Találatok a következő kifejezésre: Szülést követően az (24 db)

Dr. Bata Barnabásnál fogok szülni, érdekelne, hogy ki mennyit adott neki hálapénz gyanánt a szülést követően? Az összeg függ attól, hogy császárral szülök-e vagy simán?

Legjobb válasz: Amennyit kellene adni, az a magánrendelésén amennyit szoktál fizetni, annak a 10-szerese, dehát mindenkinek a pénztárcájától függ. Én a kollégájánál szültem (Schwarczinger Zsolt), akkor adtam neki oda a pénzt, amikor a hat hetes kontrollra mentem, a magánrendelésén 6000 Ft-ot szoktam fizetni, de a szülés után csak 40.000 Ft-ot adtam...hát ennyit tudtunk fizetni.

Amennyit kellene adni, az a magánrendelésén amennyit szoktál fizetni, annak a 10-szerese, dehát mindenkinek a pénztárcájától függ. Én a kollégájánál szültem (Schwarczinger Zsolt), akkor adtam neki oda a pénzt, amikor a hat hetes kontrollra mentem, a magánrendelésén 6000 Ft-ot szoktam fizetni, de a szülés után csak 40.000 Ft-ot adtam...hát ennyit tudtunk fizetni.
Szia!Én nála szültem 2szer császárral, mi 25ezret adtunk.Az összeg attól függ mennyit tudsz adni.Könnyû szülést kívánok!

Szülést követően, az első menstruáció után mennyi időre jött meg a második?

Szóval mikor volt a következ? vérzés? Beállt rendesen a ciklus, vagy eltelhet több hónap is a következ? menstruációig?

Legjobb válasz: Múlt hónap 2-án jött meg elõször, pedig másfél éves a babám! :-) Ebben a hónapban még mindig nem jött meg, érzem, hogy fáj a hasam már egy hete, de semmi. Szeretnénk már újra babát, de a hét elején csináltam egy tesztet és negatív lett.

A kérdező hozzászólása: Múlt hónap 2-án jött meg elõször, pedig másfél éves a babám! :-) Ebben a hónapban még mindig nem jött meg, érzem, hogy fáj a hasam már egy hete, de semmi. Szeretnénk már újra babát, de a hét elején csináltam egy tesztet és negatív lett.
Nekem a szülést követõen 6 hónappal, pont a kontroll vizsgálatot követõen, és azóta 25-30 napra jön meg. Pedig elõtte pontosan 28 napos volt...
Nekem szülés után 4 hónappal megjött, és azóta óramû pontossággal minden hónapban.(pedig 20 hónapig szoptattam)Szerintem ez is mindenkinél más, van hogy nehezebben rendezõdik a ciklus.
nekem szülés után 4hónappal jött meg 1x.azután 40-35-majd a végén beállt 34napra.persze lehet változott volna még, de 10hónappal a szülés után újra terhes lettem. most 6hete hogy szültem, és már 2hete nincs vérzésem
Elsõ vérzés 8 héttel szülés után, és onnantól rendszeresen (csak szoptattam 6 hónapig és még most is szopizik a 13 hónapos lányom). A vérzés mennyisége változott, kicsit normalizálódott, eleinte sok volt. De maga a ciklus azonnal beállt.
A kérdező hozzászólása: Nekem még most sem jött meg, holnap csinálok még egy tesztet. Köszi a válaszokat!

Az én esetemben mi/mik fognak nekem járni? Miket kell szülés előtt elintézni, és miket a szülést követően.

Munkanélkülir?l fogok menni szülni. December 31-ig volt egyhuzamban 4 év munkaviszonyom, de már az évre nem hosszabbítottak szerz?dést. Így is jár nekem a Gyed? És miket vehetek igénybe?Mikor és hogyan kell igényelnem?

