Találatok a következő kifejezésre: Szüléskor hány megy (9 db)

Szüléskor hány kilo megy le? A babó meg minden kb hány kilót tesz ki?

Legjobb válasz: az attól függmennyivan rajtad, de a baba, meg magzatvíz, meg a lepény kb: 5 kilo. aztán szoptatásnál is mehetnek le a kilok, meg ha kimegy belõled a víz.

az attól függmennyivan rajtad, de a baba, meg magzatvíz, meg a lepény kb: 5 kilo. aztán szoptatásnál is mehetnek le a kilok, meg ha kimegy belõled a víz.
Elsõ terhességemnél -13 kg-al jöttem haza, a másodiknál -11 kg-al. (Csak az a gond, hogy akkor 58-ról indult a terhesség, most 60-ról és most vagyok szülés után 2 hónappal 67 kg. Fogyni kellene, de szoptatok és nem tudok megálljt parancsolni a nasinak :( )
Szia! Én a terhesség alatt 7 kilót híztam, és szülés után 1héttel 10 kilóval voltam kevesebb:) Szóval, kevesebbel jöttem haza, mint amennyivel kezdtem a terhességet. De ez egyénfüggõ... Úgysem a súlyoddal leszel elfoglalva, ha meglesz a babó:)
Szia! Szülés után 1 héttel 13 kg ment le rólam, csak a szoptatásnál sajna nem sikerült megtartani. A legjobbakat!
Szia! Rólam szülés után 10 kg lement. Mikor hazajöttünk a kórházból, nem gyõztem csodálkozni.:)
12kg minusszal jöttem haza a kórházból, aztán két hét alatt lement még 8kg. Én elég vizes voltam, de még így is van pár kg plusszom.
Nekem 7 ment le a kórházban, pedig jó vizes voltam. Aztán a következõ hétben még 5. Most 3 hónapos a kislányom és -21. Már csak 9 van hátra:)
én szülés után 1 héttel -10 kg voltam, pont annyit szedtem is fel a 9 hónap alatt.
Azt mondják, a baba súlya megduplázva, a dokim szerint 8-9 kg.
Én 9 kg-t fogytam, amíg kórházban voltam (4 napig), de ez persze mindenkinél más. Az én babám extrém nagy volt (4 kg) és a magzatvíz is volt bõven. Viszont egyáltalán nem vizesedtem be.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) persze hogy nem a kilókkal leszek elfoglalva szülés után, csak érdekel hogy mennyi megy le álltalában.

Honnan tudják pontosan hány kg megy le a szüléssel?

Szülés előtt-után megmérnek?

Legjobb válasz: Megmértem ithon, és szülés után a korházban kértem egy mérleget.

Megmértem ithon, és szülés után a korházban kértem egy mérleget.
minden héten megmérem magam, szülés után itthon megint megmérem magam. Így csináltam az elsõnél is.
Hogy hogy számolták ki az a 11 kg-t nem tudom, de nálam bejött. Pont annyit híztam és amikor hazajöttem pont annyi is ment le :)
Engem megmértek a kórházban szülés elõtt. Utána meg megmértem magam az osztályon. Nálunk van mérleg.
Szülés napján ráálltam a mérlegre a kórházban, aztán másnap. Pont 10 kg volt a különbség. A másodiknál már nem tudtam ilyen pontosan, mert nem volt mérleg a kórházban, csak otthon mértem.

Kb hány kiló megy le szülés után közvetlenül?

Én 76 kg.-mal estem teherbe és most 88 vagyok a 39 héten csak érdekelne hogy mire számithatok maradog ilyen kis golyóka vagy majd megy le valamennyi magátol is!

Legjobb válasz: 53 kilósan lettem terhes, 41.héten 72 kilóval mentem szülni, 4 nap múlva jöttünk haza, akkor voltam 64 kiló, most 3 hós a babám, én meg 57 kiló. Hozzá kell tennem, nekem 60 kiló az alapsúlyom, amikor teherbe estem, épp hasonlítottam egy gilisztához, kilátszott az összes csontom (174 cm). Szeretnék újra 60 kiló lenni, de nem fog menni :( A szülés után cirka 8-10 kiló le fog menni: baba, víz, méhlepény, magzatvíz, egyebek...

