Találatok a következő kifejezésre: Szült már a Szent (12 db)

Aki szült már a Szent Imrében mostanában, elmondaná, hogy mit lehet bevinni a szülőszobára?

Meg még azt is, hogy a babónak kell vinni ruhákat, vagy a kórháziban van amíg ott vagyunk?

Legjobb válasz: Szia! A szülõszobába mi vittünk nekem: szõlõcukrot, csokis kekszet, vizet, nagy betétet (Tena Lady) és hozzá való bugyit. A kispapának: bubis vizet, kis sós kekszet (tudtam, hogy tök éhes lesz, mire szülésre kerül a sor) papucsot. Apás szüléshez való ruhában volt, de nagyon fázott az elején, így az én köntösöm terítette magára. A babának csak a hazajövetelhez kell saját ruha, amit kérnek: pelenka, popsitörlõ, hogy amikor veled lesz a baba tisztába tudd tenni. Érdemes textilpelenkát is a baba alá és a büfihez. Könnyû szülést, boldog babázást kívánok!

Szia! A szülõszobába mi vittünk nekem: szõlõcukrot, csokis kekszet, vizet, nagy betétet (Tena Lady) és hozzá való bugyit. A kispapának: bubis vizet, kis sós kekszet (tudtam, hogy tök éhes lesz, mire szülésre kerül a sor) papucsot. Apás szüléshez való ruhában volt, de nagyon fázott az elején, így az én köntösöm terítette magára. A babának csak a hazajövetelhez kell saját ruha, amit kérnek: pelenka, popsitörlõ, hogy amikor veled lesz a baba tisztába tudd tenni. Érdemes textilpelenkát is a baba alá és a büfihez. Könnyû szülést, boldog babázást kívánok!

Szült már valaki a Szent Imre korház szülészeti osztályán? Vélemények? Esetleg tudtok ott ajánlani valakit?

Legjobb válasz: Én nem szültem,hanem dolgoztam a Szent Imrében. Csupa-csupa jót mondanak róla. Szépen felszerelt szülõszobák,hozzáértõ orvosok és nõvérek. Bencsik András doktort tudom ajálani,velem nagyon kedves volt mikor vizsgált és alapos.:) 20 hetes kismami

Én nem szültem, hanem dolgoztam a Szent Imrében. Csupa-csupa jót mondanak róla. Szépen felszerelt szülõszobák, hozzáértõ orvosok és nõvérek. Bencsik András doktort tudom ajálani, velem nagyon kedves volt mikor vizsgált és alapos.:) 20 hetes kismami
Szia! Én nem szültem, hanem spontán vetélésem volt 2006-ban és egy ismerõs ajánlotta Dr. Szánthó Józsefet. Nekem nagyon nem volt szimpatikus, lekezelõen és durván bánt velem, az ultrahangos vizsgálat is fájdalmas volt nekem, pedig máshol sosem éreztem semmi hasonlót. De olvastam valakitõl, hogy vele mindig normális volt. Tudom, hogy nagyon magam alatt voltam, és nem voltam mosolygós kedvemben, de egy kis megértés, kedvesség jobban esett volna, ehelyett õ nagyon kimért és rideg volt végig. Talán ha más körülmények közt találkozunk és én is kedvesen mosolygósan megyek hozzá, õ is normálisabb lett volna. De szerintem valahol a hasonlóan nehéz helyzetekben tûnhet ki igazából ha valaki jó orvos. Remélem sikerül olyat találnod! Üdv 21 hetes kismama
Szia! Én ott voltam gyakorlaton a szülõszobák nagyon jók és ha választott szülésznõd van az úgy védelmez téged mint egy anyatigris igy nem sikerült sok szülést megnéznem(pedig a tanulmányaimhoz kellett volna)az orvosokról sok mindent nem tudok mondani mert nem sokat láttuk õket a legtöbb dolgot a szülésznõk végezték nagyon jól. Lehet hogy én is ott fogok szülni még nem döntötem el.

