Találatok a következő kifejezésre: Szüléskor mennyi vagyunk (289 db)

Kinek milyen tapasztalata van Dr. Sápy Tamásról Debrecenben? Mennyit illik neki adni szüléskor? És szülés előtt, vagy szülés után szokás adni az orvosnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.

Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Bár az ára az sokkolt egy kissé, mert más orvosról úgy hallottam, hogy kb. 50ezret adnak neki. De a többi az igaz. Tényleg alapos, rendes, jól elmagyaráz mindent, és nagyon nehéz elérni telefonon. Voltam már néhány nõgyógyásznál, eddig vele vagyok a legjobban megelégedve. Még a páromnak is tetszik. :-D Amúgy vajon nagyon gáz lenne, ha nem 100e-t adnánk neki, hanem kevesebbet, mert hogy én a vizsgálatokért is fizetek minden alkalommal, attól függõen, hogy mit csinál. De 5ezernél kevesebbõl sose úszom meg... :-(
Nekem kerek perec megmondta a héten hogy százezerért vállal egy szülést.

Milyen egy szülés? Mennyire fáj? Milyen kihordani egy kisbabát? Én még nagyon fiatal vagyok, de érdekel! Hány hónapos kortól nem lehet szexelni, és szülés után mikor lehet elkezdeni?

Legjobb válasz: A terhesség tudata, a kihordás gyönyörû (persze ha tervezett, szeretettel várt baba), a szülés nagyon különbözõ lehet, de nekem kellemes csalódás volt, nem kell minden ijesztgetésnek bedõlni, amikor pedig a kezembe foghattam a babát, az minden kellemetlenségért kárpótolt. Ha nem veszélyeztetett terhes az ember lánya, akkor végig élhet szexuális életet, majd a szülés után 6 héttel újra. :)

A terhesség tudata, a kihordás gyönyörû (persze ha tervezett, szeretettel várt baba), a szülés nagyon különbözõ lehet, de nekem kellemes csalódás volt, nem kell minden ijesztgetésnek bedõlni, amikor pedig a kezembe foghattam a babát, az minden kellemetlenségért kárpótolt. Ha nem veszélyeztetett terhes az ember lánya, akkor végig élhet szexuális életet, majd a szülés után 6 héttel újra. :)
Szia, A szülésrõl még nem tudok nyilatkozni, az pár hét múlva esedékes, amit tudok róla, az a szakirodalom, és sok sok sok ilyen-olyan sztori. A nagyon szenvedõs, és sose többet gyerek mert ez kibírhatatlan-tól a bementem és kint is voltig mindent hallottam már. Sajna az enyém olyan lesz, amilyen lapot húzok. A terhesség, a gyerek kihordása: kabaré, rémálom, és hatalmas csoda. Hogy miért kabaré: ahogy változik a nõ, pocak totyogás, hisztik, és sok más egyéb, ami kicsit egyén függõ is, én pl baba vagyok néha, aki gügyög és sír, ha szeretgetésre vágyik, néha meg 2éves megszeppent kislány, aki eltévedt:) , ahogy picur odabent rendetlenkedik, te meg egy egy nagyobb rúgásnál ugrálsz, és meg meg riadsz, hogy jaj ez meg mi volt:) én szoktam. Rémálom: folyton van miért aggódni, a pici miatt, ugye jól van egészséges, stbstbstb. Minden jó lesz ha majd megszületik. Csoda: aki azt mondja nem az, az vagy nem élte még meg, és nem tudja, vagy hazudik, vagy férfi. Utána a picimanó érkezése: egyszerre csapás és ajándék. Egy csomagban adnak egy angyalt és egy falhozcsapanivaló ördögöt, abban a gyönyörû csöpségben. Az fix, hogy az ember élete feje tetejére áll:) Ami a házaséletet illeti: minket letiltottak róla 7, 5hósan:S mert nem kéne koraszülni, nálam fent áll. Addig meg mindig volt az elsõ hetektõl(mikor már tudtuk, 4hetes) a tiltásig. Ha nem nyíltam volna, akkor végig lehetne, élnénk vele. Szülés után mikor lehet: ha a 6hetes kontrollon a doki "gyógyultnak" nyílvánit akkor akár már akkortól, de ez sokban függ picur alvásától, a fáradtságtól, és kedvtõl.
Kezdem a végétõl 6 hét mindjárt lejár és lehet szexelni, mivel a férjem annyira féltett minket hogy már lassan 3 hónapja nem voltunk együtt, terhesség nekem csak a közepe volt tûrhetõ, végén toxémia, elején állandó hányás, egy pozitívat tudok mondani a pici mikor mozog az leírhatatlan.szülés nekem koraszülés toxémia miatt császárral azt senkinek nem kívánom szóval bennem rosszak asz emlékek egy jó van csak hogy van egy gyönyörû kislányom aki egy bestia de imádom, viszont nem akarok több gyereket, de mindenkinek más

21-hetes kismama vagyok! Fogadott orvosom van. De nm mondott árat a szülésre. Mennyit adjak? Ti mennyit szánnátok rá?

