Találatok a következő kifejezésre: Szüléskor milyen adnak (19 db)

Vácon még mindig az a szokás hogy szülés után adnak betétet az anyukáknak vagy már vinni kell? Ha kell, akkor milyet érdemes? A pelenkát és a ruhát is ők adják még ott a gyerkőcnek vagy azt is vinni kell?

Legjobb válasz: Általában majd mindenhol adnak v. tesznek ki de vihetsz is. én is vittem a biztonság kedvéért és jól tettem mert a kórháziról lepattant a vér nem szivta rendesen mert müszálas volt a felülete. én Tenát vettem a gyógyszertárban lehetett venni db-onként. 10 db.-ot vittem és nagyon bevállt. vettem hozzá hálós bugyit is 230,- volt darabja ebbõl kettõt vettem hogy ha véletlenül véres lehessen mosni. nagyon könnyen megszárad és kényelmes. mivel nem vagyok váci a kérdésed második felére nem tudok válaszolni mert nem ismerem az ottani viszonyokat de annyit azért tudok irni hogy textil pelenkát 3-4 db-ot a szoptatáshoz és a büfiztetéshez érdemes vinni. ezt szülés elött mosd ki és vasald ki.

Általában majd mindenhol adnak v. tesznek ki de vihetsz is. én is vittem a biztonság kedvéért és jól tettem mert a kórháziról lepattant a vér nem szivta rendesen mert müszálas volt a felülete. én Tenát vettem a gyógyszertárban lehetett venni db-onként. 10 db.-ot vittem és nagyon bevállt. vettem hozzá hálós bugyit is 230, - volt darabja ebbõl kettõt vettem hogy ha véletlenül véres lehessen mosni. nagyon könnyen megszárad és kényelmes. mivel nem vagyok váci a kérdésed második felére nem tudok válaszolni mert nem ismerem az ottani viszonyokat de annyit azért tudok irni hogy textil pelenkát 3-4 db-ot a szoptatáshoz és a büfiztetéshez érdemes vinni. ezt szülés elött mosd ki és vasald ki.
Én vittem magammal betétet.Ha veled lessz a babád akkor neked kell pelust vinni ha a csecsemõosztályon lessz akkor ott adnak neki pelust+ruhát is.
Én tavaly augusztusbanszültem Vácon, akkor még mindent adtak:anyukáknak betétet, a babának pelust, ruhát és popsitörlõt is.Gondolom azóta ez nem változott.
Én két hónapja szültem Vácon.Betétet csak a szülõszobán adnak.A babának vigyél pelust, ruhát adnak.
én tavaly szültem akkor adtam betétet minden nap egy csomaggal!de hívd fel õket!

Szülés előtt adnak beöntést a debreceni klinikán-milyen? és ugyanott az őssejt program, hogy megy?

Legjobb válasz: Szia! Adnak, ha van idõ. 1 . gyerekemnél volt borotválás, beöntés, a 2.-nál már egyik sem, mert olyan gyorsan jött. Hogy milyen? Semmi extra. Nem is figyeltem, mit csinálnak, csak ahogy befejezte a szülésznõ, már rohantam is trónolni, utána meg zuhanyozni. Aztán jön az érdekesebb rész :D

Szia! Adnak, ha van idõ. 1 . gyerekemnél volt borotválás, beöntés, a 2.-nál már egyik sem, mert olyan gyorsan jött. Hogy milyen? Semmi extra. Nem is figyeltem, mit csinálnak, csak ahogy befejezte a szülésznõ, már rohantam is trónolni, utána meg zuhanyozni. Aztán jön az érdekesebb rész :D
A kérdező hozzászólása: ui: sima és császárosnál is adnak beöntést? kérni kell vagy maguktól adják?
Én is szülésnél kaptam beöntést elõször. Féltem tõle, de semmi rossz nincs benne tényleg. Langyos víz , szinte nem is érzel semmit. Utána wécén kijön a víz kakival együtt. Az a fó jó benne, hogy másnap, amikor szarul vagy nem kell kakilnod, nyersz egy napot.
Nekem indított szülésem volt, így bõven volt idõ mindenre. Borotválás, beöntés. Én is féltem tõle elõtte, de tényleg nincs benne semmi. Az inkább zavart, hogy esetleg hallják, ahogy én a vécén vagyok, de végülis az is teljesen egészséges és normális dolog, csak én kicsit szégyellõs vagyok ilyen téren. De fizikai kellemetlenség semmi nem volt.
Közösségi õssejtbank van, mi is a közösbe fogjuk betenni (az EU-ban esetlegesen megbetegedõ bármely gyermek részére használható). A saját részre való tárolást értelmetlennek tartjuk.
Ill. helyesbítek: körbejártuk a témát, és ahogy Mo-n folyik, úgy értelmetlen.

