõarányos szabadság járt. Az elsõ munkaviszonyod megszûnésekor a ki nem vett szabadságot a munkáltatónak pénzben meg kellett volna váltani. (ez az egyetlen eset amikor ezt lehet, sõt kötelezõ) A második helyeden annyi szabi járt amennyi áprilistól évvégéig idõarányosan járt, a másik helyen ki nem vett napjaidat ide nem lehet áthozni.

Az ismert írónő, Szabó Magda egykori "Matulás" tanítványai között akadt-e olyan, akinek, akár tollforgatóként, akár más területen de szintén "sikerült letennie valamit az asztalra"?

Legjobb válasz: Mindenekelõtt megjegyezném, hogy Szabó Magda mindössze 2 tanéven keresztül tanított a Dóczi Gimnáziumban. Diákjai utóéletének megpróbálok utánanézni. Jeles Dóczista diák volt rajta kívül pl. Zsindelyné Tüdõs Klára (1895-1980), aki 1905-1911 közt volt a felsõ leányiskola (akkor még nem gimnázium rangú középfokú oktatási intézmény) tanulója.

Mindenekelõtt megjegyezném, hogy Szabó Magda mindössze 2 tanéven keresztül tanított a Dóczi Gimnáziumban. Diákjai utóéletének megpróbálok utánanézni. Jeles Dóczista diák volt rajta kívül pl. Zsindelyné Tüdõs Klára (1895-1980), aki 1905-1911 közt volt a felsõ leányiskola (akkor még nem gimnázium rangú középfokú oktatási intézmény) tanulója.
A kérdező hozzászólása: Egy kiegészítés: a "Matula" alatt természetes Magda asszony egykori munkahelyét a legendás debreceni "Dóczy"-t értem.

Lakik a lakótelepen egy pasas, aki mentálisan nagyon rossz állapotban van álló pénisszel járkál lent az házak között, mindig azokat az útvonalakat teszi meg ugyanazon idõpontban már 12 éve, egy ilyen embert milyen indokkal hagynak szabadon bóklászni?

Egyébként jámbor öregrõl van szó, amikor elmegy mellettünk akkor lehajtja a fejét, motyorog, néha megáll körbenéz maga körül majd megy tovább.

Legjobb válasz: Most ez az álló cerka egyébként el van takarva? Tehát a nadrágon belül van? Mert ha igen, akkor milyen jogcímen zárnák be? Azért mert unalmában bolyong?

Most ez az álló cerka egyébként el van takarva? Tehát a nadrágon belül van? Mert ha igen, akkor milyen jogcímen zárnák be? Azért mert unalmában bolyong?
A kérdező hozzászólása: Ha látható lenne nem zavarna engem :D de sajnos a sliccén lóg kifelé
"álló pénisszel járkál" "a sliccén lóg kifelé" Döntsd már el, hogy "áll", vagy "lóg" !!! ...vagy csak KAMUzol?!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!