Eddig probléma mentes a terhességem.

Legjobb válasz: nekem is fogadott orvosom van,õ azt mondja,hogy amennyit jónak gondolunk!mi még nem tudjuk,hogy mennyit adunk,mert attól is függ,hogy a szülés milyen lesz,meg a szülésznõnek is illik adni!annyit adjál,amennyit megengedhetsz magadnak! nekünk viszont nem probléma mentes a terhességem.

nekem is fogadott orvosom van, õ azt mondja, hogy amennyit jónak gondolunk!mi még nem tudjuk, hogy mennyit adunk, mert attól is függ, hogy a szülés milyen lesz, meg a szülésznõnek is illik adni!annyit adjál, amennyit megengedhetsz magadnak! nekünk viszont nem probléma mentes a terhességem.
nekem is van magán dokim, de a kórházba járok hozzá. Eddig nem került szóba a "tarifa" de én a "lehetõ legrosszabbal" számolok és 100at félre rakok. Aztán annál csak kevesebb lehet. Meglátom mennyire van "szükség" rá, csúnyán fogalmazva "mennyit érdemel". sajnos ez így megy...
Szia! Gondolom akkor jársz hozzá a magánrendelésére, és fizetsz egy fix összeget minden alkalommal.Azt mondják, azaz íratlan szabály, hogy az ott kifizetett tízszeresét szokás adni a szülésnél.Ez persze nem szentírás, mert nincs mindenkinek erre ennyi félretett pénze, és az annyit ad, amennyit tud. Én rákérdeztem egyik alkalommal a dokimnál, hogy mennyit kell ilyenkor neki adni.Egyáltalán nem volt kellemetlen, és így legalább tisztán láttam én is.Nála ez pont a fele volt, mint a rendelésén kifizetett összeg tízszerese, úgyhogy ez nekem rendben volt így. Szerintem kérdezz rá, hátha kellemes meglepetés ér:) ! Egyébként meg annyit adj, amennyit Te és a baba feltétlenül nélkülözni tudtok, hiszen elsõsorban ez a legfontosabb! Üdv
NEkem fogadott dokim volt. Magánrendelésére jártam havi 60000 ft-ot kért. Szülésnél 30000-t adtunk, mert ennyink volt. Kinek mennyi van. De szerintem nem keveselte, mert ugyanúgy kedves volt velem.
Szia! Nekem is fogadott a dokim, nem magánrendelésre járunk egy viszgálat 3000Ft, a szülésre 50eFt szánunk. Õ Fõorvos. Egyébként a vizsgálati összeg 10 szeresét szokták adni. Üdv: 37 heteske

24 hetes terhes vagyok és Dr. Schwarzinger Zsolthoz szeretnék járni. (Most másnál vagyok) Van valakinek esetleg tapasztalata vele kapcsolatban? Ha felkérném a szülésre mennyit kérne? Van esetleg magánrendelése?

Legjobb válasz: szia, nem ismerem de elolvastalak, s láttam h felkérnéd szülésre h mennyit kérne...na meg ne kérdezd, nem szabad õket!!!!csak azt h elvállal e...s majd te amennyit gondolsz annyit adsz...

szia, nem ismerem de elolvastalak, s láttam h felkérnéd szülésre h mennyit kérne...na meg ne kérdezd, nem szabad õket!!!!csak azt h elvállal e...s majd te amennyit gondolsz annyit adsz...
Szia! Én hozzá járok, de nem Fehérvárra. "Tündéri" orvos, nagyon finoman vizsgál, kommunikatív, nekem szimpatikus ember is. Telkis árlistát tudok mondani, de a kórház honlapján is fent van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, végülis nem fogadtam orvost... mindenki nagyon rendes volt a kórházban. (Picúr most 7 hós)
ha valaki azóta olvasná...hát nekem mûhibát csinált ami miatt majdnem elvéreztem a szülés után 1 héttel. ha hozzá mentek, nézessétek meg vele szülés után a méhlepényt, hogy megvan-e minden darabja, mert nekem bennem hagyta. de a pénzemet, azt elfogadta...

Mikor kell elkezdeni a tejhozó teákat inni? Elég szülés után? Vagy előtte már inni kell? Mennyi idővel ajánlatos? Melyik a legjobb fajta?