Legjobb válasz: Szia! A kérdés az, hogy a "munkanélküli" mit takar? Álláskeresési járadék idejébe vagy már az álláskeresési segélybe fogsz szülni? Ha a járadékba, akkor azt kell tenned, hogy szünetelteted a járadékot, megigényled a tgyást az oep-tõl (összege a járadék alapjául szolgáló jövedelem 70%-a). Ez 168 napig jár, utána vissza kell menned járadékra, majd pár nap után megint szüneteltetni kell és igényelni a gyed-et (szintén oep, szintén a járadék alapjául szolgáló jövedelem 70%-a, max. a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a). Ha a segélybe akkor az van, hogy sajnos az állami szervek által kiadott tájékoztató füzetek eltérõen fogalmaznak: egyik szerint nem jár semmi, más szerint jár. És sajnos még az is ott van, hogy ahány ügyintézõhöz mész, annyi választ fogsz kapni :( Egyedül a tgyást lehet szülés elõtt 28 nappal igényelni, menete az, amit már leírtam.

Szia! A kérdés az, hogy a "munkanélküli" mit takar? Álláskeresési járadék idejébe vagy már az álláskeresési segélybe fogsz szülni? Ha a járadékba, akkor azt kell tenned, hogy szünetelteted a járadékot, megigényled a tgyást az oep-tõl (összege a járadék alapjául szolgáló jövedelem 70%-a). Ez 168 napig jár, utána vissza kell menned járadékra, majd pár nap után megint szüneteltetni kell és igényelni a gyed-et (szintén oep, szintén a járadék alapjául szolgáló jövedelem 70%-a, max. a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a). Ha a segélybe akkor az van, hogy sajnos az állami szervek által kiadott tájékoztató füzetek eltérõen fogalmaznak: egyik szerint nem jár semmi, más szerint jár. És sajnos még az is ott van, hogy ahány ügyintézõhöz mész, annyi választ fogsz kapni :( Egyedül a tgyást lehet szülés elõtt 28 nappal igényelni, menete az, amit már leírtam.
A kérdező hozzászólása: Az álláskeresési járadék idõtartamát a ledolgozott idõ után számolják? Mert én 4 év után kaptam 270nap körül. Gondolom ezután menne át csak segélybe, nem? Vagy hogy is van ez?
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a papíromat, úgy írja, hogy álláskeresési járadékot állapítanak meg 02.01-tõl és 91 napig magasabb összeg, aztán még 179 napig kevesebb. Akkor ezek szerint járadékról megyek szülni július végén, nem?
Akkor sima minden. Járadékról egyértelmûen lehet tgyásra, gyedre menni. Csak arra kell figyelni, amit az elsõ válaszomban is írtam: a tgyásról menj vissza járadékra, majd pár nap után szüneteltesd újra és igényeld a gyed-et. Ha nem így teszel, hanem a tgyásról igényled a gyed-et, EL FOGJÁK UTASÍTANI! Olvasd el alaposan az oep honlapjáról: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Választás egyes ellátások közt/a választás napjának meghatározása c. részt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Minden jót!

Szülést követően meddig normális az hogy nem 28 hanem 35-45 napra jön meg?

2 hónapos volt a fiam amikor megjött el?ször azóta "rendszeresen" megjön. Most 8 hónapos.

Legjobb válasz: nekem is szülés után 2 hónappal jött meg,azóta rendszeresen 34-35napra,majd 10hónappal a szülés után újra terhes lettem,tehát addig úgy jött meg,hogy az utolsó 3menstruáció már 34napra jött. kíváncsi vagyok most hogy lesz.2-án szültem

nekem is szülés után 2 hónappal jött meg, azóta rendszeresen 34-35napra, majd 10hónappal a szülés után újra terhes lettem, tehát addig úgy jött meg, hogy az utolsó 3menstruáció már 34napra jött. kíváncsi vagyok most hogy lesz.2-án szültem
Hát ez jó kérdés! Ezt én is szeretném tudni, mert nekem is a második hónapban jött meg, és 34-35 naposak a ciklusaim. És nem utolsó sorban azt olvastam, hogy ilyen hosszú ciklusnál már nem mindenkinek (vagy mindig) van peteérés. Teherbeesésnél olvastam. Ja, nekem 6 hónapos a fiam.
A kérdező hozzászólása: Hát igen errõl én is olvastam, és nemsokára terveznénk a kistesót, de úgy látszik õ sem fog olyan könnyen érkezni.

