Találatok a következő kifejezésre: Szülésnél nem ha (59 db)

Akik Szombathelyen szültek. Adtatok pénzt a fogadott dokinak ha bent volt szülésnél? És ha nem? És ha volt fogadott szülésznőtök neki fizettetek?

Legjobb válasz: Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.

Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.
Én ott szültem augusztusban, de nem volt fogadott dokim, ezért nem is fizettem.De ha felfogadsz valakit, akár szülésznõt, akár dokit, vagy mindkettõt, akkor fizetned kell. Megkérdezhetem ki a dokid??szülésznõt fogsz fogadni??
A kérdező hozzászólása: Fogadott orvosom Dr. Németh Levente. De nem bíztos, hogy õ lesz éppen ügyeletes. Mert ugye csak az ügyeletes dokinál lehet szülni! Ezért kérdeztem, hogy ha nem õ lesz akkor fizessek e neki. Szülésznõt fogadtam, mert õ bejöhet bármikor. Neki nem tudom mennyit adjak.
14.00-s válaszoló vagyok.Ha nem õ lesz az ügyeletes szerintem ne fizess neki!Nekem is nála lett volna a császárom, de sajna szabadságra ment.Szülésznõk nagyon rendesek, -5hétig feküdtem ott, -így ismerem õket-szerintem 20-30körül lehet fizetni nekik, õk tényleg égig veled vannak!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én is így gondoltam, ezek szerint jól.

Ha az első szülésnél nem tágultam, és ezért császár lett, a másodiknál még sikerülhet természetes úton? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: még annyit, hogy természetes szülésre készülünk, az orvosom azt mondta, hogy van rá esély, de ilyen nem-tágulásos esetekben én eddig nem sok jót hallottam.

A kérdező hozzászólása: még annyit, hogy természetes szülésre készülünk, az orvosom azt mondta, hogy van rá esély, de ilyen nem-tágulásos esetekben én eddig nem sok jót hallottam.
Szia, szerintem igyál egy kis málna levél teát az nagyon jó tágulásnál, barátnõmnek, nekem is nagyon begyorsította a dolgokat, én túlságosan is gyorsan tágultam (mondjuk én homeopátiásat is szedtem mellé) nekem meg azért lett császár mert a baba nem tudott beforogni:(
Nálam nem is gondolt erre a doki. Kerek-perec kijelentette, hogy mivel az elsõ nem tágult és nagyon zárt volt a méhszáj végig, így meg se próbálja a tágítást, hanem császár lesz egybõl. Szóval ahány orvos annyi szokás. De utána én másik dokihoz jártam, mert az elköltöztünk és tõle is rákérdeztem és õ is azt mondta, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy a második természetes lesz.
Szerintem is dokitól függ, de én többször hallottam olyat, hogy az elsõ császáros volt, a második sima szülés. Nem függ össze a két dolog, lehet hogy a második már sokkal lazább lesz, hiszen a szervezeted emlékszik az elõzõ szülésre. A tágulásra én is a homeopátiát javaslom, nekem bevált, pedig indították a szülést. Kb. 2 óra alatt szépen elkezdtem tágulni, szóval VAN remény! :) Könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Az elsõ terhességemnél is ittam a málnalevél teát és szedtem a homeo-s bogyókat, a vajúdás alatt is kétfélét, ahogy a szülésznõm mondta, és abszolút nem segítettek. Ebben én már nem hiszek sajnos.

Van fogadott dokim de sajnos emiatt a válság miatt nemtudunk félre tenni rá pénzt! Hogy mondjam meg a nögyógyászomnak hogy nemtudom kifizetni és nem szeretném ha ott lenne szülésnél? Nem akarom megbántani!

Legjobb válasz: Köztetek sem baráti sem rokoni kapcsolat nincs, csak pusztán üzleti. Tehát szó sincs "megbántásról". Mondd meg neki és kész.

Köztetek sem baráti sem rokoni kapcsolat nincs, csak pusztán üzleti. Tehát szó sincs "megbántásról". Mondd meg neki és kész.
Szia! Ha régóta a dokid, mondd el öszintén, mi a helyzet. Lehet megérti, és mert régjársz hozzá csökkenti az árat, vagy késöbb is engendi, hogy kifizesd. Szerintem megértik, ha az ember manapság ilyen helyzetbe kerül! :-)
uristen, olvasom a kérdésed és a vàlaszokat, hàt, a hideg futkos a hàtamon!!!!Hogy a doki csokkenti az àrat, vagy késobb fizetett????Ez egy rendes korhàz, ahol szulnél? ( tehàt nem magànklinika )Pffff... én tavaly szultem, Franciaorszàgban, nemhogy nem ismerik az ilyen " hàlapénzt", de még szo sincs rà, emlékszem, a szulésznonek egy nagy bonboncsomagot készittettem a férjemmel, és nem fogadta el, mondvàn" Kedves onoktol, dehàt a munkàm végeztem!" Hàt nem jutok szohoz :(
Mar szoltal neki korabban, hogy nala akarsz szulni? Vagy egyaltalan errol meg nem is beszeltetek? Mert ha meg nem kerted meg korabban, hogy vezesse le a szulest, akkor legkozelebb ha mesz hozza, mondd neki, hogy doktor ur van egy kis problema. Igen, mi az? Hat doktor ur nagyon szeretnem ha levezetne a szulest, de az a problema, hogy nincs penzunk. Beutott a valsag...blabla... Hogyan tudnank ezt megoldani? Annyira szeretnem ha onnel szulnek, nagyon megbizok onben, sok kismamatol hallottam jot...stb. Beszelj vele nyugodtan, ugyanolyan ember mint mi vagyunk, csak o egy ilyen kulonleges, "penzes" szakmat valasztott. A legjobb baratnom ferje nogyogyasz, es nagyokat szoktunk partizni, enni-inni tancolni, szorakozni egyutt, ugyanolyan, mint mi vagyunk. O is poloban es rovidgatyaban van a buliban nyaron:) )))
A kérdező hozzászólása: Hát igen igazábol ilyen egy rendes doki szerintem! Az a baj hogy itt a dokikat mi betegek rontottuk el:(! Mindegy legközelebb ha megyek hozzá megmondom neki hogy sajnos közbejött egy kis anyagi gond és nemtudnám kifizeti a munkáját!
A 21:08-asra reagálva! Szia! Ez magyarország! :-) Az én dokim pl. 5 év õ a dokim, mivel terhes lettem, és figyelembe vette a helyzetem, hogy egyedül maradtam, engedett az uh és a vizsgálat árából 8.000.- helyett 5.000.- fizetek, és szülést is megbeszéltük, annyit adok neki amennyit tudok. Persze mindneki tisztában vele, hogy õ szülésenként is kap pénzt, de a hálapénz magyarországon nem szünt meg. És ha így jobban fogakozik velem, akkor igenis adok neki!