A Szent Istvánban szülök 17 hetes vagyok most szólt a dokim, hogy nem vezet már le szülést. Szülésznőt már választottam de szeretnék orvost is. Ha ügyeletesnél szül valaki az jelent valami hátrányt?

Legjobb válasz: szerintem semmi hátránya nincs. Õ is ugyanolyan doki, mint akit éppen felfogadnak. Õ is valakinek a magánorvosa. Szerintem nyugodtan szüljél ügyeletesnél. A szülésznõ akit fogadtál meg úgy is melletted lesz.

szerintem semmi hátránya nincs. Õ is ugyanolyan doki, mint akit éppen felfogadnak. Õ is valakinek a magánorvosa. Szerintem nyugodtan szüljél ügyeletesnél. A szülésznõ akit fogadtál meg úgy is melletted lesz.
Nyugodtan szülj ügyeletesnél, sokan ott szülünk, és semmi baj nincs. Örülök, hogy ilyen felelõsségteljes vgy, hogy gondolsz ilyenekre ilyen fiatalon.
Pálfalvi László dr.


Szült már valaki a Szent Imre Kórházban fogadott orvos és szülésznő nélkül?

Mire számíthat az ember?

Legjobb válasz: Az unokahúgom 2x is. utoljára 2 éve és minden teljesen normális volt.

Az unokahúgom 2x is. utoljára 2 éve és minden teljesen normális volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez bíztató.
Nem, de régebben mûtöttek ott vetélés miatt, mindenki normális (egy-két nõvér kivételével). Viszont ha jót akarsz magadnak, Szánthó Józsefet messzire kerüld el, ha ott rendel még.

Van itt olyan anyuka aki 2008. 09.28-án szült a Szent István kórházban Bp-én? Hogy vagytok? Miket tud már babátok?

Legjobb válasz: nehéz így megtalálni az egynapon egy korházban született babákat. nem lehetetlen, de nekem nem jött össze. sok szerencsét.

nehéz így megtalálni az egynapon egy korházban született babákat. nem lehetetlen, de nekem nem jött össze. sok szerencsét.
ÉN 2008. 11.04. én szültem Máv kórházban. Fiúcskát : Baján
Szia! Én sem az vagyok, akit keresel. A gyermekeink között 1 nap van. Üdv!
Ha jól értelmezem a kérdést nem egy valakit keresel hanem csak pusztán érdeklõdsz, hogy kinek mit tud a babája 13 hónaposan. Az én fiam 2008.08.28-án született a Szent István kórházban :) csupán 1 hónappal hamarabb. Õ már 11 hónapos kora óta jár, már pár hete mászik fel a bútorokra(értsd, hogy a székre, ülõgarnitúrára..) ha valamit csinálok õ is részt akar venni benne(takarítás, fõzés, mosás, hajtogatás...). Sokat beszél(van amit már lehet is érteni) szeret rendezkedni a lakásban, állandóan pakol tesz-vesz. Szóval nagyon tevékeny kisfiú. Ha valamit szeretne addig mutogatja és magyarázza amíg meg nem értjük :) szóval kitartó. Hisztizik keményen ha valami nem úgy sikerül ahogy eltervezte... A Te babád miket tud?? Ja és még a hogy vagytok kérdésre :) most várjuk a tesót(14 hetes kismama vagyok) szóval már mondjuk a kisfiúnknak, hogy lesz kistestvére.:) ) És Te, hogy vagy??:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat!!!Hát igazából gondoltam, hogy nehéz igy megtalálni embereket, de azért gondoltam hátha sikerül. Az utolsó válaszolónak:Igen álltalánosságba tettem fel a kérdést, hátha valaki azért megírja mit tud a babája ennyi idõsen, ezért köszi , hogy írtál!Gratulálok a kistesóhoz is!Az én kisfiam is kb. ezeket tudja amiket leírtál, õ most próbál felmászni az ágyra, székre .Pakolászik, a szivaccsal törölgeti a csempét fürdés közben.Stb. Te megvoltál elégedve a kórházzal?Ugyanott fogsz szülni?Ha gondolod írhatsz privit is!
Szia! Én nála szültem, tavaly 12.23.-án.
Hali! Röviden: nagyon jó orvos. Csak ajánlani tudom. 15 hetes pocis

