Találatok a következő kifejezésre: Szűlés előtt e (48 db)

A TGYÁS összege is maximalizálva van, vagy csak a GYED-é? A munkahelyem TB kifizetőhely és a szülés előtt 4 héttel meg kell kezdenem a TGYÁST, mindent ők fognak intézni? Családit is? A családi a szülés napjától jár ugye? Nem csak a GYED kezdetetétől.

152.000 ft a bruttó bérem,vki meg tudná mondani pontosan,mennyi pénzekre számíthatok tgyás és gyed terén is? tudom,hogy mindekett? a bruttó 70%-a,de még vmit vonnak le,de mit és mennyit? mennyi a max a gyednek? január 1t?l változik majd? mennyire?

Legjobb válasz: A gyermekgondozási díj összege a napi átlagkereset 70%-a, melynek felsõ határát, a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ában határozták meg. 2008-ban ez az összeg: bruttó 96.600.- Ft.http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell.. itt le van irva minden,de biztos hallgatsz tvt éstegnap elött volt benne hogy a családtámogatási rendszert meg akarják változtatni ezt kérik az országhitelért cserébe,a gyedet akarják piszkálni meg az adó kedvezményt azt mondták

A gyermekgondozási díj összege a napi átlagkereset 70%-a, melynek felsõ határát, a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ában határozták meg. 2008-ban ez az összeg: bruttó 96.600.- Ft.http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell.. itt le van irva minden, de biztos hallgatsz tvt éstegnap elött volt benne hogy a családtámogatási rendszert meg akarják változtatni ezt kérik az országhitelért cserébe, a gyedet akarják piszkálni meg az adó kedvezményt azt mondták
Nem muszály a tgyást a szülés elõtt megkezdeni én inkább elmentem a szülés elõtt 5 héttel táppénzre és a szülés napjától volt tgyás mert igy jobban megérte. A tgyásra majdnem annyit fogsz kapni 168 napig mint a fizetésed.
A tgyás összege nincs maximálva, a bruttó fizetés (átlag) 70%-a és csak szja-t vonnak belõle, 168 napig jár. Ez után jön a gyed, ami szintén a bruttó átlagkereset 70%-a, max. bruttó 96.600 Ft 2008-ban, de mivel ez a minimálbér függvénye, így 2009-ben több lesz, a gyedbõl az szja mellett nyugdíjjárulékot is vonnak. Ezeket a munkahelyeden intézik. A családi pótlékot neked kell igényelni. Tgyásra érdemesebb a szülést követõen menni, jobban jársz anyagilag.

GYED után mennyi szabadság jár? Szülés előtt 8 hónapot táppénzen voltam, jár e arra az évre szabadság?

Mindenképpen kiadják a szabadságot, vagy kifizetik akár visszavesznek, akár nem? Hogyan éri meg a legjobban? 75-ben születtem.

Legjobb válasz: Általánosságban elmondható, hogy a tgyás idejére és a gyed elsõ évére jár szabadság. Ha a szülés évében a szülés elõtt kivetted az éves szabidat, akkor értelemszerûleg arra az évre nem jár. Ha megírod napra pontosan, hogy mikor szültél és abban az évben mennyi napot vettél ki a szülés elõtt, akkor ki tudom számolni neked.

Általánosságban elmondható, hogy a tgyás idejére és a gyed elsõ évére jár szabadság. Ha a szülés évében a szülés elõtt kivetted az éves szabidat, akkor értelemszerûleg arra az évre nem jár. Ha megírod napra pontosan, hogy mikor szültél és abban az évben mennyi napot vettél ki a szülés elõtt, akkor ki tudom számolni neked.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a válaszod. A szülés évében nem vettem ki a szabikat, mert veszélyeztetett terhes voltam, és egybõl táppénzen voltam. 2009. januárjában 2 hetet dolgoztam. 75-ben születtem. Most jár le a GYED-em, és szeretnék visszamenni dolgozni. (Nem a volt munkahelyemre) Ilyenkor kiadják a szabikat, közben kapok fizetést arra az idõre? Köszönöm a segítséged! Ha közös megegyezéssel történik a felmondás, elõtte mindenképp kötelesek kiadni a szabikat, ugye?
Nem érdemes, inkább a szüléstõl kezdve, én is így teszem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
maradj táppénzen a szülésig, utána igényeld a szülési szab.-ot. jobban jársz!
szia! :) nekem is azt tanácsolta a munkáltatónál a pénzügyes, hogy ne kezdjem meg a szülési szabit szülés elõtt, mert nem járok vele jól. hiszek neki, profi a szakmájában :) . üdv 27 hetes mami :)

