Találatok a következő kifejezésre: Szüleim hallani akarnak (10 db)

Kamionozni szeretnék, de a szülők hallani sem akarnak róla? Bőv. Lent? !

Régóta vonz ez a szakma (gyerekkori álom)... tudom nem egy álom meló, de legalább 1-2 évig csinálni szeretném.. de a szülők hallani sem akarnak róla.. hogy vegyem rá őket, hogy egyezzenek bele?! C+E+egyéb papírokhoz jó lenne egy kis támogatás. :D Normális válaszokat, Köszönöm!

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Egyébként egy C+E nem csak abból áll hogy elmész a piacra és megveszed a papírokat. 1-2 év? Tudod mennyibe kerülnek a jogsi kategóriák meg minden ami kell hozzá? Most befektetsz (a szüleid befektetnek) valamibe X összeget, TE meg még az X/10-ét sem termeled ki akkor mi értelme van?

Hány éves vagy? Egyébként egy C+E nem csak abból áll hogy elmész a piacra és megveszed a papírokat. 1-2 év? Tudod mennyibe kerülnek a jogsi kategóriák meg minden ami kell hozzá? Most befektetsz (a szüleid befektetnek) valamibe X összeget, TE meg még az X/10-ét sem termeled ki akkor mi értelme van?
Plusz ha régóta álom, akkor az ember nem úgy áll hozzá, hogy legalább 1-2 évig szeretné csinálni. Én nõ létemre ici-pici korom óta ezt szerettem volna, és igenis teljesen egyedül minden anyagi támogatás nélkül végig csináltam, és most vagyok 32, tehát nem csak egy kezdeti fellángolás volt.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, ha pl. gyûjtesz rá, és nem a szüleidet pumpolod, akkor talán komolyan vesznek.
Én 12 éve csinálom. Azt vallom, mindenki olyan pályát válasszon, amihez kedve van. De azt tudni kell, ebbõl nem nagyon lehet kiszállni. Eltelnek az évek, megszokja az ember a kötetlen(nek látszó) életmódot, a viszonylagosan jó fizetést, ha volt eredeti szakmája, elfelejti, és ott ragad a volán mögött. Nem lehet egy - két évig csinálni, ilyen nincs. Nem találkoztam még olyannal, aki abba tudta hagyni. Azt is meg kell szokni, hogy mindenki belénk törli a lábát, mert szállítjuk a javakat, amire mindenkinek szüksége van. Értelmetlen elõírásokkal, betarthatatlan szabályokkal, büntetésekkel gyötörnek. Közben a munka nehéz, sokhetes távollét, veszélyek, kirabolhatnak, itt a rossz idõ, csúszkálhatsz a jeges utakon, anyagi felelõsséggel is jár.
Mikor még én csináltam a C-t, legalább 2 éves B jogsi kellett hozzá, lehet, azóta megváltozott a helyzet. Sok kiegészítõ kell hozzá, a GKI igazolványtól kezdve a digitális sofõrkártyáig, a PÁV II, orvosi, több, mint egy millió a vége, mire minden megvan, és annyira nem fizet jól, mint sokan hiszik, ahhoz képes, hogy mit kell csinálni.
Szerintem látogass el egy kamionos fórumra (az Indexen ol van) és válts egy pár szót az ottani tagokkal. Õk majd beavatnak hogy szerintük megéri e ez a meló/mi kell hozzá stb. Segít majd neked is dönteni.
Ha ez az álmod csináld, de nem egy leány álom. De csináld, vannak olyan cégek ahol alkalmaznak pályakezdõket is. Legalább lesz munkád. Egy nagyon kedve ismerõsöm is csinálja szeret egyedül lenni, de már kezd besokallni :D Viszont gyönyörû helyekre eljut járja a világot.
Tesóm 17 évesen kezdte. Szép lassan az összes létezö kategóriát megcsinálta. De ez nem elég. Mert kellett a belföldi árufuvarozói majd a nemzetközi árufuvarozói. Ahhoz németböl nyelvvizsgázni is kellett. Közben vállalkozói engedélyt szerezni. Most 34 éves és most tart ott, hogy nincs hitel a traktoron és a pótkocsit is kifizette. Eddig tulajdonképpen a hitelekre dolgozott. Összes szabadidejében meg kereste és keresi / szervezi a fuvarokat. Nem könnyü, de ha ezt akarod, sok tanulással és gyakorlással menni fog.
lehet jogsid, tehát betöltötted a 18-at. milrt kellene beleegyezniük? Döntsd el, h te ezt akarod, dolgozz érte és kamionos leszel. a tesóm is kamionos lett 20 évesen, nem emlékszem a pillanatra, amikor engedélyt kért rá anyámtól. egyébként a jogsi megszerzésében segítette a cég, ahol dolgozott
A kérdező hozzászólása: 18 leszek 2 hónap múlva... igen kb. 800eFt lenne mindennel együtt... (de a nagy részét én fizetném) :D de õk nem is ettõl "féltenek" hanem magától a kamionos élettõl... :S
C+E-hez nem elég a 18 éves kor. De tényleg ne csak a filmekbõl meg a mesékbõl élj! Gondolj bele! Ha most egy kamionos keres nettó 300-at, és csilli-billi az élete akkor nem MINDENKI ezt csinálná? Vannak hátul ütõi is. Az hogy most párszor stoppoltál és köztük volt néhány kamion is aki felvett az TELJESEN MÁS mintha hivatás szerûen csinálnád évtizedekig, aztán vagy csak alkalmi kapcsolataid vannak vagy találsz egy olyan nõt akivel vagy váltótársak vagytok vagy elfogadja, hogy havonta lát 1-2 napig.

Van egy srác aki tetszik nekem és én is tetszem neki és talán lehet belőle valami de a szüleim hallani sem akarnak arról hogy bepasizzak. Hogy oldjam meg? Mit csináljak?

(14 vagyok)mit csináljak?titkoljuk el vagy mit kellene tenni ilyenkor?

Legjobb válasz: Ha szeretitek egymást mindenképp jöjjetek össze és legyetek eggyütt ... én az elején titkolnám szerintem és majd idõvel elmondanám hogy hát anya apa ez van szeretjük egymást már eggyüt vagyunk x ideje ugy se tudtok csinálni semmit és ennyi:D Nekem is ez volt a helyzet barátnõmmel összejöttünk a szülei engem nem igazán szerették az öltözködésem miatt kicsit még a régi idõkben élnek sajnos... hát ez van de hozzá fognak szokni:) szoval sok sikert elõre is és élvezzétek egymást...

Ha szeretitek egymást mindenképp jöjjetek össze és legyetek eggyütt ... én az elején titkolnám szerintem és majd idõvel elmondanám hogy hát anya apa ez van szeretjük egymást már eggyüt vagyunk x ideje ugy se tudtok csinálni semmit és ennyi:D Nekem is ez volt a helyzet barátnõmmel összejöttünk a szülei engem nem igazán szerették az öltözködésem miatt kicsit még a régi idõkben élnek sajnos... hát ez van de hozzá fognak szokni:) szoval sok sikert elõre is és élvezzétek egymást...
A kérdező hozzászólása: köszike.de lehet kapcsolat úgy h közben nincs szex mivel 16 éves koromig nem nagyon akarok szexelni...nem vagyok rá kész......így is menni fog?
Ez azon múlik, hogy a pasid tud-e majd várni.
A kérdező hozzászólása: hát nem tom.....szerintem tud csak kérdés h mennyit...
A kérdező hozzászólása: és még nem a pasim
Õ hány éves? Kicsit még korai, de talán járni már lehetne.
szia a én szüleim is ilyenek nem tudsz semmit csinálni mert ha eltitkolod és véletlenül kiderül nem engednek majd sehova és ez gond egy kapcsiba
Tartós kapcsi nincs szex nélkül...vagy ha mégis akkor az esetleg barátság.

