Találatok a következő kifejezésre: Szűzen lehet méhnyakrákja (4 db)

Szűzen lehet valakinek méhnyakrákja?

Furcsán hangzik, de azt olvastam, hogy az esetek 80%-ában a HPV a méhnyakrák okozója. Ezt ugye nemi úton lehet elkapni. De akkor a maradék 20%-ban mi?

Legjobb válasz: A méhnyakrák szûrést a szakemberek a nemi élet megkezdésének idõpontjától ajánlják elvégeztetni. A legveszélyeztetettebb korosztály a 25-40 év közötti nõk. Ebbõl gondolom, hogy nem valószínû, hogy egy fiatal, szûz lánynak ilyen baja lehet. a kockázatot növeli: dohányzás (a dohányzó nõk között 2x annyi a méhnyakrákos, mint a nemdohányzók közt), nemi betegség, partner gyakori váltogatása, hormonális fogamzásgátlók, legyengült immunrendszer, magasabb életkor Amúgy a barátnõmnek (23 éves) HPV-je van a hangszalagján, és nem nemi úton kapta el, mert amikor elõször diagnosztizálták, akkor még szûz volt!! A doki sem tudta megmondani, hogy mitõl van.

A méhnyakrák szûrést a szakemberek a nemi élet megkezdésének idõpontjától ajánlják elvégeztetni. A legveszélyeztetettebb korosztály a 25-40 év közötti nõk. Ebbõl gondolom, hogy nem valószínû, hogy egy fiatal, szûz lánynak ilyen baja lehet. a kockázatot növeli: dohányzás (a dohányzó nõk között 2x annyi a méhnyakrákos, mint a nemdohányzók közt), nemi betegség, partner gyakori váltogatása, hormonális fogamzásgátlók, legyengült immunrendszer, magasabb életkor Amúgy a barátnõmnek (23 éves) HPV-je van a hangszalagján, és nem nemi úton kapta el, mert amikor elõször diagnosztizálták, akkor még szûz volt!! A doki sem tudta megmondani, hogy mitõl van.
Szerintem lehet méhnyakrákja. Ahogy te is írtad, nem csak a HPV okozza. 1. válaszolónak: orális szextõl is elkaphatta.
A rák egy (több), a sejt örökítõanyagában bekövetkezõ öröklõdõ változás (mutáció) eredménye. A kialakulásának az esélyeit külsõ tényezõkkel növelni vagy csökkenteni lehet ugyan, de ettõl még mutáció következménye marad, ami akárhol, akármikor bekövetkezhet. A HPV csak növeli a méhnyakrák kialakulásának kockázatát.
lehet méhszájsebed, általában abból kialakul rák...azt meg megsértheted igazából bármivel...
az elsõ válaszadót miért kellett lepontozni??? amúgy szerintem szûzen is lehet méhnyakrákot kapni.
Akárki, akármikor, akármilyen daganatos betegséget fejleszthet magában. Csecsemõk is kaphatnak tüdõrákot és méhnyakrákot is. Ezek a környezeti tényezõk csak a betegség kialakulásának az esélyét növelik vagy csökkentik.

Ha valaki megkapta a méhnyakrák elleni oltást és még szűz és a pasija is akkor kotonnal csinálhatják vagy azzal sem lehet?

Legjobb válasz: Kérdés, megkaptad-e mindegyik oltást? Ha nem, akkor ameddig meg nem kapod, nem kéne bekockáztatni. Az oltás csak akkor véd, ha még nem vagy fertõzött azokkal a HPV típusokkal, és hiába vagytok szüzek, a fiú is lehet hordozó. Persze ezt a nõgyógyászok nem mondják, és simán beoltják a nem szüzeket is, gyakran teljesen feleslegesen. Ha az összes oltást megkaptad, akkor természetesen nyugodtan lehet nemi életet élni óvszerrel.

