Találatok a következő kifejezésre: Szabad, illetve a (61 db)

Melyik név illik a Szabó illetve a Varga vezetéknévhez? Akár két keresztnév is lehet.

Sorolok fel párat: Aida, Alexa, Aliz, Anna, Bianka, Bíborka, Emília, Emma, Eszter, Fanni, Flóra, Gréta, Írisz, Karolina, Kincs?, Lenke, Lili, Lívia, Lujza, Mirjam, Natasa, Nóra, Odett, Olívia, Sára, Szonja, Szimonetta, Zita, Zoé, Zóra, Zsófia

Legjobb válasz: A Varga Fanni még egész jó, de szerintem a többi.. Hát, nem ilyen vezetéknevekhez illenek, abból az egyszerû okból, hogy ezek nem magyar keresztnevek.! Nekem pl. a Szabó Lili, Emma, Bianka tetszenek az általad felsoroltak közül.

A Varga Fanni még egész jó, de szerintem a többi.. Hát, nem ilyen vezetéknevekhez illenek, abból az egyszerû okból, hogy ezek nem magyar keresztnevek.! Nekem pl. a Szabó Lili, Emma, Bianka tetszenek az általad felsoroltak közül.
A kérdező hozzászólása: Örömmel tudatom, hogy megszületett Szabó Zsófia Nóra. Ma reggel.
Nóra, vagy Viola! Bár én elsõ névnek választanám a Violát, nekem az nagyon tetszik(: Puszi
A kérdező hozzászólása: Szabó Zsófia már biztos de még egy keresztnevet szeretnénk a picinek.
A kérdező hozzászólása: Még egy hetem van vissza. A Zsófia név már biztos. De még egyet szeretnék a picinek. Mostanra ezek maradtak. Hortenzia, Kamilla, Maja, Nóra, Odett, Olívia, Szimonetta, Tamara, Valentina, Viola, Vivien, Zita és Zoé. Ezekbõl válasszatok. Köszi:)
szabó Mónika, szabó Nóra , szabó Anna, Varga Anna, Varga Lujza , Varga Zita , Varga Dorina,
A kérdező hozzászólása: és ha olyan nevek vannak amiket esetleg nem soroltam fel, nyugodtan írhattok lehetõségeket. Már csak azért is mert már nincs sok hátra.
A kérdező hozzászólása: nem haragszom persze, nekem is tetszik ez a név. férjemmel eldöntöttük h 2 neve lesz a babának( 2 keresztneve). ja, tudom h mindkét vezetéknév szokványos ezért keresek eltérõ neveket. :-)
Szia :) Csak azért gondoltam, hogy Eszti, hisz te is odaírtad a felsoroltakhoz :) Remélem nem haragszol :)
A kérdező hozzászólása: én direkt azokat soroltam fel amiket mind ketten kedvelünk. de úgy gondolkodtunk h ne legyen olyan ismerõsünk akinek ez a neve. mert pl. ha én hívom Esztert akkor jön a barátnõm is.
Szia! A férjem vezetékneve Varga :) Három gyermekünk van: Eszti, Máté és Dóri :) Szerettünk volna kedves keresztneveket választani, amiket felnõtt korukban sem fognak szégyellni (lásd: Antónió, Dzsenifer). Ezeknek a neveknek a jelentése mind fontos számunkra, hisz mindegyikhez köt minket valami emlék :) És a gyerekek is szeretik a keresztnevüket, büszkén mutatkoznak be :) Nagyon sok sikert kívánok a gyermeked nevének kiválasztásához, és remélem megtalálod a legmegfelelõbbet!
Jol ertem? Fanni, de meg a Bianka sem magyar keresztnev.
:) Sok örömöt hozzá. elõzõ válaszoló

Szabad guggolásokat végezni az 1. illetve a 2. trimeszterben?

Elõtte rendszeresen csináltam, de most nem merem, mert nem találtam róla semmit. Még csak 5hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: 5 hetesen más azt sem tudja, hogy terhes :) Egyébként ami jól esik és nem megterhelõ, azt szabad. Ha eddig is végezted, akkor fõképp.