Stílust szeretnék váltani de a szüleim hallani se akarnak róla. Mit tegyek?

Évek óta szeretnék kicsit "vadulni". Punk rock az életem de a szüleim nem képesek elfogadni a stílusomat.Mit tegyek hogy megengedjék hogy úgy öltözzek mint egy igazi rocker? 14L

Legjobb válasz: Egyik barátnõm csili-vili kiscsaj, csendeske, amikor meg beültünk az autójába bõgetni kezdte a black-metalt(emperor).:D Nem külsõségek számítanak, de kamaszként azért ez nagy élmény. Próbálj meg "soft" punk stílusban öltözködni, vagy kevesebb vadulással.

Egyik barátnõm csili-vili kiscsaj, csendeske, amikor meg beültünk az autójába bõgetni kezdte a black-metalt(emperor).:D Nem külsõségek számítanak, de kamaszként azért ez nagy élmény. Próbálj meg "soft" punk stílusban öltözködni, vagy kevesebb vadulással.
Vagy lassabb tempóban átváltozni.
Csak egy tanács: Nem attól leszel "igazi rocker" hogy hogyan öltözöl.
Ha öltözködésrõl van szó, én is inkább a nõies darabok részesitem elõnyben, pedig rockot hallgatok. Sokszor megszólnak egy rock v punk koncerten, h plázacica, csak azért, mert mert nincs rajtam szaggatott harisnya meg csörgõ lánc. Próbálj beszélni a szüleiddel. Esetleg mutass nekik néhány képet, h igy szeretnél kinézni. Eleinte próbálj meg vmi lightosabb darabokat válogatni.Egy két cuccra rábeszéled õket, egy ideig hordod, aztán veszel egy vadabbat, azt hordod egy ideig, s igy lassan, fokozatosan szoktasd õket a látványhoz. Lehet, h mire elérsz arra a szintre, h igazán vad göncökbe bújj, már kinövöd ezt a hóbortot, és rájössz, h a ruha tényleg nem minden.
Tényleg nem az öltözködéstõl függ...
Mivel egyelõre függsz tõlük anyagilag, és anélkül nehezen tudnád beszerezni a stílushoz szükséges holmikat, jobb, ha beletörõdsz. Mire oda jutsz, hogy tudod finanszírozni ezt, addigra talán úgyis benõ a fejed lágya.
Minden második csak így öltözik.Tucat....
A kérdező hozzászólása: Rendben megpróbálok:)
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy nem az öltözködéstõl függ, de belehalok hogy nem húzhatok föl olyan ruhát mint amilyet én akarok. Pénzem van rá mert ezekre gyõjtök évek óta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, majd próbálkozom:)
Vagy mondjuk elõször tájékozódj, hogy mit is takar a "punk" és utána rájössz, hogy a "szüleim nem engedik, hogy vadabb legyek" dolog mennyire nevetséges.A pank pont a lázadásról, polgárpukkasztásról szól.Mellesleg a pankok, otthon csinálják maguknak a ruhákat, nem megveszik az elõre gyártott tucat termékeket jó pénzért.A D.I.Y.-ról hallottál már? Sztem elõbb tájékozódj, mihez is akarsz tartozni...
Hát figyelj! szard le mit gondolnak kérj valakitõl egy bõr dzsekit azt festéket szegecset meg minden szart pakolj fel rá(sörös kupak, más kidobott szegecses õvéröl szegecseket stb) gatyának hipó ha csaj agy akkor hajadat tolasd le oldalt és fesd be aztán várd a "shock faceket" az utcán és röhögj a pofájukba :)
A szülõket le kell szarni nekem se engedték meg aztán egyik nap úgymentem haza hogy levolt borotválva két oldalt a fejem. Anyám nagyon kiborult és ordibált egy darabiig de nem tudott mitcsinálni és beletörõdött aztán a következõ meglepi a piros hajfestés volt és így szépen fokozatosan jöttek a dolgok. Nem tudnak ellene mitcsinálni egyszerûen át kell venni az uralmat a tested fölött végülis a te életed nem szólhatnak bele. 15/F
Ez nagyban függ attól, hogy milyen a család. Van ahol kicsit agresszívebben kell érvényesíteni az akaratodat, de van akivel nem érdemes packázni. Nem ismerjük a szüleidet, szóval nem tudjuk hogyan reagálnak. Van olyan szituáció, amikor nem érdemes fejjel menni a falnak. Annyit azért nem ér, hogy elcseszd az életed. Legyél kreatív, keverd úgy a kártyát, hogy õk is úgy érezzék, hogy (legalábbis egy ideig) eggyüttmûködsz velük. Belülrõl bomlasztani nagyon vicces dolog.


Nagyon szerelmes vagyok egy katolikus ferfibe. O is szeret. En muszlim vagyok es szuleim hallani sem akarnak ilyesmirol. Mit tegyek? Modjam meg a Neki, h felejtsuk el? Mar 4 eve var ram. Nagyon szeretjuk egymast a, tavolbol'' ugyanis nem erintkezunk

Legjobb válasz: "Kérdezõ, te lány vagy?" Ha egy férfibe szerelmes akkor jó eséllyel lány lehet a kérdezõ :)) Kérdezõnek: Szerintem imádkozz sokat azért hogy Isten (vagyis Allah) oldja meg ezt a helyzetet és segítsen rajtad.

