Találatok a következő kifejezésre: Szülésnél a minden (45 db)

Normális-e az hogy szülés (ill.22. hetes terhesség vetélése után) a menstruáció előtt és alatt nagyon fáj a hasam? Kb. majdnem annyira mint szülésnél? Ez mindíg így lesz?

Terhességem el?tt 4 napig volt meg, úgy mint most. Akkor 1 nap fájt nagyon. Most el?tte (1 nap) és alatta (2 nap)majdnem annyira fáj mint szülésemnél. Ennyire még sosem fájt mikor megjött.

Legjobb válasz: Sajnos létezik nagyon fájdalmas menstruáció mindenféle szervi ok nélkül. De elôbb ki kéne zárni mindent, nincs-e valami fertôzés, sérülés... stb. Menj el nôgyógyászhoz nézzen át ultrahanggal, vegyen kenetet.

Sajnos létezik nagyon fájdalmas menstruáció mindenféle szervi ok nélkül. De elôbb ki kéne zárni mindent, nincs-e valami fertôzés, sérülés... stb. Menj el nôgyógyászhoz nézzen át ultrahanggal, vegyen kenetet.
Én a 6ik héten vetéltem el, nem mûtöttek. A következõ menstruációmkor olyan görcseim voltak, mint mikor szültem, orvos szerint nem tisztultam ki teljesen ezért fájt annyira, következõ menstruációm már olyan volt, mint szokott!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már voltam vizsgálatokon, ott mindent rendben találtak. Nincs fertõzésem. A pszihológus szerint úgy néz ki lelki okok miatt fáj ennyire. Nem jött meg, csak annyira elkezdett fájni a hasam, hogy azt hittem amiatt fáj. Néha sikerül ellazulnom és akkor nem fáj. Viszont van amikor nagyon begörcsölök, pedig úgy érzem nem vagyok ideges. (állítólag tudat alatt igen) Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

Szülésnél a doki minden kismamának nyomja a hasát, vagy van olyan is, hogy a kismama ilyen segítség nélkül is ki tudja nyomni a banát?

Legjobb válasz: Dehogy minden esetben,legtobb esetben nem kell a segitseg,a nyomas,de gyakran megtortenik,foleg akinek kicsi a csiposzelessege..

Dehogy minden esetben, legtobb esetben nem kell a segitseg, a nyomas, de gyakran megtortenik, foleg akinek kicsi a csiposzelessege..
Szia! Nekem nem nyomta a hasamat a doki. Mondjuk az igaz, hogy nagyon széles csípõm van, lehet ennek is köszönhetõ.
Nekem sem nyomta a hasamat senki. Mondjuk nem is engedtem volna, legfeljebb, ha baj van a babával és sietnie kell a születéssel :) Akkor szoktak rásegíteni, ha úgy látják, hogy szûk a csípõ és nem akar kiférni a baba, vagy ha anyukának már nincs ereje eléggé nyomni.
Nekem nyomták a pocakomat szülés közben mert lelassult a kisfiam szívverése!Hát azt nem kívánom senkinek nagyon fájt!:-( közel 100kg-os doki rámfeküdt levegöt sem bírtam venni!2nyomásra megszületett a drágaságom!hála!:-)De ennek ellenére még százszor végig csinálnám!:-)

Szülésnél a kitolásos szakasz körülbelül milyen hosszú szokott lenni? Van olyan hosszú mint a vajúsdás?

Legjobb válasz: Nincs olyan hosszú, a kitolási szakasz az már csak maximum fél óra, de vannak kivételes esetek.

