Találatok a következő kifejezésre: Szülést könnyítő bogyókat (5 db)

Azoknál, akik szedték a homeós szülés könnyítő bogyókat, illetve itták a málnalevél teát, hogyan zajlott le a szülés?

Segített,könnyebben tágultatok?Mennyi id? alatt jött a világra a picur?

Legjobb válasz: Hajnali 5 kor kezdõdtek a fájások és egész nap enyhe fájt 5-10 percenként jöttek. Reggel 7 kor a kórházban, még csak 1 ujjnyira voltam nyitva. Majd 11 kor este elment a magzatvízem és hirtelen 2 percesek lettek a fájások. ekkor megvizsgált a doki és már majdnem teljesen ki voltam tágulva. 0:18 perckor megszületett a fiam. 1 db varatom volt, és aznap reggel 7 kor ülve szoptattam. Szerintem nagyon sokat segített. Én szedtem a homeopátiás bogyókat 3 félét, meg ittam napi két bögre málnalevélteát a 36. héttõl. Szülésznõm javasolta! Én a szülésnél még olajat is használtam, amit a szülésznõm kente a gátamat és a babám fejét amikor bújt ki.

Hajnali 5 kor kezdõdtek a fájások és egész nap enyhe fájt 5-10 percenként jöttek. Reggel 7 kor a kórházban, még csak 1 ujjnyira voltam nyitva. Majd 11 kor este elment a magzatvízem és hirtelen 2 percesek lettek a fájások. ekkor megvizsgált a doki és már majdnem teljesen ki voltam tágulva. 0:18 perckor megszületett a fiam. 1 db varatom volt, és aznap reggel 7 kor ülve szoptattam. Szerintem nagyon sokat segített. Én szedtem a homeopátiás bogyókat 3 félét, meg ittam napi két bögre málnalevélteát a 36. héttõl. Szülésznõm javasolta! Én a szülésnél még olajat is használtam, amit a szülésznõm kente a gátamat és a babám fejét amikor bújt ki.
Szia. Én ittam a málnalevél teát a 35.héttõl, napi 2 csészével. Kiírt idõpontban hajnal fél 4-kor elfolyt a magzatvíz, de fájások nem nagyon indultak, csak enyhe 10 percesek. Bekötötték az oxitocint, 7 órán keresztül erõs egybefüggõ fájásaim voltak, mégse tágultam egy centit sem. Végül császároztak.
Én hamar és könnyen szültem, pedig csak vajúdás alatt szedtem a homeos bogyókat. Este 7-kor jött az elsõ fájás, aztán éjfélig óránként, 2-ig 20 percenként és utána beállt 8 percesekre. 10-re mentem nstre, magzatvízvizsgálatra, ott még haza akart küldeni a doki, de nem volt jó az nst. 14-kor befektetett, fél óra mulva burkot repesztettek és fél 6-kor meglett a kislányom, véleményem szerint-elsõ baba-nagyon gyorsan és könnyen. A dokik végig bíztattak, hogy szedjem a bogyót, és délben kezdtem el szedni
Én homeós bogyókat nem szedtem, csak málnalevél teát ittam a 36. héttõl. Este 1/2 10-kor elment a magzatvíz, rá kb. fél órára kezdõdtek a fájások enyhén, de egybõl 2-3 percenként. 1/2 1 körül értünk a kórházba és reggel 4.40-re lett meg a fiam. Gyorsan tágultam, igazán csak az utolsó óra volt nehéz. Szép szülésem volt, Neked is legalább ilyet kívánok!
Hát én ittam a 35.héttõl a málnalevél teát és homeos bogyeszt is szedtem. Én csak azt tudom mondani, hogy elsõ baba és sportoltam igy mindenki riogatott hogy nehéz szülés lesz. Ahhoz képest 2 kor kezdõdtek a fájások egybõl 10 percesek voltak, 4.30kor mikor beértünk a kórházba már 4 ujjnyira ki voltam tágulva és 7kor megszületett a fiam! Szóval én ajánlom mindenkinek!!
Én friss szülõ vagyok, két napja szültem. Én a 35. héttõl ittam a málnalevél teát és szedtem homeós bogyót (vajúdásnál már nem szedtem, mert elfelejtõdött). Fél 12-kor éjszaka folyt el a magzatvíz, fájások nem voltak, csak valamikor kettõ-fél három körül jöttek, de egybõl három percesek, amelyek 40 mp-ig tartottak. Ötre már négy ujjnyira nyitva voltam (fél kettõkör még csak a külsõ méhszáj volt egy ujjnyira, a többi zárt volt), hat után megszületett a kisfiam. Elsõ babám, tehát villámszülésnek számított. Jól meg is leptünk mindenkit. Úgyhogy nekem segített!
nyugodtan irjál, bár miben segítek ha tudok!
Az elsõ válaszolónak: írhatok privit?lenne pár kérdésem ha nem nagy baj:) )
Én is szedtem a homeos bogyókat, és igaz, hogy nekem három napon keresztül voltak 10 perces jóslófájásaim szünet nélkül, végül amikor 5 percesek lettek, elkezdõdött a tágulás és 4 óra múlva már a karomban tartottam a kislányomat. A bogyók a tágulást tényleg elõsegítik, 99 % ban volt hatásos az általam megkérdezett nõknél. Ugyanis én is pont így informálódtam róla, mint te most. Ártani nem árt, úgyhogy szedjed nyugodtan.
szia, én homeopátiást a szülés elõtt nem szedtem, csak a szoptatásra, de a málnalevél teát vödörszámra ittam, mégis császtár lett mert nem tágultam. Pedig én hiszek a gyógynövényekben, mert az is nagyon fontos, hogy bízzál benne, mégsem hatott.

