Találatok a következő kifejezésre: Szüleim hallani akarnak az (3 db)

Szüleim hallani sem akarnak az unokáról. Mit tegyek?

terhes vagyok és nagyon boldog!!a párom édesanyukéja is nagyon örül ugy ahogy a testvérei!de az én szüleimnek egyszer?en nem lehet elmondani mert nem akarnak hallani az unokárol!21 éves vagyyok, de minden megvan a picihez! mit tegyek? hogy mondjam el nekik??nagyon félek!

Legjobb válasz: boldognak kéne lennem, de nem megy..állando az idegeskedés...és ezt a pocim is érzi:(

A kérdező hozzászólása: boldognak kéne lennem, de nem megy..állando az idegeskedés...és ezt a pocim is érzi:(
szia! gratulálok a babádhoz, bárcsak már mi is itt tartanánk, mert már nagyon szeretnénk picikét. Azt tanácsolom, hogy nyugodj meg, fõleg, ha a baba is érzi, hogy tiszta ideg vagy az nem jó neki. A szüleidnek meg mond el, hogy Te most nem idegeskedhetsz, és ne is idegesítsenek, Te babát vársz, õk nagyszülõk lesznek, és igen is hogy örüljenek neki. És ne õk döntsék el, ha te úgy érzed, hgy itt volt az ideje, hogy õk akarnak e nagy szülõk lenni vagy sem. Legyetek boldogok, és azt gondolom, hogy a szüleid véleménye is megváltozik, ha az unokájukat már a karjukban tarthatják!
Szia Igen ez nagyon nehez szitu neked. De miert nem akarjak a babat?Nem vagytok egyutt a paroddal regota, vagy egyszeruen nem tetszik a szuleidnek a parod?Vmi kell, h legyen, hiszen nem vagy nagyon fiatal. Amugy ha tenyleg ugy van, h megvan minden a babahoz es nem kell majd "anyagi"tamogatasert a szuleitekhez menni akkor ne foglalkozz senkinek a velemenyevel, csak hallgass magadra es a parodra. Es ne idegeskedj, mert avval nagyon artasz a babadnak, tudom nem konnyu, de allj oda a szuleid ele es most meg, h ez van, torodjenek bele es tamogassan teged lelkileg. Boldog babavarast 10 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a szüleim diplomát akarnak, jo munkahelyet..szoval elõször gondolom ezt szeretnék nekem és nem babát!:(köszönöm a sok bátoritást!nagyon jol esik!:) rem menni fog és sikerül végre tullennem ezen..én lennék a legboldogabb ha támogatnának.
Egyszerüen állj ki eléjük és mondd meg, hogy jön az unoka és kész! Legalább túl leszel rajta! Ha akkor haragosak is, nem baj, majd szépen átgondolják és átértékelik a dolgokat. Majd megbarátkoznak a gondolattal, hogy nagyszülõ lesz belõlük. 21 éves vagy, egy felnõtt nõ, aki boldog és gyeremeket vár. A te életed, a te döntésed. Õk már nem szólhatnak bele az életedbe, nem náluk laksz gondolom, de mindegy is különben hogy hol. Egy idõ után, mégha nehezen is, de szépen el fogják fogadni a dolgok jelenlegi állását! Nagyon-nagyon jó egészséget kívánok nektek, boldog babavárást. Zökkenõmentes terhességet, könnyû szülést és a legfontosabbat:EGÉSZSÉGET!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM!!!! olyan jo h ilyen rendesek vagytok!!és sokat segitetek!