Milyen a beöntés amit szülés előtt adnak? És mi történik utána?

Kellemetlen/ciki a kérdés, de tényleg nem tudom, és a részletekr?l még a szülésfelkészítésen sem számolnak be, én meg nem tudom hogyan képzeljem el...Hasmenésem lesz, és teljesen kiürülök? És tuti kijön minden, tehát megéri?

Legjobb válasz: Én kaptam beöntést. Valami rettenetes dologra számítottam, ehhez képest "kellemesen" csalódtam :-) Fel kellett feküdni egy ágyra, egy vékony csövet bedugtak a fenekembe, és úgy befolyt fél liter víz, hogy észre se vettem. Aztán mondták, hogy legalább 5 percig tartsam vissza, majd miután minden kijött, elküldtek zuhanyozni.

Én is úgy gondoltam mint te.Kaptam is beöntést, egyáltalán nem fáj, még csak nem is kellemetlen.Hasmenés formájában távozik(csak ráülsz a wc-re és folyik)és teljesen kiürülsz tõle.Nekem a szülés közben nem volt baleset.
Szia! 3 hónapja szültem, kaptam beöntést, és szinte jól esett. De megmondom õszintén mikor mondták hogy na akkor anyuka elõkészítem rohadtul nem foglalkoztatott hogy fájni fog, vagy kellemetlen lesz, a vajúdásnál jobban úgy se tudott fájni... Amúgy nekem mikor megcsinálták a beöntést, mondták hogy 3 percig próbáljam meg visszatartani ( gyilkos volt) utána mehetek a wc-re! Nem kellett 2x mondani, porzott utánam a folyosó! :-D A lényeg nem ettõl kell parázni!
Én kaptam beöntést. Valami rettenetes dologra számítottam, ehhez képest "kellemesen" csalódtam :-) Fel kellett feküdni egy ágyra, egy vékony csövet bedugtak a fenekembe, és úgy befolyt fél liter víz, hogy észre se vettem. Aztán mondták, hogy legalább 5 percig tartsam vissza, majd miután minden kijött, elküldtek zuhanyozni.
Szia! Én is kaptam beöntést az elsõ szülésemnél. Igen hasmenés formájában távozik. Azt nem mondom, hogy teljesen kiürülsz tõle. Nagyon sokan szülnek úgy, hogy nem kapnak beöntést, ez nem oszt szoroz a dolgon szerintem.
Tölem megkérdezték, hogy akarok e??Hát én egyböl mondtam, hogy igen.Különben kértem volna.Van akinek nincsen idö rá.Hát nekem volt.36 órás szülésem volt.... nem olyan rossz. A wc ig is nyugodtan el tudsz menni.aztán egy-kettö kész vagy és nem fáj a fejed emiatt....
Megkérdezte az orvosom, hogy mikor volt utoljára székletem, megmondtam, hogy 2-3 órája, de nagyon minimális. Azt mondta, akkor nem kell beöntés. Mikor megkezdõdtek az erõsebb fájások és csúszott lefelé a babám, ill. helyeszkedett be a helyére, hát iszonyatosan nyomta, ingerelte odalent és kikakiltam magamból mindent.A szülésznõ azt mondta ez természetes, bár jobban örültem volna, ha nem az ágyon kell mindezt elvégeznem, hanem ráülhetek a WCre!
Nekem sem volt. Gátolna a nyomásban...:-D Ez aranyos. Az utolsó dolog ez lesz, ami akkor gátolni fog, hidd el!!
szerencsere en se kaptam, de hidd el abban a pillanatban lesz egyéb bajod is mint az h mit nyomsz ki:) nyugika!hidd el jobban jársz ha nincs..én örültem neki
én egyik gyereknél sem kaptam beöntést.
A kérdező hozzászólása: Én szeretnék kérni, hogy azon már ne kelljen aggódnom, hogy bármi a szülés közben távozik...szeretném jól csinálni, és ne emiatt érezzem magam gátolva a nyomásban...vagy ilyesmi.
Én is kaptam bár tartottam tõle.De mikor adták én azzal foglalkoztam, hogy bírjam ki fekve közben a fájásokat.(nekem függõlegesen volt jobb vajúdni)Utána a vécére ültem és minden kiürült.Nem volt gáz.Utána viszont a nyomásban nem fog visszatartani:-) mert úgy vagyunk összerakva, hogy nem tudod megállni, hogy nyomj ha akarsz-ha nem.Gyakorlással és rákészüléssel lehet csak megakadályozni.Ez a fontos a gátvédelemmel való szülésnél is de arra is fel kell készülni.Nyugi, ez a legutolsó ami akkor érdekelni fog.
Utolsó vagyok!Ja és sokat segít a tágulásban is.Nekem is ezt mondta a szülésznõ és be is jött:mire megcsinálták plusz egy ujjnyit kitágultam.