Szülésnél (nem császáros) ha valaki nem akar epidurális érzéstelenítést, akkor azt vissza lehet utasítani?

Nagyon félek a koházi dolgoktól és szülésnél nem szeretnék semmi olyan dologban részesülni amiben nem muszáj. Tehát mondhatom azt az orvosnak, hogy köszönöm szépen, de nem szeretnék epidurális érzéstelenítést?

Legjobb válasz: Persze igen mondhatod! Kétszer szültem és egyiknél sem kértem. Sok boldogságot a babához!!!

Persze igen mondhatod! Kétszer szültem és egyiknél sem kértem. Sok boldogságot a babához!!!
Vissza! Tõlem meg sem kérdezték szüléskor! Még terhesgondozáson megkérdeztem az orvost, de nem nagyon akart belemenni, végül azt mondta, ha kérem, akkor majd beadja. Nem kellett! Jó babavárást-szülést!
Egyáltalán nem rutinszerû még a hagyományos fájdalomcsillapítás sem, nemhogy az epi. Fõleg császárnál szokták felajánlani. Ha lehetõséged van rá semmiképp ne vedd igénybe. Én a sima (injekció popsiba) fájdalomcsillapítást is visszautasítottam. Nem azért mert hõs vagyok, hanem irtózom a tûtõl.

Mennyivel rosszabb az első szülésnél az ha beinditják mesterségesen és nem természetes uton indul meg a szülés?

39 hetes terhes vagyok és ez lesz az els? babám de félek hogy be kell majd inditani a szülést mert mar probálkoztam mindennel hogy beinduljon magátol de semmi nem használt!Nem szeretném a mesterségesen inditanák be!

Legjobb válasz: Nyugalom!Én is 39 hetes elsõbabás vagyok. Jönnek mennek a jóslók néha keményedek,de még a méhszáj is zárva volt pénteken,kiv a külsõ.Aztán két napja vadul elkezdett leszállni a hasam,baba alig mocorog,jel továbbra sincs sok.Beindítani csak a 41. héten fognak.Addig még töb mint egy heted van.Sok minden változhat.Hétfõn jön egy hidegfront édesanyám szerint az majd meghozza a gyermekáldást.

Nyugalom!Én is 39 hetes elsõbabás vagyok. Jönnek mennek a jóslók néha keményedek, de még a méhszáj is zárva volt pénteken, kiv a külsõ.Aztán két napja vadul elkezdett leszállni a hasam, baba alig mocorog, jel továbbra sincs sok.Beindítani csak a 41. héten fognak.Addig még töb mint egy heted van.Sok minden változhat.Hétfõn jön egy hidegfront édesanyám szerint az majd meghozza a gyermekáldást.
Igen, a front segíthet! Nekem a 37. héten született a babám, mert jött egy front. És rajtunk kívül még nyolcan voltak, akiknek egy-két héttel korábban jött a babájuk. Ez tényleg beindíthatja.
Többféle indítás létezik, ha már ynitva a méhszáj, sokszor elég egy burokrepesztés, nálam ezzel indítottak az elsõnél, mert gond volt a baba szívhangjával. Fél órára rá megjötteka fájások, onnantól ment minden a maga útján. Szoktak méhszájtágító zselét feltenni, ezzel nem volt dolgom, az oxitocin infúzió is fájásokat okoz, úgy hallottam, ez rossz, mert ilyenkor nem termelõdik ez a hormon belülrõl, viszont ha magától termelõdik, akkor hozzá jár természetes belsõ fájdalomcsillapítás is...

Ha a férjem bent van szülésnél, és lát olyan állapotban, akkor már nem fog kívánni?

Egy csomó ilyenr?l hallani, hogy utána nem lesz gusztusa a n?höz. De van ellenpélda is, hogy utána csak jobban tiszteli a n?i nemet. Most akkor melyik igaz?

