Találatok a következő kifejezésre: Szüléskor mennyit adni (69 db)

Ha van fogadott orvosom egy kórházban (nem magánrendelés) , akkor illik a vizsgálatokon borítékot adni? Ha igen mennyit? És a szüléskor mennyit szoktak adni?

Nem tudom mit gondoljak,

Legjobb válasz: Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..

Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Nagyon nehéz és olyan kínos ez... Nem szeretném túlzásba vinni, (minden fillér számít most nekünk) Viszont annyira rendes a Doki, hogy mindenképp szeretném "meghálálni".
Szia.Ha az sztk-ba jársz hozzá, akkor szerintem nem, de amikor megfogadtad errõl nem volt szó? Ha csak a szülés után szeretnél adni valamit, akkor esetleg vehetnél neki egy üveg márkás italt, vagy ajándékkosarat, vagy ha dohányzik egy doboz finom szivart. Nem csak pénzzel lehet kifejezni a hálánkat. És jól mondtad, hogy most minden pénz számít. Üdv, 39 hetes kismama
Ha nem magánrendelés és felfogadtad az a szülésre vonatkozik inkább. Tehát nem kell fizetned csak a szülésnél majd. Szerintem mivel nem magánrendelésre jársz igy illik többet adnod szüléskor mint 30-40 ezer. De mindenkinek saját szive joga, ha nincs elõre megbeszélve. Attól is függ sokminden hogy szabadnapján megy e be a doki vagy épp munkaidõben lesz e. Ha gonsdolod adj neki 30-40 ezret és ha minden rendben lesz utána akkor még a 6 hetes kontrollon szoktak még vagy csomagot adni vagy pénzt.
ez nagy dilemma! Én is így vagyok magándoki és kórházi rendelés..nem engedte, hogy a maszekra menjek, de úgy gondolom, ha bejön a szülésre, mert ha lejár egy 24 órás ügyelet akkor nem vállalhatnak túlórát miattam sem-akkor 50-et kap , ha pedig nem akkor aki bejön az kap 30-at és a dokinak viszek a tanácsadásért valamit. de még változhat a teóóriám egyenlõre ezt találtam ki. Minden fillér számít így igaz-van mire költeni-ezen is fog mulni a hálás boríték!

Szegeden Vincze Emőke doktornőnek szülésre mennyit adjak? Magánrendelésére járok, 5-7 ezer/alkalom. Fogadott szülésznőnek mennyit illik adni?

Legjobb válasz: Szia, én 32 hetes vagyok. Kérdeztem a doktornõt, hogy milyen anyagi vonzata lesz a szülésnek, de kitért a válasz elõl, azt mondta, nem szokott konkrét összeget kimondani. Ezért érdeklõdnék, mégis mennyit adjak. A vizsgálati összeg 10-esét biztos nem tudom, pláne, hogy szülésznõ is lesz. Õt még nem kérdeztem, de gondolom õ sem fog fix árat mondani. Én 40-10 ezerre gondoltam. Vajon reális?

