Találatok a következő kifejezésre: Szülöszobába mit lehet bevinni (9 db)

Győri szülőszobára mit lehet bevinni?

Védőnőm fabatkát se ér, nem tud semmit! Saját hálóing kell, vagy adnak? Wc papír? törölköző??Az elsőt máshol szültem ott semmit nem vihettem be minden adott volt, de nem akarok akkor kapálózni ha itt még is máshogy van.Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem indított szülésem volt, ezért lehet, hogy neked majd máshogy alakulnak a dolgok. Mikor elõkészítenek a szülésre, akkor adnak beöntést, ami után le kell zuhanyozni, ezért papucs és törölközõ kell. Én kaptam egy szekrényt, ahova a holmimat be tudtam tenni, lehet hogy oda betettem a törölközõmet is, már nem emlékszem. Hálóinget a szüléshez adják. Ha apás szülés lesz, akkor kell a ruha az apukának. Én a szülõszobáról nem mentem ki, WC papír szerintem nem kell, de vigyél magaddal esetleg papírzsepit, az mindig jól jön. Én egy kis üveg vizet és a kamerát vittem be meg telefont, na meg persze jött Apa is :) Szerintem a szülõszobán más nem volt nálunk, bár nem sokáig voltunk ott (3 + 2 óra megfigyelés)

Nekem indított szülésem volt, ezért lehet, hogy neked majd máshogy alakulnak a dolgok. Mikor elõkészítenek a szülésre, akkor adnak beöntést, ami után le kell zuhanyozni, ezért papucs és törölközõ kell. Én kaptam egy szekrényt, ahova a holmimat be tudtam tenni, lehet hogy oda betettem a törölközõmet is, már nem emlékszem. Hálóinget a szüléshez adják. Ha apás szülés lesz, akkor kell a ruha az apukának. Én a szülõszobáról nem mentem ki, WC papír szerintem nem kell, de vigyél magaddal esetleg papírzsepit, az mindig jól jön. Én egy kis üveg vizet és a kamerát vittem be meg telefont, na meg persze jött Apa is :) Szerintem a szülõszobán más nem volt nálunk, bár nem sokáig voltunk ott (3 + 2 óra megfigyelés)
A kérdező hozzászólása: Jajj nagyon köszönöm a válaszod, végre valaki :)
Nagyon szívesen :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ!! Nincs fogadott orvosom, elsõnél volt de nem jött be amikor szültem, fel se vette a telefont mert hétvége volt, így az ügyeletesnél szültem de nem bánom, nagyon rendesek voltak. Megfogadtam , hogy soha senkinek nem fizetek semmiért:) mármint orvosnak! Nagyon meg vagyok a gyõri dokikkal elégedve idáig, tanácsadásra Papp Gábor Kálmánhoz jártam, (nagyon szeretem), az ambulanciára meg Mika Péterhez, (õt is nagyon szeretem) de volt szerencsém dr. Horváth Zoltánhoz is, õ is nagyon lelkiismeretes és jó.Szóval eddig kánaán van:) )még pár nap és kiderül kihez lesz szerencsénk.A csoki ötlet nagyon jó, köszi!!
A kérdező hozzászólása: Még az jutott eszembe, hogy nem tudjátok véletlenül, ha Gyõrben házasodtunk akkor is kell három hónapnál nem régebbi h.anyakönyvi ??
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat:) na látod én ezt se tudtam, hogy apa iratai is kellenek mármint lakcímkártya meg ilyenek, köszi mégegyszer!!
Elsõ vagyok. Mi is Gyõrben házasodtunk össze és elég volt az eredeti házassági anyakönyvi kivonat (lehet, hogy azt fénymásolva is vittük, már nem emlékszem). Nem kellett, hogy 3 hónapnál frissebb legyen. Könnyû szülést!

38 hetes kismama vagyok Székesfehérváron fogok szülni, a szülőszobába miket lehet bevinni, mi az amire szükségem lehet?

Legjobb válasz: Én vittem be innavalót, WC-papírt, betétet, szõlõcukrot! Minden jót és jó egészséget nektek!

