Találatok a következő kifejezésre: Szűlés előtt csinálnak (12 db)

Szulés elött csinálnak ultrahangot?

Legjobb válasz: Nekm nem csináltak ultrahangot egyszer sem ,csak CTG-t.

Nekm nem csináltak ultrahangot egyszer sem , csak CTG-t.
Olyankor már nem, de többször is csinálnak ctg-t, hogy nyomon kövessék, hogy hogy érzi magát a baba, minden rendben van-e a szívhanggal.
Nekem csináltak uh-ot is! Mielõtt a szülõszobára mentem!

Az baj vagy jó, ha szülés előtt pár évvel már gyakorlom az intim tornát és csinálom a gátmasszást? Jó ez így valamire vagy csak ártok, hogy már most elkezdem?

Legjobb válasz: szüléstõl függetlenül az intimtorna nagyon hasznos. csináljad csak :) a gátmasszázst nem nagyon értem miért csinálod, azt a szülés elõtt 3-4 héttel szokták csak elkezdeni, szóval nem hiszem, hogy van annak értelme már hónapokkal-évekkel elõbb csinálni ;)

szüléstõl függetlenül az intimtorna nagyon hasznos. csináljad csak :) a gátmasszázst nem nagyon értem miért csinálod, azt a szülés elõtt 3-4 héttel szokták csak elkezdeni, szóval nem hiszem, hogy van annak értelme már hónapokkal-évekkel elõbb csinálni ;)
Ha elõbb csinálod az sosem baj :) A hasizmaidat is érdemes fejlesztened, mert a szülésnél a hasprést fogják segíteni :)

A szülés utáni depresszióban szenvedő anyukák pontosan mi az amit csinálnak a babával vagy éppen nem csinálnak? Már szülés előtt is máshogy viselkednek? Mikor kezdődik? Mikor múlik el?

Legjobb válasz: Harmadik vagyok.Még hozá kell tennem, hogy Nekem nagyban közrejátszott az is, hogy anya már nem él. Nem volt aki fogja a kezem, nem volt aki bátorítson, aki megveregesse a vállam, hogy jól csinálom. Egy anyósom volt, aki fûbefába belekötött, bezzegelt, és folyamatosan elbizonytalanított, mert õ máshogy csinálná/ta, nem így, hanem amúgy stb. Én ma már szinte biztosra tudom, hogy ha az én anyukám még él, akkor sokkal könnyebben veszem az akadályokat, és nem süllyedek ennyire magam alá:/ 36 éves vagyok...azt hittem már nem lesz meglepetésben részem, és tessék...:-)

Harmadik vagyok.Még hozá kell tennem, hogy Nekem nagyban közrejátszott az is, hogy anya már nem él. Nem volt aki fogja a kezem, nem volt aki bátorítson, aki megveregesse a vállam, hogy jól csinálom. Egy anyósom volt, aki fûbefába belekötött, bezzegelt, és folyamatosan elbizonytalanított, mert õ máshogy csinálná/ta, nem így, hanem amúgy stb. Én ma már szinte biztosra tudom, hogy ha az én anyukám még él, akkor sokkal könnyebben veszem az akadályokat, és nem süllyedek ennyire magam alá:/ 36 éves vagyok...azt hittem már nem lesz meglepetésben részem, és tessék...:-)
Szerintem nekem nem depresszióm volt, de: az elsõ gyerekemnél azt éreztem, hogy iszonyú felelõsség van rajtam, és egyfolytában azon paráztam, hogy ha velem történik valami, mi lesz a fiammal. Tudtam aludni, nem voltam állandóan rossz kedvû, de ezt a nyomást nehéz volt elviselni. Most 5 hónapos a kicsi, és érzem, hogy ingerlékenyebb, feszültebb vagyok a szokottnál. Magne B6-ot szoktam bevenni, az segít. Veled mi a helyzet, kérdezõ?
Ahogy megszületett a lányom, már az elejétõl fogva éreztem a kötõdést! Furcsa volt, hogy õ van, már nem csak ketten vagyunk a párommal! Voltak olyan nyûgösebb éjjelek, amikor már mind a ketten sírtunk, akkor legszivesebben visszacsináltam volna az egészet! ...de ez a gondolat egyszer jutott csak eszembe, és már így utólag tudom, h nem gondoltam komolyan! Imádom a lányom, mindent megtennék érte, pedig már kezd akarata lenni, és amilyen nyugodt baba volt, most olyan hisztis, de ennek ellenére õ az életem! Szerintem nem kifejezetten volt depresszióm, mert az hivatalosan csak akkor mondható annak, ha több, mint 2 hétig jelen vannak a tünetek! 1× nem jutott eszembe, hogy ne gondoskodjak róla! Sajnos a depresszió van, hogy hónapok, esetleg évek után jelentkezik!
nekem már a terhesség alatt kijött...paráztam, hogy mi lesz ha nem leszek jo anya, meg hasonlok...aztán megszületett a fiam, és jobban lettem...aztán 1, 5éves lett ujra kijött......rosszul lettem ha egyedül voltam, hü lye gondolataim voltak, veszekedtem, sirtam, gyogyszerrel helyretettek....
Pontosan úgy volt nálam is, mint amit a harmadik válaszoló írt, csak nekem 2 babával! Én is rengeteget sírtam, hogy mekkora egy idióta vagyok, hogy gyereket vállaltam és ráadásul mindjárt kettõ is lett. Nehezen múlt el a depresszió, de 4 hónap után elmúlt. Férjem és Anyukám rengeteget segítettek. Ahogy teltek-múltak a hónapok, egyre jobb és jobb lett minden! Most már lassan 13 hónaposak a fiúk és nagyon boldog vagyok, hogy vannak nekem!:-)