Legjobb válasz: Szia! Mindkettõ. Erre is arra is hallottam példát. Mama szülésznõ volt, az õ idejében nem volt engedélyezett az apás szülés, mármint abban a kórházban ahol dolgozott, mert nagyon sok volt az olyan eset, hogy az apukák már a folyosón elájultak :) Én is azt mondom jobb ha a szülésnél nincs bent az apa ugye egyrészt emiatt amit te is említettél másrészrõl pedig én nem akarom hogy olyan állapotba lásson. Csupa vér, teljesen kitágulva fekszik ott az ember. Ez az élet velejárója ez stimm, de azért akkor sem egy férfi részére. De ez csak a privát véleményem, van aki szerint nagyon jó ha ott a férj. Én tuti nem engedném az embernek, hogy bejöjjön, várjon meg odakint és nézze meg a babát ha már lemosdatták :) Apa szerint lemosdatva is ocsmány voltam pár napig, aztán alakultam ki :D Szóval jó volt hogy nem látott az elsõ pillanatokban :D

Szia! Mindkettõ. Erre is arra is hallottam példát. Mama szülésznõ volt, az õ idejében nem volt engedélyezett az apás szülés, mármint abban a kórházban ahol dolgozott, mert nagyon sok volt az olyan eset, hogy az apukák már a folyosón elájultak :) Én is azt mondom jobb ha a szülésnél nincs bent az apa ugye egyrészt emiatt amit te is említettél másrészrõl pedig én nem akarom hogy olyan állapotba lásson. Csupa vér, teljesen kitágulva fekszik ott az ember. Ez az élet velejárója ez stimm, de azért akkor sem egy férfi részére. De ez csak a privát véleményem, van aki szerint nagyon jó ha ott a férj. Én tuti nem engedném az embernek, hogy bejöjjön, várjon meg odakint és nézze meg a babát ha már lemosdatták :) Apa szerint lemosdatva is ocsmány voltam pár napig, aztán alakultam ki :D Szóval jó volt hogy nem látott az elsõ pillanatokban :D
00:02 vagyok. Tipp: A férjed ne a bélnedvekben tocsogó vaginádat nézze, amibõl közben kibújuk egy hasonló nedvekben úszó ráncos kis ember, hanem melletted üljön/álljon és a te szemszögödbõl nézze végig az eseményeket úgy, hogy ne lásson semmi brutálisat.
Azt csak te gondolod :) Beöntéskor nem lehet megjósolni hogy meddig fog tartani a vajúdás :) Meg van akinél már idõ sincs rá. Nagy szerencséje van, akinek összejön :)
Ja és sajnos nem csak vér lesz ott. Nyomáskor a béltartalom és a húgyhólyag is kiürül általában. Bár szerintem ez az utolsó dolog, ami esetleg zavarná a férjedet. Figyelj, felnõtt nõk megijednek ha egy szülést látnak, nemhogy egy férfi full élesben. Nem hibáztatható, ha elájul.
Ja és az élet kezdetérõl nem marad le! A babának kezdõdik ott az élet az apának nem! Már nagyon régen évszázadokra visszamenõleg sem voltak ott férfiak, mert mindig úgy tartották ez a nõ dolga, majd megnézték a gyereket ha már minden oké volt és megköszönték az anyának és utána boldogan éltek :) Évszázadokon át mûködött az apa nélküli szülés, sosem volt belõle baj, de errõl már hallani ilyen mellékhatásokat. Szóval én továbbra sem merném.
Nyugi, ott vannak a szülésznõk :) Rájuk rosszat soha nem hallottam, pedig rengeteget ismerek! Ott vannak a csecsemõsök õk is irtó jó fejek :) Bízhatsz bennük :)
A nõ az nõ. Én ugyanúgy lefeküdtem utána is a feleségemmel, miután letelt a javasolt hat hét. A terhességet is végigszeretkeztük és ez utána sem változott. Titok, de én is ittam tejet a melleibõl. ;)
Az a baj, hogy van aki nem is tud róla és nem is tehet róla, mégis elmegy a kedve a nejétõl a szülés látványa után. Iszonyú szerencsétlen helyzet és nem tehet róla senki. Én férfiként ott lennék a nejemmel, de ahogy már valaki írta, a fejénél, vagyis mellette és nem premier plánban nézném, hanem inkább vele foglalkoznék, fognám a kezét, a fejét, vagy amit kell. Aztán lehet, hogy elájulnék és még velem is csak a bajuk lenne a dolgozóknak. Pedig nem vagyok ájulós, de ki tudja, mit hoz ki egy ismeretlen helyzet az emberbõl.
A kérdező hozzászólása: igen, igazad van. csak az a baj, hogy elég hiú vagyok, és pl. amikor beteg voltam, menstruáltam, egy szóval a rosszabb napjaimon is igyekeztem jól kinézni. párszor már kiröhögött emiatt, mert õt nem zavarja. sõt... de akkor sem szeretem, ha valaki a rosszabb napjaimon lát :) ) köszönöm a válaszokat, fogok gondolkozni ezen :)
Hát én biztos nem engedném meg a páromnak, hogy bejöjjön. Még az is zavar ha a hajam nem úgy áll ahogy kéne, fõleg ha a párom is velem van. Nemhogy még azt lássa, hogy akkorára vagyok tágulva, mint a bécsi kapu, meg összesz*rom magam. Szóval, szerintem beszéld le róla. Én decemberbe fogok szülni, beszéltünk az apás szülésrõl és a párom szerencsére nem akar bejönni.
kedves kérdezõ! a férjed nem csak azért szeret, ahogyan akkor nézel ki, mikor tökéletes a sminked, hajad, ruhád. biztos vagyok benne, hogy átérezné a helyzetedet, és nem megállna és nézné, hogy úristen ez az én feleségem?milyen izzadt?:O inkább próbálna segíteni neked. ha neked ez ennyire kínos, nyugodtan sorold fel neki a lehetõségeket, hogy mi minden csúnyaságot láthat, és hogy ugye utána sem fog kiábrándulni belõled? azért a férjed, mert szeret és mindig te leszel neki a legszebb!:) (na meg a kislányotok:D) amugy a többi válaszolótól kérdezném, hogy, amikor reggel felébredtek, fogmosás elõtt, kócos hajjal, akkor mi történik?eltakarjátok magatokat a párotok elõl?vagy ha szeretkeztek és szét jön a hajad?vagy netán végig fésülködsz közben?:O (ne értsd félre, nincs ebben semmi rosszindulat, megértem, hogy mindig tetszeni akarsz a párodnak, csak ezen most meglepõdtem)
