Találatok a következő kifejezésre: Szülésnél hány fog (2 db)

Szülésnél hány kiló fog lemenni rólam, ha már 36 hetes vagyok, de még csak 2 kgot híztam?

Mert ha lemegy legalább 5-6, mert ugye ennyi van a baba+ víz+ méhlepény, akkor jó fogyókúra a terhesség:-)

Legjobb válasz: örülj neki,ez a ritkábbik,hogy nem híznak a kismamák.Az furi,hogy a babád súlya sincsen rajtad.

örülj neki, ez a ritkábbik, hogy nem híznak a kismamák.Az furi, hogy a babád súlya sincsen rajtad.
Én 14 kg-t híztam terhesség alatt, szülés után azonnal lement 9 kg, majd egy hét alatt még 3 kg. Most 5 hetes a kisbabám, és nem is látszik rajtam, hogy szültem. Hát rajtad meg pláne nem fog :-) További boldog babavárást.
Tényleg irigyellek!:o) Lehetne egy kérdésem? Terhesség elõtt optimális volt a súlyod?
Én is most fogok a napokban szülni.2, 5kg-ot hiztam a doki azt mondta kb 7-8 lemegy és hogy ne aggodjak mert a babám szépen fejlett.Ez csak annyit jelent hogy ami a babának kell nem bezabáltuk hanem hála az égnek a mi zsírháztartásunkból megy le.A lányommal ugyan igy voltam. JÓ NEKÜNK!!!!
Szia! Én a második fiammal ugy mentem szülni, hogy 1 kg-t sem híztam, sõt 3 kg-al könnyebb voltam mint mikor terhes lettem.Sõt szülés után eltünt rólam még 10 kg. Alig akartam elhinni.:) Ugyhogy valószínû te is könnyebb éleszel, mint mikor terhes lettél.
Tudod hány kismama irigyel most téged? :D:D Én húsz kilót hiztam anno. Ha te összesen két kilót híztál, akkor te kevesebb kilóval jössz majd ki a kórházból, mint amennyivel teherbe estél. Mert 5 kiló tuti lemegy. A babák átlagosan 3000 gramm körül vannak, meg még a méhlepény és a magzatvíz, az is megvan nagyjából két kiló. Ha esetleg a lábad is vizesedett, akkor mégtöbb lemegy. Szóval elmondható, hogy a te testsúlyod csökkent a szülés alatt, ugyanis az a két kiló plusz nem a te testsúlyodat jelenti, hanem a babáét. De ha az UH-n nem mondták, hogy túl kicsi lenne a baba, akkor minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az elsõ igazi választ a kérdésemre. Igen, a baba rendesen fejlõdik, sõt mindig kicsit nagyobb is volt a koránál, tehát attól nem félek, hogy õvele baj lenne. cSak furcsállom a dolgot. És ismétlem, nem bánom, hogy csak 2 kgot híztam:-) És ha valaki még érdemben hozzá tud szólni, megköszönöm:-)
szia! nekem azt mondta a védõnõm, hogy volt olyan kismamája aki kevesebbel jött ki szülés után a kórházból, mint amennyivel kismama lett. annak, hogy csak ennyit híztál örülj, ha a kisbabád fejlõdött rendesen akkor mindent megkapott így is amire szüksége volt.
Irigyellek, nekem annyira raktároz a szervezetem, hogy a 26. héten 9 kg plusznál tartok.Esküszöm nem eszek többet, még nasiból sem.Bevallom fagyit eszek de eddig is lecsúszott a torkomon ez az.Jó neked!!
A kérdező hozzászólása: 158 centi vagyok, és 67 kg-al estem teherbe, tehát nem zörögtek a csontjaim, így volt mit felélni a babának. Az elmúlt 2 év alatt folyamatosan és egyenletesen szedtem fel jó 15 kg-ot, de terhesség alatt csak a 2 kg jött rám, most 36 hetesen vagyok 69. TEhát tényleg lehet benne valami , hogy feléli a tartalákokat, ami jó, és örülök neki:-) féltem, hogy hízok 30 kg-ot, de nem, még fogyok is:-) Köszönöm a válaszokat, féltem, hogy mennyire normális ez így, de látom, azért vagyunk egypáran:-) Ez megnyugtat. Köszönöm a válszokat és jöhet még nyugodtan tapasztalat:-)

Alapesetben hány ember (doki, szülésznő, nővér? ) fog körülvenni a szülésnél? Ugye nem jellemző, hogy -holmi-tanulók /ott figyeljenek? !? /, miközben megpróbálom gyermekemet világra hozni?