Hogyan döntik el szülés előtt, hogy a kismama medencéje elég nagy e ahhoz, hogy problémamentesen megszülje a babát, vagy esetleg túl kicsi hozzá?

Legjobb válasz: Régen mérték a medence méretét, ma már nem. Bár akkor meg nem volt uh-, úgyhogy nem tudom, mibõl tudták, mekkora a baba. Ma már elõször megpróbálkoznak a sima szüléssel, ha menet közben kiderül, hogy nem megy, sürgõsségi császár van. Igazán a tágulékonyságon múlik, hogy kifér-e egy naagyobb baba vagy akár már egy kisebb súlyú sem tud normál úton megszületni.

Régen mérték a medence méretét, ma már nem. Bár akkor meg nem volt uh-, úgyhogy nem tudom, mibõl tudták, mekkora a baba. Ma már elõször megpróbálkoznak a sima szüléssel, ha menet közben kiderül, hogy nem megy, sürgõsségi császár van. Igazán a tágulékonyságon múlik, hogy kifér-e egy naagyobb baba vagy akár már egy kisebb súlyú sem tud normál úton megszületni.
én most szültem és mérték . valami tolómérõhöz hasonló eszköz volt, amivel megmért a doki.
ja még mielõtt megrémisztenék valakit, ezt kívülrõl mérték, mintha mérõszalaggal mérnénrk, tehát nem fáj meg nem matatás.
4x szültem, nekem soha nem mérték a medencémet. Egyébként meg nem értem, hogy honnan tudják, mekkora a pici, hiszen még a súlybecslés is borzasztóan pontatlan.
Én azt hallottam a védõnõmtõl, hogy ezt külsõ ránézésre nem lehet megállapítani. Lehet keskeny a csípõje valakinek, ha a medence meg jól tágul. Nekem sem mérték, csak a dokim aggódott kicsit, hogy ki fog-e férni a babám, mert hozzám képest kicsit nagyra sikerült. Sipp-supp kijött. A barátnõm hozzám hasonló termetû (kicsi), valamivel kisebb babájával megcsászározták, mert nem tágult.

Hüvelytenyésztésem eredménye negatív lett a Streptococcusra, de E. coli bacit találtak a hüvelyváladékban. A szülés előtt kapunk antibiotikumot vagy a szülés közben intravénásan?

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia, téged már nem érint a dolog, mert 38 hetes vagy, de nekem nem csinált az akkori dokim tenyésztést egyáltalán és 32 hetesen spontán beindult koraszülésem volt. Mikor megszületett a fiam, és csináltak tenyésztést nála, kiderült, hogy E. coli volt a gyomrában, így kapott antibiotikumot. A gyerekorvos azt mondta, hogy ettõl a fertõzéstõl indulhatott be hamarabb. Örültem nagyon, mert úgy jött ki az egész, mintha én lettem volna a hibás. Azért írtam, hogy téged már nem érint, mert semmiképp nem lesz korababád. Viszont a dokid megmondhatná, hogy mit kellene tenni, mert nem árt minél hamarabb elkezdeni az antibiotikumos kezelést. És még, ami fontos, hogy ha antibiotikumot szedsz, akkor feltétlenül írjon fel a doki mondjuk Canesten hüvelykúpot v. tablettát, mert ha nincs is gombád, az antibiotikum kiírtja a természetes hüvelyflórát is és akár egy nap után is be lehet gombásodni. A mostani dokim odafigyelt erre is. Egy 16 hónapos fiú anyukája, 24 hetes kismama