A kérdező hozzászólása: Szia, én 32 hetes vagyok. Kérdeztem a doktornõt, hogy milyen anyagi vonzata lesz a szülésnek, de kitért a válasz elõl, azt mondta, nem szokott konkrét összeget kimondani. Ezért érdeklõdnék, mégis mennyit adjak. A vizsgálati összeg 10-esét biztos nem tudom, pláne, hogy szülésznõ is lesz. Õt még nem kérdeztem, de gondolom õ sem fog fix árat mondani. Én 40-10 ezerre gondoltam. Vajon reális?
A kérdező hozzászólása: Szia, A hassimi majd jön magától, nálunk az elsõ 3-4 hónapban tiszta stressz volt a párom, hogy nem tudja mit kell éreznie lelkileg, õ még nem érzi az apaságot, de ahogy elõször megmoccant, és érezte, egybõl megindult benne valami. De most se mindig simizi, van mikor nincs olyan hangulatban, neki nem annyira egyértelmû a terhesség, mint nekem. Én érzem egész nap, nekem természetes, hogy ott van egy picuri, neki nem annyira. A szülésznõnek lehet hogy többet kéne adni, csak nem tudunk. Mivel táppénzre vettek enyhén szólva is megcsappant a családi kassza, és majd látod amikor elkezdesz vásárolni a kicsinek, hogy csak úgy folyik ki a kezedbõl a pénz, még ha igyekszel is spórolni. A kéjgáz a fájdalomcsillapítására szolgál ha jól tudom, igazából még én sem vagyok annyira képben, majd hétvégén kiderül milyen lehetõségek vannak a klinikán, csak az eddig hallottakból tudok egyelõre kiindulni. A labda és a bordásfal a vajúdás megkönnyítésére szolgál, lehet, hogy nekem nem is fog bejönni, de nem árt ha kéznél van bármi ami segíthet. A fogadott szülésznõ ott van végig, nyugtat, masszíroz, beszél hozzám, míg egy nem fogadott adott esetben, ha sok a szülés rohangál jobbra-balra.
szia Mónika :-)))))) !!!!akkor várom hogy hogy okosítottak fel ezekrõl a dolgokrol, télleg nagyon kíváncsi vagyok!s mégegyszer szerintem a lové miatt ne aggódj, annyit adsz amennyit bírtok!!!Misem fogjuk túlzásba vinni, mert mi meg most kezdtünk lakás hitelbe is még plusszba...... Vigyázz magadra!!! Puszi : Móni :-))
Szia!énis szegedi vok.a múltkor én 3szor tettem kísérletet, hogy a Gróf dokiról érdeklõdjek itt, de sajna senki nem írt tapasztalatot.....remélem Te több választ kapsz......hány hetes vagy????én 11!!!! üdv
szia!! én is a doktornõnél fogok szülni, most avgyok 32 hetes. mi 50.000 Ft-ot tervezünk Neki adni, hiszen nincs "tarifája". eddig nagyon meg vagyunk Vele elégedve, lekiismeretes, rendes. remélem, segítettem!!
Jaj, bocs, az egyik szobatársam a doktornõdnél szült, 25.000-et adott neki. (az elõzõ voltam)
Három hónapja szültem a szegedi klinikán fogadott orvossal, fogadatlan szülésznõvel. Csak úgy potyogtak aznap a babák, de kaptam kéjgázt, a szülésznõ 5-10 percenként rohant megnézni, hogy haladunk. Nagyon szép, felszerelt szülõszobák vannak, profi orvosok (a végén nálunk volt egy kis komplikáció, és a vákuumnál három orvos állt haptákban, hogy segítsenek, ahol tudnak). A babát szülés után kérés nélkül rögtön mellre tették, kaptam ebédet a szülõágyon, bekísértek a gyermekágyas osztályra, mert elég sok vérem elfolyt, ezért kellett egy kis segítség. A szülésznõ (valamilyen Arankának hívták) meglátogatott, amíg bent voltam, érdeklõdött a gigantikus gátsebemrõl (végigvarrták a hüvelyem is három rétegben), magyarázta, hogy mit csináljak vele. Az orvosom Fekete Zoltán volt (nagyon rendes, fiatal doki, aki szintén meglátogatott, megvizsgált, és egy nappal hamarabb eljött megnézni a sebet, mint ahogy megbeszéltük, így nem is volt nálam pénz (pár nappal késõbb a férjem 50.000-et adott neki a magánrendelésén - a tarifája 6.000 Ft volt). A babák szinte mindig ott lehettek velünk. Elsõ babás anyukáknak külön babagondozási bemutatót tartott a klinikai védõnõ. Gyógytornász jött a szobába, hogy átmozgasson minket egy kicsit - ez nagyon jólesett egyébként. Elsõ alkalommal a nõvérke még a WC-re is kikísért. A kaja meglepõen jó volt (gyümölcsleves, zöldségleves, rántott hal, brassói stb, tej, tea amennyit kértünk, normális felvágott, joghurt, sajt, gyümölcs). Teljesen meg voltam lepve. Egy gond van csak: a látogatók nem jöhetnek a szobába, kint az osztályon kívül lehet velük találkozni, oda meg a baba nem mehet, mert megfázik, szegény. Így kicsit egyedül van az ember, ha a szobatársai csendesebbek. Ha baba van kint a szobában éjjel, akkor égni kell egy lámpának -- tehát senki nem tud aludni (ez elég fárasztó, ha aznap szült az ember, a babáját meg úgyis elviszik:() Most ennyi jut eszembe, ha kérdés van, írjatok!
A kérdező hozzászólása: A szombati kórházlátogatás után majd ide leírom, hogy mit tapasztaltam labda, kéjgáz, és tárasai ügyében. Neked is boldog babavárást, szintén Mónika. :-)
A kérdező hozzászólása: Néhány hónapja szült kismama mondta, hogy egy van belõle. De szombaton megyek be, meg a babaváró tanfolyammal 15-én is szétnézni, akkor majd feltérképezem, hogy mibõl mi van.
Ne haragudj, de szerintem minden szülõszobában van kéjgázos palack, és azt sem gondolnám, h labda egy db van. Bár, ez utóbbi elképzelhetõ. Ha nem mond konkrétumot, adj neki annyit, amennyit tudsz. Gondolom, másnak sem mondott összeget, ha Neked sem. Meg úgyis (valószínûleg) a szülésznõ lesz veled inkább. Ahogy itt olvasom, a 10E Ft elég. Amúgy kitõl hallottad ezt a labda-kéjgáz dolgot? Én voltam intézménylátogatáson (Nõi Klinika, Szeged), de nem volt ilyenrõl szó...Boldog babavárást!
bocsika, csak Barátok közt volt.....nehari hogy ennyit kérdezgetek, közbe meg Neked nincs meg a válaszod a kérdésedre, amugy nekem is 10e körül mondták, akik adtak a szülésznõnek, de ha megfogadod(ezt sem tudtam hogy õt is meglehet fogadni), akkor nem kellene többet adni 15-20e, s a dokinak max 40!!??nekem arrol sincs még foggalmam, hogy mi a szokás ott a szülõszobában, mi az a kéjgáz-labda-s mi az hogy annak adnak akinek van szülésznõje?!!szoval még nagyon sokat kell "tanulnom"!!apás-szülés no az még odébb van, most még a hasamat sem simogatja olyan sûrûn, joooo még nincs is mit, nemis látszik, csak felvagyok puffadva....én álló munkát végzek, s a doki is azt mondta max 0 feléig dolgozzak, de nemis terveztem tovább, most még a lakáshitel kezdtük el intézni, s majd utána pihenek......remélem azért ír valaki Neked árakat, tippet......
A kérdező hozzászólása: A szülésznõnek biztos kell adnom, mert felfogadom. Nagyon parás vagyok, apa még jobban, úgy hogy egyedül lennék bent, ezért inkább igénylem a szülésznõt. Meg állítólag ha van, akkor megkapom a kéjgázt, labdát, mert ezekbõl csak egy van, és ha nincs szülésznõd, de a melletted levõnek igen, akkor neki adják. Nem tudom ez mennyire igaz, de mondom nagyon félek a szüléstõl. Szombaton fogok a szülésznõvel elõször találkozni, akkor körbevezet, elmond mindent, ismerkedünk. A 23. hétig dolgozhattam, mert a méhnyak megrövidült 3-ról 2-re, de panaszom nem volt. Azóta ágynyugalom, amit már annyira nem tartok, 3*2 magnesi citrici, 3* fél seduxen. Egyébként ülõ munkát végeztem, titkárságvezetõként, de azért a napi 8 óra ülés a 20. héttõl már fárasztó volt, a hátam nem nagyon bírta, és vizesedett a lábam.
megint én vagyok a szegedi M: szoval, nekem a Grófra azt mondták, 3éve 50ezret kért konkrétan, s majd én a jövöhéten megyek a 12.-heti uh-s papírokkal, s akkor kérdezem meg, nekem azt mondták a szülésznek nem mindenki szokott adni, én azt még nemtom adok-e, addig megálmodom......és amugy hogy vagy?hogy viseled?meddig dolgoztál megkérdezhetem??állo-ülõ munkád volt???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, külön köszönet a nemrég szült kismamának, a részletekért. Jó babázást, babavárást!