Nincs olyan hosszú, a kitolási szakasz az már csak maximum fél óra, de vannak kivételes esetek.
A vajudás hosszadalmas folyamat általában, fõképp elsõ babánál, átlag 12-16 órát szánnak erre az idõre. Persze ennél lehet rövidebb és hosszabb is. A kitolás szinte majdnem mindenkinél úgy félóra, de ha gátvédelemmel szül valaki akkor ez az idõ valamivel hosszabb.
Nekem a kitololási szak összesen 3 tolófájásból állt, kb. 8-10 perc volt, és már kint is volt a baba. De nekem a vajúdás is 2, 5 óra volt. Elsõ babám és 3500 grammal született.
Szia.Nekem az elsõ szülésem 4 óra volt mindennel együtt-16 évvel ezelõtt-a 2.-16 hetes a baba-2 óra volt, pedig gátvédelemmel szültem.A 3.fájásra kint volt a feje.Én úgy tudom, h bizonyos idõnél tovább nem hagyják, mert sérülhettek mind a ketten.Olyankor a dokid dönt a szülés befejezésének módjáról.Azt tanácsolom neked, h minden kérdést írj fel magadnak, amit csak tudni szeretnél, és amikor mész a dokidhoz kérdezd meg.Ha esetleg majd szülésznõt is fogadsz-nekem volt, és csak szuperlatívuszokban beszélhetek róla!-tõle is sok-sok információt tudhatsz meg.Végül is õ lesz veled végig.A doki akkor jön, ha a baba is.Az a legjobb, mert akkor minden rendben van.

Szülésnél a lábat beakasszák úgy mint a nőgyógyászati vizsgálaton, vagy "magunktól kell tartani? "

Csíp?ficammal születtem, ami nem látszik, de ha szétteszem a lábam, hosszútávon fáj. Ezért kérdezném. Rosszalló válaszokat nem kérek. Köszönöm.

Legjobb válasz: Nekem az egyik lábamat a szülésznõ, a másikat a Férjem fogta és csak a nyomásnál. A nyomások között le lehetett tenni pihentetni. A végén rakták csak kengyelbe, amikor a doki "takarított" és varrt. Könnyû szülést Neked!

Nekem az egyik lábamat a szülésznõ, a másikat a Férjem fogta és csak a nyomásnál. A nyomások között le lehetett tenni pihentetni. A végén rakták csak kengyelbe, amikor a doki "takarított" és varrt. Könnyû szülést Neked!
Ja, most jut eszembe, hogy egy doki ismerõsömmel beszélgettünk nemrég a gyerekvállalásról, és õ mondta, hogy a feleségének kétoldali csípõficama volt, és mégis 3 gyermeket meg tudott szülni. Szóval hajrá, mert menni fog! Csak kellõen tájékoztasd az orvosodat mindenrõl. második
Én alternatív szobában szültem. Nem volt kengyel a közelben. Kitolásnál segített a férjem és a szülésznõ. Oldalt fekve szültem végül, úgy emlékszem az egyik lában magam tartottam a kezemmel amikor nyomtam.
Én baromi mérges voltam, hogy nem volt kengyel. Nekem kellett fognom, de akkor csak egy pillanatra háborodtam fel, mert jöttek a fájások. :) Aztán vákuumozni kellett a fiam sajnos, akkor hozták a kengyelt. Nekem azzal sokkal jobb volt. Szerintem szólj elõre, hogy szeretnél kengyelt.
végig nekem kellett tartanom, de ez fel sem tûnt akkor. :) nyilván ez volt a legkevesebb - pedig a varrás sokkal durvább volt, de akkor is magamnak kellett tartanom. az elején mondta a doki, hogy fogjam a lábaimat, aztán úgy maradtam a végéig. :)
Nekem is csak kitolásnál volt kengyelben a lábam, de ha elfáradsz, szólsz, biztos lesz a szülésznõ segít tartani, meg ha a párod bent lesz, akkor õ is. És bocs, nem akarok bunkóskodni, de muszáj kijavítanom: beakasztják.
Gondolom kórházfüggõ. Nálunk nem kimondottan kengyel, csak olyan párnázott rész, ami a vádlinál tart.
ja, a varrás alatt már fel van téve a láb abba a tartóba, mint az orvosi vizsgálatokon, nem kell tartani. de szülés alatt neked kell tartanod... gyors, könnyû szülést neked is :)
nekem nem volt a lábam feltéve, hanem csak felhúztam (talpam lent volt). én is abba kapaszkodtam, elõre dõlve, illetve a doki+párom oldalról nyomott engem össze, hogy jobban tudjak nyomni. de csak a fájás alatt, amint elmúlt a fájás, pihentem.
Szerintem ez kórházfüggõ. Mert nekem pl a kitolásnál fel kellett húzni kétoldalt a lábamat a tárdem alatt fogtam (alig tudtam fogni mert folyton csúszott ki a kezeim közül). Azt mondták, addig húzzam amíg csak tudom. Segítettek is valamennyire de javarészt én tartottam. Kengyelrõl szó sem esett. Amikor már elvitték a babát akkor szereltek fel olyan lábtartókat amik a nõgyógyászati vizsgálaton is vannak, és oda tettem fel amíg a doki összevarrt!
Mondjuk erre nem lehet alapozni, nekem egyik gyerekemmel két órás volt a kitolás. Ezért is mondom mindig, hogy csak alternatív módon tudom elképzelni a szülést, ágyhoz szegezve semmiképp...
Mindhárom babámnál csak a kitolási szaknál tették fel kengyelbe a lábam (pedig a második, harmadiknál nem volt fogadott dokim) és a kitolási rész az nekem pl. kb. 10 perc ha volt. Az utána következõ varrás az mondjuk még plusz vagy 10-15 perc volt nem tudom neked mennyi idõ után kezd el fájni a lábad de ha így 20 perc alatt még nem akkor nem lesz gond:)
Jó, hogy rátaláltam erre a kérdésre, mert nekem is csípõficamom van és nekem is fáj, ha sokáig kell terpeszben lenni. Bár egy orvos azt is említette nekem, hogy valószínûleg természetes úton szülni se tudok... Neked esetleg mondtak errõl valamit? Megszülheted természetesen a babát?(Bocsi, hogy kérdezek:)