A szülést követően hány napra rá kapják meg általában az anyák az anyasági támogatást? (az egyszerire gondolok) És ennek mennyi az összege pontosan?

Május 20-ra vagyok kiírva, és az érdekelne hogy már abban a hónapban megfogom kapni az anyasági támogatást/segélyt, vagy hogy mennyi időbe tellik ez az egész procedúra, illetve milyen szerveket kell felkeresni?! Köszönöm előre is 36 hetes kismama

Legjobb válasz: Szülés után az orvos igazolásával kell igényelni a MÁK-nál. Ha jól emlékszem 30 napon belül utalják.

Szülés után az orvos igazolásával kell igényelni a MÁK-nál. Ha jól emlékszem 30 napon belül utalják.
Szerintem már csak júniusban fogod megkapni, mivel kell hozzá a baba anyakönyvi kivonata is stb..Meg mire beküldöd, vagy beviszed, onnantól minimum két hét mire utalnak.
Összege: 64.125 Ft elsõ voltam
Az összeg stimmel, hát attól függ, hogy mikor szülsz meg.Kell hozzá a baba Tj száma, amit kb.születés után 1, 5-2 hétre postáznak, tehát ha a te esetedet nézzük, akkor a májusból már ezzel valószínû ki is mentünk.Utána le kell tölteni az igénylõlapot, és be kell küldeni a kért iratok fénymásolataival együtt.Innen már kb 1 hét és megkapod.Én egy pénteki napon adtam ajánlva elsõbbséggel postára, és következõ hét csüt.-ön vagy pénteken kaptam meg, hozta a postás.Lehet, ha bankszámlára kéred, akkor nincs egy hét az átfutás, azt nem tudom.
Én is májusra voltam kiírva csak 2010-be és 26-ra.Kisfiam 27-én született.31-én jöttünk haza.Párom másnap 1-én meghatalmazásommal bement anyósommal együtt és elintézték.Debrecenben itt úgy zajlott, hogy a TB-hez bementek adtak egy papírt, hogy mi lesz a kicsi taj száma, evvel meg ugye már mindent lehetett intézni.Be is adták a gyes, családi és az anyasági igénylõ papírt.Az anyasági 10-én jött és bankszámlára. Az elsõ családi+gyes június végén jött.Meg is lepõdtünk, mert amikor szoktak utalni, megint kaptuk.Utána rákérdeztünk, nehogy vissza kelljen fizetni és mondták, hogy ha a hónap utolsó napján születik a baba, akkor is teljes havi jár.Remélem tudtam segíteni.De kérdezz nyugodtan!!E.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm igen hasznos volt minden információ.
márc.26-án szültem, köv.héten jöttek meg a baba papírjai, ápr.6-án adtuk be az igénylést, ápr.13-án kaptam meg az anyaságit. A többit leírták elõttem. Könnyû szülést neked:)

Az Apukáknak a baba születése után hány "szabadnap" jár? Kizárólag a szülést követően vehetik ki ezt a pár napot? Mi ilyenkor az eljárás?

36 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Az apát 5 nap munkaidõ kedvezmény illeti meg, melyet a szülést követõen legkésõbb a 2. hónap végéig kérésnek megfelelõ idõpontban kell kiadni. Be kell majd vinni a munkahelyre a gyerek születési anyakönyvi kivonatát. 31 hetes km

