Találatok a következő kifejezésre: Szabad, illetve a cica (3 db)

Mi az, amit egy cicának szabad, illetve nem szabad enni adni? Még egy kérdés: Mi a teendő, ha a cica félrenyel, és netán fuldoklik? Hogyan kell meghánytatni?

Legjobb válasz: Amit semmiképp nem ehet: Minden, nem macskáknak készült táp, csirkecsont (mert szilánkosan törik), halszálka, csokoládé és különféle édességek, kakaó (a csokoládés és a kakaó is tartalmazza a teobromin nevû alkaloidot, amely mérgezõ hatással bír a macska szervezetére, savanyúság, földimogyoró, füstölt és fûszerezett kolbászfélék, szalonna, lekvár. Májat csak mértékkel ehet, a tejre meg a legtöbb macsak érzékeny, ezért javaslom a laktózmentes tejet. Nyers húst is csak mértékkel ehetnek, mert férgesek lehetnek tõle. nyesr disznóhúst egyátalán nem! Azt hogy elsõsegélyben hogy lehet részesíteni õket sajnos én sem tudom, de engem is nagyon érdekel.

Amit semmiképp nem ehet: Minden, nem macskáknak készült táp, csirkecsont (mert szilánkosan törik), halszálka, csokoládé és különféle édességek, kakaó (a csokoládés és a kakaó is tartalmazza a teobromin nevû alkaloidot, amely mérgezõ hatással bír a macska szervezetére, savanyúság, földimogyoró, füstölt és fûszerezett kolbászfélék, szalonna, lekvár. Májat csak mértékkel ehet, a tejre meg a legtöbb macsak érzékeny, ezért javaslom a laktózmentes tejet. Nyers húst is csak mértékkel ehetnek, mert férgesek lehetnek tõle. nyesr disznóhúst egyátalán nem! Azt hogy elsõsegélyben hogy lehet részesíteni õket sajnos én sem tudom, de engem is nagyon érdekel.
Csirkecsont csak fõzve törik szilánkosan, nyersen lehet adni nekik mértékkel. Pl a csirkenyak szerintem ideális ebbõl a szempontból (a csontot is megemészti). Az én cicám mindennél jobban szereti a csirkenyakat.
Amit nem szabad ennie:csokoládé, sertéshús nyersen, májat, és nem neki való tápot.Ha fuldoklik akkor úgy kell szerintem meghánytatni hogy az egyik ujjadat vízszintesre fordítod, és csiklandozod a nyakát.
kis gyerekeknél szokták még azt h fejjel lefelé fordítják õket. az én unokahugom ennek köszönheti h él:) szerintem cicáknál is beválik.
Miért kellene savanyítani? Nem értem a kérdést... Mit akar a kedves kérdezõ ezzel elérni?
A kérdező hozzászólása: Húgykövek (struvit) ellen kellene a vizeletsavanyítás.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); [link] [link] [link] Nekem (nekünk) több macskám volt már. Semmi ilyesmi nem fordult elõ velük. Faluhelyen lakunk. A macskák csak télen és mikor hideg az esõ jönnek be a házba, persze egyébként sincsenek kicsukva. Esznek: egér, veréb, kajamaradék (csont, húscafat, pörköltszaftos kenyér, fõtt tészta, stb), tej, tej tojássárgájával, stb. Füvet is szoktak enni, jót tesz az emésztésüknek. Van olyan dísznövény, hogy vizipálma (lehet nem ez a neve, felénk így hívják), ezt rejteni kell elõlük, mert lelegelik a leveleit. Direkt e célra való tápot, kaját biztosan tudnak ajánlani állatkereskedésben illetve tápboltban.

Szabad, illetve érdemes a cica körmét vágni, hogy a bútorokat ne tegye tönkre?

Hiába van kaparófája, akkor is minden bútoron edzést tart, fa ajtón, szekrényen és kárpitos bútoron is.