A gátmetszés minden szülésnél van, mitől függ, hogy az kell-e vagy sem?

Legjobb válasz: Nincs minden szülésnél. A gyerek méretétõl függ, és még sztem attól is, h hagynak rendesen kitágulni. Pl nem akarják kinyomni idõ elõtt a gyerkõcöt, hogy legyenek már túl rajta. Nem te, õk. Barátnõm elsõ gyereke metszés nélkül született, 2350 g volt, én az elsõnél nem úsztam meg de 4 kg fölötti volt, a többinél már nem kellett. A metszést elvileg az anya védelmében végzik, mert jobb egy vágás mint egy szakadás, ahol a szövetek össze-vissza repednek és nem lehet normálisan összevarni. Ja és még a pozíció sem mindegy, fekve szülésnél gyakoribb a metszés.

Nincs minden szülésnél. A gyerek méretétõl függ, és még sztem attól is, h hagynak rendesen kitágulni. Pl nem akarják kinyomni idõ elõtt a gyerkõcöt, hogy legyenek már túl rajta. Nem te, õk. Barátnõm elsõ gyereke metszés nélkül született, 2350 g volt, én az elsõnél nem úsztam meg de 4 kg fölötti volt, a többinél már nem kellett. A metszést elvileg az anya védelmében végzik, mert jobb egy vágás mint egy szakadás, ahol a szövetek össze-vissza repednek és nem lehet normálisan összevarni. Ja és még a pozíció sem mindegy, fekve szülésnél gyakoribb a metszés.
Annyiban nem értek egyet az elsõ két hozzászólóval, hogy nem feltétlenül a szülésznõ/orvos sietteti a dolgot! Az én kisfiam 4240 grammal született! Vágtak is repedtem is!!! De mivel a kisfiam vállán volt a köldökzsinór, muszáj volt "gyorsan kinyomni"! Így így is 1 percig kapott oxigént, mi lett volna ha nem vágnak, hanem hagyják, hogy szépen magamtól kitáguljak??!!
Nem minden szulesnel van, es nagy mertekben a szulesznotol fugg. Ha o jol vegzi a dolgat, alkalmaz gatvedelmet, nem siettet, es te is odafigyelsz az utolso 1-2 nyomasra, akkor nincs repedes. Akkor szokott repedni, ha a baba tul gyorsan jonne at a gaton, azaz keszul kibujni a fejecskeje. Ilyenkor csak lassan szabad nyomni. Sokat tehetsz az ugy erdekeben (marmint hogy ne legyen repedes vagy metszes), ha szules elott nehany hettel elkezded a gatat masszirozni, tornasztatni rozsa -vagy mandualolajjal. (ennek a techinikajara ra tudsz keresni a neten, talan ugy hogy gatmasszazs.) Ezek az olajok nagymertekben segitik a szovetek rugalmassagat, igy kisebb az eselye egy esetleges gatmetszesnek.
Én úgy tudom, hogy a legtöbb kórházban elsõ gyereknél mindenkit vágnak! Nekem is volt gátmetszésem!
Utolsó, nyilván arra nem vonatkozik a gátvédelem, amikor valamilyen okból gyorsan kell nyomni. De, amikor minden rendben zajlik, akkor lehet próbálkozni a gátvédelemmel, nem minden esetben kell vágni.
Utolsó, nekem minden rendben volt, 4 óra alatt megszültem, percrõl percre tágultam szépen, még is vágtak!!
Azért vágtak, mert ki akarták biztosítani magukat. Ha valaki nem szeretné a gátmetszést, mindenképp olyan orvost, szülésznõt kell keresni, aki társ ebben. A legtöbben szeretnek vágni, így egyszerûbb, nincs akkor felelõsség.
Nekem az elsõ babánál vágtak, de sajnos repedtem is. A második babámnál viszont gátvédelemmel szültem, közel 5 kg-os kiscsajt. Szóval egyértelmû, hogy dokitól és szülésznõtõl függ, de a szülés idõtartama is okot adhat a vágásra, ha már nagyon rég óta "szenved" a nõ. Könnyû szülést kívánok.
Elsõ szülésnél szerintem mindig .