"Kérdezõ, te lány vagy?" Ha egy férfibe szerelmes akkor jó eséllyel lány lehet a kérdezõ :) ) Kérdezõnek: Szerintem imádkozz sokat azért hogy Isten (vagyis Allah) oldja meg ezt a helyzetet és segítsen rajtad.
Lányszöktetésrõl még nem hallottatok? Csak utol ne érjenek benneteket, mert akkor mindketten meghaltok.
Hali, Kérdezõ! Nos, mi a helyzet? Remélem, valami klassz fejleményrõl tudsz beszámolni. :) Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Kedves Berta Wooster es utolso hozzaszolo!Elkepeszto mennyire atlatjatok a helyzetemet!Teljesen igazatok van. Ugye mint mondtam, mar emlitettem neki, de nem tetszett neki, pedig tudom: ez a megoldas. Valahol nagyon sajnalom, szeretnem, ha boldog lenne.Remelem ha kijelentem majd neki hogy felejtos, akkor nem fog nagyon durvan reagalni.koszonom a biztatast, sokat jelent. Utolso hozzaszolo!remelem azert sikerul megtalalnod azt a ferfit akit szeretnel.
Sziasztok! A tegnapi egyik válaszoló vagyok. Kérdezõ, ne haragudj, de ennek a fickónak sztem valami baja van az agyával. Vallást váltani nem akar, megelégszik azzal, hogy csak veled beszélget, és hagyja, hogy szenvedjél. Sztem menekülj, mert ez az ember nincs valahogy rendben. Hatalmas szerencséd, hogy nem akar muszlim lenni, mert akkor szörnyû lenne neked. Akkor te küldd el nagyon határozottan a fenébe, és keress magadnak egy hozzádvaló férfit, vagy ha nem megy, kérd meg édesapádat, hogy segítsen neked ebben. Nekünk, keresztény lányoknak sajnos nem segít ilyesmiben az apukánk, a bátyám ráadásul ki is röhög, amikor nyavalygok neki, hogy nincsen pasim, é ssegítsen már szerezni egyet nekem. Ezt csak azért írtam le kedves kérdezõ, hogy jobb kedvre derítselek, ha kiröhögsz, nem baj. Üdv: egy katolikus csaj
A kérdező hozzászólása: Jofej, csak kicsit eroszakos, de ugy gondolom minden embernek vannak rossz tulajdonsagai.Nem?!
"De akarhanyszor mondtam, hogy hagyjuk, teljesen kikelt magabol." Mi az hogy teljesen kikelt magából? Akkor annyira mégse lehet jó fej.
A kérdező hozzászólása: Kosznom az eddig valaszokat! Majdnem minden nap talalkozunk, mert a kozelben lakik.De persze "3 meter", ugyertem csak beszelgetunk.O nem fog atterni mas vallasra, mert nagyon hivo (es nagyon jo ember :) ), en sem fogok, mert meg vagyok gyozodve ami a vallasomat illeti.Hat ez sajnos zsakutca. De akarhanyszor mondtam, hogy hagyjuk, teljesen kikelt magabol.De mert szerintem 4 eve szenvedunk mindketten es mar szeretnem, ha neki lenne normalis baratnoje, felesege, mert mar nagyon sajnalom, h nincs normalis szerelmi elete.
Vagy válasszatok valami protestáns irányzatot mindketten. Kérdezõ, van remény. David Bowienak és Didier Drogbának is muszlim felesége van, pedig õk nem azok.
Én drukkolok a boldogságodért, mert rühellem az emberiség felosztását "mi ilyenek vagyunk, ti meg olyanok" felfogás alapján. Miért nem lehet mindenki egyforma?
A kérdező hozzászólása: Igen, lany vagyok. Koszonom utolso hozzaszolo.tenyleg ezt csinalom. nincs mit tennem, vagyis nem tudom mit tegyek ezen kivul ... :(
Kérdezõ, te lány vagy?
Ja, te azt szeretnéd, hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon. Ebben a helyzetben ilyen nincs. Az egyik kezedet le kell harapnod.
4 éves távkapcsolat... Nem semmi. Csak el ne romoljon, ha találkoztok. Nem ismerem a muszlim kultúrát. Én úgy gondolom, hogy a te házasságod a te dolgod.
A kérdező hozzászólása: De hallottam, de en nem csinalhatom meg, szuleim belebetegednenek.azt nem akarom
A kérdező hozzászólása: Hello mindenkinek! boldog karacsonyt! koszi uccso, abszolut igazad van. Mar egy ideje nem lattam, amiota megmondtam neki hogy bocs a franciaert, de ez nekem igy nem jo. Elmagyaraztam neki h mindkettonknek jobb lesz maradni a koreinkben. De azota meg egy koltozest is megcsinaltam h veletlenul se fussak vele ossze. El szeretnem felejteni, meg nem sikerult, nem is fog menni egy ideig. Szegenykem sirt, azt mondta h nem akar elvesziteni. Ez van. az elet nem habostorta. remelem soha nem fogok mar nem muszlim ferfiba szerelmes lenni.

Szeretnék egy kölyök goldent, de a szüleim hallani se akarnak róla, semmilyen formában. Hogyan tudnám meggyőzni őket?

Kertes házban lakunk,gyerekkori álmom,hogy imádhassak végre egy cuki kis kölyköt ,21 éves vagyok most. De azt mondták majd ha különélek akkor lehet.Nem lehetne mégis meggy?zni ?ket valahogy?Annyira szeretném:-((hüpp hüpp

Legjobb válasz: Képzeld laktam már külön és önálóbb vagyok már,mint tíz huszonéves!! tömbházba laktam a barátommal aki 13 évvel idõsebb nálam és van egy fia.Muszáj volt hazaköltöznünk,és nemtudom mikor tudunk ismét különélni.Különben meg tényleg nem is ismersz,áhh mind1 hagyjuk.

A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Már írtam, hogy éltem külön te nagyeszû, és nem a szüleim tartanak el.Marhára fel tudnak idegesíteni az ilyen kis szemetek, mint te.Nem is ismersz ne alkoss véleményt.Ennyi A kérdésre kell válaszolni nem másra te bunkó
Hát elég egyértelmû a helyzet. Ha felnõttként kénytelen vagy a szüleidnél lakni, akik az mondják, hogy nem kell kutya, akkor nem lenne szép dolog erõszakoskodni. Majd ha a magad ura leszel, azt csinálsz amit akarsz, addig viszont neked kell alkalmazkodnod hozzájuk!
A kérdező hozzászólása: Képzeld laktam már külön és önálóbb vagyok már, mint tíz huszonéves!! tömbházba laktam a barátommal aki 13 évvel idõsebb nálam és van egy fia.Muszáj volt hazaköltöznünk, és nemtudom mikor tudunk ismét különélni.Különben meg tényleg nem is ismersz, áhh mind1 hagyjuk.
Tapasztalatból írom, hogy kutyát csak önállóan érdemes vállalni. A közös kutya (vagy a más lakásában tartott) az esetek többségében folyamatos vitára ad okot: nevelése, etetése...Általában a kutya szokta a kárát látni az ilyesminek. A legkevesebb, hogy miután a szülõk végre elfogadták, utána degeszre tömik suttyomban, mint az unokákat. A kölyökkutya meg fõként problémás, mert az elsõ idõkben otthon kell maradni vele és az elkövetkezõ egy év rettenetesen húzós lesz vele. Ha rábeszélni kell õket, akkor inkább egy felnõtt és problémamentes kutyával kezdjed szerintem.
Mivel elsõsorban az õ házuk, õk neveltek fel ott Téged, övék a döntés joga, hiába vagy 21 éves. Ha nem engedik, nem engedik, nincs apelláta, a szülõ az szülõ. Legyél türelmes, eljön az ideje, amikor kutyád lehet. Sokkal jobb a saját otthonodba, a saját szabályaid közé kutyát hazavinni, mint feszültségekkel teli légkörbe, ahol nem is biztos, hogy a család többi tagja is azt gondolja a kutya tartásról, nevelésrõl, mint Te. És ezt a kutya fogja majd sajnos megszívni. Ha ennyire szereted a kutyákat, és vágyakozol utánuk, keress fel egy, a közeledben lévõ menhelyet, esetleg sintértelepet (jobb esetben gyepmesterit), járj el néha sétáltatni, fésülni, simogatni. A menhelyek is szívesen veszik a segítséget, mert nem tudnak minden nap minden egyes kutyát megjáratni, rendben tartani, eleget foglalkozni velük a folyamatos nagy létszám miatt.
Hááát, pedig a sok virág és a kutya nem fér meg egy helyen.. Mi is próbálkoztunk a kis elkerítésekel, de lazán átugrotta ha arra kellett ugatnia. (és a másfél méter magasságig körbe kerített virág ágyások elég viccesek)
Hát, ha 21 évesen még hüppögsz és meg akarod gyõzni a szüleidet, akkor nem csodálom, hogy nem engedik meg. Valószínûleg úgy vélik, hogy nem nõttél még fel a feladathoz. Egy kutya majdnem olyan, mint egy gyerek - azzal a különbséggel, hogy "csak" 15-20 évre szól, és sosem lesz önálló. Ez meg eleve hülye kérdés, hogy hogyan gyõzd meg a szüleidet. Mi nem ismerjük õket, és nincs általános recept a szülõkhöz. Gondolkodj, kérdezd meg õket, igyekezz. De legfõképp kérdezd meg õket arról, hogy miért nem. (És nem a koroddal van bajom, én 22 vagyok, 3 éve boldog kutyatulajdonos; nekem sem engedték otthon, csak hát elköltöztem. Két héttel késõbb már volt kutyám.)
A kérdező hozzászólása: Amúgy õkis szeretik a kutyákat, de messzirõl. Az a kifogásuk, hogy kicsi a kert meg sok a virág. Vicc...
költözz el = vehetsz kutyát ...ennyi 21 évesen már nem olyan lehetetlen ez
21 éves vagy és még mindig a szüleid tartnak el? élj saját érletet végülis nagykorú vagy... elköltözöl és veszel egy kutyát és nem csak álom lesz hanem valóság XD

Szüleim hallani sem akarnak az unokáról. Mit tegyek?

terhes vagyok és nagyon boldog!!a párom édesanyukéja is nagyon örül ugy ahogy a testvérei!de az én szüleimnek egyszer?en nem lehet elmondani mert nem akarnak hallani az unokárol!21 éves vagyyok, de minden megvan a picihez! mit tegyek? hogy mondjam el nekik??nagyon félek!