Szüléskor milyen esetben adnak beöntést?

Legjobb válasz: Ez kórházfügö,manapság már nem mindenhol kötelezö.

Ez kórházfügö, manapság már nem mindenhol kötelezö.
Én a Dél-pestiben szültem, nem adtak beöntést, fel sem merült senkiben. Igaz, nagyon gyors szülés volt, még az érzéstelenítést sem kérhettem, már jött a baba...
Én sz Istávnban szültem én sem kaptam beöntést. Azt hiszem a császárosok kapnak.
Szia! Én mindkét szülésemnél kaptam és nem mondom, h nagy élmény de nem tragédia!!! Ha még szülök biztos kérni fogom!(persze ha jut rá idõ) Nemrég 2 barátnöm is szült nem kaptak és mind a ketten össze kakiltak mindent beleértve a gyereket a férjüket... elhiszem, h ezt abban a helyzetben megértik de akkoris!! Nem véletlen találták ki, h szülés elõtt szükséges a beöntés!
Én kétszer szültem az Uzsokiban, az elsõnél nem volt kérdés hogy adnak-e(adtak), a másodiknál már én választhattam és kértem.Szerencsére volt rá idõ és igy sokkal higiénikusabb volt, mintha"odasikerült"volna.
Én Szolnokon szültem , minden esetben adnak beöntést, hidd el nem véletlenül! Teljesen elhanyagolható érzés a vajúdás közben. Egyáltalán nem kell tõle tartani.

Milyen jövedelmet kaphat a szülésig az aki előző évben dolgozott 365 nap biztosítái joggviszonya a GYedhez van, de a szülésig munkanélküli, nem jár neki semmi? A szülés után kaphat GYED-et és addig semmit nem kap?

Esetünkben XY tavaly 9 hónapot dolgozott 98000 Bruttó bérért,de elküldték.Utána munkanélküli lett de nem járt neki semmilyen munkanélküli járulék.Pár hónap munkanélküli után elment közmunkára ami 5 hónapig tart és szerződéssel van ott.Közbe terhes lett.A szerződése után ő ujra munkanélüli lesz a szülése pedig csak 5 hónap múlva lesz.Addig 5 hónapig nem kaphat semmit?Munkanélüli járulékot nem kap,ha megszült utána kaphat GYED-et?Egy ismerős mondta neki felvenné 4 órába mint takarító csak hogy biztosított legyen.

Legjobb válasz: Ha nem megy el dolgozni a szülésig, akkor nem lesz gyed, csak gyesre lesz jogosult.