Mondd el nekik, hogy te nagyon boldog vagy hogy megadatott neked az anyaság öröme. Te tudod, hogy sok nõ van aki évekig szeretne és mégsem sikerül neki. Neked pedig már a szíved alatt a csoda. A diploma sem biztosíték a jó munkahelyre. rengeteg diplomás kuksol otthon, mert abból pont túlkínálat van (pl. pedagógusok). No meg te még olyan fiatal vagy! Ha a baba kicsit nagyobb lesz és benned még lesz igény a tanulásra, bármikor nekivághatsz egy diplomának vagy új szakmának. sajnos most úgy is errõl szól a világ, "papírgyûjtés" van. Apáink idejében valaki megtanult egy szakmát és azzal mehetett nyugdíjba. Most meg átképzés, tanfolyam, mittudomén, és még akkor is lehetsz évekig munkanélküli :S
Szia! Én 23 hetes terhes vagyok. Október elején derült ki, hogy terhes vagyok! Még csak 21 éves vagyok. Ez a baba nem volt tervezett.Komoly kapcsolatban élek már 3 éve az esküvõ csak nyáron lett volna de így megtartotuk 2007.december 8.-án. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok én apumtól tartottam a legjobban. Gondoltam nem fog neki örülni vagy ilyesemi. De nem így történt. Nagyon rendesek voltak a szüleim ugyanis elmentünk nõgyógyászhoz ahova õk is elkísértek és természetesen a párom is. És a mikor biztosra tudtam hogy baba lesz és ott a helyszínen közöltem velük! Örült mindenki, de legjobban apum örült hogy unokája lesz! Aki nem tud örülni egy unokához az egy "szívtelen" ember! Bocsi a kifejezésért! Ne foglalkozz senkivel csak magaddal. Ha te és a párod örül akkor az a lényeg! Na szia!
SZIA! SZERETNÉK NEKED SEGÍTENI A SAJÁT TÖRTÉNETEMMEL! ANYI AZ EGÉSZ HOGY ÉN MÁR 28 A PÁROM 30ÉVES A NAGYSZÜLEIVEL LAKUNK EGY UDVARBAN MINDIG AZT MONDTÁK NEKÜNK NEM LEHET GYEREKÜNK AMÍG ÕK ÉLNEK HALLANI S AKARTAK RÓLA.MI MEG NEM HAGYTUK MAGUNKAT PEDIG ÖNÁLLÓ KERESETTEL RENDELKEZÜNK MIN A KETTEN RENDESEN DOLGOZUNK A LÉNYEG HOGY TAVALY BELEFOGTUNK A LOMBIK PROGRAMBA AMI ELSÖRE SIKERÜLT SZERENCSÉNKRE SZERINTEM MÉG EKKOR IS INKÁB AZT MONDTÁK HOGY UGYSEM FOG SIKERÜLNI .GONDOLHATOD.MOST MEG A SZÜLÉS ELÖTT ÁLLOK A 36.HÉTEN IKREKKEL EGYBÕL ALIG VÁRJÁK HOGY MÁR MEGLEGYENEK MONDHATNÁM AZT IS A MAGUK MÓDJÁN KÉNYEZTETNEK SEGÍTENEK.SZERINTEM ÁLLJ A SZÜLEID ELÉ ÉS ÁLL KI MAGATOKÉRT DE A PÁROD IS ÁLLJON MELLÉD!SOK SIKERT!

Normális az, hogy 19 éves vagyok, 9 hónapja vagyok együtt a barátommal, és a szüleim egyszerűen hallani sem akarnak arról, hogy együtt aludjunk?

Persze tudom, hogy ez nem olyan dolog, amit pár hónap után illik felhozni, de még csak a hetekben kezdtem emlegetni a dolgot, és egyszer?en nem tudják elfogadni, hogy már nem vagyok kislány, és kezdek kiakadni...

Legjobb válasz: Jár a fiú hozzátok? Az kellene, hogy a szülõk megkedveljék. Amúgy szerintem 18 fölött már lehetne engedni, utána nekem se akadtak fenn ilyesmin (persze tartós kapcsolat esetén)

Jár a fiú hozzátok? Az kellene, hogy a szülõk megkedveljék. Amúgy szerintem 18 fölött már lehetne engedni, utána nekem se akadtak fenn ilyesmin (persze tartós kapcsolat esetén)
Kérdés, hogy magával a fiúval van-e gondjuk, vagy azzal, hogy testi kapcsolat legyen-e közöttetek, vagy ez ott történjen-e nálatok?
Én 21 éves vagyok. 3 éve van barátom, õ nem aludhat nálunk illetve én se náluk. A szülõk folyton azt hajtogatják, hogy az õ házukba nem fogunk együtt aludni, majd ha lesz külön lakásunk akkor annyit alszunk együtt amennyit akarunk... Addig viszont felejtsük el..
