Találatok a következő kifejezésre: Szüléskor mennyi telik (27 db)

Szüléskor mennyi idő telik el a fájások kezdete, és a baba tényleges megszületése között?

Szóval kb. mennyi id? van beérni a kórházba, mikor folyik el a magzatvíz, az egész mennyi id?t vesz igénybe?

Legjobb válasz: engem a szülésznõm világosított fel arról,hogy két fajta indulása van a szülésnek.amikor elfolyik a magzatvíz és amikor a fájások indulnak be.azt mondta hogyha a magzatvíz kezd elfolyni/ez olyan érzés mintha bepisiltél volna/ akkor fél órán belül érjünk be a kórházba.ha viszont a fájások jönnek/olyan mintha 5 percenként mejönne az embernek ugy görcsöl,elöszõr finoman majd egyre jobban/akkor kb 1-2 óra mulva elég bemenni.aztán jön a rendes vajúdás ami változó idõhosszúságú.majd a szülés

engem a szülésznõm világosított fel arról, hogy két fajta indulása van a szülésnek.amikor elfolyik a magzatvíz és amikor a fájások indulnak be.azt mondta hogyha a magzatvíz kezd elfolyni/ez olyan érzés mintha bepisiltél volna/ akkor fél órán belül érjünk be a kórházba.ha viszont a fájások jönnek/olyan mintha 5 percenként mejönne az embernek ugy görcsöl, elöszõr finoman majd egyre jobban/akkor kb 1-2 óra mulva elég bemenni.aztán jön a rendes vajúdás ami változó idõhosszúságú.majd a szülés
Ezt nem lehet megjósolni! Mindenkinél más. Az elsõ szülésnél hosszabb idõt vesz igénybe, de ha burokrepedés történik -elfolyik a magzatvíz-akkor nem árt sietni!Én a környezetemben hallottam 3-4 órás szülést is, de lényegesen hosszabat is.Érdemes nem kockáztatni, inkább idõben elindulni, mert ha valami rendellenes történik akkor helyben a segítség!Ennyit megér az anya és a baba egészsége.
Nekem 16 óra volt:(( Hajnalban elfolyt a magzatvízem és késõ este született meg a fiam (ráadásul szárazon). Most a másodikat várom, és már csak bizni merek abban (amit sokaktól hallok is), hogy a második már könnyebb lesz.
Szerintem érdemes lenne errõl az orvosoddal beszélni, vagy elmenni egy szülésre felkészítõ tanfolyamra amit a kórházakban szoktak tartani és ingyenes(az interneten keresgélhetsz). Ott azt mondták nekünk, hogy semmi értelme a kapkodásnak, az elfolyt magzatvíz egy része újra termelõdik. Nekem vasárnap délután 4 órakor folyt el a vizem tv nézés közben, hétfõn és éjszaka fél 11-kor lett meg a babám. Persze ez a ritkább eset. De egyébként a magzatvíz nem teljes egészében egyszerre folyik el, hanem részletekben. Hiszen ha a baba fejfekvéses akkor a feje ilyenkor már a méhszájnak feszül és csak a mozgásakor kiszivárgó víz tud távozni. Az elõször elfolyó vizet egyébként fejvíznek is nevezik, mert ez a folyadék van a baba feje "elõtt". Mellesleg ha az orvosod rendesen végzi a munkáját biztosan tájékoztatni fog ezekrõl a dolgokról, ha nem bátran kérdezz, hiszen a felvilágosítás is feladata.
Szia! Én a magzatvíz elfolyását követõen 12 órát vajúdtam még. Elsõ babám volt. Viszont lehet, hogy a fájások fognak jelentkezni nálad elõször és nem is folyik el a magzatvíz. Ekkor is azonnal menj kórházba. Elég sok idõ telik még el mire eléggé kitágulsz.
Nekem elfolyt a magzatvizem, ezután kb. 6 óra múlva a kezemben volt a babám. Egy ismerõsömnek viszont szivárogni kezdett a vize, a fájások csak jópár óra múlva jelentkeztek, aztán 36 órát vajúdott. Egy másik ismerõsöm épphogy beért a küórházba és fél óra múlva megvolt a baba. Nagyon változó.
Alkati kérdés is szerintem.Ha széles a csípõd sokat segít.Nekem elsõ baba, tehát csak remélni merem, h olyan könnyû lesz, mint édesanyámnak volt, az elsõ tisztességes fájásra megszülettem:) Kedvesem szintúgy, bátyám viszont elég nehezen, nyakára volt tekeredve a köldökzsinor.