Az oxigénhiány miből fakad egy császáros szülésnél? Nagyobb a veszély egy császáros szülésnél, mint a természetesnél? Az orvosnak mekkora a felelőssége?

Kisfiam koraszülött, császárral született, és néhány napig inkubátorban volt, el?ször közvetlenül, majd az inkubátorba bevezetve kapott oxigént. Az oxigénhiány miatt volt egy kis izomtónus-gyengesége, ami mára helyre lett hozva (most 9 hónapos). A gyógytornász azt mondta, hogy ez javarészt az orvoson múlik, aki a császárt végezte. Eszemben sincs beperelni az orvost, csak azért kérdezem, hogy a második gyerekünket is ? hozza-e a világra, vagy inkább keressünk másik orvost?

Legjobb válasz: császáros szülésnél jóval kisebb az esély az oxigénhiányra! neked kell eldöntened, hogy kinél szülsz legközelebb, én ezek után biztos másik orvost keresnék :( nem próbáltad kideríteni, hogy miért volt az oxigénhiány?

császáros szülésnél jóval kisebb az esély az oxigénhiányra! neked kell eldöntened, hogy kinél szülsz legközelebb, én ezek után biztos másik orvost keresnék :( nem próbáltad kideríteni, hogy miért volt az oxigénhiány?
én úgy tudom, hogy császárnál ritkábban fordul elõ az oxigénhiány, mint természetes szülésnél nekem vajúdás közben leesett a kisfiam szívhangja, ekkor hívta fel az orvosom a fõorvost, hogy császározni kéne, de a fõdoki azt mondta meg kell várni hogy még egyszer leessen a szívhang :( megtörtént, majd toltak a mûtõbe de hálaistennek az ég világon semmi baja nem lett a kisfiamnak, 10/10-es apgarral született Igazából nem tudom mitõl léphet fel az oxigénhiány, de lehet a helyedben inkább másik orvost választanék.
A vajúdás alatt lehetett egy kis oxigénhiánya, bár nem írtad, meddig tartott. Ez lehetett az oka a császárnak.
A kérdező hozzászólása: Ja, nem, a 35. héten majdnem elzáródott az én agyamban egy ér, ezért hirtelen kellett a császár, így vajúdás egy percig nem volt.
Szülés, vajúdás elõtt, tehát a terhesség alatt is felléphet egy kis oxigénhiány. Körüljártam a témát, utólag már nem lehet kideríteni, hogy mikor és miért. Bár, ha nálad volt a gond, akkor az kihatott az egész keringésre, amibe a baba keringése is beletartozik a terhesség idején. üdv egy szintén izomtónusos, oxigénhiányos fiúcska anyukája. De mára már szalad, semmi baja:)

Akik nem adtak pénzt a dokinak szülésnél, nem volt fogadott doki, azokkal hogy bántak a szülésnél? Mint emberrel, vagy mint egy darab hússal?

Legjobb válasz: Mondjuk az, hogy adsz vagy sem az csak utolag tudja meg az orvos, szóval ha kutyául bánik veled az nem a pénz hiánya miatt van.