Semmi kozuk a maganeletedhez. Allj ki magadert, mar tudsz sajat donteseket hozni. 9 honap nem olyan keves ido, nem szolhatnak bele mindenbe. Mi az, hogy apukad feltekeny? Mindenben ilyenek vagy csak ebben az egyben? Biztos tudnal veluk ertelmesen kommunikalni, elmagyarazni, hogy nem normalis amit muvelnek, el kell engedjenek.
Ha a barátodnál aludnátok együtt, nem engednének el, vagy mi? Már ne is haragudj, de 19 évesen én a képükbe röhögnék.
Már nem azért, de nagy korú vagy, tulajdonképpen semmi közük hozzá, hogy kivel bújsz ágyba.
hát ez gáz, és nem csodálnám ha emiatt egyszercsak megelégelne téged. a volt bnõm szülei ugyanezt csinálták, sõt náluk kb úgy kellett viselkednünk, mint 2 idegen embernek. nagyrészt emiatt dobtam ki
* majd saját lakásotokban alszotok együtt annyit, amennyit akartok Ezt én írtam. A lakás vásárlásban nem hiszem, hogy a segítségünkre lesznek. Ráadásul nálunk nem lenne tömeg a fürdõben se, hiszen kertes házban élünk, a szüleim az alsó szinten, én és a testvérem a tetõtérben külön szobában vagyunk... Szóval nekünk fönt van külön fürdõ, nappali, konyha, wc és a 2 szoba. Nos, nálunk még így se lehet szó róla.
mondd meg nekik, hogy már szexeltetek, mert azt bárhol lehet, hegytetõn, játszótéren éjszaka, kocsiban, mittudomén... de azért jó lenne ágyban is, meg együtt aludni is haha
00.48 vagyok - én csak annyit tudok, hogy Anyukám az 1, 5 szobás (egymás melletti szobás!) kis panelunkban is megengedte, megengedi. (18 éves korom óta 3 tartós kapcsolatról volt szó.) Sõt, 77 éves Mamám is tud róla, és ha nem is kommentálja, de nem tiltakozik. Vannak ilyen emberek is, meg olyanok is...
Szóval a fürdõszoba, helyhiány stb. nem kifogás. "Majd a saját lakásotokban" szerintem akkor jogos, ha valóban saját lakáshoz segítenek jutni. "Ne lássák, mikor szexeltek" - ezt ki kéne javítani "ne lássuk"-ra :P Másokat nem érdekel.
"szerintem akkor jogos, ha valóban saját lakáshoz segítenek jutni." Ezzel nem lesz probléma, támogatni fognak. "ezt ki kéne javítani "ne lássuk"-ra :P Másokat nem érdekel." Sajnos de, egy undorítóan pletykás, rosszindulatú faluban élünk, ahol még 4 év után is téma volt hogy együtt vagyunk. A fürdõszobai tumultussal kapcsolatban pedig, egy helyiségben van a wc és a fürdõszoba, és még úgyis nagyon sokszor van vita belõle, ha nincs itt senki más. Szóval valahol megértem õket. 25/L
Hm mondjuk faluban tényleg más lehet.
mi is kis lakásban éltünk anyummal, mégsem ágált ellene, hogy 17-18 éves koromban ott aludjon a barátom. ismerte a srácot, kedvelte, elfértünk. ha nagyon jófej akart lenni, akkor átment aznap este, a és párjánál aludt õ is. furcsa, nálunk ebbõl sosem volt probléma. sõt, egyszer látta rajtam, h ki vagyok borulva, mer egy idióta nagyon megbántott. mondta, h nyugodtan menjek át a barátomhoz aludni, majd õ megvígasztal :D szerintem ennyi idõsen a tiltás inkább ellenszenvet ébreszt a szülõ iránt a gyerekben. mert mondjuk más eset az, hogy 15 évesen nem engedi koncertre vagy bulizni. akkor még haragos a gyerek, de pár év múlva rájön, h ennek oka volt, és talán még hálás is lesz a szülõnek. de könyörgöm, 18 éves korban nem olyan nagy bûn, és nem jár semmilyen veszéllyel az, ha valaki a párjánál alszik.