Mennyire változott meg az életetek a szülés után? Tele lett a ház élettel? Sokan meg azt mondják nem egy leányálom?

Én már alig várom, hogy meglegyen a kisfiam!!!30 hetes kismama

Legjobb válasz: Vannak szép és nehéz pillanatok. Egy babával sem fenékig tejfel az élet. Imádni lehet és a világ minden kincsénél többet ér, de néha az esti felkelések, a "nem tudom mi a baja", "mért nem eszik", "mért lázas"...dolgok nehézzé tudják tenni a napokat. Mert mindent megtennél érte, és néha képtelen vagy kitalálni mi lenne jó. Aztán néha rossz anyának érzed magad ez miatt és kicsit mélypontra kerülsz. De ez mindenkivel elõfordul. Szóval vannak azért nehéz percek is, de persze gyönyörûek is. És az ember nem is hinné, hogy ennyire képes valakit szeretni. :)

Vannak szép és nehéz pillanatok. Egy babával sem fenékig tejfel az élet. Imádni lehet és a világ minden kincsénél többet ér, de néha az esti felkelések, a "nem tudom mi a baja", "mért nem eszik", "mért lázas"...dolgok nehézzé tudják tenni a napokat. Mert mindent megtennél érte, és néha képtelen vagy kitalálni mi lenne jó. Aztán néha rossz anyának érzed magad ez miatt és kicsit mélypontra kerülsz. De ez mindenkivel elõfordul. Szóval vannak azért nehéz percek is, de persze gyönyörûek is. És az ember nem is hinné, hogy ennyire képes valakit szeretni. :)
Természetesen sokat változott az életünk. Nálunk ugyan még csak most kezd tele lenni élettel a ház, most kezdett el gagyogni a kisfiam, de én a legnagyobb változást azon vettem észre, hogy már nem minden úgy megy, hogy "na gyerünk". Elkezdett beépülni az életembe a SZERVEZÉS. Mindig mindenhol és mindenkor a babát kell legelõször figyelembe venni és csak azután jöhet a többi. :) De ez így van rendjén...
az én kisfiam majdnem 8 hetes, de már most sokkal könnyebb, mint volt 2-3 hete. Az elsõ 2-3 hét maga volt a fáradtság pokla: a pici éjjel kelt, nehezen aludt vissza, nem akart hízni, tejem nem volt, hozzátápláltam, így minden etetés kb. másfél órát tartott, ráadásul elég hányós fajta. Pár napja egy angyali kisfiú lett: sokat alszik, lehet tõle házat rendben tartani, hízik végre, éjszaka pedig már rutinszerû a felkelés és az etetés, már reggelre sem vagyok annyira fáradt, mint eddig. Ahogyan már elõttem is írták, a SZERVEZÉS volt az igazi kihívás, és számomra a legjobb dolog is egyben, ugyanis eddig hol volt fõtt kaja, hol nem, én is estig dolgoztam, a párom is, mivel sokat dolgoztam, a ház mindig rumlis volt és sosem volt tiszta. Mostmár van kétfogásos kaja minden nap, tisztaság van és a páromat is rendbe, tisztaságba tudom hazavárni. Ez nagyon sokat jelent. Ráadásul a pici miatt sokkal hamarabb van villanyoltás is, mert félhomályban úszik este az egész ház.
Sajnos én is csak azt tudom mondani, hogy amíg pici addig nem egy leányálom. Nagyon nehéz volt az elsõ 2 hónap. Úgy 4 hónapos volt amikor azt éreztem, hogy most már könnyebb. Azóta 1 éves elmúlt, már tök jó, most már tele van a ház élettel. :)
Nekem 5 hetes a kisfiam, neha meg mindig nem hiszem el, hogy anya lettem. Nagyon jo erzes, amikor a pici ram mosolyog sokszor elolvadok vagy elsirom magam. Sajnos az en kisfiam nagyon hasfajos, van ugy, hogy csak keservesen sir en meg tehetetlen vagyok, probalom megvigasztalni de nem lehet. Nem egyszeru. :( De minden kezdet nehez.
még életembe nem voltam ilyen fáradt...pihenj...
Hát az eleje elég nehéz. Fõleg ha hasfájós. De túl kell élni azt a pár nehéz hónapot és utána nagyon jó lesz. Mondjuk lesznek problémák, de másfajták mint az elején. Az az igazság, hogy bele kell jönni az anyaságba és egymásra kell hangolódni a picivel. Utána minden rendben lesz. És rengeteg örömed lesz benne. Mihelyt meglátod az elsõ mosolyt.... hú. Én elsírtam magam :)

