Találatok a következő kifejezésre: Szüléskor mennyit adni a dokinak (15 db)

Mennyi pénzt "illik" adni a dokinak a szülésznőnek a csecsemősnek, ha nem lehet őket megfogadni? A szülés kezdetekor vagy utána ajánlatos adni? (vidéken)

Legjobb válasz: hát a kezdetekor nemigen lesz kedved adni senkinek semmit :) a végén. a szülésznõ nálunk 5000- vagy annak értékében édesség, kávé. Csecsemõsök édesség, kávé több személyre. + késõbb visszamentünk a kinõtt újszülött ruhákkal, mert minden kórházban hiány van belõle, mindent szívesen fogadnak, ami oda kell a babáknak.

hát a kezdetekor nemigen lesz kedved adni senkinek semmit :) a végén. a szülésznõ nálunk 5000- vagy annak értékében édesség, kávé. Csecsemõsök édesség, kávé több személyre. + késõbb visszamentünk a kinõtt újszülött ruhákkal, mert minden kórházban hiány van belõle, mindent szívesen fogadnak, ami oda kell a babáknak.
Szia! Az az igazság, hogy én nem adtam senkinek semmit. Mindenkivel elégedett voltam, semmi gond nem volt, meg is tehettük volna, hogy fizetünk nekik, de mégsem. Én is ugyanúgy megdolgotam a pénzemért, õ is, nekem sem ad senki pluszban pénzt.
A dokinak 20000 Ft-ot adtam varratszedéskor. Szülésznõ nálam nem volt, csecsemõsöknek és az osztályos nõvéreknek pedig egy ajándék kosarat vittünk. De csak akkor adj, ha úgy érzed, hogy meg is szolgálták.
kezdetekor hogy tudja mire számoljon!10-15 doki szülésznõ 5 csecsemõs tábla csoki!
Annyit adsz, amennyit szeretnél, amennyit ki tudtok gazdálkodni, erre nincs kvóta :) )) Mindenképpen a szülés után adj, ha adni szeretnél, nehogy aztán csalódás érjen, ha mégsem foglalkoznak veled úgy, ahogy szeretnéd!Különben meg ha nem fogadod fel õket, nem is kell adni, hisz nem otthonról vagy éjszaka mennek be kimondottan miattatok...
Ha csak az épp' ügyeletes orvosnál szülsz, akkor semmit. Ez a dolga. Nálunk az elsõ gyerek így született és teljesen normális volt a doki is meg a szülésznõ is hálapénz nélkül. Ha meg nem úgy csinálnák a dolgot ahogy azt kéne, azért van ott a férjed, hogy nyakonvágja õket és kiabáljon velük ha kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem tényleg nem ezzel kéne foglalkoznom, hogy nekik pénzt adjak. De ha túl leszek rajta és jó kedvemben találom magam, akkor még adhatok valamit.
én ügyeletesnél fogok szülni, és senkinek semmit ne fogok adni.ez a dolguk.tõlem pedig azért vonják minden hónapban a tb-t, hogy el legyek látva ha kell.ennyi.
én is ügyeletesnél fogok szülni. nem azért mert nem lenne 80-100ezrem hálára de inkább a babára azt a pénzt is. nekik ez a dolguk. amúgy is elég jól keresnek, nemhogy pénzeljem õket. azzal nem fog jobban rád figyelni meg a kicsidre, mert utána szokták odaadni a pénzt. hülyeség volt ezt elkezdeni, mert sokan elvárják már és ez nagy baj

Szüléskor mennyit szokás adni a dokinak?

Ti szülés elött vagy utána adtok/adtatok?

Legjobb válasz: Én még ugyan nem szültem,de úgy tervezem,hogy utána adok. Szerintem nem szokás semmit elõre "kifizetni". Undorító,hogy ilyenekrõl beszélünk. Kérdezz rá az orvosodnál,biztosan van "tarifája".. Az én dokim konkrétan 70.000-et kér,+ a kórháznak amit kell esetleg fizetni (pl külön szoba,stb..),+ a szülésznõ(ennek még én sem jártam utána,de ha jól tudom,20.000-40.000 között mozog,legalábbis az én kórházamban..) És akkor a nõvérekrõl még nem is beszéltünk.... Hát sok sikert nekünk!!!!