Dr. KREKÓ IMRÉHEZ járok nőgyógyászhoz. Havi 8000ft. -ot fizetek neki. Szüléskor mennyit szoktak adni?

Legjobb válasz: Szia! Felénk a 10szeresét adják! Én szerintem rengeteg!!!!!!

Szia! Felénk a 10szeresét adják! Én szerintem rengeteg!!!!!!
Én is hallottam ilyeneket, hogy nyolc-tízszeresét adják a dokinak, de én egyszerûen erre nem voltam hajlandó. Az ember odajár sok-sok hónapig, és még akkor is elkérik a pénzt, mikor meg sem vizsgálnak, szóval nem. Én 35-40 ezret adtam volna a dokimnak, ha a szülésem elõtt egy nappal nem húz el nyaralni. Így 20ezret adtam annak, akinek lepasszolt.


Egy szülésznőnek ha megfogadom a szüléshez, mennyi pénzt 'kell' illetve szoktak, vagy szokás adni?

Legjobb válasz: Én ugy hallottam,hogy amit havonta fizetsz pl.5000ft,azt megszorzod kilenccel.Ez esetben 45000ezer.

Én ugy hallottam, hogy amit havonta fizetsz pl.5000ft, azt megszorzod kilenccel.Ez esetben 45000ezer.
45 ezer? Ezt ugye nem gondoljátok komolyan! Nevetséges. Nálunk a doki kap annyit. A szülésznõ 10-15 és egy szavuk sincs. Az a baj, hogy sokan eltúlozzák a dolgot! Annyit adj amennyi belefér.
Én az elsõvel csomagot adtam 5000ft értékben, mert az ismerõsöm volt.A második egy 5000-t kapott borítékban.Nem igazán lepõdött meg egyik sem, ehhez voltak szokva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de mit értesz azon, hogy nem lepõdtek meg? Kevésnek tartották esetleg, vagy végül is 'elvárják', hogy kapjanak valamit?
Szia! Én kicsit más tarifát hallottam, de az is lehet hogy csak nálunk Gyõrben magasak.:-( Fogadott doki 50-70 , fogadott szülésznõ 20-30 . Sok Boldogságot! 28. hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, hát valószinû 40-50ezer forintot szerintem nem fogok adni..
Én Bp.-i vagyok, 5 hónapja szültem az Istvánban, fogadott szülésznõ volt, és 30000 ft-ot adtunk.Pár barátnõm is szült másik khzban, és õk is hasonló összegeket mondtak.
Bocsánat, én irtam a 45000ft-ot.Nem figyeltem oda kellöen, elnéztem a kérdést.Az orvosnak gondoltam ennyit.

Szüléskor mennyit szokás adni a dokinak?

Ti szülés elött vagy utána adtok/adtatok?

Legjobb válasz: Én még ugyan nem szültem,de úgy tervezem,hogy utána adok. Szerintem nem szokás semmit elõre "kifizetni". Undorító,hogy ilyenekrõl beszélünk. Kérdezz rá az orvosodnál,biztosan van "tarifája".. Az én dokim konkrétan 70.000-et kér,+ a kórháznak amit kell esetleg fizetni (pl külön szoba,stb..),+ a szülésznõ(ennek még én sem jártam utána,de ha jól tudom,20.000-40.000 között mozog,legalábbis az én kórházamban..) És akkor a nõvérekrõl még nem is beszéltünk.... Hát sok sikert nekünk!!!!

