Találatok a következő kifejezésre: Szülésnél mikor kell (19 db)

A szülésnél miket kell bevinni a kórházba?

Legjobb válasz: Amit semmiképp se hagyj otthon: kiskönyv,személyi iratok,taj kártya,és az utolsó lelet mindenbõl,amit nem a kiskönyvben vezetnek(vérkép stb.) A többi már pótolható!Kórháza válogatja,hogy melyiknek mi kell,így amikor mész az utolsó UHra,vagy valamelyik CTG/NTSkor ugorj fel a szülészetre és kérdezd meg,hogy mi kell nekik,mert van ahol kérnek pelit,van ahol nem stb..meg hogy mit vihetsz be szülõszobára. Amúgy a korházi cuccba,ami mindenhova kellhet:hálóing,vagy nagy bõ póló,papucsok,egy fürdéshez egy jövésmenéshez,tisztálkodócuccok,kéztörlõ és fürdõlepedõ(lehetõleg sötét),tányér,evõeszközök,pohár szalvéta,konyharuha sem árt.No meg valami,ami leköt abban a néhány napban,könyv ilyesmi.Aztán betétet,már van ahol adnak,van ahova te viszed,a gátseb ápolása hasonlóan megy..ezt mind érdemes megkérdezni ott.

Amit semmiképp se hagyj otthon: kiskönyv, személyi iratok, taj kártya, és az utolsó lelet mindenbõl, amit nem a kiskönyvben vezetnek(vérkép stb.) A többi már pótolható!Kórháza válogatja, hogy melyiknek mi kell, így amikor mész az utolsó UHra, vagy valamelyik CTG/NTSkor ugorj fel a szülészetre és kérdezd meg, hogy mi kell nekik, mert van ahol kérnek pelit, van ahol nem stb..meg hogy mit vihetsz be szülõszobára. Amúgy a korházi cuccba, ami mindenhova kellhet:hálóing, vagy nagy bõ póló, papucsok, egy fürdéshez egy jövésmenéshez, tisztálkodócuccok, kéztörlõ és fürdõlepedõ(lehetõleg sötét), tányér, evõeszközök, pohár szalvéta, konyharuha sem árt.No meg valami, ami leköt abban a néhány napban, könyv ilyesmi.Aztán betétet, már van ahol adnak, van ahova te viszed, a gátseb ápolása hasonlóan megy..ezt mind érdemes megkérdezni ott.
Szia. A két legfontosabb az a vércsoport megállapításról kapott leleted és a hepatitiszrõl kapott leleted. Ez mindenképpen legyen nálad, mert különben automatikusan beoltják a babát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Debreceni Klinikán bejöhet apuka a szülésnél? Mit kell tenni ahhoz, hogy 2 ágyasba kerüljek?

Sosem szültem még, és fogalmam sincs, hogy hogy mennek a dolgok, azt se tudom, hogy ha apuka bent akar lenni akkor azért fizetni kell? Vagy pl. milyen lehet?ségek vannak a szülésre? Mármint vízben sz?lés, ülve szülés stb... és ezekért külön kell fizetni? Lehet butaságot kérdezek, de tényleg fogalmam sincs! :D Apukával szeretnénk szülni, és lehet?leg 2 vagy 1 ágyasba kerülni... Azt tudom, hogy az egy ágyas fizet?s, de a 2?

Legjobb válasz: Hozzátenném, hogy 2x feküdtem bent vetélés miatt, és komolyan mondom a 2. emelet az valami fertõ... és nem szeretnék olyan szobába kerülni, ahol van vagy 4-5 kismama és nem tudnak hozzám bejönni látogatni, meg én se tudnék esetleg az õ látogatóiktól öltözni, szoptatni...stb.. Nem tudom, hogy a kismamák hova kerülnek és hogy ott milyenek a körülmények, de ha csak egy fokkal jobb, mint ahol én voltam, az már jó lenne.. :)