Szia! én sokkal jobban megszerettem a feleségem és bensõségesebb lett a kapcsolatunk azóta nem bántam meg hogy benn maradtam azért annál nincs istenibb érzés mikor te vágod el a fiad köldökzsinórját és te látod meg elsõként a világra jönni....36F
Bocsi az OFFért, de ahogy olvastam a kommenteket, teljesen elment a kedvem az apás szüléstõl, és egyáltalán a szüléstõl is! Szerintem ez a Kérdezõ döntése, hogy bent legyen-e az apa, vagy sem. Megbeszélhetnéd vele a félelmeidet, mondd el neki, hogy nem akarod, hogy úgy lásson, ha mégis bent akar lenni akkor inkább üljön melléd.
Az én párom már akkor közölte, hogy szülésfóbiája van és nem bírna végignézni egy szülést, amikor még csak ismerkedtünk, még azt se mondta ki egyikünk sem, hogy lesz köztünk bármi az égadta világon. Írt nekem egy oldalas listát a jó és rossz tulajdonságairól, a rossz közt volt a szülésfóbia. Akkor tudtam, hogy megtaláltam életem szerelmét, pedig még csak meg se csókolt. Amúgy tényleg az van neki, a múltkor fel akartam olvasni neki egy részt a terhességrõl és megkért, hogy inkább ne. Nem tudom, ezt hogy tolerálnám, ha terhes lennék, vannak félelmeim, de a szülésnél én se szeretném ha bent lenne. Fõleg, hogy ismerem Õt, neki ez valóban trauma lenne. Azt se szeretném, ha WC-zés közben látna. De ha terhesen is ilyen iszonyattal fog felém közeledni, ha két mondatot nem tudok vele beszélni arról, mi zajlik a testemben, akkor nem sok jót jósolok kettõnknek. Amúgy nekem is szülésfóbiám van, úgyhogy egyelõre ebbõl nincs gond:)
Anyukám meg november 8-ra van kiírva, és a mi babucink is kislány lesz:) ) sok sikert nektek, és jó egészséget!! 15L
Szia!Nekem mind a 3 szülésemnél benn volt a párom.Sokat jelentett nekem , hogy ott volt.A 3. szülésnél még kamerázott is amikor született a kislányom, bár ami a fejem mögûl ami látszott.Még a mai napig kívánatosnak tart.nem hinném , hogy amiatt nem fog kívánni amit a szülés alatt lát.
Szerintem fog kívánni ez nem attól függ. Azt nemegészen tartom normálisnak, hogy attól félsz, hogy izzadtan, szenvedés közben...stb lát, hiszen a férjed, és az ember szeretkezés után is izzad, valószínûleg láttátok már egymást betegen, náthásan...stb. Arról meg gondolom már õ is hallott, hogy ez nem túl gusztusos dolog. Szerintem ha nagyon benn szeretne lenni ÉS TÉGED NEM ZAVAR, akkor ne félj, van olyan férfi ismerõsöm, aki benn volt a feleségénél és még fotózott is, és utána ráadásul teljes bûvöletben mutogatta még azokat a képeket is a kollégáknak, szóval van ilyen is... De ha te nem szeretnéd, akkor mondd meg neki, ez nagyon fontos, hogy ebben nem õ dönt, mert neked kell megszülnöd azt a gyereket, ami amúgy sem könnyû, nem kell még olyanokkal nehezíteni, hogy te kellemetlenül érzed magad, mert a férjed így lát...
A disznóvágást is végignézzük, mégis kívánjuk a kolbászt.
A kérdező hozzászólása: én sem akarom, hogy bent legyen. de ugye az élet kezdete meg stb. meg azért jó lenne, ha valaki ott lenne velem és támogatna.
A kérdező hozzászólása: igen, a nõ az nõ. de nem tudom, hogy fog utána rám nézni, hogyha lát majd teljesen leizzadtan, megdagadt erekkel, véresen, úgy, hogy szenvedek. :S
A kérdező hozzászólása: dehogyis. szerinted miért van a beöntés?
A kérdező hozzászólása: õ azt mondta, hogy szeretne bent lenni, mert az lát amit akar. az rendben van, hogy nem látja a véres részt. de akkor sem akarom, hogy úgy lásson :/
Ja de én azért szurkolok, hogy szerencséd legyen :) Ma már azért korszerûbb minden, mint abban az idõben amikor mama dolgozott :) Egyébként nyugi, azt észre sem lehet venni azt mondta (én nem éreztem még soha ilyet, még nincs gyerekem) :) Mikor szülsz?
A kérdező hozzászólása: november 7-ére vagyunk kiírva :) ) kiscsaj lesz :)
Ennyire erõsködik? Azért ritka ez egy pasitól, általában nem szoktak, sõt szerintem inkább a feleség kéri meg õket, mert a legtöbbjüket azért nem vonzza annyira, vagy én maradtam le. Ha ennyire akarja engedd meg neki, aztán ha úgy adódik majd felmossák a padlóról. Ha a fejednél van nem hiszem, hogy baj lehet :)
Gratulálok! És a neve? :) :)
A kérdező hozzászólása: Még vacilálunk, én mindenképpen magyar eredetût szeretnék, a Kinga nagyon tetszik, neki igazából mind1, hogy milyen eredetû, de neki is tetszik ez a név. Második névnek gondoltuk a Nórát, Viviennt, Brigittát, Biankát, Andreát, Katalint, Kittit. Még ebben nem egyeztünk meg :)
Én csak a saját példámat tudom elmesélni. A párom az elsõ vizsgálattól az utolsóig mindenhol ott volt velem. És nem csak az ajtóig kísért el, hanem a vizsgálatokon is jelen volt. Semmi problémát nem okozott, hogy látta ahogy vizsgál az orvos. A szülésnél pedig egy csoda volt, hogy Õ is bent volt. Nekem nagyon nagy erõt adott, végig simogatott, izgult értünk, és mikor megszületett a kisfiunk remegett a hangja, és csak azt hajtogatta, hogy mennyire szeret, és köszöni ezt a kis csodát! Szülés elõtt is nagyon jó volt a kapcsolatunk, de ez az élmény leírhatatlan volt. És semmit nem változtatott a szexuális életünkön, ugyanúgy nõként néz rám, sõt, a 6 hetes kontrolt ki sem tudtuk várni. ;)

