Találatok a következő kifejezésre: Születéskor, ha a baba (67 db)

Ha a baba Down-koros az mar a szuletesekor kiderul?

Aggodom magam miatt a terhessegem alatt vegeig Down koros gyerekekkel talalkoztam ahova mentem ott voltak minden ejszaka remalmok gyotortek de a lelkem melyen ereztem hogy semmi gond makk egeszseges babam lesz.Igy is lett de valahogy azota is keresem benne neha szinte elsirom magam. Pedig csogaszep egeszseges kisfiu:)Szerintetek normalis vagyok?Lehet hogy kozre jatszik hogy kulfoldon elek tavol a csaladtol segitsegem csak a ferjem aki imad minket.Vagy tul sokat vagyunk egyedul a babaval.

Legjobb válasz: Elõször is számolj le a Down-kóros rémképeiddel.A Down-kór születéskor látszik,vagy amikor a baba buksija már helyre áll,mert ugye a szülõcsatornában kicsit eldeformálódik. Ezt fejben kell lemeccselned magaddal.

Elõször is számolj le a Down-kóros rémképeiddel.A Down-kór születéskor látszik, vagy amikor a baba buksija már helyre áll, mert ugye a szülõcsatornában kicsit eldeformálódik. Ezt fejben kell lemeccselned magaddal.
Szerintem ne idegesítsd magad, a Down kór magyar megfelelõje mongoloid idiótizmus, látszik a mandula vágású szem a megszélesett orr, a nyelv kilóg általában a szájból, és ezek csak a külsõ jelei, örülj a kisfiadnak és ne legyenek negatív gondolataid!!! légy boldog!
A Dawn-kór annyira jellegzetes külsõ jegyekkel jár, hogy már születéskor is világosan látszik. Ha akkor rendben volt minden, azóta nem lett Dawn-kóros a babád, ez tuti. Valóban a fejedben kell rendberaknod a dolgokat!
A kérdező hozzászólása: Koszi, erre szamitottam:( lehet hogy kornyezetvaltozas kell, 2 het es Magyarorszagon leszek vegre a csaladdal:)
Sõt, sokszor már terhesen is látszik, ha a baba Down szindrómában szenved. Anyukám gyógypedagógus, én már sok ilyen gyereket láttam, kisbabákat is. Bár babakorban még olyan nagyon nem látszik, de nem nehéz akkor sem észrevenni a legjellegzetesebb ismertetõjeleket. Ahogy elõttem is írták, mandulavágású szem, lapos orr, elõreugró homlok. Ha a te babáddal minden rendben van, akkor nincs miért aggódni, és különben is már szóltak volna, ha valami baj lenne.
Szia.A down szindrómát 12hetes terhesen már megtudjáp állapítani mikor mész a nyakredõ vastagság vizsgálatra.
Szerintem normális vagy, és hidd el abban, hogy így érzel és õrlöd magad, nagyban közrejátszik az, hogy egyedül vagy távol a családodtól. Nekem a családom itt van mellettem mégis sokszor olyasmiken gondolkodom, olyasmiket csinálok amit nem gondoltam volna soha, hogy kijohetnek belõlem. És minden nap sírok egy sort. Aztan helyrejovok. Nem írtad mekkora a fiacskád, de gondolom még elég elején lehettek. Majd mikor kicsit jobban kialakul az életetek, biztos jobban érzed majd te is magad. Kitartást kívánok Neked és minden anyukának! Nem könnyû feladat annak lenni, de syép :-)
Én ugyanezt találtam ki a kórházban, mert azt mondták a babám nem aktív (nem sírt a fürdetésnél). Nyújtogatta a nyelvét és mandulavágású a szeme. Mellettem ott volt az egész család és a férjem. Mindenki hülyének nézett, de ezek valós félelmek voltak. Nem vagy egyedül:) Kislányom most 3 hónapos, és õ a leggyönyörûbb a földön, és makk egészséges:) Nálatok is minden oké! Puszi

Ha nem kérem a családi adókedvezményt a magzat 91 napos korától, hanem utólag igénylem vissza az adóbevalláskor, akkor kell igazolás a dokitól, hogy betöltöttem a 91. napot, vagy elég ha a baba születési idejétől számolnak vissza?

Mikor az adóbevallásomat csinálom, akkor már meg lesz a baba.

Legjobb válasz: Az igazolás mindenképpen kell, meg kell õrizni 5 évig, amíg a bevallást ellenõrizhetik. És semiképp nem lehet a születési idõtõl visszaszámolni. Ha pl. valaki megszül 7 hónaposan, akkor is csak a 91. naptól jár, nem a 31.-tõl.