Legjobb válasz: A védõnõm tanácsával éltem és nekem bejött: csak akkor kezd inni, amikor kiderül, nem elég a tej, vagy nem is jön egyáltalán. ez szülés után mondjuk négy nap. ha elkezded inni, két hétig idd, de csak azt. a homeopátiás bogyókkal ne kombináld, mert nem kompetensek egymással. én laktoherbet ittam, de mellette sokat pihentem, nagyon sokat ittam (nem csak teát, mindent). így lett tejem, bõven. azóta ha azt érzem, hogy mintha egy kicsit kevesebb lenne (menstruáció miatt például), akkor megiszom egy karamalzot (ez egy alkoholmentes malátaital, olyan, mint a sör) és attól megugrik. könnyû szülést :)

A védõnõm tanácsával éltem és nekem bejött: csak akkor kezd inni, amikor kiderül, nem elég a tej, vagy nem is jön egyáltalán. ez szülés után mondjuk négy nap. ha elkezded inni, két hétig idd, de csak azt. a homeopátiás bogyókkal ne kombináld, mert nem kompetensek egymással. én laktoherbet ittam, de mellette sokat pihentem, nagyon sokat ittam (nem csak teát, mindent). így lett tejem, bõven. azóta ha azt érzem, hogy mintha egy kicsit kevesebb lenne (menstruáció miatt például), akkor megiszom egy karamalzot (ez egy alkoholmentes malátaital, olyan, mint a sör) és attól megugrik. könnyû szülést :)
A szülés elõtt nem kell ilyet inni, de már a szülés napján elkezdheted! Én a laktoherbet ittam, ízre nem valami jó, de a tejem 1 éves koráig elég volt! 26 hetes + 22 hós

III. fokú érett méhlepény 37 hetesen, plusz nyiladozó méhszáj. Mennyire vagyok közel a szüléshez?

Legjobb válasz: Nekem már 36 hetesen III. fokban érett volt a lepényem, a doki is azt mondta, még nem szülünk. 38 hetesen még egyben vagyunk semmi jele a szülésnek, és remélem még legalább 1 hetet kibírunk egyben kislányommal.:-) Ne félj, nem lesz baj, pihenj sokat, ami fekvés legyen, akkor nem terhelõdik a súly lefele, kevésbé nyílik a méhszáj. De ha megindulna, az sem lenne gond, teljesen életképes, idõben született baba lenne akkor is. (37-42 hét között normális a szülés)

Nekem már 36 hetesen III. fokban érett volt a lepényem, a doki is azt mondta, még nem szülünk. 38 hetesen még egyben vagyunk semmi jele a szülésnek, és remélem még legalább 1 hetet kibírunk egyben kislányommal.:-) Ne félj, nem lesz baj, pihenj sokat, ami fekvés legyen, akkor nem terhelõdik a súly lefele, kevésbé nyílik a méhszáj. De ha megindulna, az sem lenne gond, teljesen életképes, idõben született baba lenne akkor is. (37-42 hét között normális a szülés)

Szülés mennyire fáj? Ordítottatok közben vagy elharaptátok a szátokról a bőrt?

Mennyi ideig vajúdtatok és abból melyik része mennyire fájt? Mennyi id? után kérheti a n? a császárt? 12-24 óra után? Akik ikreket szültek nehezebb volt a kett?t megszülni vagy ugyanaz?

Legjobb válasz: Nem ordítottam ,nem haraptam a szám szélét.Inkább nyögtem.A vége felé nyafogtam hogy nem bírom tovább.De bírtam !Háromszor szültem normál úton.Nem tartom magam hõs anyukának mert min3szor nyafogtam néha de nem csináltam cirkuszt meg üvöltözést.Ne hallgass meg ilyen sztorikat,optimistán nézd a dolgot .Könnyû szülésre készülj.Nem használ ha meg vagy rémülve elõre.A rövid vajúdás a jellemzõbb nem a 1-2-3 napos.Nekem az elsõ gyerekemmel 3 órát vajúdtam,a másodikkal7 órát ,a harmadikkal 4 órát.Mondhatod hogy szerencsés vagyok én akkor nem úgy éreztem.

