Találatok a következő kifejezésre: Szüléskor milyen adnak beöntést (4 db)

Szülés előtt adnak beöntést a debreceni klinikán-milyen? és ugyanott az őssejt program, hogy megy?

Legjobb válasz: Szia! Adnak, ha van idõ. 1 . gyerekemnél volt borotválás, beöntés, a 2.-nál már egyik sem, mert olyan gyorsan jött. Hogy milyen? Semmi extra. Nem is figyeltem, mit csinálnak, csak ahogy befejezte a szülésznõ, már rohantam is trónolni, utána meg zuhanyozni. Aztán jön az érdekesebb rész :D

Szia! Adnak, ha van idõ. 1 . gyerekemnél volt borotválás, beöntés, a 2.-nál már egyik sem, mert olyan gyorsan jött. Hogy milyen? Semmi extra. Nem is figyeltem, mit csinálnak, csak ahogy befejezte a szülésznõ, már rohantam is trónolni, utána meg zuhanyozni. Aztán jön az érdekesebb rész :D
A kérdező hozzászólása: ui: sima és császárosnál is adnak beöntést? kérni kell vagy maguktól adják?
Én is szülésnél kaptam beöntést elõször. Féltem tõle, de semmi rossz nincs benne tényleg. Langyos víz , szinte nem is érzel semmit. Utána wécén kijön a víz kakival együtt. Az a fó jó benne, hogy másnap, amikor szarul vagy nem kell kakilnod, nyersz egy napot.
Nekem indított szülésem volt, így bõven volt idõ mindenre. Borotválás, beöntés. Én is féltem tõle elõtte, de tényleg nincs benne semmi. Az inkább zavart, hogy esetleg hallják, ahogy én a vécén vagyok, de végülis az is teljesen egészséges és normális dolog, csak én kicsit szégyellõs vagyok ilyen téren. De fizikai kellemetlenség semmi nem volt.
Közösségi õssejtbank van, mi is a közösbe fogjuk betenni (az EU-ban esetlegesen megbetegedõ bármely gyermek részére használható). A saját részre való tárolást értelmetlennek tartjuk.
Ill. helyesbítek: körbejártuk a témát, és ahogy Mo-n folyik, úgy értelmetlen.

Vélemények a váci korházról? Tényleg nem adnak beöntést szülés elött? Milyenek a csecsemős nővérek?

Legjobb válasz: Én nemsokára ott fogok szülni.Beöntést tényleg nem adnak.Szerdán volt szülésfelkészítõ tanfolyam,nem voltál?A szülészet szépen fel van újítva,viszont az kórtermek eléggé leppukantak!

Én nemsokára ott fogok szülni.Beöntést tényleg nem adnak.Szerdán volt szülésfelkészítõ tanfolyam, nem voltál?A szülészet szépen fel van újítva, viszont az kórtermek eléggé leppukantak!
unokanõvérem szült ott fél éve. nem kapott beöntést, az ügyeletes doki+szülésznõ remek volt , de a csecsemõsök jobbára tirpákok 8legalábbis õ azokkal találkozott) összességében meg volt elégedve a körülményekkel, bár kaját itthonról hordunk neki (de a koszt talán a legtöbb kh-ban nagy kívánnivalót maga után)
Szia! Nem tudom specifikusan a váci kórházat, csak "megnyugtatásként" írom. A dél-pestiben is csak azoknak adnak beöntést, akiknek elment a magzatvíz, de nincsenek még fájások. Ennek az az oka, hogy a beöntés mesterséges hasmenés, ami eredményezhet méhösszehúzódásokat és így beindul a szülés.
Én 1 hete szültem , és tényleg nem adtak beöntést de nem is volt gond, azt hittem befogok kakilni de nem:) )!!!A csecsemõsök aranyosak bár van 2db, aki nagyon ki borító a nevüket nem tudom de észre fogod venni!!!Amúgy az picit rossz , hogy a babát saját apukája se nézheti meg csak kintrõl az erkélyrõl, bár ezt is csecsemõs válogatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:-)

Milyen a beöntés amit szülés előtt adnak? És mi történik utána?

Kellemetlen/ciki a kérdés, de tényleg nem tudom, és a részletekr?l még a szülésfelkészítésen sem számolnak be, én meg nem tudom hogyan képzeljem el...Hasmenésem lesz, és teljesen kiürülök? És tuti kijön minden, tehát megéri?

Legjobb válasz: Én kaptam beöntést. Valami rettenetes dologra számítottam, ehhez képest "kellemesen" csalódtam :-) Fel kellett feküdni egy ágyra, egy vékony csövet bedugtak a fenekembe, és úgy befolyt fél liter víz, hogy észre se vettem. Aztán mondták, hogy legalább 5 percig tartsam vissza, majd miután minden kijött, elküldtek zuhanyozni.