A kérdező hozzászólása: Hozzátenném, hogy 2x feküdtem bent vetélés miatt, és komolyan mondom a 2. emelet az valami fertõ... és nem szeretnék olyan szobába kerülni, ahol van vagy 4-5 kismama és nem tudnak hozzám bejönni látogatni, meg én se tudnék esetleg az õ látogatóiktól öltözni, szoptatni...stb.. Nem tudom, hogy a kismamák hova kerülnek és hogy ott milyenek a körülmények, de ha csak egy fokkal jobb, mint ahol én voltam, az már jó lenne.. :)
11es vagyok.Amikor szülés elõtt körbevitt minket a szülõszobán, akkor már beszéltünk róla, hogy egyedül szeretnék-e lenni.Mondtam, hogy nem, de max.2 személyest szeretnék.Szülés után ismét rákérdezett és intézkedett.
A kérdező hozzászólása: Hát azt elhiszem, azt én is fogom :D
Én még azt is kértem hogy cigók közé neeee.
A kérdező hozzászólása: És te kérted meg a szülésnõt, hogy próbáljon meg intézni egy jó szobát, vagy magától tette?
Én novemberben szültem.Volt szerencsém a nem rég kialakított szobák egyikében szülni.Volt szülésznõm és orvosom is.Csak mi voltunk bent, nem hallottam senki mást, mert "messze" voltunk.A szülésznõm intézkedett és a gyermekágyason 2 ágyasba kerültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most szült barátnõm csütörtökön, még nem akartuk zavarni, de majd ha eljön az idõ meglátogatjuk Õket és majd remélem Õ is mesél, neki elvileg nem volt se orvosa se szülésznõje... Egyébként a szülésznõt biztosan fel fogom keresni, és beszélek vele is!
Amikor én voltam, egy sem volt szabad, ráadásul mindegyikben külföldi hallgatók feküdtek. Azt mondták, ez általános - mármint az, hogy foglaltak. (májusban volt) Két ilyen szoba van amúgy.
Ez azért érdekes mert sok VIP szoba van , én úgy szültem hogy a folyosón is vajúdtak de VIP szoba lett volna.
A VIPpel pl. az a baj, hogy mindig foglalt. Az én férjem ott orvos (elég nagy lett volna a protekció), de mégsem tudtam bekerülni, mert épp aznap feküdt be egy másik anyuka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :D Ha priviben elküldenéd, megköszönném! :)
A kérdező hozzászólása: Már csak azért érdekel a külön szoba, mert tudom, hogy hogy néz ki a többi sajnos... Ha szülésznõm lesz akkor nem kerülök többágyasba?
A kérdező hozzászólása: Igen ezt már én is megtaláltam :D De engem a külön szobák érdekelnek! Meg az, hogy vajúdásnál és végestelen végig az elsõ perctõl ahogy beteszem a lábam a kórházba velem lehet apuka? Nagyon fontos lenne...
A szülésznõ ajánlást én is kérhetem priviben? Pár hét múlva szülök. köszönöm! orvosom van fogadott.

Szülésnél mit kell vinni a kecskeméti kórházba mamának és babának? Tételes listát kérnék.

Legjobb válasz: Magadnak: -fehérnemû (annak idején, amikor én szültem, az elsõ 2 napon tilos volt bugyit húzni...) -intimbetét (a legnagyobb, extra szuper nedvszívó) -tusfürdõ, fésû, törölközõ -evõeszköz Babának: -én nem baba-mama szobában voltam, így csak a hazamenetel napjára kellett pelus, body, rugi, harisnya, bundazsák, sapi

Magadnak: -fehérnemû (annak idején, amikor én szültem, az elsõ 2 napon tilos volt bugyit húzni...) -intimbetét (a legnagyobb, extra szuper nedvszívó) -tusfürdõ, fésû, törölközõ -evõeszköz Babának: -én nem baba-mama szobában voltam, így csak a hazamenetel napjára kellett pelus, body, rugi, harisnya, bundazsák, sapi
De egyébként a védõnõ elmondja, hogy mi kell


Szülésnél mikor nyomni kell akkor hasbizomból vagy hogyan?

Legjobb válasz: Úgy kell nyomnod mintha egy baromi nagy székrekedésed lenne.Amúgy az egész szülés ösztönös,és a tolófájásoknál pont azt fogod érezni,hogy kakilni kell hiába kaptál beöntést.Az inger ugyanaz,csak a végeredmény más:)

Úgy kell nyomnod mintha egy baromi nagy székrekedésed lenne.Amúgy az egész szülés ösztönös, és a tolófájásoknál pont azt fogod érezni, hogy kakilni kell hiába kaptál beöntést.Az inger ugyanaz, csak a végeredmény más:)
A kérdező hozzászólása: HASIZOMBÓL? ( bocsi a hibáért)
szia! igaza van az elõttem szólónak!nagyon nagy energiádnak kell lenni ahoz hogy végig csináld a szülést! pihenyj sokat!nekem még vissza kellet tartani a toló fájásokat mert még nem jött le teljesen a méhszáj de nagyon nehéz volt vissza tartani mert nagyon nagy nyomást érzel ami arra kényszerít hogy kitold a picit! nekem könyû szülésem volt ennek elenére! a párom is bent volt számomra nagyon jó érzés volt hogy tudtam ott van mellettem!szép és könnyû szülést kívánok!
Szia! Nekem az orvos úgy mondta, hogy nyomjak, mintha kakilnék, csak elõre. Fog adni instrukciókat az orvosod közben, ha nem jól csinálod. SOk sikert!