Én még ugyan nem szültem, de úgy tervezem, hogy utána adok. Szerintem nem szokás semmit elõre "kifizetni". Undorító, hogy ilyenekrõl beszélünk. Kérdezz rá az orvosodnál, biztosan van "tarifája".. Az én dokim konkrétan 70.000-et kér, + a kórháznak amit kell esetleg fizetni (pl külön szoba, stb..), + a szülésznõ(ennek még én sem jártam utána, de ha jól tudom, 20.000-40.000 között mozog, legalábbis az én kórházamban..) És akkor a nõvérekrõl még nem is beszéltünk.... Hát sok sikert nekünk!!!!
mindenképp utána kell fizetni.én, ha mondjuk lesz varrás meg ilyenek még a varrat szedést is meg fogom várni.
Szia! Ha van fogadott orvosod akkor õ megmondja a trifát. Ha az ügyeletesnél szülsz, akkor nem kötelezõ adni. Ha megvagy vele elégedve akkor te döntöd el mennyit érdemel. Csak annyit fûznék hozzá, hogy van ahol jobb ellátást kap az, akinek nincs fogadott orvosa! Most volt egy nagy tapasztalat ebben!!!
Nekem fogadott orvosom volt (neki 70ezret adtam volna), szüléskor ügyeletes dokinál szültem (30at adtam neki, nagyon meg voltam elégedve, és csak fél órát vettem el az éjszakájából, annyira gyors voltam:) ), szóval mert nem ért be a dokim. A szülésznõnek nagyobb feladata volt és õ végig segített mindenben, szülés után is a kórházban naponta többször jött hozzám. Neki 30at akartam adni, 40et adtam.
ja és persze utána, varratszedéskor, szülésznõnek kórházi utsó napon.
szia.nekem az elsö szülés lesz még, de már én is utánna jártam, védönöm tanácsát kértem.megfogadni az orvost, 5000 ft-al szokták, szülés után 20000-30000ft adnak.(nálunk legalább is)de szerintem korházza meg orvosa válogatja.meg persze ki mennyit szán.

Mennyit szoktak ( kell) adni? Mindíg ugyan ahhoz a dokihoz megyek mindennel ( ha baj van, akkor 5e-ret, ha sima vizsgálat, akkor 3-at szoktam neki adni. Mennyit adjak a szüléskor? ( Kisvárdai viszonylatban mennyit szokás? )

Legjobb válasz: Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás,hogy amennyit kér a magánrendelésén,annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér,ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)

Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás, hogy amennyit kér a magánrendelésén, annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér, ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)
16:28-as vagyok!Miért pontoztatok le? Azért mert válaszoltam egy kérdésre? Vagy mert pénzt adok az orvosnak? Tudom nem szép dolog tõlük, de sajnos ilyen világot élünk, nekem meg megér ennyit a megfelelõ bánásmód és az odafigyelés, pedig nem élünk nagyon fényesen!
pont azért nem kellene neki egy forintot sem adni... a kórházban munkaidõben van, majd a szüléskor adsz neki ha úgy döntesz h megfogadod... ezért ilyen pénzéhesek, mert már egy sima kórházi tb-s vizsgálatnál is tömik õket!
Az elsõ válaszoló vagyok!A második válaszolónak üzenem, hogy én azért adok neki pénzt, mert magánrendelésre járok hozzá.Ott muszáj adni.
Te jó ég még vizsgálatért is tömitek a dokik zsebét? MIÉRT???? Én soha egy fillért nem adtam egynek sem és ezen nem is kívánok változtatni. Mégis maximális ellátást kaptam.
Szia! Én tisztában vagyok a Szabolcsi árakkal, Nyiregyen elég drágák a dokik, barátnõm 60000Ft adott és 10eFt alkalom. Szalkán a barátnõ 30 adott, mi Debrecenben nem magánrendelõs dokinál 3000ft/alkalom, szülés 50000Ft.
Én teljesen egyetértek a 2. hozzászólóval. Ez a dolguk, és kapnak fizetést érte.
Szia! Én mátészalkai vagyok. Én a dokimnak alkalmanként 3000 ft-t adok, a szülésnél pedig 45.000 ft-t fogunk adni, de van egy barátnõm aki kisvárdai, nemrég szült az ottani fõorvosnál, õ a vizsgálatoknál 2000 ft-t adott, szülésnél pedig 35.000 forintot és én is meg õ is nem magánrendelõbe jártunk hanem a nõgyógyászati rendelõbe. Jó babavárást!
A kérdezõ a kórházba jár be az orvoshoz.Nem nem az a dolga ügyeletben, hogy a magánbetegeit vizsgálgassa.Tehát én adnék pénzt.Szerintem a végösszeget ne vidd tulzásba.20-30ezer bõven elég, ha adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: a kórházba járok be hozzá, mikor ügyeletes, nincs magánrendelõje!!!
sima vizsgálat 3 meg 5ezer? mire fel? elég neki a havi félmilla... minek neki a munkájáért pénzt adni pluszba???? SZÜLÉSÉRT OKÉS.
Ha ügyeletben a magán betegeit látja el, az nemcsakhogy "fizetõs" nem kéne hogy legyen, de egyenesen törvényellenes...csak mondom.Tõlem annyit tömtök, amennyit akartok, de azt tudni kell, hogy a "tarifákat" ti magatok alakítjátok ki. És ugye a doki nem tudhatja elõre, mennyit fog kapni, tehát nem teheti meg hogy a jól tejelõket szívesebben látja el. A "nyíregyi dokik nagyon drágák"... igen?És miért? Megmondják elõre hogy 60 000 alatt nem vezetik le a szülést? VAgy direkt benned hagyják a lepényt, hogy megtanuld, mennyit illik adni? Vagy mi? Nem mondom, 10-20 00 ha tényleg nagyon jó volt az ellátás, meg hát a hála, oké legyen (bár én nem adtam, ügyeleten szültem a második babát, az elsõnél egy csomagot csináltattunk, de ott a doki végig gondozott a terhesség alatt). De ilyen hogy 60 meg 80ezrek? MINEK????

Lintner dokinál mennyibe kerül egy szülés? Van fix tarifája? Ha nincs, mennyit adtatok/mennyit illik adni?

Lintner Balázsra vonatkozik a kérdés nem az apukájára. :) Sok jót írtak róla, így szeretném felkérni a terhesgondozásra és a szülésre, de sehol nem találok árakat ezzel kapcsolatban, a honlapján sem még tájékoztató jellegűt sem..

Legjobb válasz: Magánrendelése van a Váci utcában, ott tudnád ezt megbeszélni vele!SOTE II.vezet szüléseket, de nem dolgozik ott folyamatosan, csak ha szülése van! http://www.drlintner.hu/ De jól gondold át, mert sokat dolgozik más helyeken pl.Istenhegyi Géndiagnosztika, dr.Rose Magánklinika, szóval nagyon elfoglalt, Én nem szülnék ezért nála! Bár a gen.ultrahangokat Õ csinálta nekem az Istenhegyin, és nagyon normális volt,megvoltunk vele elégedve! Inkább válassz más dokit a SOTE II.-rõl(Én itt fogok szülni, az Én orvosom is itt vezet szüléseket), tudok ajánlani többet is neked, ha gondlod írj privit! Boldog Babavárást! Mához pont egy hétre vagyok kiírva! 40.hkm

