Találatok a következő kifejezésre: Szüléskor mennyit adni a (50 db)

Ha van fogadott orvosom egy kórházban (nem magánrendelés) , akkor illik a vizsgálatokon borítékot adni? Ha igen mennyit? És a szüléskor mennyit szoktak adni?

Nem tudom mit gondoljak,

Legjobb válasz: Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..

Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Nagyon nehéz és olyan kínos ez... Nem szeretném túlzásba vinni, (minden fillér számít most nekünk) Viszont annyira rendes a Doki, hogy mindenképp szeretném "meghálálni".
Szia.Ha az sztk-ba jársz hozzá, akkor szerintem nem, de amikor megfogadtad errõl nem volt szó? Ha csak a szülés után szeretnél adni valamit, akkor esetleg vehetnél neki egy üveg márkás italt, vagy ajándékkosarat, vagy ha dohányzik egy doboz finom szivart. Nem csak pénzzel lehet kifejezni a hálánkat. És jól mondtad, hogy most minden pénz számít. Üdv, 39 hetes kismama
Ha nem magánrendelés és felfogadtad az a szülésre vonatkozik inkább. Tehát nem kell fizetned csak a szülésnél majd. Szerintem mivel nem magánrendelésre jársz igy illik többet adnod szüléskor mint 30-40 ezer. De mindenkinek saját szive joga, ha nincs elõre megbeszélve. Attól is függ sokminden hogy szabadnapján megy e be a doki vagy épp munkaidõben lesz e. Ha gonsdolod adj neki 30-40 ezret és ha minden rendben lesz utána akkor még a 6 hetes kontrollon szoktak még vagy csomagot adni vagy pénzt.
ez nagy dilemma! Én is így vagyok magándoki és kórházi rendelés..nem engedte, hogy a maszekra menjek, de úgy gondolom, ha bejön a szülésre, mert ha lejár egy 24 órás ügyelet akkor nem vállalhatnak túlórát miattam sem-akkor 50-et kap , ha pedig nem akkor aki bejön az kap 30-at és a dokinak viszek a tanácsadásért valamit. de még változhat a teóóriám egyenlõre ezt találtam ki. Minden fillér számít így igaz-van mire költeni-ezen is fog mulni a hálás boríték!

Ha terhesgondozáson felfogadtam az orvost, akkor szülésnél mennyi pénzt illik adni, ha nem mondott semmit azzal kapcsolatban, hogy mennyi nála a szülés? Muszáj 50000-t adni vagy adhatok annyit amennyit tudok!

Ja és az orvos nem is foglalkozik velem jobban és mindig 2-3 óra hosszát kell várnom mire sorra kerülök a kórházba!

Legjobb válasz: szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.

szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.
Az összes ilyen orvost felkötném, egytõl-egyik, családjával együtt.
Szerintem annyit amennyit jónak látsz. Vannak akinél fix tarifák vannak, vannak ahol helyben kialakult szokás a tarifa, van aki szerint az anyasági támogatás összegét "illik" adni. Én annak idején ebbõl az összegbõl leszámítottam azt amit hónapról hónapra a magán rendelõben hagytam.
egyértelmû, hogy annyit adj amennyit tudsz. és persze amennyit megérdemel. Az orvos etikett azt mondja hogy a magánrendelésen elkért összeg 10 szeresét kell adni a szülésért.Persze megegyszer hangsúlyozom amennyit tudsz és gondolsz.Talán várd meg a szülést a döntés végével mert tt sok minden történik amiért azt mondod ennyit sem adsz vagy hogy többet is adsz mert megérdemli.
Mi csak 30000-t tudtunk adni, de így is ugyan úgy foglalkozott velem. Amúgy minden hónapban elkért 5000 ft-ot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mennyit szoktak ( kell) adni? Mindíg ugyan ahhoz a dokihoz megyek mindennel ( ha baj van, akkor 5e-ret, ha sima vizsgálat, akkor 3-at szoktam neki adni. Mennyit adjak a szüléskor? ( Kisvárdai viszonylatban mennyit szokás? )

Legjobb válasz: Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás,hogy amennyit kér a magánrendelésén,annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér,ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)

Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás, hogy amennyit kér a magánrendelésén, annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér, ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)
16:28-as vagyok!Miért pontoztatok le? Azért mert válaszoltam egy kérdésre? Vagy mert pénzt adok az orvosnak? Tudom nem szép dolog tõlük, de sajnos ilyen világot élünk, nekem meg megér ennyit a megfelelõ bánásmód és az odafigyelés, pedig nem élünk nagyon fényesen!
pont azért nem kellene neki egy forintot sem adni... a kórházban munkaidõben van, majd a szüléskor adsz neki ha úgy döntesz h megfogadod... ezért ilyen pénzéhesek, mert már egy sima kórházi tb-s vizsgálatnál is tömik õket!
Az elsõ válaszoló vagyok!A második válaszolónak üzenem, hogy én azért adok neki pénzt, mert magánrendelésre járok hozzá.Ott muszáj adni.
Te jó ég még vizsgálatért is tömitek a dokik zsebét? MIÉRT???? Én soha egy fillért nem adtam egynek sem és ezen nem is kívánok változtatni. Mégis maximális ellátást kaptam.
Szia! Én tisztában vagyok a Szabolcsi árakkal, Nyiregyen elég drágák a dokik, barátnõm 60000Ft adott és 10eFt alkalom. Szalkán a barátnõ 30 adott, mi Debrecenben nem magánrendelõs dokinál 3000ft/alkalom, szülés 50000Ft.
Én teljesen egyetértek a 2. hozzászólóval. Ez a dolguk, és kapnak fizetést érte.
Szia! Én mátészalkai vagyok. Én a dokimnak alkalmanként 3000 ft-t adok, a szülésnél pedig 45.000 ft-t fogunk adni, de van egy barátnõm aki kisvárdai, nemrég szült az ottani fõorvosnál, õ a vizsgálatoknál 2000 ft-t adott, szülésnél pedig 35.000 forintot és én is meg õ is nem magánrendelõbe jártunk hanem a nõgyógyászati rendelõbe. Jó babavárást!
A kérdezõ a kórházba jár be az orvoshoz.Nem nem az a dolga ügyeletben, hogy a magánbetegeit vizsgálgassa.Tehát én adnék pénzt.Szerintem a végösszeget ne vidd tulzásba.20-30ezer bõven elég, ha adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: a kórházba járok be hozzá, mikor ügyeletes, nincs magánrendelõje!!!
sima vizsgálat 3 meg 5ezer? mire fel? elég neki a havi félmilla... minek neki a munkájáért pénzt adni pluszba???? SZÜLÉSÉRT OKÉS.
Ha ügyeletben a magán betegeit látja el, az nemcsakhogy "fizetõs" nem kéne hogy legyen, de egyenesen törvényellenes...csak mondom.Tõlem annyit tömtök, amennyit akartok, de azt tudni kell, hogy a "tarifákat" ti magatok alakítjátok ki. És ugye a doki nem tudhatja elõre, mennyit fog kapni, tehát nem teheti meg hogy a jól tejelõket szívesebben látja el. A "nyíregyi dokik nagyon drágák"... igen?És miért? Megmondják elõre hogy 60 000 alatt nem vezetik le a szülést? VAgy direkt benned hagyják a lepényt, hogy megtanuld, mennyit illik adni? Vagy mi? Nem mondom, 10-20 00 ha tényleg nagyon jó volt az ellátás, meg hát a hála, oké legyen (bár én nem adtam, ügyeleten szültem a második babát, az elsõnél egy csomagot csináltattunk, de ott a doki végig gondozott a terhesség alatt). De ilyen hogy 60 meg 80ezrek? MINEK????


Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.

Mennyi hálapént szoktak adni egy magánorvosnak a szülés után ha a terhesgondozás során minden alkalommal fizettem neki?