Az igazolás mindenképpen kell, meg kell õrizni 5 évig, amíg a bevallást ellenõrizhetik. És semiképp nem lehet a születési idõtõl visszaszámolni. Ha pl. valaki megszül 7 hónaposan, akkor is csak a 91. naptól jár, nem a 31.-tõl.
A kérdező hozzászólása: Hú köszi az infót, akkor mindenképp kérek a dokitól igazolást.

Ha a baba megszületésekor passzív gyesen, vagy munkanélkülin vagyok milyen juttatásokra vagyok jogosult a baba születése után?

Jár-e THGY és milyen összeg?, GYED és mennyi? Tervbe van a 3. baba, én jelenleg GYED-en vagyok a 2. babával még júniusig. Munkaviszonyom tavaly megsz?nt, tehát paszív GYED-en vagyok. Nem szeretnénk túl sok id?t a gyerekek között, de az anyagiak diktálnak. Ezért kalkulálunk, hogy ha nem mennék el dolgozni a GYED után, hanem bevállalnánk a babát milyen juttatásokat és f?leg, hogy mennyit kapnánk. Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném!

Legjobb válasz: A tgyáshoz illetve gyedhez két feltételt kell együttesen teljesíteni: a szülést megelõzõ 2 évben legalább 365 nap munkaviszony illetve biztosítottként kell szülni. (a munkanélküli ellátásnak ki kell tartani legalább a szülés napjáig) A szükséges biztosított napokat nem tudod csak a munkanélküli ellátásból összeszedni, így nagy valószínûséggel csak gyesre leszel jogosult.

A tgyáshoz illetve gyedhez két feltételt kell együttesen teljesíteni: a szülést megelõzõ 2 évben legalább 365 nap munkaviszony illetve biztosítottként kell szülni. (a munkanélküli ellátásnak ki kell tartani legalább a szülés napjáig) A szükséges biztosított napokat nem tudod csak a munkanélküli ellátásból összeszedni, így nagy valószínûséggel csak gyesre leszel jogosult.


Ha a baba születése után lehető leghamarabb megigényeljük az anayságit, mikor számíthatok utalásra?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy 2 héten belül utalják majd a pénzt, azóta eltelt 3 hét és még mindig semmi. Csak az elmaradt TGYÁS-t kaptam meg. Én is kíváncsi vagyok, hogy mikor lesznek szívesek utalni. Remélem, Te nem fogsz így járni! :-) Minden jót.

Nekem azt mondták, hogy 2 héten belül utalják majd a pénzt, azóta eltelt 3 hét és még mindig semmi. Csak az elmaradt TGYÁS-t kaptam meg. Én is kíváncsi vagyok, hogy mikor lesznek szívesek utalni. Remélem, Te nem fogsz így járni! :-) Minden jót.

Ha a baba születése elõtt 28 nappal megkezdtem a Tgyást akkor is 2 éves korig jár a Gyed?

Vagy lejár 28 nappal hamarabb?

Legjobb válasz: Akkor is, ha meg volt a megfelelõ idejû munkaviszonyod hozzá. Csak elõbb kezdik folyósítani a gyedet.

Akkor is, ha meg volt a megfelelõ idejû munkaviszonyod hozzá. Csak elõbb kezdik folyósítani a gyedet.
A kérdező hozzászólása: Igen, megvan bõven! Köszönöm! ha esetleg Te értesz hozzá, megkérdezhetem, hogy ha valaki kb. 2 év munkaviszony után szül, majd szül még egyet (majd 3 év körkülönbséggel és úgy, hogy közben nem ment vissza dolgozni) akkor végig kaphatja a gyedet a második gyerek után is?
GYED akkor jár ha van folyamatos 365 biztosítási napod az elmúlt két évben és biztosítási idõ alatt szülsz, vagy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül.
GYED egy gyerek után max. 2 évig jár, ha a másik beleszületik, akkor újra megállapítják és születésnapjától számítva a második gyerek két éves koráig jár.
Ha 3 év különbséggel szül, akkor GYES-be szül bele, akkor is igényelheti a GYED-et, de más lesz az összege. A GYES és ha marad GYED az elmúlt 180 napban, abból számítják ki, pontosabban annak lesz a 70%-a.
A kérdező hozzászólása: Én 3 év különbséggel szültem de ugyanazt a gyedet kaptam. Nem gyesbe szültem hanem táppénzbe. :)
A kérdező hozzászólása: De köszi a válaszokat! Az utolsó kérdésemet nem magam miatt tettem fel, én már túl vagyok ezen.
2013-ban változott a GYED számítás, ezért más az összeg is, mint ahogy régebben volt. 2014-tõl pedig megint más, mert behozták a GYED-extrát. A GYED a gyerek 2-ik születésnapján "jár le", függetlenül attól, hogy mikor kezdted a TGYÁS-t. Ikerek esetén +1 év a GYED (ez újítás 2014-tõl.)