Milyen vizsgálatokat csinálnak a terhessé vége felé (34-35. hét) , illetve a szülés elött?

Elsö babámat várom és nem tudom milyen vizsgálatok vannak visszamivel járnak(valami kellemetlenség)?Hallotam a magzatviz mintavételr?l,azt mindenkinek csinálják,mikor?

Legjobb válasz: Szia! a magzatvíz mintavételt nem mindenkinek csinálják, csak akkor ha valami gond van, vagy valami bajt sejtenek. Ebben az idõben még csinálnak ultrahangot, nst-t/magzatmozgást, szivverést néznek vele/ az uccsó héten már naponta-két naponta. van még egy vérvétel is hátra. Aztán nekünk csináltak penicilin próbát a szülés elõtt,azért h ha valamit adni kell közben nehogy allergiás rohamot kapjak:) ez nagyon rossz volt az alkarodba kapod, 2 kis szuri, és nnyira csíp, mar...h ááá én ezt nagyon rosszul viseltem, de ezt is embere válogatja:):)

Szia! a magzatvíz mintavételt nem mindenkinek csinálják, csak akkor ha valami gond van, vagy valami bajt sejtenek. Ebben az idõben még csinálnak ultrahangot, nst-t/magzatmozgást, szivverést néznek vele/ az uccsó héten már naponta-két naponta. van még egy vérvétel is hátra. Aztán nekünk csináltak penicilin próbát a szülés elõtt, azért h ha valamit adni kell közben nehogy allergiás rohamot kapjak:) ez nagyon rossz volt az alkarodba kapod, 2 kis szuri, és nnyira csíp, mar...h ááá én ezt nagyon rosszul viseltem, de ezt is embere válogatja:) :)
Nekem szülés elött csináltak még uh-ot, ctg-t egyre sûrûbben a kiírt idõpont felé haladva, vérvétel, vizelet vizsgálat és hüvelykenet mintavétel az esetleges hüvelyi fertõzések kivizsgálására. Ezekbõl semmi sem kellemetlen, ne izgulj.
Szia! Én 36 hetes vagyok. Nekem heti egy nst van most, meg majd a héten lesz strepto-b mintavétel, aztán a 38-dik héttõl heti 2 nst+flowmetria. A magzatvizet csak a 40. hét után nézi a dokim. Ja, meg még két laborom lesz. De lehet, hogy van még valami. Legalább telik az idõ. : ) Minden jót!
nálunk a 36. héten van egy uh, labor, hüvelykenet utána hetente NST. a 38. héttõl hetente POSE-vizsgálat (oxitocin)

Mikor csinálnak labort a szülés előtt, hányadik héten?

Legjobb válasz: Szia. Szülés elõtt a 36. héten van vérvétel. Utána akkor, ha lejárt a 40 hét és be kell feküdnöd, azzal kell kezdeni. Ha a kettõ között beindul a szülés, elmarad! :D

Szia. Szülés elõtt a 36. héten van vérvétel. Utána akkor, ha lejárt a 40 hét és be kell feküdnöd, azzal kell kezdeni. Ha a kettõ között beindul a szülés, elmarad! :D
A kérdező hozzászólása: köszi

Szülés elött mit csinálnak a babák?

Lehet,hogy furcsa a kérdés..de arra gondolok,hogy lehet-e érezni,hogy készülnek kifelé.Eddig az egyik oldalon volt,most mintha beállt volna "középre".Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Azt szokták mondani, hogy szülés elõtti napokban lelassulnak, szinte alig mozognak. Mondjuk ez nálam nem így volt, mert ugyanúgy mocorgott... 7 hetes kisfiú anyukája

Azt szokták mondani, hogy szülés elõtti napokban lelassulnak, szinte alig mozognak. Mondjuk ez nálam nem így volt, mert ugyanúgy mocorgott... 7 hetes kisfiú anyukája
Az én fiam még a születése napján is lubickolt, egészen addig, míg ki nem jött. Már azt hittem, örökre bent akar maradni:)
Én sem vettem észre semmi változást, ugynaúgy mocorgott, mint addig mindig
szia nekem szülés elõtt mikor beállt utirányba, naon lement a babóm, és ugy mentem mint a kacsa, a fejét naon beillesztette a kifele utra. nem mozgott kevesebbet, sõt vajudás alatt, a vége felén, még csuklott is:-))) 7hetes kisfiu anyuja

Szűlés előtt közvetlenül csinálnak ultrahangot? Megnézik hogy hogy van a baba vagy esetleg a köldökzsinór?