Én vittem be innavalót, WC-papírt, betétet, szõlõcukrot! Minden jót és jó egészséget nektek!
Szia.Én 3 hónapja szültem ott.Szerintem sok mindenre nem lesz szükséged, szomjas leszel, az biztos.én ihattam, de azért vigyél szõlõcukrot.Szerintem más nem nagyon kell.Vagyis nekem nem jut eszembe semmi.Hálóinget adnak a szüléshez. Üdv! Könnyû szülést!
Vigyél bugyit, s inkontinencia betétet, mert ha vajúdás közben sétáltatnak, vagy állni esik majd jól, akkor azért a magzatív ne csurogjon végig a lábadon! Nedves törlõkendõ is jól jöhet magad átörölgetni néha.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:)
12 hete szültem ott. törölközõ és tusfürdõ. én vittem hónaljdörzsit, nehogy büdi legyek! bugyi szerintem fölösleges. én tudtam úgy menni, h nem esett ki a hatalmas betét a lábam közül. csak ittam, de szõlõcukor van akikne kell. azt is vigyél be. én szedtem a homeos golyókat és azokat is bevittem magammal. van cd-s rádió. nem nagyon kellett, nem tudtam figyelni rá. úgyis csak az órát fogod nézegetni.:) két papucsot vittem be.egyiket zuhanyozáshoz, másikban sétáltam. fényképezõgép!!! a legfontosabb! nekünk férjem zsebében volt. véletlenül kamerára állította. hatalmas élmény végignézni a 6 percet, amit felvett!!! sok sikert! nekem hatalmas élmény volt a szülés!!!!!!
Én 2 hete szültem ott.Sok-sok innivaló, törölközõ és majd egy saját hálóing amibe felöltöztetnek, mikor visznek a kórterembe.Ennyi az össz.Betétet adnak.Sokan visznek még csokit és szõlõcukrot is.Könnyû szülést kívánok!

Győrben mi a menete az indított szülésnek? Minden érdekelne ezzel kapcsolatban. Szülőszobára mit lehet bevinni?

Legjobb válasz: Nekem 2010 végén volt indított szülésem Gyõrben. Szerdán be kellett reggel feküdnöm, kaptam egy ballont, ami már okozott fájásokat és tágított is valamennyire, hajnalban ki is esett, de ettõl nem indult még be a szülés. Így másnap elõkészítés után mentem a szülõszobára, reggel 8-kor, akkor bekötötték az oxitocin infúziót, ettõl erõsödtek a fájások, fél 10-kor megrepesztették a burkot, utána labdán ücsörögtem. Fél 11-kor vizsgálat, hogy mennyire tágultam, akkor közölte az orvosom, hogy akkor szülünk, és pontban 11 órakor megszületett a kislányom. Egyik ismerõsöm idén szült, nála azt hiszem valami gélt használtak, de ebben nem vagyok biztos. A szülõszobára vittem a férjem :), egy üveg vizet, kamerát, papírzsepit meg a telefonomat. Más szerintem nem volt nálam.

Nekem 2010 végén volt indított szülésem Gyõrben. Szerdán be kellett reggel feküdnöm, kaptam egy ballont, ami már okozott fájásokat és tágított is valamennyire, hajnalban ki is esett, de ettõl nem indult még be a szülés. Így másnap elõkészítés után mentem a szülõszobára, reggel 8-kor, akkor bekötötték az oxitocin infúziót, ettõl erõsödtek a fájások, fél 10-kor megrepesztették a burkot, utána labdán ücsörögtem. Fél 11-kor vizsgálat, hogy mennyire tágultam, akkor közölte az orvosom, hogy akkor szülünk, és pontban 11 órakor megszületett a kislányom. Egyik ismerõsöm idén szült, nála azt hiszem valami gélt használtak, de ebben nem vagyok biztos. A szülõszobára vittem a férjem :) , egy üveg vizet, kamerát, papírzsepit meg a telefonomat. Más szerintem nem volt nálam.
Most szültem decemberben, itt Gyõrben. Koraszülés volt, a magzatvíz idõ elõtt elment, de a fájások nem jöttek. Így aztán néhány nap után megindították. Reggel elõkészítés (borotválás, beöntés), utána irány a szülõszoba. Buroksapkát lecsípték (kellemetlen, de nem fájdalmas), ha nincs megrepedve a magzatburok, akkor repesztenek. Errõl nincs tapasztalatom. Ezt követõen bekötik az infúziót, amiben az oxytocin van. Egy óra múlva megkezdõdnek a fájások, nekem rögtön 2-3 percesek voltak. A baba szívhangját folyamatosan figyelik NST-vel, továbbá a fájások erõsségét. Nekem 4 óra hosszat tartott a vajúdás, ami elég fájdalmas volt, utána megszületett a babám. A szülés a vajúdáshoz képest egyáltalán nem fájt. A gátmetszés sem volt vészes. Amit érdemes bevinni: ásványvíz, szõlõcukor, vagy amit enni kívánsz. Mobiltelefon. Másra nem lesz szükséged.
Magas volt a vérnyomásom ezért indították, oxi infúzióba aztán kaptam még homeos bogyókat és kész is.Két ujjnyi tágulás után beöntés, zuhanyzás, aztán labda, szülõszék és már kint is volt a bébi:) Vizet vihetsz be, fényképezõt stb, nálunk apán volt egy kis táska és abba voltak a cuccok, szõlõcukor stb, a többi holmit be kellett zárni a szekrénybe a szülõszoba elõtt, de bármikor kimehet apa ha kell neki belõle valami, én most szültem márciusba.
Utsó vagyok ismét, az kimaradt, hogy beöntés és zuhany után burkot repesztett, alám lökött egy ágytálat és fájásnál kézzel megrepesztette. Mindenki nagyon rendes és odafigyelõ volt, a szülésznõk tünemények, nem volt fogadott dokim, mégis nagyon jó doki volt.