Legjobb válasz: boldognak kéne lennem, de nem megy..állando az idegeskedés...és ezt a pocim is érzi:(

A kérdező hozzászólása: boldognak kéne lennem, de nem megy..állando az idegeskedés...és ezt a pocim is érzi:(
szia! gratulálok a babádhoz, bárcsak már mi is itt tartanánk, mert már nagyon szeretnénk picikét. Azt tanácsolom, hogy nyugodj meg, fõleg, ha a baba is érzi, hogy tiszta ideg vagy az nem jó neki. A szüleidnek meg mond el, hogy Te most nem idegeskedhetsz, és ne is idegesítsenek, Te babát vársz, õk nagyszülõk lesznek, és igen is hogy örüljenek neki. És ne õk döntsék el, ha te úgy érzed, hgy itt volt az ideje, hogy õk akarnak e nagy szülõk lenni vagy sem. Legyetek boldogok, és azt gondolom, hogy a szüleid véleménye is megváltozik, ha az unokájukat már a karjukban tarthatják!
Szia Igen ez nagyon nehez szitu neked. De miert nem akarjak a babat?Nem vagytok egyutt a paroddal regota, vagy egyszeruen nem tetszik a szuleidnek a parod?Vmi kell, h legyen, hiszen nem vagy nagyon fiatal. Amugy ha tenyleg ugy van, h megvan minden a babahoz es nem kell majd "anyagi"tamogatasert a szuleitekhez menni akkor ne foglalkozz senkinek a velemenyevel, csak hallgass magadra es a parodra. Es ne idegeskedj, mert avval nagyon artasz a babadnak, tudom nem konnyu, de allj oda a szuleid ele es most meg, h ez van, torodjenek bele es tamogassan teged lelkileg. Boldog babavarast 10 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a szüleim diplomát akarnak, jo munkahelyet..szoval elõször gondolom ezt szeretnék nekem és nem babát!:(köszönöm a sok bátoritást!nagyon jol esik!:) rem menni fog és sikerül végre tullennem ezen..én lennék a legboldogabb ha támogatnának.
Egyszerüen állj ki eléjük és mondd meg, hogy jön az unoka és kész! Legalább túl leszel rajta! Ha akkor haragosak is, nem baj, majd szépen átgondolják és átértékelik a dolgokat. Majd megbarátkoznak a gondolattal, hogy nagyszülõ lesz belõlük. 21 éves vagy, egy felnõtt nõ, aki boldog és gyeremeket vár. A te életed, a te döntésed. Õk már nem szólhatnak bele az életedbe, nem náluk laksz gondolom, de mindegy is különben hogy hol. Egy idõ után, mégha nehezen is, de szépen el fogják fogadni a dolgok jelenlegi állását! Nagyon-nagyon jó egészséget kívánok nektek, boldog babavárást. Zökkenõmentes terhességet, könnyû szülést és a legfontosabbat:EGÉSZSÉGET!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM!!!! olyan jo h ilyen rendesek vagytok!!és sokat segitetek!
Mondd el nekik, hogy te nagyon boldog vagy hogy megadatott neked az anyaság öröme. Te tudod, hogy sok nõ van aki évekig szeretne és mégsem sikerül neki. Neked pedig már a szíved alatt a csoda. A diploma sem biztosíték a jó munkahelyre. rengeteg diplomás kuksol otthon, mert abból pont túlkínálat van (pl. pedagógusok). No meg te még olyan fiatal vagy! Ha a baba kicsit nagyobb lesz és benned még lesz igény a tanulásra, bármikor nekivághatsz egy diplomának vagy új szakmának. sajnos most úgy is errõl szól a világ, "papírgyûjtés" van. Apáink idejében valaki megtanult egy szakmát és azzal mehetett nyugdíjba. Most meg átképzés, tanfolyam, mittudomén, és még akkor is lehetsz évekig munkanélküli :S
Szia! Én 23 hetes terhes vagyok. Október elején derült ki, hogy terhes vagyok! Még csak 21 éves vagyok. Ez a baba nem volt tervezett.Komoly kapcsolatban élek már 3 éve az esküvõ csak nyáron lett volna de így megtartotuk 2007.december 8.-án. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok én apumtól tartottam a legjobban. Gondoltam nem fog neki örülni vagy ilyesemi. De nem így történt. Nagyon rendesek voltak a szüleim ugyanis elmentünk nõgyógyászhoz ahova õk is elkísértek és természetesen a párom is. És a mikor biztosra tudtam hogy baba lesz és ott a helyszínen közöltem velük! Örült mindenki, de legjobban apum örült hogy unokája lesz! Aki nem tud örülni egy unokához az egy "szívtelen" ember! Bocsi a kifejezésért! Ne foglalkozz senkivel csak magaddal. Ha te és a párod örül akkor az a lényeg! Na szia!
SZIA! SZERETNÉK NEKED SEGÍTENI A SAJÁT TÖRTÉNETEMMEL! ANYI AZ EGÉSZ HOGY ÉN MÁR 28 A PÁROM 30ÉVES A NAGYSZÜLEIVEL LAKUNK EGY UDVARBAN MINDIG AZT MONDTÁK NEKÜNK NEM LEHET GYEREKÜNK AMÍG ÕK ÉLNEK HALLANI S AKARTAK RÓLA.MI MEG NEM HAGYTUK MAGUNKAT PEDIG ÖNÁLLÓ KERESETTEL RENDELKEZÜNK MIN A KETTEN RENDESEN DOLGOZUNK A LÉNYEG HOGY TAVALY BELEFOGTUNK A LOMBIK PROGRAMBA AMI ELSÖRE SIKERÜLT SZERENCSÉNKRE SZERINTEM MÉG EKKOR IS INKÁB AZT MONDTÁK HOGY UGYSEM FOG SIKERÜLNI .GONDOLHATOD.MOST MEG A SZÜLÉS ELÖTT ÁLLOK A 36.HÉTEN IKREKKEL EGYBÕL ALIG VÁRJÁK HOGY MÁR MEGLEGYENEK MONDHATNÁM AZT IS A MAGUK MÓDJÁN KÉNYEZTETNEK SEGÍTENEK.SZERINTEM ÁLLJ A SZÜLEID ELÉ ÉS ÁLL KI MAGATOKÉRT DE A PÁROD IS ÁLLJON MELLÉD!SOK SIKERT!

A szüleim kitalálták hogy egész augusztusban Révfülöpön leszünk a nyaralónkban. De én nem szeretném ( amiről ők hallani sem akarnak). Mit csináljak?

az a baj hogy eddig is alig voltam a barátaimmal és egy fiúval is megismerkedtem.. 17/L

Legjobb válasz: Nem házat figyelni..hanem felkapcsolni a villanyokat,vagy bármi,hogy bármi mozgást lássanak. Nem arra gondoltam,hogy õ õrizze a házat és ha valami betörõ megy akkor üsse agyon a 17 éves lány... És azért írtam ezt,mert így elmegy a szüleivel,de néha haza is megy és 1-2 éjszakát otthon alszik ,mondjuk a barátnõivel és akkor ez egy köztes megoldás,mert a szüleivel is van meg otthon a barátokkal is.