Nem ordítottam , nem haraptam a szám szélét.Inkább nyögtem.A vége felé nyafogtam hogy nem bírom tovább.De bírtam !Háromszor szültem normál úton.Nem tartom magam hõs anyukának mert min3szor nyafogtam néha de nem csináltam cirkuszt meg üvöltözést.Ne hallgass meg ilyen sztorikat, optimistán nézd a dolgot .Könnyû szülésre készülj.Nem használ ha meg vagy rémülve elõre.A rövid vajúdás a jellemzõbb nem a 1-2-3 napos.Nekem az elsõ gyerekemmel 3 órát vajúdtam, a másodikkal7 órát , a harmadikkal 4 órát.Mondhatod hogy szerencsés vagyok én akkor nem úgy éreztem.
Nálam este 10-kor kezdõdtek a fájások, éjfélre rendszerezõdött 3-4 percesre.Hajnal fél 2-kor burkot repesztettek és 6:10-perckor született meg a lányom. Ez 8 óra..de a tömény fájdalom ebbõl 4 órahossza volt.Nem ordítottam, csak csendbe tûrtem..én ha fájt az alkaromat harapdáltam..:D De amúgy kibírható...nekem csak szép emlékeim vannak a szülésrõl..bármikor újraszülnék. :) Szülés után 10 perccel is úgy voltam már hogy akár akkor is újrakezdeném. :)
igen nagyon fáj de mit gondolsz....ez van evvel jár én 6 orát vajutam és sietetni kellet nem voltak igazi erös fájásaim ezért oxit kaptam meg valami gyogyszert na onantol majdnem kitéptem az infuziot kézel tágitott a doki azt se élveztem....szülés hát mit monjak nehéz nem volt semmi eröm 3 doki volt bent mert le esett a szívhangja a babának majd nem vittek a mütöbe a doki tisza pánikba volt már kívta mütöt de végül megszültem természetes uton.....igen és még szeretnék egy ilyen csodálatos babát
Csak akkor császároznak, ha a baba állapota vagy a tiéd romlik. Ha minden rendben van, akkor vajúdsz, amíg vajúdsz. Nem kérheted a császárt. Ha beszorul a baba a szülõcsatornába, vagy bármilyen gond van, akkor lépnek a dokik, amúgy hagyják menni a dolgokat a maga útján. Max kapsz oxit, ha nincsenek elég kemény fájások.
Micsoda, mikor kérheti a császárt? Ez nem kívánságmûsor, csak azért nem császároznak meg mert megkéred rá õket. Igen fáj, de talán legjobban a legvégén a tolófájásoknál. 14 órát vajúdtam, ebbõl talán 6 óra volt ami elviselhetetlen.
Nem akarlak megrémiszteni, de van olyan aki 1 hétig is vajúdik. Amíg a baba állapota és a te állapotod nem igazolja a császárt addig nem császároznak meg. Elsõ szülõknél tovább tart a vajúdás akár 1-2 napig is eltart, de addig míg a baba jól érzi benn magát és te is bírod még fizikailag addig nem visznek mûtõbe. Ha a baba szívverése lassul, vagy te már nem bírod fizikailag a kimerültségtõl( de akkor is megpróbálják kipréselni)ha akkor sem megy akkor császár. Vannak esetek amikor tervezett császár indokolt a baba súlya miatt, vagy az anyuka egészségügyi problémája miatt. .. meg még ezer indok lehet... Elsõ voltam.
Szia.Elsõ gyerekkel 16 órát vajúdtam.Nem kiabáltam, sóhajtoztam.Nagyon fájt.Elmondhatatlan, de tényleg.Császárt meg nem lehet kérni, ilyenre nemis szabad gondolni, mert az neked sem jo meg a gyereknek sem.A második szülésem 6 órás volt, az egészet végig nevettem, az utolsó 10perc volt ott durva.Én azt mondom, ne a császárra gondolj, hanem a gyerekedre.puszi
20asnak: altatás? Nem szeretem az olyan rémtörténeteket, ahol nem stimmel valami, mégis tovább van adva.
Ez nem kitalált "rémtörténet". Az orvosa is megmondta, hogy nagyon durva és egyedi eset volt. Amikor látogatni voltam, akkor is bejött több orvos megnézni, hogy hogy van. Azért az összes kismamát nem látogatja meg a fél szülész gárda... A második szülése viszont 16 perc alatt zajlott... Akármilyen hihetetlen, a két szülése a két véglet volt.
Van olyan kórház, ahol nem hagynak a végtelenségig vajúdni!!! Az egyik barátnõm szenvedett piszkosul. Császározni akarták, de sajnos az edát nem tudták beadni (vagy 30x szúrták), mert nagyon le voltak tapadva az izmai. Altatni sajnos nem lehetett, így végül természetes szülés lett. De szó szerint kipaszírozták belõle a babát... A lényeg, hogy császározták volna, ha sikerül az érzéstelenítés!!!