Aki szült már a Szent Imrében mostanában, elmondaná, hogy mit lehet bevinni a szülőszobára?

Meg még azt is, hogy a babónak kell vinni ruhákat, vagy a kórháziban van amíg ott vagyunk?

Legjobb válasz: Szia! A szülõszobába mi vittünk nekem: szõlõcukrot, csokis kekszet, vizet, nagy betétet (Tena Lady) és hozzá való bugyit. A kispapának: bubis vizet, kis sós kekszet (tudtam, hogy tök éhes lesz, mire szülésre kerül a sor) papucsot. Apás szüléshez való ruhában volt, de nagyon fázott az elején, így az én köntösöm terítette magára. A babának csak a hazajövetelhez kell saját ruha, amit kérnek: pelenka, popsitörlõ, hogy amikor veled lesz a baba tisztába tudd tenni. Érdemes textilpelenkát is a baba alá és a büfihez. Könnyû szülést, boldog babázást kívánok!

Szia! A szülõszobába mi vittünk nekem: szõlõcukrot, csokis kekszet, vizet, nagy betétet (Tena Lady) és hozzá való bugyit. A kispapának: bubis vizet, kis sós kekszet (tudtam, hogy tök éhes lesz, mire szülésre kerül a sor) papucsot. Apás szüléshez való ruhában volt, de nagyon fázott az elején, így az én köntösöm terítette magára. A babának csak a hazajövetelhez kell saját ruha, amit kérnek: pelenka, popsitörlõ, hogy amikor veled lesz a baba tisztába tudd tenni. Érdemes textilpelenkát is a baba alá és a büfihez. Könnyû szülést, boldog babázást kívánok!

Lehet hogy ma beindul a szülés? Mikor kell a kórházba indulni? és a szülőszobára mit kell bevinni?

37+2 hetes vagyok.eddig minden rendben volt a terhességem alatt de ma nem vagyok valami jól.a baba egyfolytában helyezkedik,nyilal a hasam aljába és feszít.eddig nem volt ilyen.elég kellemetlen és kicsit fájdalmas is

Legjobb válasz: Ha elsõ gyerek, én nem sietném el. Ha rendszeres fájásaid vannak, akkor menjetek be. Nagyon erõs front van, én spec mozdulni nem bírok, nem csak hogy nyilallgat, hanem sírni tudnék, úgy fáj mindenem. Ízületeim, a baba mozgása. Bármikor be is indulhat, álljatok készen. Sok sikert, könnyû, mosolygós szülést, gyönyörû szép egészséges babát :)