Masodik baba: mi lesz, ha apa nem tud bent lenni a szulesnel?

Van egy 2 eves pici lanyunk, es 35 hetes vagyok a masodik babankkal. Eddig ugy tunt, megint csaszarmetszes lesz, de legutobb az orvosom azt mondta, megprobalhatjuk a termeszetes szulest. Igy viszont nem programozzuk. Nagyszulok es csalad nagyon messze laknak. Ha Ti voltatok hasonlo helyzetben, hogy oldottatok meg, hogy apa bent legyen a szulesnel? Kire biztatok a gyerkocot? Vagy Apa csak kesobb ment latogatoba?

Legjobb válasz: Nem kötelezõ bent lennie szülésnél, csak ha ragaszkodtok hozzá. 2 lehetõség van. Vagy megkéritek az egyik nagyit, hogy legyen nálatok egy darabig, így õ tud segíteni is, meg ha beindul a szülés a nagyobbra vigyázni is. Vagy, mikor beindul riasztod az egyik barátnõdet, hogy vigyázzon a nagyobbra.

Nem kötelezõ bent lennie szülésnél, csak ha ragaszkodtok hozzá. 2 lehetõség van. Vagy megkéritek az egyik nagyit, hogy legyen nálatok egy darabig, így õ tud segíteni is, meg ha beindul a szülés a nagyobbra vigyázni is. Vagy, mikor beindul riasztod az egyik barátnõdet, hogy vigyázzon a nagyobbra.
Nem volt rossz. Nem volt fogadott szülésznõm, sem dokim. Illetékes khba becsattogtam, hogy szülnék. Oké a csajszit egy hét túlhordással, 2óra alatt letudtam, így nem volt vészes a dolog. Az én férjem jobban szenvedett volna. Õ szimultán produkálja a bajaimat. Lásd taknyos vagyok, akkor Õ is veszettül fújja az orrát, mert "taknyos", köhintek szintén.. Gondolhatod, elsõ szülésnél mennyire bírtam, hogy szenved, mert fájunk:D Mást meg a gyerek apján kívül nem viselnék el, így egyedül inkább. Szülésnél 2szer megviszgáltak volt egy ctg, ami mutatta, hogy a kicsi jól van, ellenben nem fájok, úgyhogy hanyagoltuk, nem volt infúzió, azt csináltam amit akartam, annyi, hogy a szülészetet nem hagyhattam el a kv automata is tabu volt, de jöhettem mehettem, úgy kínlódhattam ahogy nekem kényelmes.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a nagyszulok meg nem nyugdijasok, ezert nagyon elore sem tudnak jonni tervezes nelkul... Lanfear: es nem volt rossz, hogy 'egyedul' szultel? Volt fogadott szulesznod? Mert itt nem lehet sajnos, max meg a dulan gondolkozom, mert szeretnem, ha valakinek azert 'osszetorhetnem' az ujjait a fajasok kozben :)
Nálunk lekéste a második szülést a férjem, és tudod mit, sokkal jobb volt, hogy õ nem volt halálán mellettem. Itthon aludt a nagy mellett. Másnap meg bejött látogatni.
En vagyok a kulfoldi valaszolo. Mi is ezen rengeteget tanakodtunk, h mikor jojjon. Mivel nehez terhessegem van es az elso babam 35 hetre szuletett, emiatt dontottunk ugy, h inkabb jojjon elobb. Na meg amugy is jol jon mar a segitseg igy a vegen. Nem tud kimenni mar a 37. het korul?
A kérdező hozzászólása: Most en is ugy erzem, nagyon nagy szuksegem lesz a ferjemre a szulesnel. Mi is kulfoldon elunk, es a jelenlegi baby sitterunk csak akkor tud jonni mondjuk ejszaka, ha hetvegere esik, mert hetkozben dolgozik :( Jo otlet, hogy jojjon valamelyik nagyi, de mikor? Szuleim 1300 km-re laknak, ha nincs programozott szules, mikortol legyen velunk a nagyi?
Sógornõm is külföldön szült, és oda utazott az anyósa a kiírt nap elõtt néhány nappal. (7 órás kocsikázás tavaly februárban).
Mi is ebben a helyzetben vagyunk, en is 35 hetes vagyok. Kulfoldon elunk, semmi segitseg. Ugy volt, ha anyukam csak szules utan jon ki, de vegul ugy dontottunk, h hamarabb. Vasarnap jon. : ) Nekunk aztan tenyleg nem volt konnyu megoldani, de ha az ember akarja, meglehet. Egyik nagyi sem tud hozzatok koltozni mar szules elott?
Én ragaszkodnék a férjemhez és alaposan megszervezném, hogy ott tudjon lenni. Barátnõ, szomszéd néni van, aki riasztható a csemetéhez, akár éjjel is? Ha nincs, még nincs késõ egy bébiszittert keríteni. Vagy, amit az elsõ is javasolt: költözzön hozzátok egy nagymama/egyéb rokon.
Érdekes ez az apás szülés, élharcosa voltam a dolognak. Ha egyszer a jóisten úgy dönt, hogy lesz még babánk, egyedül szeretnék szülni. Az elsõ terhességemnél indított szülés volt, apásan. Aztán én rosszul lettem, a babának is esett a szívhangja, császár lett - szintén apával. Sajnos úgy hozta az élet, hogy a második babánkat a 23. héten veszítettük el, akit koránál fogva már meg kellett szülnöm. Elvileg bejöhetett volna a párom, de én nem akartam... Most is volt egy pont, amikor azt éreztem, toljanak már a mûtõbe és legyen vége... Aztán összedtem magam és csak befelé koncentráltam. Szerintem az egyedüllétnek köszönhettem, hogy tudtam fordítani. Nekem jobb volt, hogy mindenki békén hagy... Korábban nem hittem, de tényleg el lehet lazulni annyira, hogy két fájás között szinte elalszik az ember. Viszont egy jó szülésznõ rengeteget tud segíteni.