Hogy barátkoztatok meg az anyossal, ha a baba születése elött sem volt tul jo a viszonyotok? Most hogy unoka van sürübben jön, hogy birjátok?

Legjobb válasz: Nekem sosem volt vele túl jó viszonyom, amikor megszületett a kisfiam, akkor volt kétszer háromszor megnézni, mi kéthente el szoktuk vinni és ennyi.

Nekem sosem volt vele túl jó viszonyom, amikor megszületett a kisfiam, akkor volt kétszer háromszor megnézni, mi kéthente el szoktuk vinni és ennyi.
sehogy....teljesen ki vagyok tõle.....amikor puszilgatja el tudnám venni tõle..... olyan utálatos..mindenért kötöszködik hogy minek ennyi játék a gyereknek stb..... sajnos hetente kétszer találkozunk még így is..de sok gondot okoz a házasságunkban...kitartást Neked!!!!!
Nem barátkoztunk meg. Csendben tûrök. Eljön, megnézi, agyonszeretgeti, én magamban õrjöngök, aztán elmegy. Én meg azt gondolom, h "fúú, ezt is túléltük!", és reménykedek, nem jön túl hamar megint. :)
Mi sem barátkoztunk meg. Már 7 éve vagyok együtt a férjemmel, van már egy 5 éves lányunk és nyáron fog megszületni a második gyerekünk. Szóval anyósom ennyi idõ alatt sem tudott megbarátkozni a gondolattal, hogy a fia engem választott. A mai napig utáll, mondjuk ez kölcsönös. Mindig mindenbe beleszól, szerinte az soha nem jó ahogy én csinálom. A legtöbb esetben tûrök, de volt már hogy elküldtem melegebb éghajlatra.
Nehéz, nagyon nehéz, de ahogy az elöttem szólók írták én is türök!A férjem átviszi hozzá a babát, én pedig látni se bírom, ahogy puszilgatja!!Igazán, nagy erõpróba számomra, nagy önuralom kell hozzá!Tudván, hogy mit mond rólam a hátammögött, és hogy hogy bájolog ha ott vagyok!ennél még az is jobb lenne ha megmondaná a szemembe amit gondol. Nem vagy egyedül ezzel a problémával!

Ha a baba születéséig van meg a bedolgozott 1 évem, de közben elmegyek táppenzre, az beleszamít? Vagy akkor nem legy gyedem?

Legjobb válasz: A táppénzen töltött idõszak is munkaviszonynak számít. Ha a szülés idõpontjában meglesz a 2 év alatt 365 biztosított napod és a szülés idõpontjában is lesz munkahelyed (tehát mondjuk nem szûnik meg vagy mondsz fel) akkor jogosult leszel tgyásra és gyedre is.

A táppénzen töltött idõszak is munkaviszonynak számít. Ha a szülés idõpontjában meglesz a 2 év alatt 365 biztosított napod és a szülés idõpontjában is lesz munkahelyed (tehát mondjuk nem szûnik meg vagy mondsz fel) akkor jogosult leszel tgyásra és gyedre is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor megnyugodtam!
Szia! De ha nincs meg a két év biztosítási jogviszonyod, akkor nem kapod a gyermek két éves koráig, csak addig amennyi bizt. jogviszonyod volt. Ha csak egy év, akkor egy évig kapsz gyedet. Én is babát várok, a védõnõmtõl kapott várandós könyv 85. oldalán jobbra felül van, ha esetleg te is kaptál ott is meg tudod nézni. Ez most nem rég óta van.
A kérdező hozzászólása: Én semmit nem kapok a védõnõmtõl. Még felvilàgosìtàst sem. A biztosítási jogviszony alatt a bejelentett munkahelyet érted? Ha igen, az nekem egy év lesz mire születik a baba.
Akkor csak egy évig fogod kapni a gyedet! A tegyás lejárta után.Biztosítási jogviszony amit után az elõírt kötelezõ járulékok be lettek fizetve pl: munkavégzére irányuló jogviszonyok (munkaviszony, közalkalmazotti jogviszony, köztisztviselõi jogv, hivatásos jogv., ide tartozik a táppénz, betegszabadság is), munkanélküli járadékos idõszak, és ha az elmúlt két évben tanultál közép vagy felsõ fokon több mint egy évig, abból is 180 nap. Jogosult leszel gyedre, de nem fogod a gyermek két éves koráig kapni!