Ha nem megy el dolgozni a szülésig, akkor nem lesz gyed, csak gyesre lesz jogosult.
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondolom, hogy ha xy-t bejelentik 4 órába és dolgozik a szülésig, akkor kaphat GYed-et, ha ez az idõ több mint 180 nap.Ha munkanélüli marad akkor hiába az elõzõ évi jövedelem ha csak GYES-re jogosult.

Vajúdás alatt és szülés közben milyen fájdalomcsillapítót adnak? Vénásan adják be? És egyáltalán mindenki kap valamit, vagy kérni kell?

Legjobb válasz: azt hogy milyet adnak azt nem tudom, de azt igen, hogy 2 gerinccsigolya közé szúrják és ott adagolják ha jól tudom, ez az ún.epidurális érzéstelenítés.nem tudom mit tartalmaz. Nem kap mindenki,csak aki kéri.

azt hogy milyet adnak azt nem tudom, de azt igen, hogy 2 gerinccsigolya közé szúrják és ott adagolják ha jól tudom, ez az ún.epidurális érzéstelenítés.nem tudom mit tartalmaz. Nem kap mindenki, csak aki kéri.
A kérdező hozzászólása: Nem az epidurálisra gondoltam, hanem, hogy adnak-e egyéb általános fájdalomcsillapítót?
Pont most beszéltem errõl az orvosommal.Van a gáz ami abban az esetben van ha a kismama bírja a fájdalmat..ez egy kéjgáz ami semmi következménnyel nem jár.Van a vénás un. infuziós ott gyakran végzódik úgy a szülés hogy a légzése nehezebb a babának.Van az epidurális ami két féle képpen adható.Gerinc velõbe és gerinc vízbe.A vízbe akkor adják amikor csak fájdalomcsillapítás kell ezzel csak a fájdalom szünik meg a mozgás nem, a velõbe adott az császár elõtt adható, mivel deréktol lefele teljesen elérzéstelenít.Remélem segítettem. sok sikert
szia! én szüléskor a csípõmbe kaptam egy ugynevezett fájdalom csillapítót ami nem az volt hanem ennek az volt az elõnye hogy két fájás között tudtam tõle aludni!! a fájásokat ugyan ugy éreztem!! de ez is jó volt a tudat hogy adtak v.mit!!grat a babához!
Szia! Ha nem kérsz , bár nem is adnak mindegyik kórházban EDA-t, akkor , és persze csak ha van fogadott orvosod!!kapod meg a kéjgázt. Ez arra jó, hogy kicsit elkábítson ezzel tompítja a fájdalom érzését (tök jó kis kütyü én imádtam), érdemes magaddal vinni valakit különben nem bírod magadnak tartani, mert egyébként nehéz órákig fogni:) , és a nos-pa injekció.Ez a sima kórházi fájdalomcsillapítás, persze vannak alternatív szülõszobák nem is sorolom mi mindennel, de az persze keményen zsebbe nyúlós.
CSomagokat? Esetleg pár darab termékmintát.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert nem tudom. Van olyan város, ahol több csomagot + termékmintákat adnak. Nem tudom, itt mit adnak.
Tavaly 2 csomagot kaptam, egyik a Felicitas, másikra nem emlékszem. 1 domestos, pár pelus minta, meg szóróanyagok voltak benne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Igaz én nem Nyíregyházán szültem, hanem Kisvárdán 2011-ben. Kaptunk Felicitas csomagot, Promo Box csomagot (ezekben termékminták:pelenkák, popsitörlõk, sudocrem, mosópor, öblítõ, flakon domestos stb voltak).És kaptunk még 1 csomagot, annak nem emlékszem a nevére abban 2 csomag kukoricás Abonett kenyér volt, meg valami újság. :)

Szülés után míg a tej nem jön meg és az előtej is egy-két csepp, addig milyen tápszerrel etetik a babákat a kórházban?

mikor a lányom született, akkor két nap semmi el?tejem sem volt és hiába próbáltam szoptatni éhes volt és sírt és úgy kelle tt rimánkodni, hogy adjanak neki valamit nap közben, mert nappal végig nálam volt, kivéve mikor vizit, meg reggeli meg ebéd volt.