Nem érted. Nem csak Edás császár van, hanem altatásos is. Ha egy balesetet szenvedett embert nem tudnak gerincen bökni, akkor nem mûtik meg?Ez nem így mûködik. Én ezt nehezményeztem.
A baba miatt nem lehetett már altatni. Hogy ennek pontosan mi volt az oka nem tudom, nem vagyok orvos. :)
Köszönöm, így már megnyugodtam.
Én úgy tudom, hogy valóban császároznak, de nem kérésre! Ha elfolyik a magzatvíz és a baba mégis nagyszerûen érzi magát odabent több mint 24 órája, akkor kénytelenek beavatkozni, mert veszélyezteti a babát.
Én is azt gondoltam, hogy nem lehet kérni a császárt, de ahol én szültem (császárom volt) volt egy lány, aki kb 6 óra után azt mondta, hogy õ nem bírja és legyen császár és megcsinálták, pedig nem volt fogadott orvosa. Azt nem tudom, hogy volt-e esetleg valami egyéb oka is, mint az õ kérése, de nekünk ezt mondta.
Kérheti-e a császárt???? Nem! Ez nem a déli kívánságmûsor. Én 19 órát vajúdtam, majd [email protected] a fájdalomtól, fõleg az utolsó fél órában, amikor megkaptam az oxitocint! Csendben vajúdtam, az ágyat rángattam fájásnál, míg a mellettünk lévõ szülõszobából elég borzasztó hangok szûrõdtek át....
Én csendben voltam - magamban káromkodtam. Lányommal össz-vissz 3 órán keresztül tartott az egész szülés, fiamnál másfél óra volt, éjjel 1-kor elfolyt a magzatvíz, 2-re kórházban voltunk, 2-30-ra meglett, minden fájdalomcsillapító és egyéb nélkül. Vele sem visítottam, fájt, de nem volt vészes.
A kérdező hozzászólása: Azt hallottam, hogy 12 vagy 24 óra múlva ha a nõ kéri akkor megcsászározzák. Vagy ez úgy van, ha RENDKÍVÜL ritka esetben valaki 3-4 napig is szül akkor hadd szüljön addig?
A kérdező hozzászólása: És ez mire jó? Mármint ha valaki 24 órán túl szül. A dokik nyúlkálnak benne evvel is avval is (rokonom részletezte Õ példáját írom) a szextõl is egy életre elmehet a kedve, pasik általában ezt nem díjazzák. Esetleg több gyereket nem is akar.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdem, mert nagyon sovány vagyok és a fájdalmat sem bírom sokáig. Egy ideig igen, mensi görcseim is elég húzósak szoktak lenni. Ismerõseim körében meg fordítva hallottam. Elsõ baba 6-10 óra közt megvolt a másodikkal szenvedtek többet. 12-16-ot is.
A kérdező hozzászólása: Ja igen. Ilyenkor hogyan telik az idõ? Gyorsan lassan vagy ugyanúgy, mint általában? Esetleg túl lassan vagy túl gyorsan, mégis hogy?
17 órát vajúdtam, de nem ordítottam vagy haraptam szét a számat.A vége felé mikor dupla oxit kaptam, na akkor betömtem a számat papírzsepivel és ráharaptam.Ennyi. Ezek amolyan rémtörténetek, hogy belehalsz annyira fáj, meg hasonló sztorik.De ezt amúgy csak akkor tudod megítélni, ha Te személyesen átéled.Jó tanács , ha eldöntöd magadban, hogy nem fáj és kibírható, és a világ legnagyobb csodája, egy kisangyal az eredménye az egésznek, édes kevés az a pár óra.Agyban dõl el a dolog. Nekem gyorsan telt az idõ, még akkor is ha ennyire hosszú volt így utólag meggondolva.És nem, nem kérhetõ, hogy akkor most legem van császározzanak, nagyon indokolt kell legyen. Speciel nekem már fájásgyengeségem volt és ezért végeztem a mûtõben.De így talán jobb is mert a köldök zsinór 2x a nyakán volt és így is oxigén hiányos állapotban volt, ha simán kipréselik, lehet hogy sokkal nagyobb baj lett volna.
Én is nagyon sovány vagyok, a 170 cm-hez 48 kiló. Az elsõ gyerekemet két és fél óra alatt, a másodikat másfél óra alatt szültem meg. Szóval a súlyod miatt ne parázz rá a dolgokra. Különben elõször oxitocinnal szültem, az baromira fájt, másodjára annélkül, az egész elviselhetõ volt. Én nem ordítottam, de ha az esik jól valakinek, akkor ordítson. Császárt nem tudom mennyi idõ után kérhet, de gondolj bele: lehet hogy valaki két napig szül, de ha császározzák, akkor annál hosszabb ideig is tarthat a felépülése. Szóval nem biztos, hogy jobban jár a császárral. Különben ikrek esetében lehetséges kérni a császárt.