Ha nem kaphatok EDA-t szülésnél, akkor mi lesz?

Van valami más módja a fájdalom csökkentésének vagy kizárt?

Legjobb válasz: En is fajdalomcsillapitas nelkul szultem ketszer. Ki lehetett birni pedig en kaptam oxitocint is ami megsokszorozza a fajasok erosseget. Most a masodik szulesnel kiprobaltam az utolso 20 percben a gazt. Igaz rosszul is szivtam de en semmit nem ereztem szoval fogalmam sincs mit hasznat volna ha megfeleloen hasznalom. Ne aggodj ahogy megszuletik a baba minden fajdalmad elfelejted!;)

En is fajdalomcsillapitas nelkul szultem ketszer. Ki lehetett birni pedig en kaptam oxitocint is ami megsokszorozza a fajasok erosseget. Most a masodik szulesnel kiprobaltam az utolso 20 percben a gazt. Igaz rosszul is szivtam de en semmit nem ereztem szoval fogalmam sincs mit hasznat volna ha megfeleloen hasznalom. Ne aggodj ahogy megszuletik a baba minden fajdalmad elfelejted!;)
Semmi, szépen megszülsz anélkül is, mint sokan mások. Sok sikert és jó egészséget!
Semmi gond nem lesz, szépen megszülöd a babát, ahogy évezredek óta az asszonyok 95%-a. No ez a százalék csak sacc, de alapból a fájdalomcsillapítás nem nyúlik vissza csak pár száz évre. Második szülésem azért sikerült "jól" mert fejben eldöntöttem, hogy fájáskor arra koncentrálok, hogy a fájás "jó", mert olyankor megy elõre a babám. És erre gondoltam mindig, így sokkal elviselhetõbb volt, mint elsõre, pedig fizikailag ugyanazt éreztem mindkétszer. Szép szülést Neked!
Nálunk nincs is EDA! Én gázt szívhattam, kicsit elbódított, kibírható volt így is a szülés...
Mi lenne:-) Megszülöd a gyermekedet, átéled a fájdalmat és kész. Én sem kaptam, 8 óra alatt szültem meg az elsõ babámat. Kéjgázt szívhattam, de az teljesen felesleges volt. Semmit nem használt. Most a másodikkal vagyok terhes 18 hetes. Át kell élni, a babádra koncentrálni, segíteni neki a nagy munkában. Hiszen neki sem egyszerû a megszületés. Kis apróka tehetetlen lényecske, neki még segítségre van szüksége, te meg már felnõtt vagy, tudod kezelni a fájdalmadat.
OFF: Ez a "fejben dõl el minden" szöveg a VILÁG LEGNAGYOBB BAROMSÁGA!!! Miért nem kaphatsz érzéstelenítést? Altatni nem szabad egy szívbeteget! Biztosan megtaláljátok a megoldást a dokiddal, de szerintem itt csak az EDA a megoldás.
Sziasztok! A fájdalommentes szülés hátrányairól és kapcsolódó témákról rengeteg hasznos infót találtok Dr. Berkõ Péter Szülészeti Zárójelentés c. írásában. Segíthet miért fontos megélni egy anyukának a szüléssel járó fájdalmakat. Itt elolvashatjátok: http://www.letolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelen..
A kérdező hozzászólása: Leírtam már, hogy miért nem kaphatok EDA-t. Kedves utolsó, Köszi a linket, de sajnos nem vagyok abban a 'helyzetben', hogy fájdalom mellett tudjak szülni, szintén leírt okok miatt. Én lennék a világon a legboldogabb, ha természetes úton szülhetném meg a babánkat, de ez kivitelezhetetlen.
van ahol lehet kérni kéjgázt de nem durva fájdalomcsillapítás nélkül se szülni.
A kérdező hozzászólása: Akkor áttudod 'élni' a helyzetem. Császárral semmi bajom nincs - csak az érzéstelenítéssel -, mind a két fajta szülésnél lehetnek komplikációk. Bízom abban és az orvosomban, hogy a babának semmi baja/hátránya nem lesz a szülés alatt. :) Boldog babavárást :) )
Nekem extraim vannak (extrasistole), azaz plusz ütések, és én is voltam már 100 orvosnál, de senki nem csinált velem semmit. Most 5 hetes terhes vagyok, és fel vagyok készülve a császárra, sõt, szerintem nem terheli meg a szívet annyira, mint a "sima" szülés.
A kérdező hozzászólása: Semmi komolyabb gond nincs vele, nincs semmilyen gép beültetve. Lényeg annyi, hogy van, hogy kihagy, nem mûködik rendesen. Nem áll le, nem huzamosabb ideig, de egyszerûen kihagy. Régebben is így volt, nem 'új keletû' a probléma, legalábbis számomra, huzamosabb ideig nem is éreztem semmilyen 'változást' a napi aktivitásom alatt. Gond ott kezdõdött, hogy logisztikai munkakörben dolgozom és a srácoknak sokszor besegítettem az áru átvételében. Amikor megerõltettem magam, egyszerre minden 'megállt' körülöttem. Leírni a fájdalmat nem tudom, rettentõ érzés. Voltam már terhesség elõtt is jó párszor kivizsgáláson. Közölték, hogy nincs gond, lehet így is élni, csak ne terheljem túl magam. Gyógyszert, semmit nem kaptam rá. Most terhesség elején elmentem a kötelezõ vizsgálatokra. Ezáltal ott is kiderült, hogy valami nincs rendbe. Védõnõnél kioktattak, hogy miért nem mentem már orvoshoz és, hogy képzelem, hogy nem foglalkozom ezzel. Én rákérdeztem, hogy hány orvosi véleményt hozzak errõl?! Ekkor elakartak küldeni egy terheléses EKG-ra, az orvosom nem engedte. Most, hogy közel van a papíron kiírt szülés idõpontja, elkezdtük átbeszélni a dolgokat. Mindent egybevéve a császárt találta megfelelõnek. Ha az orvos így találja jónak, akkor mindenképpen az lesz. Legfontosabb a babám, semmi más nem érdekel. Csak ott van az érzéstelenítés is ... :/ Lassan úgy érzem magam, mint egy roncs.. :(
Azt lehet tudni, hogy mi a gond a szíveddel, ami indokolja a csàszárt? Ha nem szeretnéd elárulni, megértem.
Én üvöltöttem a fájdalomtól, és érzéstelenítõt kértem. Nem kaptam, csak kéjgázt, ami nem is használt (párom is szívott belõle, mert nagyon izgult - nem voltak bent a szülõszobában mások). De végigcsináltam. Utólag belegondolva, nem is volt vészes. Újra átélném :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azért kérdezem, mert valószínûleg (90%) császár lesz a szívem miatt. A dokim közölte, hogy adnak majd természetesen érzéstelenítõt, nem kell megijedni. Közöltem neki, hogy sajnálatos módon azt nem kaphatok, régebbi mûtétek (szintén 9 db érzéstelenítés miatt). Olvastam itt egy kérdésnél, hogy császár alatt altatnak, de nekem ezt az orvosom a 'bejelentésem' után egy szóval sem közölte, hogy nálu(n)k létezne ilyen is. Én megszülném természetesen is, csak a dokim nem egyezik bele. Nyilvánvalóan az okok miatt és természetesen mindenben hallatok rá, hisz õ tudja, mi a jó nekünk.
Jajj, hagyjuk már ezt a "csak fájdalommal lehet szülni mert különben nem is vagy anya meg nõ meg stb." Már elnézést!