Mondjuk az, hogy adsz vagy sem az csak utolag tudja meg az orvos, szóval ha kutyául bánik veled az nem a pénz hiánya miatt van.
Nekem nem volt fogadott dokim, ügyeletes orvosnál szültem most szeptemberben és kellemesen csalódtam a dokiban mert nekem nagyon aranyos volt szóval én jó dokit fogtam ki :)
Velem nagyon aranyos volt mindenki. 14 órás vajúdásom volt, éjjel mentünk be, 3 garnitúra orvos látott, mert mûszakváltás volt. Mindenki kedves volt. Utána is mosolygósak voltak vizitnél, a szülésznõ a folyosón odajött a babát megnézni. Pedig 1 fillért nem adtam. (Uzsoki kórház)
Nagyon kedves volt velem mindenki, gátvédelemmel szültem, a szülésnõ maximálisan segítõkész volt. Eszembe se jutott pénzt adni senkinek. Miskolcon szültem a Semmelweisben. Sajnálom, hogy az 1. válaszolónak rossz tapasztalata van, de nem ez az általános szerencsére.
De bizony az elso valaszolo tapasztalata a gyakoribb. Nem huskent bannak veled, hanem emberkent, de tojnak rad. Ha van orvosod, akkor 3 percenkent bemegy vki es megkerdezi hogy vagy, segitsen-e vmit, stbstb. Ha nincs orvosod, akkor senki vagy:10 percenkent bemennek, megnezik mizu az nstn, aztan szo nelkul tovabbalnak. Szultem orvossal is, nelkule is, tudom mi a kulonbseg. Ja es ha nincs orvosod, akkor a szuleszedet a szuloagyon fogod eloszor megpillantani a labad kozott. Ha fiatal es nincs kialakult betegkore, akkor krdves, nyajas, szepen bemutatkozik es onnantol mar torodik veled, meg masnap is bemegy meglatogatni, mert teny, ami teny:szarul keres. Azert kedveskedik, hogy onnantol hozza jarj. Viszont az ugyeletes szulesznok nem torodnek veled, ha nincs fogadott orvosod... Ez a debreceni Klinikan tapasztalt eset. Sajnos ilyen is van...
Mint emberrel. :) Nagyon kedvesek, segítõkészek voltak, mind az orvos, mind a szülésznõ, szülés után is bejöttek a szobámba.
Én túlhordással miatt 11 napig voltam összesen kórházban. Soha senkinek nem adtam semmit. Csak udvarias voltam, mosolyogtam, de bátran kérdezgettem is. Egy rossz szót nem kaptam. Még célzást sem. Volt persze hogy egy nõvér türelmetlenebb volt, de ember õ is, következõ alkalommal normális volt õ is. Szóval felesleges ezért pénzt kiadni.
Ha nem fizetsz és nincs dokid, akkor semmibe sem vesznek. Tojnak rád!Ugyhogy inkább fizess!
utolsó, te honnan tudod, hogy az elsõvel hogy viselkedtek??? Miért hazudtolod meg?? Olvastam itt már olyat, hogy közölték az anyukával, hogy "Na, ez meg ideszarik az orrunk alá", mert kitolás közben nem csak a baba jött... hát nem tudom, ez neked mennyire lenne pozitív!
Elsõ! Nagyon undok vagy! Anszolut nem így van, kedves kérdezõ! Az orvosoknak kötelességük minden szülésre odafigyelni! Nekem sem volt fogadott dokim, mégis nagyon figyelmes volt velem õ is meg a szülésznõ is! A 6 hetes kontrollon adtam egy kis hálapénzt!