Óh, ne már... :) Vajúdni 3 órát vajúdtam, öt perces 180-as erõsségû fájásokkal, nem tudom, nyilván ettõl tud erõsebb lenni, és durva is volt, de ki lehet bírni. A babáért meg pláne. Utána megcsászároztak, mert a babó nagyon nem jó állapotban volt (tehát nem azért, mert azt mondtam, hogy gyerekek, kész, ennyi, menjünk a mûtõbe...). Hát... Aznap este a szülõszobán az oxitocin adagok a szétszabdalt méhemre... Az altatás miatt az intubálástól alig tudtam beszélni és nyelni... 5 napig rohadtul bénán sikerült járkálni, mozogni, wc-re menni, a mûtéttõl olyan szorulásom volt, hogy majdnem sírtam, pedig nem vagyok egy hisztis típus... Utána hat héttel kiderült, hogy sérvem lett a heg mellett, ami baromira fáj, és egy 6 kilós baba emelgetésével nem is sokat pihentetem. A következõ terhességnél pedig majd aggódhatunk, hogy hogyan bírja a heg... Szóval valóban, a császár az maga a paradicsom... (A szövõdmények lehetõségét csak zárójelben teszem hozzá: a férjem orvos, sokszor találkozott ilyen esetekkel, sokszor mesélt is róla, hát baromira féltem, hogy egyik se történjen meg velem...)
A szülésnek ha így mész neki már veszítettél! Én annyira örültem, hogy végre eljött az idõ, hogy nem volt idõm sem izgulni. Az elsõnél elfolyt a magzatvíz és ahogy kezdõdtek a fájások órákkal késõbb már kaptam is a fájdalomcsillapítót aztán pedig a kitolás ennyi. Fájt nem mondom hogy nem, de ezt kibírod ha a gyermekedrõl van szó. A másodikat fájásokkal kezdtem 6 percesekkel és fél óra alatt 3 percesek lettek. Az elsõ pillanattól az utolsóig 6 óra telt el ebbõl a konkrét fájdalmas rész (ez fájdalomcsillapítás nélkül volt elejétõl a végéig)olyan 1, 5-2 óra volt. Nem sírtam vagy visítottam. Szinte a végéig mosolyogtam. Szinte!!! 3 perceseknél még nem akartak NST-re sem tenni mert nem hitték el, hogy szûlni fogok. Azt mondták akinek fájdalma van az nem mosolyog. Aztán csak sikerült elérnem és már küldtek is fel szülni! Ne parázz mert akkor nem fogsz tágulni és tuti sokkal hosszabb lesz a vajúdási idõ és akár császár is lehet. 3, 5 éves és 1 hetes fiúk anyuja!
Császárt KÉRNI sima szülés helyett? Inkább szülök helyette még párszor, mint átéljem a császárt. Brrrr... belegondolni is szörnyû. Én nem haraptam szét semmit, viszont lelkesen szorítottam mindenféle fém tárgyat, amit találtam a szobában és közben jajgattam. Valahogy az akkor jól esett.
Pécsen szültem, ott 12 óra után ha úgy látják h nem halad megfelelõ ütemben "megkönyörülnek" az anyán és megkérdezik h folytassuk e vagy császár. Nyilván 99% akkor ott azt mondja h császár. Ettõl nem lesznek szarabb emberek vagy anyák, valószíû ha régen lett volna ilyen opció nagyanyáink se sokat tökölnek a döntésen, nem hõsködnek. Nekem indított szülés volt a 37. héten, nagy mennyiségû oxival, iszonyú erõs fájdalmakkal, de nem tágultam csak nagyon lassan. Végig hánytam pluszba az egészet. Borzalmas volt, tolófájásoknál esett a baba szívhangja, császár lett a vége. Míg toltak át hálát adtam Istennek h vége a szenvedéseimnek. Csak h elcse szték az EDA-t (rémtörténet de így van) úgyh éreztem mikor felvágnak. Csak pár másodpercig tartott mert azonnal elaltattak mivel üvöltöttem, de durvább volt mint az elõzõ 10 óra együtt. Mondjuk h midkét fajta szülést "átéltem" és egyik se jobb mint a másik, most 34 hetes vagyok mégis a császár mellett döntöttem megint, egy programozott császár azért léynegesen jobb mint egy sürgõsségi. Az sem igaz h rosszabb utána felépülni, 2 héttel a mûtét után már semmi fájdalmam nem volt, barátnõm meg 2 hónapig szenvedett a gátmetszéssel. Viszont az h nem is voltam magamnál mikor a fiam született és utána is 12 óráig csak feküdtem mint egy döglött ponty úgy h még nem is láttam a mai napig bánt.