Nincs fogadott orvosom,se szülészn?m.Fehérváron fogok szülni,és fogalmam sincs,hogy mennek majd a dolgok!

Legjobb válasz: Hát nálam Debrecenben vajúdás közben bejött egy pár egyetemista de elõtte megkérdezték,hogy ellenzem-e!Persze nem végig és nem is vizsgáltak csak néha bekukkantottak.Aztán császár lett a vége,oda elég sokan bejöttek!

Hát nálam Debrecenben vajúdás közben bejött egy pár egyetemista de elõtte megkérdezték, hogy ellenzem-e!Persze nem végig és nem is vizsgáltak csak néha bekukkantottak.Aztán császár lett a vége, oda elég sokan bejöttek!
Nálam 3 tanulósrác jött be.Nagyon normálisak voltak, mert elõtte megkérdezték a férjemet(?), majd engem is, hogy zavarnak-e.Ezután vajúdás közben(kb. 10 óra) jöttek, és nézték az eredményeket, jókat beszélgettünk.A szülésnél rajtuk kívül a szülésznõ és a fogadott orvosom volt bent.Nem igazán tudtam közben azzal foglalkozni, hogy ki figyel, vagy hányan vannak bent. Szegeden szültem, oktató kórház.
Bent volt az orvosom és a szülésznõ, meg a párom. (iszont utána, amikor 1 órát stoppoltak és nem volt minden okés, egyre többen lettek.9
Háááát, az én szülésemnél kb. 8-an bent voltak. De csak azért, mert már mindenki megszült, aki az osztályon volt és nem volt más dolguk. Csak néztem, hogy miért vannak annyian - talán baj van? Megnyugtattak, hogy "csak" ráérnek és azért jöttek be. Érdekes....
Oktató kórházban lehet, de elméletileg akkor is alá kell írnod egy nyilatkozatot, hogy megengeded, hogy ott legyenek. Nálam a szülésznõ vezette le a szülést, a doki a hasamnál volt, nézte a fájásokat. A szülés után jött egy másik nõvér, aki rendbe tett.
Nálam a szülésznõ, az orvos és egy tanuló szülésznõ volt bent. Kalocsán szültem, ez sem oktató kórház.. Egyáltalán nem zavart az õ jelenléte. Ha oktatókórházban szülsz, akkor megkérdezik, hogy beleegyezel-e, hogy bent legyenek az egyetemisták. Ja! a végén bejött a csecsemõs nõvér, de õ a baba holmijával volt elfoglalva, igazán nem figyeltem rá se.
A Péterffy khz sem gyakorló, mégis vannak "megfigyelõk".Én a Szt.Istvánban szültem, és ott csak a fogadott szülésznõm és a dokim volt velem.És persze a férjem.Igaz, nekem nagyon gyors-3 órás-szülésem volt, mindenféle beavatkozás és komplikáció nélkül.
Nekem az elsõ szülésemnél, mivel farfekvéses volt a baba, emlékeim szerint 3 szülész orvos, 3 szülésznõ, 2 gyerekorvos, meg még néhány (kb. 5) bámészkodó volt jelen. :p Na meg a férjem. A második szülésemnél, már csak a dokim, meg a szülésznõ volt. :) Amúgy szerintem ne zavarjon, hogyha tanulók figyelnek, elvégre lehet, hogy õk fogják majd az unokádat világra segíteni, és valahogy meg kell szerezniük a tudást.
A kérdező hozzászólása: Igazán érdekes és sokrétû választ adtatok, köszi szépen! Remélem, hogy nálunk minden okés lesz és nem leszünk sokan!Boldog babázást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Engem biztos zavarna, ha sokan lennéánek körülöttem-hiszen ez egy meghitt pillanat!Úgymond közönségra nincs szükség.
Nálam bejöttek, senki nem kérdezett, de hidd el nem érdekelt. A kitolási szakasz másfél óra volt, a dokim nyomta a hasam, közben szinte összepréselt, három szülésznõ segítkezett és még egy doki bent volt 2 tanulólánnyal és 1 tanulósráccal. Még jót röhögtem is (így utólag), amikor egyszer kinyitottam a szemem és azt láttam mindenki arcán, hogy "együtt" nyomunk :) Engem nem zavart.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!