Találatok a következő kifejezésre: Szűlés előtt csinálnak ultrahangot (3 db)

Szulés elött csinálnak ultrahangot?

Legjobb válasz: Nekm nem csináltak ultrahangot egyszer sem ,csak CTG-t.

Nekm nem csináltak ultrahangot egyszer sem , csak CTG-t.
Olyankor már nem, de többször is csinálnak ctg-t, hogy nyomon kövessék, hogy hogy érzi magát a baba, minden rendben van-e a szívhanggal.
Nekem csináltak uh-ot is! Mielõtt a szülõszobára mentem!

Szűlés előtt közvetlenül csinálnak ultrahangot? Megnézik hogy hogy van a baba vagy esetleg a köldökzsinór?

Mi van ha nem nézik meg és rá van tekeredve??? Én úgy megcsináltatnám, csak félek nem nekem kell ill, lehet ebben döntenem.

Legjobb válasz: Ha bemész a kórházba, megnézik a babát, nyugi. És szülés alatt is folyamatosan rajtad van az nst.

Ha bemész a kórházba, megnézik a babát, nyugi. És szülés alatt is folyamatosan rajtad van az nst.
Nyugi, a bátyámnak, és a hugomnak is rávolt tekeredve a nyakára a köldökzsinór, és semmi bajuk nem volt.Amúgy erre mifelénk nem csinálnak a szülés elõtt UHt, hanem ntssel nézik a szívhangot, de más nincs.Ne félj!Minden a legnagyobb rendben lesz!
Nekem nem csinaltak uh-t de az nst vegig a pocakomon volt, gondolom onnan tudjak hogy minden rendben van a babaval. Bizz az orvosokban ok tudjak mit csinalnak, es nem kockaztatnanak, te koncentralj a szulesre. Konnyu szulest!

Szülés előtt a vajúdás alatt csinálnak ultrahangot, hogy megnézzék hogy fekszik a baba?

A fiam be van fordulva, legalábbis akárhányszor megyek a dokihoz, rendben van. a 36. héten vagyok, de néha olyan, mintha keresztben lenne, kétirányba nyomja ki magát erősen oldalra, és laposabb is a hasam, inkább szélesebb. Szülés előtt, mikor már bent van az ember a kórházban, ugye ráellenőriznek, hogy rendesen fekszik-e?

Legjobb válasz: 10helybõl 9helyen nem csinálnak. Sajnos.

10helybõl 9helyen nem csinálnak. Sajnos.
a doki érzi vizsgálatnál, ha feje már beékelõdött, akkor már nem tud kimozdulni onnan nekem egyik szülésnél sem csináltak uh-t doplerrel gyakran néznek szívhangot vagy rád rakják a ctg-t, de uh nincs manuális vizsgálat van, akár pocaknyomkodással is
Nálunk sincs uh, csak manuális vizsgálat.
Kézzel is érezni, hogy fekszik, nem kell ehhez megnézni ultrahangon. Ezt hívják Leopold féle mûfogásnak. Néhány kézrátétellel megmondható, hogy fekszik. Felesleges eszközigény az ultrahang ilyenkor. http://midwife.postr.hu/cimke/leopold-f%C3%A9le+m%C5%B1fog%C..
Ja nekem a 38. héten vizsgálatkor diktálta a leletet az asszisztensnek a doki miszerint koponya végû fekvés...stb, Aztán jött az utolsó uh szülés elõtt , ami itt kötelezõ és mondja, hogy ja, mégsem medence végû fekvés, irány a kórház, nehogy otthon meginduljon a szülés. Császár is lett.
Itt a 36. héten van az utolsó uh. Fogadott orvostól függ, hogy van-e szülés elõtt uh. Terminus túllépés miatt 40+6ra indításom volt, elõtte 2 naponta ctg. Az indítás elõtti nap volt uh és áramlásvizsgálat (indokolni kellett az indítást).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!