5 hetesen más azt sem tudja, hogy terhes :) Egyébként ami jól esik és nem megterhelõ, azt szabad. Ha eddig is végezted, akkor fõképp.
Szerintem az elsõ trimeszterben pihengess, maximum sétálgass, minden szervezet más, lehet a tiéd jobban igényli most a pihenést, mint másé. Jobb óvatosnak lenni! A második harmadban már kismama tornára is lehet járni, ott van mindenféle mozgáskombináció!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat :)

Kiderült, hogy kisfiam lesz. Hogyan kell fürdetni illetve gondozni? Azt olvastam egy könyvben, hogy nem szabad hátrahúzni a fitymáját. Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Tényleg nem szabad hátrahúzni és erõltetni sem..kb 2 éves koráig majd csak addig szabad, ameddig a bõr engedi..ehhez alkalmas a sima mosás, olajozás esetleg,ha majd bûzös váladékot észlelsz akkor orvoshoz kell vinni, mert az lehet gyulladás, de nem kell hátrahúzni a bõrt.

Tényleg nem szabad hátrahúzni és erõltetni sem..kb 2 éves koráig majd csak addig szabad, ameddig a bõr engedi..ehhez alkalmas a sima mosás, olajozás esetleg, ha majd bûzös váladékot észlelsz akkor orvoshoz kell vinni, mert az lehet gyulladás, de nem kell hátrahúzni a bõrt.
Ezt a kérdést már sokan feltették itt elõtted, és mindíg különbözõ válaszok jönnek. Úgy vettem észre minden gyerekorvos mást mond! Nekem is azt mondta, hogy 2 éves koráig hagyjam. Azt mondta nézzem meg hogy pisil, ha rendesen jön a kukacból akkor minden oké. Akkor van gond, ha nagyon vékony sugárban folyik a pisi. A kisfiam 10 hónapos, még nem huzogattam, de pont tegnap este pisilt bele a fürdõvízbe(persze állva, mint a nagyok), és láttam, hogy rendesen jön neki. Azért majd kérdezd meg a gyerekorvost, hogy neked mit javasol.
szia, nekem is kisfiam van, nekünk azt mondta a védõnõ, fürdéskor mindig egy picit húzzam hátra, éppen csak néhány mm-nyit. igy is tettem, óvatosan, nehogy berepedjen és hegesedjen. eleinte szükös volt a rés, de most 4 hónapos és már félig gond nélkül hátra lehet húzni rajta a bõrt. talán már még hátrébb is lehetne, de nem mertem. én inkább a fokozatosság hive vagyok, minthogy egyszer 2 éves korában hátrarántsák neki.
Gondoljatok már bele mennyi cucc lehet a bör alatt neki ha 1 éves koráig nem tisztítjátok.Vagy nektek jo érzés ha viszket?Na pont olyan lehet a babának is csak szegény nem tud szólni.
Szia.Nekem 8 hónapos a kisfiam.Doktornõ 3 hetes korátol javasolta.Megkértem mutassa meg.Tisztítani kell.Majd meglátod bemegy neki alá a popsikrém is.Csak óvatosan. Sok boldogságot a fiadhoz!!!


Szabad pici sót tenni a baba hamijába vagy nem? Illetve a Jana babavizet forralni kell felbontás után 24 órával? Az van ráírva, de azt olvastam hogy csak újszülöttek esetében.

Legjobb válasz: Természetesen szabad sót is és cukrot is,csak az újabb divat nem javasolja.Az ízetlen étel a babának sem jó.A Jana természetes ásványvíz,elvileg nem kell forralni,de néhány hónapos korig nem árt.

Természetesen szabad sót is és cukrot is, csak az újabb divat nem javasolja.Az ízetlen étel a babának sem jó.A Jana természetes ásványvíz, elvileg nem kell forralni, de néhány hónapos korig nem árt.
A vizröl nem tudom, kell e forralni. Sot és cukrot mellözd! Persze nem mindegy mennyi idös. Egy éves kor alatt ne nagyon hasznàld, ha lehet. Roncsolja a fogat

Mi az, amit egy cicának szabad, illetve nem szabad enni adni? Még egy kérdés: Mi a teendő, ha a cica félrenyel, és netán fuldoklik? Hogyan kell meghánytatni?

Legjobb válasz: Amit semmiképp nem ehet: Minden, nem macskáknak készült táp, csirkecsont (mert szilánkosan törik), halszálka, csokoládé és különféle édességek, kakaó (a csokoládés és a kakaó is tartalmazza a teobromin nevû alkaloidot, amely mérgezõ hatással bír a macska szervezetére, savanyúság, földimogyoró, füstölt és fûszerezett kolbászfélék, szalonna, lekvár. Májat csak mértékkel ehet, a tejre meg a legtöbb macsak érzékeny, ezért javaslom a laktózmentes tejet. Nyers húst is csak mértékkel ehetnek, mert férgesek lehetnek tõle. nyesr disznóhúst egyátalán nem! Azt hogy elsõsegélyben hogy lehet részesíteni õket sajnos én sem tudom, de engem is nagyon érdekel.