Szülés után mennyi idő telt el mire regenerálódni tudtatok?

Akinek volt gátmetszése meg akinek nem?Aki természetesen szült akit császároztak?Mikor tudtátok kipihenni magatok?

Legjobb válasz: Másfél éve szültem a kisfiamat császármetszéssel,2és fél nap vajúdás után. Szülés utáni 24órát végigaludtam! Magát a szülést pár nap alatt "kipihentem" . A császár helye még 1hétig nagyon fájt,de lassan javult! Kipihenni magam azóta sem nagyon tudtam! Ha éppen nagyszülõknél van a kisfiam akkor is találok elfoglaltságot,nem tudok lepihenni!

Másfél éve szültem a kisfiamat császármetszéssel, 2és fél nap vajúdás után. Szülés utáni 24órát végigaludtam! Magát a szülést pár nap alatt "kipihentem" . A császár helye még 1hétig nagyon fájt, de lassan javult! Kipihenni magam azóta sem nagyon tudtam! Ha éppen nagyszülõknél van a kisfiam akkor is találok elfoglaltságot, nem tudok lepihenni!
Elsõ gyerekemet 3, 5 éves szültem, kipihenni. Hm? Azóta még nem sikerült. :o)) De komolyra fordítva: gátilag nem volt szerencsém, mert metszés + repedés + szakadás volt, amihez csúnya aranyér társult. Egy év kellett, mire nem volt fájdalmas az együttlét a férjemmel... Második babával az aranyér szintén megvolt, de csak picit repedtem (a régi seb mentén), kb. 2-3 hónap alatt helyre jöttem. Már másfél éves lesz hamarosan a pici, a gátam sajnos estére gyakran fáj, érzékeny. Ez van. Meg két tündéri gyerek! :o)
hoppá, 3, 5 éve szültem, természetesen nem 3, 5 évesen :o)
13hónapos a fiam, gát ügyileg remek volt, kb 1 hét és semmi nem volt gáz:) Persze megmosni nem mertem kézzel, kb 2 hétig, csak zuhanyt tartottam oda, meg intimtörlõkendõ:D nwdves wc papír aztán 3 hét múlva már felvettem tangát is:D:D A pocakom nekem lógós volt utánna, azt sem mertem megmosni, ott lötyügött, pedig vékony alalkt vagyok:) Nekem belül fájtak a "szerveim"amit odébbtologatott a babó az utánna rendezkedett vissza nekem az volt szar alig bírtam állni
Gátügyileg repedtem+vágtak, aranyerem csúnya volt nagyon. A férjemmel még a 6 hetet se vártuk ki(5 hétig bírtuk), az elsõ pár együttlét kicsit fájt, azóta jobb mint valaha a szex. 3 hónapos volt a kislányom, mire úgy igazán összeszedtem magam. Akkora pihentem ki a szülést, gyermekágyat. Ezután intéztem mindent én (elõtte hetente egyszer kivasalt anyukám, meg néha hoztak kaját-mondjuk heti 2x). Azóta természetesen mindent én csinálok. 1 éves a kislányom Ja, a gátam kb 3 hétig fájt, folyamatosan javulva.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

Mindenkinek van hasmenése szülés előtt pár nappal? Mennyi idő telik el kb a hasmenés és a szülés beindulása közt?