Legjobb válasz: Szia! Én magánorvoshoz járok. Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok megkérdeztem tüle, hogy mennyi a "tarifa". Azt mondta, hogy rendelésenként 5000, a szülés annak a 10x-ese, azaz 50000. De akármelyik anyukával beszéltem, mindegyik azt mondta, hogy a szülés a magánrendelés árának 10x-ese. Szerintem kérdezd meg a dokidat, lehet, hogy konkrét tarifával dolgozik. Üdv: 40 hetes kismami

Szia! Én magánorvoshoz járok. Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok megkérdeztem tüle, hogy mennyi a "tarifa". Azt mondta, hogy rendelésenként 5000, a szülés annak a 10x-ese, azaz 50000. De akármelyik anyukával beszéltem, mindegyik azt mondta, hogy a szülés a magánrendelés árának 10x-ese. Szerintem kérdezd meg a dokidat, lehet, hogy konkrét tarifával dolgozik. Üdv: 40 hetes kismami
az elõttem válaszolónak igaza van!
Fel vagyunk háborodva, de mégis adunk.A fogadott orvosnak aem kellenne annyit adni.Ezek az összegek a félhavi fizetéseink.Neki egy napi.Adni fogok én is, mert rendes, és még szeretnék még egy kisbébit, szintén hozzá szeretnék járni.Azt hogy kérnek, meg megmondják mennyit, pofátlanságnak tartom.Akkor legyen feltüntetve a vároteremben az árjegyzék, õ meg adjon számlát.Hihetetlen világot élünk.
igen, a tizszeresét szokták elkérni, de bárcsak törne le a kezük mikor elfogadják. szégyen hogy igy ki vannak szolgáltatva a kismamák, mindenki a legjobbat szeretné a babájának, gyakorlatilag belekényszeritik, hogy fizessen. egyszerübb lenne a szülés után járó anyasági támogatást rögtön a szülész számlájára ualni :-))))na de ezt csak halkan jegyzem meg, mielõtt még napi rendre tûznék a parlamentben.
Szerintem is simán kérdezd meg a dokit!
Szia!Én eddig csak egy dokihoz jártam, aki ott rendel a terhesgondozáson, de nem adtam neki pénzt, max kávét és könyvet, de ha szülni fogok, akkor aki éppen ügyel annál fogok szülni.Nála kb 150.e a tarifa és nekem nincs annyi!Ha meg a markát nyújtatná, akkor jól megmondom neki a magamét, úgyis a bögyömben van! 37 hetes kismami
Utálom ezeket a kérdéseket!Minden gondozáson adtál neki pénzt?Jól kinyitottad a pénztárcádat! Az orvosnak nem jár hálapénz, így vannak elrontva. Tartják a kezüket.Kapnak õk szép fizut, nem kell még vastagabbra tömni a zsebét......
11.35-ös válaszolónak!Hogy neked mennyire igazad van!!!maholnap tényleg ott tartunk hogy napirendre tüzik ezt is!Akkor adj ha van mibõl.Ha nincs ne adj, és ne fogadj orvost..ha nagyon rettegsz fogadj szülésznõt..a gyereket ugyis õ szüleszti meg veled nem az orvos..és ha már mindenképpen fizetni akarsz nekik nem magas a tarifájuk..még!!!!

Akinek fogadott orvosa van, mennyit szándékozik adni a szüléskor?

És mennyibe kerül a terhesgondozás/alkalom?

Legjobb válasz: 10.000 ft a terhesgondozás az orvosomnál/alkalom, a szülés pedig fix tatifás 80.000 ft.