Amit semmiképp nem ehet: Minden, nem macskáknak készült táp, csirkecsont (mert szilánkosan törik), halszálka, csokoládé és különféle édességek, kakaó (a csokoládés és a kakaó is tartalmazza a teobromin nevû alkaloidot, amely mérgezõ hatással bír a macska szervezetére, savanyúság, földimogyoró, füstölt és fûszerezett kolbászfélék, szalonna, lekvár. Májat csak mértékkel ehet, a tejre meg a legtöbb macsak érzékeny, ezért javaslom a laktózmentes tejet. Nyers húst is csak mértékkel ehetnek, mert férgesek lehetnek tõle. nyesr disznóhúst egyátalán nem! Azt hogy elsõsegélyben hogy lehet részesíteni õket sajnos én sem tudom, de engem is nagyon érdekel.
Csirkecsont csak fõzve törik szilánkosan, nyersen lehet adni nekik mértékkel. Pl a csirkenyak szerintem ideális ebbõl a szempontból (a csontot is megemészti). Az én cicám mindennél jobban szereti a csirkenyakat.
Amit nem szabad ennie:csokoládé, sertéshús nyersen, májat, és nem neki való tápot.Ha fuldoklik akkor úgy kell szerintem meghánytatni hogy az egyik ujjadat vízszintesre fordítod, és csiklandozod a nyakát.
kis gyerekeknél szokták még azt h fejjel lefelé fordítják õket. az én unokahugom ennek köszönheti h él:) szerintem cicáknál is beválik.

Repülőgépen van lehetőség illetve szabad-e a mobilt használni telefonálásra, internetezésre?

van térer? meg wifi?

Legjobb válasz: ca. 10km magasságban felejtsd el, hogy van bármilyen mobil térerö is. Nem fapados gépeken, lehetöség van mobiltelefonálni, de méregdrága!

ca. 10km magasságban felejtsd el, hogy van bármilyen mobil térerö is. Nem fapados gépeken, lehetöség van mobiltelefonálni, de méregdrága!
Nem, a telefonodat ki kell kapcsolni, illetve repülés üzemmódban tartani. Filmnézésre vagy zenehallgatásra használhatod, másra nem - erre többször figyelmeztetni is fognak. Tengerentúli járatokon van néha wifi, de ott sem mindig.
kocka, még repülésnél is fészbukoznáá -.-" XDD
amerikaban altalaban van belfoldi jaratokon is wifi.
Norwegian europán belüli járatain is van wifi. Telefont felejtsd el. Ahol van ott is piszok drága.

Hangszalagok, illetve a gége műtétje után szabad e hajolni?

Legjobb válasz: nem kene. minimum egy honapig ne. Sem emelni nehezet vagy barmi mas olyat csinalni ami a nyaki izmokat megeroltetne...szexet is beleertve.

nem kene. minimum egy honapig ne. Sem emelni nehezet vagy barmi mas olyat csinalni ami a nyaki izmokat megeroltetne...szexet is beleertve.
Ha ennyire izgat, hogy mit csinálhatsz a mûtéted után, akkor írd össze, és mutasd meg az orvosnak, õ biztos tudja, hogy mit csinálj.

Szabad-e a XI. ker. Feneketlen tónál horgászni illetve mit lehet fogni?

Ha nem szabad, tehát jegyköteles, akkro jegyet hol lehet venni? Milyen halak vannak a tóban? Ki mit fogott már?

Legjobb válasz: hát szerintem abban már semmi nincs. legalábbis nem nagyon látok ott embereket horgászni (pedig van hogy naponta többször elmegyek mellette). de este a parton sok részeg tizenévest lehet fogni:)

hát szerintem abban már semmi nincs. legalábbis nem nagyon látok ott embereket horgászni (pedig van hogy naponta többször elmegyek mellette). de este a parton sok részeg tizenévest lehet fogni:)
Ez egy információs oldal lenne, de sokat nem tudsz meg általa: http://www.horgasz.hu/page/501/art/103/akt/5/megye/budapest/..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!