53 kilósan lettem terhes, 41.héten 72 kilóval mentem szülni, 4 nap múlva jöttünk haza, akkor voltam 64 kiló, most 3 hós a babám, én meg 57 kiló. Hozzá kell tennem, nekem 60 kiló az alapsúlyom, amikor teherbe estem, épp hasonlítottam egy gilisztához, kilátszott az összes csontom (174 cm). Szeretnék újra 60 kiló lenni, de nem fog menni :( A szülés után cirka 8-10 kiló le fog menni: baba, víz, méhlepény, magzatvíz, egyebek...
18 kilót híztam, szülés után 7kiló ment le!
8 kilót híztam terhesség alatt, mikor hazajöttünk a kórházból 9 kilóval voltam kevesebb. Barátnõm 20 kilót hízott, neki 10 kiló ment le szülés után, de aztán lassan a többi kiló is lement róla.
51el kezdtem a terhességet, 66al fejeztem be, és ahogy a kórházból hazajöttem akkor voltam 52kg.
82 km-mal mentem szülni a 4.gyerekemet. Most 13 hónapos s 60-62 kg között mozgok. Anyatejleadó vagyok a mai napig s emiatt fogytam le ennyire.
Pont 10 kg. 5 kiló plusszal mentem haza. Nagyon vizes voltam.
+9 kilóval mentem be, császár volt, -9 kilóval jöttem ki (itthon mértem), a babám 3 kiló volt.
12 kg-ot híztam és 7 kg ment le utána. Aztán vissza is jött:S
63 kg-ról indultam, 76 kilóval mentem be szülni. Szülés után 6 nappal 67 kg voltam.
Én összesen 25kg-ot híztam, abból 6 ment le a szüléssel.
6 kg
szülés után mértem 5nappal akkor 6kg aztán ujabb 4-5 nap és még -4kg, a szoptatás alatt meg lassan a többi is lement, 17kiló plusszal mentem szülni
Szülés utáni 4. napon mértem magam: -10 kiló.
nekem 5kg ment le a szülés után (a babám pont 3kg volt), mire haza jöttünk a kórházból, +1kg ment még le.
Rólam lement kemény 5-6 kiló, barátnõmrõl 20. Erre a kérdésre nincs reális válasz, mert minden egyes nõi szervezet más. Statisztikát nincs értelme csinálni belõle mert nem tudhatod hogy erõsíteni fogod azt, avagy gyengíteni. Azt még megemlítem hogy szoptatás alatt valaki hízik valaki fogy, senki nem tudhatja elõre melyik típus lesz! Leírhatják ide 50-en hogy nekik hogy volt, azzal sajnos ne leszel elõrébb, ezt abszolút nem rosszindulatból mondom, inkább csak azért hogy ha sok hízós anyuka ír, ne keseredj el, ha meg sok fogyós anyuka, akkor meg ne családj nagyot. Könnyû szülést és jó babázást!
7-8 kiló ment le rólam egybõl.

Rögtön szülés után mikor megy visszább a has mérete? Nem a fogyásra gondolok. Kórházból hány nap mulva engednek haza?

Legjobb válasz: Én hordtam hasszorítót, ajánlom neked is már a kórházban is így nekem kb.6hét alatt elég jól lement. A kórházból még úgy jöttem haza mint egy 5 hónapos terhes. Még ma sem a régi a hasam pedig már 3 hós a babám. Ez már csak "hasazással" fog lejjebb menni. Egyébként ismerõsök azt mondják, hogy már csak én képzelem, hogy nagy hasam van (de nem:)). Engem császároztak az 5 nap volt, sima szülés 3.

Én hordtam hasszorítót, ajánlom neked is már a kórházban is így nekem kb.6hét alatt elég jól lement. A kórházból még úgy jöttem haza mint egy 5 hónapos terhes. Még ma sem a régi a hasam pedig már 3 hós a babám. Ez már csak "hasazással" fog lejjebb menni. Egyébként ismerõsök azt mondják, hogy már csak én képzelem, hogy nagy hasam van (de nem:) ). Engem császároztak az 5 nap volt, sima szülés 3.
Szia! "Sima" szülésnél 3 nap, császárnál 5 nap, de attól is függ h a baba súlya növekvõ pályára lép-e, amíg csökken addig lelkiismeretes gyermekorvos nem nagyon enged haza. 12+5 hetes
Elsõ vagyok. Különben tényleg szinte már a régi vagyok, az összes nadrágom jó már rám. Csak egy kicsit lóg a hasam vagyis olyan soknak tünik rajta a bõr. :-(
Én késõ délután szültem, akkor már több fél napja a kórházba voltam, és erre jött rá még a 3 nap mert sima szülés volt. Így volt nekem 4 nap össz. Nekem még a kórházba elég nagy volt a hasam, de mire már jöttem haza, egyre lejjebb ment, kb. 1 hónap múlva már teljesen lapos volt.

Hány kiló megy le szülés után közvetlen?

