Találatok a következő kifejezésre: Szülésnél a minden kismamának (2 db)

Szülésnél a doki minden kismamának nyomja a hasát, vagy van olyan is, hogy a kismama ilyen segítség nélkül is ki tudja nyomni a banát?

Legjobb válasz: Dehogy minden esetben,legtobb esetben nem kell a segitseg,a nyomas,de gyakran megtortenik,foleg akinek kicsi a csiposzelessege..

Dehogy minden esetben, legtobb esetben nem kell a segitseg, a nyomas, de gyakran megtortenik, foleg akinek kicsi a csiposzelessege..
Szia! Nekem nem nyomta a hasamat a doki. Mondjuk az igaz, hogy nagyon széles csípõm van, lehet ennek is köszönhetõ.
Nekem sem nyomta a hasamat senki. Mondjuk nem is engedtem volna, legfeljebb, ha baj van a babával és sietnie kell a születéssel :) Akkor szoktak rásegíteni, ha úgy látják, hogy szûk a csípõ és nem akar kiférni a baba, vagy ha anyukának már nincs ereje eléggé nyomni.
Nekem nyomták a pocakomat szülés közben mert lelassult a kisfiam szívverése!Hát azt nem kívánom senkinek nagyon fájt!:-( közel 100kg-os doki rámfeküdt levegöt sem bírtam venni!2nyomásra megszületett a drágaságom!hála!:-)De ennek ellenére még százszor végig csinálnám!:-)

Van itt Rh- os kismama, vagy már anyuka? Az érdekelne, hogy lépett-e fel komplikáció a szulésnél (bármi), vagy miben lesz/volt más mint az aki nem negatív?

Sokat olvastam errol a neten és annyira "nyersen" fogalmazzák meg, hogy az ember lánya frászt kap!Van itt olyan anyuka aki - os és tobb gyerkoce is van? A doki és a védono is nyugtatott!

Legjobb válasz: Szia! Nekem AB Rh gyenge a vércsoportom,ha erre gondolsz,se negatív,se pozitív.Semmi baj nem lesz szülésnél,csak utána kell anti-D-t kapj,hogy szülhess másik lurkót!Ne aggódj! 24 hetes kismama

Szia! Nekem AB Rh gyenge a vércsoportom, ha erre gondolsz, se negatív, se pozitív.Semmi baj nem lesz szülésnél, csak utána kell anti-D-t kapj, hogy szülhess másik lurkót!Ne aggódj! 24 hetes kismama
Persze! Azért adjál.Nálunk 4-szer se volt semmi baj... Minden terhességem teljesen normálisan zajlott, nem vizesedtem, alig híztam, a vérnyomásom még alacsany is volt. A gyerekek is makk egészségesek. Ez igazán az Anti-d bevezetése elõtt jelentett problémát, akkor nem ajánlották a második terhességet. Ma már más a helyzet. Emiatt ne aggódj! Én soha nem foglalkoztam vele.
Ja! Azért lehet baj, mert szülés közben keveredhet a baba és az anya vére, ekkor a szervezet az idegen anyag ellen ellenanyagot termel. Ha legközelebb ismét ilyen anyaggal (következõ bébi) találkozik, akkor azt azonosítja és megpróbálja kilökni. Ekkor lép fel a terhességi mérgezés, ami veszélyes lehet mamára és babára egyaránt. Ezt próbálják kivédeni az Anti-d gammaglobulin adásával.
Én A rh- vagyok, férjem 0 +, két gyerekünk +, kettõ - lett. Igaza van azoknak, akik azt írták, hogy csak akkor kapsz ellenanyagot 72 órán belül, ha a baba a párod rh faktorát örökölte. Egyébként szülésnél semmi különbség nincs, csak néhány ampullával több vért vesznek le tõled :D. A következõ terhességek során lehet probléma, de éppen ezért jobban odafigyelnek a terhesgondozáson az ilyen kismamákra, úgyhogy nyugi.
Szia! Én B" RH - vagyok. Az elsõ terhességemnél, meg a 2.-nál is minden hónapban néztek ellenanyagot, elsõ szülésem után megkaptam az anit D-t, igy a 2. terhességemmel semmi baj nem volt. Akkor van gond, ha nem kapsz Anti D-t, a 2. terhességre veszélyt jelenthet, de elsõnél még nincs gond.
Apa A neg.Én ABrh negativ baba AB rh negativ lett.Nekem a dokim azt mondta ellenanyagot termelhet az én vérem a babáéval szemben ha ne egyezik a vércsoportunk.:-<
A RH- os vagyok. Harmadik babát várom. Szerencsére a férjemnek is RH- a vércsoportja, így mindegyik gyereknek az lett. A "baj" akkor léphet fel, ha az apukának RH + a vércsoportja.
Én A RH- vagyok, de annyit tudok, ha a gyerek az apuka pozitív vércsoportját örökli Akkor 72 órán belül AntiD-t kapunk. Ha a babánk negatívos lesz akkor nincs erre szükség. Az elsõ és a második trimeszterben vesznek vért(és majd a harmadikban is) és megnézik termel-e a szervezet ellenanyagot. Üdv: 29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Koszonom a gyors válaszokat! Nem tudom pontosan, nem is akarok hulyeséget írni, de azt hiszem Európa ossz lakosságának, talán az 5-6 százalékának negatívos a vére! Tehát elég ritka, de azért orulok, hogy nem én vagyok az egyetlen itt :) A 30.héten járok, eddíg 2x nézték az elenanyagot, minden rendben! Mindenkinek sok boldogságot a leendo és a már meglévo gyerkocokhoz :-)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint az Anti-D azért ad némi biztonságot ugye?? Tudom semmi nem 100 százalék.....
Az a lényeg hogy megkapd az Anti D-t 72 órán belül.Nekem majdnem elmaradt, én szoltam a dokiknak, hogy nem kéne-e megkapnom.figyelj oda te is
Én 3 hete szültem császárral, én is megkaptam az anti D-t, szerintem sem kell aggódnod, nem lesz semmi baj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!