Aki már szült a Szent Istvánban milyen élményekkel tért haza?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszod, hát elég vegyes érzések keritettek most a hatalmukba. Az edán már én is gondolkodtam, hogy esetleg kérni fogom, ha már nagyon nem fogom elviselni a fáldalmakat. Viszont ha egy mód lenne rá,mi szeretnénk kérni az alapitványi szoba valamelyikét, ha üres lesz éppen, de azt mondták, hogy mindig nagy igény van rá, tehát közel sem biztos, hogy esetleg megkaphatjuk.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, hát elég vegyes érzések keritettek most a hatalmukba. Az edán már én is gondolkodtam, hogy esetleg kérni fogom, ha már nagyon nem fogom elviselni a fáldalmakat. Viszont ha egy mód lenne rá, mi szeretnénk kérni az alapitványi szoba valamelyikét, ha üres lesz éppen, de azt mondták, hogy mindig nagy igény van rá, tehát közel sem biztos, hogy esetleg megkaphatjuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod, mi is megnéztük a kórházat minden nagyon tetszett, csak ez a dolog hátráltat egy kicsit, hogy mindenki akkor jön - megy amikor kedve tartja.

Szerintetek a Szent Johanna gimi 8-as részeben feltünnek nem kívánt személyek? (pl. Arnold, Viki, vagy Cortez szülei is megmtatkoznak? ) És vajon Reni elmegy Párizsba? ÁÁ remélem eggyütt maradnak Cortezzel.

Legjobb válasz: Eddig ennyit lehet tudni a 8-asról ( ezt Laura mondta ) :Gáboron meg fogunk lepõdni, Ricsi..., Viki (???!!!), Reninek új telója lesz, Arnoldnak viszonylag nagy szerepe lesz, két kapcsolatban nagy változás lesz. Egyébként szerintem Reni eés Cortez eggyütt fognak maradni:)