Legjobb válasz: a baba súlya kb. 0.5 liter vér a magzatvíz és némi izzadtság szóval kb. 5-6 kg minimum

a baba súlya kb. 0.5 liter vér a magzatvíz és némi izzadtság szóval kb. 5-6 kg minimum
Mind a 10kg lement, ami terhesség alatt feljött.
10ment le, mire hazajöttem a kórházból.
A kórházból hazaérve tudom csak, elsõvel 9, másodikkal 7 kilót "híztam" ami hazaérve már nem volt rajtam. 3 és 3, 75 kg-mal születtek a gyermekeim.
Nekem is 6 kg ment le.
12-bõl 12:-)))))
Betti válasza: A kórházból 6 kiló mínusszal jöttem haza, pár nap múlva lement még 3.Azóta a szoptatás miatt még 6.
Nálam pontosan 11 kg ment le.
7
6
Én 7kilóval könnyebben jöttem haza!
11 kg-val kevesebbel jöttem haza. Baba súlya, lepény, magzatvíz, és a testemben visszatartott sok víz.
Elõzõ: mint terhesség elõtt. (bocs nem szülést akartam írni) :)
Rólam minden lement, mire hazajöttünk kórházból még kevesebb is volt rajtam mint szülés elõtt.
78-cal mentem szülni, szülés utáni napon mértem magam, 72 volt, tehát 6 ment le, majd másnap mr csak 71 volt....aztán kb. 1 hónap alatt már csak 67 kg voltam, nem diétáztam, nem tornáztam, szoptattam. de ez nem rendes fogyás volt, csak visszarendezõdés. szóval 11 ment le.
Nekem is 10 kiló ment le, pontosan.
Én 6-7 kg-al mentem haza kevesebbel
Nekem kb. 10 kg ment le.
Szia! Én 4 hete szültem, 7 kg ment le rögtön, mostanra - 3kg, még 2 kg van rajtam és szoptatok.Szoval nálam bevált, hogy a szoptatás fogyaszt.:-)))
6-7kg biztosan lemegy
Azt mondják , hogy ha 3, 5 kg a baba akkor annyi a víz is meg az egyéb ( placenta , vér stb ... ) tehát marad rajtad 2 kg ami ha fel is vagy vizesedve azzal távozik , de mivel tejed is lesz és folyamatosan termeli a szervezeted ami rengeteg energiát elvesz , ezért a 9 kiló még talán kevés is .
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó lenne...! Túlsúlyos vagyok és nagoyn örülnék ha legalább az lemenne ami feljött! Köszi a gyors válaszokat! Üdv nektek 39 hetes pocis
Szerintem mind lemegy, legalábbis én mindkét szülés után 10 kilóval lettem könnyebb, pár héten belül.
+15 kg-val mentem szülni. Szülés után 1, 5 nappal 6 kg ment le 6 nappal 12, 5 kg-nál tartottam A maradék fent maradt, sõt még jött hozzá, amikor befejeztem a szoptatást, úgyhogy jövõ héten megyek endokrinológiára... A 9 kg szerintem lemegy a szülés után 1-2 héten belül.
Én is 9-10 kilót szedtem fel, és egy az egyben le is ment. Most így 10 hónap után 1 kilóval vagyok könnyebb, mint amivel kezdtem a terhességet, már 9, 5 hónapja tart ez az 1 kiló mínusz :o) Sem le, se fel nem megy... pedig duplán bepótolom a terhességi cukor miatt kihagyott nasikat.... Szerintem neked is le fog menni simán.
Én 59 kg-al kezdtem, 73-al mentem szülni, közel 5 kg-os babám lett. Szülés után 4 héttel 63 kg. vagyok, szoptatom a kicsit és egyáltalán nem zavar az a pár kiló felesleg. Amúgy a magzatvíz és a placenta súlya szülésenként eltérõ, nekem a placentára azt mondták, hogy akkora volt, mint két nõnek együttvéve:) ))
Hát én nem voltam ilyen szerencsés, mint az elõttem levõk.Sajnos 2O kg jött fel terhesség alatt, és szûlés után csak 5 kg-mal lettem könnyebb (nem tudom hogy?) A baba 3, 35 kg volt. 5 hónapja szûltem és még szoptattam is eddig de egy kg se menet le azóta. Úgy látszik én meg kell szenvedjek, hogy visszaálljon a régi alakom...
Ha tényleg csak 9 kg-t híztál, szerintem az biztosan lemegy rögtön. (vagyis kb egy héten belül) Rajtam mindkét terhességemnél 12 kg plusz volt, 10 lement rögtön. A babák 3300és 3200 g voltak. Persze változó kinél hogy megy, az sem mindegy, mennyire vizesedsz.
Én 3 hete szültem.59 kg-mal kezdtem és 70kg-mal mentem szülni.Szülés után 61 kg voltam. 2 kg maradt rajtam.
Ez sok mindentõl függ! Én 12 kg plusszal mentem szülni és agyerek csak 2800g volt, mégis 3 héttel szülés után csak 1, 5 kg van rajtam, de én nagyon vizesedtem is. Szóval van remény, arra, hogy minden lemegy!
12 kg-ot híztam, szülés után közvetlen 6 kg- ment le és a babám 3.4 kg volt . Szülés után 3 héttel lement még 4kg és a maradék kettõ azóta is rajtam van :-( 10 hónapja... szoptattam 7 hónapig, napi 3 liter vízet ittam, és semmit sem változott a sulyom, még hogy a szoptatás energiát vesz el? Én kétóránként szoptattam :-) és semmit se fogytam.