Bajcsy kórházban mit kell viselni az apának az apás szülésnél?

Legjobb válasz: Én is a Bajcsyban fogok szülni. Szerintem az apukát is beöltöztetik zöld steril ruhába vagy legalábbis kap egy zöld köpenyt. Mivel a szülõszobán és az újszülött részlegen mindig melegebb van, az apukának is fontos a kényelmes, szellõs ruházat és a papucs! Ezt nekem a kórházban mondták, amikor kérdeztem.

Én is a Bajcsyban fogok szülni. Szerintem az apukát is beöltöztetik zöld steril ruhába vagy legalábbis kap egy zöld köpenyt. Mivel a szülõszobán és az újszülött részlegen mindig melegebb van, az apukának is fontos a kényelmes, szellõs ruházat és a papucs! Ezt nekem a kórházban mondták, amikor kérdeztem.

Mihez kell a házassági anyakönyvi szülésnél?

Olvastam több helyen is, hogy ezt is vigye magával az ember a szüléshez, nem jöttem rá, hogy mihez is kellhet.

Legjobb válasz: Azért,hogy a férjed nevére kerüljön a gyermek. Ha nem vagytok házasok,akkor apasági elismerõ nyilatkozat szükséges,szintén hogy a gyermek az apuka vezetéknevét kapja. Ha nincs a kórházi csomagban az adott papír,akkor automatikusan az anyuka vezetéknevét kapja a gyermek. Ezt persze késõbb lehet korrigálni,de úgy tudom,hogy az már pénzbe kerül...

Azért, hogy a férjed nevére kerüljön a gyermek. Ha nem vagytok házasok, akkor apasági elismerõ nyilatkozat szükséges, szintén hogy a gyermek az apuka vezetéknevét kapja. Ha nincs a kórházi csomagban az adott papír, akkor automatikusan az anyuka vezetéknevét kapja a gyermek. Ezt persze késõbb lehet korrigálni, de úgy tudom, hogy az már pénzbe kerül...
A gyerekanyakönyvezéséhez. Ha nem viszed akkor nem a férjed nevére fog kerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Logikus, amit írtok.

Mit kell vinni a korházba szülésnél? Babaának? Magamnak? Dél-pestiben szülök majd

Legjobb válasz: Csak azt írom, ami feltétlenül legyen nálad: Szülõszoba: Hálóing, zokni, törölközõ, szõlõcukor, víz, papucs, telefon, tenna lady (nagy méret), köntös Gyermekágyra neked: mellszívó, melltartó, melltartó betét hálóingek, köntös, tréning ruha (nekem jól esett nem egyfolytában hálóingbe lenni), étkészlet, szoptatós tea, újság, gyümölcslé Babának: pelenka, cumisüveg (kelhet), más nemigen (ruhákat adnak neki, ne vigyél sajátot, mert elkeveredhet, de kérdezd meg õk hogyan csinálják), körömvédõ kesztyû Hazamenetel: babahordó, ruhák babának (elég,ha kikészíted otthonra, és a hozzátartozód majd a távozási napon behozza)

