Találatok a következő kifejezésre: Szülésnél a anyakönyvi (3 db)

Szülésnél a házassági anyakönyvi kivonatot elfogadják? Ha nem hol kell kérni róla igazolást?

Legjobb válasz: Ha jól tudom 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell.

Ha jól tudom 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell.
Ha 300 napnál nem régebbi, elfogadják, de kórháza válogatja, ott kérdezz rá, az a biztos!! Amúgy ott lehet kérni, ahol kötöttétek a házasságot:-)
A házassági anyakönyvi kivonat nem lehet régebbi 90 napnál.A védõnõ mondta!!Másolatot annál a polgármesteri hivatalnál kell kérni, ahol összeházasodtatok.Úgy tudom nem is kell érte fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
6/2003. (III. 7.) BM rendelet az anyakönyvekrõl, a házasságkötési eljárásról és a névviselésrõl ... 15. § (1) A születés bejelentésére szolgáló nyomtatványt a szülõk személyazonosításra alkalmas okmánya, valamint más közokiratok (különösen a szülõk 300 napnál nem régebben kiállított házassági anyakönyvi kivonata) alapján kell kitölteni.

A Sote I. klinikáján szülésnél kérik a házassági anyakönyvi kivonatot? Eredetit vagy másolatot? És milyen régi legyen? 2 éve házasodtunk.

És ha valaki elöbb szül a kiírt id?pontnál, akkor mi a helyzet, ha még nem szereztük be a másolatot, csak az eredeti van meg? A gyermeket az apa nevére írják?

Legjobb válasz: Kérik,300 napnál nem régebbit(tehát kell egy másolat).Sztem az apa nevére kerül,de biztosat nem tudok(gondolom amíg bent vagytok apuka be tudja szerezni).Nem kell érte fizetni.2 gyerekes anyuka

Kérik, 300 napnál nem régebbit(tehát kell egy másolat).Sztem az apa nevére kerül, de biztosat nem tudok(gondolom amíg bent vagytok apuka be tudja szerezni).Nem kell érte fizetni.2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)

Mihez kell a házassági anyakönyvi szülésnél?

Olvastam több helyen is, hogy ezt is vigye magával az ember a szüléshez, nem jöttem rá, hogy mihez is kellhet.

Legjobb válasz: Azért,hogy a férjed nevére kerüljön a gyermek. Ha nem vagytok házasok,akkor apasági elismerõ nyilatkozat szükséges,szintén hogy a gyermek az apuka vezetéknevét kapja. Ha nincs a kórházi csomagban az adott papír,akkor automatikusan az anyuka vezetéknevét kapja a gyermek. Ezt persze késõbb lehet korrigálni,de úgy tudom,hogy az már pénzbe kerül...

Azért, hogy a férjed nevére kerüljön a gyermek. Ha nem vagytok házasok, akkor apasági elismerõ nyilatkozat szükséges, szintén hogy a gyermek az apuka vezetéknevét kapja. Ha nincs a kórházi csomagban az adott papír, akkor automatikusan az anyuka vezetéknevét kapja a gyermek. Ezt persze késõbb lehet korrigálni, de úgy tudom, hogy az már pénzbe kerül...
A gyerekanyakönyvezéséhez. Ha nem viszed akkor nem a férjed nevére fog kerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Logikus, amit írtok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!