Legjobb válasz: Valahol azt olvastam, hogy ha azonosítatlan hasmenés van, akkor 12 órán belül nagy eséllyel kezdõdik a vajúdás (észrevehetõ része, a fájások) A lenti is ezt támasztja alá. Nincs mindenkinek egyénként. http://www.kistigrisklub.hu/site.php?inc=hirek&menuId=&hirId.. A szülés megindulása elõtti hetekben, napokban zajlik a korai vajúdás, amely hatására sokszor fájdalomérzet nélkül vagy a jóslófájásokra egy-két ujjnyira kinyílik a méhszáj. Ekkor a fájások általában rendszertelenek, de rendszeresek is lehetnek, ám nem tartanak 30 másodpercnél tovább. A korai vajúdás szakasza jelentkezhet különbözõ tünetekkel, mint például hát-, deréktáji fájdalom, menstruációszerû görcsök, esetleg hasmenés, melegségérzet.

Valahol azt olvastam, hogy ha azonosítatlan hasmenés van, akkor 12 órán belül nagy eséllyel kezdõdik a vajúdás (észrevehetõ része, a fájások) A lenti is ezt támasztja alá. Nincs mindenkinek egyénként. http://www.kistigrisklub.hu/site.php?inc=hirek&menuId=&hirId.. A szülés megindulása elõtti hetekben, napokban zajlik a korai vajúdás, amely hatására sokszor fájdalomérzet nélkül vagy a jóslófájásokra egy-két ujjnyira kinyílik a méhszáj. Ekkor a fájások általában rendszertelenek, de rendszeresek is lehetnek, ám nem tartanak 30 másodpercnél tovább. A korai vajúdás szakasza jelentkezhet különbözõ tünetekkel, mint például hát-, deréktáji fájdalom, menstruációszerû görcsök, esetleg hasmenés, melegségérzet.
Nekem a megelõzõ napokban nem volt hasmenésem. Viszont éjjel, mikor beindult a szülés a fájásokkal, akkor hasmenésem is volt. Bár az az igazság, hogy nem volt vészes, talán max. 3-szor mentem el wc-re. Szóval szerintem egyénfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Húúú ez az utolsó nagyon szimpatikus lenne. Én is így szeretnék. :-)
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert külföldön szülök, és itt nincs beöntés, mert úgyis van természetes tisztulás. Legalább is ezt mondják. Köszi a válaszokat.
Nekem nem volt semmi.Szombat hajnalba elfolyt a magzatvíz és kész.De aznap éreztem magam a legjobban egész terhesség alatt, és akkor éjjel aludtam a legjobban.
szia, nekem hajnali 5-kor szaladnom kellett a wc-re, hasmenésem lett, akkor még nem volt semmi más jele a szülésnek, így nem is gondoltam, hogy arról lehet szó. még elmentem nyugodtan tusolni.. aztán 6 körül már a fájások is beindultak, nagyon gyorsan tágultam, és 07.40-re meglett a kisfiam... beöntésre már nem volt idö, de így nem is kellett. orvosom szerint villámszülés volt.pedig az elsö terhességem. nálam a természet tényleg megoldotta. reméljük Neked is! 2 hós baba anyukája

Konizacio utan csaszarral, vagy huvelyi uton szultel? Mennyi ido telt el a mutet es a szules kozott? Milyen eszkozzel mutottek?

Sokan nem tagulnak ilyen mutet utan, mert a hegszovet rugalmatlan, de hallottam mar olyat, aki megis. Azert kerdezem a fentieket, mert kivancsi vagyok, lehet-e osszefugges a mutet utan eltelt ido, vagy a muteti eszkoz (szike, loop) es a szules modja, vagyis a tagulas kozott. Koszi

Legjobb válasz: Hú, minden kérdésedre nem tudom a választ. De a kórházban a szobatársam ilyen mûtét után hüvelyi úton szült. Most a harmadikat várja. Emiatt nem kellett õt császározni. Nem tudom, milyen módszerrel mûtötték. A mûtétje után a szülésig max másfél év telhetett el. Remélem, tudtam kicsit segíteni. De kérdezd meg a saját dokidat!

Hú, minden kérdésedre nem tudom a választ. De a kórházban a szobatársam ilyen mûtét után hüvelyi úton szült. Most a harmadikat várja. Emiatt nem kellett õt császározni. Nem tudom, milyen módszerrel mûtötték. A mûtétje után a szülésig max másfél év telhetett el. Remélem, tudtam kicsit segíteni. De kérdezd meg a saját dokidat!
A kérdező hozzászólása: Koszi! ;-)

Szülés után ti hogyan fogytatok le? Mennyi időbe telt?

