Találatok a következő kifejezésre: Szüléskor mennyi telik el a fájások (3 db)

Szüléskor mennyi idő telik el a fájások kezdete, és a baba tényleges megszületése között?

Szóval kb. mennyi id? van beérni a kórházba, mikor folyik el a magzatvíz, az egész mennyi id?t vesz igénybe?

Legjobb válasz: engem a szülésznõm világosított fel arról,hogy két fajta indulása van a szülésnek.amikor elfolyik a magzatvíz és amikor a fájások indulnak be.azt mondta hogyha a magzatvíz kezd elfolyni/ez olyan érzés mintha bepisiltél volna/ akkor fél órán belül érjünk be a kórházba.ha viszont a fájások jönnek/olyan mintha 5 percenként mejönne az embernek ugy görcsöl,elöszõr finoman majd egyre jobban/akkor kb 1-2 óra mulva elég bemenni.aztán jön a rendes vajúdás ami változó idõhosszúságú.majd a szülés

engem a szülésznõm világosított fel arról, hogy két fajta indulása van a szülésnek.amikor elfolyik a magzatvíz és amikor a fájások indulnak be.azt mondta hogyha a magzatvíz kezd elfolyni/ez olyan érzés mintha bepisiltél volna/ akkor fél órán belül érjünk be a kórházba.ha viszont a fájások jönnek/olyan mintha 5 percenként mejönne az embernek ugy görcsöl, elöszõr finoman majd egyre jobban/akkor kb 1-2 óra mulva elég bemenni.aztán jön a rendes vajúdás ami változó idõhosszúságú.majd a szülés
Ezt nem lehet megjósolni! Mindenkinél más. Az elsõ szülésnél hosszabb idõt vesz igénybe, de ha burokrepedés történik -elfolyik a magzatvíz-akkor nem árt sietni!Én a környezetemben hallottam 3-4 órás szülést is, de lényegesen hosszabat is.Érdemes nem kockáztatni, inkább idõben elindulni, mert ha valami rendellenes történik akkor helyben a segítség!Ennyit megér az anya és a baba egészsége.
Nekem 16 óra volt:(( Hajnalban elfolyt a magzatvízem és késõ este született meg a fiam (ráadásul szárazon). Most a másodikat várom, és már csak bizni merek abban (amit sokaktól hallok is), hogy a második már könnyebb lesz.
Szerintem érdemes lenne errõl az orvosoddal beszélni, vagy elmenni egy szülésre felkészítõ tanfolyamra amit a kórházakban szoktak tartani és ingyenes(az interneten keresgélhetsz). Ott azt mondták nekünk, hogy semmi értelme a kapkodásnak, az elfolyt magzatvíz egy része újra termelõdik. Nekem vasárnap délután 4 órakor folyt el a vizem tv nézés közben, hétfõn és éjszaka fél 11-kor lett meg a babám. Persze ez a ritkább eset. De egyébként a magzatvíz nem teljes egészében egyszerre folyik el, hanem részletekben. Hiszen ha a baba fejfekvéses akkor a feje ilyenkor már a méhszájnak feszül és csak a mozgásakor kiszivárgó víz tud távozni. Az elõször elfolyó vizet egyébként fejvíznek is nevezik, mert ez a folyadék van a baba feje "elõtt". Mellesleg ha az orvosod rendesen végzi a munkáját biztosan tájékoztatni fog ezekrõl a dolgokról, ha nem bátran kérdezz, hiszen a felvilágosítás is feladata.
Szia! Én a magzatvíz elfolyását követõen 12 órát vajúdtam még. Elsõ babám volt. Viszont lehet, hogy a fájások fognak jelentkezni nálad elõször és nem is folyik el a magzatvíz. Ekkor is azonnal menj kórházba. Elég sok idõ telik még el mire eléggé kitágulsz.
Nekem elfolyt a magzatvizem, ezután kb. 6 óra múlva a kezemben volt a babám. Egy ismerõsömnek viszont szivárogni kezdett a vize, a fájások csak jópár óra múlva jelentkeztek, aztán 36 órát vajúdott. Egy másik ismerõsöm épphogy beért a küórházba és fél óra múlva megvolt a baba. Nagyon változó.
Alkati kérdés is szerintem.Ha széles a csípõd sokat segít.Nekem elsõ baba, tehát csak remélni merem, h olyan könnyû lesz, mint édesanyámnak volt, az elsõ tisztességes fájásra megszülettem:) Kedvesem szintúgy, bátyám viszont elég nehezen, nyakára volt tekeredve a köldökzsinor.

Akinek magzatvíz elfolyással indult a szülése, az elfolyást követően mennyi idő telt el, míg beindultak a rendes fájások?

Kérlek ne olyanokat írjatok, hogy nem jöttek fájások és a kórházban x óra múlva indítottak, vagy császár. Tudom, hogy ilyen is van, csak én arra vagyok kíváncsi, hogy ha ez egyedül ér itthon, akkor mi az a minimum idő, ami még a rendelkezésemre áll, hogy készülődjek és induljak, illetve elrendezzem, amit kell. Köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem éjjel indult egy pukkanással, elöntött a víz, pár percen belül már jöttek is a fájások, kapásból 3 percesek. 40+1 voltam. Onnantól felgyorsulnak az események. 4 óra múlva már anyuka voltam.