5 nap jár!! egy könyvelõ
Szia! Azt hogy kiadják-e nem a munkáltató dönti el. Ez jár, ez olyan mintha arról döntene a munkáltató, hogy nem ad fizetést a munkádért, vagy élelmiszert ad helyette, ezt sem teheti meg! A gyerek születésére járó szabadság idejére távvoléti díj jár, melyet az állam megtérít a munkáltatónak, kormányrendelet alapján le kell jelenteni. 31 hetes km
Hatályos Mt 138/A § 31 hetes km (utolsó voltam)
Az én páromnak 5 nap járt amit szülés után vehetett ki.(egyértelmûen)
Szia. Én úgy tudom hogy 5 nap jár, és szülés után 2 hónapig lehet kivenni. Van olyan munkahely ahol nem adják ki, az én párom sem kapta meg.
Szia! Az apát 5 nap munkaidõ kedvezmény illeti meg, melyet a szülést követõen legkésõbb a 2. hónap végéig kérésnek megfelelõ idõpontban kell kiadni. Be kell majd vinni a munkahelyre a gyerek születési anyakönyvi kivonatát. 31 hetes km
bocs, megnéztem, tényleg nem 2 hét, csak 5 nap:-(de nálunk kivette Férjem még +2 hetet igy Együtt lehettünk a Picinkkel és igy nagyon jóó volt:-)
5 nap jár, a párom akkor veszi aznaptol mikor hazajöhetünk és mondta hogy utána még kér 1 vagy 2 hét szabit. szerencsére normális a fönöke, csak ne jöjjön be nagy melo. jo lenne ha 2-3 hétig együtt tudnánk lenni:)
5 nap jár, és születés után 2 hónapon belül lehet kivenni.
Olyan rohadt szemét világban élünk, h az ami jár egy b.. szemé... fõnök nem adja ki??? Érthetelen. Az ilyen vállalkozókat úgy megbüntetném!
12:26-os vagyok. Az én páromnak tényleg nem adta ki a fõnöke. Hiába mondtam neki én is hogy jár, nem tudott mit tenni. Félti a munkahelyét.
úgy emlékszem, 2 hét! :-)
3 nap jár, de csak a gyerek születése után veheti ki
5 nap jár. Utána pedig évente két nap extra szabadság akármelyik szülõnek. Amíg gyeden, gyesen vagy, érdemes ezt az apukának igénybe venni, ez esetben neked írásban le kell mondanod róla. Az 5 nap szülési szabadság az apukának nagyon jól jön. A férjem akkor bolondult bele a kisfiunkba teljesen, amikor itthon lehetett velünk éjjel-nappal egy hétig. Szuper volt. :-) Megismerték, megszerették egymást. Én pefig megtanítottam õt az alapdolgokra (pelusozás, etetés stb), hogyha velem hirtelen történne valami, akkor se álljon ott, nem tudva, hogy mit hogyan tegyen.

Szülés után újra terhes lehetek? Megvolt az első mensim szülést követően, most kellett volna megjönnie, de nem jött meg. Már 4 napja késik. Ez normális, vagy kezdjel ismét aggódni?

Három hónapos manó anyukája...

Legjobb válasz: ha már volt rendes menszeszed, az azt jelzi, hogy helyreállt a méh szerkezete, volt peteérésed és szerintem lehetsz terhes simán. Szerintem csinálj tesztet! majd írj hogy mi lett. 4 hónapos kisfiú anyukája

ha már volt rendes menszeszed, az azt jelzi, hogy helyreállt a méh szerkezete, volt peteérésed és szerintem lehetsz terhes simán. Szerintem csinálj tesztet! majd írj hogy mi lett. 4 hónapos kisfiú anyukája
igen lehetsz aki menstruál az lehet bármikor tehes
Az egyik rokonom pont így járt. :) Ha már volt egy rendes ciklusod, akkor bizony lehet, hogy babás lettél. :) Várom a visszajelzést, hogy mit mutat a teszt majd. ;)
én is így lettem:-)meg barátnõmnek is így lett a második baba.(nem 1 ismerõsnek)
A keresztfiaim között 1 év és 3 nap a korkülönbség...:)
Én is így jártam, 7 hós a kisfiam és útban a második... :) Nagyon nehéz lesz, de a férjemmel együtt örülünk neki. Ja egy nagyon fontos dolog!!!!! a terhességi gyorsteszt nekem KÉTSZER is negatív lett. így nyugiban ültem a babérjaimon, majd már nem bírtam tovább, elmentem a nõgyogyihoz és kiderült, hogy 7 hetes terhes vagyok. Inkább menj el te is, egy vizsgálatot megér!!!!!!
MI lett az eredmény?????? írjál nekünk :)
A kérdező hozzászólása: Oké! Nagy kõ zuhant le a kicsi szívemrõl, szerencsére nem vagyok terhes...Huuu CSak késett 4 napot, így nem kellett már tesztet sem vennem. A következõ babával szeretnénk még várni pár hónapot. De már alig várom, hogy ismét kismama lehessek, remélem összejönnek nálunk is az ikrek..:)
A kérdező hozzászólása: Oké, jól megilyesztettetek. Ebbe belefehéredtem. Megyek is és meg csinálom a tesztet. Ha van valami szólok.:)

Császáros szülést követő 5. hétre újra menstruálok. (sajnos nem szoptatok) Ez azt jelenti, hogy újra visszaállt a hormonháztartásom?