10.000 ft a terhesgondozás az orvosomnál/alkalom, a szülés pedig fix tatifás 80.000 ft.
Nálam 10.000/alkalom. Van az asszisztensnél egy papír kiragasztva, hogy mi mennyibe kerül, a szülés nincs rajta feltüntetve. Viszont hat hetes kontroll 20.000 ami sztem húzós, de sajna nem problémamentes a terhességem így szomorú de államiba nem merek menni (pedig ápoló vagyok abban a kórházban ahol szülni fogok). Sztem nem fogok rákérdezni a szülésre. Adok amennyit majd gondolok, ez sok mindentõl függ. Engem inkább az aggaszt, hogyan fogom odaadni, nekem ez rendkívül kínos. :-/ Egy biztos 100 ezreket nem tudunk fizetni, így is dupla annyit kell járnom mint másnak a gondok miatt, mégsem kér kevesebbet... így már eleve dupla annyit adok ki szülés elõtt mint a többiek. :(
utolsó: és járjunk mi is oda? nekünk is ingyen csinálja? vagy mi is adjunk csak 40-et a Belvárosban praktizáló orvosunknak? Feltéve, hogy a lepadlóztam szó valami olyasmit jelent, hogy csodálkoztam, mert még sosem hallottam ezelõtt azt a szót.
Azert kicsit lepadloztam itt a valaszokon... En vizsgalatra semmit nem fizetek mert kollegam unokatesojahoz jarok. Szulesre 40 ezret gondoltunk. Adnek en tobbet is mert maximalisan megerdemli de nem vagyunk eleresztve anyagilag sajnos.
7ezer egy vizsgálat, ami nagyon alapos. 80ezret készülünk adni, de ha álomszülés lesz, még 100-at sem sajnálnék. Szülésznõ 30ezret fog kapni.
Terhesgondozás 12 ezer alkalmanként, a szülés pedig 120 ezer fix tarifás.
15.000 a terhesgondozás, 200-at adunk a szülésért, mert programozott császár lesz, a dokim magánkórházban szüleszt ráadásul... Bp, 27L
Dokimnál 3 ezer ft a terhesgondozás (nincs uh; vidéki megyeszékhely). A szülésért nem mond árat, nekünk azt mondta, hogy nekünk fiatal szülõként nagyobb szükségünk van a pénzre mint neki. 40 ezret adtunk (több ismerõsünk is szült nála, 30-40 ezer között kapott). Nem tûnt úgy, hogy kevesli, azóta is hozzájárok, ugyanolyan rendes, kedves mint szülés elõtt. Jah és mielõtt valaki belém kötne, hogy 20 évvel ezelõtt volt ennyi egy terhesgondozás, tavaly év végén szültem.
Terhesgondozás 10.000 Ft, szülésre azt mondta, 80 körül szokott kapni. Szülésznõnek 30. Mindezt azért kapják, mert éjjel-nappal készenlétben vannak és bemennek hozzád, ha kapjapák a hívást, hogy megindult a szülés.
az én dokim vizsgálatért 8e-t kért, uh-ért 5e-t, de márciusban szültem, decemberben kért utoljára. mikor sokadszorra mondta hogy semmit se kér adtam neki 5e-t. szülés után 20e-t adtam neki... 6 hetes kontrollon 8e-t kért, 10e-t adtam. nem vittem tulzásba, de õ se volt pénzéhes, igaz elhúzott szabira miután megszültem, 2szer nézett meg a korházban nagyon rendes doki volt
én jártam már 10.000 és 5000 is tgondozásra, a drágább 3éve, az olcsóbb idén.Az idei orvosom fix 50et kért, és nagyon elégedett voltam vele..
Leírtam, hogy hol van 15 ezres, Budapesten. Nem kötelezõ oda menni.
Hol van 15ezres?? Miért trollkodnék? Akihez most járok 4e kér, elõtte ahová jártam 3e volt egy vizsgálat, de volt2e orvos is.
Utolsó hol van 4 ezres , ne trollkodj már.
4e a gondozás, 25-30at kap, ha megérdemli.
Terhesgondozás 15 ezer Ft volt, a szülésre rákérdeztem, 80-at mondott, ill. azt, hogy amennyit gondolok, ha nem akarok annyit, akkor nem adok annyit. Annyit adtam. (Budapesten szültem, 2 hónapja)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Nagyjából akkor az elképzeléseim reálisak ezen a téren. Bár a válaszoknál nagy a szórás, de ez úgyis mindig helyzetfüggõ. (ismerõs orvos, vagy magánkórház, fix tarifás, vagy nem)

Mennyi pénzt "illik" adni a dokinak a szülésznőnek a csecsemősnek, ha nem lehet őket megfogadni? A szülés kezdetekor vagy utána ajánlatos adni? (vidéken)

Legjobb válasz: hát a kezdetekor nemigen lesz kedved adni senkinek semmit :) a végén. a szülésznõ nálunk 5000- vagy annak értékében édesség, kávé. Csecsemõsök édesség, kávé több személyre. + késõbb visszamentünk a kinõtt újszülött ruhákkal, mert minden kórházban hiány van belõle, mindent szívesen fogadnak, ami oda kell a babáknak.