Én még ugyan nem szültem, de úgy tervezem, hogy utána adok. Szerintem nem szokás semmit elõre "kifizetni". Undorító, hogy ilyenekrõl beszélünk. Kérdezz rá az orvosodnál, biztosan van "tarifája".. Az én dokim konkrétan 70.000-et kér, + a kórháznak amit kell esetleg fizetni (pl külön szoba, stb..), + a szülésznõ(ennek még én sem jártam utána, de ha jól tudom, 20.000-40.000 között mozog, legalábbis az én kórházamban..) És akkor a nõvérekrõl még nem is beszéltünk.... Hát sok sikert nekünk!!!!
mindenképp utána kell fizetni.én, ha mondjuk lesz varrás meg ilyenek még a varrat szedést is meg fogom várni.
Szia! Ha van fogadott orvosod akkor õ megmondja a trifát. Ha az ügyeletesnél szülsz, akkor nem kötelezõ adni. Ha megvagy vele elégedve akkor te döntöd el mennyit érdemel. Csak annyit fûznék hozzá, hogy van ahol jobb ellátást kap az, akinek nincs fogadott orvosa! Most volt egy nagy tapasztalat ebben!!!
Nekem fogadott orvosom volt (neki 70ezret adtam volna), szüléskor ügyeletes dokinál szültem (30at adtam neki, nagyon meg voltam elégedve, és csak fél órát vettem el az éjszakájából, annyira gyors voltam:) ), szóval mert nem ért be a dokim. A szülésznõnek nagyobb feladata volt és õ végig segített mindenben, szülés után is a kórházban naponta többször jött hozzám. Neki 30at akartam adni, 40et adtam.
ja és persze utána, varratszedéskor, szülésznõnek kórházi utsó napon.
szia.nekem az elsö szülés lesz még, de már én is utánna jártam, védönöm tanácsát kértem.megfogadni az orvost, 5000 ft-al szokták, szülés után 20000-30000ft adnak.(nálunk legalább is)de szerintem korházza meg orvosa válogatja.meg persze ki mennyit szán.

Mennyit szoktak ( kell) adni? Mindíg ugyan ahhoz a dokihoz megyek mindennel ( ha baj van, akkor 5e-ret, ha sima vizsgálat, akkor 3-at szoktam neki adni. Mennyit adjak a szüléskor? ( Kisvárdai viszonylatban mennyit szokás? )

Legjobb válasz: Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás,hogy amennyit kér a magánrendelésén,annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér,ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)

Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás, hogy amennyit kér a magánrendelésén, annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér, ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)
16:28-as vagyok!Miért pontoztatok le? Azért mert válaszoltam egy kérdésre? Vagy mert pénzt adok az orvosnak? Tudom nem szép dolog tõlük, de sajnos ilyen világot élünk, nekem meg megér ennyit a megfelelõ bánásmód és az odafigyelés, pedig nem élünk nagyon fényesen!
pont azért nem kellene neki egy forintot sem adni... a kórházban munkaidõben van, majd a szüléskor adsz neki ha úgy döntesz h megfogadod... ezért ilyen pénzéhesek, mert már egy sima kórházi tb-s vizsgálatnál is tömik õket!
Az elsõ válaszoló vagyok!A második válaszolónak üzenem, hogy én azért adok neki pénzt, mert magánrendelésre járok hozzá.Ott muszáj adni.
Te jó ég még vizsgálatért is tömitek a dokik zsebét? MIÉRT???? Én soha egy fillért nem adtam egynek sem és ezen nem is kívánok változtatni. Mégis maximális ellátást kaptam.
Szia! Én tisztában vagyok a Szabolcsi árakkal, Nyiregyen elég drágák a dokik, barátnõm 60000Ft adott és 10eFt alkalom. Szalkán a barátnõ 30 adott, mi Debrecenben nem magánrendelõs dokinál 3000ft/alkalom, szülés 50000Ft.
Én teljesen egyetértek a 2. hozzászólóval. Ez a dolguk, és kapnak fizetést érte.
Szia! Én mátészalkai vagyok. Én a dokimnak alkalmanként 3000 ft-t adok, a szülésnél pedig 45.000 ft-t fogunk adni, de van egy barátnõm aki kisvárdai, nemrég szült az ottani fõorvosnál, õ a vizsgálatoknál 2000 ft-t adott, szülésnél pedig 35.000 forintot és én is meg õ is nem magánrendelõbe jártunk hanem a nõgyógyászati rendelõbe. Jó babavárást!
A kérdezõ a kórházba jár be az orvoshoz.Nem nem az a dolga ügyeletben, hogy a magánbetegeit vizsgálgassa.Tehát én adnék pénzt.Szerintem a végösszeget ne vidd tulzásba.20-30ezer bõven elég, ha adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: a kórházba járok be hozzá, mikor ügyeletes, nincs magánrendelõje!!!
sima vizsgálat 3 meg 5ezer? mire fel? elég neki a havi félmilla... minek neki a munkájáért pénzt adni pluszba???? SZÜLÉSÉRT OKÉS.
Ha ügyeletben a magán betegeit látja el, az nemcsakhogy "fizetõs" nem kéne hogy legyen, de egyenesen törvényellenes...csak mondom.Tõlem annyit tömtök, amennyit akartok, de azt tudni kell, hogy a "tarifákat" ti magatok alakítjátok ki. És ugye a doki nem tudhatja elõre, mennyit fog kapni, tehát nem teheti meg hogy a jól tejelõket szívesebben látja el. A "nyíregyi dokik nagyon drágák"... igen?És miért? Megmondják elõre hogy 60 000 alatt nem vezetik le a szülést? VAgy direkt benned hagyják a lepényt, hogy megtanuld, mennyit illik adni? Vagy mi? Nem mondom, 10-20 00 ha tényleg nagyon jó volt az ellátás, meg hát a hála, oké legyen (bár én nem adtam, ügyeleten szültem a második babát, az elsõnél egy csomagot csináltattunk, de ott a doki végig gondozott a terhesség alatt). De ilyen hogy 60 meg 80ezrek? MINEK????


Mennyi pénzt szokás adni manapság a dokinak szülés után?

Legjobb válasz: én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.