Műkörmös kismamák! Szülésnél le kell szedetni a műkörmöt, vagy engedik? Ha nem programozott császár.

Csak a körmöm van meger?sítve átlátszó zselével, aug. közepét?l, és azon gondolkodom, hogy most, amíg még van id?m, megcsináltassam megint, és kitart 2-3 hónapig, vagy inkább reszelgessem le, hogy elt?njön. Egyébként rágom a körmöm, ezért kellett a meger?sítés, de úgy látom, hogy így nem annyira karcolnak a körmeim, mert vastagabbak. Félek attól, ha tövig vágom, akkor rágni fogom megint és a babónak többet ártok vele, mintha maradna a zselés rész rajta, és normális méret? lenne. Mert a szülés után egy ideig nem fogok tudni elszabadulni 3 órára, hogy megcsináltassam.... Szerintetek melyik jobb? A karcolós saját kis köröm, ami állandóan beszakad, meg rágom, vagy egy kicsit hosszabb, zselés de nem karcolós, és er?s?

Legjobb válasz: Szia! Maradhat a szülésnél a mûköröm.

Szia! Maradhat a szülésnél a mûköröm.
Szerintem hagyhatod nyugodtan, csináltasd kicsire a szülésre. Általában nem szólnak érte, de van olyan nõvér/orvos, aki megemliti. Szintelen legyen, és akkor nem köthetnek bele.
Szerintem maradhat- bár én nem szeretem. A lábujj körmén ugyanazt láthatják, mint a kézen. Azt hiszem mûtét közben szokták figyelni.
Szia!Én nem mûkörmös kismama vagyok, csak ezzel foglalkozom.Ha a saját körmöd van megerõsítve zselével, azt nyugodtan lehet rövidre is reszelni, mert a vastagsága miatt (nem kell nagyon vastagra)nem fogod rágcsizni.Szerintem a rövid körmöt praktikusabbnak fogod érezni, mikor a picit ellátod!Nem kell nagyon rövidre, csak rövidebbre.Ezért sztem nem fognak szólni.Kellemes babázást.Ja, és miért tartana 3 óráig a csináltatás?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem meggyõzetek, megcsináltatom újra. Most sincs túl hosszú, kb. 3 mm az ujjam feletti rész, minden héten lereszelem és kifestem. Azért is szeretem, mert a körömlakk szépen rajtamarad egy hétig is. És tényleg, ha kell, még rövidebbre is le tudom reszelni, nekem tényleg nem az a lényeg, hogy mûkörömnek látszódjon, hanem hogy ne rágjam. A 3 órát kb írtam, bár multkor kb. 1, 5 óra volt a felrakás, festés, plusz az oda vissza út. Azt nem is tudtam, hogy a lábujjkörmöket is nézhetik. Azt tényleg nézhetik, mert azon nincs még színtelen lakk sem. :o) Köszi mégegyszer!
Velem császár elõtt lemosatták a körömlakkot, a második gyermekem születésekor szintén császárom volt, porcelán erõsítés volt a körmömön, nem szóltak érte.
Nekem min.10 éve van mûkörmöm, én sem a terhesség sem a szülés alatt nem szedettem le.Minek.Szintelen(v.halványrózsaszín) lakk volt rajta.Senkit nem érdekelt.1 éve szültem.