Én 25 éves vagyok, és sajnos még mindig a szüleimmel élek. Már majdnem 5 éve vagyunk együtt a barátommal, és nem engedik meg, hogy nálunk aludjon. Én mondjuk mehetnék hozzájuk, mert leláncolni ugye nem tudnak, de nem vagyok jóban a családjával, meghát elég gáz lenne úgy hogy õ nem jöhet ide. Nálunk is inkább az apámon múlik, de ez nem féltékenység, hanem prûdség, vagy nem is tudom. Az érvei hasonlóak mint amiket már írtak: - nem akarnak átjáróházat és tolongást a fürdõszobában - majd ha lesz saját lakásom, abban azzal alszom együtt akivel akarok - nem kell az egész falunak tudni mikor szexelünk -.- Végülis engem nem érdekel különösebben, így is jól megvagyunk, abban meg igazuk van hogy az õ házuk, úgyhogy nem hiszem hogy jogos lenne emiatt feleselni.
nekem sem "engedték" soha. De nem is kérdeztem. Számomra tiszta volt, hogy míg gimis vagyok, nincs keresnivalóm a párom ágyában. Aztán elvégeztük a gimit, egyetemisták lettünk, mindketten albérletben lakunk, senkinek nem fáj semmi. Habár mikor elõször mentem a páromhoz hétvégére (150km re lakik tõlem) akkor anyukám nagyot nyelt...azóta megemésztette:) Az az igazság a pároméknál még én sem aludtam soha úgy, hogy a szülei otthon voltak és õ se nálunk (mondjuk egyikünknek sincs saját szobája és mindkettõnknek van testvére...) Ez engem ebben a felállásban nem is zavar. A másik meg az, hogy a szülõk úgy élnek a saját házukban ahogy akarnak, nekem nincs jogom feltúrni az intim szférájukat, ha õk így éreznek. Én sem szeretnék egy átjáróházat csinálni a házamból pár év múlva.... Szóval ha nagyon nem hajlanak akkor az együtt alvással várnotok kell, vagy pedig tényleg nem egyszerû dolog de költözni és dolgozni. Viszont, ha a párodéknál adott a lehetõség, akkor bejelented, hogy "anyu, apu ma Petinél alszom. " téma lezárva nem kérdezel, nem kérezkedsz mész, megtiltani nagyon nem tudják. (mi évekig nem aludtunk egymásnál, mégis kibírta a kapcsolatunk 21-L 21-F)
anyu, apu, ma este a Pistinél alszom, felnõtt ember vagyok, a magánéletemben hadd döntsem már el, h mit szeretnék. tényleg furák az õseid, ennyi idõsen ebbe azért már ne szóljanak bele sztem...
mér lenne szûz? attól még, hogy nem alhatnak együtt még csinálhatták :D
És ezek szerint szûzen fogsz meghalni, mert õk nem engedik?
Ha megprobalsz veluk kompromisszumot kotni es nem hajlandoak egy fikarcnyit sem engedni akkor vagy megszoksz vagy megszoksz. Bocs nincs ekezetem, de tudod mire gondolok.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából vannak furcsa dolgai anyukámnak, apukámon lepõdtem meg most nagyon, hogy fõleg õ ellenzi a dolgot, mert õ sokkal engedékenyebb, és tudom, hogy csupán ez áll a dolog mögött, hogy féltékeny.
Nem olyan egyszerû a "képükbe röhögni", ha az illetõ otthon lakik és ezt leszámítva jó a kapcsolat az õsökkel. Nekem sem engedték meg, és azt sem, hogy a barátomnál aludjak (aki azóta a férjem), holott én is elmúltam már 18.
A kérdező hozzászólása: Csak ha összepakolnám a cuccom, és elfutnék vele itthonról, de ahhoz a botrányhoz nekem nincs kedvem, ami utána jönne.. ennél több eszem van:/
A kérdező hozzászólása: Jár hozzánk gyakran, és szeretik is nagyon, anyukám is sokszor megmondta, hogy semmi baja vele, ami nála tényleg nagy szó... úgyhogy itt egyedül a féltékenység játszik közre náluk, fõleg apukámnál..
nem, ez egyáltalán nem normális..én az ilyen hülye begyepesedett elveik miatt megcsömörölnék anyáméktól, de szerencsére nem ilyenek..szerintem ha van lehetõséged rá, sürgõsen keress munkát és költözz el otthonról..mert ha még abba is bele akarnak szólni, hogy hogy meg mikor szexelj, akkor minden másba is bele fognak..és az biztos nem hiányzik neked.

