Találatok a következő kifejezésre: Szülésnél nem ha valaki (5 db)

Mi a külömbség ha valaki kap beöntést vagy nem? Van valami jelentősége szülésnél? Sokat olvasom hogy valakinek nem volt idő rá, és írta hogy legközelebb kérni fogja, miért jó?

Legjobb válasz: Szia. A baba, amikor áthalad a szülõcsatornán, közvetlenül mögötte odaszorítja a végbél részt a keresztcsonthoz._A végbél a belrendszer utólsó szakasza, ahol a széklet "várakozik".-A beöntés egyrészt megelõzi, hogy szülésnél az esetleges székletmennyiséget ne tolja ki a baba maga elõtt. Másik ok, ami fontosabb, hogy vajúdás idején nincs emésztésipanasz-mivel a gázok is eltávoztak-, nincs székelési inger. Ami van, azt jelenti, hogy a pocaklakó elindult "kapuja" felé.

Szia. A baba, amikor áthalad a szülõcsatornán, közvetlenül mögötte odaszorítja a végbél részt a keresztcsonthoz._A végbél a belrendszer utólsó szakasza, ahol a széklet "várakozik".-A beöntés egyrészt megelõzi, hogy szülésnél az esetleges székletmennyiséget ne tolja ki a baba maga elõtt. Másik ok, ami fontosabb, hogy vajúdás idején nincs emésztésipanasz-mivel a gázok is eltávoztak-, nincs székelési inger. Ami van, azt jelenti, hogy a pocaklakó elindult "kapuja" felé.
Szia!Azt már leírták, hogy miért jó ha kapsz.Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem fájdalmas a beöntés.Olyan vékony csövön keresztül adják, hogy észre sem veszed szinte.Csak kellemetlen érzés picit esetleg, de nem a fájdalom miatt, hanem ugye nem szoktunk hozzá, hogy oda bedugjanak akámit is.Gyorsan végeznek vele és utánna tisztának érzed majd magad.Szerintem érdemes.
Én nem kaptam beöntést. Szülés elõtt éreztem, hogy ki kell menni wc-re, kiengedtek akkor kijött valami, szülés közbe semmi. Mikor mondtam a szülésznõnek, hogy mi lesz ha kakilnom kell azt mondta, hogy láttak már ilyent nem nagy ügy és ne foglalkozzak vele. Nekem nem jött ki semmi, de ha jött is volna senki sem foglalkozott volna vele az adott pillanatban, te sem fogsz ez tuti, mert mással leszel elfoglalva hidd el. Sok sikert.
Szólni biztos nem szólnak érte az tuti, sztem ez nekünk kellmetlen csak, én fogokkérni azért ha lehet, mert a fertõzés veszél ymiatt is jobb sztem, de ha nem jön úgy ki a dolog akkor ij.Szval ettõl ne félj, nem tudom mennyi idõs terhes vagy, de én is szorongtam a szüléstõl, már áhitazok utánna és nem érdekel a borotválkozás stb, majd megcsinálják-nekem már tükörrel sem megy, szval nem érdekel csak legyek túl rajta, nekem nagyon nehéz ez az utolsó pár hét, de remélhetõleg neked könnyebb lesz-ne félj ezektõl, azok akik ott vannak sokmindent megértek már.37hetes kismama
Én kaptam beöntést és semmi jelentõsége volt mert mégis szûlés alatt is sikerült alkotnom mielõtt ki jött a babóm de gyorsan lemostak és jött a kicsim kifele. Ott ez természetesnek veszik senki nem szól érte.
Én nagyon féltem a beöntéstõl. De nagyon jó volt. Nem vagyok perverz, csupán rettenetesen szorulásos voltam , és végre úgy éreztem, hogy tudtam egy egészségeset k..ni. M ondtam is a szülésznõnek, hogy ezt korábban is megcsinálhatták volna.:) )) A hugom nem kapott beöntést, mert azt hitték elõ van készítve, mivel már otthon megborotválkozott, és közben mûszakváltás volt. Õt nem engedték már ki mikor érezték hogy kell. Azt mondták az már a baba. Õ oda potyizott az asztalra, de senkit nem érdekelt. Vagyis csak neki volt ciki.
A kérdező hozzászólása: kösz lányok a gyors válaszokat :)
Második vagyok. Még annyi eszembe jutott, hogy a beöntés segíti a tágulást is egy kis mértékben, szóval akkor is érdemes lehet kérni, ha lassan haladnak a dolgok és még nem kaptál.
Sokan kellemetlennek érzik, ha szüléskor más is jön, de a dokik és a szülésznõk sok ilyet láttak már és tudják, hogy ez természetes. Akit zavar, kérjen beöntést. Akit meg a beöntés zavar, az szóljon, hogy õ nem kér. Egyébként a szülés elõtti gyakoribb vécézést szokták nevezni a "természet beöntésének" is, ilyenkor ugyanis éppen erre készül fel a szervezet, kiüríti a végbelet. Persze elõfordul, hogy marad vmi... Én nem kértem beöntést és fogalmam sincs, jött-e valami a babán kívül, mert valahogy nem azzal voltam elfoglalva :) )
A kérdező hozzászólása: Ahh értem, köszönöm. Akkor az tök kellemetlen lehet ha nincs nem? Vagy olyankor nem törödnek az ilyen cikis dolgokkal? De gondolom ez a dokiknak sem gáz nem?
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, még elsõ baba 28. hetes vagyok! :) )