Legjobb válasz: Mindig szólj rá, ha máshol kapar és vidd a kaparófához és rakd rá a mancsait. Ha elkezd ott kaparni, adj neki jutalom falatot. Arra nem esküdnék, hogy abbahagyja a kaparást, ha levágod a körmét.. Ha viszont levágod, akkor csak speciális ollóval tedd és csak a végét csípd le. (Állat patikában vagy cicás kellékeket áruló boltokban tudsz olyat venni.)

Mindig szólj rá, ha máshol kapar és vidd a kaparófához és rakd rá a mancsait. Ha elkezd ott kaparni, adj neki jutalom falatot. Arra nem esküdnék, hogy abbahagyja a kaparást, ha levágod a körmét.. Ha viszont levágod, akkor csak speciális ollóval tedd és csak a végét csípd le. (Állat patikában vagy cicás kellékeket áruló boltokban tudsz olyat venni.)
Az én cicáimmal is ez volt a probléma, ami neked. Mivel nekem is két benti macskám van vágjuk a körmét, hogy ne szedjen szét semmit. Meg kell birkózni velük, de megéri, ugyanis nem szedi szét a bútorokat. A felsõ fehér részt szabad csak levágni, ami már sötétebb azt ne, mert fáj neki. Egyébként mióta vágom a cicáim körmét, azóta használják a körömkoptatót. Érdekes, de tényleg így van, mert ahogy levágtad a körmét, ezzel is erõsíti. Nem árt a cicának, ha levágod a körmét.
A cicát kiskorától szoktatni kell, hogy ne bántsa a bútort, virágot. Rá kell szólni. A körmét szabad vágni, de figyelj arra h a közepétõl a tövéig van benne 1 sötétebb csík - azt ne, mert fáj neki. A csík elõtt vágj a hosszából. 11 éves cica tulajdonosa
Ha kijárós a cica, semmiképpen ne vágd le a körmét, mert ha menekülnie kell, nem tud rendesen fára mászni, kapaszkodni! Ami az éleébe is kerülhet... inkább vegyél neki macskamentát, kend be azzal a kaparófát, meglátod, szeretni fogja :) Illetve lehet kapni spray- ket, amik általában szintén macskamentát (is) tartalmaznak, amivel oda lehet szoktatni, ahová akarod. Nekem is vannak cicáim, ezenkívül a munkám is hozzájuk köt, úgyhogy tapasztalatból mondom, hogy én nem vágnám le semmiképpen, ha kijár, vagy esély van rá, hogy kimegy a szabadba.
A macskamentás spray tényleg használ, én is avval fújtam be a kaparófát és a cicám lelkesen kapargatja, és nem bánt mást.Sztem nem helyes levágni a cica körmét.
Ha benti cica, nyugodtan vághatsz a körme hosszúságából. Kisállítboltokban kapni olyan spray-t ami vonzza a cicát. Azzal fújd be a kaparófáját, és mindig ha elkezd kaparni vidd oda és a tappancsait húzd le a fán. Ha elkezdi csinálni - dícsérd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. A cicám nem kijárós, a kaparófához is próbálom a leírtak szerint szoktatni, rá is szólok, vagy újsággal meglegyintem ha mást kapar, de úgy látom hiába tudja, hogy nem szabad, direkt azzal szórakozik, úgy néz ki, mintha direkt bosszantani akarna, ill. felhívni a figyelmet magára. Egyébként már keresek valamilyen jó formáju fatuskót, talán azt jobban fogja kedveni.
szerintem nem szabad vágni a körmét.én amikor levágtam mind a négy lábáról, csóri macskám menni nem tudodt, sõt lábra állni se, mert összecsuklott, nem volt egyensúlya
A cica köröm vágást házilag nem annyira ajánlom... ink vidd el vmi állat orvoshoz vagy állat kozmetikushoz vagy ilyesmi...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!