Szia, téged már nem érint a dolog, mert 38 hetes vagy, de nekem nem csinált az akkori dokim tenyésztést egyáltalán és 32 hetesen spontán beindult koraszülésem volt. Mikor megszületett a fiam, és csináltak tenyésztést nála, kiderült, hogy E. coli volt a gyomrában, így kapott antibiotikumot. A gyerekorvos azt mondta, hogy ettõl a fertõzéstõl indulhatott be hamarabb. Örültem nagyon, mert úgy jött ki az egész, mintha én lettem volna a hibás. Azért írtam, hogy téged már nem érint, mert semmiképp nem lesz korababád. Viszont a dokid megmondhatná, hogy mit kellene tenni, mert nem árt minél hamarabb elkezdeni az antibiotikumos kezelést. És még, ami fontos, hogy ha antibiotikumot szedsz, akkor feltétlenül írjon fel a doki mondjuk Canesten hüvelykúpot v. tablettát, mert ha nincs is gombád, az antibiotikum kiírtja a természetes hüvelyflórát is és akár egy nap után is be lehet gombásodni. A mostani dokim odafigyelt erre is. Egy 16 hónapos fiú anyukája, 24 hetes kismama
Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 38 hetes, ahogy írtam
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Kedden mennék CTG-re meg UH-ra, de már péntekre most bejelentkeztem, hogy elõrébb legyek, ha kell antibiotikumot szednem, 3 nap is 3 nap! Hüvelykúpot mindig kaptam eddig is tõle, erre õ is nagyon odafigyelt.
Jól teszed, hogy nem ársz hétvégéig. Én sem tenném. s tényleg mindenképp kérdezz rá, hogy mi legyen. Ami még fontos leht, hogy maíg antibiotikumot szedsz nem szopiztathatsz. ( De kérdezz rá erre is!) Viszont, hogy késõbb tudjál fejjél mindig amikor evés idõ van. Jó babavárást és könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: A bacim olyan antibiotikumra érzékeny hála (sephalosporin), amit lehet adni terhességben, mellgyulladásra is azt szokták adni szoptatás alatt, mivel nem ártalmas a magzatra, ill. persze addig lehet, hogy nem szabad szoptatni, de remélem addig beszedem, amíg nem szülök meg és arra már ki is ürül a szervezetembõl. Egyébként megkérdeztem egy újszülött intenzíves orvos ismerõsömet, szerinte nem kell szedni semmit, mert nem bántja ababát, ez a baci ott van a végbelünkbe és csak koraszülött babáknál van esetleges veszélye, hogy tüdõgyulladást csinál nekik, de majd a dokim megmondja, végül is muszály benne bíznom és azt tennem, amit mond mivel én nem tudom sajna megítélni a dolgot, nem tudom, hogy ilyenkor mi a szakma szabálya!

Ha várható szülés előtt 1 héttel 2 ujjnyira nyitva van valaki, akkor annak gyors szülés-e lesz?

vagy attól még elhúzodhat a szülés?

Legjobb válasz: Szerintem attól még lehet hosszabb vajúdása.. Lehet, hogy nem tágul tovább szülés megindulása után. Ez majd ott kiderül.