Nem házat figyelni..hanem felkapcsolni a villanyokat, vagy bármi, hogy bármi mozgást lássanak. Nem arra gondoltam, hogy õ õrizze a házat és ha valami betörõ megy akkor üsse agyon a 17 éves lány... És azért írtam ezt, mert így elmegy a szüleivel, de néha haza is megy és 1-2 éjszakát otthon alszik , mondjuk a barátnõivel és akkor ez egy köztes megoldás, mert a szüleivel is van meg otthon a barátokkal is.
Nem rossz megoldás ez a párnaponta hazajárás sem, de ha messze laktok akkor kicsit bajos. 2-3 haverodat, barátnõdet el tudtok szállásolni a nyaralótokban is, ha más nem sátorban pár napra, így addig sem unatkoznál. Révfülöpön én úgy hallottam vannak jó bulik (nem voltam még), kijárhatsz a városba, haverkodhatsz helyiekkel, vagy a szomszédokkal. Ha hallani sem akarnak róla, hogy otthonmaradj esetleg felajánlhatod még, hogy laksz addig valamelyik rokonodnál, barátnõdnél. De ha mindenképp magukkal cipelnek, akkor vigyél magaddal könyveket, újságokat, filmeket, vagy valamit, amivel el leszel.
Esetleg kérd meg õket, hogy pl. a legjobb barátnõd meglátogathasson ott néhány napra.
Elég valószínû, hogy majd a 17 éves lányukat küldik haza házat figyelni...
Milyen messze laktok Révfülöptõl? Én elmennék, de ha nincs messze akkor pár naponta haza járnék talán azzal az indokkal, hogy megnézem a házat meg nem árt ha néha éjszaka is látják, hogy van otthon valaki:)
Majd ha nem lesznek a szüleid, akkor majd arra fogsz gondolni, milyen jó lett volna velük nyaralni, milyen jó lenne újra együtt lenni
Miért lett mindenki lepontozva?:(

Normális az, hogy 19 éves vagyok, 9 hónapja vagyok együtt a barátommal, és a szüleim egyszerűen hallani sem akarnak arról, hogy együtt aludjunk?

Persze tudom, hogy ez nem olyan dolog, amit pár hónap után illik felhozni, de még csak a hetekben kezdtem emlegetni a dolgot, és egyszer?en nem tudják elfogadni, hogy már nem vagyok kislány, és kezdek kiakadni...

Legjobb válasz: Jár a fiú hozzátok? Az kellene, hogy a szülõk megkedveljék. Amúgy szerintem 18 fölött már lehetne engedni, utána nekem se akadtak fenn ilyesmin (persze tartós kapcsolat esetén)

Jár a fiú hozzátok? Az kellene, hogy a szülõk megkedveljék. Amúgy szerintem 18 fölött már lehetne engedni, utána nekem se akadtak fenn ilyesmin (persze tartós kapcsolat esetén)
Kérdés, hogy magával a fiúval van-e gondjuk, vagy azzal, hogy testi kapcsolat legyen-e közöttetek, vagy ez ott történjen-e nálatok?
Én 21 éves vagyok. 3 éve van barátom, õ nem aludhat nálunk illetve én se náluk. A szülõk folyton azt hajtogatják, hogy az õ házukba nem fogunk együtt aludni, majd ha lesz külön lakásunk akkor annyit alszunk együtt amennyit akarunk... Addig viszont felejtsük el..
Semmi kozuk a maganeletedhez. Allj ki magadert, mar tudsz sajat donteseket hozni. 9 honap nem olyan keves ido, nem szolhatnak bele mindenbe. Mi az, hogy apukad feltekeny? Mindenben ilyenek vagy csak ebben az egyben? Biztos tudnal veluk ertelmesen kommunikalni, elmagyarazni, hogy nem normalis amit muvelnek, el kell engedjenek.
Ha a barátodnál aludnátok együtt, nem engednének el, vagy mi? Már ne is haragudj, de 19 évesen én a képükbe röhögnék.
Már nem azért, de nagy korú vagy, tulajdonképpen semmi közük hozzá, hogy kivel bújsz ágyba.
hát ez gáz, és nem csodálnám ha emiatt egyszercsak megelégelne téged. a volt bnõm szülei ugyanezt csinálták, sõt náluk kb úgy kellett viselkednünk, mint 2 idegen embernek. nagyrészt emiatt dobtam ki
* majd saját lakásotokban alszotok együtt annyit, amennyit akartok Ezt én írtam. A lakás vásárlásban nem hiszem, hogy a segítségünkre lesznek. Ráadásul nálunk nem lenne tömeg a fürdõben se, hiszen kertes házban élünk, a szüleim az alsó szinten, én és a testvérem a tetõtérben külön szobában vagyunk... Szóval nekünk fönt van külön fürdõ, nappali, konyha, wc és a 2 szoba. Nos, nálunk még így se lehet szó róla.
mondd meg nekik, hogy már szexeltetek, mert azt bárhol lehet, hegytetõn, játszótéren éjszaka, kocsiban, mittudomén... de azért jó lenne ágyban is, meg együtt aludni is haha
00.48 vagyok - én csak annyit tudok, hogy Anyukám az 1, 5 szobás (egymás melletti szobás!) kis panelunkban is megengedte, megengedi. (18 éves korom óta 3 tartós kapcsolatról volt szó.) Sõt, 77 éves Mamám is tud róla, és ha nem is kommentálja, de nem tiltakozik. Vannak ilyen emberek is, meg olyanok is...
Szóval a fürdõszoba, helyhiány stb. nem kifogás. "Majd a saját lakásotokban" szerintem akkor jogos, ha valóban saját lakáshoz segítenek jutni. "Ne lássák, mikor szexeltek" - ezt ki kéne javítani "ne lássuk"-ra :P Másokat nem érdekel.
"szerintem akkor jogos, ha valóban saját lakáshoz segítenek jutni." Ezzel nem lesz probléma, támogatni fognak. "ezt ki kéne javítani "ne lássuk"-ra :P Másokat nem érdekel." Sajnos de, egy undorítóan pletykás, rosszindulatú faluban élünk, ahol még 4 év után is téma volt hogy együtt vagyunk. A fürdõszobai tumultussal kapcsolatban pedig, egy helyiségben van a wc és a fürdõszoba, és még úgyis nagyon sokszor van vita belõle, ha nincs itt senki más. Szóval valahol megértem õket. 25/L
Hm mondjuk faluban tényleg más lehet.
mi is kis lakásban éltünk anyummal, mégsem ágált ellene, hogy 17-18 éves koromban ott aludjon a barátom. ismerte a srácot, kedvelte, elfértünk. ha nagyon jófej akart lenni, akkor átment aznap este, a és párjánál aludt õ is. furcsa, nálunk ebbõl sosem volt probléma. sõt, egyszer látta rajtam, h ki vagyok borulva, mer egy idióta nagyon megbántott. mondta, h nyugodtan menjek át a barátomhoz aludni, majd õ megvígasztal :D szerintem ennyi idõsen a tiltás inkább ellenszenvet ébreszt a szülõ iránt a gyerekben. mert mondjuk más eset az, hogy 15 évesen nem engedi koncertre vagy bulizni. akkor még haragos a gyerek, de pár év múlva rájön, h ennek oka volt, és talán még hálás is lesz a szülõnek. de könyörgöm, 18 éves korban nem olyan nagy bûn, és nem jár semmilyen veszéllyel az, ha valaki a párjánál alszik.
Én 25 éves vagyok, és sajnos még mindig a szüleimmel élek. Már majdnem 5 éve vagyunk együtt a barátommal, és nem engedik meg, hogy nálunk aludjon. Én mondjuk mehetnék hozzájuk, mert leláncolni ugye nem tudnak, de nem vagyok jóban a családjával, meghát elég gáz lenne úgy hogy õ nem jöhet ide. Nálunk is inkább az apámon múlik, de ez nem féltékenység, hanem prûdség, vagy nem is tudom. Az érvei hasonlóak mint amiket már írtak: - nem akarnak átjáróházat és tolongást a fürdõszobában - majd ha lesz saját lakásom, abban azzal alszom együtt akivel akarok - nem kell az egész falunak tudni mikor szexelünk -.- Végülis engem nem érdekel különösebben, így is jól megvagyunk, abban meg igazuk van hogy az õ házuk, úgyhogy nem hiszem hogy jogos lenne emiatt feleselni.
nekem sem "engedték" soha. De nem is kérdeztem. Számomra tiszta volt, hogy míg gimis vagyok, nincs keresnivalóm a párom ágyában. Aztán elvégeztük a gimit, egyetemisták lettünk, mindketten albérletben lakunk, senkinek nem fáj semmi. Habár mikor elõször mentem a páromhoz hétvégére (150km re lakik tõlem) akkor anyukám nagyot nyelt...azóta megemésztette:) Az az igazság a pároméknál még én sem aludtam soha úgy, hogy a szülei otthon voltak és õ se nálunk (mondjuk egyikünknek sincs saját szobája és mindkettõnknek van testvére...) Ez engem ebben a felállásban nem is zavar. A másik meg az, hogy a szülõk úgy élnek a saját házukban ahogy akarnak, nekem nincs jogom feltúrni az intim szférájukat, ha õk így éreznek. Én sem szeretnék egy átjáróházat csinálni a házamból pár év múlva.... Szóval ha nagyon nem hajlanak akkor az együtt alvással várnotok kell, vagy pedig tényleg nem egyszerû dolog de költözni és dolgozni. Viszont, ha a párodéknál adott a lehetõség, akkor bejelented, hogy "anyu, apu ma Petinél alszom. " téma lezárva nem kérdezel, nem kérezkedsz mész, megtiltani nagyon nem tudják. (mi évekig nem aludtunk egymásnál, mégis kibírta a kapcsolatunk 21-L 21-F)
anyu, apu, ma este a Pistinél alszom, felnõtt ember vagyok, a magánéletemben hadd döntsem már el, h mit szeretnék. tényleg furák az õseid, ennyi idõsen ebbe azért már ne szóljanak bele sztem...
mér lenne szûz? attól még, hogy nem alhatnak együtt még csinálhatták :D
És ezek szerint szûzen fogsz meghalni, mert õk nem engedik?
Ha megprobalsz veluk kompromisszumot kotni es nem hajlandoak egy fikarcnyit sem engedni akkor vagy megszoksz vagy megszoksz. Bocs nincs ekezetem, de tudod mire gondolok.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából vannak furcsa dolgai anyukámnak, apukámon lepõdtem meg most nagyon, hogy fõleg õ ellenzi a dolgot, mert õ sokkal engedékenyebb, és tudom, hogy csupán ez áll a dolog mögött, hogy féltékeny.
Nem olyan egyszerû a "képükbe röhögni", ha az illetõ otthon lakik és ezt leszámítva jó a kapcsolat az õsökkel. Nekem sem engedték meg, és azt sem, hogy a barátomnál aludjak (aki azóta a férjem), holott én is elmúltam már 18.
A kérdező hozzászólása: Csak ha összepakolnám a cuccom, és elfutnék vele itthonról, de ahhoz a botrányhoz nekem nincs kedvem, ami utána jönne.. ennél több eszem van:/
A kérdező hozzászólása: Jár hozzánk gyakran, és szeretik is nagyon, anyukám is sokszor megmondta, hogy semmi baja vele, ami nála tényleg nagy szó... úgyhogy itt egyedül a féltékenység játszik közre náluk, fõleg apukámnál..
nem, ez egyáltalán nem normális..én az ilyen hülye begyepesedett elveik miatt megcsömörölnék anyáméktól, de szerencsére nem ilyenek..szerintem ha van lehetõséged rá, sürgõsen keress munkát és költözz el otthonról..mert ha még abba is bele akarnak szólni, hogy hogy meg mikor szexelj, akkor minden másba is bele fognak..és az biztos nem hiányzik neked.