én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.
amennyit a postásnak hogy elhozta a csomagot
pont tegnap votam egy anyukánál babaruha nézõben, annál a dokinál szült, ahol én fogok (Miskolc). kérdeztem emmnynit adott (egyébként jól élnek, nem szegények, apu külföldön dolgozik). beharangozta a mondókája ellején, hogy húúúh, nagyon sokat, nagyon sokat, azért, mert megkérdezte a dokitól, hogy mennyi lesz, õ meg megmondta és húúúh milyen sok. nah mondom magamban biztos adott vagy 150-et. és nem. 50E-et kért a doki. szerintem ez normál árnak számít. igaz a mi pénztárcánkhoz egy kicsit magam. szerintem 30-at tudunk majd adni neki, így meg sem kérdezzük mennyi lesz :)
Attól függ. Ha ügyeletes orvosnál szülsz akkor nem vagy köteles pénzta adni ha meg akarsz akkor annyit amennyit tudtok és gondolsz, hogy megérdemel. Ha fogadott orvosod lesz ott más a helyzet ott viszont rákérdezhetsz mennyiért válla el. Ott ha mond egy összeget akkor adott. Ha nem akkor megint annyit adsz neki amennyit gondolsz, Én két évvel ezelõtt 40 ezer forintot adtam neki.
1 kislányom ( 6éves) : 50 ezer ! DE úgy látta, a doki arcán h keveselte ! 2. lányom (3éves ) : 70 ezer ! Viszont õ nála komplikációs szülés volt ! 3 baba : még nem tudom
kb.százezret. Mindig megdöbbenek azon akik nem adnak, vagy csak minimálisat.Akkor már mindegy lenne ha nem adna semmit. De sokaknak nem ér ennyit a feleségük vagy a saját biztonságuk.
Ebben Pest és vidék között nagyon nagy különbség van! Pesten élõ rokonok barátoktól tudom, hogy ott 100 ezer körül van a "tarifa". Vidéken, legalábbis ahol mi élünk, 20-40 ezer között van, és itt nem igazán szokás az orvosoknak elõre benyõgni, hogy mennyit kérnek. Ami szerintem felháborító is, ha ilyet tesz egy orvos, és ezt már a törvény is bünteti. A hálapénz azért hálapénz, hogy ha hálásak akarunk lenni, akkor adunk, annyit amennyit tudunk, és gondolunk. A legtöbb szülésnél egyébként orvos nélkül is minden rendben menne, és a jó orvos meg pénz nélkül is ellátja a szülõ nõt. Ezt csak azért tettem hozzá, mert az utolsó azt írta, hogy nem érti, hogy valaki miért nem ad... Én az elsõnél, 40 ezret adtam, a másodiknál pedig 20 ezret, és egy üveg italt. Mindkettõ doki választott orvos volt, egyik sem mondott tarifát elõre, és nem nézte meg a jelenlétemben, mennyi van a borítékban.
Ja, és nem azért mert nem fontos a biztonságom, vagy mert a férjemnek nem érünk többet, hanem azért, mert ennyire futotta, és mert a többi pénzt, inkább a gyerekre költöttük.
nálunk megmondta a doki h 40 ezerért vállalja a szülést

Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.

Mennyit szokás adni szüléskor a dokinak? Fogadott, vagy ha nem? Pesten mi a szokás? 13-heteske. szülésznö?

Legjobb válasz: a fogadott orvost ha behívod akkor illik adni, mert miattad kel fel éjszaka közepén esetleg. valaki megmondja de olyan 30 ezertöl a csillagos égig terjed. ha nem fogadsz és az éppen ügyeletes dokinál szülsz akkor pedig semmit. mivel a pénzt mikor elmész a korházbol adnád neki így hátrányod már elötte lenne belöle. így feleseleges egy ügyeletes orvosnak pénzt adni.

a fogadott orvost ha behívod akkor illik adni, mert miattad kel fel éjszaka közepén esetleg. valaki megmondja de olyan 30 ezertöl a csillagos égig terjed. ha nem fogadsz és az éppen ügyeletes dokinál szülsz akkor pedig semmit. mivel a pénzt mikor elmész a korházbol adnád neki így hátrányod már elötte lenne belöle. így feleseleges egy ügyeletes orvosnak pénzt adni.
Székesfehérváron szültem. Volt fogadott dokim és 30000 adtam. Volt fogadott szülésznõm annak 15000 adtam. Minden nap bejöttek 2-3 szor megnézni, szerintem meg voltak elégedve a pénzzel.
Én Pesten szültem a dokimnak 40 ezret adtunk majdnem 4 éve ( magánrendelésre jártam), a szülésznõmnek 20 ezret.
doki 60 szülésznõ 30-at kapott elsõ babánknál 2 éve.Örültek.
Nézem az elöttem írokat és irigykedek. Nálunk dunaújvárosban a doki közli, hogy mennyit kér, ha felkérik, és ez az összeg: 150.000, - nekem ennyim nincs. Ha van is akkor inkább a babára költöm. ÉN nem tudom mit képzelnek magukról. Ennyit elkérni! Gondoljanak már bele mennyibe kerül egy babakocsi, babaágy stb. Felháborít 7 hetes kismama

Mostanság mennyi hálapénzt szokás adni az orvosnak szüléskor, ha nem az orvos hanem a szülésznő fogadott? Mert gondolom a dokinak is szoktak adni? És a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.

Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.
hát az elsõ válaszolónak üzenném, hogy szólhattál volna szegény dokikámnak, hogy csak egy bort adsz neki, akkor tuti lepasszol :) Egyébként gratula, mindenkinek így kellene, szépen szokjanak le a hálapénzrõl! Én az ügyelestes dokinak adtam 30ezret, a fogadott szülésznõmnek 40ezret. Maximálisan meg voltam elégedve mkettõjük munkájával És máskor is csak szülésznõt fogadok! Ja, volt fogadott orvosom is, csak nem jött be! Neki amúgy 70et adtam volna, de nem kellett neki.
Tõlem csak azért kapott egy üveg finom bort a doki(nem fogadott volt), mert szerencsétlennek beleszültem a szabadság elõtti utolsó ügyeletébe, és utána nap, mint nap bejött hozzám a kh-ba megkérdezni h vagyok, nem passzolt le másnak.Nem mellékes, h meg sem éreztem nála a varratszedést, amirõl azt mondják mások, h nem kicsit tud fájni.Ezt a lekiismeretességet honoráltam a borral.

Győriek! Akinek a dokija nem mondott összeget mennyit adott illetve fog adni szülésre?

Legjobb válasz: Szia, én aug-29-én szültem Gyõrben. 7 ezer volt havonta a magánrendelés, tervezett császárom volt, 200 euro-t kapott a dokim. Szerintem elégedett volt vele :) 3 gyerekes anyuci