Szerintem attól még lehet hosszabb vajúdása.. Lehet, hogy nem tágul tovább szülés megindulása után. Ez majd ott kiderül.
Talán nem sokat fogok rajtad segíteni, de azért leírom. 40. héten teljesen zárt voltam, 5 napra rá bõ 2 ujjnyira nyitva, így megindították a szülést (amúgy semmi más bajom nem volt, nem is görcsöltem). Oxit kaptam, nagyon jól reagált rá a szervezetem, egybõl jöttek a fájások, szépen tágultam, 4 óra múlva megszületett a kisbabám. :) Szerintem elég gyors volt elsõ szüléshez képest. Remélem most sem tart majd sokáig, hétfõre vagyok kiírva a második babámmal. Szívbõl kívánom, hogy neked is könnyû és gyors szülésed legyen!!! :)
Én így voltam, ahogy írod. 1 héttel a kiírt idõpont elõtt 2 ujjnyira voltam tágulva, nyákdugó sem volt már, a doki szerint aznap vagy másnap jött volna a baba. De a baba csak 1 hétre rá, a kiírt napon jött, akkor viszont úgy, hogy 2 órával az itthoni ébredéstõl számítva a kezemben trtottam. :-O 5-kor ébredtem, 7:00-kor bújt ki a pici. Mondjuk nekem 2. szülés volt ez 3 hete.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! igazából nem rólam van szó, én már 2 szülésen túl vagyok.-mindig teljesen zárt voltam és inditani kellett, és elég hosszasan vajúdtam mégsem tágultam.végül császár lett a vége..! A testvérem van kiírva 25.-ére, és abban reménykedtem neki nem kell ezen keresztül mennie amin nekem, mivel már 2 ujjnyira nyitva van.-de ezekszerint ez még nem jelent gyors szülést.
A kérdező hozzászólása: irigyellek, hogy ilyen gyors szülésed volt!!
Nincs összefüggés. Én végig zárt voltam mindkétszer, a vajúdás alatt kezdtem nyílni, és mindkétszer nagyon hamar szültem (fõleg a másodikat). Most 37 hetes vagyok, még mindig teljesen zárt, biztos most is a vajúdás alatt nyílik majd a méhszájam..
Szia! Lehet hogy nem törvényszerû, de szerintem aki nyitva van annak gyorsabb. Én már a 36. héttõl nyitva voltam egy ujjnyira mégis azt mondogatta a dokim hogy baromi nehéz szülés lesz, készüljek egy nagyon hosszú és fájdalmas vajúdásra. Gondolhatod hogy emiatt frászban voltam a végéig. Aztán az utolsó napon már 2 ujjnyira voltam nyitva, mégis azt mondta, lehet hogy császár lesz a vége mert nagy baba. Mindezek ellenére, 10 nap után megindították és fél órával elõbb szülhettem volna mert teljesen kitágultam de az oxitocin még nem hatott. Megemelték és az segített. Szóval, szerintem ha már most nyitva van 2 ujjnyira az jó. :) 4 hetes fiú anyukája

Ha a szülés előtt megvan a 180 nap biztositásom, de utána csak a tb járulékot fizetem a szülés napjáig, akkor jár e a gyed és a tgys?

Legjobb válasz: Szia!Arra a havi pár ezer Ft-ra gondolsz?Hogy eü szolgáltatásokra jogosult legyél?Ha igen, akkor a válaszom nem.Akkor csak GYES-jár!Miért nem mész el munkanélkülire?Ha kapnál mnélkülit a szülés napjáig akkor járna a GYED-is!

Szia!Arra a havi pár ezer Ft-ra gondolsz?Hogy eü szolgáltatásokra jogosult legyél?Ha igen, akkor a válaszom nem.Akkor csak GYES-jár!Miért nem mész el munkanélkülire?Ha kapnál mnélkülit a szülés napjáig akkor járna a GYED-is!
Szia! Ebben az esetben a szülésért (és más eü. ellátásért) nem kell külön fizetned a kórháznak, de ez nem jogosít a tgyás-ra és a gyed-re. A tgyás feltétele, hogy az igénylés pillanatában még biztosított legyél. Vagyis vagy dolgozz, vagy táppénz vagy passzív táppénz (itt van még egy kiskapu: ha a passzív táppénz 42 napja lejárt, de a rákövetkezõ 28 napban szülsz, akkor még jogosult lehetsz) vagy rehabilitációs járadékban részesülsz. A szülés elõtt a 180 napnak folyamatosnak kell lennie, ez azt jelenti, hogy meg lehet szakítani, de max. 30 napra. Ha 30 napnál hosszabb a megszakítás, akkor már nem folyamatos, vagyis nem lehetsz jogosult az ellátásra. A GYED igénylésének is ez a feltétele egy kikötéssel, akkor is jár a gyed, ha a biztosítási jogviszonyod a tgyás ideje alatt szûnik meg. Remélem tudtam segíteni.
Teljesen ugyanez az eset állt fent nálam is. Elmentem munkanélkülire elõtte passzív táppénzen voltam, de nem tartott ki a szülés napjáig. Az elsõ 6 hónap a TGYÁS alatt járt le, most kapom a GYED-et is. De pont most akarják a rendszert megváltoztatni, hogy ezután hogy lesz majd...
A kérdező hozzászólása: A kérdezõ vagyok köszi mindenkinek a válaszokat