Csak azt írom, ami feltétlenül legyen nálad: Szülõszoba: Hálóing, zokni, törölközõ, szõlõcukor, víz, papucs, telefon, tenna lady (nagy méret), köntös Gyermekágyra neked: mellszívó, melltartó, melltartó betét hálóingek, köntös, tréning ruha (nekem jól esett nem egyfolytában hálóingbe lenni), étkészlet, szoptatós tea, újság, gyümölcslé Babának: pelenka, cumisüveg (kelhet), más nemigen (ruhákat adnak neki, ne vigyél sajátot, mert elkeveredhet, de kérdezd meg õk hogyan csinálják), körömvédõ kesztyû Hazamenetel: babahordó, ruhák babának (elég, ha kikészíted otthonra, és a hozzátartozód majd a távozási napon behozza)
Szia! A babának abban a kórházban nem kell ruha, csak mikor hazaviszed, mert bodyban és angolpólyában vannak, amit a kórház biztosít. Ami kell neki, pelus, popsitörlõ. Köldök kezeléshez adnak alkoholt és hintõport. Hajszárítónak sem nagyon örülnek, legalábbis nekem beszóltak, hogy nem fodrásszalonban vagyok. Igaz akkor már 4 napja nem tudtam hajat mosni.... Szoktak lenni szülõszoba látogatások is, a neten rá tudsz keresni, hogy mikor lesz a legközelebbi. Ott konkrét kérdéseket is tudsz feltenni, amire készségesen válaszolnak. Esetleg fel lehet hívni õket és megkérdezni a következõ idõpontért. Boldog babavárást és szép szülést neked.
vigyél kispárnát, meg hajgumit, meg evõeszközt is.és ajánlatos kicsi piros törölközõ lentre törölközni.
A kérdező hozzászólása: Én is köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!! :-)
Köszi.
Azért nem ajánlják, mert nem lehet tudni, hogy mennyi tejed lesz, és a túlzott termeléstõl begyulladhat/bekeményedhet a melled. Késõbb, otthon már lehet inni. A legjobb ha kezdet kezdetétõl mellre van téve a baba. Õ majd gondoskodik a tejtermelés beindításáról. (3 gyerekünk van)
Miért nem ajánlott a szoptatós tea? Bocsi errõl nem hallottam... Köszi elõre a választ. Elsõ válaszoló voltam.
+ melltartóbetét, esetleg mellszívó és hozzá egy két tároló (cumisüveg) bimbóvédõ, bimbóápoló krém. Szoptatós tea az elsõ napokban nagyon nem ajánlott.
Nagy méretû bugyi (hájfelfogó nagymama bugyi), ez fontos. Tisztálkodási szerek, iratok (házassági kivonat, személyi, lakcím)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!! :-)

Olyan szülésnél, ahol az orvos megmondja, hogy ennyit és ennyit kér a szülésért, mikor kell, szokás odaadni a pénzt?

Legjobb válasz: Én a 6 hetes kontrollon adtam oda, de több anyuka akik velem együtt szültek, a kórházból történõ hazaadás elõtti vizsgálatnál odaadták.

Én a 6 hetes kontrollon adtam oda, de több anyuka akik velem együtt szültek, a kórházból történõ hazaadás elõtti vizsgálatnál odaadták.
Szülés utáni kontrollon adtam, amikor hazaengedett.
én is a szülés utáni vizsgálaton adtam oda, kb.3.nap.
Varratszedéskor adtam oda. Szülés utáni 3. napon.
Sehogy. Minden úgy csinálok mint azelõtt, (nem hagyom el magam). Jövök megyek, autót vezetek, még ki akarom takarítani a házat.
Én is 34hetes vagyok.Elejétõl megfogadtam, hogy nem hagyom el magam.És igy is tettem.Reggel kelek, fõzõk, mosok, takaritok, vasalok.Délután irány a város, sétálgatok vagy barátnõzõk.De ez nem jelenti azt, hogy könnyebben fogok szülni.Sétálgass egy kicsit, lassan, tyuklépésben, nem sietve.
A kérdésed elsõ felére tudok csak válaszolni.Én heti 2x jártam kismama jógára, naponta 10 percet intim tornát végeztem, a szülés elõtt 2 héttel hagytam csak abba a melót(saját cég, nincs szigorú munkaidõm), addig úgy éltem, mintha nem lennék pocakos(az alap-szabályokat persze betartottam, úgy mint nem erõltettem magam, ha fáradt voltam lepihentem, nehezet nem emeltem stb.)2 gyerekes anyuka
hát, terveztem mindenfélét, torna, séta stb, de a doki szigorúan rámparancsolt, hogy FEKVÉS, még sétálnom se nagyon lehet, max a sarki boltba lemehetek és ennyi :((( sokat keményedek, szinte folyamatosan, ha mozgok, és fél, hogy koraszülött lesz a bébi 33 hetes km
Szia. 34 hetes vagyok én is és ugyanettöl tartok, hogy a szülést hogy fogom bírni..merthogy elég keveset mozgok, bár az elején megfogadtam, hogy járni fogok kismamatornára-végül csak itthoni torna lett belöle, a tv elött, és az is egyre ritkábban... sétálni viszont mindennap szoktam, boltba, postára stb.ahova tudok, gyalog megyek.de intenzívebb mozgásra valahogy nem tudom rávenni magam. azért reméljük, ez nem fogja nehezíteni a szülést. állítólag a sportoló nöknek sokszor még nehezebb szülni, mert annyira erösek, kötöttek az izmaik. ki tudja. további jó babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!