Találatok a következő kifejezésre: Szülésnél minden megkatétereznek (1 db)

Szülésnél minden kismamát megkatétereznek?

Legjobb válasz: NEM!!! Császáros szülésnél a mûtét alatt már kapsz katátert és ha az epi hatása már elmúlik és érzed, hogy mikor kell pisilni, akkor ki is veszik. Sima szülésnél azért kell pisit produkálni, hogy lássák, nem sérült-e az a rész. Akkor sincs gond, ha nem sikerül, egy katéter nem a világ! A legjobbakat!

NEM!!! Császáros szülésnél a mûtét alatt már kapsz katátert és ha az epi hatása már elmúlik és érzed, hogy mikor kell pisilni, akkor ki is veszik. Sima szülésnél azért kell pisit produkálni, hogy lássák, nem sérült-e az a rész. Akkor sincs gond, ha nem sikerül, egy katéter nem a világ! A legjobbakat!
Csak azt, aki nem tud pisilni magától. De a többség nem tud, pláne elsõ szülésnél. Vagyis, ezt a szülés után van, de elõtte is katétereztek, azt nem tudom, hogy akkor volt-e más alternatíva, nekem nem sikerült, azt tudom, én már csak a kórteremben tudtam eltotyogni pisilni.
szia!!nekem nem kellett katéter!!az elején se kaptam meg akkor sem amikor meg szültem!!nem mindjárt kérték azt hogy pisiljek hanem bevittek a szobába és ott mondta a nõvér ha kell pisilni mennyek el vele mert sok vért veszítettem és nehogy elessek!!szóba se jött nekem a katéter!elsõ szülésem volt! de tudtam pisilni rendesen!! remélem tudtam segíteni grat a babához!!
jah meg a másik (elõzõ hozzá szóló vagyok!!) legtöbbször én ugy tudom csak császárosok kapnak katétert!! õk nem tudnak ugy közlekedni az elsõ pár napban mint egy simán szülõ nõ!! ezért õk kapnak az már biztossabb!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segitséget lányok
Nálunk a szülés utáni megfigyelési idõ (2 óra) végén kellett pisit produkálni, nekem ment (rengeteget ittam a vajúdás alatt), így szóba sem került a katéter.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

36 hetet töltöttem. Kb egy órája hullámokban feszül a hasam. Mi lehet ez? (bővebben)

A terhesség kezdete óta ismerem ezt a fajta feszülést, hosszában fájnak/feszülnek a hasizmok vagy nem tudom mik, de borzalmas, néha levegőt is alig kapok, mozogni kb képtelenség. A hónapok alatt ez többször jelentkezett, de max pár percig, úgy gondoltam, nő a hasam és feszül. De most már nagyjából egy órája nyilall/fáj/feszül a köldökömtől kissé jobbra, végig az egész hasam. Hullámokban, de állandóan. Baba enyhén, de jól érezhetően mozog. Emellett keményedek is, de azt csak néha. Van bármi jelentősége? Vagy ez normális ilyenkor? Első baba.
Köszi a segítséget

5

Szt. Margit kórházban (Budapest) most mennyire van rá lehetőség, hogy saját ruhában legyenek a babák a szülészeten?

12

Székesfehérváron nemrég szült kismamák, akinek apás szülése volt mikor és hol vettétek meg az apuka ruhát?

9

Szülés után 2, 5 héttel mitől fájhat veszettül a jobb vesém? Lehet, hogy megfázott vagy befolyásolhatja, hogy még mindig csak gyógyszerrel jó a vérnyomásom? Másnak is volt már ilyen? Mit csináltatok?

Máskor szokott segíteni, ha befeküdtem egy kád forró vízbe, de most még azt nem lehet.

2

Ha programozott császármetszés időpontja előtt megindul a szülés, akkor mi történik?

5

Van itt olyan aki kérésre kapott valamilyen dokitól igazolást császármetszésre (nem nőgyógyásztól)?

10

Jönn valaki a napokban székesfehérvárra szülni?

Szeptember 30-ra vagyok kiírva, de már most mennék.

1

Váci kórházba mit kell a babának vinni? Mikor?

Úgy értem, hogy pl babatörülközőt, pelust, krémet stb. elég ha szülés után behozza apa vagy rögtön kell vinni már ha megyek a szülőszobára vagy hogy van ez?
Köszi

9

Milyen érzés a toló fájás?

Milyen a fájdalom jellege és hol kezdődik(Pl:fentről halad lefelé)és hol fáj?

10

Ha az első baba császárral született mennyi az esély az újabb császárra?

Fájásgyengeség és téraránytalanság miatt született császárral. Nekem nem gond ha császár lesz megint, csak fel kell rá készüljek. Most ráadásul lent van mélyen a méhlepény, ami a dokim szerint ha nem mozdul 100%, hogy császár lesz!

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!