Legjobb válasz: Nekem sikerült 1 hónap alatt akaratlanul távoztak a kilók a szoptatással 73 kg al mentem szülni 4 kg os babát rá 1 hónapra 56kg voltam de nagyon le voltam vizesedve szülés elõtt. , de sajnos már 2 éve vissza híztam. Most 65 kg vagyok és minden erõm be vetem hogy vékonyabb legyek,mert kellemetlen mikor összeér a combom.

Nekem sikerült 1 hónap alatt akaratlanul távoztak a kilók a szoptatással 73 kg al mentem szülni 4 kg os babát rá 1 hónapra 56kg voltam de nagyon le voltam vizesedve szülés elõtt. , de sajnos már 2 éve vissza híztam. Most 65 kg vagyok és minden erõm be vetem hogy vékonyabb legyek, mert kellemetlen mikor összeér a combom.
3 gyerekem van, sajnos én épphogy hízok szoptatás alatt úgyhogy szopi befejezése után vágtam bele csak a diétába. A fiam másfél éves, december közepén kezdtem a fogyókúrát kalóriaszámolással 1500-1600 kcalt eszek egy nap és 2 naponta sportolok, vagy futok vagy aerobic dvd -re itthon. Most vagyok 69 kiló még 2 kiló hátra van. Szóval lassan de biztosan elvet követem:) 85 kilóról indultam (176 cm)
Szia! Én 93 kg-mal mentem szülni, mikor hazajöttem 89 kg voltam. 1 hónap alatt lejött egy csomó víz, 8 kg. 74 kg-mal indultam neki a terhességnek, tehát 7 kg maradt rajtam. Most 9 hónapos a lányom és 74kg vagyok. Nagyokat sétálunk, napi 1 órát. Dombon fel, dombon le. Számolom a kalóriákat és ha este maradt még energiám, akkor taposógépezek. Mikor mennyi sikerül, de általában 45-60 percet szoktam. Volt már 10 perc is, de az is valami. A lényeg, h mozogjak. Most ott tarok, h a 70kg-ot tûztem ki célomul és ha az is sikerül, akkor 65ig szeretnék lefogyni. Hiába vagyok súlyra ugyanannyi, de a csípõm sokkal szélesebb lett, amivel nagyon nem vagyok megelégedve. Meg amúgy sem tetszem magamnak, de erõt ad, h ennyit sikerült elérnem. Kérdezõ! Neked mennyi idõs a picid és hány kilót szeretnél lefogyni? Mit teszel érte, h visszanyerd az alakodat?
fogkrémmel

Van itt olyan aki császár után simán szült? Melyik volt a "jobb"? Mennyi idő telt el a két szülés között?

Minden érdekelne. Mitől függ, hogy a második mehet e simán? A sebbel nem volt gond? Mekkora volt az első és mekkora a második baba? Az elsőt miért kellet császárral a világra segíteni? Annyira bízom benne, hogy másodszorra megtapasztalhatom milyen a hüvelyi szülés. Ha nem hát akkor is simán vállalok még babát/babákat, de azért erre nagyon vágyom. :-)))

Legjobb válasz: 2 év 3 hó van köztük, a császáros nekem könnyebb volt, gyorsabban felépültem. Bennem fel sem merült, hogy a 2. ne mehetne simán, persze az orvosok már elkönyvelték, hogy úgyis császár lesz. Ehhez képest 4 óra alatt megvolt. Az elsõt túlhordtam, indított szülés volt, 9 óra alatt nem tágultam semmit. A sebbel semmi gond nem volt. Sztem az egész "agyban" dõl el. Az elsõ terhességnél nagyon szorongó, görcsös voltam. Nehezen is jött össze. A második "becsúszott" és minden sokkal frappánsabban zajlott a szülésnél is. Én úgy éreztem, hogy ez egy beavatás a nõ életében és szeretném én is megtapasztalni úgy, ahogy a nõk átélik ezer évek óta. Hát sikerült, mert olyan gyorsan született meg a kisebbik fiam, hogy se beöntésre, se fájdalomcsillapításra nem volt idõ. Sok sikert neked, igen, lehetséges!