Hogyan tudnam rávenni szüleim, hogy költözzünk budapestre? Többször mondtam már de hallani sem akarnak róla

Legjobb válasz: Hol laktok? Mit dolgoznak? Mennyi pénzetek van? Hol laktok helyben? Hova tudnátok költözni, mibõl? Ha itt saját van eladnátok, kiadnátok? Ha költöznétek, lenne ott nekik munka, megélhetés?

Hol laktok? Mit dolgoznak? Mennyi pénzetek van? Hol laktok helyben? Hova tudnátok költözni, mibõl? Ha itt saját van eladnátok, kiadnátok? Ha költöznétek, lenne ott nekik munka, megélhetés?
Nem tudom hol laksz de én inkább vidékre mennék családi házba:)
Mond nekik még sûrûbben
A kérdező hozzászólása: 1 éve költöztunk le veszprémbõl balatonfüzfõre.két veszprémi lakásunk kivan adva.anyu ápolónõ apu külföldön dolgozik.pénzzel nem lenne gond.csak hallani sem akarnak budapestrõl:(
Balatonról Budapestre? Hát, én se mennék:-) De én pesti vagyok, nekem a Balaton az érdekes. Édesanyád nyilván szeret ott lenni, ha õ nem akar, neked is maradnod kell. Pláne, hogy van munkája, amit meg kell becsülni. Nem tudom, mennyi idõs vagy, de nagykorúvá válva oda mész, ahova akarsz. Megkérdezhetem egyébként, hogy miért akarsz Budapestre költözni?
A kérdező hozzászólása: Pest jobb mint a balaton.itt semmi nincs.tetszik hogy ojan nagy van minden minden gyorsan meg 1-3 percenként járnak a buszok.imadom a metrót is.16 vagyok.
a Balaton jobb, Pest szar. Veszprém is jobb. várd meg, míg felnõsz, akkor mehetsz, a hova akarsz.
A kérdező hozzászólása: Veszprém is egy szar semmi nincs félóránként mennek a buszok stb. Budapest a legjobb:) Bár senkinek nem jo az ami van:) a pestiek vidékre a vidékiek pestre vágynak:)
a francokat jobb Pest, gyerek vagy, azért hiszed, hogy olyan hú, de jó.

Meleg kérdés! Egy fiú, ha betölti a 18-at, odaköltözhet a 26 éves barátjához attól függetlenül, hogy a szülei (főleg az apja) nem engedik és hallani sem akarnak a homoszexualitásról?

Apám meg akarja tiltani, hogy akárhová is elmenjek (szerintem ez a személyi szabadság korlátozása), azt mondja, hogy nem leszek meleg és punktum. A barátomat próbálja eltiltani t?lem. Azért titokban néha találkozunk, és felajánlotta, hogy költözzek hozzá. Nagyon azt tervezem, hogy titokban összecsomagolok és átcuccolok a barátomhoz. Csak az a baj, hogy apám tudja, hol lakik és tutira odajönne balhézni. Mit csináljak most???

Legjobb válasz: Ha betöltötted a 18-at, akkor attól kezdve nagykorú vagy, és ott laksz, ahol akarsz. Ha apádnak nem tetszik, és balhézik, akkor kihivhatod a rendörséget és megbüntetik. Viszont ha elköltözöl, akkor attól kezdve nem köteles neked semmit fizetni, sem eltartani, sem taníttatni. Ha van elég jövedelmed ahhoz, hogy megélj belöle, akkor költözhetesz, ha nincs, akkor nincs értelme.