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Elő

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Elő

Tisztelt Doktor Úr! Szülés után most volt az első menstruációm. Szülés előtt és sajnos most is nagyon megviselt (hangulatváltozás, rossz közérzet, stb.) vagyok. A kérdésem, hogy szoptatás alatt alkalmazható-e a Premens tabletta? 5 hónapos a kislányom. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Szoptatás alatt nem javaslom a tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Hormonmentes spirállal kapcsolatban érdekel MINDEN pozitív és negatív tapasztalat. Leginkább a következők: A tablettához képest mennyire biztonságos? (Szerintetek? ) Akinek valamilyen okból kifolyólag szülés előtt helyezték fel, összejött-e a baba?

Azért kérdezem, mert bár csak 22 éves vagyok és nem szültem, betegség miatt nem szedhetek fogamzásgátlót és semmilyen hormontartalmú dologgal nem próbálkozhatok. (Raynaudos vagyok, autoimmun betegség) Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat! Idióták kíméljenek.

Legjobb válasz: Szülés elõtt nem helyeznek fel spirált!

Szülés elõtt nem helyeznek fel spirált!
"A spirál a méhûrben gyulladásos reakciót vált ki, mely alkalmas lehet olyan feltételezésekre, hogy az alkalmazása meddõséget okozhat. Ezért Magyarországon a szülészek megállapodtak, hogy nem szült nõknek nem raknak fel spirált." Ergo aki neked felrakja, bûncselekményt követ el. Ne akard magad tönkretenni 22 évesen ilyenekkel! forrás: http://www.webbeteg.hu
Normális orvos továbbra sem helyezi fel csak azért, mert nem szedhetsz tablettát. Ez hivatalosan nem állja meg a helyét!
az a veszélye (és emiatt nem lehet nemszülteknek), hogy könnyen megtapad rajta a baktérium és ez gyulladást okoz.. és egy esetleges gyulladás hegeket hagyhat a petevezetéken, és ezáltal meddõvé teheti a nõt
Nõvéremnek is szülés elõtt volt fent, majdnem 6 évig, semmi problémája nem volt vele, miután levették neki 2.hónapban terhes lett, abszolút problémamentes 9hónap volt, gyönyörû 4éves kislánya van. amit szülés után 2évvel tettek fel neki, az 4hónap után kilökõdött, de nem szedhet tablettát.
inkább köttesd el, az legalább nem gyullad be:D
Csak szült nõkenk ajánlják, akik egy esetleges terhességet el tudnak viselni, mert nem biztonságos. Akkor már maradj a megszakításnál, kb ugyanaz. Egyébként feltalálták az óvszert, és vannak krémek, kúpok, megszakítással, naptármódszerrel összekötve egész biztonságosak. Na meg ott az önmegtartóztatás, nõi óvszer. De ha mindenáron meddõ akarsz lenni, meg minden nyavalyát, hát tessék, legalább nem lesz belõled több... már bocs.
Abszolút a kérdésre válaszoltak. Még szült nõknél is rengeteg gyulladást, szövõdményt okoz, nagyon sokan leszedetik egy-két hónap után, mert nem bírják. Ha még szeretnél gyereket valamikor, ne csináld, nem ok nélkül nem engedik.
hogyhogy nem a kérdésre válaszoltunk/válaszoltak? elmondták a pozitv és negatív tapasztalatokat és tényeket... ha azt akarod hallani, hogy "igen rakasd fel, boldog leszel tõle" akkor menj valami korrupt dokihoz, de amúgy egyértelmûen nem szabad ilyet...