Nem volt fogadott dokim/szülésznõm, viszont a szülésznõ nagyon-nagyon kedves volt, a doki egy bunkó parast volt. Mikor bevittek a szülõszobára akkor megnézett, majd mondta a szülésznõnek az ajtó elõtt (hallottam), hogy felmegy aludni, majd telefonáljon neki, hogy akció van. Mikor jöttek a tolófájdalmak kb. 10x telefonált a szülésznõ, mire fel bírta kelteni. Nagy mérgesen lejött, rátehénkedett a hasamra és így kinyomta a babát, majd összevarrt és ennyi. Utána nem is láttam többet. Nem is kapott egy ft-ot sem, pedig oda volt készítve a pénz a dokinak + a szülésznõnek is. Õ megkapta, de a doki nem érdemelte meg.
Én csak azt nem értem, hogy ezeken a válaszokon mi a lepontozandó? Mindenkinek van tapasztalata. Most akkor meghazudtoljátok egymást, vagy mi?
DB klinika.Fogadott szülésznõ ügyeletes orvos. Minden rendben volt , több orvossal volt dolgom mert bent feküdtem pár hetet szülés elõtt. A csecsemõs nõvérek semmire való , rosszindulatú banda , de azokon a pénz sem segít.... Én azt tapasztaltam hogy ugyan szar volt bent feküdni de aki bejárt az is ott volt 6-8 órát minden másnap majd minden nap , állt a folyosón .akinek nem volt dokija kevesebbet, akinek volt ki kellet várnia a sajátját, ha mûtött ha vizitelt akkor is. Én pihiztem feküdtem a sok szerencsétlen bejárós pocakos meg kint nyomorgott... Ja és szülésnél sem nyúlt hozzájuk más csak a fogadott orvos , volt aki 12 órát várt rá sem néztek, mert fogadott orvosa volt... Én nem hiszek a pénzes rendszerben szülésznõt is azért választottam hogy jobban kiigazodjak , elsõ gyerek, és jó szobát kapjak, megérte ;)
En vagyok a debreceni. En az elso fiamnal ugy oldottam meg a penz dolgat, hogy a korzeti ejk-s orvosomat kertem fel a szulesre. Igy neki terhesseg alatt nem kellett fizetni, csak egy maganrendelos konzultacion voltam nala, ahol megbeszeltunk olyan dolgokat, mnt szuletese utan tegye a hasamra a gyereket, csaszart cdak akkor alkalmazzon, ha a pici egeszsege ezt kivanja, hogy a ferjem csak a vajudason lesz bent, a kitolasra kimegy es hasonlok. Plusz csinalt egy uh-t. Igy kert 5000Ftot. A szulesert adtam meg 50000Ftot. Igy viszonylag olcson megusztam. A masodik terhessegemnel is ot kettem fel, de hamarabb szultem, nyaralni volt. Igy tortent a fenti negativ eset...
A kérdező hozzászólása: Sajnálom hogy a debrecenire ment a negatív vélemény. Én is biztos ott fogok (még nem vagyok terhes csak érdeklõdtem). Sajnos én voltam a Kenézybe (Debrecen) protekcióval, de még úgyis szartak rám. Ezért belegondoltam hogy úgy minden nélkül mit fogok majd kapni ha esetleg nem lesz 50-100 ezer ftom csak a szülésre, meg durván havi 10es vizsgálatra???
ucsó voltam én is az uzsoki kórházban szültem :)
Szia. Kétszer szültem a Kenézyben, az elsõnél volt fogadott dokim, szülésznõm nem. Az orvos eléggé bunkó volt, így a végén csak húszezer forintot kapott. A szülésznõ nagyon kedves volt. A második gyerekemmel heteken át bent feküdtem, na az osztályon lévõ nõvérek borzalmasak. Nem fogadtam sem orvost, sem szülésznõt, és nagyon jól tettem. Egy nagyon aranyos orvost fogtam ki, Dr. Korláth Zalán a neve, nagyon emberséges volt, és szülésznõm is. Én nem bántam meg, hogy ügyeletesnél szültem. Egyébként míg bent feküdtem mindig a szülészetre jártunk NST-re, így szinte minden szülésznõt megismertem, szerintem mindegyik aranyos volt.

