Találatok a következő kifejezésre: Szűlés előtt e már (3 db)

Van-e köztetek olyan, aki már a szülés előtt tett valamit a gátvédelem érdekében?

A fogadott szülésznőm gátvédelemben hála Istennek nagyon jó, én úgy vagyok vele, hogy ha lehet ne vágjanak, de ha muszáj, akkor nyilván muszáj - a férjem is bent lesz, ő orvos, és remélem ő is látni fogja, hogy mikor mit érdemes tenni (persze nem ő lesz az orvosom, de mégis, azért sokat jelent). A rutinból metszést minden esetre szeretném kiküszöbölni. Jó lenne viszont a lehető legtöbbet megtenni a gátmetszés elkerülése érdekében. Vannak esetleg tippjeitek, tapasztalataitok, bevált módszer? Nagyon hálás lennék értük! Előre is köszönöm a segítséget! 26 hetes kismama

Legjobb válasz: persze, akkor hatásos igazán, ha nem a szülõszobán kezdõdik a gátvédelem, hanem otthon a 36. héttõl minden nap létezik gátmasszázsolaj, az ujjakat és a gátat, gáttájékot kell vele jó vastagon bekenni és ujjal tágítani a gátat. nem kellemes, de a végeredmény tekintetében már ezzel nem is foglalkozol utólag, nekem mind a két gyermekem gátvédelemmel született, a kitolási szak így is csak néhány perc volt, nem hosszabbította meg a gátvédelem, nem repedtem, nem sérült semmi. Érdemes megpróbálni, nyilván, én is azt mondtam, hogy ha a doki szerint közbe kell lépni, akkor természetesen avatkozzon be, de nem kellett és csodás érzés volt utána, hogy sikerült így szülni. Itt 34. hetet írt, a szülésznõm 36. héttõl javasolta: http://picibaba.hu/pocakkal/elokeszuletek/gatmasszazs

persze, akkor hatásos igazán, ha nem a szülõszobán kezdõdik a gátvédelem, hanem otthon a 36. héttõl minden nap létezik gátmasszázsolaj, az ujjakat és a gátat, gáttájékot kell vele jó vastagon bekenni és ujjal tágítani a gátat. nem kellemes, de a végeredmény tekintetében már ezzel nem is foglalkozol utólag, nekem mind a két gyermekem gátvédelemmel született, a kitolási szak így is csak néhány perc volt, nem hosszabbította meg a gátvédelem, nem repedtem, nem sérült semmi. Érdemes megpróbálni, nyilván, én is azt mondtam, hogy ha a doki szerint közbe kell lépni, akkor természetesen avatkozzon be, de nem kellett és csodás érzés volt utána, hogy sikerült így szülni. Itt 34. hetet írt, a szülésznõm 36. héttõl javasolta: http://picibaba.hu/pocakkal/elokeszuletek/gatmasszazs
A gátmasszázson kívül a gáttorna is rugalmasabbá teszi a szöveteket (pl. Kriston intim torna), segíthet még a szülõpozíció - a függõleges jobb, én ezt nem bírtam fizikailag, ( így erre nem árt erõsíteni elõre pl. combizom gyakorlatok, meg kipihentnek lenni stb.) nekem így is kijött a fejecskéje gond nélkül, csak a vállánál repedtem picit(vállas a kölyök :) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget, utánaolvasgatok mindennek. Gratulálok a babáitokhoz! :) Várom még az esetleges tapasztalatokat, ha akadnak. :)
A gátmasszázsolajtól én viszketni kezdtem, úgyhogy abbahagytam. Felborítja a hüvely ph-ját, nem hiányzik egy gomba így szülés elõtt. Én az elsõ gyereket gátmetszéssel szültem, elég hamar kipottyant, a másiknál gátvédelem volt. Ott sokkal tovább tartott a kitolás, nagyon fájt is, én nem tudtam mit mûvelnek velem, ha rajtam múlott volna, én kértem volna, hogy vágjanak, csak legyen már vége. Nem fáj, hidd el, nem is érzed. Az igaz, hogy utána sokkal nehezebben gyógyul.

Szűlés előtt érdemes e már beszerezni tápszert?

Csak a biztonság kedvéért.Az egyik ismer?söm az els? éjszakán otthon már nem tudott szoptatni és egész éjjel sírt a gyerek mert a gyógyszertárban a csecsem? tápszert csak receptre adják. Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Legalább a recept legyen megírva, ha más nem. Bár én ki is váltottam, és jól is tettem, miután kartöréssel ültem az ügyeleten a sokadik vizsgálatra várva.

Legalább a recept legyen megírva, ha más nem. Bár én ki is váltottam, és jól is tettem, miután kartöréssel ültem az ügyeleten a sokadik vizsgálatra várva.
Szia. Én úgy tudom mindenkinek felírja a gyerekorvos szülés elõtt a többi szükséges dologgal együtt( alkohol, géz, stb a baba köldökének ápolásához, fürdetõ, stb. Kiváltani érdemes, mert nem mindenkinek van azonnal teje, vagy ha van is nem biztos hogy egybõl elegendõ mennyiségû. Boldog babavárást.
Kiváltani szerintem nem érdemes, még a kórházban megindul a tej általában (legkésõbb a 3., 4. napra), és legtöbbször nem a kevés tejjel van gond, hanem azzal, hogy rossz tanácsokat kap a friss anyuka! Tápszer helyett érdemes elõbb mindent megtenni, amit szakértõk tanácsolnak: http://www.lll.hu/fuzetek http://www.lll.hu/telefon
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az jó ötlet, hogy legalább a recept legyen meg.
Nekem nem írták fel, eszembe sem jutott, de tényleg lehetett volna olyan helyzet. Hála még nem volt rá máig szükség. Egy 2 hónapos kislány anyukája
Nekem sem írt a gyermekorvos tápszer receptet! Nem is váltottam volna ki. Inkább mindent megtettem, a tejtermelés érdekében! Homeopátia, gyógytea stb. Sosem jutott eszembe, hogy nem fogom tudni szoptatni. Most is szopizik 8 hónapos és 9és fél kiló.

Érdemes-e szoptatós teát elkezdeni inni a szülés várható időpontja előtt 1 héttel? Mi a tapasztalatotok? Próbáltátok már?

Legjobb válasz: Szia! Nehogy!!!! A szoptatási folyamat az oxitocyn nevû hormontól indul be, ami a tetõfokát a szülés alatt éri el . Pár napra rá beduzzad a melled és elindul az elõtej. Kezdetben nagyon kis mennyiségeket szopik a baba, úgyhogy arra jutni fog. De ha lesz tejed , az sokáig lesz (min.3 hónap) , ha esetleg csökkenne a mennyisége, akkor érdemes majd!

Szia! Nehogy!!!! A szoptatási folyamat az oxitocyn nevû hormontól indul be, ami a tetõfokát a szülés alatt éri el . Pár napra rá beduzzad a melled és elindul az elõtej. Kezdetben nagyon kis mennyiségeket szopik a baba, úgyhogy arra jutni fog. De ha lesz tejed , az sokáig lesz (min.3 hónap) , ha esetleg csökkenne a mennyisége, akkor érdemes majd!
Szülés elõtt semmiképp! :) Teljesen értelmetlen, így van, ahogy az elsõ hozzászóló leírta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!