Szülés előtt hány héttel éreztétek, hogy megy szét a medencétek?

Legjobb válasz: Hát ha ez az az érzés,amit érzek,akkor igen. :) Nekem iszonyatosan fáj lennt mindenem! 34 hetes vagyok,de már 1 hete fáj,és napról-napra jobban. :( Néha mikor felkelek és elindulok,egyszerüen ugy maradok. :)

Hát ha ez az az érzés, amit érzek, akkor igen. :) Nekem iszonyatosan fáj lennt mindenem! 34 hetes vagyok, de már 1 hete fáj, és napról-napra jobban. :( Néha mikor felkelek és elindulok, egyszerüen ugy maradok. :)
33 hetes vagyok és én is ma éreztem elõszõr ezt :_SS akkor ez már csak rosszabb lesz:-??? legalább tudom hogy ékelõdik a feje:-))
Szia Én a 35.hét körül éreztem magam elõször elég furcsán mikor reggel felébredtem és kimásztam az ágyból hát egybõl elõkaptam férjemet hogy mit tett velem az éjszaka folyamán de olyan 1, 5 hétig mindig olyan érzéssel ébredtem utána már nem éreztem

Szülés után közvetlenül -ill. a kórházi napok alatt- körülbelül hány kiló megy le az anyukáról?

Legjobb válasz: a Baba súlya, meg kb. 2-3 kg. de ha szoptat v.ki, gyorsan lemennek a kilók, én 4 éve szültem, most van rajtam, 3 kg felesleg, de ez az én cikim, de szerintem nem olyan gáz

a Baba súlya, meg kb. 2-3 kg. de ha szoptat v.ki, gyorsan lemennek a kilók, én 4 éve szültem, most van rajtam, 3 kg felesleg, de ez az én cikim, de szerintem nem olyan gáz
Szia! Sajnos nem annyi, mint az ember várja... Én szinte alig vettem észre, hiszen hazamenni is jóformán a terhesgatyában kellett. Persze egy-két hónap múlve jobban észrevehetõ. De sajnos nem jött a "megkönnyebbülés" a szüléssel. Mondjuk 9 hónap alatt teljesen visszaálltam eredeti súlyomhoz, és tudtam a ruháimat hordani. Mindenféle diéta nélkül.
Szia. Én 30kg plusszal mentem szülni, 12hete.Mostanáig 18 kg ment le rólam.mindent eszek ráada´sul jó étvággyal, szoptatok.majd csak lemegy a többi is.ami´g az ember szoptat, u´gy sem lehet diétázni, mert elapsd a tejcsi, ami nagy kincs a babának.
Szia! Én 1hete szültem +17 kg volt rajtam eddig 10 ment le
Szia én 55 kg-ról indultam 68 kg voltam mikor szültem 9 kg ment le a kórházi napok alatt, bár alig ettem. Mióta hazajöttem eszek rendesen azóta 1 kg ment még le, 4 hete szûltem.
Arra számíts, hogy a méhnek 6 hét kell, mire visszahúzódik, addig a pocak meglehetõsen nagyocska marad még, nem lesz jó a régi nadrág! Bár én 3 héttel szülés után már fel tudtam venni, igaz, összvissz 8 kilót szedtem fel...
Szia! Én a szülés után két héttel álltam mérlegre, annyi voltam, mint régen, pedig még akkor is volt egy kis pocakmaradványom :)
Szia! Én 1 kg-val könnyebben jöttem haza a kórházból, mint amennyi terhesség elõtt voltam. Nem fogyóztam soha! Szerintem ez alkat kérdése is. Ez 6 éve volt, most várom a második babót. Augusztusban kiderül, hogy most mennyit dobok le, de igazából annyira nem foglalkoztat a dolog. Lesz ami lesz! :-) Boldog babavárást! 23 hetes kismami
szi!nekem a szülészõ azt modta, 1 hét alatt kb 10 kg megy le. teljesen igaza lett. most, 2 hetesen pedig 1 kg al kevesebb vagyok mint elõtte, minden régi ruhám rámjön, poci is a régi. egyedül a kitágult medencecsont még ami nem ment vissza, szélesebb a csípõm :) hajrá!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!