Ha valaki nem ad "hálapénzt" a dokinak (pl. :szülésnél) akkor tényleg sokkkal szemetebb lesz?

Legjobb válasz: Én eddig még sose adtam pénzt orvosnak, és tisztességesen ellátott. Anyu adott többször is, volt olyan orvos, aki visszaadta neki, és nem fogadta el.

Én eddig még sose adtam pénzt orvosnak, és tisztességesen ellátott. Anyu adott többször is, volt olyan orvos, aki visszaadta neki, és nem fogadta el.
Egy jól menõ, már hatvan felé közeledõ szülész-nõgyógyász ismerõsünk bevallotta, hogy olyankor csak a feladatra koncentrálnak, még azt is kikapcsolaják magukból, hogy konkrétan ki a páciens DE - ez az én magánvéleményem - elõfordulhat, hogy minden egyéb találkozásnál kevésbé figyelmes, ha nem kap(ott) paraszolvenciát. Ha viszont rendelkezik a jó orvos minden jellemvonásával, a legfontosabb pillanatokban nem kell félni a gyengébb szinvonalú ellátás miatt.

Szülésnél (nem császáros) ha valaki nem akar epidurális érzéstelenítést, akkor azt vissza lehet utasítani?

Nagyon félek a koházi dolgoktól és szülésnél nem szeretnék semmi olyan dologban részesülni amiben nem muszáj. Tehát mondhatom azt az orvosnak, hogy köszönöm szépen, de nem szeretnék epidurális érzéstelenítést?

Legjobb válasz: Persze igen mondhatod! Kétszer szültem és egyiknél sem kértem. Sok boldogságot a babához!!!

Persze igen mondhatod! Kétszer szültem és egyiknél sem kértem. Sok boldogságot a babához!!!
Vissza! Tõlem meg sem kérdezték szüléskor! Még terhesgondozáson megkérdeztem az orvost, de nem nagyon akart belemenni, végül azt mondta, ha kérem, akkor majd beadja. Nem kellett! Jó babavárást-szülést!
Egyáltalán nem rutinszerû még a hagyományos fájdalomcsillapítás sem, nemhogy az epi. Fõleg császárnál szokták felajánlani. Ha lehetõséged van rá semmiképp ne vedd igénybe. Én a sima (injekció popsiba) fájdalomcsillapítást is visszautasítottam. Nem azért mert hõs vagyok, hanem irtózom a tûtõl.


Kedves Kismamák, Anyukák, esetleg Nagymamák! Melyik családtagotok volt bent a szülésnél - ha egyátalán valaki bent volt? Miért? Nem volt "ciki" úgy szülni, hogy valamelyik rokonod (még ha közeli is) lát titeket szülés közben?