Én is úgy gondoltam mint te.Kaptam is beöntést, egyáltalán nem fáj, még csak nem is kellemetlen.Hasmenés formájában távozik(csak ráülsz a wc-re és folyik)és teljesen kiürülsz tõle.Nekem a szülés közben nem volt baleset.
Szia! 3 hónapja szültem, kaptam beöntést, és szinte jól esett. De megmondom õszintén mikor mondták hogy na akkor anyuka elõkészítem rohadtul nem foglalkoztatott hogy fájni fog, vagy kellemetlen lesz, a vajúdásnál jobban úgy se tudott fájni... Amúgy nekem mikor megcsinálták a beöntést, mondták hogy 3 percig próbáljam meg visszatartani ( gyilkos volt) utána mehetek a wc-re! Nem kellett 2x mondani, porzott utánam a folyosó! :-D A lényeg nem ettõl kell parázni!
Én kaptam beöntést. Valami rettenetes dologra számítottam, ehhez képest "kellemesen" csalódtam :-) Fel kellett feküdni egy ágyra, egy vékony csövet bedugtak a fenekembe, és úgy befolyt fél liter víz, hogy észre se vettem. Aztán mondták, hogy legalább 5 percig tartsam vissza, majd miután minden kijött, elküldtek zuhanyozni.
Szia! Én is kaptam beöntést az elsõ szülésemnél. Igen hasmenés formájában távozik. Azt nem mondom, hogy teljesen kiürülsz tõle. Nagyon sokan szülnek úgy, hogy nem kapnak beöntést, ez nem oszt szoroz a dolgon szerintem.
Tölem megkérdezték, hogy akarok e??Hát én egyböl mondtam, hogy igen.Különben kértem volna.Van akinek nincsen idö rá.Hát nekem volt.36 órás szülésem volt.... nem olyan rossz. A wc ig is nyugodtan el tudsz menni.aztán egy-kettö kész vagy és nem fáj a fejed emiatt....
Megkérdezte az orvosom, hogy mikor volt utoljára székletem, megmondtam, hogy 2-3 órája, de nagyon minimális. Azt mondta, akkor nem kell beöntés. Mikor megkezdõdtek az erõsebb fájások és csúszott lefelé a babám, ill. helyeszkedett be a helyére, hát iszonyatosan nyomta, ingerelte odalent és kikakiltam magamból mindent.A szülésznõ azt mondta ez természetes, bár jobban örültem volna, ha nem az ágyon kell mindezt elvégeznem, hanem ráülhetek a WCre!
Nekem sem volt. Gátolna a nyomásban...:-D Ez aranyos. Az utolsó dolog ez lesz, ami akkor gátolni fog, hidd el!!
szerencsere en se kaptam, de hidd el abban a pillanatban lesz egyéb bajod is mint az h mit nyomsz ki:) nyugika!hidd el jobban jársz ha nincs..én örültem neki
én egyik gyereknél sem kaptam beöntést.
A kérdező hozzászólása: Én szeretnék kérni, hogy azon már ne kelljen aggódnom, hogy bármi a szülés közben távozik...szeretném jól csinálni, és ne emiatt érezzem magam gátolva a nyomásban...vagy ilyesmi.
Én is kaptam bár tartottam tõle.De mikor adták én azzal foglalkoztam, hogy bírjam ki fekve közben a fájásokat.(nekem függõlegesen volt jobb vajúdni)Utána a vécére ültem és minden kiürült.Nem volt gáz.Utána viszont a nyomásban nem fog visszatartani:-) mert úgy vagyunk összerakva, hogy nem tudod megállni, hogy nyomj ha akarsz-ha nem.Gyakorlással és rákészüléssel lehet csak megakadályozni.Ez a fontos a gátvédelemmel való szülésnél is de arra is fel kell készülni.Nyugi, ez a legutolsó ami akkor érdekelni fog.
Utolsó vagyok!Ja és sokat segít a tágulásban is.Nekem is ezt mondta a szülésznõ és be is jött:mire megcsinálták plusz egy ujjnyit kitágultam.


Szüléskor milyen esetben adnak beöntést?

Legjobb válasz: Ez kórházfügö,manapság már nem mindenhol kötelezö.

Ez kórházfügö, manapság már nem mindenhol kötelezö.
Én a Dél-pestiben szültem, nem adtak beöntést, fel sem merült senkiben. Igaz, nagyon gyors szülés volt, még az érzéstelenítést sem kérhettem, már jött a baba...
Én sz Istávnban szültem én sem kaptam beöntést. Azt hiszem a császárosok kapnak.
Szia! Én mindkét szülésemnél kaptam és nem mondom, h nagy élmény de nem tragédia!!! Ha még szülök biztos kérni fogom!(persze ha jut rá idõ) Nemrég 2 barátnöm is szült nem kaptak és mind a ketten össze kakiltak mindent beleértve a gyereket a férjüket... elhiszem, h ezt abban a helyzetben megértik de akkoris!! Nem véletlen találták ki, h szülés elõtt szükséges a beöntés!
Én kétszer szültem az Uzsokiban, az elsõnél nem volt kérdés hogy adnak-e(adtak), a másodiknál már én választhattam és kértem.Szerencsére volt rá idõ és igy sokkal higiénikusabb volt, mintha"odasikerült"volna.
Én Szolnokon szültem , minden esetben adnak beöntést, hidd el nem véletlenül! Teljesen elhanyagolható érzés a vajúdás közben. Egyáltalán nem kell tõle tartani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!