2 év 3 hó van köztük, a császáros nekem könnyebb volt, gyorsabban felépültem. Bennem fel sem merült, hogy a 2. ne mehetne simán, persze az orvosok már elkönyvelték, hogy úgyis császár lesz. Ehhez képest 4 óra alatt megvolt. Az elsõt túlhordtam, indított szülés volt, 9 óra alatt nem tágultam semmit. A sebbel semmi gond nem volt. Sztem az egész "agyban" dõl el. Az elsõ terhességnél nagyon szorongó, görcsös voltam. Nehezen is jött össze. A második "becsúszott" és minden sokkal frappánsabban zajlott a szülésnél is. Én úgy éreztem, hogy ez egy beavatás a nõ életében és szeretném én is megtapasztalni úgy, ahogy a nõk átélik ezer évek óta. Hát sikerült, mert olyan gyorsan született meg a kisebbik fiam, hogy se beöntésre, se fájdalomcsillapításra nem volt idõ. Sok sikert neked, igen, lehetséges!
Elnézést hogy offolok de kíváncsi vagyok hogy lehetne kibújni a császár alól nekem is azt tervezi az orvosom.:(Kedves második mi alapján akartak császározni csak azért mert az elõzõ is az volt?
Nekem SOS császár volt az elsõ, 37. hétre született a fiam, elõtte 4 napig voltam bent a kórházban. Utóbb kiderült, hogy nem feltétlenül kellett volna császározni...Ennyit az orvostudományról. Most vagyok 37 hetes kismama, más az orvosom, más kórház, volt egy vetélésem az elsõ császár után. A mostani orvosom nem vállalja be a hüvelyi szülést, így biztos császár lesz belõle. De azért kíváncsi vagyok/lennék, hogy miért zárkóznak ennyire el a lehetõségtõl a dokik.
Szia, nekem elsõ SOS császár volt, rá 3 évre simán és most 12 év után újra sima szülés lesz, remélhetõleg:) )) Sima szülés nekem jobban bejött mint a császáros.Hamarabb fel is gyógyul az ember belõle.Császárral tovább lábadozik az ember
Második vagyok, a kérdésedre válaszul: a terhestanácsadáson arról volt szó, hogy a 2. akár lehet spontán is, de nem adott sok esélyt a doki, mivel az elsõnél is alig tágultam, olyan voltam, mint a "beton" /idézet tõle/. Amikor a második fiam született, a fogadott orvosom 1 napra elutazott, az ügyeletes meg csak legyintett, hogy az elsõ császár volt, akkor ez is az lesz úgyis. Szóval ezek ilyen kimondatlan dolgok az orvosok részérõl, de attól még nagyon is reálisak és érzékelhetõk. Elkönyvelik az embert és kész.

A Telki Magánklinikán mennyibe kerül a szülés, terhesgondozás? Melyik orvost ajánlanátok?

Legjobb válasz: Fent van a honlapjukon, ott részletesen meg tudod nézni az árlistát. 3 éve szült ott a barátnõm, akkor 800e volt a hüvelyi szülés és 1,5 milla a császár. Õt császározták. Egyébként minden injekcióért, epidurálért, infúzióért külön fizetni kell.