Magánrendelése van a Váci utcában, ott tudnád ezt megbeszélni vele!SOTE II.vezet szüléseket, de nem dolgozik ott folyamatosan, csak ha szülése van! http://www.drlintner.hu/ De jól gondold át, mert sokat dolgozik más helyeken pl.Istenhegyi Géndiagnosztika, dr.Rose Magánklinika, szóval nagyon elfoglalt, Én nem szülnék ezért nála! Bár a gen.ultrahangokat Õ csinálta nekem az Istenhegyin, és nagyon normális volt, megvoltunk vele elégedve! Inkább válassz más dokit a SOTE II.-rõl(Én itt fogok szülni, az Én orvosom is itt vezet szüléseket), tudok ajánlani többet is neked, ha gondlod írj privit! Boldog Babavárást! Mához pont egy hétre vagyok kiírva! 40.hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! :) Tudom, hogy van magánrendelése, néztem az oldalát is, azt hittem azon lesz árlista. Fel fogom keresni mindenképp csak elõtte gondoltam körbekérdezõsködök, mert az pl tök ciki lenne ha mondana egy összeget én meg azt mondanám hogy aha, köszi, hát ez nekem túl drága..
Ugyan én nem szültem nála, de a húgom hozzá jár az éves nõgyógyászati vizsgálatra, 10 ezret kér alkalmanként. Úgy tudom, az az illem hogy a szülés levezetéséért az alkalmankénti vizsgálat tízszeresét adják, azaz 100 ezer forinttal minimum számolj szerintem, de lehet van fix tarifája is. :) Nyugodtan kérdezz rá, nem gáz! :) De minimum 100 ezerre számíts! Egyébként meg nagy blõdség lenne amiatt nem választani egy dokit, mert sok a betege és elfoglalt. Ez egy tökéletes visszajelzés arról, hogy jól végzi a munkáját!
Nem tudom hogy aktuális e még, de hátha segít valakinek... Én nála szültem most januárban, hozzá jártam végig terhezgondozásra is. A rendelés már 12 ezer nála, a szülésre 100 ezret fizettünk. Nagyon meg voltunk vele elégedve, neki és az általa ajánlott szülésznõnek (Tigyi Zsuzsanna) köszönhetõen minden olyan volt ahogy elképzetem, sõt még jobb is. Én éjjel szültem, és ahogy hívták, jött be, pedig elõzõ nap reggeltõl estig rendelt, délután még voltam is nála vizsgálaton. A húgom is nála szült, neki programozott császárja lett volna egy pénteki napon, de csütörtökön a ctg-n komplikációt észleltek, akkor is egybõl ment be, otthagyva a magánrendelését. Jópofa, laza doki, és kétségtelenül remek szakember!
én is nála szültem tavaly júniusban, elvileg 90-100-at szokott kapni a pletykák szerint én nem kérdeztem rá 70-et adtunk és nem kopogtatta meg a vállamat, hogy miért nem 100-ezer....

Kinek milyen tapasztalata van Dr. Sápy Tamásról Debrecenben? Mennyit illik neki adni szüléskor? És szülés előtt, vagy szülés után szokás adni az orvosnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.

Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Bár az ára az sokkolt egy kissé, mert más orvosról úgy hallottam, hogy kb. 50ezret adnak neki. De a többi az igaz. Tényleg alapos, rendes, jól elmagyaráz mindent, és nagyon nehéz elérni telefonon. Voltam már néhány nõgyógyásznál, eddig vele vagyok a legjobban megelégedve. Még a páromnak is tetszik. :-D Amúgy vajon nagyon gáz lenne, ha nem 100e-t adnánk neki, hanem kevesebbet, mert hogy én a vizsgálatokért is fizetek minden alkalommal, attól függõen, hogy mit csinál. De 5ezernél kevesebbõl sose úszom meg... :-(
Nekem kerek perec megmondta a héten hogy százezerért vállal egy szülést.