Meleg kérdés! Egy fiú, ha betölti a 18-at, odaköltözhet a 26 éves barátjához attól függetlenül, hogy a szülei (főleg az apja) nem engedik és hallani sem akarnak a homoszexualitásról?

Apám meg akarja tiltani, hogy akárhová is elmenjek (szerintem ez a személyi szabadság korlátozása), azt mondja, hogy nem leszek meleg és punktum. A barátomat próbálja eltiltani t?lem. Azért titokban néha találkozunk, és felajánlotta, hogy költözzek hozzá. Nagyon azt tervezem, hogy titokban összecsomagolok és átcuccolok a barátomhoz. Csak az a baj, hogy apám tudja, hol lakik és tutira odajönne balhézni. Mit csináljak most???

Legjobb válasz: Ha betöltötted a 18-at, akkor attól kezdve nagykorú vagy, és ott laksz, ahol akarsz. Ha apádnak nem tetszik, és balhézik, akkor kihivhatod a rendörséget és megbüntetik. Viszont ha elköltözöl, akkor attól kezdve nem köteles neked semmit fizetni, sem eltartani, sem taníttatni. Ha van elég jövedelmed ahhoz, hogy megélj belöle, akkor költözhetesz, ha nincs, akkor nincs értelme.

Ha betöltötted a 18-at, akkor attól kezdve nagykorú vagy, és ott laksz, ahol akarsz. Ha apádnak nem tetszik, és balhézik, akkor kihivhatod a rendörséget és megbüntetik. Viszont ha elköltözöl, akkor attól kezdve nem köteles neked semmit fizetni, sem eltartani, sem taníttatni. Ha van elég jövedelmed ahhoz, hogy megélj belöle, akkor költözhetesz, ha nincs, akkor nincs értelme.
ha igazán szeret, kitart melletted a nehézségek ellenére is. költözz hozzá, de igyekezz azért saját egzisztenciát is kialakítani, ne alapozz mindent az õ jóindulatára és pénzére. elsõ komoly barátod?
Az összeköltözés oké, de az is csak akkor, ha te is dolgozol. De ezzel nagyon vigyázz, hogy eltart, és még a sulidat is fizeti. Mióta ismered?
igen, felnõtt vagy, jogod van oda költözni ahová csak szeretnél Viszont ezt a barátod általi eltartást azért gondold át. Késõbb még visszafelé sülhet el a dolog, pl.: már egyetemre jársz és szakítotok, és esetleg apud már látni se akar, nem lesz hol laknod, nem lesz munkád, és a sulira se lesz pénzed, ez azért veszélyes dolog. Szerintem elõször a szülõket kéne puhítgatni. Esetleg a barátod szülei megpróbálhatnának beszélni velük vagy valami.
Attól, hogy betöltöd a 18-at, semmi sem változik.Egy fedél alatt éltek, nincs önálló kereseted, szóval hiába jössz az személyi szabadság korlátozása dologgal, szerinted mit tehet ez ellen bárki is? Sajnos szomorú dolog, hogy nem fogad el Téged olyannak, amilyen vagy. De nyilván valamennyire az õ részét is meg lehet érteni... lázadozással nem fogsz elérni nála semmit, csak jobban elmérgesíted a helyzeted. Úgyhogy azt tanácsolom, ezzel a költözés-dologgal, ameddig lehet, várj. Próbálj meg segítséget kérni rokonoktól...õ az édesapád, akárhonnan nézzük. Nem vagy önálló, az õ házában élsz, innentõl hiába "ugrálsz", sajnos magad alatt vágod a fát vele. Szerintem várj... találkozz titokban a kedveseddel, keress munkát, amibõl eltarthatod magad, és csak utána költözz. Legyél türelmes, bármennyire is nehéz a helyzet.A barátod biztos támogat mindenben.De ne harcolj, azzal magadnak ártasz csak...és ne tekints ellenségként az édesapádra, bármennyire is rossz most nálatok a helyzet. Édesanyáddal mi van?