Mi a külömbség ha valaki kap beöntést vagy nem? Van valami jelentősége szülésnél? Sokat olvasom hogy valakinek nem volt idő rá, és írta hogy legközelebb kérni fogja, miért jó?

Legjobb válasz: Szia. A baba, amikor áthalad a szülõcsatornán, közvetlenül mögötte odaszorítja a végbél részt a keresztcsonthoz._A végbél a belrendszer utólsó szakasza, ahol a széklet "várakozik".-A beöntés egyrészt megelõzi, hogy szülésnél az esetleges székletmennyiséget ne tolja ki a baba maga elõtt. Másik ok, ami fontosabb, hogy vajúdás idején nincs emésztésipanasz-mivel a gázok is eltávoztak-, nincs székelési inger. Ami van, azt jelenti, hogy a pocaklakó elindult "kapuja" felé.

Szia. A baba, amikor áthalad a szülõcsatornán, közvetlenül mögötte odaszorítja a végbél részt a keresztcsonthoz._A végbél a belrendszer utólsó szakasza, ahol a széklet "várakozik".-A beöntés egyrészt megelõzi, hogy szülésnél az esetleges székletmennyiséget ne tolja ki a baba maga elõtt. Másik ok, ami fontosabb, hogy vajúdás idején nincs emésztésipanasz-mivel a gázok is eltávoztak-, nincs székelési inger. Ami van, azt jelenti, hogy a pocaklakó elindult "kapuja" felé.
Szia!Azt már leírták, hogy miért jó ha kapsz.Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem fájdalmas a beöntés.Olyan vékony csövön keresztül adják, hogy észre sem veszed szinte.Csak kellemetlen érzés picit esetleg, de nem a fájdalom miatt, hanem ugye nem szoktunk hozzá, hogy oda bedugjanak akámit is.Gyorsan végeznek vele és utánna tisztának érzed majd magad.Szerintem érdemes.
Én nem kaptam beöntést. Szülés elõtt éreztem, hogy ki kell menni wc-re, kiengedtek akkor kijött valami, szülés közbe semmi. Mikor mondtam a szülésznõnek, hogy mi lesz ha kakilnom kell azt mondta, hogy láttak már ilyent nem nagy ügy és ne foglalkozzak vele. Nekem nem jött ki semmi, de ha jött is volna senki sem foglalkozott volna vele az adott pillanatban, te sem fogsz ez tuti, mert mással leszel elfoglalva hidd el. Sok sikert.
Szólni biztos nem szólnak érte az tuti, sztem ez nekünk kellmetlen csak, én fogokkérni azért ha lehet, mert a fertõzés veszél ymiatt is jobb sztem, de ha nem jön úgy ki a dolog akkor ij.Szval ettõl ne félj, nem tudom mennyi idõs terhes vagy, de én is szorongtam a szüléstõl, már áhitazok utánna és nem érdekel a borotválkozás stb, majd megcsinálják-nekem már tükörrel sem megy, szval nem érdekel csak legyek túl rajta, nekem nagyon nehéz ez az utolsó pár hét, de remélhetõleg neked könnyebb lesz-ne félj ezektõl, azok akik ott vannak sokmindent megértek már.37hetes kismama
Én kaptam beöntést és semmi jelentõsége volt mert mégis szûlés alatt is sikerült alkotnom mielõtt ki jött a babóm de gyorsan lemostak és jött a kicsim kifele. Ott ez természetesnek veszik senki nem szól érte.
Én nagyon féltem a beöntéstõl. De nagyon jó volt. Nem vagyok perverz, csupán rettenetesen szorulásos voltam , és végre úgy éreztem, hogy tudtam egy egészségeset k..ni. M ondtam is a szülésznõnek, hogy ezt korábban is megcsinálhatták volna.:) )) A hugom nem kapott beöntést, mert azt hitték elõ van készítve, mivel már otthon megborotválkozott, és közben mûszakváltás volt. Õt nem engedték már ki mikor érezték hogy kell. Azt mondták az már a baba. Õ oda potyizott az asztalra, de senkit nem érdekelt. Vagyis csak neki volt ciki.
A kérdező hozzászólása: kösz lányok a gyors válaszokat :)
Második vagyok. Még annyi eszembe jutott, hogy a beöntés segíti a tágulást is egy kis mértékben, szóval akkor is érdemes lehet kérni, ha lassan haladnak a dolgok és még nem kaptál.
Sokan kellemetlennek érzik, ha szüléskor más is jön, de a dokik és a szülésznõk sok ilyet láttak már és tudják, hogy ez természetes. Akit zavar, kérjen beöntést. Akit meg a beöntés zavar, az szóljon, hogy õ nem kér. Egyébként a szülés elõtti gyakoribb vécézést szokták nevezni a "természet beöntésének" is, ilyenkor ugyanis éppen erre készül fel a szervezet, kiüríti a végbelet. Persze elõfordul, hogy marad vmi... Én nem kértem beöntést és fogalmam sincs, jött-e valami a babán kívül, mert valahogy nem azzal voltam elfoglalva :) )
A kérdező hozzászólása: Ahh értem, köszönöm. Akkor az tök kellemetlen lehet ha nincs nem? Vagy olyankor nem törödnek az ilyen cikis dolgokkal? De gondolom ez a dokiknak sem gáz nem?
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, még elsõ baba 28. hetes vagyok! :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!