Dr. Schandl Károlyról a fogadott orvosom. Egy vizsgálatért 7e forintot szokott kérni de mindig 10e-t kap. Szülésnél mennyit adtatok neki, aki nála szült mostanában? Nekünk a 70 ezer kicsit sok.

Legjobb válasz: De miért adsz neki 10-et, ha 7-et kér? Ha 7 a tarifája, akkor annyit kell adni neki. Ez nem olyan, hogy van egy munkáltatója aki zsebre vágja a 7-et és ami marad az lesz az övé. Így már tényleg sok lehet a 70 ezer szülésre, viszont, ha nem adtad volna oda minden vizsgálatnál a plusz 3 ezeret, hanem elteszed, akkor lehet, hogy most csak 30-40 ezret kellene hozzá tenni. Most majd azt hiheti a doki, hogy te vagy a Csekovics báró, mert mindig többet adsz és lehet, hogy azt gondolja , a szülésnél is többet kap, mint 70!

De miért adsz neki 10-et, ha 7-et kér? Ha 7 a tarifája, akkor annyit kell adni neki. Ez nem olyan, hogy van egy munkáltatója aki zsebre vágja a 7-et és ami marad az lesz az övé. Így már tényleg sok lehet a 70 ezer szülésre, viszont, ha nem adtad volna oda minden vizsgálatnál a plusz 3 ezeret, hanem elteszed, akkor lehet, hogy most csak 30-40 ezret kellene hozzá tenni. Most majd azt hiheti a doki, hogy te vagy a Csekovics báró, mert mindig többet adsz és lehet, hogy azt gondolja , a szülésnél is többet kap, mint 70!
A kérdező hozzászólása: Igen, már mi is beláttuk hogy elég lenn a 7e.De te ismered vagy nála szültél esetleg?Ha igen te mennyit adtál neki?

Van itt Rh- os kismama, vagy már anyuka? Az érdekelne, hogy lépett-e fel komplikáció a szulésnél (bármi), vagy miben lesz/volt más mint az aki nem negatív?

Sokat olvastam errol a neten és annyira "nyersen" fogalmazzák meg, hogy az ember lánya frászt kap!Van itt olyan anyuka aki - os és tobb gyerkoce is van? A doki és a védono is nyugtatott!

Legjobb válasz: Szia! Nekem AB Rh gyenge a vércsoportom,ha erre gondolsz,se negatív,se pozitív.Semmi baj nem lesz szülésnél,csak utána kell anti-D-t kapj,hogy szülhess másik lurkót!Ne aggódj! 24 hetes kismama

Szia! Nekem AB Rh gyenge a vércsoportom, ha erre gondolsz, se negatív, se pozitív.Semmi baj nem lesz szülésnél, csak utána kell anti-D-t kapj, hogy szülhess másik lurkót!Ne aggódj! 24 hetes kismama
Persze! Azért adjál.Nálunk 4-szer se volt semmi baj... Minden terhességem teljesen normálisan zajlott, nem vizesedtem, alig híztam, a vérnyomásom még alacsany is volt. A gyerekek is makk egészségesek. Ez igazán az Anti-d bevezetése elõtt jelentett problémát, akkor nem ajánlották a második terhességet. Ma már más a helyzet. Emiatt ne aggódj! Én soha nem foglalkoztam vele.
Ja! Azért lehet baj, mert szülés közben keveredhet a baba és az anya vére, ekkor a szervezet az idegen anyag ellen ellenanyagot termel. Ha legközelebb ismét ilyen anyaggal (következõ bébi) találkozik, akkor azt azonosítja és megpróbálja kilökni. Ekkor lép fel a terhességi mérgezés, ami veszélyes lehet mamára és babára egyaránt. Ezt próbálják kivédeni az Anti-d gammaglobulin adásával.
Én A rh- vagyok, férjem 0 +, két gyerekünk +, kettõ - lett. Igaza van azoknak, akik azt írták, hogy csak akkor kapsz ellenanyagot 72 órán belül, ha a baba a párod rh faktorát örökölte. Egyébként szülésnél semmi különbség nincs, csak néhány ampullával több vért vesznek le tõled :D. A következõ terhességek során lehet probléma, de éppen ezért jobban odafigyelnek a terhesgondozáson az ilyen kismamákra, úgyhogy nyugi.
Szia! Én B" RH - vagyok. Az elsõ terhességemnél, meg a 2.-nál is minden hónapban néztek ellenanyagot, elsõ szülésem után megkaptam az anit D-t, igy a 2. terhességemmel semmi baj nem volt. Akkor van gond, ha nem kapsz Anti D-t, a 2. terhességre veszélyt jelenthet, de elsõnél még nincs gond.
Apa A neg.Én ABrh negativ baba AB rh negativ lett.Nekem a dokim azt mondta ellenanyagot termelhet az én vérem a babáéval szemben ha ne egyezik a vércsoportunk.:-<
A RH- os vagyok. Harmadik babát várom. Szerencsére a férjemnek is RH- a vércsoportja, így mindegyik gyereknek az lett. A "baj" akkor léphet fel, ha az apukának RH + a vércsoportja.
Én A RH- vagyok, de annyit tudok, ha a gyerek az apuka pozitív vércsoportját örökli Akkor 72 órán belül AntiD-t kapunk. Ha a babánk negatívos lesz akkor nincs erre szükség. Az elsõ és a második trimeszterben vesznek vért(és majd a harmadikban is) és megnézik termel-e a szervezet ellenanyagot. Üdv: 29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Koszonom a gyors válaszokat! Nem tudom pontosan, nem is akarok hulyeséget írni, de azt hiszem Európa ossz lakosságának, talán az 5-6 százalékának negatívos a vére! Tehát elég ritka, de azért orulok, hogy nem én vagyok az egyetlen itt :) A 30.héten járok, eddíg 2x nézték az elenanyagot, minden rendben! Mindenkinek sok boldogságot a leendo és a már meglévo gyerkocokhoz :-)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint az Anti-D azért ad némi biztonságot ugye?? Tudom semmi nem 100 százalék.....
Az a lényeg hogy megkapd az Anti D-t 72 órán belül.Nekem majdnem elmaradt, én szoltam a dokiknak, hogy nem kéne-e megkapnom.figyelj oda te is
Én 3 hete szültem császárral, én is megkaptam az anti D-t, szerintem sem kell aggódnod, nem lesz semmi baj.