Fent van a honlapjukon, ott részletesen meg tudod nézni az árlistát. 3 éve szült ott a barátnõm, akkor 800e volt a hüvelyi szülés és 1, 5 milla a császár. Õt császározták. Egyébként minden injekcióért, epidurálért, infúzióért külön fizetni kell.
Miert, utolso, jartal a telkiben es szemelyes tapasztalatbol irod ezt? Mindenesetre, en is olvastam par rossz dolgot, de tobb jot, illetve a szemelyes es az ismeroseim tapasztalata sem rossz. En tudom ajanlani. D
Igen, én saját tapasztalatból beszélek. Nekem nem jött be. Természetesen van, akit jó élmények érnek, ez máshol is így van. Egyetlen dolog, ami igazán ellene szól, hogy itt megkaphatod a rossz tapasztalatot is (nem egyedüli vagyok), miközben pont azért fizetsz sokat, hogy ezeket kiküszöböld. Nekem még a bánásmód és a szakmaiság is jobbnak bizonyult közkórházban, sajnos. Engem is meglepett...
Van mas magankorhaz is, pl. A dr. Rose, ott nem lesz gondod a banasmoddal az biztos. Bar nekem ugy tunik, hogy neked inkabb a penzzel volt problemad. Megkerdezhetem, hogy pontosan, mi volt a problema a telkivel, mert engem erdekelne?
Én nem a Telki Kórházban szültem, úgyhogy árakat nem tudok, de tudom ajánlani Dr. Varsányi Hajnalkát. Nála szültem 6 hete és nagyon meg voltam vele elégedve.
A Binót semmi esetre se válaszd!
És miért, megkérdezhetném? Mi volt a probléma?
Én tapasztalatból írok, a Telkit is és a Binó dr.-t is tudom ajánlani. Bár sok ismerõsömtõl hallottam jót és a neten is a Telkirõl, olvastam rossz tapasztalatot is (igaz, csak párat), féltem, hogy tényleg rossz a bánásmód, stb. De nagyon kellemeset csalódtam a helyben, az orvosok és nõvérek, akikkel én találkoztam, nagyon kedvesek, segítõkészek és tapasztaltak voltak.
Sziasztok, én jövõ márciusban fogok szülni Telkiben és mostanában terveztem a szülésznõ választást megejteni. Akivel az orvosom dolgozott, õ is babát vár. Tudna nekem valaki, aki mostanában szült Telkiben szülésznõt ajánlani?
Nem emlekszem pontosan, de talan a Hegyvari Eniko volt, aki a legszimpatikusabb volt nekem, es a legprofibb. Amugy, ha jarsz majd ctgre, persze, ha odajarsz terhesgondozasra, akkor majd szemelyesen us talalkozol par szulesznovel, kesobb is megkerhetsz valakit. Egyebkent 100 ezer a szuleszno valasztas, de gondolom tudod. En, sajnos, nem ismertem meg senkit ott, mikor valasztottam, es akit en valasztottam, azzal nem vagyok megelegedve... mindegy. Egyebkent, az ugyeletes szulesznok mind profik es nagyon kedvesek. Legkozelebb mar en is tudni fogom, kit valasszak:) Inkabb kesobb valassz, jarj el ctg-re, ismerd meg oket es valaszd, aki a legszimpibb.
Orvost meddig kell választani? Illetve meddig nem "ciki" esetleg másikat kérni? ...mondjuk ha a Telkibe járok. Kit ajánlanátok?
Ne menj Telkibe! A látszat csal, nem éri meg az árát. Sõt sokszor kevesebbet kapsz, mint a közkórházban. Nézz utána jól a tapasztalatoknak. Legalább annyi rosszat fogsz olvasni, mint jót, így meggondolandó. Tapasztalatom szerint a sok pénz is csak akkor jön be valamiért, ha jómódban adod. Ha szegényebb vagy, hiába gyûjtöd össze, nem fog annyit érni. Érzik...
nem tök mindegy, hogy 625 ezer vagy másfél milla? Aki itt szül az idióta.
Kedves elõzõ, egyáltalán nem jók az értesüléseid. Nincsenek fent a honlapon az árak. Ha írsz a Telkinek, küldenek árajánlatot, a terhesgondozás 200 ezerbe kerül, de ha felhívod õket vagy írsz nekik, küldenek részletes tájékozatót. A szülés pedig 535 ezertõl kezdõdik, attól függ, mit szeretnél.
Mármint elsõ.
Bocs, 2, 5 éve, amikor aktuális volt nálunk, akkor megnéztem, akkor még fent voltak az árak. azóta nem is nyitottam meg az oldalukat. A barátnõm pedig 3 éve tényleg 1, 5 millióért szült ott császárral, igaz, ebben benne volt már a 3-4 napos gyerekágyas idõszak is.
Itt egy arcivált árlista, a neten találtam. 2008-as. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8NaLusF..
archivált, bocs :)
Igen, 2008-ban olcsóbb volt:)
mondjuk, ha összeszámolod, hogy egy császáros szülés mennyi+4 napos gyermekágy és a baba orvosi ellátása, akkor végülis majdnem kijön a másfél milla. :)
Ugyanmár! Elõttem van az aktuális árlista és feketén fehéren rajta van, hogy a császár 625 ezer forintba kerül, amiben benne van a 4 napos ellátás és az érzéstelenítés. Akkor 3 éve drágább volt ezek szerint?? Kötve hiszem.
Ráadásul több, mint a duplájával volt drágább?Sztem is vicc!
Sziasztok! Bábinszki Ágota dr.nõt nem ismeri valaki? Szimpatikus és jókat is hallottam róla:)

Nektek, szülés után mennyi idő telt el, míg a méhetek az eredeti helyére visszaállt?