Ha betöltötted a 18-at, akkor attól kezdve nagykorú vagy, és ott laksz, ahol akarsz. Ha apádnak nem tetszik, és balhézik, akkor kihivhatod a rendörséget és megbüntetik. Viszont ha elköltözöl, akkor attól kezdve nem köteles neked semmit fizetni, sem eltartani, sem taníttatni. Ha van elég jövedelmed ahhoz, hogy megélj belöle, akkor költözhetesz, ha nincs, akkor nincs értelme.
ha igazán szeret, kitart melletted a nehézségek ellenére is. költözz hozzá, de igyekezz azért saját egzisztenciát is kialakítani, ne alapozz mindent az õ jóindulatára és pénzére. elsõ komoly barátod?
Az összeköltözés oké, de az is csak akkor, ha te is dolgozol. De ezzel nagyon vigyázz, hogy eltart, és még a sulidat is fizeti. Mióta ismered?
igen, felnõtt vagy, jogod van oda költözni ahová csak szeretnél Viszont ezt a barátod általi eltartást azért gondold át. Késõbb még visszafelé sülhet el a dolog, pl.: már egyetemre jársz és szakítotok, és esetleg apud már látni se akar, nem lesz hol laknod, nem lesz munkád, és a sulira se lesz pénzed, ez azért veszélyes dolog. Szerintem elõször a szülõket kéne puhítgatni. Esetleg a barátod szülei megpróbálhatnának beszélni velük vagy valami.
Attól, hogy betöltöd a 18-at, semmi sem változik.Egy fedél alatt éltek, nincs önálló kereseted, szóval hiába jössz az személyi szabadság korlátozása dologgal, szerinted mit tehet ez ellen bárki is? Sajnos szomorú dolog, hogy nem fogad el Téged olyannak, amilyen vagy. De nyilván valamennyire az õ részét is meg lehet érteni... lázadozással nem fogsz elérni nála semmit, csak jobban elmérgesíted a helyzeted. Úgyhogy azt tanácsolom, ezzel a költözés-dologgal, ameddig lehet, várj. Próbálj meg segítséget kérni rokonoktól...õ az édesapád, akárhonnan nézzük. Nem vagy önálló, az õ házában élsz, innentõl hiába "ugrálsz", sajnos magad alatt vágod a fát vele. Szerintem várj... találkozz titokban a kedveseddel, keress munkát, amibõl eltarthatod magad, és csak utána költözz. Legyél türelmes, bármennyire is nehéz a helyzet.A barátod biztos támogat mindenben.De ne harcolj, azzal magadnak ártasz csak...és ne tekints ellenségként az édesapádra, bármennyire is rossz most nálatok a helyzet. Édesanyáddal mi van?
Jajj de kis édes vagy:) ) Ha úgy érzel akkor menj el a pasidhoz:) Látni, hogy nagyon szereted akkor na habozz, élvezd ki az életet. Még ha most meg is romlik a kapcsolatod a szüleiddel még késõbb javulhat. Jah és ne hallgass arra aki azt mondta, hogy kitartott vagy:) ) Hisz szeret az pedig, hogy vele élsz neki csak jó.És ahogy írtad késõbb dolgozni fogsz. Utóirat:Én a helyedben tuti a pasimhoz költöznék:) ) Na jó azért most bevillant, hogy mi lene ha ugye összeköltöztök és veszekedtek és szétmentek:S Utána kínos lenne visszaköltözni a szüleidhez, vagy akár még együtt laknála barátoddal. Nah mindegy ez csak úgy eszembe jutott remélem nem lesz ilyen! Sok sikert!
Szerintem meny nincs sok értelme hogy terrorizálva legyél otthon és beleõrülj esetleg próbáld meg még egyszer meggyõzni a szüleidet hogy fogadjanak el téged meg a párodat ha nem sikerül akkor meg nem is szeretnek igazán Ha elköltözöl akkor viszont keres minél elõbb munkát ha esetleg szakítanátok legyen mibõl kezdeni valamit Remélem hasznos volt a válaszom :/
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenkinek hasznos volt a válasza, zöld kézre klikkeltem mindenkinél! :) Egyébként eldöntöttem: ma éjjel még összeszedem a fontosabb cuccaimat, holnap délelõtt pedig pakolok barátomhoz. Felhívtam és közöltem ezt vele, örült neki. Segít majd õ is pakolni. :) Apáméknak nem szólók róla, úgyis csak veszekdés és "b...zás" lenne belõle... Ahogy most vannak a dolgok, nagyon szeretjük egymást a barátommal, remélem ez mindig így marad.
Legyetek boldogok :)
Én sem javaslom a költözést. Ha nem lesz olyan hosszú életû ez a párkapcsolat akkor mit csinálsz? Hol fogsz lakni? Inkább valamilyen módon közeledned kellene a szüleidhez, segíteni nekik megérteni a helyzetedet. Ha ez nem megy semmiképp, akkor se költözz ennyi idõsen sehova, ha nincs megfelelõ munkád, hogy eltartsd magad.
Én meg belegondoltam és szerintem nincs olyan gonosz pasi aki kidobná a volt pasiját az utcára.Szerintem ha szakítanátok is biztos ott maradhatnál amíg nem lesz elég pénzed egy lakásra...vagy megdob egy kis pénzzel.Ha meg mégsem akkor visszamennél a szüleidhez.(Persze rohadt kényelmetlen lenne visszakönyörögnöd magad)De nincs olyan szülõ aki pénztelenül sorsára hagyná a gyerekét. Vagy ha mégis még van két, igaz borzasztó kényelmetlen, lehetõség. Biztos van valami állami cucc, árvaház vagy munkát adnak.Nem engedhetik, hogy éhen haljon egy fiatal fiú. A másik lehetõség ha a teste d árulod. Vagy pedig keresel vkit akinél lakhatsz és õ cserébe dug.Kitudja még bele is szeretnél... Nah azért ezekre a lehetõségekre ne keljen szorulnod én azt kívanom neked. Még annyit (de nekem eddig úgy esett le h te nem vagy ilyen) ha már nem vagy szerelmes belé akkor mond meg neki.
Igazad van
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, már a páromnál lakom és nagyon szeretjük egymást! :)
Jólvan drága:) És a szüleid elmentek a házához?Vagy kerestek téged?Felhívtak mobilon?
"Biztos van valami állami cucc, árvaház vagy munkát adnak.Nem engedhetik, hogy éhen haljon egy fiatal fiú. " Te mégis hol élsz? 18 évesen felnõtt ember, ez a rendszer pedig már nem a szocializmus, mindenkinek gondoskodnia kell magáról, az állam nem fog segíteni.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére szüleim nem jöttek ide, apám telefonon közölte, hogy õ innentõl nem kíváncsi rám, akkor sem fog megismerni, ha szembejövök vele az utcán. De mostmár nem érdekel, ez legyen az õ baja...
A kérdező hozzászólása: Nem ugyanabban a városban lakom, ahová egyetemre készülök, kb. 30 km-re onnan, szóval be tudok járni. De párom azt is mondta, hogy az egyik kocsijával nyugodtan eljárhatok minden nap suliba. Itthon ma is nagyon feszült a hangulat, szüleim azt hiszik, hogy a párom "fertõzött meg" a melegséggel. Egyre inkább úgy érzem, el kell innen mennem. :(
Böngészési elõzmények: Azon kívül, hogy bármikor törölheted az elmúlt 1-2-4 óra elõzményeit, a legtöbb böngészõben van privát böngészésre is lehetõség, pl. Firefoxban Eszközök->Privát böngészés indítása, ha ott böngészel nem is jegyzi meg az elõzményeket. Eltartott nyilván azon idõszakban leszel, amíg még nincs munkád, de éppen ez a kockázat, mivel ha mégsem alakulnak úgy a dolgok, akkor elég nagy szívás lesz visszakönyörögni magad. Egyébként egy városban élsz te és a barátod, egyetemre is ugyanabba a városba készülsz, ahol most laksz?
