Találatok a következő kifejezésre: Szülést követö hónapban (4 db)

Igaz az, hogy ha a Tgyást a szülás előtt 28 nappal igényelem akkor is csak a szülést követő hónapban kapom meg azt a pénzt?

Pl. ha most decemberben igényelem és januárban szülök akkor csak a februári utalásban lesz benne ez a decemberi pár nap is meg az egész január?

Legjobb válasz: Igen, mert addig nem folyósítanak, amíg nincs ott a születési anyakönyvi kivonat, meg a többi szükséges papír.

Igen, mert addig nem folyósítanak, amíg nincs ott a születési anyakönyvi kivonat, meg a többi szükséges papír.
Hát nekem pedig utalták! Június 23-tól voltam tgyáson és csak júli 11én született a lányom. Július 7én már kaptam részhónapra tgyást.
Annyit kért csak a munkáltatóm, hogy az orvos írjon egy papírt, hogy mikorra várható a szülés.
Nekem tb kifizetõhely a munkahelyem és folyamatosan kaptam a pénzt, legyen az tp, tgyás, gyed. Utólag kellett leadni egy szül. anyak. kiv. fénymásolatot.
A kérdező hozzászólása: Én egy Zrt.-nél dolgozom, Tb kifizetõhely. Akkor ezek szerint õk utalni fognak rendesen?
18:25-ös vagyok, nekem még dátumra is mindent akkor utaltak, amikor a béremet, szóval ugyanúgy 1-én kapom már évek óta, bármi is legyen, fizetés, tp, tgyás, gyed. Õk ezt visszaigénylik az oep-tõl, szóval nekik mindegy mikor utalják. A munkaügyön meg tudják neked mondani pontosan, hogy õk hanyadikán szokták.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor biztos nekem is így lesz. Már a második babámat várom és én is eddig mindent megkaptam rendes fizu idõben (nálunk 10.-ig van fizu). Az elsõ gyereknél szülés után kértem a Tgyást de most megkezdeném már a jövõ héten csak valahol olvastam, hogy akkor is csak szülés fizetnek de akkor ez biztos csak azokra vonatkozik akiknek maguknak kell intézni az OEP-nél.
Sziasztok! A páromat december közepén kirúgás veszélyeztette bejelentett munkahelyén, de mi már tudtuk, hogy terhes, akkor már több mint 4 hetes volt. Így mivel veszélyeztetett terhessé vált, leadtuk a papírok felmondásuk elõtt 1 nappal, így nagyon nem tudtak ugrálni. A kérdés az, hogy mivel TB kifizetõhely, mikor kötelesek utalni, hisz Januári fizu kimaradt, mivel decemberben megkapta elõre a másfél hónapot a kirúgás miatt, de akkor még semmilyen papírt nem írattak alá vele, sõt semmi nem történt ez ügyben. Azt az infót kaptuk a könyvelõnktõl, hogy minden 2 hétben küldjük le a papírokat, terhességrõl, meg mindenrõl amiket az orvosok adnak. Jelenleg még nem kaptunk semmit, pedig minden hó 8-ig el utalták eddig a fizetését, most hogy el kéne kezdeniük utalni az a veszélyeztetett terhességgel kapcsolatos "bért". Mit tegyünk, hisz eddig sem jött meg? Forduljunk a munkaügyi bírósághoz? Elõre is köszönöm a választ!

Szülést követően a 7. hónapban megjött, már csak reggel, este és éjszaka szoptatok. Rákövetkező hónapban szépen 26. -napra és most már 32-né járok és semmi? !? !? !?

Nagyon csekély esélyt látok arra, hogy újra baba, de mikor teszteljek ilyen esetben?Kicsit bizonytalan vagyok, mert a hasam fájdogál, kicsit a mellem is, talán az édeset is jobban kívánom, néha azt veszem észre, hogy émelygek...ja és most megint pár napja éjszaka is rámjön a pisilhetnék....

Legjobb válasz: nekem 9 hos a babam, reggel es este szoptatok, 8 honapja menstrualok, es 32-43 naposak a ciklusaim. szerintem nem vagy terhes.

nekem 9 hos a babam, reggel es este szoptatok, 8 honapja menstrualok, es 32-43 naposak a ciklusaim. szerintem nem vagy terhes.
Esetleg próbáld meg az intimtornát.
Az intimtornát én is ajánlom!!!Nagyon jó hatású!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ez eszembe sem jutott!
Bizony, bizony itt csak az intimtorna segít. Kriston félét próbáld, hatásos. De ha nem vagytok elégedettek az eredménnyel, már rutinmûtét egy kis igazítás.
Persze, hogy van rá mûtét...már mindenre van. :) Kérdezd meg a nõdokidat, biztos tud segíteni. Mármint, hogy tb által finanszírozott legyen. Nekem szüléskor a doki fel is ajánlotta, hogy "beljebb varr" ha szeretném. Lehet, csak viccelt. :) De bármelyik plasztikai mûtéttel foglalkozó kórház végez ilyet. árat nem tudok, de keress rá a keresõprogramban.
A kérdező hozzászólása: Erre van mûtéti megoldás is? Hol csinálnak ilyet, ha arra kerülne a sor? És mennyibe kerül?
Szólni kellett volna az orvosnak, hogy varrja szûkebbre.

Szülést követö pár hónapban menyi a teherbe esés lehetösége?

Legjobb válasz: Szia A baratnomnek 9 honapos volt a kisfia amikor kiderult,h ujra terhes.Sot O meselte,h volt olyan ismerose,aki a 6 hetes kontollra ment es ott derult,ki h ujra terhes. Remelem tudtam segiteni

Szia A baratnomnek 9 honapos volt a kisfia amikor kiderult, h ujra terhes.Sot O meselte, h volt olyan ismerose, aki a 6 hetes kontollra ment es ott derult, ki h ujra terhes. Remelem tudtam segiteni
van ismerõsöm, akinek 13 nónap van a 2 fia között. Tehát akár szoptatás alatt is terhes maradhatsz.
SZIÓKA!ÉN ÉS A BÁTTYÁM KÖZÖTT, 11HÓNAP ÉS KÉT HÉT A KORKÜLÖMBSÉG.ÜDV 18HETES KISMAMA

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!