Én még nem szültem, és mostanában nem is fogok, viszont ezen sokat gondolkoztam, hogy milyen lehet úgy szülni, ha egyedül vagy, illetve ha valamelyik rokonod (férj, anyós, édesanya, testvér, stb.) bent van, és er?t ad Neked?

Legjobb válasz: Velem nõvérem volt bennt és nem is tudom hogy bírtam volna egyedül. Anyumat nem hívtam volna be, anyósomat meg végképp. Szerintem nagy segítség ha van bennt valaki, masszíroz, nyugtat, biztat, segít.

Én még nem szültem, de nem szeretném, ha bárki ott lenne velem. Csak magamra szeretnék figyelni. Ismerem magam - félek, hogy közben megbántanám azt az embert akit szeretek. Nem szeretem, ha látják, hogy szenvedek. Idegesítene, hogy körülugrálnak. Remélem, nem bánom meg! Szülésznõt fogadtam.
Elsõ szülésemnél benn volt a férjem és az az anyósom.Õ az egészségügybe dolgozott és , , erõs" egyéniség.Anyukám lelkileg nagyon gyenge nem bírta volna végig nézni a szenvedésem.Ezért õt nem szerettem volna hogy benn legyen.Õ kinn várakozott és még a takarítónõbe is belekötött. Második szülésnél csak a férjem volt ott, mert anyós kinn támogatta anyukámat.Majdnem a dokiba is belekötött.Még tesómat is felhívta éjszaka kettõkor. Nem egyszerû ilyenkor az anyukáknak!:-)
Az elsõnél bent volt, és zavart. Most a második születését lekéste, mikor hívtam már javában aludt a nagy fiunk mellett, fel sem fogta, nagyon gyors és szép könnyû szülés volt, fel sem tûnt a hiánya, észre sem vettem, hogy 2órája a szülészeten vagyok, bent az áhított helyen, a szülésznõ 1óra55perc után közölte megy szólni a dokinak, mert megyünk szobára(folyosón sétáltam), jön a manó. Ha nem lett volna ilyen szép, vagy gyors nem tudom akkor akartam volna, hogy ott legyen, tény úgy indultunk ott van, de ha nem tetszik a viselkedése, akkor hazazavarom. Én most a babámból, gyerekeimbõl merítettem az erõmet, hogy Várvavártat végre megfoghassam, hogy kapjon egy hatalmas puszit, és pirosra paskoljam azt a pici popót, amiért sokat váratott magára, hogy hamar lássam a nagy fiam.
Férjem elõtt semmi nem ciki. Egyedül nem akartam, nem vagyok én macska, hogy elbújjak :) A férjemnek is megszületik a gyereke, nem csak nekem, miért zárjam ki ebbõl? Amúgy bent is akart lenni, de én is ezt szerettem volna.
Nekem a párom volt bent. Ha õ valamiért nem jött volna, akkor senki mást nem engedtem volna be. Igazából azért volt nagyon jó, hogy bent volt, mert így a babánk világra jötte közös élmény lett, nemcsak az enyém. Segíteni nem tudott, mindenfajta érzéstelenítõ nélkül szültem. Nem tudom, Te hogy vagy vele, de ha nekem komoly fájdalmaim vannak, akkor idegesít ha valaki szól hozzám, vagy megérint. Szóval a vajúdás alatt (kb. 2 óra hosszan) õ ült a sarokban, én meg kapartam a falat. Neki nagyon rossz érzés volt (ezt utólag mondta), nekem meg nem volt energiám figyelni rá. Utólag nagyon jó volt, hogy összeraktuk az emlékeinket hogy kinek milyen volt, mi játszódott le. Nekem tényleg sokat jelent, hogy õ is láthatta hogyan születik meg a picink, nem "sajátítottam ki magamnak" ezt az élményt.