"Nekem volt, a második gyerekem után, 4 hónapig bírtam, állandó hüvelyi folyás, gombásodásra nem gyõztem kúpot használni, iszonyú volt. Égett, fájt, viszketett. Alig múlt el, máris elõjött újból és újból, ráadásul iszonyúan görcsöltem, véreztem. Sajna semmi pozitívumot nem tudok róla írni." "Az az egyik hogy tökre fájt mikor feltette, de az még hagyján. 1 hónap után magától kijött, durva gyulladást, vérzést és komoly alhasi görcsöket okozott, a kórházban szinte vallattak hogy ki volt az a barom aki felhelyezte, de hát ugye nem árulhattam el.. Utána sokáig nem lehettem terhes, sõt meddõnek nyilvánítottak és lombikbabával is próbálkoztunk, de semmi.. Majd tavaly egy Isteni szerencse folytán teherbe estem, de elvetéltem.. Aztán megint teherbe estem, õt sikerült kihordanom, most 2 hónapos. " Ez mi, ha nem a kérdésedre a válasz? De mellesleg akkor rakass fel nyugodtan, csak nehogy 5-6 év múlva ugyanezen az oldalon a teherbeesés kategóriában keseregj a többi meddõ anyukával hogy miért nem jön össze a baba. Ne tudom hol laksz és milyen nõgyógyászhoz jársz, de hogy nem normális az is biztos!
A kérdező hozzászólása: Na jó. Itt nem megyek semmire. Egyszerûen nem a kérdésre válaszoltok.
Tényleg nem raknak fel nem szült nõknek sem hormontartalmú, sem hormonmentes spirált. Ha nem szedhetsz tablettát és Nuvaringet sem alkalmazhatsz, akkor is vannak még egyéb megbízható opciók, tudom, mert én sem bírom a hormonokat és 10 éve élek aktív szexuális életet:)
Nem fognak neked spirált feltenni ha még nem szültél, igaza van az elõttem lévõ hozzászólóknak! Nekem volt, a második gyerekem után, 4 hónapig bírtam, állandó hüvelyi folyás, gombásodásra nem gyõztem kúpot használni, iszonyú volt. Égett, fájt, viszketett. Alig múlt el, máris elõjött újból és újból, ráadásul iszonyúan görcsöltem, véreztem. Sajna semmi pozitívumot nem tudok róla írni.
A kérdező hozzászólása: De igen, indokolt esetben felhelyezik. Nyilván elmegyek máshoz is. De ugye nem az volt a kérdés, hogy felhelyezik-e. :)
Ezt honnan szedted hogy te használhatsz ilyet? A dokid mondta? Mert akkor sürgõsen váltsd le! Nekem 10 éve, 19 éves koromban sikerült találnom egy dokit aki kis "zsebpénz" ellenében feltette és megesketett rá hogy soha senkinek nem árulom el hogy õ tette fel. (Igen, olyan hülye voltam hogy azt gondoltam, ez az egyetlen jó módszer - a hormonok nálam is kilõve). Az az egyik hogy tökre fájt mikor feltette, de az még hagyján. 1 hónap után magától kijött, durva gyulladást, vérzést és komoly alhasi görcsöket okozott, a kórházban szinte vallattak hogy ki volt az a barom aki felhelyezte, de hát ugye nem árulhattam el.. Utána sokáig nem lehettem terhes, sõt meddõnek nyilvánítottak és lombikbabával is próbálkoztunk, de semmi.. Majd tavaly egy Isteni szerencse folytán teherbe estem, de elvetéltem.. Aztán megint teherbe estem, õt sikerült kihordanom, most 2 hónapos. Szóval NE tetess fel spirált ha még nem szültél, tényleg van más védekezési módszer is a tablettán kívül!
Én is kérdeztem nõgyógyászomtól, azt mondta, Magyarországon még nem lehet nem szült nõnek. Érdekes amúgy, mert mindenhol azt írják, hogy lehet, ha indokolt. Nem hormonmentes egyéb módszerek miért nem?
20 évesen tettek fel nekem spirált elõször.Semmi gond nem volt vele. Hármat elhasználtam (6X3 év). Idén január közepén levetettem gyermekvállalás miatt, január végén már terhes is lettem :-) . Félidõnél járok :-) Semmilyen más fogamzásgátlást nem választanék!!! Spirál a LEGJOBB!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!