Ha terhesgondozáson felfogadtam az orvost, akkor szülésnél mennyi pénzt illik adni, ha nem mondott semmit azzal kapcsolatban, hogy mennyi nála a szülés? Muszáj 50000-t adni vagy adhatok annyit amennyit tudok!

Ja és az orvos nem is foglalkozik velem jobban és mindig 2-3 óra hosszát kell várnom mire sorra kerülök a kórházba!

Legjobb válasz: szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.

szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.
Az összes ilyen orvost felkötném, egytõl-egyik, családjával együtt.
Szerintem annyit amennyit jónak látsz. Vannak akinél fix tarifák vannak, vannak ahol helyben kialakult szokás a tarifa, van aki szerint az anyasági támogatás összegét "illik" adni. Én annak idején ebbõl az összegbõl leszámítottam azt amit hónapról hónapra a magán rendelõben hagytam.
egyértelmû, hogy annyit adj amennyit tudsz. és persze amennyit megérdemel. Az orvos etikett azt mondja hogy a magánrendelésen elkért összeg 10 szeresét kell adni a szülésért.Persze megegyszer hangsúlyozom amennyit tudsz és gondolsz.Talán várd meg a szülést a döntés végével mert tt sok minden történik amiért azt mondod ennyit sem adsz vagy hogy többet is adsz mert megérdemli.
Mi csak 30000-t tudtunk adni, de így is ugyan úgy foglalkozott velem. Amúgy minden hónapban elkért 5000 ft-ot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha a szülést nem a fogadott orvos vezeti le, mert épp pl. pont elutazott, akkor mennyit illik neki adni, és mennyit annak, aki ténylegesen levezette a szülést?

Legjobb válasz: aki nincs ott, annak miért is kellene adni??? a neki szánt pénz egy részét add a dokinak, aki ott volt ténylegesen, a többit meg költsd a babára

aki nincs ott, annak miért is kellene adni??? a neki szánt pénz egy részét add a dokinak, aki ott volt ténylegesen, a többit meg költsd a babára
aki nincs ott, õneki nem jár semmi!!! aki meg ott volt, kapja meg a felét, vagy amennyit gondoltok, de azt is csak akkor, ha meg voltatok vele elégedve
Nem volt ott szóval nem dolgozott meg érte. Ennyi. Viszont mikor én szültem akkor volt ott egy csaj, aki ugyan ebbe a cipõbe járt. Nem volt ott az orvosa mert nyaralt és mikor visszajött volt pofája bejönni a szobába a csajhoz és elkérte a pénzt. Na ez aztán a pofátlanság. Én annak adnék, aki ott volt velem és segített a szülésnél. (persze csak ha elégedett lennék)
3: ilyen pofátlan orvosok is vannak?! Na tõlem kellett volna kérje a "neki járó" pénzt, aztán kapott volna... nem sül le a pofájáról a bõr?! Megfizetteti a mit? A semmit?! Jézusom. Remélem, a szobatársnõd nem adott neki.
A fogadott dokim az elsõ szülésemhez nem tudott jönni. Akkor az ügyeletesnek adtunk pénzt. A másodiknál esélye sem volt odaérni a dokinak. Az ügyeletes sem kapott. A szülést igazából a szülésznõ vezette le, a doki csak varrt. Másrészt nem is láttam már a dokit szülés után a kórházban.
21:40 vagyok Nézett nagyot mikor bejött az orvos és elkérte a pénzt, de szó nélkül kifizette neki. Pedig elõtte nap mikor megszült odaadta annak az orvosnak is ugyan azt az összeget aki ott volt. Szóval kapott 2 orvos egy jó kis summát, pedig az egyiknek ló... se járt volna. Vannak még ilyen "jó" orvosok is sajnos
11:34: elég rosszul tette. Én megkérdeztem volna doktor"úr"tól, hogy mire gondolja hogy járna neki? Ha esetleg megmagyarázná, mit segített szülés alatt amit ki kellene fizetnem?! És számlát ha adna róla...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!