Én nagyon akartam, hogy a férjem bejöjjön, és õ is akarta. Eleinte voltak ellenérzései, de mondtam, hogy nekem nagyon megnyugtató lenne, ha ott lenne, és vigyázna rám, így számára onnantól nem volt kérdés, hogy bejön. Nekem nagyon jó volt, és állítása szerint neki is:) Mai napig meséli, mindenkinek, hogy mekkora élmény volt, és minden tisztelete a nõké. Már alig várja, hogy a tesó jöjjön, és újra jöhessen:)
Szerintem az ember ezt érzi, hogy mi lehet neki a jó. Én akartam, hogy a férjem bent legyen, jó is volt. Anyukámat kérdeztem, nála nem volt bent apu, akkoriban szerintem nem is lehetett még, de nem is választotta volna azt, hgy bent legyen. Nem szereti ha látják, hogy szenved, maga akarta így is lett. Engem az sem zavart volna ha más bent van a családomból elsõsorban azért anyura gondolok, de nem jött, Õ vigyázott a másik babánkra. Az hogy bent van valaki nem azért van, hogy lásson ott alul, nem kell odanézzenek, csak fogja a kezed, beszél hozzád, egyszerûen csak jó neked, ha ott van (ha jó). Semmi nem ciki, ami neked jó érzést ad. Mit tervezel ?
Velem nõvérem volt bennt és nem is tudom hogy bírtam volna egyedül. Anyumat nem hívtam volna be, anyósomat meg végképp. Szerintem nagy segítség ha van bennt valaki, masszíroz, nyugtat, biztat, segít.
nekem a férjem volt bent. rengeteg erõt adott. :) eleve is apás szülést szerettem volna, s utána is mindketten nagyon örültünk, hogy így alakult. Õ sem maradt le semmirõl, s nekünk sokat jelentett, hogy ezt is együtt csináltuk végig. :)
Nekem a párom, barátnõmnek az anyukája volt benn a szülésnél. Igazából mindegy melyik hozzád közel álló személy van benn veled, de szerintem érdemes úgy készülni, hogy valaki benn legyen ott. Nekem biztonságérzetet adott, mellett pedig apukának is nagy élmény volt, hogy lánya érkezését végignézhette. Úgy egyeztünk meg, hogy ha egyikõnket is zavarja a másik, vagy a látvány, akkor kimegy. Viszont ha úgy indulok neki, hogy egyedül megyek be, akkor az utolsó pillanatban ha meggondolom magam, nem ugorhatott volna be senki! Az ismerõsi körben tapasztaltak alapján ajánlott hogy madjan veled legyen ott valaki. Akárhány év múlva....:)
Nekem császármetszésem volt, és egy percig sem gondoltam arra h a párom legyen mellettem. Csakis édesanyám volt az aki szóba jöhetett h elkísérjen engem. Most éppen 30 hetes km vagyok, és valószínü újra császár lesz, de ez alkalommal egyedül szertnék lenni.