Ha elsõ gyerek, én nem sietném el. Ha rendszeres fájásaid vannak, akkor menjetek be. Nagyon erõs front van, én spec mozdulni nem bírok, nem csak hogy nyilallgat, hanem sírni tudnék, úgy fáj mindenem. Ízületeim, a baba mozgása. Bármikor be is indulhat, álljatok készen. Sok sikert, könnyû, mosolygós szülést, gyönyörû szép egészséges babát :)
Nyilallásokkal, méhszáj körüli késszúrással, helyezkedéssel "mindjárt kijön a feje" nyomásérzéssel, lábzsibbadással, járni sem tudással, néha 5 percenkénti pisiléssel szépen eltelhet még 3 hét is, egyszerûen ilyen ez az utolsó hónap. Nálam pl. az elsõ babánál is így volt, most is 2 hete tart, 39 vége felé. Szerintem max a beilleszkedés kezdõdött el nálad, de persze azért pakolj össze ahogy azt ilyenkor már illik. De én nem jönnék nagyon izgalomba a helyedben. Szülõszobai hirtelen pakk: kiskönyv, leletek, hálóing, eldobható vagy egyéb kényelmes nagy bugyi, törülközõk (egy a magzatvíznek) mega-betét, papucs, zokni, hajgumi. A többit utánad viheti a párod, csak vészcsomagot írtam, találsz a neten rengeteg listát.
Hááát... lehet:) Akár ma, akár holnap, de már közel az idõ...:) Nekem is nyílalgatással kezdõdött. Ha netalán a magzatvized folyna el elõbb, mindenképp pelenka vagy törölközõ alád, és nyugodtan feküdj az ágyon, nem kell sietni sehova.Dokit felhívni, lassan készülõdni. ( Ha gyorsan felpattansz ilyenkor elõresodródhat a köldökzsinõr, ami akadályozza a babát a kitolásánál) Ha fájásaid lesznek, akkor pedig már lehet szedelõdzködni! Gyors szülést kívánok és egészséges babát!
http://www.dokimami.hu/2009/11/11/mit-vigyek-a-szuloszobara-.. Az indulás attól függ, milyen messze van a kórház, milyen könnyen elérhetõ, esetleg várható-e forgalmi dugó. Normál esetben, elsõ babánál 5 perces, rendszeres fájásokkal elég indulni. Mondjuk, a babád is érezheti a frontot, rád is kihathat. Ilyenkor már kicsi a helye, a mozgásával képes fájdalmat okozni. Az igazi fájások az egész méhedre kiterjednek, bekeményedik az egész és görcsösen fáj, majd, ahogy jött, hirtelen el is múlik... Minden jót!
M mindenhol más a "szabály" hogy mit kell vinni, ált. a szülészeten megmondják. De jó, ha viszel inkontinenciabetétet, egy kis nasit, innivalót (ha engedik 2-3 hálóing, papucs.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy ilyen hamar válaszoltatok.a kórház kocsival 20 percre van tõlünk.remélem hogy már hamarosan tényleg itt az idõ.:) majd írok ha van valami:)
Szülõszobába a kísérõnek is csomagoljatok váltóruhát, papucsot, szendvicset, könyvet/újságot. Magadnak csokit, szõlõcukrot, innivalót. Két hálóing jó, hátha nem marad tiszta és esetleg zavarna. Annak a ruhának amit beviszel szintén táskát és zacsit, amibe az utcai cipõdet teszed. Eldobható bugyi már most is praktikus. Zsepit és ruhazsepit is, fényképezõgépet, elemet. A többi cucc mehet másik bõröndbe, amiket szülés után használsz a következõ napokban.
Mikor szültél végül? :)

Máv kórházban mit kell bevinni a babának? Illetve a szülőszobára mit lehet?

Gondolok itt olyanra hogy kell e neki pelus vagy adnak és ruhát ?k biztosítják míg benn vagyunk?

Legjobb válasz: Pelenka,popsitörlõ a babának.Ruhát minden nap tisztát kapnak.A szülõszobára vihetsz szénsavmentes ásványvizet,szõlõcukrot.

Pelenka, popsitörlõ a babának.Ruhát minden nap tisztát kapnak.A szülõszobára vihetsz szénsavmentes ásványvizet, szõlõcukrot.
A babát minden nap fürdetik és adnak nki tiszta ruhát. Pelenkát is adtak nekem, ami elég is volt, de volt olyan anyuka akinek gyakrabban kellet cserélni, és így kérnie kellett pluszba. Popsitörlõt nekem speciel nem adtak. Textilpelust is vittem a kicsi feje alá, meg a bukáshoz. Elõfordulhat, hogy karmolja magát majd a babád, érdemes kesztyût vinni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Nyíregyházán mit lehet bevinni a szülőszobára?

Be lehet vinni az egész kórházi csomagot, amit összekészítettem, vagy csak bizonyos dolgokat? Azokat csomagoljam külön? Pontosan mik ezek?

Legjobb válasz: Szia!!!! Egy évvel ezelött beengedték az egész csomagot ugyanis a férjem kinnt volt és a szülésznõ ment ki a csomagomért legalábbis nekem a szülés után. Utána addig ugyse visznek kórterembe amíg nem pisilsz ahoz meg inni kell még igy se volt egyszerû feladat!:)

Szia!!!! Egy évvel ezelött beengedték az egész csomagot ugyanis a férjem kinnt volt és a szülésznõ ment ki a csomagomért legalábbis nekem a szülés után. Utána addig ugyse visznek kórterembe amíg nem pisilsz ahoz meg inni kell még igy se volt egyszerû feladat!:)
Szia!A szülõszobába én szõlõcukrot na meg ásványvizet vittem be egy külön kis csomagba.A kórházi csomagot nem vittük be azt kint kellett hagyni egy szobában mondták, hogy érték ne legyen benne.A férjem velem volt egyszer küldtem ki egy kis méretü törölközõért hogy vizes ruhával törölgesse a homlokomat mert bár november volt bent nagyon meleg volt az ablakot nem nyithattuk ki.Szerintem zokni na az legyen én már eleve úgy mentem be.Meg papucs legyen kéznél.Nekem ezekre volt szükségem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

Mit lehet bevinni a szülőszobába? Salgótarjánban fogok szülni, de aki máshol szült az is írjon legyen kedves.