Csak azért kérdezem, mert lenne egy szemm?tétem, amit csak akkor végeznek el, ha újra rendben lesz a hormonháztartásom.

Legjobb válasz: Lehet hogy már ez valóban a mensid nekem is nagyon korán megjött a szülés után.

Lehet hogy már ez valóban a mensid nekem is nagyon korán megjött a szülés után.

Tisztelt doktor úr! Kérdésem az lenne, hogy pajzsmirigy alulműkődésre szedett gyógyszer abbahagyásától, valamint hüvelyi szülés, illetve azt követően spirál felhelyezésétől lehet-e hüvelyi szárazságom, illetve visszatérő viszketés. Válaszát köszönöm. Üdvö

Tisztelt doktor úr! Kérdésem az lenne, hogy pajzsmirigy alulműkődésre szedett gyógyszer abbahagyásától, valamint hüvelyi szülés, illetve azt követően spirál felhelyezésétől lehet-e hüvelyi szárazságom, illetve visszatérő viszketés. Válaszát köszönöm. Üdvözlettel, Gizi (38)

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nem tartom valószínűnek, hogy a hüvelyszárazságot az említettek okoznák. A visszatérő viszketés elsőorban fertőzésre utalhat. A szárazság kezelésére a Cikatridina hüvelykúp rendszeres alkalmazását javaslom. Amennyiben viszkető érzés is jelentkezik, a panasz megjelenésekor javaslok egy szakorvosi vizsgálatot, az esetleges kórokozó megállapítására és célzott kezelésére. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Nem tartom valószínűnek, hogy a hüvelyszárazságot az említettek okoznák. A visszatérő viszketés elsőorban fertőzésre utalhat. A szárazság kezelésére a Cikatridina hüvelykúp rendszeres alkalmazását javaslom. Amennyiben viszkető érzés is jelentkezik, a panasz megjelenésekor javaslok egy szakorvosi vizsgálatot, az esetleges kórokozó megállapítására és célzott kezelésére. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! Kérdésem az lenne, hogy pajzsmirigy alulműkődésre szedett gyógyszer abbahagyásától, valamint hüvelyi szülés, illetve azt követően spirál felhelyezésétől lehet-e hüvelyi szárazságom, illetve visszatérő viszketés. Válaszát köszönöm. Üdvö

Tisztelt doktor úr! Kérdésem az lenne, hogy pajzsmirigy alulműkődésre szedett gyógyszer abbahagyásától, valamint hüvelyi szülés, illetve azt követően spirál felhelyezésétől lehet-e hüvelyi szárazságom, illetve visszatérő viszketés. Válaszát köszönöm. Üdvözlettel, Gizi (38)

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nem tartom valószínűnek, hogy a hüvelyszárazságot az említettek okoznák. A visszatérő viszketés elsőorban fertőzésre utalhat. A szárazság kezelésére a Cikatridina hüvelykúp rendszeres alkalmazását javaslom. Amennyiben viszkető érzés is jelentkezik, a panasz megjelenésekor javaslok egy szakorvosi vizsgálatot, az esetleges kórokozó megállapítására és célzott kezelésére. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Nem tartom valószínűnek, hogy a hüvelyszárazságot az említettek okoznák. A visszatérő viszketés elsőorban fertőzésre utalhat. A szárazság kezelésére a Cikatridina hüvelykúp rendszeres alkalmazását javaslom. Amennyiben viszkető érzés is jelentkezik, a panasz megjelenésekor javaslok egy szakorvosi vizsgálatot, az esetleges kórokozó megállapítására és célzott kezelésére. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!