A gyermekem édesapja volt bent :) Nagyon j, ha van valaki, aki vizet ad, ha szomjas vagy, szõlõcukrot, ha fogytán az erõd, ha kell bármi, elszalad a szülésznõért. Ha kell kikísér pisilni. De én úgy érzem, a szüléskor egy család születik. Apa, anya, baba. Tehát én apát tartom odavalónak. Szeretem anyukámat, de nem szeretném, ha õ lenne bent a szüléskor. Most a második babát várom, és apát vissza sem lehetne tartani, biztosan bent lesz :)
Én és legtöbben szerintem nem azért akarjuk, hogy bent legyen akár férj, vagy bárki, hogy végignézze szenvedésünket. Nem errõl az oldalról nézzük. Hanem, hogy micsoda élmény együtt csinálni szinte a gyermekünket végig. Nem utolsó sorban sok férfinak lekattan ám ilyenkor, hogy micsoda nagy dolog ez, min megyünk keresztül, közelebb hozza õket, megértõbbek a késõbbiekben is, jobban átélik, mintha csak elvan mesélve a szülés nekik. Ez nem csak a szüléskor tart, hanem utána is. Persze van még idõd ezek szerint, majd tudni fogod neked mi a jó. Abban a helyzetben viszont szerintem legkevesebben foglalkozunk azzal mit akar a másik fél jönni vagy sem, itt tényleg inkább a kismama döntése és a saját szempontjából. Hacsak nem nagyon ájulós fajta pár, és tényleg miatta jobb ha nem jön be. :-D
Én is úgy gondoltam, amíg nem voltam terhes, mint a Kérdezõ. Aztán terhes lettem , és nem volt kérdés, hogy a párom jön be velem. Nem bántam meg, õ sem, mindkettõnknek jó volt így. Nem tudom, hogy bírtam volna egyedül...
Nem volt bent velem senki, háromszor szültem.Én is olyan tipus vagyok, mint az elõttem író, idegesít ha körbe ugrálnak, ne lássa senki a szenvedésem.Ha simán csak beteg vagyok, akkor is egyedül szeretek lenni.Attól is féltem, hogy megbántok valakit.Ha fáj valamim nem tudom miért de haragszom.Nekem így volt jó.Meg lehet régi módi a felfogásom, de a szülés a nõre tartozik.Persze semmi gondom azokkal akik nem így gondolják, elfogadom, tiszteletben tartom.Nem vagyunk egyformák.
A kérdező hozzászólása: * Milyen elõnyök, illetve hátrányok származnak, ha bent vannak, illetve ha nincsenek bent családtagok a jövevény érkezésénél? * Mit gondoltok, melyik a jobb: ha van bent valaki, akire számíthattok, vagy inkább egyedül, hogy senki se lásson? Bármilyen történetet, tapasztalatot szívesen olvasok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok, és teljesen megértelek Benneteket! Mivel az egyik válaszoló kérdezte, hogy mit tervezek, ezért én is leírom - bár mint említettem, mostanában (az elkövetkezendõ 5-10 évben) nem tervezek gyermeke(ke)t. Mivel nagyon jó a kapcsolatom Édesanyámmal, ezért én azt szeretném, ha Õ lenne bent velem, a legjobb barátnõm és/vagy az unokanõvérem, akivel nagyon jó a kapcsolatom. Igazából nem merném bevállalni, hogy a leendõ férjem, a gyermekem apja bejöjjön, és végignézze a szenvedésemet, és inkább megkímélném a látványtól. Bár addig még - mint írtam - sok idõ fog eltelni, szóval a véleményem is fog változni. Ettõl függetlenül várom a további válaszokat is!
Párom, mind kétszer. Mást nem is viseltem volna el.