Nekem éjjel indult egy pukkanással, elöntött a víz, pár percen belül már jöttek is a fájások, kapásból 3 percesek. 40+1 voltam. Onnantól felgyorsulnak az események. 4 óra múlva már anyuka voltam.
A 11-es hozzászólóhoz hasonlóan 2:45-kor elfolyt a magzatvíz és bár rólam ne vegyél példát de én letusoltam és 4 órára értünk be a kórházba. Addig használj betétet (vastagot) mert az folyamatosan folyik. 9-kor kezdõdtek a fájások de egy 5 perces után rögtön 1 percesekkel folytatódott. Majd fájdalomcsillapító gerincbe és mikor kiment a hatása már jött is a tolófájás! Szerintem könnyû szülésem volt bár aki ott volt mind azt mondta hogy nehéznek számít mert nem 10 perc alatt tótam ki hanem 1, 5 óra alatt. Elfáradtam de 13:15-re megvolt az egészséges 3, 5 kg-os és 50 cm -es fiam! Egyébként a szülésfelkészítõn azt mondják és inkább erre hallgass , hogy a víz elfolyása után rögtön mentõ mert ülni nem szabad (elvileg baj is lehet belõle)Nincs igazából idõd semmi! Csak míg kiér a mentõ! Könnyû szülést!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek is!
7. vagyok. 38+2
Mind a 2x magzatvíz elfolyásával kezdõdött a szülésem. Az elsõnél éjszaka fél 3-kor folyt el és délelõtt 10 órakor kezdõdtek a fájások. A fiam délután 2-kor született. A másodiknál reggeli fél 7-kor folyt el a magzatvíz, délután 4-kor kezdõdtek a fájások és rá 2 órával azaz 6-kor született meg a lányom. Semmit nem kaptam, magától kezdõdtek a fájások mind a 2x.
Én nem vettem észre amikor elfolyt a magzatvíz, de elvileg 40+1 este zuhanyozás közben (máskor nem folyhatott el észrevétlenül).Ez kb 8 óra környékén volt.Hajnal 1-kor keltem 5 perces fájásokra.3-kor még zárt voltam, 5-kor már nyitva.9-kor toltak a mûtõbe, mert elmérték a babámat és nem tudtam megszülni :(
este 8-kor folyt el a magzatvizem, egybõl 5 perces fájások követték.
A kérdező hozzászólása: Kedves 7es! Azt is megírnád, hogy ez hányadik héten volt?
Szia .Éjfélkor folyt el a magzatvíz és de. 8-ig semmi fájás. innen oxytocin és délre lett baba. 3.szülésem volt.
Szia! Ez is biztos változó.. Nekem miután elfolyt, még volt vagy másfél óra, hogy érezni kezdtem a fájásokat.. Igaz, a méhszájam zárt volt..
A kérdező hozzászólása: Köszi, emiatt nem aggódom, amúgy ez attól is függ, hogy hol reped meg a burok, magzatvíz szivárgásom már volt másik gyerekkel, de ott is még repesztettek a kitolás elõtt, akkor csobbant az egész, nyakig úsztam benne... Attól félek, hogy nem tudom beengedni sem a taxist, sem a mentõst, mert nálunk le kell menni a házból, hogy beengedjem õket. És amikor nálam jönnek a fájások, akkor általában 5-10 percen belül már 2 percesek vannak szülésik, és nálam olyan erõs, hogy menni nem tudok már segítség nélkül. De azért igyekszem nem parázni, csak már nagyon szülnék, és mindenen agyalok... :o) Pedig valahogy csak lesz...
nem folyik ám el az összes magzatvíz, csak szivárog, a babának marad belõle:)
víz elfolyás után már 5 perces fájásaim voltak, a kórházba 45 perc volt az út, 2 óra múlva megszületett a kicsi, de közben kaptam gyorsítót is. 2. szülésem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, na ettõl tartottam, hogy akkor gyakorlatilag ugyanolyan is lehet, mintha fájásokkal indulna, tehát nincs sok idõ szervezkedni. :o/ Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Végül kacskaringósan alakult. Túlhordás miatt befektettek, de még a tervezett indítás elõtt beindult. 3 tízperces fájásom volt, a harmadiknál megrepedt a burok, az ágyamban feküdtem, minden csurom lett... Átsétáltam a szülõszobára, apa és szülésznõm épp beértek, a burokrepedést követõen még volt pár perc fájás kimaradás, majd két percesek, az elsõ fájáshoz képest 1 óra 40 perc múlva meglett a kislányom. Még jó, hogy már bent voltam, nem értünk volna oda, ha még a nagyokat is le kell passzolni elõtte, no meg az autózás... Szóval ezt is "kipróbáltam". Elõzõ szüléseimnél burkot kellett repeszteni kitolás elõtt. Egyik válaszolónak üzenem, hogy még ha zuhanyzás közben is folyik el, azt nem lehet nem észre venni, jóval több az annál és nagyon elementáris erõvel robban. Maximum szivárgásod lehetett zuhany közben.
Akár 6 hét is.
A szakkönyvek szerint 6-10 hét is lehet közte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!