hát a kezdetekor nemigen lesz kedved adni senkinek semmit :) a végén. a szülésznõ nálunk 5000- vagy annak értékében édesség, kávé. Csecsemõsök édesség, kávé több személyre. + késõbb visszamentünk a kinõtt újszülött ruhákkal, mert minden kórházban hiány van belõle, mindent szívesen fogadnak, ami oda kell a babáknak.
Szia! Az az igazság, hogy én nem adtam senkinek semmit. Mindenkivel elégedett voltam, semmi gond nem volt, meg is tehettük volna, hogy fizetünk nekik, de mégsem. Én is ugyanúgy megdolgotam a pénzemért, õ is, nekem sem ad senki pluszban pénzt.
A dokinak 20000 Ft-ot adtam varratszedéskor. Szülésznõ nálam nem volt, csecsemõsöknek és az osztályos nõvéreknek pedig egy ajándék kosarat vittünk. De csak akkor adj, ha úgy érzed, hogy meg is szolgálták.
kezdetekor hogy tudja mire számoljon!10-15 doki szülésznõ 5 csecsemõs tábla csoki!
Annyit adsz, amennyit szeretnél, amennyit ki tudtok gazdálkodni, erre nincs kvóta :) )) Mindenképpen a szülés után adj, ha adni szeretnél, nehogy aztán csalódás érjen, ha mégsem foglalkoznak veled úgy, ahogy szeretnéd!Különben meg ha nem fogadod fel õket, nem is kell adni, hisz nem otthonról vagy éjszaka mennek be kimondottan miattatok...
Ha csak az épp' ügyeletes orvosnál szülsz, akkor semmit. Ez a dolga. Nálunk az elsõ gyerek így született és teljesen normális volt a doki is meg a szülésznõ is hálapénz nélkül. Ha meg nem úgy csinálnák a dolgot ahogy azt kéne, azért van ott a férjed, hogy nyakonvágja õket és kiabáljon velük ha kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem tényleg nem ezzel kéne foglalkoznom, hogy nekik pénzt adjak. De ha túl leszek rajta és jó kedvemben találom magam, akkor még adhatok valamit.
én ügyeletesnél fogok szülni, és senkinek semmit ne fogok adni.ez a dolguk.tõlem pedig azért vonják minden hónapban a tb-t, hogy el legyek látva ha kell.ennyi.
én is ügyeletesnél fogok szülni. nem azért mert nem lenne 80-100ezrem hálára de inkább a babára azt a pénzt is. nekik ez a dolguk. amúgy is elég jól keresnek, nemhogy pénzeljem õket. azzal nem fog jobban rád figyelni meg a kicsidre, mert utána szokták odaadni a pénzt. hülyeség volt ezt elkezdeni, mert sokan elvárják már és ez nagy baj

Mennyit illik adni a fogadott orvosnak szülés esetén?

Kérkek mellőzzétek,hogy kap érte fizetést,meg fizetem a tb-t,úgyis tudjuk,hogy van hálapénz.

Legjobb válasz: Szia!Én az elsõnél 40-et most már 50 kér.De Nekem már az elején megmondta amikor megfogadtam.De nem bántam meg anno és biztos vagyok benne,hogy most se.