Legjobb válasz: Szerintem ez abszolút kórház függõ.Van,ahol cukros vizet adnak,van ahol teáztatják és van ahol tápszert kapnak.Én Csongrád megyében szültem,ott beteáztatták õket,akkor is,ha volt teje az anyukának. :( Így alig akartam szopizni a picik. :(

Szerintem ez abszolút kórház függõ.Van, ahol cukros vizet adnak, van ahol teáztatják és van ahol tápszert kapnak.Én Csongrád megyében szültem, ott beteáztatták õket, akkor is, ha volt teje az anyukának. :( Így alig akartam szopizni a picik. :(
Amit a 4.napon kapott...
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy ha 2-3 napnyi tartalékkal jön világra egy baba, akkor az én gyerekem miért ordított mint a sakál a 2.naptól????És miért nyugodott meg és aludt 5 órát egyhuzamban mikor tápszert kapott???
Pont pár napja írtam le itt, hogy velünk mi történt... Egyáltalán nem tudtam szoptatni, nem kapott pótlás, azt mondták, hogy rosszul csinálom, próbálkozzak. Másfél nap után a férjem, aki szintén ezen a klinikán orvos, kiírt és adott nekünk tápszert, másnap hazajöttünk saját felelõsségre. Az elsõ itthon töltött napon 10 dekát hízott, és nem sírt egy percet sem. A mellembõl profi szoptatási tanácsadó 10 ml tejet tudott kifejni, addigra a mellemen lévõ sebek elfertõzõdtek, a mellem begyulladt, 40 fokos lázam volt. Mint késõbb kiderült, egy anatómiai variáció miatt nincsen minden csatornának kivezetõ nyílása, így gyógyszerrel apasztották el azt a pici tejet, ami lett. Szoptatni igén szerint kell, és nyilván, próbálkozni fontos. De mindenkire ugyanazt a sémát alkalmazni baromság. A szoptatás elõsegítése a kórházakban jelenleg annyiból áll, hogy mindenkit szoptatásra buzdítanak, ha nem megy, akkor meg lesz.rják. Ez így nem mûködik sajnos. Ha olyan a gyermekorvosotok, elõre írass ki egy doboz HA tápszert, és beszéljétek meg, hogy hogyan adagolod neki szükség esetén. Magánakcióba én nem kezdenék, de ha a gyerekorvos tud segíteni, az nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, beszerzem és ha tényleg szükség lesz rá, akkor adok 1-2 kortyot.
16.00-os vagyok. Nálunk a kórházba a sima filteres csipkebogyót adták nekik, persze cukor nélkül. Én is tartottam itthon, és azt kapott.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hasznos és haszontalan válaszokat. Én mikor haza jöttünk 48 órából kb. 2-t aludtam azt is részletekben szóval kitartóan szoptattam fél óránként, tejem volt bõven, de a lányom nem bírta kiszopni a megfelelõ mennyiséget egyszerre, így két hétig szoptatás és cumis üveg volt, míg meg nem erõsödött, mert 48 óra fenntlét után már sírtam a fáradtságtól. Szerintem elég kitartó voltam míg bevetettem a cumisüveget. Nem feltétlenül akarok én tápszert adni a kórházban, de könyörgöm miért nem lehet megérteni, hogy ha a lányomnak az az 1-2 csepp os ha volt egyáltalán az nem volt elég és sírt a kórházban, akkor ki lellett volna csafarnom a cicim, hogy adjak még neki? Mert a nõvérek is csak azt hajtogatták, hogy erõltetni kell a szoptatást, de hiába erõltettem attól, hogy cicire raktam nem lakott jól csak a szopcsitól, de közben nem jött semmi, egy csepp se és sírt állandóan. Úgy látszik okos anyuka kibírta, hogy sír a babája vagy neki lehet elég volt 1-2 csepp. Hát az enyémnek nem volt elég és sírt. A csecsemõs nõvérek meg fél óra után jöttek be, hogy hogy alakul a szoptatás és majd a nyakába borította a lányomnak a teát a kispohárból olyan hévvel öntötte a szájába, hogy nem tudta nyelni és csak folyt mellé a nyakába a tea. Na ennek mi értelme volt? Még az újszülött állatokat is valamiféle cumisüvegbõl vagy hasonlóból cumiztatják, amelyik rászorul. Néha még az állatokkal is különbül bánnak, mint egy csecsemõvel. Szoptatáskor egy ilyen kenyeres kocsihoz hasonlón hozták a babákat. Volt amelyik alatt volt textil pelenka, volt amelyik alatt nem vagy pedig el volt csúszva és a kis fejük a hideg kemény bútorlappal érintkezett. Mikor vitték el õket, akkor meg rakták a fakkokba õket nem túl finoman, mint a kenyeret a tolis kenyetes kocsira. Szóval a szoptatásra figyeljen anyuka meg rimánkodjon a teáért, ha sír a baba, de amúgy emberséges bánásmód az néha elmarad. Milyen teát lehet adni? Mert, hogy valamilyet viszek, engem frissen szülve még egyszer ne idegeljen ki a csecsemõ osztály. Ha csak egy korty kell akkor annyit adok, és azt az egy kortyot se a nyakába fogom önteni.