Legjobb válasz: Bármit, amit szeretnél. Én 2 nagy táskával mentem, senki se nézett fucsán, pedig volt ott 1 szekrény a cuccoknak, hogy ne legyen útban az orvosnak, szülésznõnek, de akkora táska volt, hogy nem fért a szekrénybe :-))

Bármit, amit szeretnél. Én 2 nagy táskával mentem, senki se nézett fucsán, pedig volt ott 1 szekrény a cuccoknak, hogy ne legyen útban az orvosnak, szülésznõnek, de akkora táska volt, hogy nem fért a szekrénybe :-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Az érdekelt volna, hogy a telefont bevihetem e, de látom írtátok, hogy ti bevittétek. Remélem nem szól majd senki ha neki állok ott telefonálgatni a családnak, hogy indul a bébi :D
Szia! Bármit. Érdemes kaját+ innivalót is, ha esetleg hosszúra nyúlna a dolog. De mindenképp érdemes Tena betétet vinni; ez akkora is jó, meg szülés után is.
A legfontosabbak:Kiskönyv a papírokkal, elõl gombos hálóing, papucs, törölközõ, wc papír, tusfürdõ, köntös, zsepi.Ha tudod kire hagyni a befekvõs cuccodat, na meg a baba ruháit is , vagy a váróba, vagy a kocsiba hagyd.Felesleges bevinni a szülõszoba öltözõjébe.Ha sokan szülnek, nehogy elkeveredjen valami, sose lehet tudni.Nem csak a szülõnõk ruhái, hanem aki bemegy velük, azoknak is ott vannak a cuccai.Esetleg innivalót még tehetsz be, de azt már csak szülés után ihatod.Ja meg zoknit, ha fagyos vagy, mert a légkondi be van már kapcsolva.
Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon. papírok Én ezeket vittem
Ezeken az oldalokon találtam listát, ami alapján készítettem el a csomagom. Nagyon hasznos volt. De kérdezz azért rá, hogy ezek mind szükségesek e, vagy esetleg kell valami speciális még, mert engem pl. nem engedtek már a vajúdás alatt inni, pedig eléggé elhúzódott. http://www.hoxa.hu/?m1=2&m2=3&p1=cikk&p2=9 http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..

Szülöszobába mit kell (lehet) bevinni?

Legjobb válasz: Zoknit mindenképp vigyél be!!!! 4 Gyermeket szültem, és mind a négy szülésem alatt majdnem lefagyott a lábam!!! Szerintem teljesen felborul olyankor a vérkeringés, vagy nem tudom, de zokni mindenképp kell!!! :)))) A barátnõm kiröhögött, aztán amikor bementek szülni, vagyis születni, :) akkor úgy telefonált nekem, hogy azonnal vigyek be Neki egy pár zoknit!!!

Zoknit mindenképp vigyél be!!!! 4 Gyermeket szültem, és mind a négy szülésem alatt majdnem lefagyott a lábam!!! Szerintem teljesen felborul olyankor a vérkeringés, vagy nem tudom, de zokni mindenképp kell!!! :) ))) A barátnõm kiröhögött, aztán amikor bementek szülni, vagyis születni, :) akkor úgy telefonált nekem, hogy azonnal vigyek be Neki egy pár zoknit!!!
Kórháza válogatja. Leginkább semmit. Lehet, hogy megengedik a saját hálóinget, esetleg zenét. Magánkórházban(Pl. Telkiben) szinte bármit, ami az anyának jólesik. Enni-innivalót, saját cd-t, bármit, amire igényed van.
Menjél be szülõszobalátogatásra, és kérdezd meg :) Van, ahol se enni, se inni nem lehet; én a II. Nõin szültem, vittem be: hálóinget (át kellett öltözni, melõtt lementem a csecsemõosztályra a végén) ásványvizet (szénsavmenteset) papucsot szõlõcukrot (amit fel sem bontottam :D ) törülközöt (zuhanyoztam utána) páromnak innivalót és csokit
igazad van, a zoknit kihagytam. nekem is nagyon fázott a lábam :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!