én 6 hónapja szültem,és még mindíg ugy érzem,hogy nincs teljesen a helyén....

Legjobb válasz: Nekem 6-8 héttel szülés után olyan volt a hasam,mint terhesség elött,söt még laposabb is. Gondolom a méhem is visszahúzódott,mert nincs semmi kidomborodva.

Nekem 6-8 héttel szülés után olyan volt a hasam, mint terhesség elött, söt még laposabb is. Gondolom a méhem is visszahúzódott, mert nincs semmi kidomborodva.
A kérdező hozzászólása: nekem is lapos a hasam már...azzal nincs baj, semmi féle kidudorodásom sincs, hanem az az igazság, hogy szeretkezéskor a párom érzi hogy még azért lent van, remálem ez nem marad így?!!!!nagyon kellemetlen neki...:S:(
Nekem a barátnõ szülésznõ édesanyja azt mondta, hogy 1 év, mire az eredeti lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Tobbcsaszaros Anyukak, mennyi ido telt el a szulesek kozt? Minden rendben zajlott? Nem volt komplikacio? Elore is koszonom a valaszokat!

Legjobb válasz: 3 év 8 hónap. Az elsõ sürgõsségi volt, a második az elsõ miatt programozott. Nem volt semmi gond az elsõ után sem, a második után meg fõleg nem. Sokkal gyorsabban, és könnyebben épültem fel, tejem is rendben volt mindkettõ után (a nagy 1,5 évig cicizett, a kicsi még csak 8 hónapos, és még cicizik) Persze az elsõ pár nap (leginkább csak a kórházban töltött idõ) pokoli volt mindkettõ után, de csak a rettentõ kényelmetlen kórházi ágy miatt.

3 év 8 hónap. Az elsõ sürgõsségi volt, a második az elsõ miatt programozott. Nem volt semmi gond az elsõ után sem, a második után meg fõleg nem. Sokkal gyorsabban, és könnyebben épültem fel, tejem is rendben volt mindkettõ után (a nagy 1, 5 évig cicizett, a kicsi még csak 8 hónapos, és még cicizik) Persze az elsõ pár nap (leginkább csak a kórházban töltött idõ) pokoli volt mindkettõ után, de csak a rettentõ kényelmetlen kórházi ágy miatt.
Ja és egyik barátnõmnél csak 17 hónap van a két császár között, nála is rendben volt minden.
19 honap van a ket baba kozott, es nem volt semmi komplikacio. Harmadik babat is tervezunk, o mar biztos, higy csaszaros lesz.
2év 9 hó van a két fiam közt. Az elsõ 2 évig cicizett, a második még csak 5 hetes, de sztem õ is fog sokáig. Nekem a második sokkal könnyebb volt. Tudtam mire számíthatok, mi vár rám, persze nem fájt kevésbé, de valahogy mégis simábban ment. Szivárgott a víz, este 7-kor bementünk, és 9 53-kor kinn volt a kisfiam. Nagyon nagy babának ígérkezett, nagy mellkassal, nagy buksival, simán 4 kg fölé saccolta mindenki, ezért is lett a második is császár (3530)aztán kisebb lett mint az elsõ (3690)
2, 5 és szintén 2, 5 év telt a császárjaim között. Komplikáció nem volt, csak annyi, hogy a 3. mûtét után nagyon nehezen épültem fel, 2-2, 5 hónapig minden mozdulat kínszenvedés volt.
Az elsõ után 16 hónap, a második után 3 év.semmi komplikáció nem volt és a felépülés egyre könnyebb volt. A kórházban az elsõ császárosok csak lestek h en hogy szaladgalok a 3. Császár után.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen, nekem is ketto volt 2ev kulonbseggel es szeretnenk majd harmadik babat...ezert erdeklodom, h mennyi kihagyas utan vallaltatok ujabb terhesseget...en is ugy voltam h a masodiknal mar tudtam mi var ram, de nem hiszem h gyorsabban felepultem, kb.ugyanugy...varom a tovabbi tapasztalatokat :)
Az elsõ sürgõsségi császár után a második rá 5évre volt. Most várom a harmadikat 8év lesz a 2.után.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!