Én 25 hónapig szoptattam a fiamat. DE ha nem ment volna, vagy kevés akkor tápszereztem volna. Miért kínozzam a gyermekemet, ha nem muszáj. Nálunk a kórházban elsõ 2 nap teát kapnak (csipkebogyót) a babák, de a 2. nap végén már tápszert, hogy ne fogyjanak tovább. Itthon is 3 hetes koráig kellett neki a pótlás esténként, utána már elég volt neki a tej. Miért kell lenézni azt az anyukát, aki tápszerezi a gyermekét. Attól még egészséges lesz az a baba is.Én meg tehéntejen nõttem fel, mert csak 3-4 hónapos koromig tudott anyukám szoptatni. Akkor anyukám rossz anya volt?mert nem küszködött a tejért. Na ne már...
Péterfyben nem adnak SEMMIt a babáknak.Nagy babám lett és sajnos nem olyan pici gyomorral született mint ahogy a nagykönyv írja.(vagy lehet nem olvasta a fiam)3 napon beindult a tejem de csak 20ml sikerült ennie(ennyi volt)és az kevés lett neki.Állandóan cici volt a szájában hogy ne sírjon:-((7 napig voltunk kórházban és az 5.napon sikerült tápszert kirimánkodnom a csecsemõsöktõl.Ettõl függetlenül 11 hónapig szopizott a fiam és 6 hós kora után már a tápszer sem kellett neki:-))Ha van tej akkor könnyen beszél az anyuka.
Azt tudod, milyen dolog tápszerezni? Kétlem, mert nem volt benne részed. Úgyhogy ki ne ejts a szádon a lustaságot! 3 hónapig kínlódtunk, amikor már a gyerekorvos is azt mondta, nincs tovább próbálkozás, tápszer kell a babának, mert nem fejlõdik. Én is szívesebben kaptam volna elõ a cicit akár éjjel, akár nappal, ehelyett vizet forraltam, cumisüveget fertõtlenítettem, és kifizettem a tápszer árát. És képzeld, az én gyerekem is egészséges. Annyira UTÁLOM az ilyen hülye beszólásokat... ÁÁÁ most annyira felidegesítettél...
A szoptatásnak nincs titka, csak annyi, hogy ha kell, akkor óránként cicire kell rakni a babát és nagyon sok folyadékot kell inni. Ennyi. De inkább azonnal tápszerezik a babákat, utána meg jönnek azzal, hogy nekik nincs tejük.
Azért, mert nem minden újszülött egyforma, nem mindenkinek indul be a teje 2 nap alatt. Pl nekem 4 nap után volt csak elõtejem... Addig mi lett volna a gyerekemmel?! Bocs az offért, de annyira nem bírom az ilyet! Nálunk Milupa Milumil HA tápszert adnak a babáknak. Nem kell könyörögni érte, ha pótlás kell, adnak.
Nem kell zabálásra fogni, de pl. amíg én a kórházban tartózkodtam a babával, az 1-2 csepp elõtejen kívül több nem volt. És mivel csak úgy engednek haza, ha a baba fogyása megáll és legalább stagnál, én is kikönyörögtem pár mili tápszert. Máskülönben ott dekkolhattunk volna, mert baromi nehezen indult be a tejem, sõt igaz aztán sem dõlt belõle.
Én azt nem értem, hogy miért nem lehet ennek utána nézni, illetve miért olyan hihetetlen, hogy NEM KELL HOZZÁTÁPLÁLÁS AZ ELSÕ PÁR NAPBAN???? Tele van az internet szoptatást elõsegítõ anyagokkal, nem véletlenül. "a babák úgy 2-3 napra elegendõ tartalékkal jönnek a világra, hogy biztos ne legyen gond, míg az anya teje beindul." "A kolosztrum speciális tulajdonságainak és a baba tartalékainak köszönhetõen az elsõ napokban a picinek bõven elég szoptatásonként pár kortyot szopnia, szinte mérhetetlen mennyiségeket. Bármennyire is hihetetlen, õ ezzel a picivel is jól lakik. Már csak azért is, mert születésekor kb. 7 ml ûrtartalmú a gyomra, ami összehasonlítva egy feles pohárral rögvest kézzelfogható mennyiséggé válik." Könyörgöm, árulja már el valaki, hogy miért kell az újszülöttet zabálásra fogni?
Az elsõ néhány napban az a pár csepp elõtej pont elég is neki. Nekem így magyarázták, sztem elég érthetõ: Egy újszülött baba gyomra születésekor akkora, mint egy cseresznye. A hely benne ennek megfelelõen minimális, az a pár csepp elõtej ki is tölti. Ahogy a tej több lesz és a baba többet eszik, lassan kezd a gyomra is tágulni, nõni. Szóval ne aggódj, nem baj, ha két-három napig csak pár csepp elõtejed van, ez így a jó, "természet anyánk" jól kitalálta ezt :)
Kórházanként változó, de legtöbb helyen nem adnak a babáknak tápszert, csak ha indokolt, ill. könyörögsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Vélemények a váci korházról? Tényleg nem adnak beöntést szülés elött? Milyenek a csecsemős nővérek?