Szia!Én az elsõnél 40-et most már 50 kér.De Nekem már az elején megmondta amikor megfogadtam.De nem bántam meg anno és biztos vagyok benne, hogy most se.
Kérdezd meg tõle. Vagy van tarifája, vagy azt mondja, hogy amennyit gondolsz. Általában a maganrendelesen elkért összeg tízszerese az elfogadott.
Én 50-et adtam, de otthagytam vagy 100e Ft-ot a magánrendeléseken a terhesség alatt... A szülésznõ 30-at kapott. De volt olyan orvos, aki konkrétan megmondta, hogy 150-et kér a szülésért, úgy, hogy a csaj hozzájárt magánrendelésekre is.
Az enyém 80-at kér. Megkérdeztem, nem szégyenlösek... :) A magánrendelése 7000 amúgy.
Nem mentem magánrendelésre, nem kérdeztem meg tõle mennyit akar. Már volt eü miatt elõzménye a "párosunknak", így bíztam benne, nem hagy el. A szülés végén 50-et adtam neki!
Szerintem kérdezd meg, amikor felkéred, hogy mennyivel tartozol majd érte. Én megkértem, hogy adjon támpontot, mert elõször azt mondta, nem szokott tarifát mondani, de nyilván ez kellemetlen, ha adok 20-at és amúgy mindenki más 60-70-et. Az én orvosom 40-60 szokott között kapni, így mi 50-et adtunk neki, meg voltam vele elégedve nagyon! Egyébként pedig az egy dolog, h megkapja a fizetését, de nyilván, ha valaki felkér orvost, azért kell fizetni érte, mert õ készlenlétben van, esetleg nyaralást is máshogy ütemez emiatt (mint az én orvosom is tette), és munkaidõn kívül is bent van ilyenkor a kórházban (hacsak nem épp ügyeletes).Ezért sohasem értettem, hogy miért szólják le mások azokat, akik fogadott dokinak pénzt adnak.
80 ezret adtunk neki!
Én 40ezret adtam, ennyit tudtam erre szánni sajnos! Ha tehettem volna, legalább a dupláját adom, mert sokat tett értünk, de sajna szûkös a keret. Magánrendelése 10.000.-, de nincs tarifája a szülésnél.
Akinek nem mondott összeget az orvosa az tudna nekem infókat adni a dokiról, hogy mi a neve és melyik korházban dolgozik, mennyirevoltatok elégedettek vele. Leginkább a margitkorházbanlévõ orvosok érdekelnének.

Egy szülésznőnek ha megfogadom a szüléshez, mennyi pénzt 'kell' illetve szoktak, vagy szokás adni?

Legjobb válasz: Én ugy hallottam,hogy amit havonta fizetsz pl.5000ft,azt megszorzod kilenccel.Ez esetben 45000ezer.

Én ugy hallottam, hogy amit havonta fizetsz pl.5000ft, azt megszorzod kilenccel.Ez esetben 45000ezer.
45 ezer? Ezt ugye nem gondoljátok komolyan! Nevetséges. Nálunk a doki kap annyit. A szülésznõ 10-15 és egy szavuk sincs. Az a baj, hogy sokan eltúlozzák a dolgot! Annyit adj amennyi belefér.
Én az elsõvel csomagot adtam 5000ft értékben, mert az ismerõsöm volt.A második egy 5000-t kapott borítékban.Nem igazán lepõdött meg egyik sem, ehhez voltak szokva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de mit értesz azon, hogy nem lepõdtek meg? Kevésnek tartották esetleg, vagy végül is 'elvárják', hogy kapjanak valamit?
Szia! Én kicsit más tarifát hallottam, de az is lehet hogy csak nálunk Gyõrben magasak.:-( Fogadott doki 50-70 , fogadott szülésznõ 20-30 . Sok Boldogságot! 28. hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, hát valószinû 40-50ezer forintot szerintem nem fogok adni..
Én Bp.-i vagyok, 5 hónapja szültem az Istvánban, fogadott szülésznõ volt, és 30000 ft-ot adtunk.Pár barátnõm is szült másik khzban, és õk is hasonló összegeket mondtak.
Bocsánat, én irtam a 45000ft-ot.Nem figyeltem oda kellöen, elnéztem a kérdést.Az orvosnak gondoltam ennyit.

A győri kórházban a Bodai doktornál, és Drozgyik Csabánál mennyibe kerül ill. mennyit illik adni a szülés levezetésért?

Legjobb válasz: Én pont négy évvel ezelõtt Bodai Károlynál szültem. Nem a fogadott dokim volt (enyém lelépett egy vendégségbe). Ráadásul császárra került a sor. Én akkor 30 ezer forintot, és egy ritka, jó minõségû bort adtam neki. De handsúlyozom, nem a fogadott dokim volt.

Én pont négy évvel ezelõtt Bodai Károlynál szültem. Nem a fogadott dokim volt (enyém lelépett egy vendégségbe). Ráadásul császárra került a sor. Én akkor 30 ezer forintot, és egy ritka, jó minõségû bort adtam neki. De handsúlyozom, nem a fogadott dokim volt.
Szia, én novemberben szültem a Bodai dokinál, nem volt fogadott dokim sem õ sem más, és nem kért, nem is kapott semmit. A másik dokinál szült egy ismerõsöm õneki õ volt a fogadott dokija úgy emlékszem 70000 ft-t kapott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!