A kérdező hozzászólása: Anyu nem mer apámnak ellent mondani, de szerintem nem is akar, õ sem nagyon fogadja el, hogy én más vagyok. Amúgy pénzügyileg szerintem rendben lennénk, mivel barátomnak nincsenek anyagi gondjai, sõt, õ bíztat, hogy jövõre jelentkezzek egyetemre, tudja finanszírozni.
A kérdező hozzászólása: Tavaly nyár óta vagyunk együtt. Az õ szüleit is ismerem, tök normálisak, nem csinálnak gondot belõle, hogy meleg a fiuk.
A kérdező hozzászólása: 22:31! Az elõtted lévõ egy korábbi válaszra reagált, amit töröltek, mivel az oldal moderálási alapelveibe ütközött. 22:34! Nem "homokos", hanem meleg vagy homoszexuális. Köszi! Egyébként ha esetleg párommal lesz gyerekünk (örökbefogadott), nem fog zavarni egyáltalán, ha esetleg õ is meleg. Tudod, belénk legalább szorult annyi tolerancia, hogy nem gyûlölködünk olyanért, amelyrõl valaki nem tehet és nem árt vele senkinek.
Nem értem miért gyûlölködés az, ha megkérdezem, hogy mit szólnál ahhoz, hogy a gyereked is olyan lenne mint te.
A kérdező hozzászólása: 22:46! Ez épp nem gyûlölködés, viszont abban a válaszodban, amit kimoderáltak volt némi rosszindulat, valljuk be õszintén. Egyébként megválaszoltam a kérdésed, ha a gyerekem is meleg lenne, gond nélkül elfogadnám, nem keseríteném meg úgy az életét, mint az enyémet az apám. A kérdésemre is jöhetne még néhány válasz, mert nem igazán tudom, hogy mit tegyek. Félek attól is, hogy barátom elhagy, ha sokáig húzom az idõt, mivel csak titokban találkozhatunk jelenleg. De ha elhagy, azt én nem élem túl, komolyan mondom. :(((
ne legyél kitartott. egyenlõ félként lépj be egy ilyen összeköltözésbe, akkor is ha nyunyó vagy.
Ahogy olvastam a barátjának jó állása van. Na most ha 18 évesen neki áll dolgozni jó esetben talál olyan állást amivel készben megkapja a 100 ezret . Ezzel nem fog egyenlõ félként a kapcsolatba lépni. És ha egyetemre megy minimum 3 év mire lehet jó állása , ha mondjuk villamosmérnöknek készül. És azért akik írták , hogy próbálja meg titokba tartani az apja elõtt és úgy létesíteni komoly kapcsolatot. Azok kicsit sem gondoltak bele ebbe a helyzetbe. Folyton attól rettegni , hogy mikor jön rá és mikor akad ki és mikor nem találkozhat az ember a párjával , mert az apja különbem rá jön. Szerintem nem ez a megoldás, mert az apukája azt fogja hinni igen sikerült megváltoztatnom a fiam. Aztán ha mégis kiderül már pedig kifog akkor még durvább lesz , mintha kiálltál volna a barátod mellett. Apukád különben mióta tudja? A kapcsolatotok eleje óta vagy csak mostanában. Mert ha mostanában kell egy jó 2 év mire megszokja. De szerintem semmi képen ne hazudj neki. Mond meg neki , hogy apu belõlem már nem lesz heteró és fogok találkozni a barátommal akár mit csinálsz. Ha kitagadsz akkor is. Bár ezt nem szeretném. Szeretnék veletek lakni, mert szeretlek titeket és a szüleim vagytok. Nem szeretnék elköltözni. De ha az az ára ennek , hogy nem találkozhatok a párommal. Akkor elmegyek. Sajnos a fiúkhoz való vonzódásomat nem tudom meg változtatni csak elnyomni. Az meg nem vezetne jóra érzem és tisztelek becsüllek annyira , hogy ne hazudjak éveken keresztül. Szerintem valami ilyesmit kéne írnod levélben vagy személyesen elmondani. de talán úgy lenne a legjobb, hogy leírod levélben és utána oda írod , hogy azért beszéljetek személyesen is . Csak így jobban át tudja gondolni.F/26
Elõször is egy viccel kezdtem volna, de látva egy elõzõ válaszolónak szóló reagálásodat, ezért inkább nem mondom, hátha megsértõdnél (szvsz nagyon sértõdékeny vagy, nekem is vannak meleg ismerõseim, de nem rugózik egyik sem, hogy milyen szót használnak rájuk, mert lehet a szlenget is kedvesen, a PC-t is sértõen használni). Úgyhogy a mondanivalóját inkább leírom: Szóval nagyon nem jó megoldás eltartottá válnod. Mert: 1. Baromi kockázatos. Odaköltözöl a barátodhoz, akit csak tavaly nyár óta ismersz, és fizeti az egyetemedet, de mi van ha 1 év múlva szakítotok? Akkor majd visszakönyörgöd magad szüleidhez? 2. Ha nem is szakítotok, ha késõbb rádöbbensz, mégsem õ az igazi, akkor ott a dilemma, hogy lelépj, de nincs hová, vagy vágj továbbra is jó képet hozzá. Szóval így gyakorlatilag személyes k-vá válhatsz. 3. Eleve egy nem egyenlõ együttélés, amibe belépni készülsz. Nem mert idõsebb nálad, hanem mert õ tartana el. Minek sieted el, hiszen attól még összejárhattok évekig, mielõtt összeköltöznétek, mire lesz már neked egy szakmád, addigra már egyenlõ felek lehettek. 4. Ahelyett hogy szépen lassan elfogadtatnád magadat apáddal, inkább elmenekülsz elõle. Ez sem jó. Egy meleg ismerõsömnek elképesztõen mélykonzervatív, falusi szülei vannak, de még õ is el tudta idõvel érni, hogy legalább beletörõdjenek, és persze fizetik a srác tanulmányait, pedig tudják jól, hogy melegbárokba is eljár.
A kérdező hozzászólása: Még gondolkodom, mi legyen, köszönöm a hasznos válaszokat, jöhetnek még nyugodtan! Valaki kérdezte, hogy elsõ barátom-e, igen, nekem még nem volt más és úgy érzem, hogy vele szeretném leélni az életem. És valóban jó állása, egzisztenciája van (saját ház úszómedencével, 2 autó stb.) továbbá még a szülei is segítik, ezért is mondta, hogy nem jelentene gondot számára, ha odaköltöznék. Nem félek attól, hogy eltartott leszek, csak néhány évrõl lenne szó, utána én is dolgoznék. Mert barátom már olyasvalakire vágyna, aki minden reggel mellette ébredne. És ez csak úgy lehetséges, ha odaköltözöm. Szüleimmel sem szeretnék összeveszni, de apámmal nem lehet szót érteni. Itthon már sokszor a sírógörcs kerülget, apám mindennek elmond és jön a szokásos szöveggel, hogy amíg az õ kenyerét eszem, addig tartózkodni fogok a "perverzióimtól", ahogy õ mondja. 18 éves vagyok és nézi a számítógépemet is. Múltkor is látta a keresési elõzményekben, hogy a melegséggel kapcsolatban keresgéltem a neten, és ilyennel zsarol, hogyha mégegy ilyet meglát a gépen elveszi a gépemet és nem netezhetek. Szerintetek ez normális?? Felnõtt korú vagyok...
Nem tényleg nem normális. De szerintem tarts ki és ne hagyd magad zsarolni.Nekem ez bevált igaz több mint 2 évembe telt. Szorítók hogy sikerüljön.
Hát valamit lépni kéne. Vagy csak simán mondj ellent neki, menjél találkozzál barátoddal. A legrosszabb amit tehet, hogy kirak és akkor végül is ugyanott vagy...
És boldogok vagytok most már együtt?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!