Sima szülésnél is kell katéter? Beöntést mindig adnak? Azt mondta az orvosom szerdán hogy kb 3 kiló most a baba akkor léptem a 37. hétbe.

Legjobb válasz: Sima szülésnél nem kell katéter,csak ha megszültél arra figyelj,hogy döntsd magadba a folyadékot,mert azt figyelik utána van-e spontán pisi.

Sima szülésnél nem kell katéter, csak ha megszültél arra figyelj, hogy döntsd magadba a folyadékot, mert azt figyelik utána van-e spontán pisi.
Nekem sima szülésem volt, és kaptam katétert, szülés elõtt és után is. Ez szeritnem kórházfüggõ. Beöntést sajnos nem kaptam, pedig akartam, csak már nem volt rá idõ.
Én term észetes úton szültem Orosházán. Nálunk is minden kismamának adnak beönétst (persze, ha va rá idõ) . A kislányo 4, 5 kilóval született, és semmi komlikáció nem volt a szülés közben. A varrás elõtt a doki felhelyezett egy csapolókatétert, mert tele volt a hólyagom és annyira el voltam zsibbadva, hogy nem tudtam pisilni. Ezt épphogycsak feldugják, már húzza is ki, szinte észre se vettem, olyan gyorsan csinálta.
A kérdező hozzászólása: És azt mondta , hogyha fel hizik a pici 4 kilóra azt nem fogom tudni normálisan megszülni Mennyí rá az esély hogy ilyen dundus lesz?azt is mondta , hogy elindult a feje lefele és ezt irta a papiromra hogy c3100 és , hogy szerinte a Bogi nem mard végig bent.
ne izgulj.Meg fogod tudni szülni.van aki közel 5 kg-s babát szül terme´szetesen.Ez majd akkor kiderül.Az uh szokott tévedni+-500grammot.Szerencse´re nálam is te´vedett, így a lányom 3620grammal született.Beöntést szinte mindíg adnak, de megkérdezik, hogy szeretnél-e??Én külön kértem is.Nem vészes, és akkor szülés közben nem lessz "baleset".Már van ahol kúpot adnak, humánusabb, de a beöntés gyorsabb.Szerintem jobb mint a kúp.Ez az én véleményem... Már nem úgy csinálják mint a "régi idökben".
Ja, nekem is zt mondta a doki, hogy nem húzom ki az idöt, mégis 5 nappal túlhordtam Rebekát.
Nekem is azt mondta az orvosom 37.hétben, hogy mostmár bármikor jöhet a baba, hát nem jött 42.hétben császároztak meg és rejtély maradt miért nem akart beindulni a sima szülés, pedig sokmindennel próbálkoztak. 37.hétben azt mondta az orvosom 3200gr.körül van 42.hétbe 3500 al született a kisfiam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!