Mi van ha nem nézik meg és rá van tekeredve??? Én úgy megcsináltatnám, csak félek nem nekem kell ill, lehet ebben döntenem.

Legjobb válasz: Ha bemész a kórházba, megnézik a babát, nyugi. És szülés alatt is folyamatosan rajtad van az nst.

Ha bemész a kórházba, megnézik a babát, nyugi. És szülés alatt is folyamatosan rajtad van az nst.
Nyugi, a bátyámnak, és a hugomnak is rávolt tekeredve a nyakára a köldökzsinór, és semmi bajuk nem volt.Amúgy erre mifelénk nem csinálnak a szülés elõtt UHt, hanem ntssel nézik a szívhangot, de más nincs.Ne félj!Minden a legnagyobb rendben lesz!
Nekem nem csinaltak uh-t de az nst vegig a pocakomon volt, gondolom onnan tudjak hogy minden rendben van a babaval. Bizz az orvosokban ok tudjak mit csinalnak, es nem kockaztatnanak, te koncentralj a szulesre. Konnyu szulest!

Szülés előtt a vajúdás alatt csinálnak ultrahangot, hogy megnézzék hogy fekszik a baba?

A fiam be van fordulva, legalábbis akárhányszor megyek a dokihoz, rendben van. a 36. héten vagyok, de néha olyan, mintha keresztben lenne, kétirányba nyomja ki magát erősen oldalra, és laposabb is a hasam, inkább szélesebb. Szülés előtt, mikor már bent van az ember a kórházban, ugye ráellenőriznek, hogy rendesen fekszik-e?

Legjobb válasz: 10helybõl 9helyen nem csinálnak. Sajnos.

10helybõl 9helyen nem csinálnak. Sajnos.
a doki érzi vizsgálatnál, ha feje már beékelõdött, akkor már nem tud kimozdulni onnan nekem egyik szülésnél sem csináltak uh-t doplerrel gyakran néznek szívhangot vagy rád rakják a ctg-t, de uh nincs manuális vizsgálat van, akár pocaknyomkodással is
Nálunk sincs uh, csak manuális vizsgálat.
Kézzel is érezni, hogy fekszik, nem kell ehhez megnézni ultrahangon. Ezt hívják Leopold féle mûfogásnak. Néhány kézrátétellel megmondható, hogy fekszik. Felesleges eszközigény az ultrahang ilyenkor. http://midwife.postr.hu/cimke/leopold-f%C3%A9le+m%C5%B1fog%C..
Ja nekem a 38. héten vizsgálatkor diktálta a leletet az asszisztensnek a doki miszerint koponya végû fekvés...stb, Aztán jött az utolsó uh szülés elõtt , ami itt kötelezõ és mondja, hogy ja, mégsem medence végû fekvés, irány a kórház, nehogy otthon meginduljon a szülés. Császár is lett.
Itt a 36. héten van az utolsó uh. Fogadott orvostól függ, hogy van-e szülés elõtt uh. Terminus túllépés miatt 40+6ra indításom volt, elõtte 2 naponta ctg. Az indítás elõtti nap volt uh és áramlásvizsgálat (indokolni kellett az indítást).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Fehérváron mikor vesznek hüvelyből kenetet a szülés előtt? Egyáltalán csinálnak ilyet, vagy külön kell kérni? Mert én ma voltam a 3. nst-n és még nem mondtak erről semmit.

Legjobb válasz: fehérváron szültem de nem vettek kenetet. Minek vennének?Max az orvos megvizsgál az utcsó idõben. Nem gyakran hogy ne legyen gond.

fehérváron szültem de nem vettek kenetet. Minek vennének?Max az orvos megvizsgál az utcsó idõben. Nem gyakran hogy ne legyen gond.
Streptococcus szûrés miatt vesznek kenetet, Pesten ahova ln járok, ez ott az elsõ ctg-nél van.
nekem a 35-6. het kozott vesznek kenetet. a kenet azert kell, mert a nok nagy szazaleka rendelkezik streptokokusz (vagy valami hasonló neve van) nevû bacival, ami nem árt, nem használ, teljesen semleges nekünk, viszont a pici baba tüdõgyulladást kaphat tõle. Ezért ha pozitiv a teszt, szules elott fogunk antibiotikumot kapni, és akkor nem lesz baja a babanak. legalabbis nekem ezt mondta a nodokim
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Nem fogadott orvos is csinál súlybecslést szülés előtt?

Legjobb válasz: Nekem nincs fogadott orvosom és eddig minden uh-on nézte a becsült súlyt is! szóval szerintem igen! 31 hetes kismama

Nekem nincs fogadott orvosom és eddig minden uh-on nézte a becsült súlyt is! szóval szerintem igen! 31 hetes kismama
Minden UH-n tud a doki súlybecslést csinálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!