Jajj de kis édes vagy:) ) Ha úgy érzel akkor menj el a pasidhoz:) Látni, hogy nagyon szereted akkor na habozz, élvezd ki az életet. Még ha most meg is romlik a kapcsolatod a szüleiddel még késõbb javulhat. Jah és ne hallgass arra aki azt mondta, hogy kitartott vagy:) ) Hisz szeret az pedig, hogy vele élsz neki csak jó.És ahogy írtad késõbb dolgozni fogsz. Utóirat:Én a helyedben tuti a pasimhoz költöznék:) ) Na jó azért most bevillant, hogy mi lene ha ugye összeköltöztök és veszekedtek és szétmentek:S Utána kínos lenne visszaköltözni a szüleidhez, vagy akár még együtt laknála barátoddal. Nah mindegy ez csak úgy eszembe jutott remélem nem lesz ilyen! Sok sikert!
Szerintem meny nincs sok értelme hogy terrorizálva legyél otthon és beleõrülj esetleg próbáld meg még egyszer meggyõzni a szüleidet hogy fogadjanak el téged meg a párodat ha nem sikerül akkor meg nem is szeretnek igazán Ha elköltözöl akkor viszont keres minél elõbb munkát ha esetleg szakítanátok legyen mibõl kezdeni valamit Remélem hasznos volt a válaszom :/
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenkinek hasznos volt a válasza, zöld kézre klikkeltem mindenkinél! :) Egyébként eldöntöttem: ma éjjel még összeszedem a fontosabb cuccaimat, holnap délelõtt pedig pakolok barátomhoz. Felhívtam és közöltem ezt vele, örült neki. Segít majd õ is pakolni. :) Apáméknak nem szólók róla, úgyis csak veszekdés és "b...zás" lenne belõle... Ahogy most vannak a dolgok, nagyon szeretjük egymást a barátommal, remélem ez mindig így marad.
Legyetek boldogok :)
Én sem javaslom a költözést. Ha nem lesz olyan hosszú életû ez a párkapcsolat akkor mit csinálsz? Hol fogsz lakni? Inkább valamilyen módon közeledned kellene a szüleidhez, segíteni nekik megérteni a helyzetedet. Ha ez nem megy semmiképp, akkor se költözz ennyi idõsen sehova, ha nincs megfelelõ munkád, hogy eltartsd magad.
Én meg belegondoltam és szerintem nincs olyan gonosz pasi aki kidobná a volt pasiját az utcára.Szerintem ha szakítanátok is biztos ott maradhatnál amíg nem lesz elég pénzed egy lakásra...vagy megdob egy kis pénzzel.Ha meg mégsem akkor visszamennél a szüleidhez.(Persze rohadt kényelmetlen lenne visszakönyörögnöd magad)De nincs olyan szülõ aki pénztelenül sorsára hagyná a gyerekét. Vagy ha mégis még van két, igaz borzasztó kényelmetlen, lehetõség. Biztos van valami állami cucc, árvaház vagy munkát adnak.Nem engedhetik, hogy éhen haljon egy fiatal fiú. A másik lehetõség ha a teste d árulod. Vagy pedig keresel vkit akinél lakhatsz és õ cserébe dug.Kitudja még bele is szeretnél... Nah azért ezekre a lehetõségekre ne keljen szorulnod én azt kívanom neked. Még annyit (de nekem eddig úgy esett le h te nem vagy ilyen) ha már nem vagy szerelmes belé akkor mond meg neki.
Igazad van
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, már a páromnál lakom és nagyon szeretjük egymást! :)
Jólvan drága:) És a szüleid elmentek a házához?Vagy kerestek téged?Felhívtak mobilon?
"Biztos van valami állami cucc, árvaház vagy munkát adnak.Nem engedhetik, hogy éhen haljon egy fiatal fiú. " Te mégis hol élsz? 18 évesen felnõtt ember, ez a rendszer pedig már nem a szocializmus, mindenkinek gondoskodnia kell magáról, az állam nem fog segíteni.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére szüleim nem jöttek ide, apám telefonon közölte, hogy õ innentõl nem kíváncsi rám, akkor sem fog megismerni, ha szembejövök vele az utcán. De mostmár nem érdekel, ez legyen az õ baja...