Kérdés, megkaptad-e mindegyik oltást? Ha nem, akkor ameddig meg nem kapod, nem kéne bekockáztatni. Az oltás csak akkor véd, ha még nem vagy fertõzött azokkal a HPV típusokkal, és hiába vagytok szüzek, a fiú is lehet hordozó. Persze ezt a nõgyógyászok nem mondják, és simán beoltják a nem szüzeket is, gyakran teljesen feleslegesen. Ha az összes oltást megkaptad, akkor természetesen nyugodtan lehet nemi életet élni óvszerrel.
igen az utolsónak igaza van, az összeset meg kell kapnod, csak utána lehet
Miért ne lehetne csinálni, amiért megkaptad az oltást? Nem értem... Hogy gondolod? Hogy aki megkapja az oltást, az már soha többé nem du*hat??? Vagy mi?
kérdésedre válaszolni nem tudok De örülök hogy vannak akik még törõdnek az egészségükkel ;)
A méhnyakrák elleni oltás a terhességtõl nem véd. :) Szóval, ha máshogy nem védekeztek, akkor mindenképpen óvszer! Egyébként pedig tényleg az a kérdés, hogy az összes oltást megkaptad-e már vagy még nem.

Ha valaki még szűz arra milyen"női betegségek" várhatnak? Pl. mellrák? Méhnyakrák? Stb. bármi mi lehet?

Legjobb válasz: Bármi lehet. Még AIDS is lehet, ha nagyon peches vagy.

Bármi lehet. Még AIDS is lehet, ha nagyon peches vagy.
Mégis mibõl gondolod, hogy van összefüggés a szüzesség, és a rák kialakulásának a kockázata közt? Bármi okozhatja! Genetika is lehet az oka! Gondolj az öregekre, vagy a kisgyerekekre, vagy a rendszeres szexuális életet élõ nõkre. Erre nincsenek szabályok. Mindenkinek van rá esélye, de annak nagyobb, akinek a családjában már több személynél is elõfordult! Nagybátyám nem ivott, nem dohányzott, mégis rákban halt meg, ahogy nagyanyám is. Náluk genetikai oka is lehet akár, vagy csak rossz helyen éltek(p.i atomerõmû közelében)
Egyszer találtamegyleírát egybetegségrõl, amit apácák betegségének is nevezek, de már nem tudom, hogy mi volt.
El kell, hogy keserítselek semmi köze a kettõnek egymáshoz. Ha világ életben szûz maradsz , akkor is lehet hogy a végén rákban fogsz meghalni. Ne legyen így, de tényleg semmi összefüggés nincs közte. Viszont ha még szûz vagy, méhnyakrák ellen úgy tudom beoltathatod magad.
A kérdező hozzászólása: help`egy 16 eves lany
Nekem a barátnõm beadatta és már nem volt szûz.Szoval lehett venni igen. A doki pedig semmi olyat nem mondott hogy nem lehet szexelni utánna. Nem egy olcsó dolog de mindenképpen megéri
Én úgy tudom, hogy akkor már nem olyan hatásos... Az egyik barátnõmet a szülei beoltatták méhnyakrák ellen és most minden baja van, hetek óta csak orvosokhoz jár, hozzáteszem, már nem szûz, csak a szülei errõl nem tudnak. L19
A kérdező hozzászólása: koszonoom:)
1.vagyok A barátnõnek semmi baja vagy tünete nemvolt azóta hamarosan a 2. oltás következik
A szüzességhez és a szexhez semi köze. Azért nem szeretik mégsem, mert akkor nem érdemes beadni, ha már fertõzött. Akkor kicsit drága, a hatása meg ugye semmi ilyenkor. Azt meg, hogy a fiú fertõzõ-e - nem lehet tudni.
En ugy hallottam hogy be lehet adatni akkor is ha mar nem vagy szuz, csak nem annyira biztos a vedo hatasa, mint ha meg szuzen kaptad volna be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!