Találatok a következő kifejezésre: Szülési szabadság is jár, ha (3 db)

Szülési szabadság akkor is jár, ha valaki február óta táppénzen van (veszélyes munka miatt)?

Legjobb válasz: Persze hogy jár, én is végig táppénzen voltam, mert egy gyorsétteremben voltam zárós, éjjel egykor zártunk, pakolni, emelgetni kellett, ezért táppénzre mentem, de fél évig szülés után szülési szabin voltam.

Persze hogy jár, én is végig táppénzen voltam, mert egy gyorsétteremben voltam zárós, éjjel egykor zártunk, pakolni, emelgetni kellett, ezért táppénzre mentem, de fél évig szülés után szülési szabin voltam.
és a szülés kiírt idõpontja elött egy hónappal igénybe is veheted.szóval a 36.héttõl.

Budapesten a gyed alatt vehetek kisgyerekes bkv bérletet (10000 helyett kb 4000). Ha szülést követően megyek szülési szabadságra (TGYÁS) csak utánna GYED-re, akkor is jár ez a kedvezményes bérletlehetőség?

Legjobb válasz: Szia, ez állítólag nem ilyen egyszerû, igényelni kell az államkincstárnál valami papírt hozzá. Idemásolom: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/190

Szia, ez állítólag nem ilyen egyszerû, igényelni kell az államkincstárnál valami papírt hozzá. Idemásolom: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/190
Én úgy tudom, hogy a kedvezményes bérlet csak gyes alatt jár. Legalábbis ezt olvastam a bkv honlapon, de majd megnézem újra.
A kérdező hozzászólása: Én is ott néztem utánna, jár a gyed alatt az biztos. Csak arra nem térnek ki sehol, hogy szülési szabadság alatt jár-e...:-(
Én azt olvastam az államkincstár oldalán, hogy csak GYES és GYET ideje alatt jár.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de rosszul nézted. Csak GYES és GYET alatt járhat, méghozzá úgy, hogy a bérletvásárlásakor fel kell mutatni a határozatot, amiben megállapítják a gyes-t, gyet-et, vagy egy igazolást róla és a lakcímkártyát. http://www.bkv.hu/jegyinfo/tajekoztato2010.html#havi_budapes..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!