A málnalevél tea előrébb hozhatja a szülést? Mennyit isztok egy nap? Mikor? Reggel vagy este inkább? tesztek bele cukrot vagy mézet?

Legjobb válasz: Szerintem nem hozza elõrébb a szülést. Én a 34. héttõl ittam, két hétig napi 2-3 dl, a legvégén pedig már napi 1 litert is. Mindegy, mikor iszod és bármit tehetsz bele. Én hiszek benne, az elsõ babánm 3 óra alatt lett meg, a második 1,5 óra alatt és nagyon könnyen.

Szerintem nem hozza elõrébb a szülést. Én a 34. héttõl ittam, két hétig napi 2-3 dl, a legvégén pedig már napi 1 litert is. Mindegy, mikor iszod és bármit tehetsz bele. Én hiszek benne, az elsõ babánm 3 óra alatt lett meg, a második 1, 5 óra alatt és nagyon könnyen.
Én a 36. héttõl kezdtem el inni, napi 1 csészével (3dl) , tapasztalatot még nem tudok írni, van még elvileg 2 hetem (remélem valójában nincs annyi:) )) reménykedem, hogy könnyebb lesz a tágulás, a vajúdás, én sok jót hallottam róla, és a szülésznõ, védõnõ is ajánlotta! Simán iszom, szerintem nincs olyan rossz íze, iható, nem akarok még ezzel is cukrot vinni a szervezetembe (már elég a kg-kból)! Én napközben szoktam elkortyolni a csészével, mikor eszembe jut, szerintem teljesen mindegy mikor iszod, amikor jól esik! Reméljük használni fog! Hány hetes vagy?? 38 hetes kismama
36.héttõl iszom, 2-3 csészével egy nap. nem ízesítem semmivel, csak még jó melegen megiszom. szerintem iható. nem hinném, hogy a szülést elõrébb hozná, viszont segít a méhnek felkészülni a szülésre (legalábbis remélem :-) ). 40hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, 38 hetes vagyok és azért vártam eddig, mert riogattak, hogy beindítja a szülést... na mindegy, most már jöhet a pici... akkor elkezdem ma inni! Még egy kérdés: nektek nem okozott székrekedést, mert olvastam, hogy hasmenésre is jó, viszont nem szeretném, ha utána meg azzal lenne baj...
Szia! Én holnap töltöm be a 37.-ik hetemet, most kezdtem el inni 2 napja, nekem nem okozott székrekedést. Én ízesítem egy picit, reggel és este iszom 1-1 csészével. Reméljük segíteni fog! Könnyû és gyors szülést kivánok!!
elsõ vagyok. nekem nem okozott székrekedést, pedig amúgy hajlamos vagyok rá. Idd nyugodtan, ártani nem fog.
2.vagyok :) ) , tényleg rajta van a csomagoláson, hogy hasmenésre is jó, de nekem se okozott székrekedést, pedig már 2 hete iszom! Pl. nekem az Elevittõl simán volt, de a Málnalevél teától nem. Könnyû szülést mindenkinek!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Akik még elõtte vannak és persze magamnak is könnyû szülést kívánok!

Harmadik szülésem után vagyok, a kisbabám 19 napos. Ki tapasztalt még ennyi idővel a szülés után vizeletcsepegést? Segített rajta az intim torna? Mennyi idő után van változás?

Legjobb válasz: Egyéntõl függ, mikor szûnik meg az effajta vizeletcsepegés. Az alhasi izomzat gyengesége miatt van, sajnos sok esetben évekig is eltarthat míg megszûnik. Mivel neked ez a harmadik terhességed így rosszabb helyzetben vagy, de ez csak statisztika. Tényleg egyéntõl függ!