Legjobb válasz: Én nemsokára ott fogok szülni.Beöntést tényleg nem adnak.Szerdán volt szülésfelkészítõ tanfolyam,nem voltál?A szülészet szépen fel van újítva,viszont az kórtermek eléggé leppukantak!

Én nemsokára ott fogok szülni.Beöntést tényleg nem adnak.Szerdán volt szülésfelkészítõ tanfolyam, nem voltál?A szülészet szépen fel van újítva, viszont az kórtermek eléggé leppukantak!
unokanõvérem szült ott fél éve. nem kapott beöntést, az ügyeletes doki+szülésznõ remek volt , de a csecsemõsök jobbára tirpákok 8legalábbis õ azokkal találkozott) összességében meg volt elégedve a körülményekkel, bár kaját itthonról hordunk neki (de a koszt talán a legtöbb kh-ban nagy kívánnivalót maga után)
Szia! Nem tudom specifikusan a váci kórházat, csak "megnyugtatásként" írom. A dél-pestiben is csak azoknak adnak beöntést, akiknek elment a magzatvíz, de nincsenek még fájások. Ennek az az oka, hogy a beöntés mesterséges hasmenés, ami eredményezhet méhösszehúzódásokat és így beindul a szülés.
Én 1 hete szültem , és tényleg nem adtak beöntést de nem is volt gond, azt hittem befogok kakilni de nem:) )!!!A csecsemõsök aranyosak bár van 2db, aki nagyon ki borító a nevüket nem tudom de észre fogod venni!!!Amúgy az picit rossz , hogy a babát saját apukája se nézheti meg csak kintrõl az erkélyrõl, bár ezt is csecsemõs válogatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!