Szia, én aug-29-én szültem Gyõrben. 7 ezer volt havonta a magánrendelés, tervezett császárom volt, 200 euro-t kapott a dokim. Szerintem elégedett volt vele :) 3 gyerekes anyuci
Tavaly decemberben szültem, és 40 ezret adtam.
én kétszer szültem ugyanannál a dokinál és elsõnél többet kapott mint a másodiknál. Nem azért mert nem voltam vele megelégedve, hanem azért mert õ nem szólt semmit, nem elégedetlenkedett úgymond és én inkább a vip szobára költöttem pluszban ami 30 000 ft volt 3 éjszakára. Elsõnél 80.000 ft-ot kapott a másodiknál csak hatvanat megy egy doboz bonbont. + ugye a 30. 000 . De a kettõ között eltelt 5 év.
30 ezret adtunk..a szülésznõnek meg 20-at.
Akkor miért kap pénzt a doki látogatásonként? Nem értjük ezt így.
Utolsó vagyok. Ha gondolod nagyon szívesen ajánlok neked szülésznõt. Én mindkét gyermekemet Vass Melindánál szültem. A Világ legjobb szülésznõje!!!!!! Ha õ nincs szerintem nem élem túl a szüléseimet - a kisfiam 4240grammal természetesen úton, 12, 5 óra vajúdás után lett meg, a kislányom 3770grammal, szintén természetes úton, szintén 12 óra után. Vele nem tágultam, nem akart lejönni, fájásgyenge voltam... - szóval tényleg ha nincs a szülésznõm... Ja és így az új, gyönyörûszép, nagy tágas szülõszobában voltunka férjemmel. Ott vajúdtam, ott szültem, ott voltam megfigyelésen egy lépést sem kellett tennem.
Szia. 4/7 vagyok. A legeslegjobb orvos a Klinikán!!!!!! Én is nála akartam szülni, de már nem volt nála "hely". Annyira jó orvos, hogy októberben már nem tudott elvállalni, mert májusig (!!!!) be volt táblázva. Mindenki azt mondta, hogy 40.000-et szoktak neki adni úgy, hogy mellé egyszer vagy kétszer adnak neki a Klinikán vizsgálatokkor. A négy hét alatt két míg bent feküdtem, két szobatársam is nála szült, mindkettõ borzasztóan meg volt vele elégedve és mindketten ennyit adtak neki. A lényeg, hogy nyugodj meg a legjobb kezekben vagy/leszel :) :) Sok sikert és nagyon könnyû szülést kívánok neked!!!!! Mikorra várod a manót?
A kérdező hozzászólása: Igen rá gondolok. Tényleg nagyon lelkiismeretes. Nagyon szeretem. Tényleg nem nagyon szeret pénzt elfogadni, nem is fogadja el minden alkalommal. Köszönöm a segítséged, akkor így már tudom, hogy hogyan is adjam neki a pénzt.
2. vagyok 2008-ban nekem is Juhász Alpár Gábor volt a dokim! :D Neki adtam 30-at, azt is alig akarta elfogadni. Nagyon tündér doki volt!!!! De elõtte õ volt az egyik ismerõsöm fogadott dokija, tõle nem fogadott el pénzt a vizsgálatokkor és õ úgy csinálta, hogy (ha jól emlékszem), akkor neki a doki mondta, hogy 30-at kér a szülésért, õ meg "kipótolta" azokkal az összegekkel, amiket vizsgálatokkor "megspórolt". Így ha jól tudom 50-et adott. Remélem ugyanarról a Juhász Gáborról beszélünk, mintha rémlene, hogy van még egy. De ha te is Juhász Alpár Gáborhoz jársz, akkor vele nagyon jól jársz, tényleg lelkiismeretes, kedves, emberséges orvosnak ismertem meg!!! Õ tényleg megérdemli a pénzt! :)
A kérdező hozzászólása: Dr. Juhász Gábor a dokim. Ha tudsz róla infót köszönöm.
Szia! Ki a dokid? Én decemberben szültem a 2. babámat és volt fogadott dokim (Dr. Bartha Tünde) nem mondta meg mennyit kér, de nála is ez a 10x-es dolog volt életben - az egy másik dolog, hogy mi végül nem adtunk semmit mert nem volt ott a szülésnél, lekéste - .Szülés elõtt négy hétig bent feküdtem úgyhogy kaptam egy-két infót, hogy kinek mennyi a "tarifája" és milyen orvos ezért kérdezem, hogy ki a dokid, hátha róla is hallottam valamit...
A kérdező hozzászólása: Kedves második! A dokim nagyon rendes, mindíg soron kívül fogad, rég hozzá járok már. A szülésre én is 30 ezret gondoltam, de voltak itt más kérdésekben 100 ezres tételek is. Ezért voltam rá kíváncsi, hogy ez hogyan alakul Debrecenben. Köszönöm a válaszokat.
Ez nekem is fura... :S Miért adsz pénzt, ha nem is magánrendelés? Fogadott dokid egyáltalán? Én mikor szültem 2008-ban, az ügyeletesnek 30.000, -Ft-ot adtam. A szülésznõnek szerintem semmit. Végtelenül kedves és aranyos volt. Egyébként több orvos is van, mindnek a más a "tarifája". Akkor panaszkodott ott egy kismama, hogy már 1-2 hete bent fekszik a kórházban megfigyelés miatt, a fogadott dokija még egyszer rá nem nyitotta az ajtót, de azt már közölte, hogy 80.000, - Ft-ot kér a szülésért... na, jól járt vele! Egyébként azt olvastam, hogy az alkalmanként adott pénz 10-szeresét "szokták" szüléskor odaadni, tehát a te esetedben 50.000, - Ft-ot kéne. Én ennyit biztos nem adnék! Szeptemberre várjuk második gyermekünk érkezését, én megint 30-at fogok adni, legalábbis most úgy gondolom.
A kérdező hozzászólása: Október elejére vagyok kiírva. Örülök, hogy ilyen jók róla a vélemények, ez nagyon megnyugtató. Szülésznõm már van, egy régi ismerõs személyében, az orvost is õ ajánlotta, amikor keresgélni kezdtem. Nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Nagyon megnyugtatott.

Mennyit szoktak adni az egri kórházban a dokinak és a szülésznőnek szüléskor?

a doki "fogadott"

Legjobb válasz: Ha fogadott, akkor nem tudom, de ha nem, akkor semennyit, se szülésznõnek, se orvosnak, se csecsemõsnek. Van nekik fizetésük, nem önkéntesként dolgoznak ott.

Ha fogadott, akkor nem tudom, de ha nem, akkor semennyit, se szülésznõnek, se orvosnak, se csecsemõsnek. Van nekik fizetésük, nem önkéntesként dolgoznak ott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!