Egyéntõl függ, mikor szûnik meg az effajta vizeletcsepegés. Az alhasi izomzat gyengesége miatt van, sajnos sok esetben évekig is eltarthat míg megszûnik. Mivel neked ez a harmadik terhességed így rosszabb helyzetben vagy, de ez csak statisztika. Tényleg egyéntõl függ!
A kérdésre nem tudok válaszolni, de gratulálok a babádhoz! :) Sok egészséget!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Hát ami azt illeti elég ijesztõ hiszen 33 éves leszek.. nem szeretnék évekig ezzel szórakozni.. na de ki szeretne.. a Kriston könyv megvan, de a tornára nem jutok el.. itt a neten találtam egy videót ami megvásárolható nem Kriston -féle torna, hanem szinte ugyanaz- a Kegel gyakorlatok..- na mindegy.. nem válogatok.. kipróbálom.. közben pedig vicces de egy korábbi gyûjtögetésem jóvoltából ezt a megvásárolható videoanyagot már letöltöttem valahonnan.. tök jó.. már csak el kell kezdeni komolyan tornázni.... tegnap kipróbáltam nem bonyolult.. jó köhögõs vagyok-elkaptam a középsõ manókámtól.. ami ugyebár kínos a szülés után:) pláne nálam.. de most már köhögés közben tudatosan zárom az izmaimat--- sikerült!!! nem cseppent el!!!! a gyakorlatok állandóan ismételve vannak ..elég érthetõ a magyarázat és jó a felvétel is.. szóval elindultam a normális irányba asszem.. van még 3 hetem a 6 hetes kontrollig.. talán addigra lesz némi sikerélményem még ezzel kapcsolatban.. ha nem akkor szólok a dokimnak..
Kedves kérdezõ, menyire erõs a vizeletcsepegésed? Én kétszer szültem , a második szülés után , most 3 éve, nekem is csepegett, elkezdtem Kegel gyakorlatokat csinálni de nem csak hogy nem használt hanem egyre rosszabb lett. Most nem csak hogy pár csepp hanem teljesen bepisilek, tudod mit jelent ez nappal betét, éjjel pelenka... Gyorsan menj a dokidhoz.
A kérdező hozzászólása: Hûû..sajnálom! és nem lehet valamivel javítani rajta? Mármint a te eeteden? mûtéti megoldás? Egyenlõre nem megyek még dokihoz, mert még alig telt el pár hét.. majd a 6 hetesen szóba hozom.. van itt egy rendelõ ahol mûszeresen is tudják ezt a szorító erõt mérni.. max ott tudakolózom.. nem lehet hogy rosszul gyakoroltad be a Kegel gyakorlatokat? Bevallom én trehány vagyok.. a terhesség alatt is cseppent el vizelet hányás közben.. de a nagy fehér elõtt guggolva nehéz is volt visszatartani fõleg hogy erõltetett a hányás is.. de akkor nem nagyon foglalkztam ezzel a tornával.. most azért bízom benne hogy rendbe tudom tenni magam.. elolvastam a Kriston könyvet is.. de a kegelrõl van videóm, azt könnyebb átlátni, mit mikor hova szorítsak:) remélem mindkettõnknek rendbe jönnek a dolgai! javulást kívánok!!
Szia szerintem kérdezz rá nyugodtan de hogyhogy csak kétszer voltál eddig dokinál?
Szia.Nekem nem volt fogadott dokim, mégis havonta kellett ellenörzésre mennem. Szerintem ke´rdezd meg az orvosodat, ha nem fogadott dokid lessz, hanem az ügyeletesnél szülsz, akkor nem kell adnod.ha meg felfogadod, akkor meg megmondja ö, hogy mennyi lessz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget, mindenképpen felkeresem.
Lhetséges de erre sajnos nem igazán tudok felelni neked én még azt is hallottam hogy azért álltalában minden doki azért havonta max hat hetente visszahivja a kismamát szerintem keresd meg és beszélj vele én ezt tudom tanácsolni:) )
A kérdező hozzászólása: Hát én is a magánrendelõjében voltam elõsször, másodszor meg a korházban.Lehet azért nem hiv mert nem kértem fel hogy legyen az orvosom?
Baj az nincs magán dokihoz járok és nálla igy megy hogy két hetente oda rendeli a kismamákat megnézi a méhszájat megkérdezi minden nrendben van e nagyjából ennyi:) )) semmi különös:)
A kérdező hozzászólása: Ha nincs probléma nem kell gyakran járni szerintem.A kötelezõ vizsgálatok ezek, akkor te veled mit csinál a doki?
De jó neked én két hetente megyek a dokihoz havonta meg a védönöhöz:) ))
A kérdező hozzászólása: Védõnõhöz meg uh-ra járok, az orvossal nem találkozok.
Szia! Nekem "fogadott" dokim van, bár erre így konkrétan sosem kértem fel. De szerintem elég egyértelmû, hogy ha hozzá járok, akkor nála akarok szülni. Egyébként az elején havonta, max. 3 hetente rendelt vissza. Csak most a végén kell 2 hetente járni, de ez érthetõ a 37. hétben. Nála nincs ára a szülésnek, adunk amennyit gondolunk....De persze ez doki függõ sztem, mert elég megdöbbentõ dolgokat lehet hallani(pl hogy egy doki elõre leszögezi, hogy nála mennyi egy szülés).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!