Természetes úton való szülésnél a baba mellett más (széklet) is érkezik? Ha a szülés előtt nem sokkal sikerül beérned.

Legjobb válasz: Igen. Sajnos a tolófájásoknál nekem bõven jött az is, kellemetlen, a szülésznõ, doki hozzá vannak ehhez szokva.

Igen. Sajnos a tolófájásoknál nekem bõven jött az is, kellemetlen, a szülésznõ, doki hozzá vannak ehhez szokva.
Én és a tesóm is úgy szültünk hogy elõtte "meghajtott valami":) még otthon kijött ami kiakart és nem volt gond a szülésnél.Állítólag ez is jelzi a szülés közelettét.
Így van, a gyors szülés megváltás mindkettõtöknek és ha jön valami? Legalább azon is túl vagy:-)
Elõzõ vagyok. Nem tudom, hogy normális-e a zöld széklet. Ügyeletesnél szültem, orvost nem is láttam a szülés után, senkit se tudtam megkérdezni róla, a szobatársam egy hétig bent volt szülés után és nem mert WC-re menni, szóval nem tudom, neki milyen színû volt. Férjem végig bent volt, de csak viccelõdött én meg majd' meghaltam EDA híján. Nem nagy segítség volt, a kezemet se fogta, ott állt a fejemnél, néha elõre hajolt, megnézte jön-e a baba, de elõtte más jött. Hát csak az undort láttam az arcán meg éreztem, hogy valamit "elmaszatolnak" rajtam ahelyett, hogy letörölnék. Meg is lett az eredménye: a nem steril körülmények miatt a babám fertõzést kapott, de persze csak a neonatológus mondta, hogy lehet emiatt volt rosszul, írásban nem ismerték el a vétkességüket. Hál' Istennek azóta oké a picivel, de nagyon mérges voltam rájuk!
A kérdező hozzászólása: Zöld színû volt a másnapi székleted? Mitõl, vagy az normális? Amúgy én is papás szülést szeretnék majd, de persze nem kényszerítem, ha nem szeretne bejönni. Azért jobban örülnék ha ott lenne velem (velünk). Nem tudom a te férjed merre járkált mikor született a kicsitek, de nekem a kezemet fogja, ne zavarja a szülészt és a segítõit/segítõjét. Ha akarja, majd a köldökzsínort elvágja (úgy hallottam azt csinálhatják az apukák), de szülés közben ha bejön ott legyen mellettem, fogva a kezem...legalább ennyiben "segítsen", ha már a kicsi összehozásában élvezettel résztvett :D
Én sajnos nem kaptam beöntést, és annak ellenére, hogy vajúdás közben 4 alkalommal is voltam WC-n, rengeteg jött ki belõlem. Én csak éreztem, nem láttam, a férjem viszont majdnem rosszul lett tõle. Utána 5 napig nem tudtam ülni, annyira fájt a végbelem. Szülés utáni nap újra volt székletem, az zöld színû volt. Következõ alkalommal olyan helyen szülök, ahol szokásos dolog a beöntés és nem számít extrának.
Azok az anyukák, akik kaptak beöntést, a szülés után többnyire hashajtót kaptak, mert 2-3 napig sem volt székletük, márpedig annak lennie kell, hogy lássák, minden oké-e odabent. Szóval õk szenvedtek egyrészt a beöntéssel, másrészt meg a székeléssel. Én meg vigyorogva lerendeztem ezt a kérdést a szülés másnapján. Erre gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Milyen gondra gondolsz? Köszi mindenkinek a választ!
Nekem a doki nem engedte a beöntést. 23:25-kor lett meg a kislányom és elõzõ naptól nem volt székletem. (mondjuk elõtte 3 hétig volt vmi hasmenés szerû) A lényeg, hogy nem jött semmi, bár én úgy éreztem, de a férjem azt mondja, semmi nem volt és õ végig bent volt, látta volna. Nem tudom ez mitõl függhet, de jobb is, hogy nem volt beöntés, kevesebb a gondod a szülés után...
Állítólag majdnem mindig távozik széklet szülés közben. Még beöntés után is. A beöntéssel is csak az alsó bélszakaszt lehet megtisztítani. Ezért nem ragaszkodnak mindenhol a beöntéshez. Kérdezd meg a szülésznõt, tényleg természetes dolog, azt fogja mondani, hogy majdnem minden egyes alkalommal történik.
A kórházba érkezésem után megvizsgáltak és mivel teljesen ki voltam tágulva, azonnal a szülõágyra kellett feküdnöm. Nem kaptam beöntést. (nem is baj :) De hogy mi jött és mi nem..... fogalmam sincs. Valahogy akkor ez nem is érdekelt. A doki megjegyezte, hogy sokat ihatam (gondolom pisi volt), de amúgy nekem is volt elõtte hasmenésem, így szerintem más nem volt. De ha hirtelen megy a szülés, hidd el, ez lesz a legutolsó, amire gondolni fogsz! :)
Én jóval szülés elõtt érkeztem a kórházba, így kaptam beöntést, miután wc-re mentem, meg tusolni, de a tolófájásoknál így is majdnem jött más is. De szerintem is hozzá lehetnek szokva, ez max minket zavar. Legalábbis remélem.
Szia Én a szülés elõtti napot a wc-n töltöttem olyan hasmenésem volt, így akkor ott már semmi nem jött belõlem.
Szia Én másnap kértem egy kis ricinust mert egész egyszerûen nem mertem wc-zni a belsõ varrás miatt jól szétfeszegettek és bevörösödött, lilult itt ott szóval nem a gátmetszés helye volt a gond, nah meg aranyér gondom se volt soha. Egyébként teljesen normális színe volt.Végig ott volt párom velem, de kitolásnál azt mondták a keze helyett a fémbe kapaszkodjak (vissza gondolva ha a kezébe kapaszkodok akkor lehet pár napig nem tudta volna használni).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!