Eddig ennyit lehet tudni a 8-asról ( ezt Laura mondta ) :Gáboron meg fogunk lepõdni, Ricsi..., Viki (???!!!), Reninek új telója lesz, Arnoldnak viszonylag nagy szerepe lesz, két kapcsolatban nagy változás lesz. Egyébként szerintem Reni eés Cortez eggyütt fognak maradni:)
Szerintem Viki nem fog megjelenni, csak majd megemlítik. Cortez szülei tuti fognak szerepelne, mert eleve úgy végzõdött be a 7. rész, hogy ott vannak C nagyszüleinél. Szerintem Arnold is fog, csak nem tudom, hogy hogy.:P Reni szerintem elmegy, de tartani fogja a többiekkel a kapcsolatot, és Cortezzel tuti együtt marad!!!!! Ez a mondata ébresztett rá, hogy Cortez nagyon szereti Renit: "Szerinted nem várok rád? Addig várok, ameddig akarod."
Laura a honlapján írta, hogy Viki benne lesz, és ahogy az elõttem lévõk is mondták Arnoldnak is nagya szerepe lesz. Azt is mondta, hogy az érzékenyek sírni fognak, a kevésbé érzékenyek dühösek lesznek.. (asszem így mondta, de nem tuti) szóval szerintem nem maradnak együtt :((( de remééélem hogy igen :) ) És szerintem Reni elmegy Párizsba, Cortezzel szakítanak, de barátok maradnak, és Cortez kimegy amcsiba. Ajjjj de reméélem hogy tévedek :(
Arnold és Viki biztos megjelenik majd, talán még Cortez szülei is. Szerintem pedig Arnoldnak azért lesz nagy szerepe, mert valahonnan meg fogja tudni, hogy Reni ösztöndíjat kapott Párizsba és rá akarja venni, hogy menjen oda tanulni. Valamint, szerintem Reni elmegy Párizsba, mert a szülei sem hagynák, hogy Cortez miatt lemondjon egy ilyen lehetõségrõl és ha az írói szemszöget nézzük nem hinném, hogy Laura olyanra "tanítaná" az olvasóit, hogy ilyen lehetõségeket hagyjanak ki, mert a továbbtanulás a legfontosabb. És Laura nyilatkozta, hogy a könyv végére bizonyára sokan fognak könnyezni, szóval lehet, hogy nem valami boldog vége lesz:( De amúgy lehet, hogy attól, hogy Reni elmegy Párizsba, együtt maradhatnak Cortezzel..esetleg Cortez is Párizsba megy, mert steward ott is lehet...Mondjuk ezek csak az én véleményeim, nem biztos (sõt..), hogy így fognak történni:)
Reni és Cortez tuti együtt maradnak, olyan nincs, hogy ne :D De amúgy igen, Viki is szerepelni fog egy picit Arnoldnak nagy szerepe lesz, valszeg az ösztöndíj miatt, és valszeg könnyezni fogunka végén, és nem feltétlenül amiatt, hogy vége a sorozatnak.
arnold igen cortez szülei is, reni cortezzel megy el párizsba
Viki visszatér de csak annyiban, hogy Reninek eszébe jut hogy rég nem hallottak felõle, ránéz a facebook-jára, és látja hogy Gombával jár, Cortez és Reni együtt maradnak, és együtt elköltöznek Párizsba. Arnold egy kicsit visszajön, mert meglátogatja õket amig Magyarországon van, és természetesen Cortezzel összevesznek, meg amikor már Reni Párizsban van, de Cortez nincs még ott, és Reninek honvágya van, Cortez Arnoldot "utasítja" hogy azonnal menjen át Renihez és vígasztalja meg. Cortez szülei továbbra sem örülnek annak hogy Cortez steward lesz, és Reni sem túl szimpi nekik, és egyszer Cortez szülinapján Reni náluk alszik, és pont akkor hívják a szülei és Reni veszekedik velük. Asszem ennyi
szerintem Cortez nem megy ki Amerikába...Renivel együttmaradnak Arnold tuti, hogy nagy szerepe lesz a 8-ban...mert szerintem köze van ahoz , hogy Reni ösztöndíjt kapott Viki is meg jelenik... Cortez szülei tuti benne lesznek mert ez a vita nem zárult le...!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden kedves kommentelõknek, a hasznos választ, és mégegyszer köszönöm, hogy nem hozak rosszindulatú kommeteket ide. :)
Viki nem tûnik fel a 8-as részben, de Arnold viszont igen és Reni össze is veszik vele. Cortez szülei is megjelennek. Reni elmegy Párizsba Cortez pedig vele eggyüt megy

Van itt 2009 aug-17-én a Szent Imrében szülő anyuci, és babája? Hogy vagytok? Mit csinál már a babátok? Mekkorák vagytok?

Legjobb válasz: Szia!Az én kislányom aug 13-án született igaz nem abban a kórházban,hanem Pécsett.Õ most forog oda-vissza ,csücsül és mostanában rájött arra ,hogy azt mondja ,hogy nem meg azt h mömö.Nemrég mértem 7,80 dkg és 69 cm volt.3760-nal és 50 cm.rel született

Szia!Az én kislányom aug 13-án született igaz nem abban a kórházban, hanem Pécsett.Õ most forog oda-vissza , csücsül és mostanában rájött arra , hogy azt mondja , hogy nem meg azt h mömö.Nemrég mértem 7, 80 dkg és 69 cm volt.3760-nal és 50 cm.rel született
Mi 1 hónappal fiatalabbak vagyunk, de kíváncsi vagyok a te válaszaidra?
A kérdező hozzászólása: Na hát igen...egy kicsit félek....Enyém nagyon elevenke, rug-kapál, mosolyog, "beszél, emelgeti magát, de még nem fordult meg, se hanyadtról-hasra, se vissza. Nem tudom hogy meddig elfogadható.Csak szopizik, napi 450-500 grammokat. 3450-el és 57 cm-vel született, most 6520gramm és 67 cm.
Szerintem gyakoroltasd, ha megfogod a kezét és húzod, akkor próbálkozni fog. Gondolom oldalra már tud fordulni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!