A kérdező hozzászólása: Nem ugyanabban a városban lakom, ahová egyetemre készülök, kb. 30 km-re onnan, szóval be tudok járni. De párom azt is mondta, hogy az egyik kocsijával nyugodtan eljárhatok minden nap suliba. Itthon ma is nagyon feszült a hangulat, szüleim azt hiszik, hogy a párom "fertõzött meg" a melegséggel. Egyre inkább úgy érzem, el kell innen mennem. :(
Böngészési elõzmények: Azon kívül, hogy bármikor törölheted az elmúlt 1-2-4 óra elõzményeit, a legtöbb böngészõben van privát böngészésre is lehetõség, pl. Firefoxban Eszközök->Privát böngészés indítása, ha ott böngészel nem is jegyzi meg az elõzményeket. Eltartott nyilván azon idõszakban leszel, amíg még nincs munkád, de éppen ez a kockázat, mivel ha mégsem alakulnak úgy a dolgok, akkor elég nagy szívás lesz visszakönyörögni magad. Egyébként egy városban élsz te és a barátod, egyetemre is ugyanabba a városba készülsz, ahol most laksz?
A kérdező hozzászólása: Anyu nem mer apámnak ellent mondani, de szerintem nem is akar, õ sem nagyon fogadja el, hogy én más vagyok. Amúgy pénzügyileg szerintem rendben lennénk, mivel barátomnak nincsenek anyagi gondjai, sõt, õ bíztat, hogy jövõre jelentkezzek egyetemre, tudja finanszírozni.
A kérdező hozzászólása: Tavaly nyár óta vagyunk együtt. Az õ szüleit is ismerem, tök normálisak, nem csinálnak gondot belõle, hogy meleg a fiuk.
A kérdező hozzászólása: 22:31! Az elõtted lévõ egy korábbi válaszra reagált, amit töröltek, mivel az oldal moderálási alapelveibe ütközött. 22:34! Nem "homokos", hanem meleg vagy homoszexuális. Köszi! Egyébként ha esetleg párommal lesz gyerekünk (örökbefogadott), nem fog zavarni egyáltalán, ha esetleg õ is meleg. Tudod, belénk legalább szorult annyi tolerancia, hogy nem gyûlölködünk olyanért, amelyrõl valaki nem tehet és nem árt vele senkinek.
Nem értem miért gyûlölködés az, ha megkérdezem, hogy mit szólnál ahhoz, hogy a gyereked is olyan lenne mint te.
A kérdező hozzászólása: 22:46! Ez épp nem gyûlölködés, viszont abban a válaszodban, amit kimoderáltak volt némi rosszindulat, valljuk be õszintén. Egyébként megválaszoltam a kérdésed, ha a gyerekem is meleg lenne, gond nélkül elfogadnám, nem keseríteném meg úgy az életét, mint az enyémet az apám. A kérdésemre is jöhetne még néhány válasz, mert nem igazán tudom, hogy mit tegyek. Félek attól is, hogy barátom elhagy, ha sokáig húzom az idõt, mivel csak titokban találkozhatunk jelenleg. De ha elhagy, azt én nem élem túl, komolyan mondom. :(((
ne legyél kitartott. egyenlõ félként lépj be egy ilyen összeköltözésbe, akkor is ha nyunyó vagy.
Ahogy olvastam a barátjának jó állása van. Na most ha 18 évesen neki áll dolgozni jó esetben talál olyan állást amivel készben megkapja a 100 ezret . Ezzel nem fog egyenlõ félként a kapcsolatba lépni. És ha egyetemre megy minimum 3 év mire lehet jó állása , ha mondjuk villamosmérnöknek készül. És azért akik írták , hogy próbálja meg titokba tartani az apja elõtt és úgy létesíteni komoly kapcsolatot. Azok kicsit sem gondoltak bele ebbe a helyzetbe. Folyton attól rettegni , hogy mikor jön rá és mikor akad ki és mikor nem találkozhat az ember a párjával , mert az apja különbem rá jön. Szerintem nem ez a megoldás, mert az apukája azt fogja hinni igen sikerült megváltoztatnom a fiam. Aztán ha mégis kiderül már pedig kifog akkor még durvább lesz , mintha kiálltál volna a barátod mellett. Apukád különben mióta tudja? A kapcsolatotok eleje óta vagy csak mostanában. Mert ha mostanában kell egy jó 2 év mire megszokja. De szerintem semmi képen ne hazudj neki. Mond meg neki , hogy apu belõlem már nem lesz heteró és fogok találkozni a