Külföldi munkaviszonyra jár-e magyar GYED ha a baba születése után hazaköltözünk?

Legjobb válasz: En ugy tudom beleszamit a külföldi munkaviszony (idöben), tehat kapsz utana gyedet, de a minimalbar utan szamoljak ki a gyededet, nem az utan az összeg utan, amit kint kerestel, legalabb is nekem ezt mondtak, mikor megerdeklödtem.

En ugy tudom beleszamit a külföldi munkaviszony (idöben), tehat kapsz utana gyedet, de a minimalbar utan szamoljak ki a gyededet, nem az utan az összeg utan, amit kint kerestel, legalabb is nekem ezt mondtak, mikor megerdeklödtem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és az OEP-nél kell igényelni, vagy a Magyar Államkincstárnál ebben az esetben?
Sajnos ezt nem tudom.

Ha a baba szellemileg sérült az kiderül a születésekor?

Vagy mikorra derül ki?

Legjobb válasz: 10 éves fiam súlyosan értelmi és mozgássérült egy anyagcserebetegség miatt. 3 hónapos korában derült ki amikor elmaradt a mozgásfejlõdése.a korházból úgy adták ki hogy egészséges.10 es volt az apgar értéke is.szerintem ez függ a betegségtõl hogy kiderül e.de ha már volt a családban beteg érdemes genetikai tanácsadásra menni.nálunk is csináltak vizsgálatot a második babánál és õ szerencsére egészséges,mostmár 7,5 hónapos.jó egészséget.G

10 éves fiam súlyosan értelmi és mozgássérült egy anyagcserebetegség miatt. 3 hónapos korában derült ki amikor elmaradt a mozgásfejlõdése.a korházból úgy adták ki hogy egészséges.10 es volt az apgar értéke is.szerintem ez függ a betegségtõl hogy kiderül e.de ha már volt a családban beteg érdemes genetikai tanácsadásra menni.nálunk is csináltak vizsgálatot a második babánál és õ szerencsére egészséges, mostmár 7, 5 hónapos.jó egészséget.G
küldtem neked válasz e-mailt.nem tudom megkaptad e.
Vannak bizonyos jelei, a csecsemõreflexek például nem úgy mûködnek, ahogy kellene. Szerintem a szülésnél csak akkor derül ki, ha nagyobb baj van, egyébként inkább pár hetes korára vehetõ észre, ha valami nincs rendben.
a 2. válaszolótól kérdezném, akinek sajnos beteg a gyermeke: én úgy tudom, hogy születésnél vizsgálnak TSH- értéket, ami az anyagcsere zavarok kimutatására szolgál. Rendben volt minden? Ránézésre is minden rendben volt 3 hónapos koráig? Nem látszott semmi?
második vagyok.minden teljesen rendben volt.ránézésre is szép egészséges babának látszott.3250g született 48cm. sajnos az a baj hogy nem minden anyagcserebetegséget vizsgálnak, és igy a miénk nem tartozik a leggyakrabban elõfordulók közé ezért nem szûrik.miért tetted fel ezt a kérdést?van valami probléma a terhességeddel vagy csak ok nélkül aggódsz?

Ha a baba születése után 2 hóval visszamegyek dolgozni és apa marad itthon és később kiderül, hogy ez így mégsem működik, akkor én a munkahelyemről visszajöhetek gyedre?

Legjobb válasz: Biztosan fontos számodra a munkahelyed és igen utána te igényelheted tovább, de az én véleményem az hogy legalább még pár hónapot maradj otthon a picivel. Rád van a nagyobb szüksége.

Biztosan fontos számodra a munkahelyed és igen utána te igényelheted tovább, de az én véleményem az hogy legalább még pár hónapot maradj otthon a picivel. Rád van a nagyobb szüksége.
Persze, három évig védve vagy, sõt, még utána fél évig foglalkoztatniuk kell legalább. De én is azt mondom, hogy rögtön szülés után nem igazán lehet visszamenni dolgozni. Nézd meg, nyugaton is legalább 3 hónapot maradnak. Annyit szerintem te is maradj, vagy még inkább fél évet, amíg nap közben is szoptatod.
A GYES lejárta után még 30 napig nem rúghatnak ki hivatalosan.
Ja, bocsánat, akkor 30 nap, nem fél év :) ezt kicsit benéztem:)
Én úgy tudom, hogy a szülési szabit (ami fél év) csak az anyuka veheti ki. Az apuka csak ezután a gyedre mehet. És utána a gyesen akár a nagymama is vigyázhat rá.
A kérdező hozzászólása: És ha visszamegyek gyedre, utána igaz az hogy a gyes lejártáig nem rúghatnak ki?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!