Milyen szülés könnyítő homeos bogyok vannak? Ami a tágítást segíti?

Legjobb válasz: Arnica CH9 Napi 1*5 golyó Caulophillum CH5 napi 1*5 golyó Cimicifuga CH 3 naponta 5 golyó Az arnicát szülés után is szednem kellett. Málnalevéltea napi 2*2 dl. A szülésznõm a 36 héttõl ajánlotta. Én ezeket szedtem!

Arnica CH9 Napi 1*5 golyó Caulophillum CH5 napi 1*5 golyó Cimicifuga CH 3 naponta 5 golyó Az arnicát szülés után is szednem kellett. Málnalevéltea napi 2*2 dl. A szülésznõm a 36 héttõl ajánlotta. Én ezeket szedtem!
Szia, én úgy szedtem, hogy: 37. hét: minden nap 2-szer 5 golyó cimicifuga 38. hét: minden nap 3-szer 5 golyó caulophillum 39. hét: minden nap 4-szer 5 golyó cimicifuga 40. hét: minden nap 5-ször 5 golyó caulophillum Tágulási adataim belsõ méhszájra vonatkoztatva: 38. hét: 1 ujjnyi 39. hét: 2 ujjnyi 40. héten már nem vizsgált, nehogy meginduljon az miatt a szülés (valsz 3 ujjnyi) A betöltött 40. héten, a kiírt napon hajnali 2:30-kor indult meg a vajúdás, és 4 órás otthoni vajúdással 4 ujjnyi belsõ méhszájjal mentem be, és ezeket a fájásokat még nagyon jól lehetett kontrollálni, sõt még az 5 ujjnyinál lévõ kontrakciókat is be tudtam fogadni. Az utolsó 2 órára nincsenek csodák, túl kell élni, én alig emlékszem rá, teljesen befordultam és kizártam a környezetet. A szülésznõm szerint ez egy jóó kis koktél volt!
Bocs, elõzõ vagyok, csak lemaradt: Málnalevél teát 37. héttõl ittam naponta 2-szer. Arnicát én nem szedtem, mert így is vérhígítóval kellett magam szurkálni, és ugyebár az Arnica a vérzést csillapítja. De ha neked ezzel nincs gond, akkor hajrá minden vasárnap 5 golyóval! Azt fontos tudni, hogy amikor megveszed a gyógyszertárban, akkor mond, hogy szülésre készülsz, mert a homeónál úgy van. hogy minél kisebb a koncentrátum, annál jobban hat. Ezért ch30-sokkal csak ártasz, míg ch5-9-15 még elfogadható mennyiség. Remélem neked is segít! :)

Szülést könnyítő homeopátiás bogyókat szedek (Arnica, Caullophyllum). Lehet ezeket egyszerre is bevenni vagy hagyni kell egy pár óra szünetet a kettő között?

Legjobb válasz: Az egyféle potenciájú szereket be lehet venni együtt, de ha más potenciájú, akkor hagyj fél óra szünetet.

Az egyféle potenciájú szereket be lehet venni együtt, de ha más potenciájú, akkor hagyj fél óra szünetet.

Milyen homeopátiás bogyókat javasoltok nekem? 36 hetes vagyok. Szülés, vajúdás könnyítő, gátmasszázs olaj, szülés közbeni fájdalomcsillapítás?

Legjobb válasz: Én szedtem homeós golyót, és nem használt semmit. Úgyhogy én innentõl nem is hiszek benne. Vagy gázt, vagy edát kérj, ha tényleges fájdalomcsillapítást akarsz.

Én szedtem homeós golyót, és nem használt semmit. Úgyhogy én innentõl nem is hiszek benne. Vagy gázt, vagy edát kérj, ha tényleges fájdalomcsillapítást akarsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. remélem segíteni fog. EDA-t mindenképpen kérek, már eldöntöttem :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!