barátommal akár mit csinálsz. Ha kitagadsz akkor is. Bár ezt nem szeretném. Szeretnék veletek lakni, mert szeretlek titeket és a szüleim vagytok. Nem szeretnék elköltözni. De ha az az ára ennek , hogy nem találkozhatok a párommal. Akkor elmegyek. Sajnos a fiúkhoz való vonzódásomat nem tudom meg változtatni csak elnyomni. Az meg nem vezetne jóra érzem és tisztelek becsüllek annyira , hogy ne hazudjak éveken keresztül. Szerintem valami ilyesmit kéne írnod levélben vagy személyesen elmondani. de talán úgy lenne a legjobb, hogy leírod levélben és utána oda írod , hogy azért beszéljetek személyesen is . Csak így jobban át tudja gondolni.F/26
Elõször is egy viccel kezdtem volna, de látva egy elõzõ válaszolónak szóló reagálásodat, ezért inkább nem mondom, hátha megsértõdnél (szvsz nagyon sértõdékeny vagy, nekem is vannak meleg ismerõseim, de nem rugózik egyik sem, hogy milyen szót használnak rájuk, mert lehet a szlenget is kedvesen, a PC-t is sértõen használni). Úgyhogy a mondanivalóját inkább leírom: Szóval nagyon nem jó megoldás eltartottá válnod. Mert: 1. Baromi kockázatos. Odaköltözöl a barátodhoz, akit csak tavaly nyár óta ismersz, és fizeti az egyetemedet, de mi van ha 1 év múlva szakítotok? Akkor majd visszakönyörgöd magad szüleidhez? 2. Ha nem is szakítotok, ha késõbb rádöbbensz, mégsem õ az igazi, akkor ott a dilemma, hogy lelépj, de nincs hová, vagy vágj továbbra is jó képet hozzá. Szóval így gyakorlatilag személyes k-vá válhatsz. 3. Eleve egy nem egyenlõ együttélés, amibe belépni készülsz. Nem mert idõsebb nálad, hanem mert õ tartana el. Minek sieted el, hiszen attól még összejárhattok évekig, mielõtt összeköltöznétek, mire lesz már neked egy szakmád, addigra már egyenlõ felek lehettek. 4. Ahelyett hogy szépen lassan elfogadtatnád magadat apáddal, inkább elmenekülsz elõle. Ez sem jó. Egy meleg ismerõsömnek elképesztõen mélykonzervatív, falusi szülei vannak, de még õ is el tudta idõvel érni, hogy legalább beletörõdjenek, és persze fizetik a srác tanulmányait, pedig tudják jól, hogy melegbárokba is eljár.
A kérdező hozzászólása: Még gondolkodom, mi legyen, köszönöm a hasznos válaszokat, jöhetnek még nyugodtan! Valaki kérdezte, hogy elsõ barátom-e, igen, nekem még nem volt más és úgy érzem, hogy vele szeretném leélni az életem. És valóban jó állása, egzisztenciája van (saját ház úszómedencével, 2 autó stb.) továbbá még a szülei is segítik, ezért is mondta, hogy nem jelentene gondot számára, ha odaköltöznék. Nem félek attól, hogy eltartott leszek, csak néhány évrõl lenne szó, utána én is dolgoznék. Mert barátom már olyasvalakire vágyna, aki minden reggel mellette ébredne. És ez csak úgy lehetséges, ha odaköltözöm. Szüleimmel sem szeretnék összeveszni, de apámmal nem lehet szót érteni. Itthon már sokszor a sírógörcs kerülget, apám mindennek elmond és jön a szokásos szöveggel, hogy amíg az õ kenyerét eszem, addig tartózkodni fogok a "perverzióimtól", ahogy õ mondja. 18 éves vagyok és nézi a számítógépemet is. Múltkor is látta a keresési elõzményekben, hogy a melegséggel kapcsolatban keresgéltem a neten, és ilyennel zsarol, hogyha mégegy ilyet meglát a gépen elveszi a gépemet és nem netezhetek. Szerintetek ez normális?? Felnõtt korú vagyok...
Nem tényleg nem normális. De szerintem tarts ki és ne hagyd magad zsarolni.Nekem ez bevált igaz több mint 2 évembe telt. Szorítók hogy sikerüljön.
Hát valamit lépni kéne. Vagy csak simán mondj ellent neki, menjél találkozzál barátoddal. A legrosszabb amit tehet, hogy kirak és akkor végül is ugyanott vagy...
És boldogok vagytok most már együtt?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!